![]() |
azt kérdezted Pool milyen változások szorítanák háttérbe a hadisokat kissé
a bankok, kocsmák és templomok számának növelése pont ilyen változások lennének azt meg h vki 15k értékkülönbségről "szarrá" tudjon lopni, hát az már megint a te bajod ha onnan is befér |
Quote:
a toli az tolis,tehát hadi ügyekben jobban sebezhető sosem lesz életképes a toli egy jól felépitett szövi ellen ,mert valahol úgy is van "rés" (vari/hadi) ha meg az ork befér ,akkor már mind1 mert morált nem tud venni senki |
Quote:
|
Quote:
de ugye a bankok most se %-osan vannak megítélve hanem darabszámról beszélünk. kb 28db és rendben is vagyunk:) 200heki vagy 10.000 heki, mind1 ilyen szempontól |
Quote:
Amíg 1500 hekin egy gyújtás 12-15 házat tesz tönkre, vagy egy lopás maximum 4-5 millió aranyat visz el (20 bank mellett, ami területarányosan egy vicc), addig persze, hogy kevés kocsmás orkkal, egykocsmás óriással...stb. fogok szaladgálni. Ezeket a károkat nem egész egy nap alatt visszatermelem. Ugyanez igaz a vihar okozta 80-100 fős kivándorlásra körönként. Biztos vagyok benne, hogy ha ez a szám (lényegesen) magasabb lenne, akkor igenis meggondolná az a hadis, hogy megéri ennyire nyitva hagyni magát tolvaj, vagy varázsló fronton. Ezzel nem feltétlenül azt mondom, hogy drasztikusan erősíteni kellene a tolvajok és varázslók hatékonyságán, de ha érdemben számolni kellene az általuk okozott károkkal, akkor egy "igazán jó hadis" is kénytelen lenne alkalmazkodni a helyzethez. Ezek után talán egy kezdő, nem eléggé kiélezett ország sem lenne 100%-ig esélytelen egy profibbal szemben, hanem mondjuk csak 90-ig. Quote:
Quote:
Quote:
Mielőtt nekem esnétek, hogy egy darab előremutató mondat nem volt a hsz.-emben, annyit kiemelnék, hogy amíg nem vagyunk tisztában a probléma okával (márpedig szerintem nem vagyunk), addig felesleges elkezdeni megoldásokat keresni. UFF :) |
Quote:
|
Quote:
Pláne, hogy én hoztam fel példának az 1500 hekit. De ugyanez kevéssé valószínű mondjuk 2-300 hektáron. |
Quote:
és addig az ork 3 szövije meg elfordul... nem mf vs szöviről van szó... |
Quote:
|
Quote:
Viszont kezdőkről beszélünk, akik nem feltétlenül ügyes ellenfelek, illetve nem feltétlenül kis kárnak fogják fel, ha a kínkeservvel összekapart 100 elitjükből (vagy akármiből) 4 mészár után a fele marad :) Tudom, hogy nem pontosak a számok, nem is az volt a célom :) |
Quote:
Szóval ha valaki tolizni akar vagy varizni az tud is csak nagyon oda kell figyelni kit mikor és stb......Tehát kivitelezhetó :) Persze nehezebb mint egy gnómmal hadizni vagy valami hasonló kaliberű játékot játszani :) |
Quote:
Kipróbáltam érdeklődésképp a felest (illetve kis változatosság miatt), mert emlékeztem amikor kezdtem milyen jó volt. Meg hát 5. szint majd késöbb leszek gnóm.. Hát soha többet tolis orival. :D Olyan mint a hulla. Bohóckodni lehet vele, de semmi több. |
Quote:
|
Quote:
|
szerintem nem azért tolódik a hadi felé a játék mert a toli-vari olyan gyenge lenne!egyzserűen az aktív rutinosabb játékosok jobban szeretnek hadizni.tolis-varis szövivel simán megborítható az ellen kis és nagy hekin egyaránt,ha ugyanazok a profik alkotják a toli-vari szövit akik a 4 hadis szövit.
