![]() |
Quote:
Alsóbb szinteken is lehet ugyanez a rendszer, a 100k-s mozgástér esetén mindenképp ugyanaz lehetne, de a 35-szörös mozgástér esetén esetleg 2/B topjában érdemesebb lehet nagyobb mozgástér, bár szerintem tökéletes lenne oda is a 35-szörös, csak ha valaki kifogással élne, a biztonság kedvéért odaírtam, hogy vonatkozhatna csak A-ra, hogy ne emiatt a kifogás miatt legyen az egész javaslat ellen. Érdekelne mások véleménye a maximalizált 100k-s pontlistában való mozgásról. Szerintem ezzel a ráfokozás ellen használható maradna az elfokozás, de ha közelről támadják egymást az országok, akkor az elfokozás kevésbé lenne hatékony taktika, mert az ellen nem tud akár 200k pontnyit is fokozni, hogy tuti ne vigyenek tőle semmit. |
Annak van valami akadálya,hogy 100K ponton kívül is vigyél földet? :o
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Aki alulról odafokoz ütni annál azért elég jó esélyed fogni a heki a különbség miatt.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Itt nem is ez a lényeg. Arról van szó,hiába fokozol el akkor is kapjon földet a támadó. Alulról odafokozol az neked pénzbe kerül akkor üss is be és ne azon aggódj,h elfokoznak vagy sem.Gondolom ti se ürültetek volna ,ha mindig elfokozunk nektek meg csak pénzetek fogy. |
Quote:
|
pont az a baj, hogy akinek van pénze, az fokoz, akinek nincs, az meg sír.. :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én csak azt mondtam,h ha messziről rád fokoznak mivel nagyobb az országod több az esélyed védeni,mint ha simán 2 körről jönne.Erre mondott egy példát,h egy kisebb ork bever egy nagyobb termelő törpét.Persze,h beveri ,de ez miért baj?:) |
Quote:
|
Quote:
Lehet,h én értem rosszul,de itt most a többségnek nem az a baja,h odafokoz valaki és beveri,hanem ,h elfokoz és 0-t visz. |
Quote:
|
Quote:
Látom direkt nem érted nem erölködök tovább :) Én eddig se fokoztam el és nem is tervezem :) |
Quote:
|
Quote:
Lehet ,h nem tudsz szembe menni ,de mivel beüt te is pontot vesztesz,ráállással kísérni tudod szerintem. |
Tehát a támadó oldaláról simán mehet a fokozás, de a támadott nyelje be az ütést. Ha oda lehet fokozni egy országhoz több körről, akkor elfokozni miért ne lehetne? Nem is mindig a gazdag klánok tagjai fokoznak el, ha pl. olcsóbb elfokozni mint a vesztett földet visszafedezni, akkor nyilván ezt választják. Egy termelő ország bizony néha hiába is menne szembe a támadóval, ha a támadó ország klántársai is odafokoznak, és több sereggel beütik.
|
Quote:
|
Szerintem inkább az a probléma, ha a támadó ország beüt, és a szembemenő sereg elől elfokoz. Gyakorlatilag ebben az esetben számít, hogy kinek mennyi pénze van, én találkoztam olyan országgal, aki így jutott topba.
|
Quote:
Barakk: 7200 (60%) - 449.280 íj Torony: 1800 (15%) - 112.320 tornyos íj védőpont: 7.844.345 (95%-os morál, amit nem egyszerű tartani 4-5% kocsmával, ami ebbe az éplistába belefér) Ork: 10.000 hektár (tudós) Barakk: 9040 (90,4%) már átüti - 470.000 ló Ugyanaz tudós, tábornok orkkal Barakk: 8270 (82,7%) - 430.000 ló. Itt közel 100.000 pont különbség van. (vagyis a házak miatt az induló különbség ettől több) 83% barakk mellé még befér 7% templom meg 10% ház. A nagy különbség miatt a házak száma lényegtelen, úgyis minden működőképesre lesz fokozva. 100k-t fokoz az ellen, ez 500k egység, ebből 250k marad a következő körre, ami BŐVEN elég az épületek működéséhez. Ez azt jelenti, hogy 50k pont különbséggel találkozik a törpe, amikor belenéz a pontlistába. 50k pont, hogy szembe tudjon menni: több, mint 3300 épület lebontása, ami több, mint az országa 1/4-e. Ha mindenképpen hoz földet a támadás, akkor az orknak ez egy drága, de biztos, a törpének egy lehetetlen harc. Persze lehet azt mondani, hogy a klánt úgy kell felépíteni, hogy a törpe alatt legyen védelem, de ez nem mindig van így. És így is kevés a nagyobb törpe a csoportban. Egy ilyen módosítás a termelők csoport alján történő csoportosulását eredményezné. És nagy törpe így sincs sok. Ki termelné meg a piacra a nyerst? Elfek, orkok? És akkor nézzük meg megint a törpét, amit felvázoltam. Ez egy semmit sem termelő 60/15-ös törpe. Reálisabb a törpéket egy 50/10, 45/15 barakk/torony aránnyal jellemezni. Még kevesebb épület kell az orknak. |
A 83% barakkos ork nem túl reális.
