Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

monro 09-11-2006 10:16

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 30874)
Szerintem vitatkozzunk még 3 hónapot és Tuvalunak meglesz a tizese. :)

Igazad van tulajdonképpen engem annyira nem is érdekel ez a téma, az egyetlen dolog ami miatt beleszólok, hogy ha már van valami ami ugy néz ki, mint ami elismerést vált ki a legtöbbünkből akkor azt ne legyen könnyű megcsinálni! Sőt LEGYEN NEHÉZ ha már ilyen mítoszok övezik a kiskékeket...

aúú 09-11-2006 10:18

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30873)
Miért nem tudnak ha a top1-ről kell lépniük?
Az egyik fellép a másik lesz a top1az is fellép akkor a 3. ha az is fellép akkor a 4.
Mindez 1 kör alatt megoldható, ha azt vizsgálja majd a progi, hogy van e a lépni akaró ori fölött másik ország. Ha csak a helyezést vizsgálja akkor is 4 körön belül fel tud lépni mind a 4.

Mert az alap ötlet (sőt még a te ötleted is ez volt), hogy a top körök egy részét csak az első helyen tudná megszerezni az adott ori!
Tehát a többieknek addig nincs top idejük a lépéshez, így szépen ez a szövi feltorlódik, majd mikor az első emberke lépett, akkor jön a köv (ekkor már 3 fős csak a szövi), majd x kör múlva lép a köv (már csak 2 fős) és végül az utolsó (aki így már bizti mf, pedig ugyanez normál körülmények között, jó szövi játékkal úgy megy, hogy egyszerre lépnek, vagy csak pár kör eltéréssel).

aúú 09-11-2006 10:20

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 30874)
Szerintem vitatkozzunk még 3 hónapot és Tuvalunak meglesz a tizese. :)

Szerintem nem őt fogja csak ez érinteni igazán, hanem mindenki mást, aki már a többi személyiséget is nehezítve fogja megszerezni, neki azért csak összejönne így-vagy úgy az a maradék idő..:)

monro 09-11-2006 10:26

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30877)
Mert az alap ötlet (sőt még a te ötleted is ez volt), hogy a top körök egy részét csak az első helyen tudná megszerezni az adott ori!
Tehát a többieknek addig nincs top idejük a lépéshez, így szépen ez a szövi feltorlódik, majd mikor az első emberke lépett, akkor jön a köv (ekkor már 3 fős csak a szövi), majd x kör múlva lép a köv (már csak 2 fős) és végül az utolsó (aki így már bizti mf, pedig ugyanez normál körülmények között, jó szövi játékkal úgy megy, hogy egyszerre lépnek, vagy csak pár kör eltéréssel).

Hát nemegészen...
Amikor ez a szövi top1-4 lesz akkor nincs topköre egyiknek sem mert csak ott tudnak topköröket szerezni, tehát egyszerre kezdenek neki a szükséges topkörök megszerzésének. Az egyik mindig első, így ha odafigyelnek és váltogatják egymást az élen akkor max 2x annyi ideig gyüjtik majd a topköreiket ha együtt akarnak lépni, mintha egyedül lennének.

Másrészről azt az 2 hetet amit vesztenek ezzel igazán ki lehet bírni a társak érdekében.

Ati 09-11-2006 10:28

No, félretéve azt a hatalmas problémát, hogy "jajj játszani kell"........ :)

Az felvetés első fele mostanra valami ilyenné forrta ki magát:

A fellépési hektár fölött, a szabis országok területe körönként 1 hektárt csökken, amíg pontlistában vannak. Az eltűnő terület véletlenszerű, kivéve ha van az országnak üres területe. Ha üres területe van, akkor először az tűnik el, hogy a szabik kiszámíthatóvá tehetőek legyenek.

Ez a változás életbelép akkor is, ha hár az első héten valaki teljesíti az előző feltételeket, tehát nincs a morálromlás kezdetéhez kötve!

A szabin nem levő országokat a változás nem érinti.

A szabis, de fellépési hektár alatt levő országokat ez a változás nem érinti.

