Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Csillagkapu (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=83)

Valezius 08-26-2008 18:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 188278)
Atlantiszta nem úgy jutottak már el? Na mindegy. :)

A szereplőkről lehet tudni valamit? Megint újak lesznek, vagy a régieket hozzák vissza?

Jaj Ati, az Atlantisz csak egy másik Galaxis, míg Arden univerzumról beszél :)
Gondolom, akkor oda hiperhajtóművel se lehet majd eljutni, hm...

Ati 08-26-2008 18:05

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 188282)
Jaj Ati, az Atlantisz csak egy másik Galaxis, míg Arden univerzumról beszél :)

Jó, de oda nem a 7. ékzárral jutottak el?

szamóka 08-26-2008 18:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 188286)
Jó, de oda nem a 7. ékzárral jutottak el?

De. Most viszont a 8. zár titkát fejtik meg. Remélhetőleg replikátormentes világokba jutnak el...

Arden 08-26-2008 18:44

azért volt ott a kérdőjel, mert nem emlékeztem pontosan, h melyik kellett atlantishoz. szóval +1 lesz most. és (elvileg) zsír új fajok, és új főgonosz faj, szóval elvileg sem goa'uld, sem wraith, sem replikátor nem lesz.
a szereplők újak lesznek.
2 órás bevezető filmmel fog kezdődni, gondolom ott azért lesz vmilyen sg1-es v atlantisos karakter, de utána elvileg újak lesznek.

Kutyuleee 08-27-2008 00:44

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 188277)
SG - Univerzum
be tudják tárcsázni a 7. (?) ékzárat, és egy új univerzum tárul fel előttük, zsír új ellenségekkel, és zsír új szövetségesekkel.

kicsit el vagy csúszva:) a 7 ékzár a tejútban van:)
a 8.ékzárral jutottak el atlantisra:P
és a 9. ékzárral találnak majd meg 2ős hajót, ami automatizálva van. az egyik szorja szét szépen a kapukat automatice, a 2. pedig utána megy mint előörs elvileg, nah ezek elvannak hagyva, és ezeket találják meg, és innen indulnak tovább. szal rájövünk a kapuk titkára és kb ennyit tudunk eddig tömören?D meg annyit,hogy egyenlőre nem lesz stabil fő ellenség, és vadi új csapat lesz, talán micheal shanks lesz még benne (de azt a feltételt szabta,hogy végre nem nyirják ki megint:D)

Valezius 08-27-2008 00:49

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 188306)
kicsit el vagy csúszva:) a 7 ékzár a tejútban van:)
a 8.ékzárral jutottak el atlantisra:P
és a 9. ékzárral találnak majd meg 2ős hajót, ami automatizálva van.

A +1-et (kiindulási pont) nem kell számolni :)

Ati 01-12-2009 00:21

Brühühü, vége az Atlantisz sorozatnak. :( Pedig milyen jó kis sorozat volt... :)

Valezius 01-12-2009 00:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 201565)
Brühühü, vége az Atlantisz sorozatnak. :( Pedig milyen jó kis sorozat volt... :)

Hány évados?

Ati 01-12-2009 00:36

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 201566)
Hány évados?

5. Epizódlista itt: http://www.scifi.com/atlantis/

tdomo 01-12-2009 08:34

Quote:

Nem semmi, hogy pl. Mckay milyen személyiségfejlődésen ment keresztül. Kár a sorozatért, én nagyon szórakoztatónak találtam, még akkor is, ha néha nagyon hajazott a történetek alakulása az sg1-re. Remélem az Universel is tudják majd hozni a színvonalat. A lidércek persze hiányoznak majd. :)

Arwen 01-12-2009 09:36

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 201597)
Nem semmi, hogy pl. Mckay milyen személyiségfejlődésen ment keresztül. Kár a sorozatért, én nagyon szórakoztatónak találtam, még akkor is, ha néha nagyon hajazott a történetek alakulása az sg1-re. Remélem az Universel is tudják majd hozni a színvonalat. A lidércek persze hiányoznak majd. :)

Apropo, melyik részben nevezte el Todd-ot Sheppard?
(Nincs kedvem újranézni az összes részt, viszont napok óta azon töröm a fejem, hogy kapta a nevét.)

