Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

Merengő 10-29-2012 19:00

az egyetlen ötlet amiért a jövőben én használnám, vagy tagként felvenném a félelfet az a dupla férőhely a kocsmákba. a többi nem jelentene akkora előnyt, hogy érdemben egy szövit erősítsem. szerintem a gnómtól még messze lenne de ügyes játékkal nagyon jó kis orikat lehetne belőle építeni. egyszer biztosan kipróbálnám pedig sosem voltam még félelfel. és nem 5 . vagy 4. szinten hanem minimum G-be, de leginkább B-be :)

Pirostraktor 10-29-2012 19:16

Még hasznos szövitaggá tenné emellett Pool javaslataiból a 10% tekercs lopáskor a szövinek, a zabálás csökkentése, és esetleg, ha nem túl dúrva, akkor a gyilkolások erősítése. De tény, hogy tesztverziós felesnek már ez a duplaannyi kocsmaférőhely, védelmi 15% és nuku támadómalusz megérné.

És ami nem elhanyagolható, hogy talán újra használhatóvá tenné az ember fajt valahogy.

Akira 10-29-2012 19:20

A feles most is übereli az embert, további feles erősítássel nem hinném ,hogy pont az ember használhatósága javulna.

Barbara 10-29-2012 19:57

A dupla férőhelyes 15% extra csak akkor ténylegesen annyi, ha amúgy 30% kocsmára van szükség, hogy lopni tudj. Alsóbb szinteken 15-20% kocsma is már bőven sok...
De B-ben (vagy neadj'Isten A-ban, mert ugye a javaslat eredetije a felsőbb szintekről szól) az előny a gyakorlatban 3-6%-ot jelentene, ami az utolsó szálig barakká építve sem egy egetverő különbség. Persze ha elkezdenének a hadisok több tolvajt tartani, ez felmehetne akár 5-8%-ra is.
De miért is tartanának annyi kocsmát, ha a piac és a bankok védik mindenük? A másik topikban pontosan lemérhető a reakciókból, hogy az esze ágában nem lenne senkinek akárcsak egyetlenegy barakkot is beáldoznia a tolvajokkal szemben.

A jópont mindenképp jár, mert már ez a pár százalék is valami lenne. De a tény, hogy ismét hadi szempontokat vesz minenki figyelembe egy kimondottan csak tolizásra alkalmas fajnál is, az azért elszomorít.

Örvendetes, hogy Merengő kipróbálná magasabb szinten is, egy próbát valószínűleg én is megejtenék vele akár így, akár úgy. De a kezdeti lelkesedés után többedszerre biztosan nem tudnék ésszerű okot találni rá felsőbb szinten, hogy miért ne gnómmal vagy elffel játsszak helyette. Szinte az összes releváns előnye elvész továbbra is a felsőbb szintekre.

Az ötlet életképességét én inkább abban látom, hogy a rutinosabb játékosok sokkal szívesebben támogatnak egy olyan javaslatot, ami vagy kedvező a számukra vagy semmilyen hatással nincs a játékmenetükre és ez az utóbbi kategóriába mindenképp belefér.

Pirostraktor 10-29-2012 20:31

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 300280)
A dupla férőhelyes 15% extra csak akkor ténylegesen annyi, ha amúgy 30% kocsmára van szükség, hogy lopni tudj. Alsóbb szinteken 15-20% kocsma is már bőven sok...
De B-ben (vagy neadj'Isten A-ban, mert ugye a javaslat eredetije a felsőbb szintekről szól) az előny a gyakorlatban 3-6%-ot jelentene, ami az utolsó szálig barakká építve sem egy egetverő különbség. Persze ha elkezdenének a hadisok több tolvajt tartani, ez felmehetne akár 5-8%-ra is.

Én nem vagyok annyira tisztában a fenti körülményekkel, hosszú évek után reggeltem újra, de kétlem, hogy 15% kocsmával képes egy toli érdembeli kárt okozni 5-6 körről. Aki meg tolisként bemászik a zargatott hadis ütőtávjába, akkor az az illető szereti, amikor a száját simogatja a másik nemiszerve... Úgyhogy kell a 30%.

Merengő 10-29-2012 20:33

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300281)
Én nem vagyok annyira tisztában a fenti körülményekkel, hosszú évek után reggeltem újra, de kétlem, hogy 15% kocsmával képes egy toli érdembeli kárt okozni 5-6 körről. Aki meg tolisként bemászik a zargatott hadis ütőtávjába, akkor az az illető szereti, amikor a száját simogatja a másik nemiszerve... Úgyhogy kell a 30%.

én egy 22%ban árnyakkal kiegyeznék :) azzal már ütős B ben is meg mindenhol.

Pirostraktor 10-29-2012 20:37

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 300282)
én egy 22%ban árnyakkal kiegyeznék :) azzal már ütős B ben is meg mindenhol.

