Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   egy apro tuning hullahoz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=776)

Valezius 05-19-2008 20:15

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 175481)
2 képlet igen...a különbség annyi, hogy az egyik fele annyi mint a másik...

És ahogy már Druida is írta, azzal cvan a baj, hogy kis hekis hulla sok bónuszt kapna, a nagy, hogyha adunk egy maximumot, az a maximum felett megint elkezd használhatatlanná válni, és 1000 hekivel vagy kb ennyi hekivel feljebb, ugyanott vagyunk...

Ezért lenne jó a gyökös megoldás, mert akkor ugye, mindig emelkedik, nincs maximalizálva, de egyre kevsbé, így nem lenne olyan, hogy erősebbet üt a hulla, mint egy ork...

Ez egy hatalmas ostobaság, szerintem.
Az összes fajnak ugyanolyan bónuszai vannak 1000hekin, mint 25000-en. Ha a hulla X hekitől ugyanannyi bónuszt kapna, akkor pont ugyanannyit érne 3000hekin, mint 25000-en.

Van egy harmadik lehetőség is a képletem használatára: 200heklin, járjon valami alap, és akkor emelkedhet lassabban is.

A gyújtogatás megint egy vicc. 10K pontig lehet gyújtani, 4000hekin nem fog sok gyújtást kapni, ha mégis, akkor fokoz be embert.

Valezius 05-19-2008 20:23

Na szóval itt a táblázat.

http://kepfeltoltes.hu/080519/646500...toltes.hu_.gif

Az utolsó táblázat tartalmazza az ork kitámadási bónuszát is. (mostmár)

Ha valakinek ötlete van, jó lenne, ha egy ugyanilyen táblázattal tenné közzé. Természetesen el tudom küldeni az excel file-t, és akkor csak az új bónusz képletét kell átírni.

Andrew 05-19-2008 20:54

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175484)
Na szóval itt a táblázat.

http://kepfeltoltes.hu/080519/646500...toltes.hu_.gif

Az utolsó táblázat tartalmazza az ork kitámadási bónuszát is. (mostmár)

Ha valakinek ötlete van, jó lenne, ha egy ugyanilyen táblázattal tenné közzé. Természetesen el tudom küldeni az excel file-t, és akkor csak az új bónusz képletét kell átírni.

Szerintem korrekt lett :)

Valezius 05-19-2008 20:59

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 175487)
Szerintem korrekt lett :)

Akkor jöhet a ződ :D

vityu 05-20-2008 08:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175483)
A gyújtogatás megint egy vicc. 10K pontig lehet gyújtani, 4000hekin nem fog sok gyújtást kapni, ha mégis, akkor fokoz be embert.

nekem most per pill 12ország van 10k ponton belül, pedig 1k hektárral felette vagyok az általad leírt határnak. Nem gyújtogatnak, mert van kocsmám, és azért ez véd a távolabbiaktól, de a hullát nem védené, tehát 9999pontról 1kocsmával is lehet gyújtani, igaz nem nagy eredménnyel, de lehet. Pláne ha befut egy olyan helyre, ahol én jártam, és gyakorlatilag a felette levő 20kponton szinte teljes 2szövetség ül, akkor megnézném, hogy ha feljebb akar menni támadással, akkor hány ház fog lángokban állni. És az 4k hektár felett volt! ;) Tehát szerintem a gyújtás nem vicc. :)

Valezius 05-20-2008 10:57

Talán túloztam, de lássuk be felfelé haladva egyre kisebb a jelentősége a gyújtogatásnak. (Amikor támad, akkor meg legyen pénze fokozni, ha kell)

Szerintem kell a gyújtogatás, hogy lehessen támadsban gyengíteni a hullát.

Ugyanakkor persze gond, hogy bárki gyújtogathatja poénból is:
Egy olyan ötletem van, hogy kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna.
Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t.

[HTPA]GeeForce 05-20-2008 11:04

Nem vagyok egy profi 1/A játékos, de szerintem egyáltalán nem elhanyagolható a gyújtogatás nagy hekin. Főleg egy hullánál, akit bárki feléget.
Alapból hátránnyal indul, mert a gyújtás mellett a rengést az emberlopást, stb sem tudja hárítani, tehát nem tarthatja 99%-on a foglalkoztatottságot, különben körönként fokozgathat. Az meg tudjuk, hogy nem olcsó mulatság.
Tízmilliárdok is elillannak pillanat alatt, ha körönként többezer katonát kell fokoznia. Főleg, ha nincs jelen erősen a piacon. Mert akkor a paicgazda simán megteheti, hogy felveszi a katonáit, aztán a hulla ottmarad katona nélkü. Max a saját seregét kezdheti el befokozni, akkor meg rohamosan gyengül az amúgy sem acélos ereje.

Egy 10 kocsmás ork is rágyújtja a jövő hetet is... (legalábbis én mindig legyújtottam a hullát, mielőtt bevertem orkkal... Hogymiért? Mert megtehettem. Így is úgy is befértem volna, de akkor megkapta az áldást.)

vityu 05-20-2008 11:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175528)
Ugyanakkor persze gond, hogy bárki gyújtogathatja poénból is:
Egy olyan ötletem van, hogy kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna.
Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t.

El tudnám képzelni, mint lehetőséget, de ehhez szerintem nagyon nagy vas kellene! Szerintem piszkosul erőforrásigényes!

*bár nem vagyok egy számítástechnikai zseni...

[HTPA]GeeForce 05-20-2008 11:12

off: felajánlom a gépem, mind szervertámogató egység:D 6400+ dual proci, 4 gb ram dualchannel, 14k rpm szerver vinyó, 10 gb net, stb.:D on:

Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető. Szerintem ha nem ilyen szép kerek számokkal játszunk, nehéz számolgatni. Főleg egy kezdő játékos részére. (Tudom, a hulla nem kezdő faj... De nem húnyhatunk szemet afölött, hogy a kezdők baromi magas százalékba nregisztrálnak. Aztán eprsze heteken belül törölnek...)

Druida 05-20-2008 11:13

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175529)
Nem vagyok egy profi 1/A játékos, de szerintem egyáltalán nem elhanyagolható a gyújtogatás nagy hekin. Főleg egy hullánál, akit bárki feléget.
Alapból hátránnyal indul, mert a gyújtás mellett a rengést az emberlopást, stb sem tudja hárítani, tehát nem tarthatja 99%-on a foglalkoztatottságot, különben körönként fokozgathat. Az meg tudjuk, hogy nem olcsó mulatság.
Tízmilliárdok is elillannak pillanat alatt, ha körönként többezer katonát kell fokoznia. Főleg, ha nincs jelen erősen a piacon. Mert akkor a paicgazda simán megteheti, hogy felveszi a katonáit, aztán a hulla ottmarad katona nélkü. Max a saját seregét kezdheti el befokozni, akkor meg rohamosan gyengül az amúgy sem acélos ereje.

így van. emiatt szerintem kell a hullának gyújtás elleni védelem!!! mindenképp. a profik sem fognak bevállalni egy hullát, mert tudják, hogy iszonyat könnyen lesz sebezhető gyújtással.

All times are GMT +1. The time now is 16:13.