Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A taktikai elem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3898)

Padlócsempe 01-16-2011 20:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 276426)
Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon rossz ötletnek tartom, hogy máshogy működjön bizonyos csoportokban a pontszámítás. Egy teljesen új szövetségi rendszerbe zuhan be az, aki fellép az 1/A-ba, legalább a játék alapjai maradjanak meg neki biztonságot nyújtó információként.

Anarchban a nagy pontkülönbségek miatt szükséges lenne a nagyobb mozgástér.

Alsóbb szinteken is lehet ugyanez a rendszer, a 100k-s mozgástér esetén mindenképp ugyanaz lehetne, de a 35-szörös mozgástér esetén esetleg 2/B topjában érdemesebb lehet nagyobb mozgástér, bár szerintem tökéletes lenne oda is a 35-szörös, csak ha valaki kifogással élne, a biztonság kedvéért odaírtam, hogy vonatkozhatna csak A-ra, hogy ne emiatt a kifogás miatt legyen az egész javaslat ellen.

Érdekelne mások véleménye a maximalizált 100k-s pontlistában való mozgásról. Szerintem ezzel a ráfokozás ellen használható maradna az elfokozás, de ha közelről támadják egymást az országok, akkor az elfokozás kevésbé lenne hatékony taktika, mert az ellen nem tud akár 200k pontnyit is fokozni, hogy tuti ne vigyenek tőle semmit.

csákány 01-17-2011 05:05

Annak van valami akadálya,hogy 100K ponton kívül is vigyél földet? :o

Princ 01-17-2011 19:01

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 276439)
Érdekelne mások véleménye a maximalizált 100k-s pontlistában való mozgásról. Szerintem ezzel a ráfokozás ellen használható maradna az elfokozás, de ha közelről támadják egymást az országok, akkor az elfokozás kevésbé lenne hatékony taktika, mert az ellen nem tud akár 200k pontnyit is fokozni, hogy tuti ne vigyenek tőle semmit.

Ha történt mondjuk egy csata, és az ellenfél pl 100 beépített hekivel magasabbra került, így elmenekülhet büntetlen a kísérés elől. Vagy ez a limit csak a zsákmánynál számítana?

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276463)
Annak van valami akadálya,hogy 100K ponton kívül is vigyél földet? :o

Ennek a topiknak az elődjében kb erre jutott Ati is: hogy ne legyen akadálya, illetve az hekifüggő legyen. (örökzöld a téma) :) Visszaolvasva úgy látom akkor az volt a válasz, hogy ez csak a nulla hekis ütésekre jelent megoldást, de súlyosbítja azok helyzetét, akikre relatíve messziről, alulról fokoznak rá és úgy ütik.

none 01-17-2011 19:12

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 276534)
Ha történt mondjuk egy csata, és az ellenfél pl 100 beépített hekivel magasabbra került, így elmenekülhet büntetlen a kísérés elől.

mármint úgy érted, hogy beütés után kapásból elfokoz 100k-t?

Princ 01-17-2011 19:47

Quote:

Originally Posted by none (Post 276535)
mármint úgy érted, hogy beütés után kapásból elfokoz 100k-t?

Igen .

csákány 01-18-2011 07:15

Aki alulról odafokoz ütni annál azért elég jó esélyed fogni a heki a különbség miatt.

Princ 01-18-2011 07:58

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276579)
Aki alulról odafokoz ütni annál azért elég jó esélyed fogni a heki a különbség miatt.

mondta rá a másik oldal, kb pont ugyanígy. Nekem nincs kedvem megismételni ugyanazokat a dolgokat, innét kezdve olvashatod: http://forum.hodito.hu/showthread.php?p=172222

vityu 01-18-2011 08:07

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276579)

Építs egy olyan törpét, ami termel is valamennyit. Majd építs egy 10-20%-kal kevesebb területen lévő orkot, ami ezt átüti. Sikerült? Gondolom igen. :)

csákány 01-18-2011 10:13

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 276581)
Építs egy olyan törpét, ami termel is valamennyit. Majd építs egy 10-20%-kal kevesebb területen lévő orkot, ami ezt átüti. Sikerült? Gondolom igen. :)

