Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Éjszakai védelem bevezetése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4778)

Ati 08-02-2013 14:46

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 304640)
Megmondom őszintén, nem olvastam végig az összes hozzászólást, csak a legutolsót, ezért lehet már szóba került a következő dolog: Akkor mi lenne, ha a 72 óra feletti szabadságot nem vonnánk le a szabadságon tölthető időből? Azért jutott ez eszembe, mert velem együtt szerintem sokunk van úgy, hogy ezelőtt játszott, de abba hagyta valami ok miatt. Elrakta szabira az országát egy későbbi "folytatáshoz". Elég kellemetlen lenne, ha emiatt az országom visszajönne szabadságról, és játszanom kellene.

Ha játszottál eddig 5 évet, akkor a következő 5 évben biztosan nem érint ez a változás. Addigra pedig kiderül, hogy egyáltalán van-e értelme ennek a változtatásnak, vagy nincs.

Dave 08-04-2013 10:03

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 304467)
a lassú csoport mindig tökéletes volt a kevés idővel rendelkezőknek. már írtam, hogy 8 óra távollét alatt is maximum 2 körváltás történik. ezért nem látom értelmét a külön csoportnak.

Az alap probléma lényege pont az, hogy rövid pörgős játékot lehessen játszani. De egy ember, vagy CSALÁDFŐ életében igenis van olyan időszak, amikor a hódító egyáltalán nem fér bele. ez nem biztos, hogy 72 óra, lehet, hogy összesen 8-10-12 óráról van szó.

akkor a mostani rendszer miatt menjen el 72 óra szabadságra?

pont hogy nem szeretne 72 órát szabizni, szeretne játszani aktívan, de nem úgy, hogy közben az élet más fontos dolgairól le kell mondania. nekem belefér napi 18-20 óra aktív játék. de legyen 4-5 olyan óra, amikor nem kell kelni, támadni, védekezni, etetni, itatni, varázsolni, stb... hanem ki tudom magam pihenni a következő 20 órára....

ha nincs változás az sem különösebben baj, 10 éve így játszom, kibírom még pár évig... aztán végleg vége.

pont ez lenne a lényeg, hogy az ilyen játékosok, ne kényszerüljenek feladásra. Ha arányaiban kevesebbet játszanak az is több, mintha nem játszik egyáltalán

Ati 08-11-2013 10:13

Van-e még bármilyen egyéb észrevétel ezzel kapcsolatban, miután végigolvastátok a témát?

Kics 08-11-2013 19:10

Sziasztok.

Érdeklődnék, hogy lesz-e különbség anarch és normál csoport között. (Gondolom, nem:))

Mi a helyzet az inaktív és/vagy azonosítatlan országokkal?

Ati 08-11-2013 19:19

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 304682)
Sziasztok.

Érdeklődnék, hogy lesz-e különbség anarch és normál csoport között. (Gondolom, nem:))

Mi a helyzet az inaktív és/vagy azonosítatlan országokkal?

Nem lesz különbség az egyes csoportok között.

A fagyasztott országokra a szabivesztés nem vonatkozik.

Az azonosítatlan országok kapcsán mire gondolsz?

Kics 08-11-2013 19:28

Csak anarch-ra vonatkozólag van kérdésem.

Azok az országok, amik nem lettek még azonosítva és szabadságon vannak. (Fogy ott is a szabadsági körök száma?)

Inaktívat itt nem a fagyasztottakra értem, hanem a vip nélküli, pontlistából kiesett országokra.

Lévén anarchban az alsó szinteken vip-hez kötött a játék egy bizonyos idő után, így az érdekelne, hogy ez mennyire módosítja a szabadságon lévő országokat.

Ati 08-11-2013 19:38

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 304684)
Csak anarch-ra vonatkozólag van kérdésem.

Azok az országok, amik nem lettek még azonosítva és szabadságon vannak. (Fogy ott is a szabadsági körök száma?)

