![]() |
Quote:
mihez képest "kopik" jobban a készüli? az ártóvarikhoz? a tolvajnak minden 4%készülibe kerül(kivéve persze ha fél-elf) nézzük az ártó varázslatokat: tolvajok felfedése 3%- de ez nem okoz komoly károkat vihar,szárazság 4%- ez egy függőbb tolvajnak vagy annak aki vip-es nem gond, nehéz vele károkat okozni, háborúban nem ér semmit, úgyis leszedi tolvajok mérgezése 6%- ez a leghatásosabb varázslat a tolvajok ellen(szerintem) tűzgolyó 8%- csak elf ellen van rá szükség földrengés 10%- toli ellen őrültség és öngyilkosság nos most mond meg h melyiknél "kopik" jobban a készülije a tolinak a varihoz képest |
Quote:
ha lebuknak a tolik, akkor 7% készülit + 5% tolvajt vesztenek:) és ha már olyan szépen leírtad a félelfet, akkor a törpét és az orkot is bele kellett volna venned, mert nekik meg +1% minden akció ;) |
Quote:
|
Közben Endru megelőzött a válasszal :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A varis egyértelműen óriás, ugye? Az óriásnak meg ott van a szieszta, az elég jól védi a tolvajok ellen. Szerintem egyértelmű hogy melyik nyerne egy félelf vs. óriás harcban. Egyértelműen az óriás... Egy félelf (vagy más tolis) egyedül nem fog nyerni egy óriás ellen. Az óriás sokkal hamarabb lemérgezi a tolvajokat, mint a félelf legyilkolná a varikat Te azzal a hozzászólásoddal nagyon úgy írod le, hogy az a probléma, hogy egy varis nem tud mit csinálni egy tolvaj ellen, pedig pont FORDÍTVA van. Egy tolvajnak szinte semmi esélye egy varival szemben. Nehogy már a varázslatok hatékonyságát kelljen növelni.. Persze attól amit a topicban felvetettek az igaz, hogy a tolvajok messziről tudnak csak úgy lopkodni és az nem a legjobb (de olyankor sem tudnak az óriás variban szinte semmilyen kárt tenni). Ha már azt modosítani kellene, akkor szerintem az volna a legegyszerűbb, mint amit már írtam, hogy az értékkülönbség/toliakció eredményének csökkenés mértékét kellene kicsit változtatni. |
"nézzük az ártó varázslatokat:
tolvajok felfedése 3%- de ez nem okoz komoly károkat" Ha károkat nem is okoz, egy sztorit ezzel kapcsolatba engedjetek meg. :) Van egy ismerősöm akit írtózatosan megloptak. Pont a gép előtt ült. Erre ő egy kis felfedés. Kis a fenét. Ami belefért. :D Aztán mentek a tolijai mindent visszalopni. :D Minden skill lehet jó, csak jó időben és jól kell őket használni. |
Quote:
Számold ki 6 körre. Akkor ugye a varis már 6% készülit fizet minden felfedésért, és 9%-ot minden mérgezésért. Nem hiszem, hogy komoly károkat tudsz okozni neki. Az ismid se 6 körre tette. 2 körön meg a javaslat szerint se változna semmi a jelenlegihez képest, sőt 3 körön belül sem. Reni, ha a tolik bebuknak akkor télleg hullik belőlük. Ezt annyiban nem érzem elegendő malusnak a varissal szemben, hogy a tolis akcióinak fele haszonszerző jellegű, míg a varisnak az aranyalmán kívül még csak véletlen sincs ilyenje. |
Nem szeretném ha a tolisnak nőnének a maluszai, had szemétkedjenek, ne tegyünk unalmasabbá a játékot ....
míg a templomokban 100 vari elfér, addig a kocsmákban csak 40 toli ... átvitt értelemben a varishoz képest ez is malusza a tolisnak... |
Quote:
|
Quote:
csakhogy a vari és toliszám egymással nincs összefüggésben, mert ha toli is 100 hely lenne/ kocsma, akkor mindenkinek 2,5 arányban nőne a toliszáma, tehát mindenkinek nőne, tehát elvileg nem változik semmi...na, de ez nem így van, mert ha most pont nem lopsz át valakit, mert alig 1k ponton múlik, akkor ez 2,5*-ére nőne, tehát lehet most már átlopnád. de szerintem jól van ez így;) |
nekem is úgy tetszik, ahogy most van, és a legtöbb esetben a tolis 10 körről már olyan távol kerül tőlem, hogy ártani nem tud, míg a varis azért odadörgölhet, igaz utána nem marad készülije semmire
|
Quote:
|
Ne bántsuk a tolit jó az ahogy van mert végül is az egy hülye toli aki 2-3 körröl akar lopni ahonnan egyből szét kapjuk és rengeteget kell lopnia hogy haladjon mert drága a fedezés tehát ne lehetetlenítsük el föleg ha szegény mf. Vari mindig kell egy normális szövibe a tolikat nem erőltetik mostanába mert már szinte csak hadi vari szövik vannak. Ne őljük ki az összes tolit a játékból. Nem malnusz hanem valamicske plusz kellene a tolisoknak mert 1/a -ra már teljesen elkopnak.
