![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Morál-kérdés.
Az elképzelésem:
Súgó: Az élőhalottaknak nincsenek saját érzelmeik, ezért a többi fajhoz hasonlóan nem lehet őket várszomjjal hatékonyabb támadásra bírni. Ugyan így nem zuhan a lakosok morálja, ha folyamatosan ártózzák őket. Viszont mivel annyira együgyüek, hogy nem képesek önállóan gondolkozni, ezért a körülöttük lévő országok habitusát veszik föl saját hangulati beállítódásként. Eddig a rizsa. Most jönne az, h ez miként alakuljon. Két gond: -mf hulla -szövis hulla Hány körtől hány körig legyenek a viszonyítási alapként szolgáló orik, illetve milyen képlet szerint történjen ez. A szövis hulla szerintem kapja a szövetségesei moráljából adódóan kulcsot. Hogy hogyan még nem tudom, de pl: van 3 szövije, összeadjuk a moráljukat és elosztjuk 4 el. Vagy valahogyan belekombináljuk a szövijei lakossági moráljaitt is és a kettő együttesen adja meg a hulla morál-értékeit. |
Quote:
A "nem-morál" meg nekem még mindig azt a jelentést hordozza, hogy nincs morál... ha meg nincs akkor nagy nulla! :p Quote:
amúgy ezzel csak bonyolítjuk a dolgot... pont Ati hangsúlyozza mindig, hogy a hulla egyszerű, nem kell vele sokat foglalkozni, lopni, varázsolni, számolni... csak ütögetsz... így meg a morálod az ellenfeledtől, vagy szövidtől függ, szóval mindig figyelni kell, meg ilyenek... Arról nem is beszélve, hogy honnan tudod, hogy a környéknek milyen a "habitusa" és mennyivel kell számolnod? Szóval nincs olyan, hogy kimész 200 hekin 500 pacival egy üres orira, mert lehet bebukod, ha van egy 0%-os katmorálos a környéken. (igen, van ilyen, én már támadtam is... ÍJAKKAL! :D ) |
Quote:
|
Quote:
|
Hagyjatok a moraljat beken, ha meg lesz erositve hadilag, tud majd annyit utni, hogy fenntartsa maganak... :) Ha meg nem, a moral sem fog segiteni rajta...
A ketto egyutt meg tulzas. :) |
Quote:
Igazad van.. én sem értem, hogy egy elvi felvetésből hogyan lett vita.. (Nem is fűzöm tovább, mert nem szeretem önmagam ismételgetni) Legközelebb jobban meggondolom, mielőtt leírom, ami eszembe jut. :) |
Azért fontos, hogy a morál magasabb értékhez húz -e, mert ha a többi bónusza magas morálhoz húzás mellé lenne belőve, akkor egy nyugisan játszó hulla nem sokkal lenne gyengébb, mint egy folyton ütlegelő, hiszen nem sokkal lehet feljebb húzni a morálját. Ha 100-ra növeljük a fix morált, akkor semmivel nem lenne gyengébb egy hónapokig egy helyben ücsörgő példány, mint a napi 4* sikerrel kitámadó társa. Tehát ha figyelembe vesszük ezt a morál bónuszt mondjuk egy átlagosnak mondható 10% hadi bónuszként (ennyivel kevesebb egyéb bónuszt adunk neki), akkor jobban jár egy passzív hulla, de egy aktív játékos rosszabbul.
Ati leírása alapján éppenhogy a morál magas értékre húzása lenne az egyik erősítési lépés. |
Quote:
amúgy örülnék ha erősödne a hulla, és feljebb is lehetne büntetlenül lopkodni... :D Quote:
Szerk.: egyetértek Xeperrel... :) Azért dolgozzon meg ő is azért, hogy 100%os legyen a morálja, de mivel vakon támad és nem "biztosra megy" ezért véleményem szerint járna neki, hogy ha épp egyik támadása sem ment be, akkor se legyen olyan rossz a morálja... |
All times are GMT +1. The time now is 21:40. |