Fefe013 01-12-2009 10:16

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 201600)
(Nincs kedvem újranézni az összes részt, viszont napok óta azon töröm a fejem, hogy kapta a nevét.)

A rész nem tudom, h melyik volt, de talán Sheppardnek volt egy Todd nevű iskolatársa, aki nagyon sápadt volt v vmi ilyesmi rémlik...

Arwen 01-12-2009 10:18

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 201601)
A rész nem tudom, h melyik volt, de talán Sheppardnek volt egy Todd nevű iskolatársa, aki nagyon sápadt volt v vmi ilyesmi rémlik...

Az nem Steve volt?

Valezius 01-12-2009 13:22

A két sorozatban ugyanaz játsza Weirt és McKayt?

Ati 01-12-2009 13:29

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 201609)
A két sorozatban ugyanaz játsza Weirt és McKayt?

McKay-t igen, Weir-t nem.

Bogár 01-12-2009 18:49

Quote:

Számomra csak holnap vagy holnapután kezdődik. :) Az SG-1 előbb kell végezzen az Ori-jal, Ba'al-lal és a Lucian-szövetséggel (nem tom, mi a magyar fordítás). :D
Nagyon nagy sorozat ez a Stargate, és vannak olyan részek, amiktől rendesen eldobom az agyam (nagyon pozitív értelemben). Bár egyetértek azzal, amit előbb is lehetett olvasni, hogy nem teljesen logikusak az események, de figyelembe kell venni azt is, hogy ez egy fantáziaszülemény, és az elsődleges cél a szórakoztatás. A karakterek nagyon sokat dobnak a színvonalon.

Egyébként télleg kár, hogy csak 5 szériás lett az Atlantis. :(

Ati 01-12-2009 18:58

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 201656)
Számomra csak holnap vagy holnapután kezdődik. :) Az SG-1 előbb kell végezzen az Ori-jal, Ba'al-lal és a Lucian-szövetséggel (nem tom, mi a magyar fordítás). :D
Nagyon nagy sorozat ez a Stargate, és vannak olyan részek, amiktől rendesen eldobom az agyam (nagyon pozitív értelemben). Bár egyetértek azzal, amit előbb is lehetett olvasni, hogy nem teljesen logikusak az események

Nem teljesen logikusak, mert rossz sorrendben nézed. :(

Ezek nem egymást követő sorozatok, hanem időbelileg egymás MELLETT futók. Az egyik sorozatban történtek kihatással vannak a másik sorozat eseményeire is. Ha nem a megfelelő időben nézed a megfelelő részeket, akkor teljesen értelmetlenné válik a fő irányvonal. (Lásd például a magyarországi vetítéseket.)

Ati 01-12-2009 19:23

Az Atlantisz sorozatzáró epizódjában külön tetszett, hogy megemlékeztek Hammond tábornokról. Az őt alakító szinész a valós életben meghalt, és ezt bevitték a történetbe is.

Tsyl 01-12-2009 19:27

No ezen most meg döbbentem...Én most járok a 8 évad végén...
Sajnálom szegényt...:(

Fefe013 01-23-2009 23:15

Stargate Universe

Az amerikai SCIFI csatorna bejelentette, hogy a Stargate Universe sorozat első részének bemutatója 2009. őszén lesz.

Joseph Mallozzi executive producer szerint elképzelhető, hogy a sorozat egy duplarésszel fog kezdődni és a nyitány harmadik részét egy héttel később adja le a csatorna.

A Universe mitől lehet érdekesebb és izgalmasabb, mint a két korábbi SG sorozat.