Termelő törpével ne akarj orkot kivédeni :)
Itt nem is ez a lényeg.
Arról van szó,hiába fokozol el akkor is kapjon földet a támadó.
Alulról odafokozol az neked pénzbe kerül akkor üss is be és ne azon aggódj,h elfokoznak vagy sem.Gondolom ti se ürültetek volna ,ha mindig elfokozunk nektek meg csak pénzetek fogy.

csabi 01-18-2011 10:15

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276584)
Itt nem is ez a lényeg.
Alulról odafokozol az neked pénzbe kerül akkor üss is be és ne azon aggódj,h elfokoznak vagy sem.Gondolom ti se ürültetek volna ,ha mindig elfokozunk nektek meg csak pénzetek fogy.

szerintem arra értették, hogy egy lényegesen kisebb ork ne üssön be egy másik országot.

csabi 01-18-2011 10:17

pont az a baj, hogy akinek van pénze, az fokoz, akinek nincs, az meg sír.. :)

csákány 01-18-2011 10:18

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 276585)
szerintem arra értették, hogy egy lényegesen kisebb ork ne üssön be egy másik országot.

Azt nem értem ez ,h jön az elfokozáshoz?

csabi 01-18-2011 10:19

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276587)
Azt nem értem ez ,h jön az elfokozáshoz?

a ráfokozásra mondtad, hogy törpével ne akarjon védeni, nem? :)

csákány 01-18-2011 10:22

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 276588)
a ráfokozásra mondtad, hogy törpével ne akarjon védeni, nem? :)

Mert nem értettem,hogy hogy jön ide :)
Én csak azt mondtam,h ha messziről rád fokoznak mivel nagyobb az országod több az esélyed védeni,mint ha simán 2 körről jönne.Erre mondott egy példát,h egy kisebb ork bever egy nagyobb termelő törpét.Persze,h beveri ,de ez miért baj?:)

csabi 01-18-2011 10:29

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276589)
Mert nem értettem,hogy hogy jön ide :)
Én csak azt mondtam,h ha messziről rád fokoznak mivel nagyobb az országod több az esélyed védeni,mint ha simán 2 körről jönne.Erre mondott egy példát,h egy kisebb ork bever egy nagyobb termelő törpét.Persze,h beveri ,de ez miért baj?:)

mert a törpével nem tudsz mit csinálni ellene.

csákány 01-18-2011 10:37

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 276590)
mert a törpével nem tudsz mit csinálni ellene.

De tudsz, elfokozol :P
Lehet,h én értem rosszul,de itt most a többségnek nem az a baja,h odafokoz valaki és beveri,hanem ,h elfokoz és 0-t visz.

csabi 01-18-2011 10:43

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276591)
Lehet,h én értem rosszul,de itt most a többségnek nem az a baja,h odafokoz valaki és beveri,hanem ,h elfokoz és 0-t visz.

de ha el tudok fokozni, hogy nullát vigyen az ork, akkor mi értelme a módosításnak? :D

csákány 01-18-2011 11:00

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 276592)
de ha el tudok fokozni, hogy nullát vigyen az ork, akkor mi értelme a módosításnak? :D

OK!Értem én a viccet :)
Látom direkt nem érted nem erölködök tovább :)
Én eddig se fokoztam el és nem is tervezem :)

csabi 01-18-2011 11:07

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276593)
OK!Értem én a viccet :)
Látom direkt nem érted nem erölködök tovább :)
Én eddig se fokoztam el és nem is tervezem :)

az embereknek nem a nullás ütés a legnagyobb baj, hanem hogy ott marad a kitámadott ország üresen, védtelenül minimális eredménnyel és talán ennél is fontosabb az anyagiak. értem amit mondasz, de csak rontana a helyzeten. egy gazdag klán nyerő helyzetet tud csinálni egy szegényebbel szemben, ha ráfokoz, majd vissza zuhan 60-80k pontot, szembe menni esélytelen, elfokozhatsz, de pár kör és megy az újabb sereg és akkor már a morálod is romlott.