Inaktívat itt nem a fagyasztottakra értem, hanem a vip nélküli, pontlistából kiesett országokra.

Lévén anarchban az alsó szinteken vip-hez kötött a játék egy bizonyos idő után, így az érdekelne, hogy ez mennyire módosítja a szabadságon lévő országokat.

Ezt mindenképpen egységesen kezelném, ezért most erre ugyanaz a válaszom, mint Red-nek. A tartalékokkal rendelkező országok nem mai országok, így őket még jóideig nem érinti ez a változás. Mire érinteni fogja, addigra látjuk a hatását, és a szerint lehet korrigálni.

Ati 08-11-2013 19:45

(Zárójeles megjegyzés, hogy anarchra mégkíváncsibb leszek, mint a rendes csoportokra, mert míg rendes csoportokban előttem a kép, hogy mi várható, addig az anarch sokkal-sokkal kiszámíthatatlanabb.)

Kics 08-11-2013 19:53

Ezért kérdeztem a "hol telnek a körök" részt:)
Itt a 90 nap is korlát számunkra, valamint nem egy játékos csinált/csinál olyan védelmi rendszert, ami épül részben a szabadságra is. (Mivel időben korlátozottak vagyunk, ezért szükségszerű alapozni rá, ha aktív országokat kellene hirtelen megvédeni.)

Nyilván a tervezés miatt van jelentősége. És itt akár 90 nap múlva is előfordulhat negatív élmény. (Hangsúlyozom, most is keletkeznek olyan országok, amik feltehetőleg jó időt fognak szabadságon tölteni.)

Ati 08-11-2013 21:20

Teljesen jogos az anarchra vonatkozó kérdés. Válasz hamarosan... :)

Zordi 08-11-2013 21:44

akkor lehetne kérni, hogy anarchot hagyd ki ebből?

Ati 08-11-2013 21:48

Quote:

Originally Posted by Zordi (Post 304691)
akkor lehetne kérni, hogy anarchot hagyd ki ebből?

Érveket szeretnék olvasni, amiket Kics írt például. MIÉRT lenne ez szerinted olyan hatással az anarchra, amit nem szeretnél? Milyen JÓ hatásai lennének, amiket akár Ti is kihasználhattok? (Például a szabiról szinte azonnali visszatérés lehetősége, aminek anarchban szerintem még több haszna is lenne, mint normál játékban.) Stb.

Zordi 08-11-2013 21:51

több 100 orit vippeltem be, mert tudtam meglesznek évek múlva is ha kell szintet védeni erre most közlik nem lesznek meg.... hát kicsit felvagyok háborodva.

csabi 08-13-2013 09:10

Quote:

Originally Posted by Zordi (Post 304693)
több 100 orit vippeltem be, mert tudtam meglesznek évek múlva is ha kell szintet védeni erre most közlik nem lesznek meg.... hát kicsit felvagyok háborodva.

napok óta azon gondolkodom, hogy a szabadság körök, vagy a vip fontosabb. vipet bármikor vehetek, de szabadságra csak idővel mehetek. szóval nekem normál csoportban csak a szabadságról visszahozott és magára hagyott felvipelt országok jöhetnek szóba. már most fáj a szívem, hogy lesznek olyanok, akik arra feszítenek és verik a ... mellüket, hogy sokszemes országokat aláznak. de ne legyen egy jelenleg inaktív játékos akadálya a fejlesztésnek.

