![]() |
Megszorítom kétkézre kapott csatabárdomat és úgy mormogok magam elé:
-Na asztat má nem! Mégeccer nem ugrok bele semmijen robbantós átkozott vacak piszkálásába. Megemelem a hangom és úgy kiáltok: -Van még valaki itten? Stancil! Töröld ki kissé az álmot a szemedből azt gyere ide mellém! Amint megszorítod a csatabárdod nyelét, és kiabálni kezdesz, látod, hogy a sötétség megsűr södik a hőfolt körül, egy idő után már hőlátással se látsz át a sötétségen, majd hirtelen eloszlik, és nem látsz a helyén semmit, se hőfoltot, se sötétséget. Pettyes: körülbelül 40 perce lehettek úton, mikor egy kis hőfoltra leszel figyelmes az úttól nem messze a fák között, de nem azon az oldalon, ahol a többiek vannak, hanem az út túloldalán. A hőfolt hol látszik a sötétben hol nem, olyan látványt nyújt, mint mikor a telihold előtt felhők úsznak. Még viszonylag távol vagy tőle 30 méter, de halk sírást hallasz abból az irányból. |
Megállítom Foltost és leszállok róla! Körbenézek, hogy merre lehetnek a többiek! Ha túl távol, hogy szólhassak, akkor a lehető leggyorsabb léptekkel közelebb megyek hozzájuk, nem felriasztva a gyermeket! Ha senki az égatta világon nem akar tudomást venni róla, akkor rejtőzködve megpróbálom megközelíteni a gyereket.
Hallod a zajokat, amit az erdőben csapnak a lépteikkel, így körülbelül negyedóra alatt megtalálod a nagyurat és az úrnőt. |
-Na ez szép. -morgok magam elé.
Óvatosan odamegyek ahol a folt villogott és körbevizsgálom a talajt nyomok és esetleges tárgyak után. A nyomok alapján úgy tűnik, mintha valmi kis alak kuporgott volna ott. |
Odamegyek hozzájuk és szólok nekik!
- Ha minden igaz megvan a gyerek, nagyon riadt lehet, mert hallottam sírni, jöjjenek odavezetem magukat! Elindulok, és közben hátranézek, hogy követnek-e, ha nem magam fogom a gyereket megközelíteni egyedül, ahogy már írtam! - Azonnal mutatni meg hol van - mondja neked a nő, majd ő is, és a nagy úr is veled tart. Mikor odaértek a hőfolt még ott van, a nő előre megy, és int nektek, hogy maradjatok. A nagyúr nem követi a nőt, ő is megáll. A hölgy mikor közelebb ér, letérdel nem messze folttól, és beszélni kezd lágy hangon. Nem értitek a szavait, de a hanghordozásából érzitek, hogy igyekszik megnyugtatni a gyereket. Kisvártatva cérnavékony sírós hangon válasz érkezik a sötétség belsejéből. Egy ideig elbeszélgetnek egymással, a gyerkőc lassan abbahagyja a hüppögést. Körülbelül 20 perce beszélhetnek már, mikor a sötétség lemálik a gyerekről, és láthatóvá válik, ahogy ott kuporog a földön. A nő oda megy, átöleli, megsímogatja a fejét, majd felemeli, és elindul vele a tábor felé. Massza Rex: a karid ebből annyit lát, hogy a nő beszélget a semmivel, nincs ott senki, csak sötét van, de az sem tűnik természetellenesnek, majd jóval később hirtelen ott terem a gyerek a nő elött, mintha a semmiből került volna elő. A táborba érve a nő a gyerkőcöt a batárba viszi. A nagyúr is beszáll a batárba, és a gyerekkel marad. A nő kiszáll a kocsiból, és Gren felé int. |
Mikor felém int az Úrnő odalépek a közelébe:
-Asszonyom!? Int hogy kövesd. Mikor távolabb értek a tábortól, halk de nagyon határozott hangon szól hozzád: - Ha maga még egyszer emelni fegyvert a gyermekre az lenni maga utolsó napja az életben - Közli veled. Szép arcát folytott düh torzítja el, s a szeme még mindig fenn van akadva, csak a fehérje látszik, így a felhők közt átszűrődő holdfényben igen kísérteties látványt nyújt. |
Figyelem a többieket, hogy ők mit reagálnak a gyerek megkerülésére. (Ezek szerint elég jól rejtőzik a kölyök, vagy lehet mágia rejtette el.)
