Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kis felfedezés módosítás! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1312)

Kisbér 02-05-2007 13:54

Quote:

Originally Posted by monro (Post 71550)
Mit szólnátok ha minden klán kapna országonként napi 5 hekit 225 katonáért. Ez ugymond "közös klánkvóta" lenne amit a klán bármelyik tagja elhasználhat, de nem gyüjthet. Vagyis ha aznap nem használod el akkor nem vihető át másnapra. Ezzel gyakorlatilag fajtól függetlenül tudnánk megoldani a törpék problémáját. Nyilván az értelmesebb klánok a törpéjüknek hagynák meg ezt a lehetőséget.

Egy 10 fős klán így gyakorlatilag naponta 50 hekit tudna biztosítani a törpéjüknek. Kiegészítésképpen pár feltétel:

1. szabis ori után nem keletkezik "kvóta"
2. 2948 heki alatti orik után sem keletkezik "kvóta"
3. a törpék után sem keletkezik "kvóta"
4. az előző kvótát felhasználó ori után sem keletkezik "kvóta"

Ez mindenképpen pozitív...
Tehát egy 10 fős top szövi a törpéjének folyamatosan napi 45 hekit tudna adni...
Ez teljesen jó...

lacqa 02-05-2007 14:27

Quote:

Originally Posted by monro (Post 71550)
Mit szólnátok ha minden klán kapna országonként napi 5 hekit 225 katonáért. Ez ugymond "közös klánkvóta" lenne amit a klán bármelyik tagja elhasználhat, de nem gyüjthet. Vagyis ha aznap nem használod el akkor nem vihető át másnapra. Ezzel gyakorlatilag fajtól függetlenül tudnánk megoldani a törpék problémáját. Nyilván az értelmesebb klánok a törpéjüknek hagynák meg ezt a lehetőséget.

Egy 10 fős klán így gyakorlatilag naponta 50 hekit tudna biztosítani a törpéjüknek. (bocs 45 hekit!) Kiegészítésképpen pár feltétel:

1. szabis ori után nem keletkezik "kvóta"
2. 2948 heki alatti orik után sem keletkezik "kvóta"
3. a törpék után sem keletkezik "kvóta"
4. az előző kvótát felhasználó ori után sem keletkezik "kvóta"

jó ötletnek tűnik, de én azt hiszem, hogy területfüggővé kéne tenni, méghozzá a kvótát felhasználó területétől függővé.

Arrakis 02-05-2007 14:58

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 71554)
Ez mindenképpen pozitív...
Tehát egy 10 fős top szövi a törpéjének folyamatosan napi 45 hekit tudna adni...
Ez teljesen jó...

Igen, csatlakozom, olyan konstruktív ötlet kéne, ami a pörgést segíti elő, a támadást, s nem ezt az állóvizet, ami most van 500k felett.
Vagy azokra az orikra vonatkozóan.
Gyakorlatilag be vannak fagyva, mint az anarchosok, gyűjtenek, fokoznak, aztán ütnek egy nagy nullát, mert a másik ugyanezt megteszi, ez ebben a formában vicc.
Ha fedezőversenyt rendeznek az is, de egy fokkal jobb.
Viszont hogy felfedeztetünk nekik üthető törpéket.. :)
Klánérdekből ráadásul... hát... :)

Arrakis 02-06-2007 04:30

Az alapgondolat amúgy nem rossz, lehetőséget adna kicsinek, nagynak a növekedésre, területvisszaszerzésre, de mégis a nagyobb orik járnának vele jól összességében, meg a nagyobb létszámú klánok.
Ha egy személyes klánom van, akkor nem is kapok ezáltal semmit, ha jól értem.

Lacqa: amit írsz teljesen ellentétes azzal a gondolattal, amiért a felfedezés erre a mostani verzióra változott. Mert feltételezem arra gondolsz, hogy kicsi kevesebbet, a nagyobb meg ezáltal többet fedezhetne. Vagy több lenne a kvóta, amit szétdobhat a klán. Ez a pörgést, meg a top utolérésének lehetőségét mindenkor, mindenkitől még távolabb helyezné.

Kisbér 02-06-2007 09:21

[quote=Arrakis;71664]Az alapgondolat amúgy nem rossz, lehetőséget adna kicsinek, nagynak a növekedésre, területvisszaszerzésre, de mégis a nagyobb orik járnának vele jól összességében, meg a nagyobb létszámú klánok.
Ha egy személyes klánom van, akkor nem is kapok ezáltal semmit, ha jól értem.QUOTE]

Elvileg minden 2 hetente kapnál 5 hekit nem? Vagy egyáltalán nem kapnál? Én úgy értelmeztem, hogy csak az előző héten elhasználó ori után nem jár az 5 heki...

Amúgy még annyiban módosítanám, hogy a pontlistában az első klánnál ilyen ne legyen (bocs Serg)...
Vagy mondjuk a top 10 ország után ne járjon.

monro 02-06-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 71676)
Elvileg minden 2 hetente kapnál 5 hekit nem? Vagy egyáltalán nem kapnál? Én úgy értelmeztem, hogy csak az előző héten elhasználó ori után nem jár az 5 heki...

Nem. 1 fős klán ezt nem tudná kihasználni. Azért tettem bele kritériumnak, hogy aki utoljára felhasználta azután ne járjon, hogy motivált legyen a klán hogy a törpék fedezzenek ezzel, hiszen ha más ori fedez így akkor az ő utánna "járó" kvótát elveszti a klán. Ha a törpe fedezi el akkor nem veszít a klán kvótát hiszen a törpék után nem járna kvóta alapból sem.

monro 02-06-2007 12:19

Bocs igazad van.
2 naponta az 1 fős klán is tudna felfedezni 5 hekit, ha az az 1 ori nem törpe.

Synkel 02-06-2007 13:32

Az ötletet támogatom. Annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy szerintem az elfek után se járjon az olcsó fedezés, nekik így is van elég bónuszuk rá.

Kisbér 02-06-2007 13:53

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 71733)
Az ötletet támogatom. Annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy szerintem az elfek után se járjon az olcsó fedezés, nekik így is van elég bónuszuk rá.

Az, hogy 225 kattancs, vagy 157 az olylan mind1, itt arról beszélgetünk, hogy 2000 katona körüli vagy 200 körüli :D

Szerintem ahogy olcsóbb lekódolni - csak hogy fejlesztőbarát legyek :D

Synkel 02-06-2007 13:58

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 71738)
Az, hogy 225 kattancs, vagy 157 az olylan mind1, itt arról beszélgetünk, hogy 2000 katona körüli vagy 200 körüli :D

Szerintem ahogy olcsóbb lekódolni - csak hogy fejlesztőbarát legyek :D

Az elf amikor 1000 katincs kell másnak a fedezéshez megspórol hekinként 300 darabot, mert neki 700 elég. Erre fel mondtam, hogy szerintem az elfek ne adjanak még plusz bónuszt a fedezéshez.

All times are GMT +1. The time now is 17:29.