|
Quote:
1. ha a hadik alattuk vannak, akkor esélyetelen a toli vari szövi. ha felettük, akkor a hadi szövi feljebb tud menni. Míg a másiknak esetleg fedezni kell. A tolis varis szövit mindig is szívesebben szedik le az alattuk levő szövik. És mivel csoportokban folyik a játék ez is befolyásoló. egy full hadi szövi kényelmesebben üt, kissebb az esélye a kísérésnek is. Míg a tolis szövinél ez se mondható el. A morálról nem is beszélve. Ha valaki kap pár mészárt máris felkelti a csoport figyelmét, még több az esély hogy egy 3. fél leüti. Amit megint fedezhet vissza. A hadiknál hamar bekapcsol az auto védelem, onnantól meg nincs mit tenni. X-ben, -mert azt említettem egy óriás 2ork és én félelf voltunk. 4gnóm ellen a topért harcoltunk. A gnómok védték a bankárokat, számukra ideálisan alattunk voltak. Éreztem hogy bármilyen más hadissal több kárt tudtam volna okozni. Az autovédelem nevetségesen hamar bekapcsolt, és addig se okozott semmi extra kárt bennük. Igaz nyertünk ellenük, de nem a félelf faj segített ebben :D Tapasztalat aktivitás úgy érzem megvan bennem. Ehhez igencsak extrém félelfet kellett csinálni. NEM éri meg, nem kifizetődő! Aki azt mondja hogy jó a tolvaj csak akarni kell, az téved. Feltételezem nem is próbálta mostanában. Én próbáltam. |
Quote:
(Kicsit off, de ilyenkor teljesen érthetővé válik számomra, hogy egy "igen/nem" népszavazást hogy tudnak többtízezren elrontani.) Az ilyen reakciók láttán biztos vagyok abban, hogy nem szabad a komoly kérdések eldöntését ennyire mindenki bevonásával végezni. Mindenképp lennie kell egy szűrőnek. Azt gondolom, hogy a fórumra való regisztráció nem bonyolult, és utána az adott témákkal kapcsolatosan 2-3 mondatot leírni megintcsak nem túl nagy feladat. Ez a lehetőség a legtöbb ember számára adott, és tényleg szinte bárki élhet azzal a lehetőslggel, hogy előre beleszólhat a fejlesztések menetébe, illetve a fejlesztések irányába. Ennek a minimális szűrőnek megítélésem szerint maradnia is kell. Aki csakazértse akar hozzászólni, azt ne erőltessük. Nem az olyan hozzáállású emberek fogják előbbrevinni a Hódítót. |
Szerintem a kezdeti 72 órás védelem kevés(nem annak aki lefordul)
általánosságot írok gyors csopikra,hiába van kiírva hogy kezdőknek nem ajánlott,azért jönnek dögivel regizik egy uj tag,nem is nagyon tudja mit hogy kell épitenie és képeznie,és olyan gyorsan lejár a védelem ,hogy a lenti orik már csak azt lesik mikor jön ki védelem alol hogy lelopják/lefosszák és már el is ment a kedvük a játéktól ennyi idő alatt nem tud egy életképes/játszható orit kiépíteni mert a tudása még szinte semmi Javasolnék a bővebb útmutatót a súgón kívül az új tagoknak tehát anélkül nem csinálhatna semmit az oriban ameddig nem választ fajt és személyiséget amint megtette ,kapna egy a választott fajhoz egy leirást ,mint mondjuk a stratégiai kézikönyvet,mit hogy lehet játszani a választott fajával stb.... lehet kicsit fantáziadús de az biztos hogy itt kéne változtatni a játékban és persze mindennek az alapja a REKLÁM |
Quote:
én is emiatt nem választom rögtön ki meg ne utána kapjon segítséget, hanem előtte, mert utána már baszhatja... |
Quote:
ha faj választás előtt kap segitséget az túl sok információ ezért mondom ,elöször beugrik a súgó ablakban a "fajok" ,elolvassa és ami szimpi neki ,kiválassza és utánna már nem kell minden fajra elolvasnia a segitséget |
kicsit már kapkodok a fogalmazással mert sietnem kell melóba :)
|
Quote:
|
ha még este lesz időm ,leirom részletesen a gondolataimat
|
ott van mondjuk a Travian
nem mondom hogy azt csináljuk meg itt is,de annyiféle játék van az interneten ahonnan ötletek lehet meriteni biztos vagyok benne hogy sok tag máshol is játszik és tudna mesélni ha akarna vagy érdekelné a változtatás |
Quote:
Ez a beszélgetés a Hódítóról szól, nem a FarmVille 3-ról. |
Quote:
|
Ati a problémád az hogy még a védettség alatt 10 böl 4 játékos abba hagyja a játékot!....2x is leírtam az én és barátaim tapasztalatát, reggelnek mert bíznak benne h a gép oda dobja őt vagy őket ahol a barátai vannak(vagy új játékos jönne de csak azzal szeretne egy csoportba kerülni aki bemutatta neki a hóditó játékot), látják h ez nem jön össze még azért megpróbálják 1x, 2x talán 3x is... de nem sikerül és minden orit ott hagynak. Több játékostól olvastam h megvan a kialakult barátság és úgy szeretnek játszani....