Az anarchista csoportot ez a változás nem érinti.

Ehhez kinek mi a hozzászólása még?

aúú 09-11-2006 10:29

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30879)
Hát nemegészen...
Amikor ez a szövi top1-4 lesz akkor nincs topköre egyiknek sem mert csak ott tudnak topköröket szerezni, tehát egyszerre kezdenek neki a szükséges topkörök megszerzésének. Az egyik mindig első, így ha odafigyelnek és váltogatják egymást az élen akkor max 2x annyi ideig gyüjtik majd a topköreiket ha együtt akarnak lépni, mintha egyedül lennének.

Másrészről azt az 2 hetet amit vesztenek ezzel igazán ki lehet bírni a társak érdekében.

Hát azért ez nem ilyen egyszerű te is tudod! Ha 3-al csökken körönként a top időd, mert nem vagy a top-ban, akkor nem csak 2 hét lesz az, mire mindenkinek összeszeditek a top időt (ugyi 90 top kör elég lesz a köv tagnak arra, hogy 30 top köre legyen, de ekkor a másik kettőnek még nincs ideje). Ezért is tartom jobb ötletnek azt, hogy a top 1-4-nél, vagy 1-5-nél már lehessen lépni, mert így a szövi életét nem befolyásolja, csak arra kényszeríti rá őket, hogy tényleg ők legyenek a legjobb szövi az adott szinten, nem csak a legjobb orik..:)

aúú 09-11-2006 10:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30880)
No, félretéve azt a hatalmas problémát, hogy "jajj játszani kell"........ :)

Az felvetés első fele mostanra valami ilyenné forrta ki magát:

A fellépési hektár fölött, a szabis országok területe körönként 1 hektárt csökken, amíg pontlistában vannak. Az eltűnő terület véletlenszerű, kivéve ha van az országnak üres területe. Ha üres területe van, akkor először az tűnik el, hogy a szabik kiszámíthatóvá tehetőek legyenek.

Ez a változás életbelép akkor is, ha hár az első héten valaki teljesíti az előző feltételeket, tehát nincs a morálromlás kezdetéhez kötve!

A szabin nem levő országokat a változás nem érinti.

A szabis, de fellépési hektár alatt levő országokat ez a változás nem érinti.

Az anarchista csoportot ez a változás nem érinti.

Szerintem teljesen rendben van. :)

Esetleg még arra lehetne valamit kitalálni, hogy a bizonyos top-kör fölött a top modul dúrvábban hasson, hogy ne legyenek hekiben nagyon elrugaszkodott orik hosszú időn keresztük a top-ban, ezzel foglalva a helyet.

monro 09-11-2006 10:32

Quote:

Ezt támogatom :)

monro 09-11-2006 10:35

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30881)
Hát azért ez nem ilyen egyszerű te is tudod! Ha 3-al csökken körönként a top időd, mert nem vagy a top-ban, akkor nem csak 2 hét lesz az, mire mindenkinek összeszeditek a top időt (ugyi 90 top kör elég lesz a köv tagnak arra, hogy 30 top köre legyen, de ekkor a másik kettőnek még nincs ideje). Ezért is tartom jobb ötletnek azt, hogy a top 1-4-nél, vagy 1-5-nél már lehessen lépni, mert így a szövi életét nem befolyásolja, csak arra kényszeríti rá őket, hogy tényleg ők legyenek a legjobb szövi az adott szinten, nem csak a legjobb orik..:)

Az már a te bajod, most is így van csak nem a top1-5 a határ hanem a top30%... Ha valaki folyton kicsúszkál innen egy szöviben akkor a többieknek többet kell várniuk nyílván... Hát oldja meg,hogy ne csússzon ki folyton vagy legyenek a szövik türelmesebbek.

Szecsa 09-11-2006 10:41

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30866)
Atis, te nagyon félreértesz valamit... ki mondta, hogy az a baj, hogy játszania kell?
Szerinted aki 5 éven át, mindig a határidőn belül fordul az tamagocsizva ezt meg tudja tenni???

