Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=404)

Gyula 09-27-2006 16:38

a raktárkulcs helyett javaslom a könyvtárkuulcs varázslatot a törpének :)

Szecsa 09-27-2006 16:42

Kicsit eros lenne a torpe konyvtarkulccsal, nem, Gyula? :))

Gyula 09-27-2006 16:48

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 32877)
Kicsit eros lenne a torpe konyvtarkulccsal, nem, Gyula? :))

Nem! (további karakterek)

zstzs 10-25-2006 09:50

labirintus

Én a következőt javasolnám:
a törpék mint földalatti nép jól elrejtenek mindent ezért:
Labirintus faji varázslat
a varázslat ideje alatt az ellenfél tolvajainak készültsége jobban fogy
(szerintem 1,5-2* annyi készülibe kerülne törpét lopni, támadni, felméri...)

Nagyából a sziesztával lenne azonos hatásfoku ha 2* annyi készültség megy le.

Szerintetek?

Senki 10-25-2006 18:18

Quote:

Originally Posted by zstzs (Post 37425)

Szerintetek?

nekem tettszik, bár ez egy olyan második szieszta féle, bár ez másképp szivatja a tolikat de mindenképp ad esélyt a törpének reagálni egy lopásra, mielőtt nagyon megszívná... a 2szerest támogatnám.... (ha már nehezen tud a töpre varit feltenni... (tényleg, saját védő varikat akkor konkrétan hány %al tud nehezebben feltenni?))

vereslaszlo 10-26-2006 15:02

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 37604)
(ha már nehezen tud a töpre varit feltenni... (tényleg, saját védő varikat akkor konkrétan hány %al tud nehezebben feltenni?))

Olvasd el a sugot.

"kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre, "

Azaz nem nehezebben, hanem könnyebb.

Nekem nem tetszik az új specvari változat, idegennek érzem a hoditó szellemétől --- vélemény ----- (megmagyarázni nem tudom,...

Senki 10-26-2006 21:44

hány %al nehezebben lehet feltenni, mint ahogy 'normálisan' fel lehet... vagy menyivel könnyebben a másra hatóknál...
én erre gondoltam, ismerem a súgót ;)

(akkor találj ki valami jobbat, azért van a topic, hogy találjunk valami használhatót... )

Láma 10-26-2006 23:50

Én úgy tapasztaltam, hogy egy törpének nehezebb felrakni, végrehajtani az összes varit, de a magára hatók könnyebben mennek fel a másra hatóknál, tehát a kivée rész csak a 25% ra vonatkozik, remélem érthető voltam:)

Senki 10-26-2006 23:55

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 38140)
Én úgy tapasztaltam, hogy egy törpének nehezebb felrakni, végrehajtani az összes varit, de a magára hatók könnyebben mennek fel a másra hatóknál, tehát a kivée rész csak a 25% ra vonatkozik, remélem érthető voltam:)

nem, de mind értjük mi a törpe varijával a csízió, csak az a baj hogy magára milyen nehezítést kap %osan, azt nem :D de ne offoljuk szét a topicot plz :cool:

Láma 10-27-2006 00:02

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 38142)
nem, de mind értjük mi a törpe varijával a csízió, csak az a baj hogy magára milyen nehezítést kap %osan, azt nem :D de ne offoljuk szét a topicot plz :cool:

ennek a topicnak már úgyis mind1:) felveettünk 3-4 értékelhető ötletet, és semmi reakció:(

Azért irtam amit írtam, mert amig nem játszottam törpével, azt hittem, hogy magára ható varit könnyebben tud felrakni mint más faj, és sztem vereslászló is így gondolta...

zstzs 11-07-2006 09:08

vissza a témához

Aki támogatja a fentebb felvetett javaslatomat az jellezze és akkor talán lesz valami!
:mad:

Med 11-07-2006 09:49

Támogatom... a labitintus hangzásra is olyan törpés ;)
(viszont lehetne picit több a százalék - egy fél-elf így is tönkrelopná a törpöt)

Senki 11-07-2006 10:59

nem rossz ötlet zstzs, és mondtam hogy nekem tettszik, de volt már hasonló labirintusos is, ahol a tolik ×% eséllyel nem találtak semmit és üres kézzel fordultak vissza, vagy az épületlista rejtős se volt rossz...
a leginkább az a baj hogy mindenki valami tekivédésre vagy extra piacralépésekre vagy erősebb raktárkulcsra gondol, pedig ezeknek egyrészt semmi értelme, másrészt mindig le is vannak hurrogva, de mégis mindig ezekre akarják csavarni a témát....