|
Quote:
200 heki épp a kivételt képezi, de ott azért akkora kárt nem tud okozni egy tolis, pláne olyan távolságból nem nagyon visz a lopás sokat, abból a kevésből amit egy kezdőtől tudna vinni főleg nem. ( azt nem is feltételezem, hogy aki nem kezdő ezt ne tudná megelőzéssel kezelni ) Szerintem inkább okozhat bosszúságot, mint egetrengető veszteséget... de ha ott is tartasz egy picivel több tolit, simán bebukja és keres mást. Nem tartom ezt akkora tragédiának és nem is kivédhetelenek az ilyen tolis akciók. |
Quote:
viszont ez igaz visszafele is:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Arról lenne szó hogy pl. jó rendben tegyük fel hogy még 4-5 kör között ne kopjon jobban a készülije de ha már 6 körön kivülre lop a tolis akkor az azért észrevehető legyen a készülije fogyásában ahogy egy varisnál is szerintem :) |
Az elfet mint fajt sikeresen lebutítottátok, most a félelfek és emberek következnek? Azért mert párótokat gyújtogatnak meg lopkodnak nem hiszem, hogy módosítani kellene ezen, engem is lopnak, ne és? Egy tolisnak nem ez a dolga? Te meg bevered sereggel. Megjegyzem nincs tolis orim, tehát nem haza beszélek, de ha a tolisokat is ellehetetlenítitek, mint ahogy azt tettétek az elfel, akkor megint oda lesz egy fontos stratégiai része a játéknak. Na ja ne tudjon messziről lopni...Közelről meg ne tudjon védekezni, mert nem tud! Uraim az itteni sírás helyett inkább játszatok.:P
|
Quote:
és az elf maluszai is redukálva lettek végül, tehát nem lett annyira elbutítva... |
Majd nézd meg mennyi elf marad a játékban, béna fejnek elég a hulla.
|
Igazán nem akarok rosszindulatú lenni, de én szeretem ezt a játékot, és így szeretem ahogy van. Azért mert páran, nem tudnak megoldani néhány problémát, köztünk én sem, nem hiszem, hogy mindjárt változtatni kellene valamin. Sajnos mostanában elharapódzott ez a változtassunk nevű betegség, nagyon jó, hogy lehet itt beszélgetni róla, de inkább stratégiai megoldás kellene rá, sem minthogy elveszítsünk ilyen üde színfoltokat, mint a tolvajok.:)
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Úgy látszik újra ki kell fejtenem hamarosan az érveimet, mert ezt a topicot se olvassa végig senki. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Az hogy menjek feljebb, megint megoldás, de nem arra hogy hogy rendezzem le a tolist. Én per pill 2 megoldást tudok elképzelni erre, de egyik se a leggyorsabb. Szabizok amig felém nem kerül, vagy ha már közel vagyok a lépéshez, akkor lépek és egy új orival eredek a nyomába. |
Mondtam olyat, hogy tudok rá megoldást? Nem. A tolis sem tud 2 körröl semmit tenni a hadis meg a varis ellenm akkor ő is lehetetlen helyzetben van... De ha bánthatatlan hadisokat akartok létre hozni akkor csak hajrá.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nekem konkrétan tolissal volt gondom, azért jött az ötlet. Muszáj voltam a fél orimat elbontani, aztán mikor ütögetni kezdtem, leszabizott, , mikor visszaépültem, kijött szabiról és folytatta. A félreértések elkerülése végett elmondom, hogy nagy létszámú csoportban 200 hekin az a 18 kör távolság alig 2k értékkülönbség, szal egy félelf még kényelmesen lopkod, nem merném kijelenteni, hogy olyan messziről nem tud semmit ártani. Nem bánthatatlan hadist akarok. Azt akarom, hogy a tolis se legyen bánthatatlan. Egyszerűen nem tetszik, hogy a tolis ekkora előnyt élvez a varissal szemben, akinek a távolság marhára emészti a készülijét... Nekem se kellett volna lebontanom utána, ha a varisomra bízhatom, de szerencsétlennek 0% készülilevitel a varikészülijét hazavágta... |
Így van. Nem a tolvajokat érintő maluszokra van szükség - mert az a másik fél játékélményén ront, hanem olyan megoldásra ami ellenszert kínál. Mondjuk amíg az országodra térkapu van nyitva, addig - és ez csak egy példa- a felfedést negatív módosítók nélkül rádobhatod a tolira, olyan hatásfokkal, mintha az országa ott álna aTiéd mellet.
Azért a felfedés, mert ez az egyik legemberségesebb tolvaj akciók elleni varázslat. Viszont, hogy ne túlozzuk el a dolgot, 3% alapérték helyett többet fogyasztana a felfedés. (Azt csak zárójelben említem meg, hogy minden további szabálymódosítás ami a tolik ellen irányúl, még jobban ellehetetleníti a tolvaj elfek játékát. ) |
All times are GMT +1. The time now is 05:48. |