- Nem lesznek emberi civilizációk
- Sokkal több nem humanoid lény
- Nem fognak angolul beszélni az idegenek
- Szinte sohasem fognak erdőkben járkálni, mert egy másik galaxisban ez nehezen is lehetne hihető. Vancouver mellett ugyanis Új-Mexikó sivatagában fog forgatni a stáb egy ideig
- Több digitális díszletet vetnek be
- Új hajók, köztük csillagkapun való átkelésre alkalmas komp
- Új kapuhálózat, új típusú tárcsázás
- Szinte az összes rész egymásba fog kapcsolódni, mintha egy húsz részes kalandot néznénk
- Szélesebb karakterek közti interakció
- Sokkal komorabb hangvétel, mert lesznek immáron vissza nem fordítható halálesetek is

Már kíváncsian várom, h mi lesz ebből, de még nagyon messze van az ősz...

Kutyuleee 01-23-2009 23:21

Igen már én is nagyon várom SG nélkül értelmetlenek a hetek:(
báj dö véj: márciustól az AXN sci-fi-on vetitik az SG-1 utolsó évadát, végre hivatalosan is megjelenik magyarországon:D

szotyi 01-24-2009 14:38

Nekem is az egyik kedvenc filmem(sorozatom) a Csillagkapu:)

Valezius 01-24-2009 18:38

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 202504)

- Szinte az összes rész egymásba fog kapcsolódni, mintha egy húsz részes kalandot néznénk

Hát meglepődnék, ha ezek után nekem tetszene...

Az jutott eszembe, hogy ilyen kis létszámú kutatócsoportról lehetne olyan sorozatot forgatni, amiben a pár (jellemzően 6-7körüli) állandó szereplő mellett, a többiek is elég jelentős epizódszerepet kapnak. Persze nem megoldható, hogy minden részben feltűnjenek, de azért elég gyakran beférnének a képernyőre.
Majd egyszer lehet másnak is eszébe jut :)

Ati 01-24-2009 19:08

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 202535)
Hát meglepődnék, ha ezek után nekem tetszene...

Az jutott eszembe, hogy ilyen kis létszámú kutatócsoportról lehetne olyan sorozatot forgatni, amiben a pár (jellemzően 6-7körüli) állandó szereplő mellett, a többiek is elég jelentős epizódszerepet kapnak. Persze nem megoldható, hogy minden részben feltűnjenek, de azért elég gyakran beférnének a képernyőre.
Majd egyszer lehet másnak is eszébe jut :)

Ha eszedbe jutott, akkor tessék megcsinálni, ne mindig másokra várni. :D

Fefe013 01-25-2009 00:27

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 201600)

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 201601)

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 201604)
Az nem Steve volt?

Napokban beszéltem egy ismivel és felhozódott a dolog, ő is arra emlékezett, amire én, úgyhogy utána néztem és ha a fordítással nincs gond (lusta voltam letölteni, csak a feliratot szedtem le:-D), akkor:

Stargate Atlantis - 4x12 - Spoils of War

00:09:50,423 --> 00:09:51,674
Akkor hogy hívjuk?
00:09:51,709 --> 00:09:52,634
Nem tudom.
00:09:52,675 --> 00:09:54,969
Mondjuk, Toddnak.
00:09:56,471 --> 00:09:58,598
Az egy srác főiskolás koromból.
Nagyon sápadt volt.

Bogár 02-01-2009 21:33

Az Atlantis 3. széria 11. részében (The Return - Part 2) volt egy nagyon poénos beszélgetés. Én asszem, hogy ez volt az egyik legnagyobb ezidáig. Vagyis spoiler következik. Aki nem látta, ne olvassa tovább. :p

Alaphelyzet: O'Neillt és Woolseyt elfogták a replikátorok, McKay meg megérkezett a "megmentésükre".

