Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Az újrázás korlátozása rendeltetésszerű használatra. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3942)

J.Ati 12-30-2009 00:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 234153)
Persze hogy nem ertik, mert nem igaz. Ha nagy a tudasod, pontosan tudod, hogy hol, hogy, es mennyit kell termelned (szabalyosan!) ahhoz, hogy hatekonyan tudj harcolni utana...

Én kérek elnézést.

Miért mondod, hogy szabályosan, amikor már megbeszéltük, hogy az újrázás szabályos.
Mi a probléma?

Ami pénz kell az alsó 4 szinthez az nekem mindig megvan, viszont 1/A-ban nem lenne elég az a pár milliárdocska, amivel rendelkezek.
Szerintem ezzel a problémámmal nem egyedül vagyok.

Viszont ne kanyarodjunk el a témától.
Még mindig azt mondom, hogy 1/A-ra való pénzgyűjtésre jó, ha van az embernek pár újrázási lehetősége. (akár 30)

Xeper 12-30-2009 00:45

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 234141)
Viszont, ha már szóba került az A csopi, és a pénz, akkor mégse támogatom az újrázás korlátozását, mert egy nagyon jó lehetőség azoknak, akik elsők szeretnének lenni.
A több éve pénzt tojó orikat másképp nem lehetne szerintem befogni, viszont pár újrával, és sok mrd lével már nekilehet vágni az 1/A-nak.

:eek:
Most komolyan azt mondod, hogy azért, mert jelenleg megteheted, hogy újrázással vagyont generálsz, ennek így is kell lennie, mert máshogy nem tudod behozni a legnagyobbakat? Szerinted ez a valós rendeltetése az újrázásnak?

szinkoly 12-30-2009 00:48

Szerintem akkor egyetértés lett abban, hogy a pénz mennyisége nem számít, hanem sokkal fontosabb a játékbeli tudás. Akkor viszont mi lesz az oka annak, hogy vannak, akik újrázással sokszorozzák a tőkéjüket. Annyi, hogy a plusz pénz segítségével könnyebb lesz nekik feljebb haladni. Márpedig ez, mint múltkor megkaptam:P, nem csalás, nyitott a lehetőség mindenkinek, nincs tiltva sehol. Mégis az említett "átlagjátékos" nemigen tud a lehetőségről, bele se gondol szerintem egy új játékosokból álló szövi (hacsak belső fórumon nincs ilyet téma, ezt nem tudom), hogy hoppá itt a lehetőség hatalmas pénzekre szert tenni. Épp ezért élveznek anyagi!! előnyt azok, akik mégis rendszeresen vagy kevésbé rendszeresen, de mégis újráznak.

És ha az ellenindok tényleg az lenne, hogy ott a lehetőség bárkinek, akkor meg adnék neki akkora publicitást, hogy valóban mindenki tudjon róla (bele kéne tenni a stratégiai kézikönyvbe is), és így ezzel teljesen egyenlőek legyenek az esélyek.

Csak akkor nagy valószínűséggel egyre többen választanák ezt az igen könnyű módszert a pénzszerzésre, és így tömegesen lenne újrázás. A pénzek hova kerülnének majd? Nem lehetne használni a piacot mentésre, raktárnak (márpedig az újrázott vagyon jó része is ott pihenget, ott nincs baja csak), hiszen bármikor bárki összedönthetné az egészet a sajátjával.

Ebből adódóan szerintem ismét nem érné meg újrázgatni a vagyont.

J.Ati 12-30-2009 00:49

Quote:

Originally Posted by Von (Post 234156)
Ez igen jó kérdés, szerintem két különböző dologról beszélünk... :)
Az A-ban is ugyanúgy kell lennie az újrakorlátozásnak, szerinted meg nem, én pedig nem értek egyet az érveiddel, ennyi :)

Részemről már nem csak az a kérdés, hogy A-ban legyen-e újrakorlát, hanem az, hogy legyen-e egyáltalán.

Eddig úgy voltam ezzel a kérdéssel, hogy jó, ha korlátozzuk az újrázókat, mert alsóbb csopikat tönkrevágták, de most Poolnak és neked köszönhetően rájöttem ,hogy 1/A-ról szól megint az egész.
Egy mondatomból elindult ez a beszélgetés, ami az A-hoz volt köthető, és erről beszélünk már 2 órája. (mindjárt jön még pár A-s, aztán megyek is aludni:p)

Tibuékat meg azért hoztam fel, és fogom felhozni, mert miattuk nyílt ez a topic is.
Tibuék előtt nem voltak újramatyik?

Von 12-30-2009 00:52

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 234161)
Egy mondatomból elindult ez a beszélgetés, ami az A-hoz volt köthető, és erről beszélünk már 2 órája. (mindjárt jön még pár A-s, aztán megyek is aludni:p)

Komolyan nem értelek. Felhozod az A-s témát, aztán meg a fejünkhöz vagdosod, hogy erről szól már 2 órája a beszélgetés (holott te hoztad fel), TEHÁT erről szól a topik.
Vannak logikai bukfencek ebben a gondolatmenetben

Serg 12-30-2009 00:58

Quote:

Originally Posted by Von (Post 234162)
Komolyan nem értelek. Felhozod az A-s témát, aztán meg a fejünkhöz vagdosod, hogy erről szól már 2 órája a beszélgetés (holott te hoztad fel), TEHÁT erről szól a topik.
Vannak logikai bukfencek ebben a gondolatmenetben

Biztos tesitagozatos(volt van lesz)

J.Ati 12-30-2009 00:59

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 234159)
Most komolyan azt mondod, hogy azért, mert jelenleg megteheted, hogy újrázással vagyont generálsz, ennek így is kell lennie, mert máshogy nem tudod behozni a legnagyobbakat?

