Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   1A események (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=368)

Dew 08-08-2010 21:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 259938)
Mi ez a rar-mánia mindenhol? A zip-et alapból kezeli a Windows, nem kell hozzá semmit megvenni pluszban, és nem észrevehetően rosszabb a tömörítési aránya.

a .rar-t kínálja fel először a winrar... :p

Redback 08-08-2010 21:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 259938)
Mi ez a rar-mánia mindenhol? A zip-et alapból kezeli a Windows, nem kell hozzá semmit megvenni pluszban, és nem észrevehetően rosszabb a tömörítési aránya.

nekem a tömörítés mindig ilyen 95-96%nyira viszi le a méretet :/

Sami 08-08-2010 22:43

Monro csináld már, mert kíváncsi vagyok :)
Cirkusz a népnek mi? És hol a kenyér?

Andrew 08-08-2010 22:48

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 259943)
nekem a tömörítés mindig ilyen 95-96%nyira viszi le a méretet :/

Főleg azért van ez így, mert sok fájltípus már erősen optimalizálva van tárolhatóság szempontjából.
Most gyorsan ki is próbáltam valamit: csináltam egy screenshotot, elmentettem paintből .png és .bmp formátumban, majd betömörítettem őket, íme az eredmény:
.png - 285 KB ugyanez betömörítve: 276 KB
.bmp - 4,11 MB ugyanez betömörítve: 209 KB

Szóval én inkább csak tárolás céljából szoktam tömöríteni, illetve hogy lejelszavazzam - így meg különösebben nem érdekel, még az sem, hogy ha nagyobb lesz :D

Szerk.: nem néztem, hogy hova írtam, ez egy csöppet off itt :p

Hex 08-09-2010 04:27

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 259945)
Főleg azért van ez így, mert sok fájltípus már erősen optimalizálva van tárolhatóság szempontjából.
Most gyorsan ki is próbáltam valamit: csináltam egy screenshotot, elmentettem paintből .png és .bmp formátumban, majd betömörítettem őket, íme az eredmény:
.png - 285 KB ugyanez betömörítve: 276 KB
.bmp - 4,11 MB ugyanez betömörítve: 209 KB

Szóval én inkább csak tárolás céljából szoktam tömöríteni, illetve hogy lejelszavazzam - így meg különösebben nem érdekel, még az sem, hogy ha nagyobb lesz :D

Szerk.: nem néztem, hogy hova írtam, ez egy csöppet off itt :p

ha mndegy, akkor a tömörítési eljárásnál a raktároz módot választ. :) gyorsabb és nem tömörít :) jelszavazáshoz a legjobb

Pepa 08-09-2010 07:36

És most ezeket azért írjátok le, hogy mostantól nem szk-ra kell rakni az országokat, hanem csak tömörítene kell? Mert, akkor a 1024 hektáros országból lehet csinálni 50-60 hektáros országokat és ha elmúlik a veszély, akkor megint ki lehessen csomagolni?

Dew 08-09-2010 08:34

uhh Pepa, ehhez még nagyon reggel van... :D :D

én inkább a bulira lennék kíváncsi... :p Lesz, vagy nem lesz? :)

monro 08-09-2010 08:51

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 259967)
uhh Pepa, ehhez még nagyon reggel van... :D :D

én inkább a bulira lennék kíváncsi... :p Lesz, vagy nem lesz? :)

Srácok ez nem egyszerü. A kapott anyag rengeteg helyen hiányos. Ezek valószínűleg raktármozgások de pont ez mutatná meg amire jelenleg kiváncsi vagyok.

A pénzáramlás alapján a mostani hiányos adatok szerint 400K elit(8m) sorsa kérdéses. Csempének írtam skypon éjjel ezügyben demég nem reagált.

Amint látom, hogy ez a 400K kinél landolt végül már jöhettek is másnap akár, hogy legyen időm feltölteni a boltot :D

Tsobi 08-09-2010 09:00

Csak halkan jegyezném meg, hogy az ütögetéseknek köszönhetően 150-200 hekit lejjebb ment a top30% határa :)

Remedy 08-09-2010 10:03

Quote:

Originally Posted by monro (Post 259968)
Srácok ez nem egyszerü. A kapott anyag rengeteg helyen hiányos. Ezek valószínűleg raktármozgások de pont ez mutatná meg amire jelenleg kiváncsi vagyok.

A pénzáramlás alapján a mostani hiányos adatok szerint 400K elit(8m) sorsa kérdéses. Csempének írtam skypon éjjel ezügyben demég nem reagált.

Amint látom, hogy ez a 400K kinél landolt végül már jöhettek is másnap akár, hogy legyen időm feltölteni a boltot :D

Most a piat sajnalod ennyire, vagy ilyen nagy felhajtas utan ennyire nehezen esik elnezest kerni? Sugd meg mi a baj, de ugysem fogsz talalni semmit, akar ha evekig keresgeted a logokban, akkor sem. :) Most igazabol ezt a 400ks problemadat sem ertem, de ne ide ird mindenesetre. :)

All times are GMT +1. The time now is 00:56.