csákány 01-18-2011 11:13

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 276594)
az embereknek nem a nullás ütés a legnagyobb baj, hanem hogy ott marad a kitámadott ország üresen, védtelenül minimális eredménnyel és talán ennél is fontosabb az anyagiak. értem amit mondasz, de csak rontana a helyzeten. egy gazdag klán nyerő helyzetet tud csinálni egy szegényebbel szemben, ha ráfokoz, majd vissza zuhan 60-80k pontot, szembe menni esélytelen, elfokozhatsz, de pár kör és megy az újabb sereg és akkor már a morálod is romlott.

A gazdag klán mindenképp előnyben van.
Lehet ,h nem tudsz szembe menni ,de mivel beüt te is pontot vesztesz,ráállással kísérni tudod szerintem.

Tanuló 01-18-2011 12:56

Tehát a támadó oldaláról simán mehet a fokozás, de a támadott nyelje be az ütést. Ha oda lehet fokozni egy országhoz több körről, akkor elfokozni miért ne lehetne? Nem is mindig a gazdag klánok tagjai fokoznak el, ha pl. olcsóbb elfokozni mint a vesztett földet visszafedezni, akkor nyilván ezt választják. Egy termelő ország bizony néha hiába is menne szembe a támadóval, ha a támadó ország klántársai is odafokoznak, és több sereggel beütik.

Kutyuleee 01-18-2011 13:02

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276591)

olvass már vissza Peti:) pont az a baja a legtöbb embernek, hogy ha a 0heki eltünik az odafokozás akkor is megmaradna,vagy heki alapú számolásnál, meg a kisérés nem hozhatna földet, így a védő ország mind2 esetben lehetetlen helyzetbe kerülhetne...

Tanuló 01-18-2011 13:11

Szerintem inkább az a probléma, ha a támadó ország beüt, és a szembemenő sereg elől elfokoz. Gyakorlatilag ebben az esetben számít, hogy kinek mennyi pénze van, én találkoztam olyan országgal, aki így jutott topba.

vityu 01-18-2011 14:32

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276584)
Itt nem is ez a lényeg.

Törpe: 12.000 hektár (tudós)
Barakk: 7200 (60%) - 449.280 íj
Torony: 1800 (15%) - 112.320 tornyos íj

védőpont: 7.844.345 (95%-os morál, amit nem egyszerű tartani 4-5% kocsmával, ami ebbe az éplistába belefér)

Ork: 10.000 hektár (tudós)
Barakk: 9040 (90,4%) már átüti - 470.000 ló

Ugyanaz tudós, tábornok orkkal
Barakk: 8270 (82,7%) - 430.000 ló.

Itt közel 100.000 pont különbség van. (vagyis a házak miatt az induló különbség ettől több)

83% barakk mellé még befér 7% templom meg 10% ház. A nagy különbség miatt a házak száma lényegtelen, úgyis minden működőképesre lesz fokozva.

100k-t fokoz az ellen, ez 500k egység, ebből 250k marad a következő körre, ami BŐVEN elég az épületek működéséhez. Ez azt jelenti, hogy 50k pont különbséggel találkozik a törpe, amikor belenéz a pontlistába.

50k pont, hogy szembe tudjon menni: több, mint 3300 épület lebontása, ami több, mint az országa 1/4-e.

Ha mindenképpen hoz földet a támadás, akkor az orknak ez egy drága, de biztos, a törpének egy lehetetlen harc.

Persze lehet azt mondani, hogy a klánt úgy kell felépíteni, hogy a törpe alatt legyen védelem, de ez nem mindig van így. És így is kevés a nagyobb törpe a csoportban. Egy ilyen módosítás a termelők csoport alján történő csoportosulását eredményezné. És nagy törpe így sincs sok.

Ki termelné meg a piacra a nyerst? Elfek, orkok?

És akkor nézzük meg megint a törpét, amit felvázoltam. Ez egy semmit sem termelő 60/15-ös törpe. Reálisabb a törpéket egy 50/10, 45/15 barakk/torony aránnyal jellemezni. Még kevesebb épület kell az orknak.

