Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   1/A egyéni csaták megreformálása 0-hekis ütések (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1846)

Remedy 09-20-2007 19:14

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 125515)
Szerintem ehelyett inkább maradjon lehetőség a 0 hekis ütésre. Ezzel annyira felborítod a teljes játékot, hogy... pff... ehh:)

Ez egy elso olvasatra nekem is erosen felejtosnek tunik :)

Kutyuleee 09-20-2007 19:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 125500)
Én a pontszám alapút támogatom, azzal lehet játszani. Ha hektrá alapú lenne az csökkentené a stratégiai lehetőségeket. Még a héten kifejtem rendesen a gondolataimat a témáról.

sztem a hektár alapú reálisabb. beüt egy hatalmas sereg és nem foglalnak földet.??? Ez sztem nem stratégia, hanem egyszerü menekülés. A stratégia akkor lenne, ha tudnád, hogy hoz földet, és hogy hogy jössz ki jobban a szituációból, hogy alábontasz? vissza mész 2 sereggel? vagy 4-5-el mert a fokozás/bontás helyett kivásárolod az ijjakat a piacról a pénzedből? stb. ez stratégia lenne.

monro 09-20-2007 20:04

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 125446)
Neked van vmi konkret otleted esetleg?

Viszont, amit most beirtal, nem ertem. Itt azt targyaljuk, hogy ne legyenek 0 hekis utesek, te meg azt javaslod, hogy ami eddig nem volt 0, az is 0 legyen? :) Tudom, hogy te hiresen anti-hiena mentalitasu vagy, de azert ez mar megiscsak tulzas, ha en lebontom a fel orimat, legalabb vihessek vmit...
Aki kitamad, mindig is kockazatot vallal...

Szoval, Te epp novelni akarod a 0 hekis utesek gyakorisagat? Vagy csak felreertek vmit :P

Ja az volt az 5let amit Kutyulee bemásolt. Persze a számok hasaltak benne, de a szisztéma az sztem korrekt. Ebben az esetben hiába bontasz le 1 pontra az ütés elött akkor is ugyanannyit viszel mintha 50K-ra lennél és fordítva. Hiába bontanak alád 100K-ra olyan mintha 1 pontra lenne a célpont, DE a hekikülönbség miatti malusz mindenképp ugyanaz marad függetlenül az aktuális egyéni pontszámoktól.

-Fegya- 09-20-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by monro (Post 125521)
Ja az volt az 5let amit Kutyulee bemásolt. Persze a számok hasaltak benne, de a szisztéma az sztem korrekt. Ebben az esetben hiába bontasz le 1 pontra az ütés elött akkor is ugyanannyit viszel mintha 50K-ra lennél és fordítva. Hiába bontanak alád 100K-ra olyan mintha 1 pontra lenne a célpont, DE a hekikülönbség miatti malusz mindenképp ugyanaz marad függetlenül az aktuális egyéni pontszámoktól.

Monro szisztémája tényleg korrekt.

Ha valaki felülről bontással vagy alulról fokozással mellém jön, akkor keveset visz, mert földje alapján távol van.

Ha valaki bontással vagy fokozással menekül, az foglalás szempontjából nem kerül messzire, mert a földje ugyanannyi marad.

Láttok valami problémát Monro javaslatában?

Valezius 09-21-2007 04:51

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125519)
sztem a hektár alapú reálisabb. beüt egy hatalmas sereg és nem foglalnak földet.??? Ez sztem nem stratégia, hanem egyszerü menekülés. A stratégia akkor lenne, ha tudnád, hogy hoz földet, és hogy hogy jössz ki jobban a szituációból, hogy alábontasz? vissza mész 2 sereggel? vagy 4-5-el mert a fokozás/bontás helyett kivásárolod az ijjakat a piacról a pénzedből? stb. ez stratégia lenne.

Na jó, most kifejtem, amit én jónak tartanék, pontszámtól függjön az elfoglalt hektár nagysága. Mivel ez a 100K-s szabály most se nyilvános, (nincs benne a súgóban), ezért z új képletnek se kell nyilvánosnak lenni, szerintem.
50% pontkülönbségnél (Azaz, ha a nagyobb ország 1,5-szer akkoa, mint a kisebb), érje el a 0foglalást. Első gondolatra nem lineárisnak kéne lennie, hanem valami négyzetes függvénynek, hogy ha kicsi a különbség normális foglalás legyen. Pl: 40K pontos ori is tudjon majdnem annyit foglalni a 36K-stól, mint most.