Igen, szerintem megtudja.Bar, meg csak kicsit tobb mint 1,5 eve jatszom, azota latom azt, hogy ellehet tamagochizva erni mindig az adott fellepesi szinthez szukseges felteteleket.Akinek jelenlegi allapotban van, pl. 147xxx-s sorszammal (6)-osa van.Szerinted ő szoviben mozog?

aúú 09-11-2006 10:45

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30884)
Az már a te bajod, most is így van csak nem a top1-5 a határ hanem a top30%... Ha valaki folyton kicsúszkál innen egy szöviben akkor a többieknek többet kell várniuk nyílván... Hát oldja meg,hogy ne csússzon ki folyton vagy legyenek a szövik türelmesebbek.

Aham, csak az, hogy 30-200 ori között bent tudsz e maradni 4 orival jó és összehangolt szövi játékkal, vagy pedig 1, az az 1 db helyen bent tudtok e maradni 4-en, nem egészen ugyanaz, mert ott nem a te bénaságod miatt nem tudsz bekerülni... míg ha top 1-4 helyen kell bennmaradnod, ott lehet azt mondani, hogy a te bénaságod volt, mert nem tudtad megvédeni magad, vagy a szövijeidet...

Szecsa 09-11-2006 10:48

S mivan pl. akkor, ha van egy 700 hekis ori 5. szinten gyors csoportban, hetvegen a tulaja nyaralni megy, es szabira teszi az orijat.
Penteken delbe elmegy, hetfon kora du. visszajon.
Akkor veszit 100 hekit? :)
Nem kellene mondjuk kikotni hogy x körig/oraig szabi kezdese utan nem veszit hekiket? (De ezutan 336 oran/korokon at veszit hektarokat.)

aúú 09-11-2006 10:50

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 30887)
S mivan pl. akkor, ha van egy 700 hekis ori 5. szinten gyors csoportban, hetvegen a tulaja nyaralni megy, es szabira teszi az orijat.
Nem kellene mondjuk kikotni hogy x körig/oraig szabi kezdese utan nem veszit hekiket? (De ezutan 336 oran/koroket at veszit hektarokat.)

Igen veszít 100 hekit... és szerintem nem kell kikötni, mert akkor elég ha belép x körönként és újra szabira megy, ezzel máris kikerülte ezt a rendszert... így egységes lesz, mindenkire egyformán fog hatni...

Ati 09-11-2006 10:57

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 30887)
Nem kellene mondjuk kikotni hogy x körig/oraig szabi kezdese utan nem veszit hekiket? (De ezutan 336 oran/korokon at veszit hektarokat.)

Mivel a fellépési hektár fölött van, és mivel erre semmi szükség, hiszen az úgyis elveszik, ezért igen, veszít 100 hektárt.

wand 09-11-2006 11:42

Quote:

szerintem is mehet

[Qpe_] 09-11-2006 13:59

Quote:

A 336 db top30 kor megletehez azert hozza kene kotni.. Ha az embernek meg nincs meg a fellepeshez szukseges top30-as jatekideje, akkor engedtessek meg neki, hogy ne tamagochizzon a fellepesi hekin, hanem feljebb menjen ha ugy latja jonak.
Szerintem.

Ati 09-11-2006 14:04

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 30914)
A 336 db top30 kor megletehez azert hozza kene kotni.. Ha az embernek meg nincs meg a fellepeshez szukseges top30-as jatekideje, akkor engedtessek meg neki, hogy ne tamagochizzon a fellepesi hekin, hanem feljebb menjen ha ugy latja jonak.
Szerintem.

Bárki feljebb tud menni, akár soktízezer hektárt is össze lehet szedni. Ez csak szabira vonatkozik. Ha a top30 köröket gyűjti, akkor úgysincs szabin, hiszen szabi alatt nem gyűlik.