Padlócsempe 01-18-2011 15:02

A 83% barakkos ork nem túl reális.
Ha nincs kocsma, akkor a katmorál bánja és 1 tolival gyujtja végig aki mellette van.
A 0 torony sem egy életbiztosítás, orkként rögtön ezt az orit ütném.
10% házzal pedig már meg kell szenvedni rendesen, plusz ha alulról támadják, bontani sem kell ellene, mert ahhoz hogy működjenek a barakkjai, úgyis bele kell fokoznia. Tiszta célpont.
Én orkként már 70%+ barakknál sem érzem kényelmesen magam. 65% inkább reális barakknak. Annyival meg már nem üt be.
Persze rá lehet épülni, 72-73 %-ra, de akkor egy igen sebezhető ori lesz, amiben alig van torony és full sereggel kint van, szóval vissza lehet ütni, akár a törpének, akár az alatta lévő 2-3 klántársnak (mert ne egyedül legyen a törpe, védjék a hátsóját).

Kubbi 01-18-2011 15:44

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 276608)
Ha nincs kocsma, akkor a katmorál bánja és 1 tolival gyujtja végig aki mellette van.
10% házzal pedig már meg kell szenvedni rendesen, plusz ha alulról támadják, bontani sem kell ellene, mert ahhoz hogy működjenek a barakkjai, úgyis bele kell fokoznia. Tiszta célpont.
Én orkként már 70%+ barakknál sem érzem kényelmesen magam. 65% inkább reális barakknak. Annyival meg már nem üt be.
Persze rá lehet épülni, 72-73 %-ra, de akkor egy igen sebezhető ori lesz, amiben alig van torony és full sereggel kint van, szóval vissza lehet ütni, akár a törpének, akár az alatta lévő 2-3 klántársnak (mert ne egyedül legyen a törpe, védjék a hátsóját).

Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy a támadó dönti el mikor induljon.
nyilván akkor fog, amikor van idő, pénz stb
a védő pedig egy adott időben szembesül ami vagy jó neki vagy nem (piac pénz idő stb)
azt a sebeszhető állapotot nem kell mindig fenn tartani nyilván

Remedy 01-18-2011 16:21

Quote:

Ehhez csak annyit, hogy a 60-15-os torpe sem realis. :)

vityu 01-18-2011 16:35

Quote:

Azért szövetségesekkel és mnt-s országokkal körülvéve nem hiszem, hogy olyan lehetetlen.

csákány 01-18-2011 21:31

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 276606)
Törpe: 12.000 hektár (tudós)
Barakk: 7200 (60%) - 449.280 íj
Torony: 1800 (15%) - 112.320 tornyos íj

védőpont: 7.844.345 (95%-os morál, amit nem egyszerű tartani 4-5% kocsmával, ami ebbe az éplistába belefér)

Ork: 10.000 hektár (tudós)
Barakk: 9040 (90,4%) már átüti - 470.000 ló

Ugyanaz tudós, tábornok orkkal
Barakk: 8270 (82,7%) - 430.000 ló.

Itt közel 100.000 pont különbség van. (vagyis a házak miatt az induló különbség ettől több)

83% barakk mellé még befér 7% templom meg 10% ház. A nagy különbség miatt a házak száma lényegtelen, úgyis minden működőképesre lesz fokozva.

100k-t fokoz az ellen, ez 500k egység, ebből 250k marad a következő körre, ami BŐVEN elég az épületek működéséhez. Ez azt jelenti, hogy 50k pont különbséggel találkozik a törpe, amikor belenéz a pontlistába.

50k pont, hogy szembe tudjon menni: több, mint 3300 épület lebontása, ami több, mint az országa 1/4-e.

Ha mindenképpen hoz földet a támadás, akkor az orknak ez egy drága, de biztos, a törpének egy lehetetlen harc.