Az is 11% spórlás, ami a zabálós bónuszokkal simán feltornászható 15%ra.:cool:

cmaster333 10-29-2012 21:52

Szerintem Pirostraktor javaslata a legjobb!
Egesz jo mozgasteret adna a felesnek, es igen is kell hadilag erositeni, mert nem azert nem jatszanak a jatekosok felessel, mert nincs mit lopni, hanem mert hadilag 1 kalap .... . Keresztul megy rajta meg 1 termelo torpe is, ne is beszeljunk akkor orkrol. Es ahogy feljebb haladunk a jatek atmegy hadis reszbe, igy mindenki hadi/akarmit vagy hadit jatszik vagy bunkert epit, h fogja a hadikat. Es a felessel 1iket sem lehet!

Az meg h az embert meg jobban visszaszoritana az igaz, de jatszik 1altalan valaki emberrel? Nem nagyon hiszem.
Ha valtoztatas lesz gondolom egyszerre fog valtozni az ember meg a feles.
Nem ide jon, de csempe otlete alapjan, az embert meg el kellene tolni vari iranyba, es talan lenne feljebb is +2 jatszhato faj

Akira 10-29-2012 22:04

Quote:

Originally Posted by cmaster333 (Post 300284)
Ha valtoztatas lesz gondolom egyszerre fog valtozni az ember meg a feles.
Nem ide jon, de csempe otlete alapjan, az embert meg el kellene tolni vari iranyba, es talan lenne feljebb is +2 jatszhato faj

Az óriásból meg lehetne tolvaj... Szerintem nem helyes, hogy egyes fajokat teljesen kifordítanánk önmagukból. A feles tolvaj, hogy meg tudja magát védeni hadilag ezt támogatom, viszont ne támadjon. Nem offenziv faj ebben a játékban. Mint ahogy az ember sem vari.

Szerintem nem azt a célt kellene kitűzni, hogy egy alapvetően tolvaj, varázsló, vagy hadisból tolivarihadi kombinációk legyenek. A fajok specifikusak, maradjanak is azok. Hullából se lesz sose tolvaj meg varázsló. A feles és az ember is maradjon meg tolvajnak. Varinak és hadisnak bőven van más alkalmasabb faj.

Padlócsempe 10-29-2012 22:12

A 2-szeres toliférőhely teljesen kiirtja az ember fajt, és rendkívül megnehezíti az mf elfek dolgát is. Sőt, az mf gnómokét is akár.

Én egyáltalán nem úgy csinálnám, hogy ugyanannyi toli tartok, mint eddig és az összes többi megy haderőre. Hanem ha mondjuk a környék tolisainak, mf elfjeinek, gnómjainak 20% kocsmája van, akkor én félelfként tartanék 13-15%-t, így is 5-7%-al több marad haderőre, vagy épp varira, és másfélszer akkora tolierőm van, mint akárkinek.

Ez lenne a jó irányvonal?

Sőt, ha templomnak teszem a plusz helyet, akkor egy tolival és varival is árthatatlan orit kapunk.

Barbara 10-29-2012 22:24

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300281)

Nem kell ahhoz 5-6 körre felfele lévő hadist szekálni, hogy egy épp az ember mellett lévő másik simogassa :)

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300283)
Az is 11% spórlás, ami a zabálós bónuszokkal simán feltornászható 15%ra.:cool:

És az 1/A?

Barbara 10-29-2012 22:30

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300274)
'Ha úgyvesszük, hogy megvalósulnának amiket írtam, tehát a 15% kocsma felesnél 30%nak felelne meg. Nézzük a variációs lehetőségeket.

1. Azt a 15%ot beteszed toronyíjnak. A +15%os védelemmel az +30%. A +20%os gnóm hadügyet és a tornyokat ugyanúgy nem múlja felül. A +30%os elffel az elf hadügye miatt ugyanúgy alulmaradna. A törpe +20% férőhelye és +10% hadügye miatt ugyanolyan védőereje lenne mint a törpnek. A +10% ork hadügy és +20% kintlévő sereg miatt ugyanakkora védőerő mint az orknak. Egyedül az óriás +15%os katonai erősségén nőne túl védelemben.

2.A +15%ot felhasználod pacikra. Támadómalusz eltörölve. Így lenne +15% támadóereje lényegében, amit a gnóm +20% hadügye simán felülmúl. A +15% óriás katona ugyanott van. A törp +10% hadügye és +10% megmaradó férőhelye a lakáshelyzeti különbség miatt 5%al nagyobb támadóerőt hagyna a törpnek a feleshez képest.

3. Variknak használod, aminek csak akkor lesz értelme, ha a felesek feltűnésével újra divatos lesz a klasszikus varis óriás. De az óriás a +10% varierősség és +10% mágiateki miatt 5%al jobb maradna.

