![]() |
a raktárkulcs helyett javaslom a könyvtárkuulcs varázslatot a törpének :)
|
Kicsit eros lenne a torpe konyvtarkulccsal, nem, Gyula? :))
|
Quote:
|
labirintus
Én a következőt javasolnám:
a törpék mint földalatti nép jól elrejtenek mindent ezért: Labirintus faji varázslat a varázslat ideje alatt az ellenfél tolvajainak készültsége jobban fogy (szerintem 1,5-2* annyi készülibe kerülne törpét lopni, támadni, felméri...) Nagyából a sziesztával lenne azonos hatásfoku ha 2* annyi készültség megy le. Szerintetek? |
Quote:
|
Quote:
"kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre, " Azaz nem nehezebben, hanem könnyebb. Nekem nem tetszik az új specvari változat, idegennek érzem a hoditó szellemétől --- vélemény ----- (megmagyarázni nem tudom,... |
hány %al nehezebben lehet feltenni, mint ahogy 'normálisan' fel lehet... vagy menyivel könnyebben a másra hatóknál...
én erre gondoltam, ismerem a súgót ;) (akkor találj ki valami jobbat, azért van a topic, hogy találjunk valami használhatót... ) |
Én úgy tapasztaltam, hogy egy törpének nehezebb felrakni, végrehajtani az összes varit, de a magára hatók könnyebben mennek fel a másra hatóknál, tehát a kivée rész csak a 25% ra vonatkozik, remélem érthető voltam:)
|
Quote:
|
Quote:
Azért irtam amit írtam, mert amig nem játszottam törpével, azt hittem, hogy magára ható varit könnyebben tud felrakni mint más faj, és sztem vereslászló is így gondolta... |
vissza a témához
Aki támogatja a fentebb felvetett javaslatomat az jellezze és akkor talán lesz valami!
:mad: |
Támogatom... a labitintus hangzásra is olyan törpés ;)
(viszont lehetne picit több a százalék - egy fél-elf így is tönkrelopná a törpöt) |
nem rossz ötlet zstzs, és mondtam hogy nekem tettszik, de volt már hasonló labirintusos is, ahol a tolik ×% eséllyel nem találtak semmit és üres kézzel fordultak vissza, vagy az épületlista rejtős se volt rossz...
a leginkább az a baj hogy mindenki valami tekivédésre vagy extra piacralépésekre vagy erősebb raktárkulcsra gondol, pedig ezeknek egyrészt semmi értelme, másrészt mindig le is vannak hurrogva, de mégis mindig ezekre akarják csavarni a témát.... |
szerintem írjuk össze milyen ötletek vannak a topicban, és kezdjük azokat megvitatni hogy jussunk valahova....
az első zstzs ötlete, azaz a támadó félnek legyen vesztesége lopásonként a második ötlet: legyen rejtve az épület lista mint az elfek fantomseregénél. a többit is gyűjtsük ki aztán vitassuk meg őket és a végleges ötletekről csináljunk szavazást... muszály mostmár valamit kezdeni a topiccal mert el fog halni. |
nem tartok mindent elvetélt 5letnek, de elhangzottak itt el erős túlzások is.
mit szólnátok ehhez: Törpe Speciális varázslat: Tárnakulcs "A törpe népek évszázadokon keresztül folyamatosan ki voltak téve a környező országok fosztogatásainak, hiszen nyersanyagkészletük szinte kimeríthetetlen volt. Ezt megelégelve a legöregebb, legbölcsebb törpe sámánok megalkották a tárnákat védő varázslatot, ami megfékezi a lopkodó törzseket. A bányákból a kitermelt nyersanyag, drágakő és a kovácsok fegyvereinek egy részét nem szállítják fel a felszíni raktárakba, hanem a már nem használt tárnákban gyűjtik össze azt. Természetesen az értékek egy része a mindennapi élethez szükséges tevékenységekhez kell, így a törpék felszíni raktárakba is mindenképpen eljuttatják a javak felét. Amíg a tárnák varázslattal zárva vannak, a legügyesebb tolvajok sem képesek eljutni a mélyben őrzött javakhoz. A varázslat ideje alatt minden, a termelt javak és tekercsek ellen irányuló lopás csak fele annyit visz, mint a varázslat nélkül. Ez a védelem nem vonatkozik a lakosokkal, katonákkal és épületekkel szembeni tolvaj akciók ellen. Mivel a varázslat hatása alatt a lezárt részek miatt egyszerűen képtelenség bejárni az országot, ezért az épületfelmérés eredmény nélkül zárul a legjobb tolvajok számára is. A hosszas keresgélés pedig jelentős időveszteséggel jár, ezért a tolvajok hamarabb elfáradnak." Tehát annyiban változna az eredeti raktárkulcs, hogy a kaja és nyersi védelme mellett, a tekik fele is lakat alá kerül. Valamint épületfelmérés, nyersi és tekilopás esetén a támadó ország tolvajai -1% extra fáradtságban részesülnek a hosszas keresgélés miatt. Az összes többi tolvajakció az eddigiek szabályok szerint működne. Összefoglalva tömören: - raktárkészlet védelme (-50% a lopás hatásfoka) - tudománytekercs védelme (-50% a lopás hatásfoka) - épületfelmérés elleni védelem (minden épületre az eredmény 0) - raktár- és tekercs lopás, épületfelmérés akciók -1% fáradtságot okoznak azt hiszem ez jelentősen javítaná a törpék faji varázslatát és többé nem lenne a leggyengébb faji vari. |
bingo! :) ez igen :)
|
igen
Ez szerintem is jobb!
