Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Poénos beszólások hódítóban:) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=394)

Swiss 01-30-2009 22:14

Törpi bánya feltárását megfertőzte az elf faji varija

2009-01-30 18:09:26 Embereid visszatértek a bányafeltárásból, és a következőket találták: 0 hektárnyi erdőt, 0 kőbányának alkalmas területet, 0 fém-, 0 agyag- és 0 drágakőlelőhelyet.

Mindez 200 katonaért 20 kör alatt és mondja valaki, hogy a törpi erősödött! ;)

(Természetesen nem építettem a helyére semmit)

Az építkezésnél:

1 hektár szabad föld áll rendelkezésedre, ebből 1 lelőhely, melyre csak bányák építhetőek. (0 fatelep, 1 kőbánya, 0 fémbánya, 0 agyagbánya és 0 drágakőbánya építhető.)

A végére korrigált a tér-idő...:rolleyes:

vityu 01-30-2009 23:39

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 202804)
2009-01-30 18:09:26 Embereid visszatértek a bányafeltárásból, és a következőket találták: 0 hektárnyi erdőt, 0 kőbányának alkalmas területet, 0 fém-, 0 agyag- és 0 drágakőlelőhelyet.

Mindez 200 katonaért 20 kör alatt és mondja valaki, hogy a törpi erősödött! ;)

(Természetesen nem építettem a helyére semmit)

Az építkezésnél:

1 hektár szabad föld áll rendelkezésedre, ebből 1 lelőhely, melyre csak bányák építhetőek. (0 fatelep, 1 kőbánya, 0 fémbánya, 0 agyagbánya és 0 drágakőbánya építhető.)

A végére korrigált a tér-idő...:rolleyes:

Egyre több furcsaság a törpénél...

Van lentebbi csoportban egy törpém, ami tudós, és 2 bányája full bányászati tekerccsel 54-et termel... Elméletileg 7*3*1,35=28,35 28,35*2=56,7. Ez sehogysem 54...
Beni mondta, hogy a törpéjével hiába meg van a katonaszám és a pénz, nem tud bányát feltárni...

Furcsa dolgok ezek...

Kutyuleee 01-30-2009 23:41

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 202818)
Egyre több furcsaság a törpénél...

Van lentebbi csoportban egy törpém, ami tudós, és 2 bányája full bányászati tekerccsel 54-et termel... Elméletileg 7*3*1,35=28,35 28,35*2=56,7. Ez sehogysem 54...
Beni mondta, hogy a törpéjével hiába meg van a katonaszám és a pénz, nem tud bányát feltárni...

Furcsa dolgok ezek...

a termeléshez keresd meg a képltetet és ki fog jönni az 54:) régen is szóba került a dolog, és megvan a helyes képlet hogy hogy számol, de én most nem keresem meg...

vityu 01-31-2009 01:07

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 202819)
a termeléshez keresd meg a képltetet és ki fog jönni az 54:) régen is szóba került a dolog, és megvan a helyes képlet hogy hogy számol, de én most nem keresem meg...

Mindez ok, de akkor viszont a másik törpém miért termel a számításaim szerint?
Most nem keresem meg, mert nem nagyon érek rá, de egyszer biztosan meg fogom! :)

Kutyuleee 01-31-2009 01:15

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 202820)
Mindez ok, de akkor viszont a másik törpém miért termel a számításaim szerint?
Most nem keresem meg, mert nem nagyon érek rá, de egyszer biztosan meg fogom! :)

mert pontosan a kerekitéssel van a gond, a számok ugye nem hazudnak. csak nem a végén kerekit csak a rendszer, így bizonyos esetekben lesznek alomáliák.
(ha jól emléxem ott pl 29 a bánya volt a gond, és 30-nál már jó volt a sima képlettel is:))

vityu 01-31-2009 01:15

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 202819)

Számoltam a másik törpémbe, hátha elnéztem valamit, és csak egy helyen nem a "kerek" 28,35 jött ki, az pedig 28,341 volt. Ha több bányánál ez így van, akkor 2-nél nem értem a 27-es átlagot. De biztos bennem van a hiba...

vityu 01-31-2009 01:16

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 202821)
mert pontosan a kerekitéssel van a gond, a számok ugye nem hazudnak. csak nem a végén kerekit csak a rendszer, így bizonyos esetekben lesznek alomáliák.
(ha jól emléxem ott pl 29 a bánya volt a gond, és 30-nál már jó volt a sima képlettel is:))

Hát én hiszek neked, de a képletet azért majd megkeresem!

Amúgy meg 103! :)

Kutyuleee 01-31-2009 01:20

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 202823)
Hát én hiszek neked, de a képletet azért majd megkeresem!

Amúgy meg 103! :)

lásd hogy mennyire nem vagyok lusta:
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1108

Tsobi 01-31-2009 07:39

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 202818)
Beni mondta, hogy a törpéjével hiába meg van a katonaszám és a pénz, nem tud bányát feltárni..

A törpe faj faji sajátossága, hogy meglevő területének 15%-ig, területnövelés nélkül kutathat fel bányákat.

Lelőhelyek feltárása

A törpe faj faji sajátossága, hogy meglevő területének 15%-ig, területnövelés nélkül kutathat fel bányákat. A feltárásnak természetesen katona- és pénzigénye van, akárcsak a felfedezésnek.

A szükséges mennyiségű katona és pénz rendelkezésre állása után indítható el a feltárás. A feltárás 20 körig tart. A 20 kör elteltével katonáid különböző lelőhelyeket találnak. A lelőhelyek típusait nem határozhatod meg előre.

A feltárás csak üres területen végezhető el, a sikeres feltárást követően az üres helyek lelőhelyekké alakulnak, amikre bányákat építhetsz. Ha a feltárás 20 körének végeztével nincs elegendő mennyiségű üres terület országodban, akkor csak annyi terület feltárása történik meg, amennyi üres területed éppen van.

(A feltárásra küldött katonákat sem kapod vissza.)

vityu 01-31-2009 09:28

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 202828)
A törpe faj faji sajátossága, hogy meglevő területének 15%-ig, területnövelés nélkül kutathat fel bányákat....

Na mondjuk ezt nem kérdeztem meg, evidensnek tartottam! :o

All times are GMT +1. The time now is 22:05.