A többieket láthatóan nem lepi meg a dolog. Egyébként szótlan vagyok, szájam összeszorítva, próbálom leplezni zavarom. (nem szívlelem ha emberek tűnnek el, meg jelenek meg a semmiből. Ez elég alávaló halál csak úgy eltűnni.) |
Maradok a táborban meditálok és gyógyítom magam az elmém erejével.
Fp-t vissza gyógyítottad. |
Fontos!
Holnaptól kezdve két eddigi JK (Oler és Malbordus) NJK-ként folytatja az útját, addig míg valamerre le nem parkolom őket és a lefagyott karaktert (Capullo). (Arwyl és Theros nem akar többet játszani, Mike pedig hónapok óta nem járt a fórumon.)
Ha huzamosabb ideig nem jelentkezik a gazdája (Enkidu), akkor Marek is lefagyás elé néz, aminek egyenes következménye a karakter leparkolása valamilyen városban, vagy egyéb történetnek megfelelő helyen. Az ilyen estek elkerülése végett kérek mindenkit, hogy játszon rendszeresen, amennyiben nem tud, azt jelezze, és megbeszéljük e lehetőségeket! Az hogy valaki nem tud játszani hosszabb ideig nem jelenti azt, hogy a karaktere örökre kikarül a játékból. Ha valaki szeretne később játszani, de most nincs ideje, akkor szóljon, és addig a karaktere külön utakon lesz, és később újra csatlakozik a többiekhez. |
Amikor visszaérünk a táborba és mindenki megnyugszik odalépek a nagyúr mellé és megszólalok!
- Nos egy köszönöm is megteszi! Bár mit várhatunk a féregéletűektől, semmit! Akkor visszatérhetünk Iarwain levelére és feladatárára ebben a csapatban, mi is volt a szerepe, mit vállalt, de csak ha nagydarab barátomnak nincs ellenvetése, hogy megint felhozom ezt a témát! - kérdőn pillantok Farkasra, majd a nagyúrra és természetesen nem tőle, hanem a nőtől várom a választ, mármint a fordítást! Erre akkor kerül sor, ha már a nő megbeszélte a dolgot Grennel. - Köszönjük a segítség. Iarwainról nem velem kell beszélnie - hallod, hogy a nő hangjában elfolytott indulatok bújkálnak, és érzed rajta, hogy vissza kell fognia megát, hogy ne vágjon képen. |
Meghökkenve nézek a kísértetet játszó asszonyra:
-Mijen gyereket ijesztgetni? Én nem ijesztgettem senkit. Viszont volt valami villódzó hőfolt a batár környékén míg odavoltak Asszonyomék. Azt mivel nem akartam bajt és az egy félig alvó Stancilon kívül senkit nem láttam, hát kiáltottam a többiek után, hogy gyöjjenek már azt nézzük meg eggyütt miaz. Nem akartam, hogy megint felrobbanjon valami. Amikor nem jött senki akkor meg óvatosan odamentem ahol villogott az az eltünős valami, de csak nyomokat találtam, mintha valaki kuporgott volna ottan. Eszem ágában sem lenne egy kis kölköt ijesztgetni, főleg nem ha a megbízómhoz tartozik. - A magyarázatod elfogaható. Legközelebb jobban figyelni történésekre! Gyermek élete a családunk számára mindennél fontosabb lenni, ő lenni utolsó sarj. Most távozhatni! - mondja azzal visszamegy a batárhoz. |
Meghajolok az Úrnő előtt:
-Köszönöm és elnézését kérem. A jövőben igyekszem elkerülni a hasonló eseteket. Az Úrnő nyomában visszabaktatok a táborba és megkeresem az új "társunkat". Odaállok elé és végigmérem. -Te ki vagy? |
Amikor látom zaklatotságát a nőnek egy kicsit együttérzek vele, bár nem tudom azt a mentalitást elfogadni, ahogy viselkednek! Az egyetlenüket úgymond visszaszereztem és ilyen indulatokkal teli odavágok neked egy köszönömöt, de csak azért mert rám szóltak, ráadásul, hmmm, arcon akarnak vágni...