Senki 11-07-2006 11:03

szerintem írjuk össze milyen ötletek vannak a topicban, és kezdjük azokat megvitatni hogy jussunk valahova....

az első zstzs ötlete, azaz a támadó félnek legyen vesztesége lopásonként
a második ötlet: legyen rejtve az épület lista mint az elfek fantomseregénél.

a többit is gyűjtsük ki aztán vitassuk meg őket és a végleges ötletekről csináljunk szavazást... muszály mostmár valamit kezdeni a topiccal mert el fog halni.

Smooth Scroller 11-08-2006 03:33

nem tartok mindent elvetélt 5letnek, de elhangzottak itt el erős túlzások is.

mit szólnátok ehhez:

Törpe
Speciális varázslat: Tárnakulcs

"A törpe népek évszázadokon keresztül folyamatosan ki voltak téve a környező országok fosztogatásainak, hiszen nyersanyagkészletük szinte kimeríthetetlen volt. Ezt megelégelve a legöregebb, legbölcsebb törpe sámánok megalkották a tárnákat védő varázslatot, ami megfékezi a lopkodó törzseket. A bányákból a kitermelt nyersanyag, drágakő és a kovácsok fegyvereinek egy részét nem szállítják fel a felszíni raktárakba, hanem a már nem használt tárnákban gyűjtik össze azt. Természetesen az értékek egy része a mindennapi élethez szükséges tevékenységekhez kell, így a törpék felszíni raktárakba is mindenképpen eljuttatják a javak felét.
Amíg a tárnák varázslattal zárva vannak, a legügyesebb tolvajok sem képesek eljutni a mélyben őrzött javakhoz.
A varázslat ideje alatt minden, a termelt javak és tekercsek ellen irányuló lopás csak fele annyit visz, mint a varázslat nélkül. Ez a védelem nem vonatkozik a lakosokkal, katonákkal és épületekkel szembeni tolvaj akciók ellen.
Mivel a varázslat hatása alatt a lezárt részek miatt egyszerűen képtelenség bejárni az országot, ezért az épületfelmérés eredmény nélkül zárul a legjobb tolvajok számára is.
A hosszas keresgélés pedig jelentős időveszteséggel jár, ezért a tolvajok hamarabb elfáradnak.
"

Tehát annyiban változna az eredeti raktárkulcs, hogy a kaja és nyersi védelme mellett, a tekik fele is lakat alá kerül. Valamint épületfelmérés, nyersi és tekilopás esetén a támadó ország tolvajai -1% extra fáradtságban részesülnek a hosszas keresgélés miatt. Az összes többi tolvajakció az eddigiek szabályok szerint működne.

Összefoglalva tömören:
- raktárkészlet védelme (-50% a lopás hatásfoka)
- tudománytekercs védelme (-50% a lopás hatásfoka)
- épületfelmérés elleni védelem (minden épületre az eredmény 0)
- raktár- és tekercs lopás, épületfelmérés akciók -1% fáradtságot okoznak

azt hiszem ez jelentősen javítaná a törpék faji varázslatát és többé nem lenne a leggyengébb faji vari.

Med 11-08-2006 07:01

bingo! :) ez igen :)

zstzs 11-08-2006 08:29

igen

Ez szerintem is jobb!
De lehetne a neve labirintus:D

laci 11-08-2006 08:35

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41649)
Összefoglalva tömören:
- raktárkészlet védelme (-50% a lopás hatásfoka)
- tudománytekercs védelme (-50% a lopás hatásfoka)
- épületfelmérés elleni védelem (minden épületre az eredmény 0)
- raktár- és tekercs lopás, épületfelmérés akciók -1% fáradtságot okoznak

Ez nekem egy kicsit sok... Lassan odajutunk, hogy teljesen behal a "tekercsbiznisz". Vegyünk egy átlagos, nem tolvaj országot: óriástól és gnómtól már rég nem érdemes tekercset lopnia, elftől, fél-elftől, embertől nem tud, élőhalottól nincs mit, marad az ork. Aztán majd az orkot is levédjük, és szervusz világ.

