Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolvajlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=968)

-Ede- 06-28-2007 15:27

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 105905)
...készüli is jobban kopikAzért már ez is malusz nekik szerintem.

ezt most én nem értem:confused:
mihez képest "kopik" jobban a készüli? az ártóvarikhoz?
a tolvajnak minden 4%készülibe kerül(kivéve persze ha fél-elf)
nézzük az ártó varázslatokat:
tolvajok felfedése 3%- de ez nem okoz komoly károkat
vihar,szárazság 4%- ez egy függőbb tolvajnak vagy annak aki vip-es nem gond, nehéz vele károkat okozni, háborúban nem ér semmit, úgyis leszedi
tolvajok mérgezése 6%- ez a leghatásosabb varázslat a tolvajok ellen(szerintem)
tűzgolyó 8%- csak elf ellen van rá szükség
földrengés 10%- toli ellen őrültség és öngyilkosság
nos most mond meg h melyiknél "kopik" jobban a készülije a tolinak a varihoz képest

Andrew 06-28-2007 15:31

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 105925)
vihar,szárazság 4%- ez egy függőbb tolvajnak vagy annak aki vip-es nem gond, nehéz vele károkat okozni, háborúban nem ér semmit, úgyis leszedi
nos most mond meg h melyiknél "kopik" jobban a készülije a tolinak a varihoz képest

ha nem olvasod végig, nem is fogod megérteni
ha lebuknak a tolik, akkor 7% készülit + 5% tolvajt vesztenek:)
és ha már olyan szépen leírtad a félelfet, akkor a törpét és az orkot is bele kellett volna venned, mert nekik meg +1% minden akció ;)

Reni 06-28-2007 15:34

Quote:

ha sikertelen, tehát ha lebuknak a tolik 7% kopik, ha sikeres 4% -ot kopik a készüli ... ha jól emlékszem

Reni 06-28-2007 15:35

Közben Endru megelőzött a válasszal :)

tdomo 06-28-2007 15:50

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 105903)
Viszont a távolság függvényében a térkapu pl. hamarabb záródhatna. 10 kör - a célpont ori távolsága vagy ilyesmi. Vagy 10 kör - távolság x adott érték. Kerülhetne több készenlétbe a kapu nyitás. Nemtom.

Az, hogy hamarabb záródik a térkapu nem a tolisnak rossz.

Brown 06-28-2007 15:58

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 105938)
Az, hogy hamarabb záródik a térkapu nem a tolisnak rossz.

Annak nem, csak a varijának. Ha két vagy háromkörönként nyitnia kell, meg vihart szárazságot szedni meg apró nyalánkságok. :) De ezt a térkapus dolgot nem kell nagyon meglovagolni, mert dolgozok épp. Elég fáradt aggyal írtam. :)

Brown 06-28-2007 16:18

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 105911)
egyet értek vele, és támogatom!

Lehetőleg ne jöjjünk már olyan nem jogos érvekkel, hogy a térkapu olyan mint az internet meg hogy abba a világba amit a hodnak képzelek a fejembe nálam nem illik bele a képbe, mégha jogos is lenne...

Ezt a mondatot tökre nem értem. :confused: Az elején még nem jogos a végén már jogos... Meg hogy jön ide az internet? :)

nyolcvan 06-28-2007 16:24

Quote:

Már nem azért de amit itt irsz az hülyeség. Itt úgy írod le, mintha egy varis nem tud semmit csinálni a tolvaj ellen, pedig pont fordítva van.
A varis egyértelműen óriás, ugye? Az óriásnak meg ott van a szieszta, az elég jól védi a tolvajok ellen. Szerintem egyértelmű hogy melyik nyerne egy félelf vs. óriás harcban. Egyértelműen az óriás... Egy félelf (vagy más tolis) egyedül nem fog nyerni egy óriás ellen. Az óriás sokkal hamarabb lemérgezi a tolvajokat, mint a félelf legyilkolná a varikat

Te azzal a hozzászólásoddal nagyon úgy írod le, hogy az a probléma, hogy egy varis nem tud mit csinálni egy tolvaj ellen, pedig pont FORDÍTVA van. Egy tolvajnak szinte semmi esélye egy varival szemben. Nehogy már a varázslatok hatékonyságát kelljen növelni..