Miközben beszélgetek a nővel és valaki figyeli a beszélgetést azt veheti észre, hogy a nyugodt állapot hirtelen feszélyezetté válik részemről. A nő láthatja, hogy a szemben ezeddig nem látott tűz lobban, arcizmaim a pattanásig feszülnek, egy kicsit kivillan tán a fogam is. Majd megszólalok: - Elfogadom a bocsánat kérésed, legközelebb jobban vigyázz, mert lehet, hogy MÁSképpen fog minden történni! A fenyegetés nem a legjobb tanácsadó - Ezt mind ingerülten mondom. Ezután a nagyúrra nézek majd vissza a nőre és egy nagyon picit fejet hajtok és Morel felé indulok a levélért. A nagyúr a batárban ül, így őt nem látod. - Nem kértem bocsánat, mert nem van miért. Mikor reggel lenni, nem akarni magát a közelünkben látni! - közli veled fagyosan a nő, és beül a batárba. |
- Ahogy akarják!
Amikor Gren ott áll és kérdez, válaszolok: - Üdvözlet neked is! A nevem Alysium, Iarwain nagybátyja vagyok, de már nem fontos számodra! Ha megbocsátasz... Majd folytatom utam Morel felé és igyekszem gyorsan túllenni a dolgon. |
Amikor ellép mellettem utánnafordulok:
-Az én nevem Gren a Kőszakállú klánból. Ha Valóban Iarwain rokona vagy akkor dolgunk van egymással. Persze csak akkor, ha tényleg a rokona vagy. |
- Valóban az vagyok, de nem tudom neked bizonyítani, így ezt ne is kérd! Nem láttam Iarwaint, mert a fajunk nem szereti, ha féregéletűvel keverednek. A hugommal tartottam a kapcsolatot és Iarwain az ő gyermeke volt, de már mindekettő szerettem eltávozott az élők sorából! - Itt láthatod , hogy elég nehezére esik beszélni erről.
- Nem ismertem Iarwaint és megszerettem volnaq találni, hogy megismerjem, de túl későn indultam útnak Sirenarból. Nem tudom mi dolgunk lehet, bár szívesen meghallgatlak, de egyenlőre nem a legjobb tapasztalataim vannak a társaiddal és legfőképp a megbízoddal kapcsolatban. |
Felhorkanva indulok Morel felé:
-Hallottam már a keveredéssel kapcsolatos nézeteiteket. Ha neked lenne embertől gyereked akkor az félvér, a hugod embertől született gyermeke pedig korcs. Érdekes szemlélet. De hagyjuk. Arról mit tudsz, hogy mivel harcolt Iarwain? Valamivel kell hogy bizonyítsdd a szavad, már megbocsáss, de úgy ahogy te én is állíthatnék bármit. |
- Hallak ám hígyes fülű! Jobb ha meghúzod magad itten, me ha júl írtem, szívességet kérni jüttél. A nagyúúékkal meg ne föleselj, me szájon türöllek.
