Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Tisztességtelen piaci magatartás fogalmának bevezetésére. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=186)

Wanax 02-07-2006 18:31

Zoli: akkor ezek szerint minden maradjon ugy ahogy van, es had folytatodjon a piacon az illegalis utalas... mindenki kezdjen el tartalekolni az alsobb szinteken, mert a 1. 2. szinten ugy is mas milyen jatek folyik, ezzel megolve a jatekot 5-4-3 szinten, mivel ha nem kezd gyujtogetni akkor fent csak sirni fog hogy neki nincs a nagyok meg utalgatnak egymasnak! Mindenki piacolos, gyujtogetos jatekot fog jatszani amivel megoli lent az egeszseges piacolast, a tulkinalattal! Mindezt csak azert hogy ne hogy esetleg megnehezitsuk az utalasok modjat! Nagy strategiak mennek mar most is a jatekban, mivel szintenkent van 10-15 orszag aki mar most is csak a gyujtogetest csinalja, mert ra kenyszerul, ha fentebb eredmenyt akar elerni! Es ez egyre jobban el fog terjedni... Vissza kanyarodok, es megkerdeznem, akkor mi ertelme van a jateknak??? Azert mert a jatek at billent a piacolosdi iranyaba, attol meg nem feltetlen kell ezt kovetni! Miert nem lehet ujra strategiailag nyerni??? Emlitetted hogy regen igy volt... hat nehany oda figyelessel, nem azt mondom, hogy felboritani a mostanra kialakult dolgokat, de gatat szabni annak hogy az nyerjen akinek van gazdasagi hattere, es olyan baratja aki tudja szovetsegen, klanon kivul tamogatni!
Eddig is voltak a jatekban olyan valtoztatasok amik gyokereben megvaltoztatta a jatek stilust, akkor ha megoldhato akkor miert ne lehetne egy ujjabb valtozas ami megint csak megvaltoztat sok mindent! Nem mondhatod hogy ezzel is akarki malmara hajtom a vizet... szerintem ez mindenki szamara jo es rossz is! Baar lehet hogy tevedek!

Északföld 02-07-2006 22:32

Quote:

Originally Posted by Wanax
Zoli: akkor ezek szerint minden maradjon ugy ahogy van, es had folytatodjon a piacon az illegalis utalas... mindenki kezdjen el tartalekolni az alsobb szinteken, mert a 1. 2. szinten ugy is mas milyen jatek folyik, ezzel megolve a jatekot 5-4-3 szinten, mivel ha nem kezd gyujtogetni akkor fent csak sirni fog hogy neki nincs a nagyok meg utalgatnak egymasnak! Mindenki piacolos, gyujtogetos jatekot fog jatszani amivel megoli lent az egeszseges piacolast, a tulkinalattal! Mindezt csak azert hogy ne hogy esetleg megnehezitsuk az utalasok modjat! Nagy strategiak mennek mar most is a jatekban, mivel szintenkent van 10-15 orszag aki mar most is csak a gyujtogetest csinalja, mert ra kenyszerul, ha fentebb eredmenyt akar elerni! Es ez egyre jobban el fog terjedni... Vissza kanyarodok, es megkerdeznem, akkor mi ertelme van a jateknak??? Azert mert a jatek at billent a piacolosdi iranyaba, attol meg nem feltetlen kell ezt kovetni! Miert nem lehet ujra strategiailag nyerni??? Emlitetted hogy regen igy volt... hat nehany oda figyelessel, nem azt mondom, hogy felboritani a mostanra kialakult dolgokat, de gatat szabni annak hogy az nyerjen akinek van gazdasagi hattere, es olyan baratja aki tudja szovetsegen, klanon kivul tamogatni!
Eddig is voltak a jatekban olyan valtoztatasok amik gyokereben megvaltoztatta a jatek stilust, akkor ha megoldhato akkor miert ne lehetne egy ujjabb valtozas ami megint csak megvaltoztat sok mindent! Nem mondhatod hogy ezzel is akarki malmara hajtom a vizet... szerintem ez mindenki szamara jo es rossz is! Baar lehet hogy tevedek!