4. Tolikra használod, ami hülyeség

Tehát alaposan végiggondolva azok a változtatások amiket leírtam nem borítanák fel a játék rendjét, és nem is annyira drasztikus az a +15% építési szabadság, mint amennyire tűnik. Csak a hátrányokon faragna és bővítené a feles felhasználási lehetőségeit, ami visszahozná az élők sorába.'

Valamit itt nagyon félreszámoltál. Ha 15%-nyi szabad építési területed van, akkor nagyon mások a számok. Eleve sántít az egész hasonlítgatás egy kicsit, mert a százalékok nem összeadódnak.
Vagy nagyon elnéztem valamit, benne van, szokásom. De azért megpróbálom lekövetni.

1. Ha feltételezzük, hogy 30% kocsma mellett van 15-15% barakkod meg tornyod, akkor ezeket építve lenne 22,5% mindkettőből, ami 50%-os véderő növekedéssel lehet számolni azonos tolvajerő mellett.
Megjegyzésképpen: egy 30% kocsmás 15/15-ös elfnél ez a megoldás amellett, hogy kategóriákkal (~50%-al) erősebb tolvaj, kevesebb, mint 1%-nyival rendelkezik csak gyengébb védelemmel és pontosan ugyanannyi épületet használt fel.

2. Ha feltételezzük, hogy 30% kocsma mellett van 15-15% barakkod meg tornyod, akkor barakkokat építve azokból lenne 30%, ami, feltételezve hogy teljesen kitámad valaki, kereken 100%-os támadóerő-növekedés azonos tolvajerő melett.

3. 15% többlet erő helyett szintén arról van szó, hogy 15% extra építési hely templomoknak. Ez még akkor is +100% varierő a jelenlegihez képest, ha feltételezzük, hogy egy 7 körös tf országról van szó eleve 15% templommal.

4. Valóban hülyeség. Sőt! De jó, hogy nem nekem kell leírnom:

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300287)
...
Én egyáltalán nem úgy csinálnám, hogy ugyanannyi toli tartok, mint eddig és az összes többi megy haderőre. Hanem ha mondjuk a környék tolisainak, mf elfjeinek, gnómjainak 20% kocsmája van, akkor én félelfként tartanék 13-15%-t, így is 5-7%-al több marad haderőre, vagy épp varira, és másfélszer akkora tolierőm van, mint akárkinek.
...
Sőt, ha templomnak teszem a plusz helyet, akkor egy tolival és varival is árthatatlan orit kapunk.

Pirostraktor 10-29-2012 22:38

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300287)
A 2-szeres toliférőhely teljesen kiirtja az ember fajt, és rendkívül megnehezíti az mf elfek dolgát is. Sőt, az mf gnómokét is akár.

Ez lenne a jó irányvonal?

Ha valamiképp át lehetne gyúrni azt a tükörvarázsos dolgot tolivédelemre, akkor épp, hogy emiatt lenne használhatóbb az ember, mert ugyanúgy lopna mint eddig, de az egyetlen faj lenne akit a feles nem tud lelopni, illetve rohadtul nehezen.

A lopkodós dologról a véleményem pedig, hogy elvileg a feles kéne a legjobb tolis faj legyen. Akkor nehogy már az mf gnómok meg elfek legyenek lophatatlanok... Így is van elég belőlük. (gnómtól vagy egy jól kiépített elftől amúgy sincs igazán amit hozni mf felesként, ha meg szöviben vagy, akkor bármelyik mf feltörhető.)

Akkor nézzük az mf vs mf-et, mert gondolom avval egyetértünk, hogy a szövi vs mf tárgytalan.

Eleve az mf gnómon ott van +10% tekercs a tolvajláson +30% tiszta, +10% lakiteki. Felesnél az árnyak +30%. Marad +20% a gnómnak.

Mf elf. Tekikből van egy -10%a, de faji adottságokból +20%, marad +10% , +30% tiszta. Tehát végül +10%, amiben nincs számításba véve, hogy mennyit spórol veled szemben a templomokon és a tanyákon.

Szóval kétlem, hogy bármelyik mf elf vagy gnóm összef*sná magát az 'új' mf felestől...

Pirostraktor 10-29-2012 22:48

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 300288)
És az 1/A?

Én amondó vagyok, hogy amíg legalább 2. csoportig nem használható a feles, addig tárgytalan az A-s dolog. Eleve, akkor lenne értelme, ha a 10k-s szabály módosulna, addig esélytelen.