Mögtaláltad a purontyot, ez jó, de löhet a te kezöd is benne vút. Fígyelni fuglak ám. Gren közelébe maradok, mert vele még nem beszéltem a látottakról, no meg hogy kéz-közelbe legyen ez a fűimádó. |
- Nos mint már mondtam neked nem tudom bizonyítani! Elbeszéléseitekből alapozva szerintem Iarwain nem egy egyszerű kardforgató által vesztette életét, vagy az a valaki/valakik nagyon tudta mi a dolga! Láttam és beszéltem a mesterével Ip shi Keung-gal, és bizton állíthatom, hogy Iarwainból olyan harcost nevelt, aki értett a fegyvere forgatásához! Tudtommal Morelnél van egy levél, amire az ő neve van írva, ezt szereném megnézni! Hallotam, hogy Neked és Farkasnak köszönhetem, hogy eltemettétek! Valójában nem tudok mást felajánlani nektek, csak a pénzem! Nem sok van nálam, de amim van odaadom, hogy fedezem költségeitek! Hálám pedig egyszer majd tán a megfelelő időben, a megfelelő helyen lesz, hogy segítsen, ha szükségetek lesz rá!
|
Farkas beszédére nem is figyelek oda és úgy folytatom Gren felé mondandómat:
- Annyit tudok Iarwainról még, hogy különleges harcmodort folytatott, a sáskához hasonlíthatót, a fegyverei hajlított pengéjűek, és a sarlóra hasonlítanak valamennyire, azt hiszem ezeket Kámának hívják. Ezeket a mesterétől tudtam meg, de többet nem! |
Farkas elé biccentek és megyek tovább kissé lemaradva Alysium-tól.
-Nem a költségekről van szó. Akkor pár korsó sört kellene csupán fizetned nekünk. Itt a tisztességről van szó. Arról, hogy sem Farkas sem én nem vagyunk tolvajok. Iarwain felszerelése mint családtagé a tiéd és neked kell döntened róla mi legyen. A pénzét ami volt a fogadósnak adtuk, hogy vigyázzon és gondozza kissé a sírt és áldassa meg. Nem tudom mit beszéltél a nagyúrral, de a legközelebbi fogadóban, vagy ivóban ahol összefutunk leülhetnénk egy pár korsó sörrel, kissé megemlékezni az unokaöcsédről. Farkas - felvigyorgok a kötés alól Farkasra - amilyen nagydarab annyira szereti a sört és én sem vagyok kifejezetten ellene. Abban a fogadóban tisztességesen nem tudtunk koccintani Iarwainra. Ezt pótolnunk kellene. |
- Iarwain dúga az más. Tűlem mögkaphatud a dúgait. De ne add a síketet, amit mögmundtam azt mögmuntam. Ehhöz tarsd mogad.
|
- Nos az ajánlatod elfogadom, de csak ha 2 fogadó is lesz, vagy a szabadban kell velem elfogyasztanod a sört, mert ahogy hallottad távol kell tarsam magam a megbízodtól, nem mintha nagy kedvem lenne velük tovább szívni a levegőt! Iarwain, mégha nem is ismertem megérdemelné, hogy megemlékezünk/emlékezek róla, amit meg is fogok tenni! Bár Farkas tán nem akar majd velem inni, amit megértek, akkor is csak köszönettel tartozom neki! A dolgait átvenném, ha lehet! Remélem, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy találkozzunk törp uram! Most viszont látni szeretném a levelet, mert mindjárt itt a hajnal és nem szeretnék a táborban maradni a szükségesnél tovább!
|
- Ne félj nem akarok semmit a táborban immár! Nem akarom zavarni köreitek és hallottam amit mondtál nekem, nem vagyok süket, de a fenyegetés nem a legjobb tanácsadó! Ezt jobb ha megjegyzed! Nem tudhatod mit tud ellenfeled csak azért mert nem válaszol! Nem akarok bajt, így lezártnak szeretném tekinteni a beszélgetést!
|
A beszélgetés során írjátok oda, a karakteretek kinek válaszol, úgy könnyebb lesz áttekinteni a történéseket!
|
- Aztán hugyan gondultad eztet ki? Itten settenkedsz majdan mögöttünk?