Zordi 08-15-2013 22:19

Te vmit félre értettél Csabi
Anarchba több orira építed a stratégiát és lehet lesz olyan amire csak évek múlva lesz szükséged én az ilyen orikat bevippelgetem de ha éppen nem vagyok és behozzák szabiról őket, akkor értelmét veszti az egész eddigi munkám... nem vagyok egyedül ezzel mindenki vitt fel olyan orikat amiket raktárnak vagy infózásra, stb használ.
Ház nélküli vagy 2 körös orik amik figyelem nélkül akár maguktól is lepusztulnak... ezt meglehetett meg kellett tenni ha erőfölényt akartál.
Ati próbálta már az életképtelen, hatalmas orikat kiírtani a nagy anarch háborúval de ezen orik gazdái közt dúlt a béke.... ha nem lennének anarch se lenne más mint normál.
Ez a javaslat pedig felborítaná ezen szokásokat csak mert páran aludni szeretnének.... nem is igazán értem, hogyan került bele a témába az anarchos szabis orik behozatala az éjszakai pihenésükbe.

Ati 08-22-2013 12:46

Anarchban is ugyanaz a technikai megvalósítás lenne (minimum idők, korlátozások stb.), annyi különbséggel, hogy (tekintettel az eleve időkorlátos játékra, ami a szabadságot bekorlátozza) a szabadság maximum ideje korlátlan. Ez a 90 napos időkorlátra nincs hatással, az továbbra is marad. A legfelső csoportban nincs ugyan 90 napos időkorlát, ennek ellenére ott is korlátlan lenne a szabadság, ahogy a normál játék legfelső szintjén is korlátlan ideig tudsz szövetségen kívül maradni továbbra is.

Ati 08-29-2013 08:54

Utolsó lehetőség a megvalósítás előtt rákérdezni, illetve új szempontot felvetni ezzel a témával kapcsolatban. Senki többet?

Sami 08-29-2013 09:10

Röviden, tömören. Továbbra sem támogatom! Ettől csak még jobban halott lesz a játék.

Ati 08-29-2013 09:12

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 304867)
Röviden, tömören. Továbbra sem támogatom! Ettől csak még jobban halott lesz a játék.

És pedig azért, mert ... ?

Ez nem szavazás. Kérlek, hogy érveket sorolj fel.

Sami 08-29-2013 10:11

Ati, leírtam, úgy gondolom, hogy ettől csak még jobban elkényelmesednek a játékosok. Így is alig van kit ütni, ha meg le is szabiznak éjszakára akkor lassan be kellene vezetni azt, hogy szövit és klántársat is lehessen ütni a feljebbjutás reményében.

Tsobi 08-29-2013 14:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304866)
Utolsó lehetőség a megvalósítás előtt rákérdezni, illetve új szempontot felvetni ezzel a témával kapcsolatban. Senki többet?

Eleddig hozzá nem szólva, épp csak sasolva gondoltam kivárni a végeredményt, de azért egy véleményt csak megér a dolog:

A javaslatot és a megvalósítás fent írott módját támogatom, főleg azért, mert jelenleg a korábbi életvitelem szeges ellentettjét vezetem, egyszerűbben mondva szabadidőm ill. elérhetőségem igen erősen megcsappant, a módosítás bevezetésével azonban nekem is esélyem nyílna arra, hogy megint élvezhessem a hódítót.

Sequator 08-29-2013 15:10

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 304869)
Ati, leírtam, úgy gondolom, hogy ettől csak még jobban elkényelmesednek a játékosok. Így is alig van kit ütni, ha meg le is szabiznak éjszakára akkor lassan be kellene vezetni azt, hogy szövit és klántársat is lehessen ütni a feljebbjutás reményében.

Elkényelmesednek? Hmm... eddig azt hittem ez egy játék nem valami munkatábor. Csomóan abbahagyták, mert túl sok időt vesz igénybe. Nem a távolozás, mert az pár másodperc, hanem azaz óránkénti pár másodperc. Aki nem olyan szerencsés, hogy szerzett egy éjszakás szövit az szabad préda, úgyse kísér vissza. Volt ismerősöm, akinek a felesége törölte az oriját, mert az évek során megunta hogy a párja időnként kiugrál az ágyból... :)

