Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1A alszövetség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1030)

monro 11-15-2006 15:15

Quote:

Originally Posted by wand (Post 43431)
de azért vannak fentatásaim. ha már klántámadás, milyen alapon hagyhatsz ki egy támadandó klánból pl. egy legnyagyobbat védő elfet?? csak mert neked könyebb beütni egy törpékből és óriásokból álló klánrészt?

Szóval
1. korántsem biztos, hogy kihagyom az elfet ha másképp nem tudom őket kirakni
2. szintén nem evidencia, hogy az elf véd a legtöbbet főleg nem ha ő termeli a kaját mindenkinek és csontüresen dekkol valahol 20K hekin egy 6-8 millás klánban.
3. igen csak azért mert oda tudok a lekönnyebben bemenni. sztem ez most is így van. az első amit nézel egy klánakciónál, hogy van e 3x akkora benne és hány szabis orija van...

monro 11-15-2006 15:19

Quote:

egy két éve jáccó klánt milyen alapont tud leütni egy féléve jáccó? csak mert egy részét ki tudja tenni? és fordítva: egy kétéve jáccó topklán egy része milyen alpon verheti le a földet nála jóval kisebbekről?

Nem tudja leütni. Bele tud harapni és az nem ugyanaz!
Egyébként vegyünk példát az életből... a háborúk általában a főbb területek elfoglalásával kezdődik. Nagyon ritka az a háború ahol egy ütközettelminden területet behódolásra kényszerítesz.

Kérdezed milyen alapon? :)
Egy pontlistán vannak! Ez éppen elég alap. Vagy csináljunk külön kasztokat klánévjáratok szerint? :D

monro 11-15-2006 15:22

Quote:

mindeképpen kéne a javaslatba, valami határ, pl csak akkor támadhatsz, ha az eredeti klánok közt max 2xes érték külömbség van.

Sztem már van ilyen határ. Ez a két legnagyobb közti 3x-os vizsgálat. Másrészről egy több mint 2x nagyobb klán sosem fog tudni megtámadni egy több ,mint 2x kisebbet hiszen a klánrésznek nagyobbnak kell lennie, mint a klán fele... ergo a 2x-es értékkülönbséged már most is benne van a javaslatban ;)

wand 11-15-2006 15:22

Quote:

Originally Posted by monro (Post 43433)
Szóval
1. korántsem biztos, hogy kihagyom az elfet ha másképp nem tudom őket kirakni
2. szintén nem evidencia, hogy az elf véd a legtöbbet főleg nem ha ő termeli a kaját mindenkinek és csontüresen dekkol valahol 20K hekin egy 6-8 millás klánban.
3. igen csak azért mert oda tudok a lekönnyebben bemenni. sztem ez most is így van. az első amit nézel egy klánakciónál, hogy van e 3x akkora benne és hány szabis orija van...

1. oksa, akkor nagyvalószínűsággel mindenki igyekezni fog a legnagyobbat védő orikat kihagyni
2. lévén a támadásra 24 órás hadüzi után van lehetőség, mire odaérne az a sereg minden bizonnyal az az elf bazi nagyot védene.., tehát fogadjuk azért már el, hogy általánosságban azért az elf véd a legnyagyobbat
3. sosem néztem van e szabis ori :), jobban érdekelt, hogy neki hány barakja+ tornya van és nekem hány barakom ;)

monro 11-15-2006 15:24

Quote:

Originally Posted by wand (Post 43438)
3. sosem néztem van e szabis ori :), jobban érdekelt, hogy neki hány barakja+ tornya van és nekem hány barakom ;)

Sztem ennek az okaiba most ne menjünk bele :)
Ha egyszer majd ujrakezded előlről az 1A-t hidd el, hogy fogod nézni.

wand 11-15-2006 15:55

Quote:

Originally Posted by monro (Post 43439)
Sztem ennek az okaiba most ne menjünk bele :)
Ha egyszer majd ujrakezded előlről az 1A-t hidd el, hogy fogod nézni.

amikor lekezdtem akkor sem néztem:) igaz akkor talán még nem is volt a 30%os szabály :)

Reaktor 11-15-2006 17:00

[quote=wand;43431]

de azért vannak fentatásaim. ha már klántámadás, milyen alapon hagyhatsz ki egy támadandó klánból pl. egy legnyagyobbat védő elfet?? csak mert neked könyebb beütni egy törpékből és óriásokból álló klánrészt?

[quote]

Hát igen alapjaiban jó fejlesztés lehet a részklán, sok lehetőséget látok benne.

De Wandnak a gondolatát fűzve:
A klán az egy szövetség, azért lépnek bele orik, hogy együttműködhessenek, megosszák a teendőket (termelés hadakozás stb.)