Senki 11-08-2006 09:31

Scroller: szép! összeraktad a legjobb ötleteket és jól :D
szóval igazából összefoglaltad azokat az ötleteket a topicból amik tettszettek a legtöbbünknek, gyúrtál belőle egy jó varit, és igazából azt hiszem elnyerted vele a szavazatomat :D tettszik, támogatom az ötleted :)

(laci:amúgy szerintem a tekercs túlhangsúlyos, és az a faj ami nem védi meg azt, az nagyon nagyon nehezen játtszható... de amúgy a tekercs problémát nem egészen venném ide, és különben 50%-ból lopni tekercset, normálisan egyáltalán nem érvágás a tolinak, de a törpének hagy esélyt a túlélésre...:) )

Láma 11-08-2006 11:16

Quote:

Originally Posted by laci (Post 41666)
Ez nekem egy kicsit sok... Lassan odajutunk, hogy teljesen behal a "tekercsbiznisz". Vegyünk egy átlagos, nem tolvaj országot: óriástól és gnómtól már rég nem érdemes tekercset lopnia, elftől, fél-elftől, embertől nem tud, élőhalottól nincs mit, marad az ork. Aztán majd az orkot is levédjük, és szervusz világ.

A tolisok tekizzék csak egymást:)

Xeper 11-08-2006 11:31

Az 50% tekercsvédelmet túl erősnek tartom. max 30%-ot tartanék reálisnak, az sem lenne gyenge, van elég pénze egy törpének úgyis pótolni a hiányt :)
A tolik többlet fáradását megintcsak nem tartom helyesnek...

Mondjuk a tekik 20% védelmét úgy lehetne biztosítani, hogy tekilopáskor az ellenfél +1%-ot fárad(2%-ot?), és így nem 11/13/17 alkalomml tudna lopni, hanem csak 9/11/13 -szor (8/9/11 -ez már kb 32% védelem+gyengül az ellenfél tolija, úgyhogy lehet hogy még több is ) :)
Tehát külön nem is kell csökkenteni a tekilopás hatékonyságát, és mégis van védelem egy egyedi varázslat formájában (nem lesz egy legyengített szieszta)

Med 11-08-2006 12:36

MÉg miindig azt mondom, nem baj az a tekivédelem...
Akik félnek tőle, gondoljanak bele: így el lehet lopni ugyanannyit, csak kétszer annyi idő alatt - ez nem akkora levédés, így is 10kör alatt csúnyán el lehet bánni bárkivel (szöviben főleg)
Szóval én támogatom az 50%-ot :)

Senki 11-08-2006 12:58

Quote:

Originally Posted by Med (Post 41720)
MÉg miindig azt mondom, nem baj az a tekivédelem...
Akik félnek tőle, gondoljanak bele: így el lehet lopni ugyanannyit, csak kétszer annyi idő alatt - ez nem akkora levédés, így is 10kör alatt csúnyán el lehet bánni bárkivel (szöviben főleg)
Szóval én támogatom az 50%-ot :)

ha jól veszem ki akkor Xepi itt a tekilopás hatékonysága és a fáradás között talált problémát... jobban belegondolva a nagyobb fáradással kevesebbet tud lopni a toli szóval én inkább azt támogatom és 30% tekivédelmet.... végülis a törpének tényleg van pénze feltápolnia magát a legtöbb csoportban...
;)

laci 11-08-2006 15:33

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 41702)
A tolisok tekizzék csak egymást:)

A harcosok meg üssék egymást, a varázslók meg rengessék egymást, csináljunk 3 különálló játékot: Lopkodó, Hódító és Varázsló ;)

Senki 11-08-2006 15:40

Quote:

Originally Posted by laci (Post 41783)
A harcosok meg üssék egymást, a varázslók meg rengessék egymást, csináljunk 3 különálló játékot: Lopkodó, Hódító és Varázsló ;)

Laci komolyan nem értelek... szerinted a tolis dolga csak a tekilopás?! vagy azt hiszed ha lehet tekizni a törpét akkor több lesz a törpe? ha kevésbé lehet tekizni akkor lesz több és akkor lesz értelme a tekercslopásnak, így szinte mindenki óriás vagy gnóm! gondoljátok már végig... azt hiszem ennyi tekercsvédelem amit ezzel kapna igazán beleférne a törpébe... :rolleyes:

Med 11-08-2006 15:52

Pontosan... akkor fognak játszani egy fajjal, ha elég védettnek érzik - lásd az óriás elterjedése...
ezért kell MINDEN fajnak olyan formát adni, ami garantál egyfajta túlélési lehetőséget (ld. hulla topik - ugyanez a kérdés...)
Akik pl. nem 24 és fél órában játszanak naponta, azok szeretnék a napi 2-3 belépésüknél értelmes állapotban látni az orit. Ehhez kell egyfajta tűrőképesség, ami most a fajok sajnos nagy részénél (a törpénél is) nem megoldott.

Valezius 11-08-2006 16:03

Tetszik az új varázslat, én nem ezt érzem erősnek, hanem a már meglévőket (pl.: szieszta) lehet, hogy azok gyengítésén, vagy legalábbis módosításán kéne gondolkodni. Nem kéne tönkretenni a tolikat. Elég durva a tolvajok felfedése is, egy óriás vari ellen a tolvaj már teljesen esélytelen :(

laci 11-08-2006 16:48

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 41786)
Laci komolyan nem értelek... szerinted a tolis dolga csak a tekilopás?! vagy azt hiszed ha lehet tekizni a törpét akkor több lesz a törpe? ha kevésbé lehet tekizni akkor lesz több és akkor lesz értelme a tekercslopásnak, így szinte mindenki óriás vagy gnóm! gondoljátok már végig... azt hiszem ennyi tekercsvédelem amit ezzel kapna igazán beleférne a törpébe... :rolleyes:

A tolis dolga nem CSAK a tekilopás, de ha nem lesz ellopható nyers, és nem lesz ellopható tekercs, akkor mi lesz a tolvajokkal? Lehet velük mást is csinálni, de a tolvaj elsősorban tolvaj, gyakran ő tartja el az egész szövetséget.
Így most egy faj megerősítése árán egy egész játékstílus (vagy minek is nevezzem) szívna nagyot.

Smooth Scroller 11-08-2006 16:57

es ha nincs is toli a szoviben? mondjuk 3 hadis +a 1 vari? vagy ha a jatekos mf?
ne mar, hogy csak a tolis tarthatja el az orikat. :)

de itt nem errol volt szo, hanem HA fel lenne rakva a tarnakulcs, akkor csak a FELET viheti el a toli. nem nullat, hanem a felet. plusz jobban farad a keresgeles miatt.

laci 11-08-2006 16:57

Quote:

Originally Posted by zstzs (Post 37425)

Szerintetek?

Számomra ez rokonszenvesebb javaslat... Akár még a mostani raktárvédelemmel együtt is. A kecske is jóllakna, a káposzta is megmaradna ;)

laci 11-08-2006 16:58

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41801)
ne mar, hogy csak a tolis tarthatja el az orikat. :)

Ilyet ki állított? :eek:

Smooth Scroller 11-08-2006 17:01

Quote:

Originally Posted by laci (Post 41797)
A tolis dolga nem CSAK a tekilopás, de ha nem lesz ellopható nyers, és nem lesz ellopható tekercs, akkor mi lesz a tolvajokkal? Lehet velük mást is csinálni, de a tolvaj elsősorban tolvaj, gyakran ő tartja el az egész szövetséget.
Így most egy faj megerősítése árán egy egész játékstílus (vagy minek is nevezzem) szívna nagyot.

te irtad. :D

laci 11-08-2006 18:59

A "gyakran a tolvaj tartja el a szövetséget" és a "csak a tolvaj tarthatja el a szövetséget" között én elég nagy különbséget érzek :p

Csokibácsi 11-08-2006 19:12

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 41706)
Az 50% tekercsvédelmet túl erősnek tartom. max 30%-ot tartanék reálisnak, az sem lenne gyenge, van elég pénze egy törpének úgyis pótolni a hiányt :)
A tolik többlet fáradását megintcsak nem tartom helyesnek...