Quote:

1. Ha feltételezzük, hogy 30% kocsma mellett van 15-15% barakkod meg tornyod, akkor ezeket építve lenne 22,5% mindkettőből, ami 50%-os véderő növekedéssel lehet számolni azonos tolvajerő mellett.
Megjegyzésképpen: egy 30% kocsmás 15/15-ös elfnél ez a megoldás amellett, hogy kategóriákkal (~50%-al) erősebb tolvaj, kevesebb, mint 1%-nyival rendelkezik csak gyengébb védelemmel és pontosan ugyanannyi épületet használt fel.

Ugyanúgy üthető, csak van esélye védekezni. (Mellesleg 33%os a védelmi növekedése, én meg 30%al írtam, úgyhogy nem nagy kunszt...)

Quote:

2. Ha feltételezzük, hogy 30% kocsma mellett van 15-15% barakkod meg tornyod, akkor barakkokat építve azokból lenne 30%, ami, feltételezve hogy teljesen kitámad valaki, kereken 100%-os támadóerő-növekedés azonos tolvajerő melett.

100%os növekedés saját magához képest, de ugyanúgy nem menne át senkin, max kísérni lenne jó.

Quote:

3. 15% többlet erő helyett szintén arról van szó, hogy 15% extra építési hely templomoknak. Ez még akkor is +100% varierő a jelenlegihez képest, ha feltételezzük, hogy egy 7 körös tf országról van szó eleve 15% templommal.

Etesd meg őket:D

Padlócsempe 10-29-2012 23:27

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300290)
Ha valamiképp át lehetne gyúrni azt a tükörvarázsos dolgot tolivédelemre, akkor épp, hogy emiatt lenne használhatóbb az ember, mert ugyanúgy lopna mint eddig, de az egyetlen faj lenne akit a feles nem tud lelopni, illetve rohadtul nehezen.

Jelenleg nincs tervbe véve, hogy a tükörvarázs átalakulna egy tolivédelmet adó varázslattá. Szóval nem érdemes azzal kalkulálnod.

Egyébként nem feltétlenül rossz ez a kétszeres férőhelyes elképzelés, csak szerintem rossz érvekkel van megközelítve.

De egy jó % belövésével akár egy erős, használható faj lehetne belőle. Csak azért figyelembe kell venni olyan dolgokat, hogyha 4-5-6 körről elkezd gyújtani egy hadist, akkor egy tolvaj félelf napi 48 gyújtással tudja megkínálni. Ha emellé még brutál védőereje is lesz, vagy épp egy tolival és varival is sérthetetlen faj, akkor az kicsit borítaná a játék egyensúlyát.

Pirostraktor 10-29-2012 23:49

Persze, én sem azt mondtam, hogy szentírás amit leírtam. Ezért vagyunk itt, hogy ilyen dolgokat megvitassunk és ami hasznos azt úgy lőjük be, hogy jó legyen. És sokkal inkább töltöm az időmet értelmes dolgok érvelése mellett, és értelmes személyek társaságában, mint hogy a 200 hekis gnómokról papoljunk.

Nem kalkulálok a tükörvarázsos dologgal, csak egy ötlet volt. Az ember így is a legratyibb faj, nem a félelfet kell a szintjén tartani, hanem mindkettőt felhúzni a többiek mellé:)

Surranohalal 10-30-2012 07:40

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300290)
Eleve az mf gnómon ott van +10% tekercs a tolvajláson +30% tiszta, +10% lakiteki. Felesnél az árnyak +30%. Marad +20% a gnómnak.

Mf elf. Tekikből van egy -10%a, de faji adottságokból +20%, marad +10% , +30% tiszta. Tehát végül +10%, amiben nincs számításba véve, hogy mennyit spórol veled szemben a templomokon és a tanyákon.

Szóval kétlem, hogy bármelyik mf elf vagy gnóm összef*sná magát az 'új' mf felestől...

gnóm: 1,5x1,5x1,3
feles: 1,4x1,4x1,3
(1,148x erősebb a gnóm védelemben)

elf: 1,3x1,2x1,3
(0,79x-es ereje van az elfnek. ergó ha azt akarja hogy ne lopják be 1,25x annyi kocsma kell neki mint a felesnél van)

etetést persze nem számoltam, és ez a jelenlegi helyzet

-------------------

ettől függetlenül szerintem a férőhely vagy a kevesebb etetés is jó, sőt akár a kettő együtt, de mindenképpen a hullához hasonlóan lépcsőzetes erősítést adnék neki

pl:
félelf:
* "bányaelőny" törölve
** a kocsmákba szintenként több fér: 5. +10% / 4. +20% / 3. +30% / 2. +40% / 1. +50%
*** HA az árnyak aktív, a tolvajok kevesebbet esznek: 5. 6 / 4. 7 / 3. 8 / 2. 9 / 1. 10 tolvaj eszik meg egy bálát az alap 5 helyett.
**** HA az árnyak aktív, a tolvajok HASZONSZERZŐ akciónál többet hoznak: 5. +20% / 4. +40% / 3. +60% / 2. +80% / 1. +100%

nem nyúltunk hadizáshoz, viszont több mozgásteret adtunk neki. lentebbi szinteken kevésbé lesz tápos, így a kezdőket/nem gnómokat nem alázza be 5.en jobban mint eddig
nem rontottunk el egyetlen fajt sem
1/A-ban a -10% hadimalusz miatt ez továbbra is értéktelen faj. de meggondolandó hogy azt is eltörölném... ha máshol nem is csak 1/A-ra.