Synkel 09-11-2006 15:17

A javaslat első része tuti oké:)

A többiben a magam részéről Aúú-nak adok igazat. Legyen az 1-4 helyről a szintlépés. Lássuk be, B-ben pl már elég keményen meg kell dolgozni azért, hogy a top tetején ugyanaz a szövi csücsüljön. Főleg ha amint várható idővel 7 másik szövi is szeretne fordulni, és nekik is el kéne érni szöviszinten az első 4 helyet.
Mert lássuk be, ha 3-4 szövi csatázika topért, ahonnan 1-2 tag fellép, ott a többinek gyakorlatilag 0 esélye marad ugyanezt tenni, lévén a teljes szövik leverik őket mint vak a poharat...

[Qpe_] 09-11-2006 15:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30915)
Bárki feljebb tud menni, akár soktízezer hektárt is össze lehet szedni. Ez csak szabira vonatkozik. Ha a top30 köröket gyűjti, akkor úgysincs szabin, hiszen szabi alatt nem gyűlik.

Tehat ha fellepeshez keszulodok, szuksegem van meg 100 korre, mert gyorsan felertem 600 hekire 5. szinten, unatkozom 1-2 hetig, ezert foglalok meg foldet (magasabb hekiszamon tobb penzt tudok gyujteni), de 1 hetvegere le kell szabiznom, akkor bontsak vissza 600-ig, meg hasonlo macerak, mindezt kizarolag azert, hogy a top1-en ulo csoka lejjebb jojjon, _ha_ szabizik.
Egyebkent tudok olyan 5. csoportot, ahol a top4-nek regesreg megvan az 1800 topkore, 2-300k ponton vannak, es nincsenek szabin, mert megoldjak a moralromlast. Ez az ujitas rajuk nem lesz semmilyen hatassal, de ha en 600 heki fole megyek, es szintlepes elott szabizok egy hetveget barmilyen okbol, akkor foldet fogok vesziteni.

Ebben a formaban nem tamogatom az otletet.

Synkel 09-11-2006 15:39

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 30922)
Tehat ha fellepeshez keszulodok, szuksegem van meg 100 korre, mert gyorsan felertem 600 hekire 5. szinten, unatkozom 1-2 hetig, ezert foglalok meg foldet (magasabb hekiszamon tobb penzt tudok gyujteni), de 1 hetvegere le kell szabiznom, akkor bontsak vissza 600-ig, meg hasonlo macerak, mindezt kizarolag azert, hogy a top1-en ulo csoka lejjebb jojjon, _ha_ szabizik.
Egyebkent tudok olyan 5. csoportot, ahol a top4-nek regesreg megvan az 1800 topkore, 2-300k ponton vannak, es nincsenek szabin, mert megoldjak a moralromlast. Ez az ujitas rajuk nem lesz semmilyen hatassal, de ha en 600 heki fole megyek, es szintlepes elott szabizok egy hetveget barmilyen okbol, akkor foldet fogok vesziteni.

Ebben a formaban nem tamogatom az otletet.

Ha szintlépés előtt szabizol egy hétvégét, akkor előre lebontasz 72 épületet, amit majd nem akarsz magaddal vinni, és nincs semmi probléma. Szabin úgyse termelnél

[Qpe_] 09-11-2006 15:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 30923)
Ha szintlépés előtt szabizol egy hétvégét, akkor előre lebontasz 72 épületet, amit majd nem akarsz magaddal vinni, és nincs semmi probléma. Szabin úgyse termelnél

