Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

Sequator 10-25-2013 09:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 305824)
Ha 5% bank védené le teljesen a pénzt, gondolj bele. Az elég sok. Így is rengeteg barakk kell pl. egy elf ütéséhez, amellé nem nagyon lehet még 5% bankot is betolni az országba. Szóval A-ban is lenne rá példa, hogy lopható egy ország, igencsak nagy mértékben. De amúgy is elég megfontolandó 5% bank benttartása, igen nagy dilemma, mert 5% épület elég sok.

Most ez miért nekem írod? Nem én javasoltam, ráadásul én sem értek egyet az ötlettel.

Dus 10-25-2013 11:57

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 305826)
Most ez miért nekem írod? Nem én javasoltam, ráadásul én sem értek egyet az ötlettel.

Reagáltam a te írásodra. Mert pl. ennél az ötletnél megoldható, hogy "ennyi lopható pénzt sem hagyjunk a felesnek". És ebből te levontál egy olyan következtetést ("kötve hiszem hogy bárki is beválasztaná A-ba"), amivel nem értettem egyet, plusz hoztam rá egy példát, amikor kifejezetten jó lehet felesként.

Az "én sem" részt meg annyira nem értem, mert én egyet értek vele. :)

Tudod, a fórum így működik. Te írsz valamit, a másik reagál rá stb.

Sequator 10-25-2013 14:44

Jaaa... pfff... mindegy. Így második olvasásra már értem mit akartál írni. Bocs.

Tsobi 10-25-2013 18:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305819)
Azt a logikát követem, ami itt a fórumon is megjelent már, hogy sokan nem lesznek hajlandóak több bankot építeni a mostaninál.

Ebben az esetben ezekből az emberekből fog az új feles meggazdagodni. :)
Mellesleg milyen hatással lenne ez a Kereskedő személyiségre?

Ati 10-25-2013 19:15

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 305835)
Ebben az esetben ezekből az emberekből fog az új feles meggazdagodni. :)
Mellesleg milyen hatással lenne ez a Kereskedő személyiségre?

A kereskedő lényege, hogy sok bankja van. Őt alapvetően nem igazán hatná meg, hogy ezentúl nem 2, hanem 4 aranyat tudnak tőle lopni. Persze ha nincs sok bankja, az megint más kérdés. Akkor a mostaninál célszerű többet tartania azért.

Ati 10-26-2013 09:51

A nyitott témákban nem lesz továbblépés, azokra alszom, és a legszimpatikusabb bekerül. Összegzés eddig:

Erősítés:
  • faji varázslat több tolvajerőt jelentsen
  • katonagyilkolás erősítése

Valamelyik (új, vagy meglévő) tolvajakció jelezze a támadó sereg szándékát.

Ésszerüsítésként felmerült ezek eltörlése:
  • tanyatermelési malusz eltörlése
  • bányatalálás eltörlése

Speciális faji tulajdonságok:
  • bankok jobb átlopása
  • 50% alá is használhassa a készültségét

Korlátozások (mindenkinek, nem csak a félelfnek!):
Amíg a saját maga által, támadóakciókkal okozott készültségvesztése vissza nem tér 100%-ra, addig nem mehet szabadságra. Ez tolvajokra és varázslókra egyaránt vonatkozik.

Kinek van bármilyen egyéb észrevétele ezzel kapcsolatban eddig?

A pontos számokat megírom majd, nem meglepetésként fog bekerülni. :)

Remedy 10-26-2013 12:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305844)
  • bankok jobb átlopása

Nekem van, nem lett túllőve kicsit a célon azzal, hogy egyszerre kétszerannyi akciót tudjon indítani? Tudom, hogy statisztikailag a számuk ugyanannyi, de most az egy időpontban indítható akciókról beszélek.

Ati 10-26-2013 12:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 305845)
Nekem van, nem lett túllőve kicsit a célon azzal, hogy egyszerre kétszerannyi akciót tudjon indítani? Tudom, hogy statisztikailag a számuk ugyanannyi, de most az egy időpontban indítható akciókról beszélek.

Mivel óriási ellenállásba ütközött az, hogy lényegesen több pénzt lophasson, ezért a pénz védelme továbbra is csak kicsit változik. Ha talál egy jó célpontot, akkor legalább tudja megfelelően elhasználni a készültségét. Ami a többieknek is csak jó, hiszen egy ilyen után legjobb esetben is kell 15 kör, mielőtt szabira mehetne, tehát bőven van idő próbálkozni a lopás megtorlásával. Még több is, mint régen a 12 órás akciómentesség idején.

Ez a lehetőség biztosítja, hogy a sokak által sunyi játékstílusnak nevezett szabira menés teljesen ki legyen zárva komolyabb esetekben.

Úgy érzem, hogy ezzel mindkét oldal jól jár. A félelf is, és a félelf célpontjai is, mivel bőven van idejük reagálni.

Pool 10-26-2013 13:10

Quote:

• bankok jobb átlopása

Amíg a saját maga által, támadóakciókkal okozott készültségvesztése vissza nem tér 100%-ra, addig nem mehet szabadságra. Ez tolvajokra és varázslókra egyaránt vonatkozik.

Ha a varikészüből 10% elment ártóra, 15% saját magára, akkor elég lesz 85%-ig töltődni?
Ha igen, akkor hogy lesz ez jelezve?

A bankok átlopása legyen a mostani triplája, készültségét infószerző akciókkal 20%-ig, támadó akciókkal 30%-ig használhassa...

Egy ilyet el tudnék fogadni...

Pool 10-26-2013 13:12

Quote:

Ha a varikészüből 10% elment ártóra, 15% saját magára, akkor elég lesz 85%-ra töltődni szabihoz?
Ha igen, akkor hogy lesz ez jelezve?

All times are GMT +1. The time now is 12:04.