Pirostraktor 10-30-2012 09:27

Az elf a haderő és mágia teki miatt kitudja spórolni a kellő mennyiséget. Az arányok amiket írtál egész jónak tűnnek, viszont szerintem a támadómalusz törlése nélkül max 3. szintig lenne életképes a jelenlegi 4. szint helyett. 2-ben szerintem már törlődnie kéne.

Tsobi 10-30-2012 13:52

Egy általános, mindenkinek szóló kérdést tennék fel, remélem minél többen válaszolnak rá: milyen Fél-elf éplistával szoktatok játszani? Elegendő csak százalékos arányban megadni, akár privát üzenetben is.

Nagyon csodálkozom a rengeteg azt taglaló hozzászólást, amiben a feles üthetőségét, védtelenségét forszírozzák, pontosan ezért jutott eszembe, hogy ezen a téren lehet inkább a játékosokkal van a gond. Vagy nem fordítanak elég időt erre a fajra vagy csak simán nem megfelelő éplistával próbálnak játszani. E két dolog választ adhat azoknak is, akik a felesek "elszegényedése" miatt eregetnek krokodilkönnyeket.

Barbara 10-30-2012 13:58

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300298)
gnóm: 1,5x1,5x1,3
(1,148x erősebb a gnóm védelemben)

elf: 1,3x1,2x1,3
(0,79x-es ereje van az elfnek. ergó ha azt akarja hogy ne lopják be 1,25x annyi kocsma kell neki mint a felesnél van)
...
ettől függetlenül szerintem a férőhely vagy a kevesebb etetés is jó, sőt akár a kettő együtt, de mindenképpen a hullához hasonlóan lépcsőzetes erősítést adnék neki

Az érték durván 1,12 és 0,97. Egyiknél 1,1-es szorzó és nem +0,1, a másiknál tisztánlátás, ha már védekezésről van szó, támadásban 1,5 körüli a dolog.

A lépcsőzetesre Ati mondta, hogy meghagyná a hullának, így olyan megoldás kéne, ami minden szinten egységes.

Barbara 10-30-2012 14:10

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300292)
Én amondó vagyok, hogy amíg legalább 2. csoportig nem használható a feles, addig tárgytalan az A-s dolog. Eleve, akkor lenne értelme, ha a 10k-s szabály módosulna, addig esélytelen.

Jó lenne olyan megoldást találni, ami nem kezeli külön játékként az 1/A-t.
Olyan szempontból mondjuk ott is használható a javaslat, hogy fellépek B-ből, 15% kocsmával végigéplistázom a fél csoportot a klánomnak, majd 500 kör vergődés után újrázok és más fajra váltok.

+5% védelemmel nagyjából egy szinten lehetne egy valamennyit termelő törpével. Ha ehhez lopni is tudna érdemben mondjuk legalább feleannyit, mint amit egy ilyen törpe termel, akkor számításba véve, hogy simán tud éplistát szerezni, esetleg gömbölni a környékről, sokkal használhatóbb lenne hosszú távon.

Quote:

Ugyanúgy üthető, csak van esélye védekezni. (Mellesleg 33%os a védelmi növekedése, én meg 30%al írtam, úgyhogy nem nagy kunszt...

A 7,5 a 15-nek akármi történjék is, az 50%-a marad. Visszafele ne kezdjünk el számolni, mert úgy a gnóm lakáshelyzeti 50%-a is csak 33%.
Az üthetőség meg relatív, akit be akarnak be is fognak ütni. Attól, hogy félelffel valaki le akar állni visszacsapdosni nála (hadilag) sokkal erősebb országoknak még nem kéne még egy fajt elvinni hadisabb irányba. A lopkodáshoz nem kell 15% barakk tele lóval. Az a hiénázáshoz kell, semmi más értelmét nem látom.
Ha valaki védeni akarja a földjét hadizzon vagy játsszon elffel.

Tegyük fel alkalmas lenne a válaszcsapásra. Mit érne el vele? Nem hangzott el korábban egy olyan érv, hogy ha ütőtávra van rég rossz? Ha a lopások mellett akár csak egyszer is megpróbálkozna visszaütni kereshetné is az újragombot. :)
Engem biztos nem tartana vissza 15% barakknyi egység, hogy pörögjek rajta sereggel. Egy átlag hadis még azzal együtt is úgy ütné be, hogy a félelf kísérése is simán pattanjon...

