![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha valaki felülről bontással vagy alulról fokozással mellém jön, akkor keveset visz, mert földje alapján távol van. Ha valaki bontással vagy fokozással menekül, az foglalás szempontjából nem kerül messzire, mert a földje ugyanannyi marad. Láttok valami problémát Monro javaslatában? |
Quote:
50% pontkülönbségnél (Azaz, ha a nagyobb ország 1,5-szer akkoa, mint a kisebb), érje el a 0foglalást. Első gondolatra nem lineárisnak kéne lennie, hanem valami négyzetes függvénynek, hogy ha kicsi a különbség normális foglalás legyen. Pl: 40K pontos ori is tudjon majdnem annyit foglalni a 36K-stól, mint most. Egy ori max fokozással, ha jól számolom: max fokozással 23%-ot lehet nőni pontban. Esetleg még azt is lehet, hogy ne a terület 70-szereséig számítson a lakos, hanem 60 vagy 50szereséig. (19, 16% növekedést jelenthet egy "átlagos orinak") (Bár talán a 70-et meg kéne tartani, mert az van egálban egy 30%-os bontással) Másrészt lehet az az 50% 100% is, és akkor csökkenjen lineárisan. |
Quote:
(1k hekis ori olyan 1230hekiig tud fokozni ez ~12k pont. ez bontva 800heki ami hát 60% felett van) Ezzel csak az a gond,hogy az általad emlegetett stratégiai elem elveszik ugyanúgy mint a hekisnél, vagy mintha eltörölnénk. mert ha exponenciális változás lenne akkor a 23-24% különbség még nem hozna jelentős különbséget, illetve nem szabad hoznia!!! gondolj bele, hogy ha ez jelentősen változtatna, akkor az alacsony hekin lenne nagyon káros. 200hekis ori is sokkal kevesebbet hozna a 250hekistől, ami meg alig 2,5-3k pont különbség. Ha meg nem hoz jelentős különbséget csak 5-10%-al csökkentené a veszteséget, akkor nem hiszem hogy befokozonának ennyi kattancsot! (25k hekin ez ~1,5millió kati ami ~12mrd arany) ennél olcsobban jönne ki, ha az országának 10%-át bontja és újraépiti, mert úgyanott van, csak olcsobban... a lineárisnál meg szintén sok a 25% a kis oriknál. szvsz, a hekisnél is felmerülhet ez a probléma alacsony hekin. úgyhogy sztem jobb lenne ha exponenciálisan heki függő lenne a foglalás. |
Ha csak a föld odafokozok, elindtíom a sereget, és a beütés előtt nem kell fokozni.
Ha elég messziről jöttem, ezzel a módszerrel kell: esély nyílik a visszatámadásra is akár. Bár lehet, hogy nincs nagy különbség, de érzésre ez nekem jobban bejön, mert így tőlem is függ, hogy mennyit visznek. Nyilván, aki az 500K katis lefokozást nem csináltra, ezt se fogja. Pl X hekit vinnének, de ha fokozok Y katit, akkor csak 0,9X-et fog vinni. Nyilván akkor csinálom, ha 0,1X heki fedezése több, mint y katona. A számokról: 20% házzal, 30% lakitekivel számoltam, becslésnek szerintem jó. 1000hekis ori 47600pontos-->59K-ig tud fokozni. 24% növekedés. 300hekit bont, úgy számoltam, hogy házból is anynit bont, amivel 98%-os fogl. tart. (Azaz 95házat tart meg+300üres) 37237pont 78%-a az eredetinek 22%-os csökkenés. |
Ezt a javaslatomat visszavonom, a további elemzések során megbuktattam.
|
Quote:
Ez azért egy rossz ötlet, mert egyszerüen annyit érnél el ezzel, hogy elérdektelenitenéd a fokozásos menekülést, viszont benne hagynád azt, hogy bárkire ráfokozhatok és üthetem, mindezt úgy,hogy esélye sincs visszajönni rám és biztosra hozok rendesen földet!!! Quote:
A ori 1000hekin, B ori 1230hekin. A oda tud fokozni B-hez 60k kati befokozásával, B-nek 600hekinél is többet kell bontani hogy A hoz érjen, ha házakat is bont, nem csak épületeket, ez 30%környéke??? Van még mit csámcsogni a dolgon, pl hogy a malusznál, legyen egy minimális heki különbség ami alatt nincs malusz. |
Quote:
nah vegyünk egy 10k hekis orit. ahogy maxot fokozva kimegy egy 12300hekis orira. aki szintén maxot fokozva elmenekül, így ha még1x fokozz a támadó, akkor is ~75%-ot hoz, ha nem fokozz még1x akkor ~65%ot kb. Nekem határozottan tetszik a képlet. lehet vele menekülni is, de 0hekit vinni nem. |
All times are GMT +1. The time now is 07:31. |