Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Kitiltott ország ütése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2387)

Pax Hungaricum 10-16-2007 10:33

Tudom:P
Csak úgy említettem egy példát. :P

No mindegy. :D Mindenki azt üt, akit akar. :D

Synkel 10-16-2007 13:23

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 130255)
Hmmm..ebben igazad van, csak éppenséggel a hadik több kárt tudnak okozni szerintem :)
Nekem speciel még soha nem fordult meg a fejemben, hogy tolikkal ártsak egy kitiltottnak :) Eszembe nem jutott volna :p

Pl ott a gnóm, 2-3 milla tekivel a piacon. Tudsz a 7-800 hekijéből annyit elhozni, hogy a kár legalább megközelítse annak a tartaléknak az elvesztését? Szerintem nem. Egy kitiltott országnak tolikkal sokkal több kárt tudsz okozni mint bármi mással...

Zsáni 10-16-2007 14:03

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 130333)
Pl ott a gnóm, 2-3 milla tekivel a piacon. Tudsz a 7-800 hekijéből annyit elhozni, hogy a kár legalább megközelítse annak a tartaléknak az elvesztését? Szerintem nem. Egy kitiltott országnak tolikkal sokkal több kárt tudsz okozni mint bármi mással...

erről vitatkozhatnánk, de nem fogunk, mert az nem ez a topic :)
ugyanis szerintem nem csak kitiltott orikra érvényes ez :)
csakhogy a toli készültségfüggő :)

Pax Hungaricum 10-16-2007 14:20

Készültségfüggő.
De egy félelf tolvaj 56x lop le egy nap.
Egy haditól sem láttam még 56 akciót egy nap alatt.
Szóval azért a tolinál is van némi titkos fegyver a puttonyban. :D
;)

Cassandra 10-16-2007 14:26

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 130339)
erről vitatkozhatnánk, de nem fogunk, mert az nem ez a topic :)
ugyanis szerintem nem csak kitiltott orikra érvényes ez :)
csakhogy a toli készültségfüggő :)

Míg nagyobb hektárszámon adottesetben csak 4óránként tud 1 ember akciózni valakivel szemben.

Nézzükcsak... Te egy kör alatt le tudsz húzni egy gnómtól (könyvtárkulcs nélkül és bent van a tartaléka) 15*4-5000 tekit (hasszám fogalmam sincs mennyit, ráadásul fél-elf esetében ez kb 5 körönként megismételhető), míg esetleg a hadis tud fosztani egy nagyobbat (ami vsz meg sem közelíti a lopott teki értékét) vagy 1*, 2* beföldeli... többször képtelen, mert addigra túl mesze kerül.

Szerintem igenis több kárt lehet okozni sok esetben a tolikkal, mint sereggel vagy legalábbis minimum annyit.

tdomo 10-16-2007 15:17

Ez attól függ, hogy mit akarsz. Csak ártani, vagy úgy ártani, hogy hasznod is legyen belőle. Ha nem akarsz hasznot, akkor hadi akciókal is hatalmas károkat lehet okozni.

Cassandra 10-16-2007 15:28

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 130359)
Ez attól függ, hogy mit akarsz. Csak ártani, vagy úgy ártani, hogy hasznod is legyen belőle. Ha nem akarsz hasznot, akkor hadi akciókal is hatalmas károkat lehet okozni.

Aki ismer tudja, hogy csak úgy nem ártok senkinek... Mészárolni, pusztítani a játék során, két kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor mentem, akkor is a szövim kérésére.
Ugyabez a helyzet vari/toli akcióknál, nem szeretek ok nélkül kárt okozni, ha ez kell ahhoz, hogy beférjen a szövim, az más eset.

De ez már kicsit off.

Zsáni 10-16-2007 19:06

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 130348)
Míg nagyobb hektárszámon adottesetben csak 4óránként tud 1 ember akciózni valakivel szemben.

Nézzükcsak... Te egy kör alatt le tudsz húzni egy gnómtól (könyvtárkulcs nélkül és bent van a tartaléka) 15*4-5000 tekit (hasszám fogalmam sincs mennyit, ráadásul fél-elf esetében ez kb 5 körönként megismételhető), míg esetleg a hadis tud fosztani egy nagyobbat (ami vsz meg sem közelíti a lopott teki értékét) vagy 1*, 2* beföldeli... többször képtelen, mert addigra túl mesze kerül.

Szerintem igenis több kárt lehet okozni sok esetben a tolikkal, mint sereggel vagy legalábbis minimum annyit.

Igazad van, csak nem mindegy, hogy egy kis tartalékot hozol el, vagy a szöviből 2 hadis (min. ennyi szokott lenni többnyire) vagy te egyedül 2szer beföldeled, és konkrétan károkat okozol...
Az, hogy elviszel valamennyi tekit, hát istenem, max gyűjtöget még kicsit...de ha beföldeled 2szer, esetleg 4szer (2 hadi esetén), akkor veszik a föld, vesznek az egységek, stb...az szerintem nagyobb kár...

Biztos azért gondolom így, mert nem vagyok egy milliárdokat felhalmozó típus, és eddig, ami legrosszabb érhetett, az az volt, ha beütöttek ;)

Cassandra 10-16-2007 23:13

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 130392)
Igazad van, csak nem mindegy, hogy egy kis tartalékot hozol el, vagy a szöviből 2 hadis (min. ennyi szokott lenni többnyire) vagy te egyedül 2szer beföldeled, és konkrétan károkat okozol...
Az, hogy elviszel valamennyi tekit, hát istenem, max gyűjtöget még kicsit...de ha beföldeled 2szer, esetleg 4szer (2 hadi esetén), akkor veszik a föld, vesznek az egységek, stb...az szerintem nagyobb kár...

Biztos azért gondolom így, mert nem vagyok egy milliárdokat felhalmozó típus, és eddig, ami legrosszabb érhetett, az az volt, ha beütöttek ;)

Megintcsak nézőpont kérdése. Hisz oké, hogy egy szövi akár 4* is beverheti a delikvenst (3* felülről, ami már sokkal kevesebb kárt okoz.) földre... csoportfüggő, hogy ezt mennyire nehéz, vagy drága pótolni.

De kitiltás alatt pl. elérheti a szövi varisa, hogy ne csak a tolis férjen be hozzá, hanem akár a szövetség összes tagja.

Pro és kontra, mindkettőre lehet mondani, hogy több kárt okozol vele, hisz minden csoport és szituációfüggő...

Ha egy nagy tartalékokat felhalmozó országot lopsz le, annak valószínüleg ez jobban fog fájni, mintha bemasíroznál hozzá 4 sereggel földért, amit a tartalékaiból nyugodtan pótolhatna.
Viszont, ha beversz egy amúgy szegény országot, ott valóban igaz, hogy sereggel több kárt okozhatsz.

Továbbra is azt mondom, hogy egyformán kell megitélni.:)

All times are GMT +1. The time now is 08:34.