Persze lehet azt mondani, hogy a klánt úgy kell felépíteni, hogy a törpe alatt legyen védelem, de ez nem mindig van így. És így is kevés a nagyobb törpe a csoportban. Egy ilyen módosítás a termelők csoport alján történő csoportosulását eredményezné. És nagy törpe így sincs sok.

Ki termelné meg a piacra a nyerst? Elfek, orkok?

És akkor nézzük meg megint a törpét, amit felvázoltam. Ez egy semmit sem termelő 60/15-ös törpe. Reálisabb a törpéket egy 50/10, 45/15 barakk/torony aránnyal jellemezni. Még kevesebb épület kell az orknak.

Mennyi időd van:D

Lehet végleteket nézni.
Csinálhatsz egy ilyen orkot csak ne szúrjon ki senki ,h kint vagy. Főleg fokozásnál a pontod miatt biztos kiszúrnak és akkor meg már megint a hiénák milyen gusztustalan :)
Vagyis kiszúrhatnak,ha lehet 0 ra fokozni :eek:
Attól még ,h ilyen orival odafokozol még nem biztos ,h te jársz jól.
Nem akarok ezen lovagolni,mert többféle szempontból meg lehet közelíteni.

vityu 01-18-2011 22:08

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276654)
Mennyi időd van:D

Lehet végleteket nézni.
Csinálhatsz egy ilyen orkot csak ne szúrjon ki senki ,h kint vagy. Főleg fokozásnál a pontod miatt biztos kiszúrnak és akkor meg már megint a hiénák milyen gusztustalan :)
Vagyis kiszúrhatnak,ha lehet 0 ra fokozni :eek:
Attól még ,h ilyen orival odafokozol még nem biztos ,h te jársz jól.
Nem akarok ezen lovagolni,mert többféle szempontból meg lehet közelíteni.

A-ban nem is olyan régen 81% barakkal vertelek be, ha emlékszel. :) Lehet lovagolni a végleteken! :)

És én is azt mondta, hogy ha el lehet fokozni, akkor nem jársz jól, mint ahogy a szerencsétlen törpe se, akire 100k-ról mennek. DE ha mindenképpen van földfoglalás, akkor CSAK jól járhat egy ilyen esetben az alsó ország. És ezt szövetségesekkel körülvéve egy ritka pontlistán meg lehet játszani.

csákány 01-18-2011 22:13

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 276667)
A-ban nem is olyan régen 81% barakkal vertelek be, ha emlékszel. :) Lehet lovagolni a végleteken! :)

És én is azt mondta, hogy ha el lehet fokozni, akkor nem jársz jól, mint ahogy a szerencsétlen törpe se, akire 100k-ról mennek. DE ha mindenképpen van földfoglalás, akkor CSAK jól járhat egy ilyen esetben az alsó ország. És ezt szövetségesekkel körülvéve egy ritka pontlistán meg lehet játszani.

Akkor még volt tanyám :)ha jól emlékszem :eek:

vityu 01-18-2011 22:15

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276669)
Akkor még volt tanyám :)ha jól emlékszem :eek:

De nem is ork vagyok, és te se törpe. Tehát akkor most mondd azt, hogy gyakorlatilag nem kivitelezhető! Elméletileg igen, ÉS gyakorlatilag is, mert példát láttunk sokbarakkos országra, akit valahogy mégse szedett el senki...

csákány 01-18-2011 22:21

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 276672)
De nem is ork vagyok, és te se törpe. Tehát akkor most mondd azt, hogy gyakorlatilag nem kivitelezhető! Elméletileg igen, ÉS gyakorlatilag is, mert példát láttunk sokbarakkos országra, akit valahogy mégse szedett el senki...

Kivitelezhető főleg úgy ,h 5 en vagytok alattam :)
Lett volna valaki még a környéken és kevesebben vagytok nem biztos,h meg mered kockáztatni így nem volt benne rizikó.

csákány 01-18-2011 22:24

Ja meg 3 an fölöttem a többi ori szabis volt a környéken :D

vityu 01-18-2011 22:26

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276679)
Kivitelezhető főleg úgy ,h 5 en vagytok alattam :)
Lett volna valaki még a környéken és kevesebben vagytok nem biztos,h meg mered kockáztatni így nem volt benne rizikó.