Pool 08-29-2013 19:15

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 304871)
Elkényelmesednek? Hmm... eddig azt hittem ez egy játék nem valami munkatábor. Csomóan abbahagyták, mert túl sok időt vesz igénybe. Nem a távolozás, mert az pár másodperc, hanem azaz óránkénti pár másodperc. Aki nem olyan szerencsés, hogy szerzett egy éjszakás szövit az szabad préda, úgyse kísér vissza. Volt ismerősöm, akinek a felesége törölte az oriját, mert az évek során megunta hogy a párja időnként kiugrál az ágyból... :)

nah, ezért nem tudja az enyém a belépőmet :D

Zordi 08-29-2013 19:17

nem volt időm erre mai napig, úgy tartom a hiénáknak kedvez ez a modosítás, a 12 órában eddig revansot tudtam venni azon aki piszkált....
nem számolgattam eztán lesz-e erre lehetőség, mert a számok szerint igen de nem tudom a munkaidőt majd, hogyan fogja ez lefedni.... eltudnak-e szabira menekülni az ilyen Dave félék mikor éppen lenne rá időm..... hiba ezt bevezetni de engem csak anarch érint.
A szabis határvédőket anarchba ha jól veszem ki, nem érinti így egyenlőre folytatom a játékot azt, hogy mikor melyik orimmal szeretnék játszani majd én eldöntöm..... nem sokan olvassák ezt szerintem, érvelni sem fognak, inkább tovább állnak akik észreveszik behozták az oriját a beleegyezésük nélkül.
Remélem anarch továbbra is mentes lesz ezen alól, hogy lejár a szabi olyan oriról ami régóta szabin van.
Ati tudja anarchban mi a helyzet a határoknál így nincs értelme érvelnem ha megakarja szüntetni a termelők hatalmát hozhat új szabályokat de egy normálosodott anarchra már nem biztos lesz igény.

Ati 08-29-2013 19:32

Quote:

Originally Posted by Zordi (Post 304874)
az ilyen Dave félék

Kérlek, hogy a személyeskedéseket hagyd a megbeszéléseken kívül. Köszönöm.

Remedy 08-29-2013 19:49

Ez a módosítás annyiban kedvez mondjuk a tolvajoknak, hogy valaki lelop full készülivel, ha gépnél vagyok, 1x be tudom verni, ha nem, 3 óra múlva vígan szabin van. Ezenkívűl pedig a lehetséges célpontok számát valóban csökkenti, amikben mostanában nem dúskálunk.

A hóditó hosszú ideje alatt most érzem először, hogy ez egy nem előre mutató módosítás lesz. De ne legyen igazam.

Ati 08-29-2013 19:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304878)
Ezenkívűl pedig a lehetséges célpontok számát valóban csökkenti

Vagy növeli azáltal, hogy a napi 24 óra szabiról lesz, aki napi 16 óra játékra visszatér.

