Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   lenne néhány kérdésem! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1908)

Pepa 06-30-2007 14:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 106453)
Egyébként is rengeteg helyen teljesen logikátlan a magyar nyelv.

Nézzük például a "Segítség" szavunkat. Mire ezt egy magyar kimondja, az angol már 3-szor kért segítséget. (3 szótag vs 1 szótag)

Akkor egy kis nyelvészet. A magyar a világon a 2.-ik legnehezebb nyelv, mert minden igének 64 alakja van. A magyar nyelvben - jövevény szavak nélkül- 30000 szó van és az átlag magyar ember mindet használja. A zsargonok, már nem magyar nyelvi szavaknak értendők. Az brit angolba 100000 szó van és abból átlag 10000-ret használnak. Van 9 alap igélyük és majdnem mindenre azt használják. Szép a magyar nyelv, nem kell bántani, csak tudni kell helyesen használni. Ati ez nem Neked szólt, csak úgy általánosságban.

Remedy 06-30-2007 14:55

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 106593)
Van 9 alap igélyük és majdnem mindenre azt használják. Szép a magyar nyelv, nem kell bántani, csak tudni kell helyesen használni.

Akkor probald meg Te is helyesen hasznalni! :)

Princ 06-30-2007 15:13

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106415)
de a TM rövidítés már foglalt :D:D

Akkor ott van még alternatívának a 'tanyátlan'. :)

Pepa 06-30-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 106594)
Akkor probald meg Te is helyesen hasznalni! :)

Én nem a beszédemből, hanem írásaimból fogok élni:p Arra meg ott az OpenOffice;)

csofika 07-01-2007 13:43

Örülök, hogy az "Álljunk meg egy szóra" nyelvészeti műsort sikerült felélesztenem a hódítón belül.

A lényeg az, hogy aki tanyafree-n játszik az sokat jár shoppingolni a piacra és fontos részét képezi a gazdasági életnek.

További jó játékot mindenkinek.

Atihoz lenne még az a kérdésem, ami nem tartozik szorosan ide, de hogy lehet az, hogy csatában visszavertem egy támadást, plusz én is sikerrel jártam egy ütközetben (fosztogatás) a katonai morálom mégis folyamatosan csökken?

Andrew 07-01-2007 14:08

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 106732)
Örülök, hogy az "Álljunk meg egy szóra" nyelvészeti műsort sikerült felélesztenem a hódítón belül.

A lényeg az, hogy aki tanyafree-n játszik az sokat jár shoppingolni a piacra és fontos részét képezi a gazdasági életnek.

További jó játékot mindenkinek.

Atihoz lenne még az a kérdésem, ami nem tartozik szorosan ide, de hogy lehet az, hogy csatában visszavertem egy támadást, plusz én is sikerrel jártam egy ütközetben (fosztogatás) a katonai morálom mégis folyamatosan csökken?

biztos nincs elég kocsmád, ahol esténként összeülhetnének a katonák egy jó kis sörözésre ;)
ha lakossági morálod alacsony, akkor is csökken a katonai
ha régebben volt pár vesztes csatád az is kihathat a jelenlegi állapotra

de úgy érzem ezek benne vannak a súgóban :)

-Ede- 07-01-2007 17:36

meg alapvetően 75%-ra áll be, ha nagyobb akkor magától csökken, ha kisebb magától növekszik, kivéve ha elf vagy mert ott 85%

csofika 07-01-2007 18:57

Köszi a morállal kapcsolatos válaszokat. Most már elindult felfelé a katonai morál - még egy nyertes csata után - egyébként volt egy rakat kocsmám, az emberek morálja meg 100-as volt, de úgy látszik a katonáim egy kicsit lassan dolgozzák fel a győzelmet, és kerülnek mámoros állapotba. Vagy kevés az asszony, de azt nem találtam a súgóban.

J.Ati 07-03-2007 13:17

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 106799)
Köszi a morállal kapcsolatos válaszokat. Most már elindult felfelé a katonai morál - még egy nyertes csata után - egyébként volt egy rakat kocsmám, az emberek morálja meg 100-as volt, de úgy látszik a katonáim egy kicsit lassan dolgozzák fel a győzelmet, és kerülnek mámoros állapotba. Vagy kevés az asszony, de azt nem találtam a súgóban.

Nincs benne a súgóban,de az asszony biztos kevés volt a katonáknak:):D
Ezért nekik a háború nyújt boldogságot és az örömeiket ebben élik ki.
Szóval sok sikeres akció és a katonai morálod szép lesz mindig.
A népnek meg néha dobsz egy kis zsetont aztán azok elvannak vele.:o

Pepa 07-03-2007 19:48

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 107124)
A népnek meg néha dobsz egy kis zsetont aztán azok elvannak vele.:o

Azt kaszinónak hívják, de azt a fejlesztések részbe tedd be.;)

All times are GMT +1. The time now is 14:43.