Gondold vegig.
Felertem 100 topkor alatt 600 hektarra. Van meg 236 korom, amit muszaj eltoltenem. Tulajdonkeppen meg alig jatszottam a topban, kotelezo jelleggel el kell itt toltenem tobb mint 2x annyi idot mint amennyit eddig toltottem, de megis, ha feljebb utom magam, akkor buntetest kapok ha leszabizok. Szerintem ez sehogyse jo igy, a normalis jatekmenetet bunteti, korlatozza, raadasul nemis evek v. honapok, hanem mar hetek multan. Pedig egyaltalan nem ez a cel, hanem epp a jatekmenet egyes reszeinek konnyebbe tetele. Ezzel a modositassal nem az kap lehetoseget a top tetejerejutasra, aki jol jatszik, keveset volt adott csoportban, hanem az, aki allandoan raer, es nincs szuksege ra hogy neha szabadsagra menjen.
Bar nem is ertem, korabban is arrol volt szo, hogy a topos kotelezo 336 kor letelte utan johetne foldcsokkenes, maskepp azokat is erinti a buntetes, akik miatt be akarjuk vezetni:)
TFH. 9. szemelyiseghez top1-be akarok jutni. Ez 1000 hektaron van a pelda kedveert. 600 hektartol ha szabira mereszelek menni, csokken a foldteruletem akkor is, ha meg akar a top30-ban sem vagyok benne?:) Ezt igy kiforratlannak gondolom kicsit..

Colony 09-11-2006 16:00

Én is úgy emlékszem, hogy az eredeti felvetésben úgyhangzott, hogy a lépésnek megfelelő országokra vonatkozik. Ergó min 336 Top körrel rendelkezők.
Viszont az érem másik oldala, hogy a 335- körben leszabizhatsz korlátlan időre az addig elért területen. (viszont nem tudom ezt ki játszaná ki?)

Szerintem amig nincs meg a lépés feltétele semmilyen hektár csökkenés ne legyen!!!

Ati 09-11-2006 16:12

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 30925)
Gondold vegig.
Felertem 100 topkor alatt 600 hektarra. Van meg 236 korom, amit muszaj eltoltenem. Tulajdonkeppen meg alig jatszottam a topban, kotelezo jelleggel el kell itt toltenem tobb mint 2x annyi idot mint amennyit eddig toltottem, de megis, ha feljebb utom magam, akkor buntetest kapok ha leszabizok. Szerintem ez sehogyse jo igy, a normalis jatekmenetet bunteti, korlatozza, raadasul nemis evek v. honapok, hanem mar hetek multan. Pedig egyaltalan nem ez a cel, hanem epp a jatekmenet egyes reszeinek konnyebbe tetele. Ezzel a modositassal nem az kap lehetoseget a top tetejerejutasra, aki jol jatszik, keveset volt adott csoportban, hanem az, aki allandoan raer, es nincs szuksege ra hogy neha szabadsagra menjen.
Bar nem is ertem, korabban is arrol volt szo, hogy a topos kotelezo 336 kor letelte utan johetne foldcsokkenes, maskepp azokat is erinti a buntetes, akik miatt be akarjuk vezetni:)
TFH. 9. szemelyiseghez top1-be akarok jutni. Ez 1000 hektaron van a pelda kedveert. 600 hektartol ha szabira mereszelek menni, csokken a foldteruletem akkor is, ha meg akar a top30-ban sem vagyok benne?:) Ezt igy kiforratlannak gondolom kicsit..

Semmiképpen nem a szabadság támogatása a cél. Ez mindigis vesszőparipám volt.

[Qpe_] 09-11-2006 16:14

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 30926)
Én is úgy emlékszem, hogy az eredeti felvetésben úgyhangzott, hogy a lépésnek megfelelő országokra vonatkozik. Ergó min 336 Top körrel rendelkezők.
Viszont az érem másik oldala, hogy a 335- körben leszabizhatsz korlátlan időre az addig elért területen. (viszont nem tudom ezt ki játszaná ki?)

Szerintem amig nincs meg a lépés feltétele semmilyen hektár csökkenés ne legyen!!!

Egyetertek.
Aki 335-nel leszabiz, az nem lesz behozhatatlanul magasan.

[Qpe_] 09-11-2006 16:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30927)
Semmiképpen nem a szabadság támogatása a cél. Ez mindigis vesszőparipám volt.