Süti, most a piaci pézáthúzásokról beszélünk, de a piac ilyen téren szabályozása, szerintem sokat nem változtatna a dolgon, elég sokat tudok ezekről a dolgokról és van bőven más megoldás is a piaci utalásokon kívül.
A ksiebb szinteken eleve ott van a karaván. Ráadásul lehet forgatni is az árut, simán megkerülve bármilyen figyelést. Pld:
Fogom kirakok x árut ap iacra, oclsón, ez lehet akár 50 arany is. Y akinek utalni fogok majd figyeli a piacot, és 3 óra alatt tuti megtudja venni. Majd fogja és az adott árut kirakja drágábban, mondjuk ha vett 50 aranyért követ tőlem, kirakja azt 2000 aranyét, vagy az adott piaci ár alá 1 arannyal. Én meg simán utalom neki a pénzt. Azonban ha klánon kívül megy a dolog, és több klánban, akkor akár simán le is lophat. szval én ebben nem látok igazán fantáziát, de ha kitaláltok vmit, hát menjen.

Moger 02-08-2006 00:37

Tényleg nem értelek benneteket, ha ellenérzésetek van az utalásokkal szemben akkor a jelenlegi megakasztós módszer megszüntetése lenne a legegyszerűbb feloldása a problémának.
Gondoljuk végig, mivel nem lehetne a pillanatnyi árnál durván különböző (mondjuk +-10% legyen a max engedélyezett) eltérésel kirakni ajánlatot ezért az utaló csak akkor tudna pénzt juttatni a társának ha előbb az összes többi ajánlatot felvásárolja, ezzel pedig a kívülállóknak is kedvez. Főként ha a többiek kiszúrják a felvásárlási szándékot márpedig, ha látszanak a soronkövetkező ajánlatok akkor elég csak néha rápillantani és mindjárt kiszúrható. így a piac résztvevői automatikusan elejét veszik az ilyen trükknek semmilyen rendszerszitű felügyelet nem szükséges.
Mellesleg a tőzsde középkori végi találmány nézzetek utánna.
És ismétlem, a Hódító piaca jelenleg is 1az1-ben így működne, amikor nincs bolokkoló tétel. Cak és kizárólag a blokkolás lehetősége biztosítja a pénz átjátszását ami szerintem is kimeríti a JKSZ-t.
Nem tőzsde szimulátot akarok, csak gazdagítani szeretném a játékot.;)

Wanax 02-08-2006 07:07

Quote:

Originally Posted by Északföld
Süti, most a piaci pézáthúzásokról beszélünk, de a piac ilyen téren szabályozása, szerintem sokat nem változtatna a dolgon, elég sokat tudok ezekről a dolgokról és van bőven más megoldás is a piaci utalásokon kívül.
A ksiebb szinteken eleve ott van a karaván. Ráadásul lehet forgatni is az árut, simán megkerülve bármilyen figyelést. Pld:
Fogom kirakok x árut ap iacra, oclsón, ez lehet akár 50 arany is. Y akinek utalni fogok majd figyeli a piacot, és 3 óra alatt tuti megtudja venni. Majd fogja és az adott árut kirakja drágábban, mondjuk ha vett 50 aranyért követ tőlem, kirakja azt 2000 aranyét, vagy az adott piaci ár alá 1 arannyal. Én meg simán utalom neki a pénzt. Azonban ha klánon kívül megy a dolog, és több klánban, akkor akár simán le is lophat. szval én ebben nem látok igazán fantáziát, de ha kitaláltok vmit, hát menjen.

Zoli: Tudtommal a karavan az hivatalos penz es egyebb javak atadasanak a formaja, az ellen semmi kifogasom... A gyanus lopasok is benne vannak a temamban, de arrol eddig nem beszeltunk mert nem akartam szemelyeskedesbe atmenni! Ugy erzem sokan mar csak azert is ellene vannak ennek az esetleges valtozasnak, mert megnehezedne valoban a dolga ha penzt akar kapni vagy adni! Te is olyan peldakat irsz amivel barmilyen modositas utan tovabbra is lehet utalni! Igy megint csak az a kerdes fog felmerulni, ami miatt inditva lett a tema, hogy ha a klanon es szovetsegen kivul lehetseges a nagy mennyisegu aru illetve penz csere akkor hogy vegye fel barki is a harcot az ily modon koperalokkal szemben!