Igen, ezt mondom, de szerintem elolvastad, nem kell rákérdezni, hogy biztos vagyok-e benne.:)
Viszont megint hozzátenném, amit már megbeszéltünk, hogy ez csak pénz.
Ettől függetlenül nem fogom legyőzni a "legnagyobbakat".

Quote:

Szerinted ez a valós rendeltetése az újrázásnak?

Mivel nincs jelenleg szabály arról, hogy nem lehet vagyont duplázni újrázással, ezért akár lehet ez a valós rendeltetése.
Viszont magán véleményem, hogy csak akkor újrázok, ha annyira levernek, hogy nem tudok felállni.

Te még sose újráztál pénzt?:)
Hozzáteszem, hogy én még soha nem újráztam lé miatt.

Von 12-30-2009 01:13

Attila, ne a status quo-ból vezesd le a következtetésed, hanem abból, hogy mit tartanál értelmesnek. Most írtad, hogy nem újráztál vagyonért. Mindenki tud újrázni szöviszinten rengeteget, ezen dőljön el kinek mennyi pénze lesz? Abból, hogy nem újráztál vagyonért, az derül ki, hogy nem ezt tartod az üdvösség útjának. Márpedig ha elharapódzik az újramatyizás, akkor lépést tartani csak újramatyizással lehet, és ez szerintem nem egy kívánatos állapot. Úgy is mondhatnám, hogy az újrázás nem rendeltetésszerű, megalomán használata játokosok tömegeinek teheti értelmetlenné a játékot.

Serg 12-30-2009 01:13

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 234165)
Igen, ezt mondom, de szerintem elolvastad, nem kell rákérdezni, hogy biztos vagyok-e benne.:)
Viszont megint hozzátenném, amit már megbeszéltünk, hogy ez csak pénz.
Ettől függetlenül nem fogom legyőzni a "legnagyobbakat".

Mivel nincs jelenleg szabály arról, hogy nem lehet vagyont duplázni újrázással, ezért akár lehet ez a valós rendeltetése.
Viszont magán véleményem, hogy csak akkor újrázok, ha annyira levernek, hogy nem tudok felállni.

Te még sose újráztál pénzt?:)
Hozzáteszem, hogy én még soha nem újráztam lé miatt.

Én meg már sokszor újráztam pénzt tekercset és rúnát: anno a pannonfölde anyagi forrásait az biztosította hogy amit összeújráztam alul azt leújráztam az A ban is és amíg mások szintet léptek 1000 körönként nekem volt olyan szint hogy 3000-4000 körig tartott sok sok átvirrasztott éjszakával hogy ne kopjanak a tekercsek,ne lopják el a rúnát stb...
Igazából nem azzal van a gond hogy ezt bárki megcsinálja 100-200 millió tekivel akár 4 milliárd rúnával és full pénzzel hanem hogy van aki 1 milliárd tekivel van aki 2 milliárd tekivel akarja ugyanezt és nem 5x hanem 30x

J.Ati 12-30-2009 01:18

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 234167)
Én meg már sokszor újráztam pénzt tekercset és rúnát: anno a pannonfölde anyagi forrásait az biztosította hogy amit összeújráztam alul azt leújráztam az A ban is és amíg mások szintet léptek 1000 körönként nekem volt olyan szint hogy 3000-4000 körig tartott sok sok átvirrasztott éjszakával hogy ne kopjanak a tekercsek,ne lopják el a rúnát stb...
Igazából nem azzal van a gond hogy ezt bárki megcsinálja 100-200 millió tekivel akár 4 milliárd rúnával és full pénzzel hanem hogy van aki 1 milliárd tekivel van aki 2 milliárd tekivel akarja ugyanezt és nem 5x hanem 30x

Gratulálok;):(

Én ezért se leszek A-ban "profi" játékos.

A lényeg, hogy csak fején találtam a szöget:)
1/A-ról szól ez az egész...

Serg 12-30-2009 01:21

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 234168)
Gratulálok;):(

Én ezért se leszek A-ban "profi" játékos.

A lényeg, hogy csak fején találtam a szöget:)
1/A-ról szól ez az egész...

Az anarchban megteremtheted másképpen a lentebbi szintekre meg nem kell ekkora vagyon.

Gratulálni meg akkor gratulálj ha megcsináltad az egészet az elejétől mert nem azért nem csinálja mindenki mert nem tudnak róla hanem mert elég unalmas és fárasztó!A profizmushoz még ezeken kivül nem árt ha tudsz játszani

J.Ati 12-30-2009 01:58

Talán ez a lényeg.

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 234169)
Az anarchban megteremtheted másképpen a lentebbi szintekre meg nem kell ekkora vagyon.