NewJackCity 08-29-2013 19:56

igazábol én megértem azokat is akik szeretnének nyugiban aludni
de azokat sem kéne szivatni akik csak éjszaka tudnak lenni
akár melo miatt akár azért mert mondjuk kulfoldrol játszanak
én is 5-6 évig 6 orás időeltolodással játszottam
és tuti már akkor abbahagytam volna a játékot ha ilyen éjeli szabis orikat kellett volna kerulgetnem akik akadályoztak volna a haladásban ilyen cimszoval hogy éjszaka aludni szeretnének
egy online játék az legyen online játék
ha mindig a tobbség kényelme van szem elott tartva abbol véleményem szerint csak populáris moslék szokott szuletni
én mindig ugy voltam vele hogy akik nem tudják megoldani a 24 orás távolt és nem riaszthatoak akármikor azok nem is erdemlik meg azt hogy egyenlo esélyel induljanak azokkal szemben akik a sikerért folvállalják azt hogy beosztják egymás kozt a dolgokat és az aktivitásukkal elonyhoz juthatnak kemény áldozatok árán(jol felépitett stratégiával egy stratégiai játékban ahogy azt kell)
én ezt egy teljesen korrekt rendszernek tartom ahogy van
nekem is biztos segithetett volna ha idonként mikor a magánélet nem engedte megtudtam volna védeni magam ilyen modon
lehet pár pofon is kimaradt volna amit kaptam
mégis ugylátom hogy néhányan szeretnék ilyen tamagocsi vagy farm szinvonalára lebutitani a játékot hogy nekik kényelmesebb legyen
aki bujocskázni akar az játszon ilyet a gyerkoceivel (ők biztos élveznék is ha elég kicsik)hozzá
engem valahogy a hideg kiráz még a bujocskázás gondolatátol is
felnott emberek ha nem elég aktivak akkor viseljék el hogy kapnak pár pofont
vagy vegyék a fáradtságot egy stratégiai játékban hogy megszervezzék a figyelést
vagy épitsenek olyan orit ami az aktivitásukhoz megfelelő
sokszor játszottam mf orikkal is normálban nyilván nem tudtam nonstop távolozni
de nem is voltam olyan felelotlen hogy folyamatos figyelés nélkul nekiálljak ij paci felálással hulyére veretni magam, inkább bevédtem az orit és max a támadásra cseréltem nagyobb támadoerejure ha máshogy nem fértem be valakihez
engem eléggé elszomorit mikor mások lustasága miatt szabályváltozáson tori ati a fejét
engem ha szájonvertek mindig elgondolkoztatott hogy mit ronthattam el
és eszembe sem jutott a kulsore rohanni hogy másik(valoszinu tamagocsi tipusu) játékban láttam valamit és hogy szerintem itt is be kéne vezetni

NewJackCity 08-29-2013 20:10

amugy egyik ismim elkezdett farmozni
és ott is az halad jobban aki hajnalban felkel és nyomkod pár gombot
az aki nem tudja elviselni hogy egy online játékban elonyben van az aki ténylegesen online
az ne játszon ilyen tipusu játékot

annak orulok hogy ha jol értelmeztem ati irását anarch vegulis kimarad a szorásbol szabimaximalizálást illetoen

de én normálban is ellenzem ezt a szabadságrol elokerulo oris dolgot
szerintem felelotlen dolog mások időbeosztásában babrálni
ha valaki éveket akar szabizni azt ugyse fogja játékra birni még a joisten sem
ha nincs sabadideje valakinek
akkor max ha választás elé állitják akkor választani fog hogy hagyja a fenébe hogy gyalázzák az inaktiv oriját és ujrázik egyet
vagy torli a francba
ez a korlátozott szabi ez az a kategoria amitol nyilik az ember zsebében a bicska
nehogy már más mondja meg hogy mennyit lehet az orim szabin
mégha egységesen van is akkor se korrekt megoldás
ettol tuti nem lesz tobb játékos az 100%r

