![]() |
Quote:
|
Sziasztok,mint fórumozó új vagyok, mint olvasgató, régi.
Ha a kérdés felvetése az hogy meg határozzátok a jó játékos fogalmát, és ki lehessen szűrni hogy név szerint ki a jó játékos, akinek a játék fejlesztésében a véleménye számítson. Hogy növekedjen a játékos szám. Mert szerintem minden játék fejlesztő/üzemeltetőjének ez a célja, akkor határozza meg Ati. Én játszok egy másik online játékkal, nem tudom máshogy körbe írni hogy ne is reklámozzak. (az a tankos online játék 72 milla felhasználóval) Ott a teljesítményt mérik pontokkal, amit a játék fejlesztésénél határozták meg. Ez a Hódító azért nem népszerű, mert szerintem az elérhető más játékokhoz képest túl bonyolult. De ez nem a ti hibátok, hanem az emberek általában lusták ma gondolkodni. A külföldi verziók meg azért nem népszerűbbek, mert a külföldiek még lustábbak. Én a játékot élvezem, még ha bonyolultabb volna az sem zavarna. Szerintem ebben a formájában a hódító, játékos szám tekintetében nem nagyon tud előre lépni. Szerintem a látvány világa is elavult hogy ide csábítsa az újakat. Még egyszer ki hangsúlyozom, hogy nekem így nagyon jó! De ha új volnék és hozzászoktam már az új pc-s játékokhoz, akkor gagyinak tűnne. Nem akartam kritikát írni, még ha annak is tűnik. Én saját magamról alkotott vélemény szerint nem tartozom a jó hódítósok közé. Azért mert nincs elég időm hogy online legyek. Szerintem az a jó hódítós aki mindig online. Még ha 10-éven keresztül is az. Kacagó Hiéna (681186) 4/K |
Quote:
Eredetileg ez nem ide íródott, de van benne olyan gondolat, ami miatt ide is áthoztam. Nem Balcsi írta 2 helyre, sőt, nem is ebbe a témába írta, ne őt szídjátok. :) Az idézett mondatra viszont rákérdezek. Úgy általánosságban mindenkitől. Bonyolultnak tartjátok a Hódítót? |
Quote:
|
Quote:
Egy totál új belépőnek tuti az, de nem konkrétan a számolások miatt, hanem fogalma se lesz arról hogyan van kiélezve egy ország, melyek a megfelelő egységek és ezekből mennyi is kell ahhoz, hogy érjen is valamit. Természetesen rengeteg segítség van leírva, de ez megint csak gond lehet, hosszabb mint az Egri csillagok :) Plusz lassú a kezdeti időszak, Főleg ha MF az illető, akkor még a társasággal sem tudja elütni az időt. |
Tudom, ez a téma az új játékosokról szól, de valójában ha jön is pár új, azzal se vagyunk nagyon előrébb mert közben meg a régiek is mennek el.
Nem igazán érzem, hogy előrébb lennénk egy egy apró változtatással és szerintem ez kevés is ahhoz, hogy újra sokan játsszuk a játékot. Ide valami gyökeresebb változás kellene. Szerintem már a régiek is céltalanul játszanak, csak vannak megszokásból és egyszer minden véget ér. Én nem bánnám ha ez eljönne és egészében újraindulna a játék valami nagy fordulattal. És értem azt is, hogy miért vegyük el a régiektől azt amiért hosszú éveken keresztül megdolgoztak, na de ez tényleg érdekelne valakit? :) nincs ebbe kézzel fogható érdem, játék és ebben a formában már nem sok a kihívás. Ezzel szerintem a legtöbb régi egyetért. Egyébként csak hangosan gondolkoztam, mert már az én szövimben is előjön a kérdés így 8-10 év után, hogy "meddig még... unom egy kicsit, stb?" De csak itt vagyunk még, mert várunk valami újat vagy nem is tudom. |
Quote:
|
Egy frissen idecsoppentnek mindenkepp tul bonyolult!
Megfelelo rendszernek tartanam, hogyha a jatekbe szintenkent lenne elerheto minel tobb funkcio, hogy az emberek folyamatosan tanuljanak bele a jatekba, ne pedig leforrazva legyenek a Hodito konyvtaraval mar az elso napjukon. |
Én 22 évesen (2001) láttam először a játékot, amikor a nyíregyházi főiskola szteches kollégiumában szinte mindenkinek volt országa. Így nekem is lett. Sajnos az a regem elfelejtődött, pedig pöpec kis sorszámom lenne. Már akkor is voltak olyanok, akik sokkal jobbak voltak a többiektől, de ők a tanulmányi eredményeikkel is kiemelkedtek. Mivel én bejáró voltam, így itthoni net hiányában nem tudtam kamatoztatni kivételes eszemet. :D
Viccet félretéve, más játékokkal ellentétben sztem itt kell egy megfelelő szintű ész is a játékhoz, nem csak a játékra fordított idő számít, mint egy két "kocka játéknál", ahol a lényeg, hogy ész nélkül támadj minden kis pontszámú ellenfelet. Ezért sztem nem szabad elvárni 14-16-X évesektől, hogy meg fogja őket majd a játék, mert még a "magukhoz való eszük" sincs meg, nem hogy ehhez az első szemmel igenis bonyolult játékhoz. Hiába a millió oldalnyi help, mikor nem nagyon olvasnak a gyerekek. Kellene egy képi help, pl. "Mit tegyek, ha minuszos a népem?"--- 1 percben mutatva egy kamureg oriban, hogy Építés---Ház. "Mit tegyek, ha éhezik a nép?"--- Piac-Búzavásárlás, Építés-Tanya... aztán már később lehet olyan, hogy néphiányra---emberlopás, kajára-raktárlopás... vmi ilyesmi... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:05. |