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 234169)
Gratulálni meg akkor gratulálj ha megcsináltad az egészet az elejétől mert nem azért nem csinálja mindenki mert nem tudnak róla hanem mert elég unalmas és fárasztó!A profizmushoz még ezeken kivül nem árt ha tudsz játszani

Én aztán nem fogom megcsinálni, mert nekem sem kedvem, sem időm nincs erre.
Játéktudást még kérnék a szomszéd nénitől, de azzal meg nem sokat érnék jelen esetben.

A lényeg, hogy biztos vannak olyan játékosok, akik kitűzték célul, hogy felvisznek A-ba sok mrd lét, és megpróbálják felvenni a kesztyűt.
A lét pedig úgy gyűjtik, ahogy te leírtad.

(figyelnek, lesznek átvirrasztott éjszakáik, több ezer körig lesznek egy szinten stb.)

none 12-30-2009 10:34

No akkor kezdjük az elején.. természetessen nem támogatom az újrázás bármi nemű korlátozását..
nehány ok, hogy miért is nem.. mivel eddig is volt lehetőség újrázással vagyon felvinni A-ba, (valjuk meg ez az egész 1/A-ról szól, és arrol, hogy néhányan nem néznék jó szemmel, ha nagyobb vagyon megjelenne ott) ezért hatalmas előnybe lennének azok, akik eddig megtehették, azokkal szemben, akik ezután nem.. és nem egy nagyobb klán vagyonának alapja újrázásbol származik.. (és mivel pool emlegetett engem, akkor példának említem az ő klánját..)
másik dolog, hogy a top klán rendelkezik irreális vagyonnal, ehhez képest az emlegetett 1,8 mrd teki aprópénz.. azzal még a megközelítésük se lenne lehetséges..(aki nem tudná A-ban a teki eladása korlátozott.. ok nékül nem fog senki abba fektetni vagyonokat) de legalább valamelyest lehet ledolgozni a hátránybol..
harmadik.. egyesek állítása szerint az újrázással vagyon gyarapítás egyszerű dolog..
de ha valaki teszem azt katit akat újrázni.. annak néhány napig 24 óráznia kell..
ha valaki nagyobb vagyonokat akar mozgatni ahhoz agy is kell.. karavánon nem lehet tekit átküldeni, és klánraktár sincs alsóbb csoportokban.. (főleg úgy ha jónéhány ember mesterkedik azon, hogy senki ne tudja felvinni a vagyont 1/Aba, és ezt bárkivel megtennék akiről megtudnák, hogy ezt tervezi..:))
negyedszer.. ahhoz hogy újrázni tudj valamit igenis meg kell termelni az alapjait, ami nem két nap.. 20 milla teki megírása szöviben 200 hekin ~1 év (Reaktor a tekinek van írási költsége is vagy te ingyen íratod? és nem mellékessen a teki 19 körönként kopik 24 körig nem piacozhatsz.. legalább 1 kötelező kopás van szintenként:)) ha valaki megújrázza addig hogy 20 millábol a már emlegetett 1,8 mrd legyen annak ez még több mint 1 évébe telik..(Serg 30 újra az ~2 év szerintem, ha pl sütike ennyi időt akar csak újrázással tölteni, akkor meg is érdemli a vagyont amit szerez vele ami igencsak korlátozott.. 2-3 milla kati újrázásonként A-ban (amit előzőleg meg kell termelni, topon átverekedve felhozni:)) így összeségében összehozhat 2 év alatt 70-80 milla katit mialatt a big ennek minimum 3-4szeresét termeli meg:)) (tehát az újrázás önmagában nem elég sok mindenre, csak kiindulási pontot ad..)
sokakkal szemben én legalább tudom miről beszélek, újrázással vagyont duplázni nem nehéz kis tételben.. de egy szint után igenis idő, energia, és talán tudás igényes is.. szerintem aki hajlandó hónapokat, sőt inkább néhány évet erre szánni az ugyan úgy tehesse meg, mint ezelőtt megtehette, az hogy elszaporodnának a vagyonújrázók az butaság hiszen eddig is volt lehetőség, és eddig is volt nagy tételben menő vagyon miatti újrázás.. az A teljes tekipiaca a jó példa erre:)
és egyértelmű, hogy ilyen mennyiségű vagyonnak a végső célja az, hogy A-ba jusson..

Pool 12-30-2009 10:48

Ezzel végülis mit akarsz mondani none?
A Te klánod is arra várt, hogy egy B-ben levő ori felvigye a leképzett katonákat A-ba (Ezt Batutól tudom), és ott gondolom, nem egy újrát akart bevállalni, hiszen 5 személyiséges.
De még időben elkapta az én Turulom, majd mi is adtunk neki, mint ahogy mindenkinek fogunk, ahogy tudunk, aki nagyarccal, másokat lenézve, királykodva trónol lufiorikkal vmelyik csoport tetején. Én is voltam gyorsban top1 sokszor, termeltem rengeteg pénzt, de ennyire szar feléptésem sose volt, hogy 6-7 sereg egyszerre gyalogoljon át rajtam.
De ebbe nem menjünk bele, hiszen Te erről elsőkézből tudsz mindent, hiszen, amikor megtudták, le akarom őket vadászni, a Te orid akadályozott minket ebben, ami később kiderült, a már anarchos B Vezér irányítás alatt volt. De nem ez a lényeg...