none 08-29-2013 20:14

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 304880)
igazábol én megértem azokat is akik szeretnének nyugiban aludni
de azokat sem kéne szivatni akik csak éjszaka tudnak lenni
akár melo miatt akár azért mert mondjuk kulfoldrol játszanak
én is 5-6 évig 6 orás időeltolodással játszottam
és tuti már akkor abbahagytam volna a játékot ha ilyen éjeli szabis orikat kellett volna kerulgetnem akik akadályoztak volna a haladásban ilyen cimszoval hogy éjszaka aludni szeretnének
egy online játék az legyen online játék
ha mindig a tobbség kényelme van szem elott tartva abbol véleményem szerint csak populáris moslék szokott szuletni
én mindig ugy voltam vele hogy akik nem tudják megoldani a 24 orás távolt és nem riaszthatoak akármikor azok nem is erdemlik meg azt hogy egyenlo esélyel induljanak azokkal szemben akik a sikerért folvállalják azt hogy beosztják egymás kozt a dolgokat és az aktivitásukkal elonyhoz juthatnak kemény áldozatok árán(jol felépitett stratégiával egy stratégiai játékban ahogy azt kell)
én ezt egy teljesen korrekt rendszernek tartom ahogy van
nekem is biztos segithetett volna ha idonként mikor a magánélet nem engedte megtudtam volna védeni magam ilyen modon
lehet pár pofon is kimaradt volna amit kaptam
mégis ugylátom hogy néhányan szeretnék ilyen tamagocsi vagy farm szinvonalára lebutitani a játékot hogy nekik kényelmesebb legyen
aki bujocskázni akar az játszon ilyet a gyerkoceivel (ők biztos élveznék is ha elég kicsik)hozzá
engem valahogy a hideg kiráz még a bujocskázás gondolatátol is
felnott emberek ha nem elég aktivak akkor viseljék el hogy kapnak pár pofont
vagy vegyék a fáradtságot egy stratégiai játékban hogy megszervezzék a figyelést
vagy épitsenek olyan orit ami az aktivitásukhoz megfelelő
sokszor játszottam mf orikkal is normálban nyilván nem tudtam nonstop távolozni
de nem is voltam olyan felelotlen hogy folyamatos figyelés nélkul nekiálljak ij paci felálással hulyére veretni magam, inkább bevédtem az orit és max a támadásra cseréltem nagyobb támadoerejure ha máshogy nem fértem be valakihez
engem eléggé elszomorit mikor mások lustasága miatt szabályváltozáson tori ati a fejét
engem ha szájonvertek mindig elgondolkoztatott hogy mit ronthattam el
és eszembe sem jutott a kulsore rohanni hogy másik(valoszinu tamagocsi tipusu) játékban láttam valamit és hogy szerintem itt is be kéne vezetni

A legfontosabb, hogy ez egy játék..
Nem mellesleg a játékosok száma radikálisan csökken.. és nem várható el új játékosoktól, ha valamit el akarnak érni, akkor napi 24 órában legyenek.. ezt nagyon sok ember nem teheti meg, mert nem lesz a hód az első, de a második sem az életében..
bár őszintén szólva a javaslat magában kb semmit nem ér, szerintem csak, ha a játék is fejlődne mellé, és több új játékost vonzana..
Jack ez egy játék, ha csak azok játszhatnak eredményesen, akik 24/7 vannak, akkor az a pár tucat ember(lehet túl sokat is mondtam) halálra fogja unni magát..:)(főleg a körbe mnt-k miatt)
Azt mondod, építsen olyan orit, ami kisebb aktivitással vihető, de építhet bármit, ha éjjel nem tud lenni, mert a munkahelye fontosabb, mint a hód.. Ebből sajna nem lehet megélni.. egy betonelfet is el lehet verni, ha tudod, hogy nincs éjjel pláne.. nem mellesleg, ha nagyon beton, akkor meg nem tud haladni, hacsak nem húzzák..
(Egyébként ez a játék rég nem az aktivitásra, vagy a stratégiára épít, hanem a kapcsolatokra, vagy hogy kivel sikerül mnt-t kötni..:))

Ati 08-29-2013 20:16

Jack: esküszöm nem tudom mire akarsz kilyukadni az írásaiddal. Az egyikben azt írod, hogy aki játszani akar, az játsszon, és ne szabin legyen; a másikban azt, hogy milyen dolog az, hogy egy hét játék után nem mehetsz el 4 év szabira. Úgy érzem, hogy ez a két egymást követő vélemény szöges ellentétben van egymással.

none 08-29-2013 20:27

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 304880)
..

Nem mellesleg az éjszakai ütések nagyon kis százaléka van azért, mert az illető csak akkor ér rá.. a többség vagy próbasereg, vagy azért megy, mert az ellen nincs, vagy a hiénák elkerülése miatt..
Az, aki 24 órában van előnyben lesz azzal szemben, aki 8-10 órát szabizik napi szinten..
Szerintem egyedül a hiénák a probléma, de az meg leginkább 1/A ahol a szabi nem olyan egyszerű, bár azért ott is lesz bőven hatása..