Egy ori max fokozással, ha jól számolom: max fokozással 23%-ot lehet nőni pontban.
Esetleg még azt is lehet, hogy ne a terület 70-szereséig számítson a lakos, hanem 60 vagy 50szereséig. (19, 16% növekedést jelenthet egy "átlagos orinak")
(Bár talán a 70-et meg kéne tartani, mert az van egálban egy 30%-os bontással)

Másrészt lehet az az 50% 100% is, és akkor csökkenjen lineárisan.

Kutyuleee 09-21-2007 16:50

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 125567)
Na jó, most kifejtem, amit én jónak tartanék, pontszámtól függjön az elfoglalt hektár nagysága. Mivel ez a 100K-s szabály most se nyilvános, (nincs benne a súgóban), ezért z új képletnek se kell nyilvánosnak lenni, szerintem.
50% pontkülönbségnél (Azaz, ha a nagyobb ország 1,5-szer akkoa, mint a kisebb), érje el a 0foglalást. Első gondolatra nem lineárisnak kéne lennie, hanem valami négyzetes függvénynek, hogy ha kicsi a különbség normális foglalás legyen. Pl: 40K pontos ori is tudjon majdnem annyit foglalni a 36K-stól, mint most.

Egy ori max fokozással, ha jól számolom: max fokozással 23%-ot lehet nőni pontban.
Esetleg még azt is lehet, hogy ne a terület 70-szereséig számítson a lakos, hanem 60 vagy
50szereséig. (19, 16% növekedést jelenthet egy "átlagos orinak")
(Bár talán a 70-et meg kéne tartani, mert az van egálban egy 30%-os bontással)

hát ori felépitéstől változó, hogy mennyit tud ráfokozni, de tény hogy olyan 23-24%ot tud nőni így, de ez közel sincs egálban egy 30%-os bontással
(1k hekis ori olyan 1230hekiig tud fokozni ez ~12k pont. ez bontva 800heki ami hát 60% felett van)

Ezzel csak az a gond,hogy az általad emlegetett stratégiai elem elveszik ugyanúgy mint a hekisnél, vagy mintha eltörölnénk. mert ha exponenciális változás lenne akkor a 23-24% különbség még nem hozna jelentős különbséget, illetve nem szabad hoznia!!! gondolj bele, hogy ha ez jelentősen változtatna, akkor az alacsony hekin lenne nagyon káros. 200hekis ori is sokkal kevesebbet hozna a 250hekistől, ami meg alig 2,5-3k pont különbség.

Ha meg nem hoz jelentős különbséget csak 5-10%-al csökkentené a veszteséget, akkor nem hiszem hogy befokozonának ennyi kattancsot! (25k hekin ez ~1,5millió kati ami ~12mrd arany) ennél olcsobban jönne ki, ha az országának 10%-át bontja és újraépiti, mert úgyanott van, csak olcsobban...
a lineárisnál meg szintén sok a 25% a kis oriknál.

szvsz, a hekisnél is felmerülhet ez a probléma alacsony hekin. úgyhogy sztem jobb lenne ha exponenciálisan heki függő lenne a foglalás.

Valezius 09-21-2007 17:03

Ha csak a föld odafokozok, elindtíom a sereget, és a beütés előtt nem kell fokozni.
Ha elég messziről jöttem, ezzel a módszerrel kell: esély nyílik a visszatámadásra is akár.
Bár lehet, hogy nincs nagy különbség, de érzésre ez nekem jobban bejön, mert így tőlem is függ, hogy mennyit visznek.

Nyilván, aki az 500K katis lefokozást nem csináltra, ezt se fogja.

Pl X hekit vinnének, de ha fokozok Y katit, akkor csak 0,9X-et fog vinni.
Nyilván akkor csinálom, ha 0,1X heki fedezése több, mint y katona.

A számokról:
20% házzal, 30% lakitekivel számoltam, becslésnek szerintem jó.

1000hekis ori 47600pontos-->59K-ig tud fokozni.
24% növekedés.

300hekit bont, úgy számoltam, hogy házból is anynit bont, amivel 98%-os fogl. tart. (Azaz 95házat tart meg+300üres)
37237pont
78%-a az eredetinek 22%-os csökkenés.