De lehetne a neve labirintus:D |
Quote:
|
Scroller: szép! összeraktad a legjobb ötleteket és jól :D
szóval igazából összefoglaltad azokat az ötleteket a topicból amik tettszettek a legtöbbünknek, gyúrtál belőle egy jó varit, és igazából azt hiszem elnyerted vele a szavazatomat :D tettszik, támogatom az ötleted :) (laci:amúgy szerintem a tekercs túlhangsúlyos, és az a faj ami nem védi meg azt, az nagyon nagyon nehezen játtszható... de amúgy a tekercs problémát nem egészen venném ide, és különben 50%-ból lopni tekercset, normálisan egyáltalán nem érvágás a tolinak, de a törpének hagy esélyt a túlélésre...:) ) |
Quote:
|
Az 50% tekercsvédelmet túl erősnek tartom. max 30%-ot tartanék reálisnak, az sem lenne gyenge, van elég pénze egy törpének úgyis pótolni a hiányt :)
A tolik többlet fáradását megintcsak nem tartom helyesnek... Mondjuk a tekik 20% védelmét úgy lehetne biztosítani, hogy tekilopáskor az ellenfél +1%-ot fárad(2%-ot?), és így nem 11/13/17 alkalomml tudna lopni, hanem csak 9/11/13 -szor (8/9/11 -ez már kb 32% védelem+gyengül az ellenfél tolija, úgyhogy lehet hogy még több is ) :) Tehát külön nem is kell csökkenteni a tekilopás hatékonyságát, és mégis van védelem egy egyedi varázslat formájában (nem lesz egy legyengített szieszta) |
MÉg miindig azt mondom, nem baj az a tekivédelem...
Akik félnek tőle, gondoljanak bele: így el lehet lopni ugyanannyit, csak kétszer annyi idő alatt - ez nem akkora levédés, így is 10kör alatt csúnyán el lehet bánni bárkivel (szöviben főleg) Szóval én támogatom az 50%-ot :) |
Quote:
;) |
Quote:
|
Quote:
|
Pontosan... akkor fognak játszani egy fajjal, ha elég védettnek érzik - lásd az óriás elterjedése...
ezért kell MINDEN fajnak olyan formát adni, ami garantál egyfajta túlélési lehetőséget (ld. hulla topik - ugyanez a kérdés...) Akik pl. nem 24 és fél órában játszanak naponta, azok szeretnék a napi 2-3 belépésüknél értelmes állapotban látni az orit. Ehhez kell egyfajta tűrőképesség, ami most a fajok sajnos nagy részénél (a törpénél is) nem megoldott. |
Tetszik az új varázslat, én nem ezt érzem erősnek, hanem a már meglévőket (pl.: szieszta) lehet, hogy azok gyengítésén, vagy legalábbis módosításán kéne gondolkodni. Nem kéne tönkretenni a tolikat. Elég durva a tolvajok felfedése is, egy óriás vari ellen a tolvaj már teljesen esélytelen :(
|
Quote:
Így most egy faj megerősítése árán egy egész játékstílus (vagy minek is nevezzem) szívna nagyot. |
es ha nincs is toli a szoviben? mondjuk 3 hadis +a 1 vari? vagy ha a jatekos mf?
ne mar, hogy csak a tolis tarthatja el az orikat. :) de itt nem errol volt szo, hanem HA fel lenne rakva a tarnakulcs, akkor csak a FELET viheti el a toli. nem nullat, hanem a felet. plusz jobban farad a keresgeles miatt. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
A "gyakran a tolvaj tartja el a szövetséget" és a "csak a tolvaj tarthatja el a szövetséget" között én elég nagy különbséget érzek :p
|
Quote:
50% sok. Az nem a jó megoldás, hogy kvázi óriást faragunk minden fajból, ami lopásérzékeny. Egyszerűnek egyszerű, az biztos ... |
Quote:
|
Én nem tartom jó ötletnek, hogy jobban fáradjanak.
A zombis topikban, úgy sajnálják erősíteni, azt a szerencsétlen hullát, itt meg rögtön ilyen védelem, olyan védelem?? És a törp a zombinál könnyebben játszható... De jól meg lett fogalmazva a "tárnakulcs" az biztos. :) És ez tutti jobban befolyásolja az egész csopit, mint a hullán elkövetendő változások. Ati, ezt így tutti nem fogja elfogadni |
Quote:
amúgy meg 50%ból lop, vagy fele annyit hoz, az ugyanaz, nem értem Laci a problámád a nyerssel... amúgy meg a tekercslopás készültségigényét kéne picit megemelni és nem is kellene ez a fáradásos dolog a variba :D de enélkül is ki lehet hagyni, de hogy csak a felét lássák a tekinek, ezt mindenképp fenttartom. |
Quote:
|
Quote:
(és Gyula, javítsd ki már az aláírásod :D) |
Quote:
|
| All times are GMT +1. The time now is 19:48. |