Itt nem azzal van gond, hogy valaki le akarja újrázni 5-10-15*, amit összeszedett, hanem azzal, hogyan szedte össze amit A-ba visz.

Az én klánom, a ***Furiánok*** onnan indult el, hogy magam maradtam a ***Reményhozókban***, majd a mostani orim leújrázott 3*, max pénzt és kb. 450.000.000 rúnát. Nem volt milliárd tekim, sem leképzett millió katonám.
Aztán sikerült megfelelő klántársakat találnom, jó törpét, jó orkot, jó gnómot, jó elfet és beindult a gyártás, haladás...
Régi ismerősöm, Arwyl segített rajtunk félúton, hálás köszönet érte...
De egy majd 5.000.000 értékű klán ennyiből indult...

sutike31005 12-30-2009 10:55

Quote:

Most komolyan azt mondod, hogy azért, mert jelenleg megteheted, hogy újrázással vagyont generálsz, ennek így is kell lennie, mert máshogy nem tudod behozni a legnagyobbakat? Szerinted ez a valós rendeltetése az újrázásnak?

nem ez.. és tudod sose hasznaltam meg vagyon generalashoz ujrat.. meg fajvaltashoz se... csak akkor mikore elvertek mint a... akkor hasznaltam.. mert ugy emlekszem regen le volt irva valahol hogy ujrat csak vegszukseg eseteben.. de tudod Xepi, ha 9 ev alatt osszegyult ennyi és szamolok vele mint elemmel, hisz erre epul a szemelyiseg mellett a lepdeles.. ez egy hosszu tavu dolog..eldontod most, hogy x ev mulva meglesz az eleg szemelyiseged, hogy szep legyen az orkod..es osszegyulik az ujrak szama is.. akkor azt mar nevezheted strategianak.. talan...az is egyfajta taktika, hogy ott maradsz egy szinten es egyre feljebb mesz, nem? legnagyobb... nezopont kerdese.. nem tudom mit akarnak Tibuek.. csak azt tudom en mit szeretnek... egy taviranyitasu autot kerek lehetoleg sarga porsche legyen.. monduk 911-es.. na de most komolyan.. lesz ami lesz.. azzal fogok jatszani ami van.. penz nelkul is pihenteto a jatek.. meg egyes emberek.. :)

Tsobi 12-30-2009 10:56

Számomra nem szempont az 1/A, én nem és szerintem a topklánok egyetlen tagja sem tart attól, hogy valaki pár milla katonával és 5 mrd tekivel megdönti a hatalmukat - a tekit eladni halál, a katonatermelése pedig egy közepes agyi kapacitással rendelkező 10 fős klánnak is több annyi idő alatt, míg ők újráznak.

sutike31005 12-30-2009 11:00

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 234167)

Serg.. ugyse a teki a penz.. hanem az egyseg.. ahhoz kell az igazan sok atvirasztott tortenet, hogy egyseget vigyen fel valaki...es azt szerintem Te is tudod, hogy rajtad kivul nem sokan valallnak be...

Pool 12-30-2009 11:42

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 234200)
nem tudom mit akarnak Tibuek..

Ha jól tudom, az Anarchista Csoport(ok) Vezére akar lenni...

Batu 12-30-2009 13:54

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234198)
De ebbe nem menjünk bele, hiszen Te erről elsőkézből tudsz mindent, hiszen, amikor megtudták, le akarom őket vadászni, a Te orid akadályozott minket ebben, ami később kiderült, a már anarchos B Vezér irányítás alatt volt. De nem ez a lényeg...

Itt nem azzal van gond, hogy valaki le akarja újrázni 5-10-15*, amit összeszedett, hanem azzal, hogyan szedte össze amit A-ba visz.

Maradjunk annyiban Pool, hogy itt is csak tippelgetsz. Rálátásod sincs, hogy kinek miből van a vagyona. Azt meg nevetségesnek tartom, hogy tudod melyik orit ki irányítja épp, ez csak sértegetés és sárdobálás.
Az egész abból indult ki, hogy van egy nagyszájú srác aki túl nagy arccal közelített a többi játékos felé és ezért hajtóvadászat indult ellene. Közben kiderült ez-az és megpróbáltok borsot törni az orra alá. Gratulálok, sikerült!:)
Az vesse az első követ aki nem hibázott még.....

Tsobi 12-30-2009 13:56

OFF/
Szegény Batu! :(

Batu 12-30-2009 14:01

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 234246)
Szegény Batu! :(

Hallgatlak.

Von 12-30-2009 14:03

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 234248)
Hallgatlak.

Chatben nyissatok neki témát :) Én egyébként kíváncsi lennék a te verziódra is, de itt csak offért büntetőpontokat kaptok (kapunk), meg bannolást, ha nem a chatben egy külön témában beszéltek/beszélünk erről :)

Pool 12-30-2009 14:32

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 234245)
Maradjunk annyiban Pool, hogy itt is csak tippelgetsz. Rálátásod sincs, hogy kinek miből van a vagyona. Azt meg nevetségesnek tartom, hogy tudod melyik orit ki irányítja épp, ez csak sértegetés és sárdobálás.
Az egész abból indult ki, hogy van egy nagyszájú srác aki túl nagy arccal közelített a többi játékos felé és ezért hajtóvadászat indult ellene. Közben kiderült ez-az és megpróbáltok borsot törni az orra alá. Gratulálok, sikerült!:)
Az vesse az első követ aki nem hibázott még.....

Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Chat
Ne OFF-oljunk máshol.

Wu:) 12-30-2009 19:37

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 234155)
mondjuk az se ép aki A-ba felhoz x milliárdnyi tekercset :D:rolleyes: mikor így is elég vicces a teki piac :D

nah itt látszik, hogy gőzöd sincs mit kell, és az okosok mit szoktak újrázni...

Tekit addig érte meg halmozni, amíg az egyik(szerintem mindenki tudja melyik)
nagy klán abba halmozta a pénzét, és ezzel minden csoportra hatást gyakorolva
értékkel és likviditással töltötte meg ezt az eszközt. Egyszerű gazdaságtani
dolog volt, mint a mai, nem arany alapú fizetőeszközöket is az tölti meg értékkel,
hogy mindenki által elismert, adott fizetőértékkel felruházott, likvid eszközök.
Mivel a kereslet megszűnt, összeomlott a tekipiac. Aki tekiket újrázgat
az 1A ra, attól nem kell tartani senkinek. :D :D :D

Von 12-31-2009 02:34

Quote:

Originally Posted by none (Post 234191)
harmadik.. egyesek állítása szerint az újrázással vagyon gyarapítás egyszerű dolog...

Próbáltál már normálban 4esen, G-ben vagy B-ben (ne adj' Isten A-ban) ugyanekkora vagyont összetermelni (szabályosan)? A válaszból kiderül miért is "egyszerű" az újrázás. Egyébként én személy szerint max véletlen használtam az "egyszerű" szót rá, sokkal inkább arról van szó, hogy olcsó pénzt így csinálni.

Továbbá az is vicces, hogy úgy fogalmazol, mintha a topklánok, beleértve a régebbieket, vagy a mostani nem csak első klánt, oda regelték volna az orijaikat ahol most épp vannak.

Az, hogy te esetleg ezt képzeled el üdvözítő útnak, még nem jelenti azt, hogy ez így normális.

Takanohana 12-31-2009 05:49

Szóval 1/A, 1/A és megint csak 1/A.

Gondoltatok már arra, hogy a játékosok zöme nem az 1/A-ban van, és nem is ír ide, mert egyszerűen csak játszani akar? Nem évek alatt mérhetetlen vagyonokat halmozni izzasztó tekiírással, meg idegtépő újrázásokkal, hanem játszani.

Nekem speciel semmi bajom az újrával, sem a vagyongyarapítással. Azzal sincs, ha valaki összeszedte a rengeteg pénzt, aztán átszáguld a csopin és kiköt az A-ban.

Azt viszont direkt utálom, mikor szerzek egy kis földet (nem az 1/A-ban!!) és nem tudom beépíteni, mert a kő eltűnik a piacról, aztán horror áron van napokig. Nem gondolom én, hogy ez direkte azért van, hogy a kevésbé dörzsölt és tapasztalt játékosok szívjanak, nyilván van gazdasági értelme, de ez nem vigasztalja az "átlagjátékost".

Ti mind profik vagytok, "átlagjátékos" nem nagyon ír ide, egyrészt mert nem érti a dolgokat olyan szinten, mint ti, másrészt meg ezért gyorsan le is oltjátok, így elmegy a kedve.

De ha már elfelejtettétek, a játékosok zöme a játékot nem stratégiai lehetőségek tárházának tekinti, hanem olyan játéknak, ami igényel némi előrelátást és stratégiát, de alapvetően a harcról, az akciókról szól.

-Fegya- 12-31-2009 06:21

Én igazságtalannak tartom, hogy az egyszer megtermelt javakat sokszor lehet felhasználni. A játék szempontjából sem tartom jónak, hogy az anyagi javak sokszorozódnak. Ezt egy régi hozzászólásomban kifejtettem:

Quote:

Úgy gondolom, egy stratégiai játék annál jobb, minél több stratégiai döntést lehet hozni. A stratégiai döntések számát nagyon megnövelné, ha a javak sokkal szükösebbek lennének a hódítóban.
Például stratégiai döntés lehetne, hogy mikor tegyek fel valamilyen varázslatot, hisz ha mindig fenn van egy varázslat, azt nem bírnám rúnával. Persze, ha annyi a rúna a játékban, mint most, akkor ilyen stratégiai döntés nem lesz a játékban.
Ilyen jellegű példát rengeteget lehetne hozni. Ezt a példát csak azért hoztam, hogy érzékeltessem, a javak szűkössége növeli a stratégiai döntések számát.
A hódító viszont nagyon más irányba ment. A javak bőségének az irányába. Most úgy lehet eredményesen játszani, ha nagy tartalékot gyűjtsz. A tartalékokkal aztán olyan javakat szerzel, amiket csak akarsz és így tudsz esetleg eredményesen játszani.
Nem hiszem, hogy lehetne változtatni ezen. Nagyon sok mindenen kéne változtatni. Ha sikerülnének ezek a változtatások, az is nagy igazságtalanság lenne, mert akik nagy országot hoztak létre a javak bőségének idején, aligha behozhatóak szűkös javak esetén.
Régen, már a levlista idején is nagyon sokat érveltem az újrázás nem rendeltetés szerű használata ellen. Jelenleg az a javaslat tetszik a legjobban, hogy legyen megnövelve az újrázáshoz szükséges idő.