A masik dolog... Neked jo otleteid vannak, sokat tudsz a jatekkal kapcsolatban, es ha az 1/A vesszuk alapul akkor hivatalosan semmilyen hatranyod nem szarmazna abbol hogy valamilyen megszorito intezkedes lenne bevezetve a piacon torteno irrealisan magas aron eladott arukbol bejovo penz mozgasok! Mindenki tudja pontosan hogy mirol is van szo, mi ellen kellene kitalalni valami, es nem azokat a peldakat boncolgatni amik nem a konkret baj forrasa. Eddig ugy vettem eszre, hogy ami kimagyarazhatatlan esemeny es 1000% hogy klanon/szovetsegen kivuli utalas volt azzal senki nem foglalkozott, a felett elsiklott mindenki, de minden egyebb mas felre ertheto, ketertelmu peldat kiveseztunk!
Es itt nem csak Zolinak szol, hanem mindenkinek! Ha ennyire zokon esik ez a utalasdi megnehezitese, akkor hagyjuk a fenebe! Mindenki csinaljon azt amit akar, de utanna ne legyen ujjal mutogatas meg vadaskodas, hogy "bezzeg nektek segitenek piacon keresztul, ugy konnyu.." meg mas hasonlo eset amik ha bizonyithatoak lennenek akkor allando ismetlodes utan JKSZ fogalmanak a megtorteneset jelentene!

Axa 02-08-2006 08:01

Quote:

Originally Posted by Ati
Eddig nem olvastam olyan javaslatot, aminek ne lett volna drasztikusan negatív hatása a normál játékosokra.

Ati!
Oké, ezt elismerem. De a kérdés az volt, hogy szándékozol-e valamit tenni a piaci stiklik ellen?

Mephisto 02-08-2006 08:42

De könyörgöm, ha látod, hogy van kint rúna 40k ért, és nagy mennyiség és folyamatossan, akkor miért nem pakolsz alá neki? Meg kell vegye a tiédet is, ha a másik országnak utal. Ebből hatalmas pénzeket szoktam leakasztani, hogy mások tápolják a haverjaikat, közbe meg nekem is tolják a pénzt!
De ehhez figyelni kell, és piacolni az egész szövivel.
Nem pedig sírni, és bejelentéseket tenni...
A való életben szerinted ha lenne ilyen piac, akkor nem lenne aki ezt csinálná??? Dehogynem, úgy kopasztanálak meg a piacon, hogy csak pislognál, aztán jöhetsz sírni hozzám, max udvari bolondnak felveszlek...
Bocs ha valaki érzékeny feljelentős lelkivilágába tapostam, de ha ki lehet más ügyeskedését használni, akkor azért engem már ne büntessetek...
Olyanról nem is írok, hogy felvásárolom a gabonát, hogy az ellenfél szövi szétéhezze magát, akkor majd én írjak, hogy Te hogy gondolod, hogy 40szeres áron rakod ki a felels kaját, hisz nekem fel kell továbbra is vásárolnom, hogy nyerni tudjak, és ezt Te kihasználod!!! Megyek is feljelenteni.
Gondolkozzatok már... ez játék, és piacolni is meg kell tanulni.

Moger 02-08-2006 08:52

Ja, most esett le!

Ti még sose jártatok úgy, hogy visszajön az árutok a piacról miközben jóval drágább ajánlat akasztja a boltot??????????????
Én csomószor ütköztem ilyenbe és ez ellen ágálok.