Persze attól amit a topicban felvetettek az igaz, hogy a tolvajok messziről tudnak csak úgy lopkodni és az nem a legjobb (de olyankor sem tudnak az óriás variban szinte semmilyen kárt tenni).
Ha már azt modosítani kellene, akkor szerintem az volna a legegyszerűbb, mint amit már írtam, hogy az értékkülönbség/toliakció eredményének csökkenés mértékét kellene kicsit változtatni.

Brown 06-28-2007 16:46

"nézzük az ártó varázslatokat:
tolvajok felfedése 3%- de ez nem okoz komoly károkat"

Ha károkat nem is okoz, egy sztorit ezzel kapcsolatba engedjetek meg. :)

Van egy ismerősöm akit írtózatosan megloptak. Pont a gép előtt ült. Erre ő egy kis felfedés. Kis a fenét. Ami belefért. :D

Aztán mentek a tolijai mindent visszalopni. :D

Minden skill lehet jó, csak jó időben és jól kell őket használni.

Synkel 06-28-2007 19:39

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 105945)
"nézzük az ártó varázslatokat:
tolvajok felfedése 3%- de ez nem okoz komoly károkat"

Ha károkat nem is okoz, egy sztorit ezzel kapcsolatba engedjetek meg. :)

Van egy ismerősöm akit írtózatosan megloptak. Pont a gép előtt ült. Erre ő egy kis felfedés. Kis a fenét. Ami belefért. :D

Aztán mentek a tolijai mindent visszalopni. :D

Minden skill lehet jó, csak jó időben és jól kell őket használni.

Számold ki 6 körre. Akkor ugye a varis már 6% készülit fizet minden felfedésért, és 9%-ot minden mérgezésért. Nem hiszem, hogy komoly károkat tudsz okozni neki. Az ismid se 6 körre tette. 2 körön meg a javaslat szerint se változna semmi a jelenlegihez képest, sőt 3 körön belül sem.

Reni, ha a tolik bebuknak akkor télleg hullik belőlük. Ezt annyiban nem érzem elegendő malusnak a varissal szemben, hogy a tolis akcióinak fele haszonszerző jellegű, míg a varisnak az aranyalmán kívül még csak véletlen sincs ilyenje.

Reni 06-28-2007 19:55

Nem szeretném ha a tolisnak nőnének a maluszai, had szemétkedjenek, ne tegyünk unalmasabbá a játékot ....

míg a templomokban 100 vari elfér, addig a kocsmákban csak 40 toli ... átvitt értelemben a varishoz képest ez is malusza a tolisnak...

Andrew 06-28-2007 19:59

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 106005)
Nem szeretném ha a tolisnak nőnének a maluszai, had szemétkedjenek, ne tegyünk unalmasabbá a játékot ....

míg a templomokban 100 vari elfér, addig a kocsmákban csak 40 toli ... átvitt értelemben a varishoz képest ez is malusza a tolisnak...

hívjuk inkább előnynek... kevesebb pusztul és olcsóbb pótolni :)

Burning 06-28-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 106005)

miért, a hadisnak nem??:D
csakhogy a vari és toliszám egymással nincs összefüggésben, mert ha toli is 100 hely lenne/ kocsma, akkor mindenkinek 2,5 arányban nőne a toliszáma, tehát mindenkinek nőne, tehát elvileg nem változik semmi...na, de ez nem így van, mert ha most pont nem lopsz át valakit, mert alig 1k ponton múlik, akkor ez 2,5*-ére nőne, tehát lehet most már átlopnád. de szerintem jól van ez így;)

Reni 06-28-2007 20:19

nekem is úgy tetszik, ahogy most van, és a legtöbb esetben a tolis 10 körről már olyan távol kerül tőlem, hogy ártani nem tud, míg a varis azért odadörgölhet, igaz utána nem marad készülije semmire

Synkel 06-29-2007 00:23

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 106021)
nekem is úgy tetszik, ahogy most van, és a legtöbb esetben a tolis 10 körről már olyan távol kerül tőlem, hogy ártani nem tud, míg a varis azért odadörgölhet, igaz utána nem marad készülije semmire

X-ben 200 hekin 18 körről vígan lopott a félelf...

laziga 06-29-2007 06:59

Ne bántsuk a tolit jó az ahogy van mert végül is az egy hülye toli aki 2-3 körröl akar lopni ahonnan egyből szét kapjuk és rengeteget kell lopnia hogy haladjon mert drága a fedezés tehát ne lehetetlenítsük el föleg ha szegény mf. Vari mindig kell egy normális szövibe a tolikat nem erőltetik mostanába mert már szinte csak hadi vari szövik vannak. Ne őljük ki az összes tolit a játékból. Nem malnusz hanem valamicske plusz kellene a tolisoknak mert 1/a -ra már teljesen elkopnak.