Erre Mo rendszerében jöhet valaki, aki felülbírálja a klán összetételét, önhatalmulag kiválaszthatja, hogy kiket tenne félre, és kikkel ütközik meg.
Csak azért mert neki ugy tetszik, előnyös.
Ráadásul mindezt dinamikus lista alapján!

Hát én nem óckodom a fejlesztésektől, de ezt nem támogatom.

Ezesetben lehetne, hogy felhívja egy klántárs a vezérét, hogy :
Vaze támadják a ... országainkat, 50 perc mulva beütnek, a támadók meg már el is távolodtak a részklánunktól 50K val.

Sztem ez egy kicsit olyan, mintha Doom-ban kiugrok a sarok mögül, és lövök, majd visszaugrok.
Értem, hogy a részklán vissza mehet, ha tudja követni, de .....

A támadó milyen jogon jelölheti ki, hogy a munkamegosztással működő klánom mely részét akarja megharapni? Mindezt dinamikus listában.

Látok fantáziát a részklánban, de csak ugy tudom elképzelni, ha a klánlistában megjelenik. Számomra ez egy alapdolog.

monro 11-15-2006 19:18

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 43454)
Erre Mo rendszerében jöhet valaki, aki felülbírálja a klán összetételét, önhatalmulag kiválaszthatja, hogy kiket tenne félre, és kikkel ütközik meg.
Csak azért mert neki ugy tetszik, előnyös.
Ráadásul mindezt dinamikus lista alapján!

Nézd ez csak a megszokásod és szemléleted kérdése. Nem bírálja felül senki a klánod összetételét csak kiválasztja "hol szálljon partra". Ott támadlak meg ahol gyengébbnek érzem a dolgaidat ez evidens.

Erre van 20% támadómalusz ami valljuk be nem kevés, sőt kimondottan veszélyes lehet. Persze csak akkor ha normálisan felépített orikat tartasz nem pedig 60% termelőépületekkel rohangáló kirakatorikat.

Javaslom számolja át mindenki, hogy egy extrém termeléstől mentes termelőorit mennyi barakkal lehet átütni klánban ha 20% támadómaluszod van!
Anno az én klánomban én voltam a termelőtörpe a következő éplistávalkb:

Ház 16%
Tanya 0%
Barakk 38-40%
Templom 6%
Kocsma 5-6%
Őrtorony 15%
Raktár 0,...%
Kovácsműhely 2%
Bányák 15-16%
Kórház
Bank 0,...%

Ezért mondtam, hogy ez a javaslat kb meg is oldja az extrém termelőorik jelenségének problémáját mindenféle külön lekorlátozás nélkül is.

Remedy 11-15-2006 19:40

Quote:

Originally Posted by monro (Post 43493)
Nézd ez csak a megszokásod és szemléleted kérdése. Nem bírálja felül senki a klánod összetételét csak kiválasztja "hol szálljon partra". Ott támadlak meg ahol gyengébbnek érzem a dolgaidat ez evidens.

Erre van 20% támadómalusz ami valljuk be nem kevés, sőt kimondottan veszélyes lehet. Persze csak akkor ha normálisan felépített orikat tartasz nem pedig 60% termelőépületekkel rohangáló kirakatorikat.

Javaslom számolja át mindenki, hogy egy extrém termeléstől mentes termelőorit mennyi barakkal lehet átütni klánban ha 20% támadómaluszod van!
Anno az én klánomban én voltam a termelőtörpe a következő éplistávalkb:

Ház 16%
Tanya 0%
Barakk 38-40%
Templom 6%
Kocsma 5-6%
Őrtorony 15%
Raktár 0,...%
Kovácsműhely 2%
Bányák 15-16%
Kórház
Bank 0,...%

Ezért mondtam, hogy ez a javaslat kb meg is oldja az extrém termelőorik jelenségének problémáját mindenféle külön lekorlátozás nélkül is.

En meg kimondottan utalnam, ha rakenyszeritenel mindenkit, hogy minden oriban 60% barakk+torony legyen.

Xeper 11-15-2006 19:41

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 43454)
Látok fantáziát a részklánban, de csak ugy tudom elképzelni, ha a klánlistában megjelenik. Számomra ez egy alapdolog.

Bennem is ez merült fel.
Ha valaki pl hadüzenetet küld részklánként egy választott részklánnak, akkor az agresszor összeállított részklánja jelenjen meg a pontlistában jelöléssel, hogy ő egy támadni készülő részklán! Így nem lesz olyan, hogy ütünk akit érünk, mert valaki ki is nézhet a klánlistából (nyilván akkor a pontlistából támadó társaságnak is ki kell küldenie egy hadüzenetet, és ők is megjelennének a klánlistában :) )
Máskülönben figyelhetetlenné válna a részklánok hadakozása -ellentétben a másik két (most is létező) támadási formával.
Kicsit zagyva lett, de most nem tudom jobban megfogalmazni :)

All times are GMT +1. The time now is 09:18.