Quote:

Etesd meg őket:D

H a 15%-ból mondjuk 4,5%-nyi tanyát húzna fel valaki, még mindig több, mint 10%-nyi templomra futná és egy darab kenyérrel nem kell többet etetni, mint addig. Lehet, hogy tévedek, de 20-25% templommal és ekkora tolierővel sok lenne a jóból.

Takanohana 10-30-2012 14:29

ha azt az irányvonalat erőltetjük, hogy a feles védelmét kell erősíteni, hogy ne legyen haddal olyan könnyen üthető, akkor létrehozzuk a kiherélés előtti elfet, amire majd megint a kiherélés vár.
mert akkor majd az lesz, hogy szegény hadisok összeszedik minden erejüket, hogy leüssék a felest, erre az könnyedén szarrá gyújtja őket 5-6 körről alulról, és ez tönkreteszi a játékot.

Barbara 10-30-2012 14:53

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 300301)
Egy általános, mindenkinek szóló kérdést tennék fel, remélem minél többen válaszolnak rá: milyen Fél-elf éplistával szoktatok játszani? Elegendő csak százalékos arányban megadni, akár privát üzenetben is.

Nagyon csodálkozom a rengeteg azt taglaló hozzászólást, amiben a feles üthetőségét, védtelenségét forszírozzák, pontosan ezért jutott eszembe, hogy ezen a téren lehet inkább a játékosokkal van a gond. Vagy nem fordítanak elég időt erre a fajra vagy csak simán nem megfelelő éplistával próbálnak játszani. E két dolog választ adhat azoknak is, akik a felesek "elszegényedése" miatt eregetnek krokodilkönnyeket.

Jó kérdés, mert vagy két éve voltam vele utoljára, 5. szinten.
Az országot mindig a körülményekhez igazítom, így most meg nem mondanám, hogy mondjuk G-ben mi lehet a tuti egy mf vagy egy szövis félelfnek.

Egy 16-17% ház, 12-15% torony, 15-15% templom és kocsma, 3-5% raktár, többi barakk felépítésű félelf talán el tudna evickélni valameddig, ha mf-ekre mászik csak rá. A legutóbb valami hasonló felépítésű orim lehetett mf-ként és működött. 5. szinten még nem volt akkora probléma körönként 2-3k gabona összekaparása.
Szöviben kevesebb templom is elég és akkor 10-12% tanyával és 1-2% raktárral is azt mondom rá, hogy oké. De ez puszta elmélet... a gnóm igazából bármelyik verzió helyett használhatóbbra építhető.

Pirostraktor 10-30-2012 14:54

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300304)
ha azt az irányvonalat erőltetjük, hogy a feles védelmét kell erősíteni, hogy ne legyen haddal olyan könnyen üthető, akkor létrehozzuk a kiherélés előtti elfet, amire majd megint a kiherélés vár.
mert akkor majd az lesz, hogy szegény hadisok összeszedik minden erejüket, hogy leüssék a felest, erre az könnyedén szarrá gyújtja őket 5-6 körről alulról, és ez tönkreteszi a játékot.

Szerintem minden értelmes hadis belátja, hogy jelenleg vicc a feles védelme... Én kétlem, hogy ha erősödne a védelme, akkor azzal ilyen mértékben vissza lehetne élni.

Hex 10-30-2012 15:00

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300306)
Szerintem minden értelmes hadis belátja, hogy jelenleg vicc a feles védelme... Én kétlem, hogy ha erősödne a védelme, akkor azzal ilyen mértékben vissza lehetne élni.

egy átlag hadis, nem is a feles védőértéke miatt kerüli a fél-elfet, hanem az miatt, mert pl. egy orkban nem jártas egyént egy feles is simán megborít, ha ügyes. B-ben egyszer láttam egy négy felesből álló szövit. Úgy gondoltam, hogy inkább nem kötök beléjük és nem azért mert nem tudtam volna beütni őket, szimplán azért, mert én jártam volna rosszul.

Takanohana 10-30-2012 17:14

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300306)

pont ez az, hogy vicc a feles védelme, és ha mondjuk annyi lesz a változás, hogy a +10% védelmet +20%-ra emelik, attól még mindig vicc marad.

ezért írtam, hogy ha ezt a vonalat követjük, akkor komolyabb védelmi erősítés kell neki, hogy ne legyen ingyenföld, ez viszont azt hozza majd maga után, hogy a toliereje lesz korlátozva, mint az elfé annakidején.

szóval csak azt akartam mondani, hogy a védelmének a combosítása szerintem zsákutca, vagy nem lesz elég az erősítés ahhoz, ami a cél lenne, (meg tudja védeni a földjét), vagy komolyabb védelem esetén elindul majd a mozgalom a toliereje csökkentéséért, mint az elfnél már tapasztalhattuk.