O'Neill: So I guess that frozen Replicator plan didn't pan out?
McKay: Yeah, not so much.
O'Neill: How's that plan B working for ya? Good?
McKay: Actually, it's more like plan C. C as in C-4, if you catch my drift.
O'Neill: No.
McKay: Let's just say that we're concerned the Daedalus won't be able to carry out your standing orders.
Woolsey: What?! To destroy Atlantis with nuclear weapons? I thought we were past that! Why are we going back to that?
McKay: Yeah, it's the only way.
O'Neill: Can you do that?
McKay: Yeah. If we plant charges in all ten of the shield emitters before the Daedalus arrives, that way when the Replicators try to activate the shield...
Woolsey: The C-4 detonates, the Daedalus beams a warhead into the City, and we all get vapourised.
O'Neill: It sounds more like a plan F, doesn't it? As in, "We are totally..."

Lehet, hogy így leírva nem annyira jó, de amikor néztem ezt a részt, majdnem leestem a székről. :D

Redback 02-01-2009 21:58

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 202889)
Az Atlantis 3. széria 11. részében (The Return - Part 2) volt egy nagyon poénos beszélgetés. Én asszem, hogy ez volt az egyik legnagyobb ezidáig. Vagyis spoiler következik. Aki nem látta, ne olvassa tovább. :p

Alaphelyzet: O'Neillt és Woolseyt elfogták a replikátorok, McKay meg megérkezett a "megmentésükre".

O'Neill: So I guess that frozen Replicator plan didn't pan out?
McKay: Yeah, not so much.
O'Neill: How's that plan B working for ya? Good?
McKay: Actually, it's more like plan C. C as in C-4, if you catch my drift.
O'Neill: No.
McKay: Let's just say that we're concerned the Daedalus won't be able to carry out your standing orders.
Woolsey: What?! To destroy Atlantis with nuclear weapons? I thought we were past that! Why are we going back to that?
McKay: Yeah, it's the only way.
O'Neill: Can you do that?
McKay: Yeah. If we plant charges in all ten of the shield emitters before the Daedalus arrives, that way when the Replicators try to activate the shield...
Woolsey: The C-4 detonates, the Daedalus beams a warhead into the City, and we all get vapourised.
O'Neill: It sounds more like a plan F, doesn't it? As in, "We are totally..."

Lehet, hogy így leírva nem annyira jó, de amikor néztem ezt a részt, majdnem leestem a székről. :D

LEírnád magyarul a kedvemért?mert egy részét értem, de nem teljesen :(

Ati 02-01-2009 22:01

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 202890)
LEírnád magyarul a kedvemért?mert egy részét értem, de nem teljesen :(

Ez szójáték, magyarul nem az igazi.

Ati 02-01-2009 22:02

Nekem az egyik korai Atlantiszos részben tetszett nagyon az a rész, amikor az "erkélyről" lelökték McKay-t, bemutató gyanánt. :)

Bogár 02-01-2009 23:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 202891)
Ez szójáték, magyarul nem az igazi.

Valamilyen fordítása csak kell, hogy legyen. :D
Kíváncsi lennék én is azért, mert a B terv már foglalt. :D

Ati 02-01-2009 23:09

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 202894)
Valamilyen fordítása csak kell, hogy legyen. :D
Kíváncsi lennék én is azért, mert a B terv már foglalt. :D

Hmm? Én hívom erkélynek, amúgy nem nevezték semminek, csak magasabban volt, mint a föld, és le lehett róla esni. De milyen B terv? Azt hiszem most nagyon nem vagyok képben. :confused:

Bogár 02-02-2009 08:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 202895)
Hmm? Én hívom erkélynek, amúgy nem nevezték semminek, csak magasabban volt, mint a föld, és le lehett róla esni. De milyen B terv? Azt hiszem most nagyon nem vagyok képben. :confused:

Először rossz hsz-et idéztem be... :o

Khazad-Dum 03-11-2009 18:34

Akkor most felvetnék egy kérdést.