Debilke 08-29-2013 20:32

Bakker, én annó 9 évvel ezelőtt kocsiba ültem éjjel, és Érdről beautóztam a kelenföldi Burger Kingbe, hogy megetessem az országom, mert nem volt itthon netem... tudom, változik a világ de azért ne máááár ennyire ne kényelmesedjünk el, ez egy online játék, ne alakítsuk át a lusták kedvéért. Akinek fontos, az eddig is megoldotta, akinek meg nem, az úgyis talál újabb kifogásokat, hogy épp miért nem játszik.

NewJackCity 08-29-2013 21:02

Quote:

Originally Posted by none (Post 304882)
A legfontosabb, hogy ez egy játék..
Nem mellesleg a játékosok száma radikálisan csökken.. és nem várható el új játékosoktól, ha valamit el akarnak érni, akkor napi 24 órában legyenek.. ezt nagyon sok ember nem teheti meg, mert nem lesz a hód az első, de a második sem az életében..
bár őszintén szólva a javaslat magában kb semmit nem ér, szerintem csak, ha a játék is fejlődne mellé, és több új játékost vonzana..
Jack ez egy játék, ha csak azok játszhatnak eredményesen, akik 24/7 vannak, akkor az a pár tucat ember(lehet túl sokat is mondtam) halálra fogja unni magát..:)(főleg a körbe mnt-k miatt)
Azt mondod, építsen olyan orit, ami kisebb aktivitással vihető, de építhet bármit, ha éjjel nem tud lenni, mert a munkahelye fontosabb, mint a hód.. Ebből sajna nem lehet megélni.. egy betonelfet is el lehet verni, ha tudod, hogy nincs éjjel pláne.. nem mellesleg, ha nagyon beton, akkor meg nem tud haladni, hacsak nem húzzák..
(Egyébként ez a játék rég nem az aktivitásra, vagy a stratégiára épít, hanem a kapcsolatokra, vagy hogy kivel sikerül mnt-t kötni..:))

sokmindenben igazad van
de nekem mindig az volt a véleményem hogy a legtobb problémát az okozza hogy nem fordulos rendeszerben folynak a dolgok hanem ilyen állando korforgás van ami ugye a regieket elonyhoz juttatja akár anyagi javak akár kapcsolatok mnt-k formájában
az ujabbaknak nagyon nehéz dolga van mikor egy évek ota a-ban csucsulo orit kéne utolérnie
igy motivácio hiányában feladják inkább
én is orulnék ha valahogy sikerune legalább fele vagy negyedannyi játékost idecsalni mint a hodito fénykorában
ehez nyilván radikális lépéseket is kéne tenni
nekem ez az irányvonal ami ebben a topikban elindult az nem is teccik
és szerintem a kivánt eredményt se érné el
szerintem sokkal inkább valami fordulos rendszerben kéne gondolkozni
akár Acsopi meg is maradhatna ahová fel lehet jutni
de a szintek helyett kulonbozo idopontokban indult fordulokat tudnék elképzelni 3 havonta inditanék fordulot pl és 1 évig tartana 1 fordulo
kipotolva az also 4 csoport helyét
ahonnan a folso *helyezett továbbmehetne A-ba
kapna egy 5k hekis orit meg 1 hetet hogy felépitse
1 épites lehetne ingyenes is tolem még 1 milla katona is járhatna hozzá
kék számot csak az kapna aki A-bol nevez uj fordulora
vagy elso 3ban vegez egy 1 éves forduloban
igy a káposzta is jollakna es a kecske is megmaradna
most ez nem egy teljesen kiforrott otlet
de sztem a motivácio hiányát ami miatt sokan abbahagyják ki lehetne kuszobolni valamennyire
és az osszes a-csopis se lázadna fel és kivánná a halálomat :D
ati eredeti koncepciojábol is maradna valami
viszont megujult kornyezet másfajta porgosebb játék alakulhatna ki
ha kész az uj felulet kicsi reklámot neki és sztem tuti kajálnák azok is akik szerint most szar mert hogy a genyo régiek megolik a játékot