Von 10-30-2012 18:49

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 300301)

22% templom és 33% kocsmával szoktam mindig, de csak 5. szinten. Fentebb nem azért nem vagyok feles, mert gyönge a védelme, hanem mert nincs mit lopni, nem éri meg.
Épp ezért pedzegettem a KK-t és épp ezért nem a védelmet növelő javaslatokat forszírozom, mert szerintem a felesbe ne azért ne kössenek bele, mert nehéz leütni, hanem mert rosszabbul járnak ha nem sikerül rendesen leütni.
Túl magasan úgysem lesz játszható faj akármilyen védőbónuszt kap, mert drága fedezni és szintén nincs mit lopni, tehát nincs miből finanszírozni a fedezést.
Én ezért mondtam, hogy azt kéne lehetővé tenni, hogy tudjon lopni, de ez ellen nagy volt az ágálás, úgyhogy ráhagytam inkább, végül is nekem mindegy.

Ati 10-30-2012 18:53

Quote:

Originally Posted by Von (Post 300310)
Túl magasan úgysem lesz játszható faj akármilyen védőbónuszt kap, mert drága fedezni és szintén nincs mit lopni, tehát nincs miből finanszírozni a fedezést.

Ezt a "nincs mit lopni" kérdést körüljárhatjuk újra.

1/A-ban minden országban átlagosan 1,5 milliárd arany készpénz van, plusz az egyéb tartalékok. A B csoport se sokkal marad le, ott is bőven 1 milliárd fölötti az átlag készpénz az országokban.

RastArtist 10-30-2012 18:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300311)

1/A-ban minden országban átlagosan 1,5 milliárd arany készpénz van, plusz az egyéb tartalékok. A B csoport se sokkal marad le, ott is bőven 1 milliárd fölötti az átlag készpénz az országokban.

Ami ugye a bankok miatt ellophatatlan.

Ati 10-30-2012 18:57

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300312)
Ami ugye a bankok miatt ellophatatlan.

Így van, erről beszélünk.

RastArtist 10-30-2012 19:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300313)
Így van, erről beszélünk.

A fórumlakók 90%-a fanatikus 'hadis', akik tűzzel-vassal kergetik azt akik a pénzt lophatóvá tennék. Ész érvekkel képtelenség lesz vitázni róla. A másik topic is ezért fulladt be.

Von 10-30-2012 19:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300311)

A-ban a védő és támadóérték többet számít talán mint máshol, ezért ott valóban inkább számít ez a bónusza vagy málusza, mint az hogy van-e mit lopni.

B-ben viszont a bankok és távolság védik a vagyont, nem éri meg odafokozgatni, két körről meg nem célszerű lopkodni. Nem azt mondom, hogy nem lehet nagyot fogni ha véletlen valakinél bennmarad pár százmillió rúna, de módszeresen eleve a gnómoktól nem lehet lopni, a többiekről pedig azt feltételezném, hogy a tekikre jobban odafigyelnek, és kevesebbet van benn az oriban, inkább a piacon.

De a bank is nagy ellensége a tolinak, én ott első blikkre azt mondanám, hogy a legnagyobb baj, hogy a tolistól nem zavartatva a hadis simán tart benn seregcserére elég kp-t. Ha csak annyit tudna lopni a tolis, hogy ne tudjon a hadis seregcserére elég pénzt biztonságban bennhagyni, máris sokkal több esélye lenne egy félelfes szövinek, mert vagy tud rendesen lopni a feles, vagy elveszi az ellentől a seregcsere mint stratégia lehetőségét (vagy inkább csak szűkíti ezt a lehetőséget)

Hex 10-30-2012 19:53

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300314)
A fórumlakók 90%-a fanatikus 'hadis', akik tűzzel-vassal kergetik azt akik a pénzt lophatóvá tennék. Ész érvekkel képtelenség lesz vitázni róla. A másik topic is ezért fulladt be.

persze, mert kifejezetten a gnómokra akarjátok ráereszteni 5. szinten a felest. Semmi más alternatívája nem lenne a fél-elfnek és ettől nem lenne erősebb. Ez miatt.

Takanohana 10-30-2012 20:06

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 300316)
persze, mert kifejezetten a gnómokra akarjátok ráereszteni 5. szinten a felest. Semmi más alternatívája nem lenne a fél-elfnek és ettől nem lenne erősebb. Ez miatt.

ezen már rég tuljutottunk

RastArtist 10-30-2012 20:08

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 300316)

Az idézett részben pénzről volt szó, az, hogy függ össze a gnómokkal? Mindegy. A KK-s átlopással való gnómterrorizálást meg már régen elvetettük, de is le van írva már pár helyen.

