![]() |
próbaszámolás
na vmi ilyesmire gondoltam:
haderő bónusz=hekiszám a gyök alatt*2 és a max elérhető 200% bónusz... szerintem ez egy jó képlet lenne :) |
Quote:
1000hektáron adnál 60%-ot, a mostani 75helyett (csak saccoltam) Majd berakok egy tábzatot a lineáris képletemhez, hogy mindeki lássa, hogy az mit is jelent. |
Quote:
okés de most akartam írni egy bizonyos védelmet gyújtással szemben :) |
gyújtás elleni védelem:
hekiszám/400=max gyújtható házak száma... felfele kerekítve... ez azt jlenti, hogy 200hekis orinál egy házat lehet gyújtani :) ha jól számoltam, akkor ez egész jó lenne, de lehet hogy elk*rtam... |
Quote:
Viszont az erő lineáris növekedées talán kicsit gyors, terület/1000 helyett terület/2000 lehetne (teljes bónuszt mekkora hekin szeretnénk ha elérné -az A-ba vihető max heki körüli értékre célszerű választani). |
Quote:
Fölösleges bonyolításnak látom. Egyébként ez se javít a képleteden, mert akkor gyengébb lenne, mint most, cserébe ártani se tudnának neki annyit. Egy ilyen hullát én nem választanék. |
Quote:
Druida: sztem is inkább a négyzetes (vagy gyökös, ahogy Te is írtad) megoldás lenne a jó, én a sdaját ötletemet kb egy-két oldallal ezelőtt kifejtettem ;) |
Szerintem tök jó az amit Druida mondd, kivéve azt, hogy én nem ezt csinálnám:
négyzetgyök(hektárszám) * 2 Hanem ezt: hadibónusz: négyzetgyök(hektárszám-200) Gyújtás elleni bónusz: négyzetgyök((hektárszám-200)/2) így 200 hektáron semmilyen bónuszt nem kap 400 hektáron nagyábol 10% hadibónuszt és 5% gyújtás elleni bónuszt 1200 hekin (ahol a Ti felvetések szerint, eléggé megközelítene egy orkot) 33% hadibónuszt és 16,5% gyújtás elleni bónuszt kapna stb. ÉS: ez a mostani szintenkénti bónusza mellett legyen, hiszen ez amit én ezzel adnék neki, nem sok, főleg, hogy ugye a házgyújtás elleni bónusz nem nagyon kéne, hogy elérjen 100%-ig, sőt, legyen maximalizálva 50%-nál, esetleg 70%-nál, vagy hasonló magasságban Ezzel nem sokat erősítenénk a hullán, a támadóereje igencsak elmaradna az orkétól, de azért sokkal eredményesebben tudna ütni, és a házai is lényegesen kevésbé hullana... Ha estleg ezt valaki kevésnek gondolná (én igen, de azért nem avgyok mohó, mégse lenne jó, ha elszaporodnának annyira a hullák, hogy azokat kelljen ütni, mert nincs más...) az még ideveheti, hogy tűzgolyóhoz is kapja meg azt a bónuszt amit megkapna a házgyújtás ellen... Vélemények??:D |
Quote:
szal tökmind1, csak szerintem gyökösen kell megoldni. gyengébb lenne mint most? :) nem hinném... nem kellene aggódni az ori miatt, mert nem lenne olyan sok gyújtás, és már alsóbb szinteken is lehetne bónusza. arról nem is beszélve, hogy ki mondta, hogy nem lenne vérszomj bónusz is? mert ugye nem az eddigieket akarjuk elvenni, hanem az eddigiekhez hozzáadni, vagy mósosítani... ezt a téma címe is mutatja. hameg van a vérszomj és az általam mondott bónusz is van, akkor a csoportok nagyrészében erősebb hadban is a hulla. de akkor, hogy jobban tetszen így írom: gyök(hekiszám)*2*1,3=haderőbónusz |
Quote:
Holnap fölrakom az összehasonlító táblázatot. |
All times are GMT +1. The time now is 22:50. |