Wanax 02-08-2006 09:30

Eddig a piacon folytatott jksz ellen nem tudtal tenni semmit... mivel nem tudtad bizonyitani, hogy honnan hova mozgott a penz es az aru! Mar az is elore haladas lenne ha ahogy xeper is emlitette loggolva lenne a nagy erteku kereskedelem. Mivel a ganus eseteket is 3 napra vissza menoleg lehet jelenteni, igy a logolast is eleg 3 napig tarolni!
Amugy meg az ilyen hozza allast valahogy nem tudom elfogadni, hogy had csinaljak mert en ugy is keresek rajtuk... Nem mindenki van igy, es a tobbsegrol van szo! A masik dolog meg akkor a francnak kellett minimum foldet bevezetni, minek kell a csalasokat szurni, stb. ha nehanyan ugy is jol jovedelmeznek ebbol, meg esetenkent ki tudjak hasznalni! Akkor engedjuk szabadjara a jatekot es csinaljunk kaoszt! Csalasrol beszelgetunk, de ugy laccik sokakat, ez erzekenyen erint, ha ez nehezitve lenne, es ellenzik!

Wanax 02-08-2006 09:33

Quote:

Originally Posted by Moger
Ja, most esett le!

Ti még sose jártatok úgy, hogy visszajön az árutok a piacról miközben jóval drágább ajánlat akasztja a boltot??????????????
Én csomószor ütköztem ilyenbe és ez ellen ágálok.

ez valoszinu annak az eredmenye hogy a piacra ki erni, es haza erni is ido kell, akkor meg vagy mar nincs a piacon az arud, es igy nem vesz reszt a kereskedelemben! Ez mondjuk termeszetes...

Wanax 02-08-2006 09:42

Quote:

Originally Posted by Mephisto
De könyörgöm, ha látod, hogy van kint rúna 40k ért, és nagy mennyiség és folyamatossan, akkor miért nem pakolsz alá neki? Meg kell vegye a tiédet is, ha a másik országnak utal. Ebből hatalmas pénzeket szoktam leakasztani, hogy mások tápolják a haverjaikat, közbe meg nekem is tolják a pénzt!
De ehhez figyelni kell, és piacolni az egész szövivel.
Nem pedig sírni, és bejelentéseket tenni...
A való életben szerinted ha lenne ilyen piac, akkor nem lenne aki ezt csinálná??? Dehogynem, úgy kopasztanálak meg a piacon, hogy csak pislognál, aztán jöhetsz sírni hozzám, max udvari bolondnak felveszlek...
Bocs ha valaki érzékeny feljelentős lelkivilágába tapostam, de ha ki lehet más ügyeskedését használni, akkor azért engem már ne büntessetek...
Olyanról nem is írok, hogy felvásárolom a gabonát, hogy az ellenfél szövi szétéhezze magát, akkor majd én írjak, hogy Te hogy gondolod, hogy 40szeres áron rakod ki a felels kaját, hisz nekem fel kell továbbra is vásárolnom, hogy nyerni tudjak, és ezt Te kihasználod!!! Megyek is feljelenteni.
Gondolkozzatok már... ez játék, és piacolni is meg kell tanulni.

Hol olvastal te olyat hogy barki is buntetni akar azzal hogy piacolsz, es probalsz ugyeskedessel fogo teteleket kirakni??? Egyenlore semilyen konkret otlet nincs a kerdes megoldasara, es eddig olyan felvetesek erkeztek hogy figyelve legyen az ilyen piaci mozgas, es ha gyanussa valik, es tobbszor elofordul akkor legyen figyelmeztetes, bunti hasonloan ahogy a forumon osztogatjak a buntetest! Elso sorban neheziteni szeretnenk ezt a piaci manovert... Legalabb olyan ne legyen hogy szinte alig piacol de egy esetleges felleps vagy haboru elott, kozben VELETLENUL megvesznek tolle sokszoros aron valamit! Vagy 5. szinten ne epuljon, es toltodjon mar fel egy MF orszag a vedelem alatt kimagyarazhatatlan mertekben es meg tekercsbol is a maximum tobszorose van neki! Azert a VELETLENEKNEK is van hatara!

All times are GMT +1. The time now is 01:19.