Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Hogyan butítsuk a Windows-t használhatóvá :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=270)

Davalon 02-24-2006 18:39

Quote:

Originally Posted by Ati
Hmm, az lehet, hogy a suspend to ram azért nem megy, mert eleve többet eszik, mint amennyi memója van a gépnek? :D:D:D

Nálad lehet, de nálam nem, fél giga fizikai memória szabad:)

Csokibácsi 02-24-2006 18:40

Az ilyen "orvosnál nem fáj" jellegű hibák egyébként iszonyat bosszantóak.
Meg a józan észnek ellentmondóak.

Ki halott már olyan esetről, mikor a gép oldallap nélkül elindul, oldallapot felcsavarozva meg semmi. Kiderült, hogy a felső csavart becsavarva a gép nem indul el. Ha a gép működése közben csavarta be az ember a csavart, reset és nagy sötétség.

Paranormális jelenség, UFO-k.

Davalon 02-24-2006 18:47

Ja és persze szívtam az új monitorommal is:D TFT ViewSonic VX912. Pestről rendeltem, neten, céget nem mondom. Másnap reggel 9-kor itt volt. Ejha, azt hittem, ilyen Magyarországon nincs is. Szegedre... És volt. Aztán másnap monitor fel vonattal Pestre, mert hibás:D :D Akkor nem röhögtem... De szó nélkül kicserélték.

Csokibácsi 02-24-2006 18:50

Quote:

Originally Posted by Davalon
Aztán másnap monitor fel vonattal Pestre, mert hibás:D :D

21"-os CRT vonattal meg már extrém sport :D
Pixel hibás volt amúgy?

Davalon 02-24-2006 18:54

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
21"-os CRT vonattal meg már extrém sport :D
Pixel hibás volt amúgy?

aha, az volt.

Ati 02-24-2006 18:56

Én is neten rendeltem, nagyon korrektül kihozták, minden rendben is volt. 1 pixelhibája van, de nem szem előtt, úgyhogy nem próbálkoztam inkább cserével, hátha abban rosszabb helyen lett volna. :D 1 pixel meg hivatalosan nem is hiba, hanem a technológiából adódik... ehh. :D

Csokibácsi 02-24-2006 22:30

Quote:

Originally Posted by Ati
1 pixel meg hivatalosan nem is hiba, hanem a technológiából adódik... ehh. :D

De még a több sem :(

ISO 13406-2 nagyon engedékeny.
4 féle pixelhiba van. Mindig fényesen világító, mindig sötét, subpixel (vörös, zöld, kék) és csoporthiba (5x5 képpontnyi területen lévő pixelhibák)
pl. egy 15"-os kijelzőn 5 hiba lehet, amiből 1 világos 1 sötét és 3 vörös, zöld vagy kék lehet maximum. 5x5-ös mezőn belül nem lehet 2 pixelhiba, subpixel sem.
Nagyobb LCD-nél még rosszabb a helyzet.

Északföld 02-25-2006 00:58

Quote:

De még a több sem :(

ISO 13406-2 nagyon engedékeny.
4 féle pixelhiba van. Mindig fényesen világító, mindig sötét, subpixel (vörös, zöld, kék) és csoporthiba (5x5 képpontnyi területen lévő pixelhibák)
pl. egy 15"-os kijelzőn 5 hiba lehet, amiből 1 világos 1 sötét és 3 vörös, zöld vagy kék lehet maximum. 5x5-ös mezőn belül nem lehet 2 pixelhiba, subpixel sem.
Nagyobb LCD-nél még rosszabb a helyzet.

Lehet érdemes olyan monitort venni, amire vagy 3 napos 0 pixelhiba garancia van, vagy 2000 forintért, lehet hozzá venni 30 napos pixelbiztosítást, ami alpixel garanciát is tartalmaz 1 hibától. Ebből kifolyólag, célszerű nagyobb gyártó monitorát venni, olyanét aki effektív gyárt is pld a Samsung, LG, náluk 0 pixel hiba garancia van. Míg az Acer-nél lehet vásárolni a pixelbiztosítást. Mondjuk én spec nem tudnám elviselni, ha ott virítana az arcomba egy piros pont, a monitoron. :D

Davalon 02-25-2006 05:24

Az enyémen szerencsére egy sincs. Eddig legalábbis nem vettem észre. És akkor nincs is:D

Északföld 02-25-2006 13:48

Quote:

Az ilyen "orvosnál nem fáj" jellegű hibák egyébként iszonyat bosszantóak.
Meg a józan észnek ellentmondóak.

Ki halott már olyan esetről, mikor a gép oldallap nélkül elindul, oldallapot felcsavarozva meg semmi. Kiderült, hogy a felső csavart becsavarva a gép nem indul el. Ha a gép működése közben csavarta be az ember a csavart, reset és nagy sötétség.

Paranormális jelenség, UFO-k.

Hali!

Ez egy érdekes dolog. De mivel a PC is árammal működik, a legfelső csavar meg a táp közelébe esik, érdemes megnézni fázismérővel ,a ház külsejét. Előfordulhat, hogy fázist találunk. Láttam már ilyet, ez akkor is gyakori ha nem földelt konektorba van csatlakoztatva a számítógép. Igen furcsa dolgokat tud művelni. :)

All times are GMT +1. The time now is 08:28.