Ezzel is egyetertek, de szerintem ne ess at a "paripa" masik oldalara..:)

Valamilyen szinten legyen meg a lehetoseg a bunti nelkuli szabira, maskepp aki nem tud ejjelnappal jatszani, annak eselyei tovabb romlanak. A jatek most is ugy van kialakulva, hogy az eredmenyessegben nagyon nagy szerepe van annak, ki mennyit tud gep elott lenni. Ugy gondolom, nem kene meg ezzel is novelni a szakadekot.

monro 09-11-2006 16:17

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 30925)
Gondold vegig.
Felertem 100 topkor alatt 600 hektarra. Van meg 236 korom, amit muszaj eltoltenem. Tulajdonkeppen meg alig jatszottam a topban, kotelezo jelleggel el kell itt toltenem tobb mint 2x annyi idot mint amennyit eddig toltottem, de megis, ha feljebb utom magam, akkor buntetest kapok ha leszabizok. Szerintem ez sehogyse jo igy, a normalis jatekmenetet bunteti, korlatozza, raadasul nemis evek v. honapok, hanem mar hetek multan. Pedig egyaltalan nem ez a cel, hanem epp a jatekmenet egyes reszeinek konnyebbe tetele.

Nézd a fellépési határ fölé menni nem kötelező. Ha fölémész akkor ezt vállalod és ennyi. Nincs ebben semmi kiszúrás senkivel. Mindenkire ugyanazok a szabályok érvényesek, ha te mész szabira ha más, mindegy. Nyugodtan szabizhatsz ha épp a határon vagy. Csak megszokás kérdése...

Az egyetlen igazi problémája a dolognak a kis kékszámosok akiknek fölé kell menni, hogy teljesítsék a fellépésük feltételeit... Erre a problémára valóban érdemes lenne előre felkészülni és nem akkor módosítgatni amikor a kis kék 7-esek bajban lesznek.

Ati 09-11-2006 16:19

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 30926)

Ezzel a javaslat értelmetlenné válik, hiszen továbbra is iszonyat nagy országok lesznek a topban, normál játékkal behozhatatlanul.

[Qpe_] 09-11-2006 16:20

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30930)
Nézd a fellépési határ fölé menni nem kötelező. Ha fölémész akkor ezt vállalod és ennyi. Nincs ebben semmi kiszúrás senkivel. Mindenkire ugyanazok a szabályok érvényesek, ha te mész szabira ha más, mindegy. Nyugodtan szabizhatsz ha épp a határon vagy. Csak megszokás kérdése...

Ha igy gondolkodunk, akkor a fellepesi hatarig menni sem kotelezo, kezdjuk a buntetest fellepesi hatar -100 hekitol, vegulis lehet alatta is szintetlepni..
Ez a gondolatmenet szerintem mellekvagany.

[Qpe_] 09-11-2006 16:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30932)
Ezzel a javaslat értelmetlenné válik, hiszen továbbra is iszonyat nagy országok lesznek a topban, normál játékkal behozhatatlanul.

Szerintem nem lesznek, amelyek most nagy orszagok, reg megvan a 336 koruk, amelyek meg nem, azok nem lesznek 336 kor alatt iszonyat nagyok es behozhatatlanok, ahogy irtam is feljebb. A javaslat inkabb attol ertelmetlen, hogy csak szabin csokken a fold, mint szinten emlitettem feljebb, hatalmas orszagok tamagocsiznak az 5. csoportok topjaban, a moralmodul ellenere, es szabizas nelkul.

Ati 09-11-2006 16:25

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 30934)
Szerintem nem lesznek, amelyek most nagy orszagok, reg megvan a 336 koruk, amelyek meg nem, azok nem lesznek 336 kor alatt iszonyat nagyok es behozhatatlanok, ahogy irtam is feljebb. A javaslat inkabb attol ertelmetlen, hogy csak szabin csokken a fold, mint szinten emlitettem feljebb, hatalmas orszagok tamagocsiznak az 5. csoportok topjaban, a moralmodul ellenere, es szabizas nelkul.