Nem az adott helyzetről van szó, hanem, hogy kivitelezhető-e vagy sem? Annak idején a sok mnt-s között a pékeknél meg tudtátok volna csinálni? Meg.

Azt meg pláne nem értem, hogy hogy jön ide az 5 alattad lévő ország. Nem miattuk ment be, hanem, hogy nem fokoztál el. Ennyi. (Ja, és mielőtt félreértik egyesek, nem 100k-ról mentem, "csak" 30körüliről.)

vityu 01-18-2011 22:27

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 276683)
Ja meg 3 an fölöttem a többi ori szabis volt a környéken :D

Nem tudom, hogy miért érzed fontosnak, hogy megoszd az eseményt egy pont erre nem illő topikban.
De köszönöm az elismerő szavakat: igen, a klán egyben van, ahogy az el lett tervezve. :)

csákány 01-18-2011 22:31

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 276690)
Nem tudom, hogy miért érzed fontosnak, hogy megoszd az eseményt egy pont erre nem illő topikban.
De köszönöm az elismerő szavakat: igen, a klán egyben van, ahogy az el lett tervezve. :)

Te hoztad föl ,h engem ,h vertél be én csak reagáltam,h mindenki értse.

Ati 01-18-2011 22:39

A témára koncentráljunk, ne múltbeli eseményeket tárgyaljunk hosszasan. Azt is lehet, de máshol, hogy a témával foglalkozóknak ne kelljen feleslegesen olvasniuk. Köszi.

csákány 01-18-2011 22:43

Én be is fejeztem az off-ot :)

NewJackCity 01-26-2011 23:19

én nem értem miért kell ezen lovagolni hogy alulrol van egy viszonylagos elonye a támadonak
ez egy nem fix fordulos játék
hanem egy "végtelenségig" zajlo valami
régen volt is egy szabály hogy pl a topklán morálja x-kör után romlott
nyilván nem ezt kéne visszahozni(nem véletlen lett kivéve)
viszont tény hogy egy nagyobb ori tobbet termel és tultermeli a kissebbet
tehát a kissebb alapbol hátránybol indul
ez régen rosszul volt szabályozva
most viszont sehogy nincs
sőt sajnos szerintem 1-2 regebbi szabálymodositásnál torténtek olyan változások amelyek a regebben jáccokat hozták előnybe
és ati nem vett figyelembe egy lényeges pontot
hogy a felfelé torekvo ujaknak van egy jogos elvárása
mégpedig az hogy sikeresek lehessenek ők is !!!
ne kelljen beletorodniuk hogy sose lesznek elsők
de még bizonyos régiokba is csak irtozat munkával tudnak bekerulni rengeteg idő alatt rengeteg órát belefektetve
gondoljatok bele ki fog egy olyan játékkal jáccani ahol nincs esély komolyabb sikerekre ?
mert egy gazdagabb/szervezettebb játékosréteg kisklánozgatva xarráuti azokat akik késobb kezdték és anyagilag nem állnak ugy
a régebben és jo stratégiával jáccoknak irtozat anyagi folényuk van az ujabbakkal szemben
igy igazábol nem is értem a sirás tárgyát hogy jaj mi lesz ha egy 20%-al kissebb ork rámfokoz vagy ráfokoz a torpénkre
szerintem ki kéne csak nyitni a szemunket hogy pont ezek miatt a dolgok miatt vagyunk egyre kevesebben
és sajnos ezért is haldoklik ez a játék :mad:
szerintem egy olyan megoldásra van szukség ami a legkevesebb mellékhatással jár
nem korlátozza a mozgásteret(fokozotávot)
és enged taktikázni hogy fokozással lehessen variálni, csokkenteni a veszteséget
de semmiképp nem nullára ahogy most van
szerintem nem kell torodni azokkal a hangokkal hogy jaj mi lesz ha rámfokoznak
szerintem még jot is tesz a játéknak ha az alulrol jovonek van egy kis előnye

All times are GMT +1. The time now is 12:56.