BigPi2 12-31-2009 07:54

Érdekes nekem még nem tűnt fel, hogy a szükség a stratégiai sokszínűséget hozta volna magával.
Épp ellenkezőleg tapasztaltam. Utálok úgy játszani, hogy nem csak azt kell kiszámolnom, hogy beütök-e, hanem azt is, hogy az elhulló sereg értéke mekkora.

Még bőség idején egészen extrém felállásokat is létre lehet hozni, akár csak egy ütés erejéig is.

-Ricsi- 12-31-2009 09:17

Szerintem aki kivár x köröket és unatkozik az orijával, az is meg is érdemli a kiújrázott "segélyt".
Ne legyünk álszentek, mindenki élne a lehetőséggel, ha nem kéne sok-sok kört kiszenvedni, ahhoz hogy újrázhass. Éppen ezért senki nem teszi meg, csak akinek valóban egy kis plusz jövedelemre van szüksége.

Hülyeség lenne korlátozni, ez így jó ahogy van.

-Fegya- 12-31-2009 09:32

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 234335)
Érdekes nekem még nem tűnt fel, hogy a szükség a stratégiai sokszínűséget hozta volna magával.
Épp ellenkezőleg tapasztaltam.

Az egyén szempontjából természetesen mindig a bőség adja a legtöbb lehetőséget.
De a játékban a szükség teremti meg a sokszínűséget, a stratégiai döntések tömegét.

Xeper 12-31-2009 13:53

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 234343)
Szerintem aki kivár x köröket és unatkozik az orijával, az is meg is érdemli a kiújrázott "segélyt".
Ne legyünk álszentek, mindenki élne a lehetőséggel, ha nem kéne sok-sok kört kiszenvedni, ahhoz hogy újrázhass. Éppen ezért senki nem teszi meg, csak akinek valóban egy kis plusz jövedelemre van szüksége.

Hülyeség lenne korlátozni, ez így jó ahogy van.

A probléma ott kezdődik, hogy egyre többen élnek ezzel a "megérdemelt" plusz jövedelemmel. Ennek eredményeként egyre erősebb gazdasági kényszerpályára kerül az átlagos játékos, aki nem újrázza a vagyonát. Látva szűkös lehetőségeiket, láncreakció jelleggel egyre többen fogják választani a +500 kör árán szerezhető többletet. (történik ez most is... nem robbanásszerűen, de észrevehető mértékben) Idővel tényleg csak az tud majd érvényesülni, aki egyre többször újrázik, ezért sokan fogják megtenni -ezzel egyre erősítve ezt a hatást.

Akik folyton az A-t emlegetik: a téma szempontjából irreleváns, hogy az A-ban fog kikötni a legnagyobb mennyiségű áru. Út közben a többi csoport piacán is káoszt okoznak ezek a vagyonok, ezzel rontva az átlagos játékosok játékát.
Ne mondja nekem senki, hogy normális módon egy nagyon dörzsölt szövetség össze tudna szedni a 3. szintig több, mint 1 milliárd tekercset. Egyedül a hatványozásként működő újrázás korlátok nélküli (tudom, 500 kör... :) ) használatával érhető ilyesmi el.

Wu:) 01-02-2010 06:11

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 234397)
A probléma ott kezdődik, hogy egyre többen élnek ezzel a "megérdemelt" plusz jövedelemmel. Ennek eredményeként egyre erősebb gazdasági kényszerpályára kerül az átlagos játékos, aki nem újrázza a vagyonát. Látva szűkös lehetőségeiket, láncreakció jelleggel egyre többen fogják választani a +500 kör árán szerezhető többletet. (történik ez most is... nem robbanásszerűen, de észrevehető mértékben) Idővel tényleg csak az tud majd érvényesülni, aki egyre többször újrázik, ezért sokan fogják megtenni -ezzel egyre erősítve ezt a hatást.

Akik folyton az A-t emlegetik: a téma szempontjából irreleváns, hogy az A-ban fog kikötni a legnagyobb mennyiségű áru. Út közben a többi csoport piacán is káoszt okoznak ezek a vagyonok, ezzel rontva az átlagos játékosok játékát.
Ne mondja nekem senki, hogy normális módon egy nagyon dörzsölt szövetség össze tudna szedni a 3. szintig több, mint 1 milliárd tekercset. Egyedül a hatványozásként működő újrázás korlátok nélküli (tudom, 500 kör... :) ) használatával érhető ilyesmi el.