Akira 10-30-2012 21:15

Gazdag feles kell? Az árnyak menjen a kukába helyette spec tolvaj akció: 50% készültségért 1x lophasson a célpont piacáról. Ott fogja meg a bank amit tud.

Jajj és sírás- rívás szegény termelők fejére :) Ez ám az ördögi tulajdnság :)

Barbara 10-30-2012 21:56

Quote:

Originally Posted by Akira (Post 300320)
Gazdag feles kell? Az árnyak menjen a kukába helyette spec tolvaj akció: 50% készültségért 1x lophasson a célpont piacáról. Ott fogja meg a bank amit tud.

Jajj és sírás- rívás szegény termelők fejére :) Ez ám az ördögi tulajdnság :)

1/A-t ez pont ki is nyírná.
Sőt! Így jobban belegondolva egyik piacnak sem tenne jót.

Ha már változtatni akarunk, akkor tényleg ne a termelőket piszkáljuk.

Akira 10-30-2012 21:58

Hülyeséget félre téve. A probléma a fejlesztéssel -nem csak ezzel-,hogy nem lehet tesztelni. Kellene egy olyan "csatorna" ahol a rendes játéktól függetlenül ki lehetne próbálni. Amolyan hétvégi féleség egy Műhely, gyors körök stb... tét nélkül. Sok minden kiderülne, működik-e a valóságban vagy nem, valami túlzás vagy épp kevés-e. Sajnos nem értek hozzá így nem tudom mennyi háttérmunkával járna ezt létrehozni és egyáltalán megvalósítható, de szerintem valós tapasztalat alapján könnyebb lenne kompromisszumra jutni , főleg a felessel, aminek lassan akkora a kálváriája mint a hullának volt.

Jelen állás szerint:
hadilag üthető - úgy fest üthető is marad-
pénzhez nem jut a bankok miatt -nem is fog-
a kulcsot nem lopja át -nem is fogja-
kísérni sem tud -nem is fog-
kaja gondok -talán-

Tolvaj de a kialakult játékstílus miatt nem tud érvényesülni (kivéve anarch) valami mást kell kitalálni.

RastArtist 10-30-2012 22:42

Nem pont ide vág, csupán egy kicsit. A "van mit lopni, nincs mit lopni" kérdésre.

http://kepfeltoltes.hu/thumb/121030/...toltes.hu_.png

Tessék szépen megszámolni, hogy hány gnóm van. Akiktől tekercset nem lehet elhozni, a pénzüket védi a bank, nyersanyagot nem termelnek, rúna sincs náluk szinte.

A kép nincs manipulálva, csak ugye az infókiadás elkerülése miatt van kitakarva sok dolog.

Érdemben már nem szándékszom hozzászólni a témához, mert feleslegesnek érzem. Csupán egy kis helyzetjelentést szerettem volna közzétenni a még vitázni vágyók számára.

Hex 10-30-2012 22:52

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300323)
Nem pont ide vág, csupán egy kicsit. A "van mit lopni, nincs mit lopni" kérdésre.

http://kepfeltoltes.hu/thumb/121030/...toltes.hu_.png

Tessék szépen megszámolni, hogy hány gnóm van. Akiktől tekercset nem lehet elhozni, a pénzüket védi a bank, nyersanyagot nem termelnek, rúna sincs náluk szinte.

A kép nincs manipulálva, csak ugye az infókiadás elkerülése miatt van kitakarva sok dolog.

Érdemben már nem szándékszom hozzászólni a témához, mert feleslegesnek érzem. Csupán egy kis helyzetjelentést szerettem volna közzétenni a még vitázni vágyók számára.

egy gnómtól el lehet hozni a tekercset. Most komolyan azért akartok egy fajt megmódosítani, hogy 5. szinten tekit tudjatok lopni, mert nem akarjátok megtermelni :D ha kell, vegyétek el. Én is csináltam és elég jól csináltam, volt mikor Atitól is jött az üzi, hogy fejezzük be, vagy anarch a szerinte nem haszonszerző akciók miatt. Jaaaa, hogy az időigényes lehet, míg feltörsz egy gnómot, körönként gömbözöd, hogy lásd ht vagy manuálisan rakja fel a kulcsot, vagy ne adj isten fogalmad sincs, hogy mennyi rúnának kéne fogyni? Megoldás: lehessen átlopni a kulcsot :D hát gratulálok :D

off végleg vége :D

az alapfelvetés, hogy erősítve legyen a feles jó, csak az a baj, hogy sokatok ezen keresztül akarja azt ráhúzni a felesre, hogy tipikus 200 hekis faj legyen egy faj ellen. Ez itt a probléma

szerk2.:
vagy nyissatok egy olyan topicot a fél-elf erősítésére, hogy szüntessük meg a gnóm fajt, hogy legyen mit lopni. Ez is jó ötlet lehet

All times are GMT +1. The time now is 21:52.