Ha nincs kocsma, akkor a katmorál bánja és 1 tolival gyujtja végig aki mellette van. A 0 torony sem egy életbiztosítás, orkként rögtön ezt az orit ütném. 10% házzal pedig már meg kell szenvedni rendesen, plusz ha alulról támadják, bontani sem kell ellene, mert ahhoz hogy működjenek a barakkjai, úgyis bele kell fokoznia. Tiszta célpont. Én orkként már 70%+ barakknál sem érzem kényelmesen magam. 65% inkább reális barakknak. Annyival meg már nem üt be. Persze rá lehet épülni, 72-73 %-ra, de akkor egy igen sebezhető ori lesz, amiben alig van torony és full sereggel kint van, szóval vissza lehet ütni, akár a törpének, akár az alatta lévő 2-3 klántársnak (mert ne egyedül legyen a törpe, védjék a hátsóját). |
Quote:
nyilván akkor fog, amikor van idő, pénz stb a védő pedig egy adott időben szembesül ami vagy jó neki vagy nem (piac pénz idő stb) azt a sebeszhető állapotot nem kell mindig fenn tartani nyilván |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Lehet végleteket nézni. Csinálhatsz egy ilyen orkot csak ne szúrjon ki senki ,h kint vagy. Főleg fokozásnál a pontod miatt biztos kiszúrnak és akkor meg már megint a hiénák milyen gusztustalan :) Vagyis kiszúrhatnak,ha lehet 0 ra fokozni :eek: Attól még ,h ilyen orival odafokozol még nem biztos ,h te jársz jól. Nem akarok ezen lovagolni,mert többféle szempontból meg lehet közelíteni. |
Quote:
És én is azt mondta, hogy ha el lehet fokozni, akkor nem jársz jól, mint ahogy a szerencsétlen törpe se, akire 100k-ról mennek. DE ha mindenképpen van földfoglalás, akkor CSAK jól járhat egy ilyen esetben az alsó ország. És ezt szövetségesekkel körülvéve egy ritka pontlistán meg lehet játszani. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Lett volna valaki még a környéken és kevesebben vagytok nem biztos,h meg mered kockáztatni így nem volt benne rizikó. |
Ja meg 3 an fölöttem a többi ori szabis volt a környéken :D
|
Quote:
Azt meg pláne nem értem, hogy hogy jön ide az 5 alattad lévő ország. Nem miattuk ment be, hanem, hogy nem fokoztál el. Ennyi. (Ja, és mielőtt félreértik egyesek, nem 100k-ról mentem, "csak" 30körüliről.) |
Quote:
De köszönöm az elismerő szavakat: igen, a klán egyben van, ahogy az el lett tervezve. :) |
Quote:
|
A témára koncentráljunk, ne múltbeli eseményeket tárgyaljunk hosszasan. Azt is lehet, de máshol, hogy a témával foglalkozóknak ne kelljen feleslegesen olvasniuk. Köszi.
|
Én be is fejeztem az off-ot :)
|
én nem értem miért kell ezen lovagolni hogy alulrol van egy viszonylagos elonye a támadonak
ez egy nem fix fordulos játék hanem egy "végtelenségig" zajlo valami régen volt is egy szabály hogy pl a topklán morálja x-kör után romlott nyilván nem ezt kéne visszahozni(nem véletlen lett kivéve) viszont tény hogy egy nagyobb ori tobbet termel és tultermeli a kissebbet tehát a kissebb alapbol hátránybol indul ez régen rosszul volt szabályozva most viszont sehogy nincs sőt sajnos szerintem 1-2 regebbi szabálymodositásnál torténtek olyan változások amelyek a regebben jáccokat hozták előnybe és ati nem vett figyelembe egy lényeges pontot hogy a felfelé torekvo ujaknak van egy jogos elvárása mégpedig az hogy sikeresek lehessenek ők is !!! ne kelljen beletorodniuk hogy sose lesznek elsők de még bizonyos régiokba is csak irtozat munkával tudnak bekerulni rengeteg idő alatt rengeteg órát belefektetve gondoljatok bele ki fog egy olyan játékkal jáccani ahol nincs esély komolyabb sikerekre ? mert egy gazdagabb/szervezettebb játékosréteg kisklánozgatva xarráuti azokat akik késobb kezdték és anyagilag nem állnak ugy a régebben és jo stratégiával jáccoknak irtozat anyagi folényuk van az ujabbakkal szemben igy igazábol nem is értem a sirás tárgyát hogy jaj mi lesz ha egy 20%-al kissebb ork rámfokoz vagy ráfokoz a torpénkre szerintem ki kéne csak nyitni a szemunket hogy pont ezek miatt a dolgok miatt vagyunk egyre kevesebben és sajnos ezért is haldoklik ez a játék :mad: szerintem egy olyan megoldásra van szukség ami a legkevesebb mellékhatással jár nem korlátozza a mozgásteret(fokozotávot) és enged taktikázni hogy fokozással lehessen variálni, csokkenteni a veszteséget de semmiképp nem nullára ahogy most van szerintem nem kell torodni azokkal a hangokkal hogy jaj mi lesz ha rámfokoznak szerintem még jot is tesz a játéknak ha az alulrol jovonek van egy kis előnye |
All times are GMT +1. The time now is 12:56. |