:D :D :D

remélem sok tekit(rúna detto) hoznak fel... :o
tekivel nem lehet ütni se, foglalni se, meg se lehet enni, morált se
lehet vele javítani, semmire se jó, hiszen nincs rá kereslet!
de örülök, hogy vannak, akik még le vannak kicsit maradva, így a 1,5 éve
leszabizott lenti szintes törpimből pár nap alatt el tudtam adni minden rúnát!
:D :p

Serg 01-02-2010 07:11

Az újrázás lekorlátozása azt vonja maga után hogy szép lassan meghal a játék a hódítóban.Egy klán megteremtésének költsége is komoly vagyon a fenntartása se kevés ,de ha még haladni is akarsz....
Egy ráállás költsége egy hadi klánnál építéssel bontással fokozással akár többször 10 milliárdot is felemészthet,mert a felfedezés annyira megdrágult hogy megközelítésre nem használja senki.Aztán egy közepes ország seregcseréje is horror pedig a sereg árak most teljesen normális szinten vannak és ha megnézzük ugyan ezt klánszinten,ember legyen a talpán aki klántámadás után megoldja.
Aki arra gondol hogy megtermeli ennek költségeit az A ban az vagy a Top 1 tagja vagy nem gondolkodik reálisan.
Ha egy db klántámadásra egy fél évet kell gyűjtögetni akkor előbb utóbb nem játéknak fogod tekinteni hanem munkának...
Én szeretném ha sok ember vállalná hogy képzés alatt felhoz 2-3 millió egységet hiszen ez azt eredményezné hogy lemennek a kati árak és lehetne játszani.Mondjuk ehhez kellene sok ország aki katonát termel a 2B ben 3600 hekin békében egymás mellett :D(ez valószínűleg nem megoldható)

Pool 01-02-2010 08:03

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 234562)
Az újrázás lekorlátozása azt vonja maga után hogy szép lassan meghal a játék a hódítóban.Egy klán megteremtésének költsége is komoly vagyon a fenntartása se kevés ,de ha még haladni is akarsz....
Egy ráállás költsége egy hadi klánnál építéssel bontással fokozással akár többször 10 milliárdot is felemészthet,mert a felfedezés annyira megdrágult hogy megközelítésre nem használja senki.Aztán egy közepes ország seregcseréje is horror pedig a sereg árak most teljesen normális szinten vannak és ha megnézzük ugyan ezt klánszinten,ember legyen a talpán aki klántámadás után megoldja.
Aki arra gondol hogy megtermeli ennek költségeit az A ban az vagy a Top 1 tagja vagy nem gondolkodik reálisan.
Ha egy db klántámadásra egy fél évet kell gyűjtögetni akkor előbb utóbb nem játéknak fogod tekinteni hanem munkának...
Én szeretném ha sok ember vállalná hogy képzés alatt felhoz 2-3 millió egységet hiszen ez azt eredményezné hogy lemennek a kati árak és lehetne játszani.Mondjuk ehhez kellene sok ország aki katonát termel a 2B ben 3600 hekin békében egymás mellett :D(ez valószínűleg nem megoldható)

Egyetértek az írásoddal, nekünk is gondot okozott már akár két ország seregcseréje is.
A katonatermelés is megoldható B-ben max hekin, feltéve, ha tisztességesen mennek oda fel az orik, nem úgy, mint a legutóbbi 8...

-Fegya- 01-02-2010 08:26

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 234562)

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234563)
Egyetértek az írásoddal, nekünk is gondot okozott már akár két ország seregcseréje is.
A katonatermelés is megoldható B-ben max hekin, feltéve, ha tisztességesen mennek oda fel az orik, nem úgy, mint a legutóbbi 8...

Hihetetlen...
Ennyire megváltozott az 1A, mióta nem játszok?

Az olyan klánok, mint a tiétek, szerintem rengeteget tud termelni. Persze, csak akkor, ha mindenki aktívan termel és piacozik...

Pool 01-02-2010 08:28

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 234565)
Hihetetlen...
Ennyire megváltozott az 1A, mióta nem játszok?

Az olyan klánok, mint a tiétek, szerintem rengeteget tud termelni. Persze, csak akkor, ha mindenki aktívan termel és piacozik...

Nálunk nem minden tag teheti meg, hogy termelőre vegye az éplistáját...

karesz6 01-02-2010 19:47

Ennek a problémának a megoldásához szerintem nem kell Ati.
Évekkel ezelőtt is olvasgattam ezt a fórumot és most is (Ujra). Ami feltűnt hogy az aktív nevek nem igazán változnak. Vagyis itt nagyrészt egy elég profi törzsjátékos réteg van rengeteg játéktudással, tapasztalattal, és mivel annyira ellene vagytok nyilván ti nem is csináljátok tehát rengeteg ujrázási lehetőséggel.:) Tehát tessék összedobni egy szövit ahol mindenkinek van vagy 30 ujra lehetősége irni 1 csillió tekit 5 ben megújrázni 5x30=150 alkalommal ezenkívül van ugye 5*5*20=500 percetek a piacon ebből a nap minden órájára jut 20 perc. Ebből a komplett katona és nyersi piacot a teljes felvásároltság állapotában tartani a megvásárolt nyersivel pedig az árakat horribilis mértékűre feltornázni és ott is tartani. (a sokpénzes orik úgyis megveszik vagy mehetnek önellátónak). Ezután pedig a tekipiac árait a mélységes mélységekbe taszítani és sziszifuszi munkával egyesével felderítve az összes országot megkeresni a tekitartókat. A gnómokat addig ütni amíg le nem hullik róluk a könyvtárkulcs elszedni az összes tekiraktár országtól a tekijeit vagy a piacon potom pénzért (mert alacsonyak az árak) vagy tolvajakciókkal. (összes vari lemérgezése + tekilopás) (jelzem megtehetitek hogy néhány körönként váltogatjátok a következő épületkonfigokat : templom+ház, kocsma+ház, barakk+ház). Ez ugye tovább növeli a pénzeteket.:) Vagy legalábbis finanszírozza ezeket a költséges hadműveleteket. Tudom ez nagyonlassú módszer de így szépen a b ig kiirthatjátok az összes ujrázgatós tekercsraktárat és rohadtul megszedhetitek magatokat belőle. Ati meg jutalomképp tenne mondjuk egy kis koronát a nevetek mellé-:)

