Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Az újrázás korlátozása rendeltetésszerű használatra. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3942)

none 02-27-2010 19:55

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242675)
Hát, gyerekek, én másfél órája olvasom a topikot, de nem látom a tuti kiutat. A türelmem is elfogyott, fogalmam sincs, most éppen mi lenne a megoldás.

Illetve talán mégis:
Szerintem az újrázás korlátozása csak tüneti kezelés. Az utalásokat kellene megnehezíteni-megdrágítani kicsit. Miért ne újrázhatna bárki akárhányszor, ha eközben nem tudná a piacon átpasszolni a szajrét a szövinek vagy másképp "baráti" orinak?

Most úgy tűnik, hogy sok problémára jelentene egyszerű megoldást, ha a piacon nem csak a maximális, hanem a minimális ár is meg lenne szabva. Nem tudom, mi lenne ennek a helyes mértéke, de mondjuk ha az aktuális ár 75%-a alatt, illetve 125%-a fölött nem lehetne kipakolni a dolgokat, talán nehezebb lenne utalgatni. Plusz a piac raktárnak használata is enyhülne.

Aztán lehet, hogy mindez alapjaiban borítaná fel a kersekedelmet, de majd tik, okosok úgyis megmondjátok a tutit :)

ez hihetetlen butaság.. aktuális árat 30-180 perc megváltoztatni annyira tolom le amennyire jólesik, csak folyamatossan alá kell pakolnom 25%al..
vagy másik oldalára.. vki sok kpval leveri az árakat és kiveszi a piacot, mert csak 25%al fölé pakolhatsz..

nagytomi369 02-27-2010 20:02

Oké, nyilván elsőre nem jó a megoldás. A lényeg az utalás megnehezítésén lenne. Azzal ki lehetne fogni a szelet a vitorlákból. Hogy hogyan, azt kellene közösen kitalálni.

nagytomi369 02-27-2010 20:07

Egyébként egy piacolással így összesen max 25%-kal tudnád az árakat lenyomni, mert a te általad kipakolt cuccok majd csak akkor jutnának érvényre, miután lejárt a 20 perced.

Hex 02-27-2010 20:12

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242681)
Egyébként egy piacolással így összesen max 25%-kal tudnád az árakat lenyomni, mert a te általad kipakolt cuccok majd csak akkor jutnának érvényre, miután lejárt a 20 perced.

a piacon történő utalás nem arról szól, hogy ár alatt pakolják ki a cumót. Szóval tök értelmetlen amit írsz

nagytomi369 02-27-2010 20:14

Le- és felnyomni.

Dus 02-27-2010 20:16

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 242683)
a piacon történő utalás nem arról szól, hogy ár alatt pakolják ki a cumót. Szóval tök értelmetlen amit írsz

Ő azt írja, hogy a tekercseket, meg minden egyebet szövinek (vagy másnak) át kell adni újrázás előtt. Ahhoz pedig alacsony áron rakják ki, hogy a másik megvehesse. :)

De ettől függetlenül, én sem tartom jó ötletnek. Az irányvonal már megvan, és jó is, nem kell rajta változtatni.

Hex 02-27-2010 20:18

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 242685)
Ő azt írja, hogy a tekercseket, meg minden egyebet szövinek (vagy másnak) át kell adni újrázás előtt. Ahhoz pedig alacsony áron rakják ki, hogy a másik megvehesse. :)

De ettől függetlenül, én sem tartom jó ötletnek. Az irányvonal már megvan, és jó is, nem kell rajta változtatni.

nagyon tévedsz, egy gyors utalás nem így működik :) főleg ha milliárdos tekire vetítenénk a dolgot.

nagytomi369 02-27-2010 20:20

Na, Hex, akkor halljuk, hogyan lehetne szinte ingyér átutalni, ha csak 25% lenne a max haszon?
Nem azt állítom, hogy ezzel megszűnne a mutyizás, csak messze nem érné meg annyira.

none 02-27-2010 20:22

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242690)
Na, Hex, akkor halljuk, hogyan lehetne szinte ingyér átutalni, ha csak 25% lenne a max haszon?
Nem azt állítom, hogy ezzel megszűnne a mutyizás, csak messze nem érné meg annyira.

ha üres a piac akkor nem tehetek ki árút mert 0 125%-a is 0?:D
szerintem ne erőltesd a javaslatod, mert alapjában rossz és mert szinte semmi köze a témához..:)

nagytomi369 02-27-2010 20:24

Höhö, ez jó kérdés :D
Lehet erre kivételt csinyálni.

All times are GMT +1. The time now is 07:31.