Reni 06-29-2007 09:03

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 106163)

200 heki épp a kivételt képezi, de ott azért akkora kárt nem tud okozni egy tolis, pláne olyan távolságból nem nagyon visz a lopás sokat, abból a kevésből amit egy kezdőtől tudna vinni főleg nem. ( azt nem is feltételezem, hogy aki nem kezdő ezt ne tudná megelőzéssel kezelni ) Szerintem inkább okozhat bosszúságot, mint egetrengető veszteséget... de ha ott is tartasz egy picivel több tolit, simán bebukja és keres mást. Nem tartom ezt akkora tragédiának és nem is kivédhetelenek az ilyen tolis akciók.

Burning 06-29-2007 09:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 106163)

nem tudom, a 18 kör már tán soknak tűnik, mert eléggé elenyésző, amit tudsz hozni vagy ártani:o
viszont ez igaz visszafele is:)

Dragi 06-29-2007 09:51

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106248)
nem tudom, a 18 kör már tán soknak tűnik, mert eléggé elenyésző, amit tudsz hozni vagy ártani:o
viszont ez igaz visszafele is:)

nem arról van szó hogy olyan sokat árt csak éppen az hogy marha nehéz a megtorlás mert hadi orival nem egyszerű akkorát bontani mellé hogy még be is tud ütni

Burning 06-29-2007 09:53

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 106251)
nem arról van szó hogy olyan sokat árt csak éppen az hogy marha nehéz a megtorlás mert hadi orival nem egyszerű akkorát bontani mellé hogy még be is tud ütni

na, de szerintem arra a 8-10 kör is megfelel, mert többet hoz az is messze van és max párhuzamosan bont a hadikkal, ha már annyira gáz lenne:)

Dragi 06-29-2007 09:55

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106255)
na, de szerintem arra a 8-10 kör is megfelel, mert többet hoz az is messze van és max párhuzamosan bont a hadikkal, ha már annyira gáz lenne:)

he ??

Arról lenne szó hogy pl. jó rendben tegyük fel hogy még 4-5 kör között ne kopjon jobban a készülije de ha már 6 körön kivülre lop a tolis akkor az azért észrevehető legyen a készülije fogyásában ahogy egy varisnál is szerintem :)

Lezúziusz 06-29-2007 10:49

Az elfet mint fajt sikeresen lebutítottátok, most a félelfek és emberek következnek? Azért mert párótokat gyújtogatnak meg lopkodnak nem hiszem, hogy módosítani kellene ezen, engem is lopnak, ne és? Egy tolisnak nem ez a dolga? Te meg bevered sereggel. Megjegyzem nincs tolis orim, tehát nem haza beszélek, de ha a tolisokat is ellehetetlenítitek, mint ahogy azt tettétek az elfel, akkor megint oda lesz egy fontos stratégiai része a játéknak. Na ja ne tudjon messziről lopni...Közelről meg ne tudjon védekezni, mert nem tud! Uraim az itteni sírás helyett inkább játszatok.:P

Burning 06-29-2007 10:53

Quote:

Originally Posted by Lezúziusz (Post 106287)
Az elfet mint fajt sikeresen lebutítottátok, most a félelfek és emberek következnek? Azért mert párótokat gyújtogatnak meg lopkodnak nem hiszem, hogy módosítani kellene ezen, engem is lopnak, ne és? Egy tolisnak nem ez a dolga? Te meg bevered sereggel. Megjegyzem nincs tolis orim, tehát nem haza beszélek, de ha a tolisokat is ellehetetlenítitek, mint ahogy azt tettétek az elfel, akkor megint oda lesz egy fontos stratégiai része a játéknak. Na ja ne tudjon messziről lopni...Közelről meg ne tudjon védekezni, mert nem tud! Uraim az itteni sírás helyett inkább játszatok.:P

nem akarunk módosítani, egyelőre csak beszéltünk;)
és az elf maluszai is redukálva lettek végül, tehát nem lett annyira elbutítva...

