Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   szövetségi segitségkérés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2341)

Toti 11-30-2007 23:36

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 138761)
Az is lehetne megoldás, hogy amikor bomlik a szövi, vagy vki bontja a szövit, akkor van egy lehetősége egy kis boxot kipipálni, ami mondjuk így szólna: a seregeim ne vegyenek részt szövetségi támadásban és védésben. És ha ezt kipipálja, akkor nem lehet elhívni a seregét, ill. azonnal hazaindulnak, de ha nem rossz hangulatban bomlik a szövetség, akkor még a bomlás 24 körében ki lehet használni a szövetség előnyeit, ha nem jelöli be a boxot.
Nem tudom ez fejlesztési szempontból mennyire bonyolult.

És ha direkt nem jelöli be? szivatásképp mégiscsak elhívja? Meg hogyha a nem kilépőknek is meglenne ez és azok bepipálják, akkor esetleg a kilépési idő alatt nem tudnak egymásnak segítséget nyújtani a többiek? vagy akkor egyszerűen kipipa sereg elküld és aztán vissza, hogy a kilépő ne tudja elhívni a seregeket? Viszont, hogyha egy esetleges támadás lenne, akkor az együtmaradók esetleg arra a 24 órára meg lennének lőve, mivel ezt kijelölték, és vki nincs gépnél akkor ugyebár nem is tudja megszüntetni ezt az állapotot, tehát ergó akarok segítséget adni, de mivel most vki kilép ezért nem adok segítséget szindróma jönne?
Ezért én az egyes megoldást látom a legtisztábbnak.

Kutyuleee 12-01-2007 00:02

Quote:

Az is lehetne megoldás, hogy amikor bomlik a szövi, vagy vki bontja a szövit, akkor van egy lehetősége egy kis boxot kipipálni, ami mondjuk így szólna: a seregeim ne vegyenek részt szövetségi támadásban és védésben. És ha ezt kipipálja, akkor nem lehet elhívni a seregét, ill. azonnal hazaindulnak, de ha nem rossz hangulatban bomlik a szövetség, akkor még a bomlás 24 körében ki lehet használni a szövetség előnyeit, ha nem jelöli be a boxot.

én támogatom és talán ez tünik a legjobb megoldásnak.

Kutyuleee 12-01-2007 00:03

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 138827)
És ha direkt nem jelöli be? szivatásképp mégiscsak elhívja? Meg hogyha a nem kilépőknek is meglenne ez és azok bepipálják, akkor esetleg a kilépési idő alatt nem tudnak egymásnak segítséget nyújtani a többiek? vagy akkor egyszerűen kipipa sereg elküld és aztán vissza, hogy a kilépő ne tudja elhívni a seregeket? Viszont, hogyha egy esetleges támadás lenne, akkor az együtmaradók esetleg arra a 24 órára meg lennének lőve, mivel ezt kijelölték, és vki nincs gépnél akkor ugyebár nem is tudja megszüntetni ezt az állapotot, tehát ergó akarok segítséget adni, de mivel most vki kilép ezért nem adok segítséget szindróma jönne?

Én sztem úgy értette, hogy a kilépő nem hivhatná csak el, a fenmaradó 3 természetesen egymástól igen.

Toti 12-01-2007 00:06

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 138871)
Én sztem úgy értette, hogy a kilépő nem hivhatná csak el, a fenmaradó 3 természetesen egymástól igen.

Ok. így már érthető. Akkor viszont úgy teljesen megoldható lenne. Csak ezzel az apró részlettel nem voltam tisztában.

Hóhér 12-01-2007 11:17

Quote:

lehet én vagyok kicsit lassú felfogású, de nem értem ez hol megoldás arra, ha valaki gondol egyet, kilép a szöviből este, és hajnalba behívja 10 körre az összes védelmet magához amikor már csak pár kör van a szövi bomlásáig.
ráadásul mindezt megtudja tenni úgy, hogy van olyan szövitárs, aki észre sem veszi, mert pont nincs gépnél

:eek:

mi értelme a pipának, amikor volt pár tök jó javaslat.

A nulla %os segítség jó, bár lehet felesleges, ha bevezetésre kerül, hogy kilépés alatt már nem lehet behívni segítséget.
( de később hozok rá példát, hogy ez sem teljesen jó megoldás !)

Ha nullára állítják a segítséget, mert valaki kilépett tőlük, egymás védelmét is nehézkes megoldani, amíg nullán van a beállítás, vagyis ez mindenképp hátrányos, nekem jobban tetszik a küldeni lehet, de behívni már nem javaslat.