Életfa#2 09-21-2007 18:04

Ezt a javaslatomat visszavonom, a további elemzések során megbuktattam.

Kutyuleee 09-21-2007 18:05

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 125771)
Ha csak a föld odafokozok, elindtíom a sereget, és a beütés előtt nem kell fokozni.
Ha elég messziről jöttem, ezzel a módszerrel kell: esély nyílik a visszatámadásra is akár.
Bár lehet, hogy nincs nagy különbség, de érzésre ez nekem jobban bejön, mert így tőlem is függ, hogy mennyit visznek.

Nyilván, aki az 500K katis lefokozást nem csináltra, ezt se fogja.

Pl X hekit vinnének, de ha fokozok Y katit, akkor csak 0,9X-et fog vinni.
Nyilván akkor csinálom, ha 0,1X heki fedezése több, mint y katona..

Ez így igaz is lenne, ha az y kati árából nem tudnám újraépiteni az ország 30-40%-át amivel csak 0,6x hekit visz a másik...

Ez azért egy rossz ötlet, mert egyszerüen annyit érnél el ezzel, hogy elérdektelenitenéd a fokozásos menekülést, viszont benne hagynád azt, hogy bárkire ráfokozhatok és üthetem, mindezt úgy,hogy esélye sincs visszajönni rám és biztosra hozok rendesen földet!!!
Quote:

A számokról:
20% házzal, 30% lakitekivel számoltam, becslésnek szerintem jó.

1000hekis ori 47600pontos-->59K-ig tud fokozni.
24% növekedés.

300hekit bont, úgy számoltam, hogy házból is anynit bont, amivel 98%-os fogl. tart. (Azaz 95házat tart meg+300üres)
37237pont
78%-a az eredetinek 22%-os csökkenés.
így ez igaz is lehet, de én 2ori példáján néztem ami közelebb áll a valósághoz.
A ori 1000hekin, B ori 1230hekin. A oda tud fokozni B-hez 60k kati befokozásával, B-nek 600hekinél is többet kell bontani hogy A hoz érjen, ha házakat is bont, nem csak épületeket, ez 30%környéke???

Van még mit csámcsogni a dolgon, pl hogy a malusznál, legyen egy minimális heki különbség ami alatt nincs malusz.

Kutyuleee 09-21-2007 18:25

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 125773)
Ígértem, hogy jövök egy javaslattal.
Jelenleg, ugye, valahogy úgy működik, hogy minden 1000 pont különbség esetén, a sikeres hadi esemény hatása 1%-kal (nem százalékponttal!) csökken. A javaslatom csupán annyi, hogy az 1000 pont ehelyett így számolódna: HA(célpont ország területe > 1300 heki; AKKOR (terület*10/13+1000)/2; EGYÉBKÉNT 1000).
Ez azt jelenti, hogy 1300 heki alatt nincs változás, 1300 heki felett lineárisan, de csak fele olyan gyorsan nő, mint az ország területe. Például, az 1 milliós határt 24.700 hektáros, célpont ország esetén éri el. (Ami cirka 1,18 millió pontos.)
Azért raktam 1300 hekire a határt, mert az én számomra ez az a határ, ahol a tolvajok, és a varázslók másokra gyakorolt hatása csökkenni kezd. És azért a célpont ország területétől tenném függővé a dolgot, mert ebben az esetben a kisebb országnak adna valamekkora előnyt a nagyobbal szemben, míg, ha a saját országtól függ, akkor a nagyobb ország kapna valamekkora (ugyanakkorát, mint az előző esetben) előnyt.

Itt offos, de azért megjegyezném, hogy ezzel a képlettel valamennyire ki lehetne terjeszteni nagyobb országokra is a toli/vari akciók határát. Ehhez csak annyi módosítás kell, hogy a képletben szereplő összes 1000-est ki kell cserélni varázslók esetén 200-ra, tolvajok esetén 100-ra.

Nah nézzük a képlet kevésbé láccik bonyolultnak ha így irod fel: (terület*5/13+500)
nah vegyünk egy 10k hekis orit. ahogy maxot fokozva kimegy egy 12300hekis orira. aki szintén maxot fokozva elmenekül, így ha még1x fokozz a támadó, akkor is ~75%-ot hoz, ha nem fokozz még1x akkor ~65%ot kb. Nekem határozottan tetszik a képlet. lehet vele menekülni is, de 0hekit vinni nem.

All times are GMT +1. The time now is 07:31.