Lecserélődik egyszer a top, hirtelen ezek visszajönnek szabiról, és feljutnak haver országok, akik megbeszélt ütésekkel 335 topkör alatt fent vannak. Ez a megoldás kifejezetten a csalást támogatja, azon túl, hogy az eredeti probléma továbbra is megmarad. Ez teljesen értelmetlen.

monro 09-11-2006 16:28

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 30933)
Ha igy gondolkodunk, akkor a fellepesi hatarig menni sem kotelezo, kezdjuk a buntetest fellepesi hatar -100 hekitol, vegulis lehet alatta is szintetlepni..

Nem egészen ugyanis van egy nagy különbség. A fellépési határig felviheted a földet és ezt "olcsóbb" lehet megszerezni lejjebb mint egy szinttel feljebb. Ami a beidézett mondatodban írsz azzal valóban elveszel valamit amiért megdolgozott valaki... Ellenben azzal amiről beszélünk csak azt veszítheted el amit mindenképpen el kell vesztened.

Ugyhogy a fenti mondatodat betudom az elkeseredésednek ;)

Synkel 09-11-2006 16:31

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 30933)

Bocs, hogy ezt mondom ,de ez egy nagy marhaság. Ráadásul kevés összejátszással is megoldható, hogy 335 kör alatt valaki igencsak elhúzzon a fellépési határtól. Tudom, hogy alapvetően nem a tisztességtelen játékról beszélünk, de azért azt is lássuk be, hogy aki 5-dik szinten 150k pontértéken szabizik, az nem azért jutott oda, mert ő olyan baromi jó játékos.
Másik: a szabi szerintem nem arra van, hogy ha 1-2 napot nem vagyok gépnél, akkor addig ne bántsanak. Hanem pl iskolásoknak, akik egész nyáron nem tudnak benézni az orijukba, vagy tanároknak, akik jóformán csak nyáron tudnak játszani. Lehet sarkos pélák, nem kell belekötni, a lényeget tartalmazzák. Ne szabizzon boldog boldogtalan ha megfájdul a hasa, mert akkor meg mint most is igen kellemetlen azok helyzete akiknek pl B-ben 12 ori van két körre, abból pedig 10 szabin.
A magam részéről Atival maximálisan egyetértek abban, hogy aki játszik az alapvetően játsszon, ne szabizzon

[Qpe_] 09-11-2006 16:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30936)
Lecserélődik egyszer a top, hirtelen ezek visszajönnek szabiról, és feljutnak haver országok, akik megbeszélt ütésekkel 335 topkör alatt fent vannak. Ez a megoldás kifejezetten a csalást támogatja, azon túl, hogy az eredeti probléma továbbra is megmarad. Ez teljesen értelmetlen.

De most sincsenek szabin, epp ezt mondom:)
Marpedig ha nincsenek szabin, nem fog fogyni a foldjuk, igy valoban ertelmetlen az eredeti otlet is.
Inkabb olyasmiben kene gondolkodni, hogy x ido elott se szabin se nemszabin ne csokkenjen, lehetoseget adva valamennyi jatekra, de x ido(vagy egyeb feltetel teljesulese) utan pedig csokkenjen szabin is, szabi nelkul is.
Szerintem ennek lenne ertelme, maskepp semmi se fog valtozni, csak azok fognak szivni, akik szeretnek magasrol szintet lepni, de nem tudnak folyamatosan jatszani. A jatekosok legnagyobb resze valoszinuleg nem tud folyamatosan jatszani, mert az eleteben szerepet jatszanak mas dolgok is a hoditon kivul. Melo, csalad, nyaralas, elutazas, barmi. Regisztralaskor ott a hatalmas figyelmeztetes, hogy a jatek addiktiv, mindenki vigyazzon magara, stb, ugyanakkor ez az uj szabaly pont ezt erositene: ne menj sehova, mert buntetest kapsz, ulj a gep elott ejjelnappal, mert hatranyba kerulsz akkor is, ha szabin vagy.