Lezúziusz 06-29-2007 10:54

Majd nézd meg mennyi elf marad a játékban, béna fejnek elég a hulla.

Lezúziusz 06-29-2007 11:03

Igazán nem akarok rosszindulatú lenni, de én szeretem ezt a játékot, és így szeretem ahogy van. Azért mert páran, nem tudnak megoldani néhány problémát, köztünk én sem, nem hiszem, hogy mindjárt változtatni kellene valamin. Sajnos mostanában elharapódzott ez a változtassunk nevű betegség, nagyon jó, hogy lehet itt beszélgetni róla, de inkább stratégiai megoldás kellene rá, sem minthogy elveszítsünk ilyen üde színfoltokat, mint a tolvajok.:)

Kutyuleee 06-29-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by Lezúziusz (Post 106295)
Igazán nem akarok rosszindulatú lenni, de én szeretem ezt a játékot, és így szeretem ahogy van. Azért mert páran, nem tudnak megoldani néhány problémát, köztünk én sem, nem hiszem, hogy mindjárt változtatni kellene valamin. Sajnos mostanában elharapódzott ez a változtassunk nevű betegség, nagyon jó, hogy lehet itt beszélgetni róla, de inkább stratégiai megoldás kellene rá, sem minthogy elveszítsünk ilyen üde színfoltokat, mint a tolvajok.:)

hmm stratégiai megoldás??? hát persze teleportálom a seregemet oda hozzá:D:D amúgy nem hiszem hogy szabályos keretek között te bármilyen stratégiát tudsz, arra hogy szétszedd az alulról 10körröl szorakozó tolist.

Valezius 06-29-2007 11:12

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 80980)
Kimegyek mf-re, leüttetem magam (persze szigorúan nem jksz!!!), majd 2x beütöm földre, aztán viszont látás. Újból ott vagyok, ahonnan elindultam, megy fel a morálom, és mindenki boldog?

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 106297)
hmm stratégiai megoldás??? hát persze teleportálom a seregemet oda hozzá:D:D amúgy nem hiszem hogy szabályos keretek között te bármilyen stratégiát tudsz, arra hogy szétszedd az alulról 10körröl szorakozó tolist.

Nesze :)
Úgy látszik újra ki kell fejtenem hamarosan az érveimet, mert ezt a topicot se olvassa végig senki.

Andrew 06-29-2007 11:13

Quote:

annyi tekercset tart bent, hogy örömében szívrohamot kap a tolis :D:D

Burning 06-29-2007 11:27

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106303)
annyi tekercset tart bent, hogy örömében szívrohamot kap a tolis :D:D

nekem max görcs állna be a kezembe és mint az örült kattogtatnám a tekercsek lopása részt bejelölve a tolvajok küldése gombot:p

Andrew 06-29-2007 11:28

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106311)
nekem max görcs állna be a kezembe és mint az örült kattogtatnám a tekercsek lopása részt bejelölve a tolvajok küldése gombot:p

én az f5+entert jobban szeretem :o

Burning 06-29-2007 11:31

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106312)
én az f5+entert jobban szeretem :o

nincs f5 gombom, mióta egyszer ilyen kapcsán el kezdtem nyomogtani:D:D

Andrew 06-29-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106313)
nincs f5 gombom, mióta egyszer ilyen kapcsán el kezdtem nyomogtani:D:D

ha firefoxod van akkor a ctrl+f aztán enter nyomogatása is megteszi... vagy használhatod az egér+enter kombinációt is ;)

Brown 06-29-2007 11:41

Quote:

ma reggel már két tolvajhordát kapcsolt le az alvilágom. KB. 10 körről próbálkoztak. :) Még meggömbözni is lusta voltam őket. Minek? Ártózzak? Minek? Hullanak maguktol is. :) A stratégiám annyi, hogy egyszerűen nem férnek be. :D

Kutyuleee 06-29-2007 11:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 106301)
Nesze :)
Úgy látszik újra ki kell fejtenem hamarosan az érveimet, mert ezt a topicot se olvassa végig senki.