Tény: A kapukat az Ősök építették
A kapukon és a tárcsázókon a jelek azok Goauld jelek.
Na már most ez hogy jön össze?
Hisz évmillió(évszázezrek) vannak a két civilizáció között.

Ati 03-11-2009 18:36

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 205280)

a, Lekopott, újrafestették. ;)
b, Az Ősök Goauldul beszéltek. ;)

Ati 03-11-2009 18:37

De mitől lesz egy jel Goauld jel? Egy háromszög az melyik nyelv jele?

Gyula 03-11-2009 18:45

Quote:

A jelek az ősök nyelvén vannak, csak a goauldok is ismerik :)

Kutyuleee 03-11-2009 19:59

Quote:

a jelek nem goauld hanem ős jelek:)
de van egy ennél sokkal kézenfekvőbb ellentmondás is:) ugye az utolsó jel mindig a kiindulási hely:) márpedig 40vmennyi jelből ez elég korlátozott:)

Bogár 03-11-2009 22:16

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 205288)
de van egy ennél sokkal kézenfekvőbb ellentmondás is:) ugye az utolsó jel mindig a kiindulási hely:) márpedig 40vmennyi jelből ez elég korlátozott:)

Eddig "csak" három vagy négy galaxisban jártunk. ;) Sok van még a 39-ig. :)
Egyébként a Stargate Universben lesznek 9 szimbólumból álló címek (?) (angolul address :p) is. Szóval a lehetőségek száma gyakorlatilag korlátlan. :)

Kutyuleee 03-12-2009 02:44

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 205307)
Eddig "csak" három vagy négy galaxisban jártunk. ;) Sok van még a 39-ig. :)
Egyébként a Stargate Universben lesznek 9 szimbólumból álló címek (?) (angolul address :p) is. Szóval a lehetőségek száma gyakorlatilag korlátlan. :)

az alapvető 7szimbólumból álló címek 1adott galaxisban müködnek. a 8.szimbólum adja meg a galaxisok közti utazás lehetőségét. de mind a tejúton, mind a pegazusban, mind az ori galaxisban 7szimbolumu jelekkel közlekednek, ahol az utolsó jel elvben a kiindulási pont:) a 4.galaxisban csak 1kaput használtak az asgardoknál, mivel a civilizációjuk már csak 1bolygóra korlátozodott... így nem tudunk semmit az ottani kapu rendszerről.
a 9.szimbólum pedig kifejezetten a kapu telepitő hajóra a denistiny-re vezet (majdan). gondolom azért kellett oda 9. mert az galaxisokon átívelő és bárhonnan elérhető elvben (sztem).
remélem nem követik el azt a baklövést, hogy a destiny-t az új galaxisban 9jellel tárcsázzák, mert az része annak a kapurendszernek amit telepit. (lsd pl goauld hajókon a kapuk müködése:))

ps.: utánanéztem 39 jel van a kapukon. és ezek különböző csillagállásokat jelentenek. az utolsó jel pedig a kiindulási pont. az ellentmondás itt következik számomra, ugye ha a kiindulási pont egyértelmüen meghatározható 1jellel a galaxison belül, akkor a célpontnak is meg kell határozhatónak lennie ennyivel, vagyis összesen "csak" 39 csillagkapuval rendelkező naprendszer lehetne a galaxisban...

Valezius 03-12-2009 06:04

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 205315)
ps.: utánanéztem 39 jel van a kapukon. és ezek különböző csillagállásokat jelentenek. az utolsó jel pedig a kiindulási pont. az ellentmondás itt következik számomra, ugye ha a kiindulási pont egyértelmüen meghatározható 1jellel a galaxison belül, akkor a célpontnak is meg kell határozhatónak lennie ennyivel, vagyis összesen "csak" 39 csillagkapuval rendelkező naprendszer lehetne a galaxisban...

Nem lehet, hogy minden kapun másik jel van a kiindulási pont megnevezésére? Tehát van 38közös jel meg egy változó :)

All times are GMT +1. The time now is 14:18.