A másik oldalról nézve:

adott egy szövivezér aki kiakar cseszni egy tagjával, mondjuk legyen az egy varis. Megkéri hogy ártózzon le valakit. Az ártó után bontja vele a vezér szövit, a varis nem tud szabira menni, se védelemet behívni, tulajdonképp rövid idő alatt tönkre lehet tenni a játékát.
:confused:

Mindenképp támogatnám Reaktor észrevételét, hogyha az ilyen dolog bejelentésre kerülhetne, a support foglalkozzon, az ilyen játékstílussal, és legyenek következményei.

Nem biztos, hogy az a megoldás, ha a játékban létre hozunk ezért mindenféle tiltásokat, hogy hogyan ne lehessen ezt megtenni.
Inkább legyen olyan szabály ami alapján ezek a játékos magatartások büntethetők...

Toti 12-01-2007 15:31

Én ezt úgy értelmeztem kis segítséggel, hogy aki épp kilép a szöviből annak nem küld segítséget, meg nem is kérhet a kilépő illető. tehát a maradék 3 alapesetben kipipálja, és akkor a kilépőnek nem jár semmi. Ők hárman egy esetleges csatározások közben természetesen tudnának egymástól segítséget kérni, ill adni.

Hóhér 12-01-2007 15:37

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 139017)
Én ezt úgy értelmeztem kis segítséggel, hogy aki épp kilép a szöviből annak nem küld segítséget, meg nem is kérhet a kilépő illető. tehát a maradék 3 alapesetben kipipálja, és akkor a kilépőnek nem jár semmi. Ők hárman egy esetleges csatározások közben természetesen tudnának egymástól segítséget kérni, ill adni.

és azt hogy értelmezed amit ÉN írtam ?

( hogy a "kilépő" nem kilépő, hanem kicseszésből rakták ki, és nem tud védekezni 24 körön át? )

Toti 12-01-2007 15:46

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 139021)
és azt hogy értelmezed amit ÉN írtam ?

( hogy a "kilépő" nem kilépő, hanem kicseszésből rakták ki, és nem tud védekezni 24 körön át? )

Igen. Az a másik oldal. Azt hirtelen nem is fogtam fel csak átfutottam.
Gondolom az nem lenne megoldás, hogy a kilépő számára lenne ez a megoldás. A kitett számára élne ez a lehetősé. ÁÁÁÁ. hagyjuk. ugyanezt megcsinálhatná a kitett hogyha ki akarna tolni a többiekkel.
Oks meggyőztél. Úgy látszik ez nem járható út.

Paliking 12-01-2007 20:24

Quote:

És ha direkt nem jelöli be? .

sajét magának kell bejelölnie, ha saját magának direkt nem jelöli be, akkor így járt :)

Quote:

szivatásképp mégiscsak elhívja? .

Amikor bejelöli, visszafordulnak a seregek. Ezzel legalább az kivédhető, hogy ne tudják hosszú időre kiüríteni az oriját.

Quote:

Meg hogyha a nem kilépőknek is meglenne ez és azok bepipálják, akkor esetleg a kilépési idő alatt nem tudnak egymásnak segítséget nyújtani a többiek? vagy akkor egyszerűen kipipa sereg elküld és aztán vissza, hogy a kilépő ne tudja elhívni a seregeket? Viszont, hogyha egy esetleges támadás lenne, akkor az együtmaradók esetleg arra a 24 órára meg lennének lőve, mivel ezt kijelölték, és vki nincs gépnél akkor ugyebár nem is tudja megszüntetni ezt az állapotot, tehát ergó akarok segítséget adni, de mivel most vki kilép ezért nem adok segítséget szindróma jönne?

Ha valaki korrektül és jóhiszeműen játszik, akkor ezek nem jelentenek problémát. Ha meg valakivel szándékosan ki akarnak szúrni, akkor az első próbálkozás után valamennyire ki tudja ezzel védeni. Azt hiszem, alapvetően abból kellene kiindulni, hogy nem ez az általános. Elég régóta játszom, de velem még sose szúrtak ki így. Bár lehet, hogy mindig jól válogattam meg a szövetségeseimet :)

Paliking 12-01-2007 20:30

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 138981)
Mindenképp támogatnám Reaktor észrevételét, hogyha az ilyen dolog bejelentésre kerülhetne, a support foglalkozzon, az ilyen játékstílussal, és legyenek következményei.

Ezzel én is egyetértek.

All times are GMT +1. The time now is 18:26.