Mondjuk a tekik 20% védelmét úgy lehetne biztosítani, hogy tekilopáskor az ellenfél +1%-ot fárad(2%-ot?), és így nem 11/13/17 alkalomml tudna lopni, hanem csak 9/11/13 -szor (8/9/11 -ez már kb 32% védelem+gyengül az ellenfél tolija, úgyhogy lehet hogy még több is ) :)
Tehát külön nem is kell csökkenteni a tekilopás hatékonyságát, és mégis van védelem egy egyedi varázslat formájában (nem lesz egy legyengített szieszta)

Ez már viszonylag emészthető.
50% sok.
Az nem a jó megoldás, hogy kvázi óriást faragunk minden fajból, ami lopásérzékeny. Egyszerűnek egyszerű, az biztos ...

Csokibácsi 11-08-2006 19:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 41790)
Tetszik az új varázslat, én nem ezt érzem erősnek, hanem a már meglévőket (pl.: szieszta) lehet, hogy azok gyengítésén, vagy legalábbis módosításán kéne gondolkodni. Nem kéne tönkretenni a tolikat. Elég durva a tolvajok felfedése is, egy óriás vari ellen a tolvaj már teljesen esélytelen :(

Fajgyengítés sem lesz, ezt Ati már 1000x elmondta. Mondjuk egyszerűnek ez is egyszerű lenne.

Kubbi 11-08-2006 19:43

Én nem tartom jó ötletnek, hogy jobban fáradjanak.

A zombis topikban, úgy sajnálják erősíteni, azt a szerencsétlen hullát, itt meg rögtön ilyen védelem, olyan védelem?? És a törp a zombinál könnyebben játszható...

De jól meg lett fogalmazva a "tárnakulcs" az biztos. :)

És ez tutti jobban befolyásolja az egész csopit, mint a hullán elkövetendő változások.
Ati, ezt így tutti nem fogja elfogadni

Senki 11-08-2006 21:08

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 41922)
Én nem tartom jó ötletnek, hogy jobban fáradjanak.

A zombis topikban, úgy sajnálják erősíteni, azt a szerencsétlen hullát, itt meg rögtön ilyen védelem, olyan védelem?? És a törp a zombinál könnyebben játszható...

De jól meg lett fogalmazva a "tárnakulcs" az biztos. :)

És ez tutti jobban befolyásolja az egész csopit, mint a hullán elkövetendő változások.
Ati, ezt így tutti nem fogja elfogadni

a hulla az hulla, a törpe az törpe...

amúgy meg 50%ból lop, vagy fele annyit hoz, az ugyanaz, nem értem Laci a problámád a nyerssel... amúgy meg a tekercslopás készültségigényét kéne picit megemelni és nem is kellene ez a fáradásos dolog a variba :D de enélkül is ki lehet hagyni, de hogy csak a felét lássák a tekinek, ezt mindenképp fenttartom.

Gyula 11-08-2006 21:11

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 41994)
a hulla az hulla, a törpe az törpe...

amúgy meg 50%ból lop, vagy fele annyit hoz, az ugyanaz, nem értem Laci a problámád a nyerssel... amúgy meg a tekercslopás készültségigényét kéne picit megemelni és nem is kellene ez a fáradásos dolog a variba :D de enélkül is ki lehet hagyni, de hogy csak a felét lássák a tekinek, ezt mindenképp fenttartom.

a tekercs lopásos kérdés már egyszer megbukott :)

Senki 11-08-2006 21:14

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 41997)
a tekercs lopásos kérdés már egyszer megbukott :)

pedig kettő is volt... a lopások hatékonyság csökkentése volt a cél Aúú részéről, aztán meg nálam a hangsúlyosságukról volt szó, hogy lehessen így lopni őket, de ne legyen teki nélkül halott az ország... azt hizsem mindkettő érdektelenségbe és kompromisszumképtelenségbe fulladt.

(és Gyula, javítsd ki már az aláírásod :D)

laci 11-08-2006 21:18

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 41994)
nem értem Laci a problámád a nyerssel...

Nagyon rosszul fogalmazhatok, ha folyamatosan ennyire félreértetek :( Mondtam én olyat, hogy gondom van a nyerssel? Éppenhogy azt a javaslatot támogattam, amiben megmarad a mostani raktárkulcs, de még hozzá fokozottan csökken a tolvajok készültsége.

All times are GMT +1. The time now is 19:48.