Ati akkor kérdem én harmadszorra hogy miért nem lehet megválasztani a csoportot, és talán rájönni hogy ez megoldás lehetne?...szerintem egy próbát megérne! És ahogy olvastam másnak is ez volt a javaslata, de hát...?! Köszönöm hogy harmadjára is elmondhattam a véleményem! Üdvözlettel, Zsolt |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Zsolti,sajnos kár erőlködnöd:S |
Quote:
Valahogy jelezzétek, hogy mikor kit kell figyelnem, mert mindig lemaradok ezekről a hirtelen váltásokról. :) |
Quote:
Azt gondolom, hogy azokhoz a játékokhoz hasonlóan úgy kéne fejleszteni a hódot, hogy ne csak egy szűk és egyre szűkülő réteg játsszon vele. Nem arra célzok, hogy koppintani kell bárhonnan bármit is, de ötletet meríteni és azt átdolgozva a saját céljainkra formálva használni lehet, sőt... Penge bá véleményével nagyjából egyetértek. Mellette azt gondolom, hogy a vezetésnek kellene kiötlenie egy fejlődési vonalat, ami alapján állandósul vagy szaporodik a játékosok száma és nem csökken, mint most. Ez szívügy és mellette gazdasági szempontból sem egy elhanyagolható dolog. Nekünk balga játékosoknak tényleg csak eldöntendő kérdést tegyenek fel, mert másnak értelme nagyon nincs. Itt a fórumon lehet vitázni a vérprofiknak persze, de a játékosok java nem az és az lenne a jó, ha ez így is maradna. Jelenleg arra tart a hód, hogy a végén csak ezek a játékosok maradnak. Olyan környezetet kell teremteni ami vonzza az embert. Senki nem akar olyan játékkal játszani, amiben a negyedik napon péppé verik.... Jelenleg minden más online játék sikerélményekben gazdag és a negatív élmények a kevésbé jellemzők. Rengeteg a versenytárs, nehéz lesz kilábalni ebből. Szurkolok minden esetre. |
Quote:
semmi élvezetett nem találtam bennük |
Quote:
Szal velem nem kell kötekedned Főleg úgy, hogy gyáva vagy felfedni a kiléted a játékban.... |
Igenis sokat számít a kezdő játékosok elvesztésében, hogy a beharangozott többféleségről (hadi, vari, toli) hamar kiderül, hogy csak a hadi életképes, de az is csak avatott kezekben. Kezdő azt olvassa, hogy ha toli akar lenni, legyen félelf vagy ember, ezek a tolis fajok. Még Remy példájában is, mikor arról ír, hogy sokoldalú szövi, ami varizni-tolizni is tud, gnóm, óriás és törpe szerepel, feles vagy ember véletlenül se.
Más. A fórumon jelenlévő, aktív tagokról érdemes lenne felmérést készíteni, hadi, vari vagy toli országokkal játszanak-e. Nem hiszem, hogy nagyon mellélőnék, mikor azt tippelem, hogy 95%-ban hadival. Így minden ötlet, újítás megbeszélése elég egyoldalú lesz. Egyébként kezdőnek 5. szinten szerintem is kevés a 72 óra védettség, min. 96 óra kellene. |
Az az alapvető hiba sztem, hogy pro szövikből indul ki mindenki. Az lenne a jó, ha a pro játékos mondjuk az össz játékosszám 5%-a lenne vagy kevesebb. (akkor én is király lehetnék:))
|
Pool mit számít a kiléte?
Öreg kecske már :D |
Quote:
|
Quote:
de ő legalább azok kozé tartozik akiket az érvek meg szoktak gyozni és nem egy témában láttam rá példát hogy megváltoztatta az álláspontját szoval szerintem tok folosleges csesztetnetek egymást ha az érvek elfogytak és gondolom a pár honap kispad es irásjogelvétel után ezt nem gondoltad komolyan hogy ati pool kedvére dontene akármiben is :D Quote:
miért ne mondhatná el a véleményét akárki ? :D |
Quote:
Témához szólva.... A cél az lenne, hogy a játékosok száma minimum a 2 évvel ez előtti szintet üsse folyamatosan vagy szaporodjon. A helyzet az, hogy a hódot nagyon nehéz populárissá tenni. Ebből kiindulva, mindig rétegjáték lesz. A lényeg, hogy a réteg szélesedjen a jelenlegi játékélmény elvesztése nélkül(minimum). Ez azért nem kis kihívás a jelenlegi konkurencia dömping mellett, mindenhol csilli-villi játékok nőnek a semmiből, minden külföldi "sztár" megjelenik magyar nyelven is. Nem tudom a kiutat, mi vezetne ki a csökkenő játékosszámból. Lehet elég lenne egy jó propaganda, lehet elég lenne egy-két apróság a játékmenetben, de gőzöm sincs. Az üzlet jövője ennek a kiötlése. Atiéknak rövid időn belül ez létfontossági kérdés lesz. Szeretném, ha sikerülne nekik. Őszintén.:) Számkupacolásnak írom le minden ismerősnek a játékot. Kevés ismerős van aki egyáltalán felfogja az egészet ésszel... |
szerintem a grafikai elemek és a tutorial mellett az is jó ötlet, ha valakinek meghívót/ajánlást küldesz az oda regelhessen, ahol a meghívó küldője van (ha van éppen ötödiken)..
|
All times are GMT +1. The time now is 03:29. |