Synkel 09-11-2006 16:35

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 30940)
Marpedig ha nincsenek szabin, nem fog fogyni a foldjuk, igy valoban ertelmetlen az eredeti otlet is.
Inkabb olyasmiben kene gondolkodni, hogy x ido elott se szabin se nemszabin ne csokkenjen, lehetoseget adva valamennyi jatekra, de x ido(vagy egyeb feltetel teljesulese) utan pedig csokkenjen szabin is, szabi nelkul is.
Szerintem ennek lenne ertelme, maskepp semmi se fog valtozni, csak azok fognak szivni, akik szeretnek magasrol szintet lepni, de nem tudnak folyamatosan jatszani. A jatekosok legnagyobb resze valoszinuleg nem tud folyamatosan jatszani, mert az eleteben szerepet jatszanak mas dolgok is a hoditon kivul. Melo, csalad, nyaralas, elutazas, barmi. Regisztralaskor ott a hatalmas figyelmeztetes, hogy a jatek addiktiv, mindenki vigyazzon magara, stb, ugyanakkor ez az uj szabaly pont ezt erositene: ne menj sehova, mert buntetest kapsz, ulj a gep elott ejjelnappal, mert hatranyba kerulsz akkor is, ha szabin vagy.

Ati is mondta, ha egy oriban nincs ház, és nincs barakk, meg semmi, akkro nem zavarja a morálesés, azaz nem kell szabizzon.
Ezzel szemben ha akár fedezéssel megközelítek egy ilyen orit, az kénytelen lesz beépíteni, különben lecsapom 4-8 sereggel fajomtól függően. Szal ez a probléma hogy úgy mondjam amgától megoldódik, főleg ha bevezetjük, hogy akiknek nagyon magasra kell kapaszkodni forduláshoz, azoknak addig nem telik a top köre, azaz 5-ben akár 900 hekin is elvan morálesés nélkül

Bogár 09-11-2006 16:38

Quote:

Regisztralaskor ott a hatalmas figyelmeztetes, hogy a jatek addiktiv, mindenki vigyazzon magara, stb, ugyanakkor ez az uj szabaly pont ezt erositene: ne menj sehova, mert buntetest kapsz, ulj a gep elott ejjelnappal, mert hatranyba kerulsz akkor is, ha szabin vagy.

ez nem így van. a hekicsökkenés viszonylag kevés orit érintene. ha nem méssz limit fölé, olyan, mintha nem is létezne...

Ati 09-11-2006 16:39

Quote:

5/V: top10-ből 6 szabin. top1,2 szabin
5/X: top10-ből 7 szabib, top 1,2,3,4 szabin

A W most épp kivétel, ezzel nincs is baj, így a változás őket nem érinti, játékban vannak, mások akciózni tudnak ellenük. Ez a cél.

Cassandra 09-11-2006 16:47

És a kiscsopikról most megen el van feledkezve...
S-ben a top 10ből kilenc szabin, CSAK az első nincs. :D :D :D
(Ezt csak érdekességnek szántam, mert komolyan nem befolyásolhat semmit, hisz kiscsopi :))

Ati 09-11-2006 16:51

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 30946)
És a kiscsopikról most megen el van feledkezve...
S-ben a top 10ből kilenc szabin, CSAK az első nincs. :D :D :D
(Ezt csak érdekességnek szántam, mert komolyan nem befolyásolhat semmit, hisz kiscsopi :))

Kiscsoportban eleve sokkal nehezebb akárcsak megközelíteni is a fellépési maximumot. Úgyhogy ott a mezőny nincs elhúzva, sokkal könnyebb oda bekerülni.

[Qpe_] 09-11-2006 16:51

Vagyis osszefoglalva: tul sokat akarok, ha azt szeretnem, hogy eselye legyen az elso helyre valakinek, akinek nem all modjaban honapokig folyamatosan online lenni?
Most van eselye.
Ezutan ne legyen?

Cassandra 09-11-2006 16:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30947)
Kiscsoportban eleve sokkal nehezebb akárcsak megközelíteni is a fellépési maximumot. Úgyhogy ott a mezőny nincs elhúzva, sokkal könnyebb oda bekerülni.

Nem egyszerübb, ha az 1.-től a 35.helyig összesen öt aktív ország van a csoportban... :(

All times are GMT +1. The time now is 08:51.