Hát én anno végigolvastam, de ez a leütettem magam vhogy nem az igazi, Ott ahol 10körröl lopdoshatnak a tolik, ritkán kisérnek/hiénáznak földre, szal amire oda érek mellé (JKSZ NÉLKÜL!!!) addigra megőszülök... ráadásul ha már azt feltételezzük hogy 10körröl lopkod, akkor ez vonza magával az alacsony hekit is és kis létszámú csopit... ott aztán ha te leföldeled 2x akkor se nagyon vagy bentebb, csak egy kevéssel...angolban nekem 10kör most kemény 3k pont különbség, ha itt még le is földeled 2x akkor lesz mondjuk 5k pont különbség és 14-15kör táv, Hát bevallom tényleg jó megoldás...
Az hogy menjek feljebb, megint megoldás, de nem arra hogy hogy rendezzem le a tolist.
Én per pill 2 megoldást tudok elképzelni erre, de egyik se a leggyorsabb. Szabizok amig felém nem kerül, vagy ha már közel vagyok a lépéshez, akkor lépek és egy új orival eredek a nyomába.

Lezúziusz 06-29-2007 11:53

Mondtam olyat, hogy tudok rá megoldást? Nem. A tolis sem tud 2 körröl semmit tenni a hadis meg a varis ellenm akkor ő is lehetetlen helyzetben van... De ha bánthatatlan hadisokat akartok létre hozni akkor csak hajrá.

Kutyuleee 06-29-2007 11:53

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106319)
ma reggel már két tolvajhordát kapcsolt le az alvilágom. KB. 10 körről próbálkoztak. :) Még meggömbözni is lusta voltam őket. Minek? Ártózzak? Minek? Hullanak maguktol is. :) A stratégiám annyi, hogy egyszerűen nem férnek be. :D

Hát te biztos kemény varis, vagy hadis vagy akkor:D:D:D

Kutyuleee 06-29-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by Lezúziusz (Post 106324)
Mondtam olyat, hogy tudok rá megoldást? Nem. A tolis sem tud 2 körröl semmit tenni a hadis meg a varis ellenm akkor ő is lehetetlen helyzetben van... De ha bánthatatlan hadisokat akartok létre hozni akkor csak hajrá.

ki mondta hogy 2körre kell??? 4körröl már kevés vagy hozzá hadissal, 8körönként 1sereg, míg ő full készülit 2x ellő ellened, és meg nem emlitve hogy 8körig nincs otthon a sereged így még védtelen is leszel... Ha visszaolvasol látod hogy a szélsőséges ötleteket én se támogattam, de speciel az nekem se teccik ha valaki elérhetetlen távolságból kemény legény...

Burning 06-29-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 106325)
Hát te biztos kemény varis, vagy hadis vagy akkor:D:D:D

lehet talált valami 100%-ot adó lakitekit:)

Synkel 06-29-2007 13:42

Quote:

Originally Posted by Lezúziusz (Post 106324)

Nekem konkrétan tolissal volt gondom, azért jött az ötlet. Muszáj voltam a fél orimat elbontani, aztán mikor ütögetni kezdtem, leszabizott, , mikor visszaépültem, kijött szabiról és folytatta.
A félreértések elkerülése végett elmondom, hogy nagy létszámú csoportban 200 hekin az a 18 kör távolság alig 2k értékkülönbség, szal egy félelf még kényelmesen lopkod, nem merném kijelenteni, hogy olyan messziről nem tud semmit ártani.

Nem bánthatatlan hadist akarok. Azt akarom, hogy a tolis se legyen bánthatatlan. Egyszerűen nem tetszik, hogy a tolis ekkora előnyt élvez a varissal szemben, akinek a távolság marhára emészti a készülijét... Nekem se kellett volna lebontanom utána, ha a varisomra bízhatom, de szerencsétlennek 0% készülilevitel a varikészülijét hazavágta...

Brown 06-29-2007 14:06

Így van. Nem a tolvajokat érintő maluszokra van szükség - mert az a másik fél játékélményén ront, hanem olyan megoldásra ami ellenszert kínál. Mondjuk amíg az országodra térkapu van nyitva, addig - és ez csak egy példa- a felfedést negatív módosítók nélkül rádobhatod a tolira, olyan hatásfokkal, mintha az országa ott álna aTiéd mellet.

Azért a felfedés, mert ez az egyik legemberségesebb tolvaj akciók elleni varázslat. Viszont, hogy ne túlozzuk el a dolgot, 3% alapérték helyett többet fogyasztana a felfedés.

(Azt csak zárójelben említem meg, hogy minden további szabálymódosítás ami a tolik ellen irányúl, még jobban ellehetetleníti a tolvaj elfek játékát. )

All times are GMT +1. The time now is 05:48.