A rövidebb módszer meg mondjuk hogy lenne egy új vari ami megmutatja mennyi tekercse van a delikvensnek vagy a fosztogatás a piacon lévő árúkra ill. a tekercsekre is kiterjedne. (valaamit valamiért. :) )

Pool 01-02-2010 20:00

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 234673)
Ennek a problémának a megoldásához szerintem nem kell Ati.
Évekkel ezelőtt is olvasgattam ezt a fórumot és most is (Ujra). Ami feltűnt hogy az aktív nevek nem igazán változnak. Vagyis itt nagyrészt egy elég profi törzsjátékos réteg van rengeteg játéktudással, tapasztalattal, és mivel annyira ellene vagytok nyilván ti nem is csináljátok tehát rengeteg ujrázási lehetőséggel.:) Tehát tessék összedobni egy szövit ahol mindenkinek van vagy 30 ujra lehetősége irni 1 csillió tekit 5 ben megújrázni 5x30=150 alkalommal ezenkívül van ugye 5*5*20=500 percetek a piacon ebből a nap minden órájára jut 20 perc. Ebből a komplett katona és nyersi piacot a teljes felvásároltság állapotában tartani a megvásárolt nyersivel pedig az árakat horribilis mértékűre feltornázni és ott is tartani. (a sokpénzes orik úgyis megveszik vagy mehetnek önellátónak). Ezután pedig a tekipiac árait a mélységes mélységekbe taszítani és sziszifuszi munkával egyesével felderítve az összes országot megkeresni a tekitartókat. A gnómokat addig ütni amíg le nem hullik róluk a könyvtárkulcs elszedni az összes tekiraktár országtól a tekijeit vagy a piacon potom pénzért (mert alacsonyak az árak) vagy tolvajakciókkal. (összes vari lemérgezése + tekilopás) (jelzem megtehetitek hogy néhány körönként váltogatjátok a következő épületkonfigokat : templom+ház, kocsma+ház, barakk+ház). Ez ugye tovább növeli a pénzeteket.:) Vagy legalábbis finanszírozza ezeket a költséges hadműveleteket. Tudom ez nagyonlassú módszer de így szépen a b ig kiirthatjátok az összes ujrázgatós tekercsraktárat és rohadtul megszedhetitek magatokat belőle. Ati meg jutalomképp tenne mondjuk egy kis koronát a nevetek mellé-:)

A rövidebb módszer meg mondjuk hogy lenne egy új vari ami megmutatja mennyi tekercse van a delikvensnek vagy a fosztogatás a piacon lévő árúkra ill. a tekercsekre is kiterjedne. (valaamit valamiért. :) )

Akarsz is mondani vmit, vagy csak szófosásod van?

Xeper 01-03-2010 07:06

Quote:

Originally Posted by Wu:) (Post 234560)
:D :D :D

remélem sok tekit(rúna detto) hoznak fel... :o
tekivel nem lehet ütni se, foglalni se, meg se lehet enni, morált se
lehet vele javítani, semmire se jó, hiszen nincs rá kereslet!
de örülök, hogy vannak, akik még le vannak kicsit maradva, így a 1,5 éve
leszabizott lenti szintes törpimből pár nap alatt el tudtam adni minden rúnát!
:D :p

Én pedig annak örülök, hogy A-ban is vannak, akik "le vannak kicsit maradval"
November körül sikersen adtam el jónéhány millió tekercset még akkori áron... a mostani árfolyamhoz no comment, de még így is értéket jelent. Attól, mert neked valami nem megy, nem kell általánosítani. Van rá kereslet, csak a kínálat mostanában jócskán túlhaladja. A mondanivalóm lényegén pedig nem sokat változtat, hogy a tekercs erősebben devalválódik a katonai egységeknél mire eljut az A-ig, nem ezen kellene leakadni!

Wu:) 01-03-2010 12:44

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 234731)
Én pedig annak örülök, hogy A-ban is vannak, akik "le vannak kicsit maradval"
November körül sikersen adtam el jónéhány millió tekercset még akkori áron... a mostani árfolyamhoz no comment, de még így is értéket jelent. Attól, mert neked valami nem megy, nem kell általánosítani. Van rá kereslet, csak a kínálat mostanában jócskán túlhaladja. A mondanivalóm lényegén pedig nem sokat változtat, hogy a tekercs erősebben devalválódik a katonai egységeknél mire eljut az A-ig, nem ezen kellene leakadni!

blablabla bla blabla bla

All times are GMT +1. The time now is 09:20.