NewJackCity 08-29-2013 21:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304883)
Jack: esküszöm nem tudom mire akarsz kilyukadni az írásaiddal. Az egyikben azt írod, hogy aki játszani akar, az játsszon, és ne szabin legyen; a másikban azt, hogy milyen dolog az, hogy egy hét játék után nem mehetsz el 4 év szabira. Úgy érzem, hogy ez a két egymást követő vélemény szöges ellentétben van egymással.

bocsi tudom kicsit csapongoak a gondolatmeneteim
1 hét utan aki szabizik az nyilván nem fogja 4 évig azonositgatni az oriját
viszont aki régota játszik csinál egy uj orit
és szeretne szabizni egy hosszabbat mert magánéleti problémái vannak annak ne legyen már szabad préda az orija 2-3 honap után (mert nem korrekt)
nomált és anarchot más szemszogbol nézem
majd igyekszem egyértelmuen fogalmazni ezentul :)

Zordi 08-29-2013 21:29

Biztosan változtatni fog a játékon, mert a beton elf eztán nyugodtan alszik a másik meg szabizhat majd nappal is mert semmi értelme nem lesz benttartani az orit hiszen úgyse tud haladni.....
előnyben továbbra is azok lesznek akik több időt áldoznak a játékra de ez mindennel így van...... ne is várja el senki, hogy kevesebb munkával ugyanazt érje el. Szerintem is jelentősen csökken az aktivitás majd hiszen rengeteg országot/szövit csak akkor lehetet eredményesen támadni ha nem voltak éppen gépnél....

Remedy 08-29-2013 22:39

Quote:

Originally Posted by Zordi (Post 304888)
Szerintem is jelentősen csökken az aktivitás majd hiszen rengeteg országot/szövit csak akkor lehetet eredményesen támadni ha nem voltak éppen gépnél....

Ez így van. A játék egyik varázsa fog teljesen eltűnni most ezzel az egésszel.

Sequator 08-30-2013 08:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304889)
Ez így van. A játék egyik varázsa fog teljesen eltűnni most ezzel az egésszel.

Eddig meg a játékosok tűntek el a játék "varázsa" miatt.

csabi 08-30-2013 11:16

az jutott eszembe, hogy ezt a szabis dolgot lehetne választhatóvá tenni, mondjuk szintlépésenként, mint a fajt, meg a személyiséget. alap esetben a mostani rendszer van beállítva, de lehet kérni az új szabadságot. visszacsinálni ne lehessen, csak szintlépéssel, vagy zéró starttal, szint újrakezdésével. így nem lenne gond a vip, vagy szabis kör dilemma. a szabadság számolása pedig az átállítás időpontjától kezdődne.

none 08-30-2013 11:22

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 304894)
az jutott eszembe, hogy ezt a szabis dolgot lehetne választhatóvá tenni, mondjuk szintlépésenként, mint a fajt, meg a személyiséget. alap esetben a mostani rendszer van beállítva, de lehet kérni az új szabadságot. visszacsinálni ne lehessen, csak szintlépéssel, vagy zéró starttal, szint újrakezdésével. így nem lenne gond a vip, vagy szabis kör dilemma. a szabadság számolása pedig az átállítás időpontjától kezdődne.

Ezt pontosan hogy gondolod? Minden este automatikusan szabira menne az ori? De mi van, ha előtte ütött? később mehet szabira? vagy alapból nem is üthet már előtte?

All times are GMT +1. The time now is 02:14.