- Jubb ha itten maradc a szemünk elűtt, hugy lássuk tiszta vugy, nöm a támadúakkal cimburáltál. - A nagyúúal meg békülj ki, me ha jól gondolum, küzös az ellensígetek. Aki Iarwaint gonosz mágiával megűte, annak a nagyúúha is fáj a fuga. Külünben nem bírelt föl vúna öngem, a bajnukok bajnukát. |
-Akár utánatok settenkedve, akár elöttetek menve, nekem mindegy, de mindig szemmel tartottalak volna benneteket! Ha valóban kiderül, hogy közös az ellen biztosíthatlak, hogy hozok neked pár fejet onnan! A táborban szívesen maradok, de erről ha jól tudom nem Te döntesz! Hajlandó vagyok bocsánatot kérni, tán nem a legmegfelelőbb hangnemet választottam, de attól még amit gondolok a megbízótokról nem változik!
|
Alysium-nak: -Valóban ojan kis kaszái voltak. Fennt vannak a cuccai a kis szekéren. A páncélja és minden holmija ami nála volt, kivéve amiben eltemettük. Ha Néked nem kell akkor viszont az egyik kis kamáját, vagy hogy hívják elkérném tőled. szeretném tanulmányozni, mert ijen fegyverrel még nem találkoztam. Meg aztán fegyverkovácsként jól jönne mintadarabnak. A sörözést meg megoldjuk valahogy. Farkasnak: - Ne légy ojan morgós cimbora. Gondolj a sörre meg egy jó adag frissen sült húsra. Alysium meg szerintem tekeregjen nyugodtan a környékünkön. Ha ellenünk lenne, akkor is midegy, mert már megismerjük, ha meglátjuk. Ha meg velünk van akkor jól jön egy távolabbról figyelő szem akiről ráadásul a támadók nem tudják, hogy velünk van. |
Gren-nek:
- Ahogy gondolod! Tanulmányozd, de inkább csinálj egy másolatot, vagy vésd az elmédbe, mert majd visszavinném a cuccait a mesterének, elvégre élete egy részét vele töltötte és jobban is ismerte, sajnos! Adjon végső megnyugvást majd mestere neki, ő tudja, hogyan kell végső nyugalomba engedni egy ilyen harcost! |
Megvakarom (persze óvatosan) a fejem, a bárdot visszateszem a hátamra és utánna válaszolok Alysium-nak:
-Ha megmondod hol lakik a messtere elküldhetem néki később. Mert mint látod - körbeintek a kezemmel - nincs túl sok kovácsműhely a környéken. Persze, csak ha megfelel így neked. |
Gren-nek:
-Ín jubban örülník ha itt lenne kézközelbe, mintha valahol a könyíke kúszálna csak zavargálná az űröket. No meg a gyáva fíreg tűzbüvölők csak izlelgettek minket, nöm mörtek megharculni velünk, biztus vissza jűnnek míg. Talán megíjednek egy setítben látó íjásztúl, főleg ha el is találja őket a hegyesfülű oszt akko vagy idejűnnek megharculni, vagy elhúznak haza. Alysium-nak: Majd röggel a Nagyúúú eldűnti merre lögyél, addig legyíl úgy, hugy lássalak. |
Gren-nek:
- Rendben, akkor legyen úgy, ahogy akarod! Ezután odamegyek Morelhez, megvárom, amíg befejezi teendőit, addig nem zavarom, majd ha ráér elkérem tőle a levelet, felbontom, és megnézem, eltudom-e olvasni, ha nem visszatekerem és elmondom, hogy sajnos nem értek belöle semmit, ha igen, akkor várom a fejleményeket! Az iromány meglehetősen hosszú, és egy kukkot sem értesz belőle: cikornyás jelekkel van teleróva, melyek egyáltalán nem hasonlítanak az elf írásra.Ezek után kihúzódom a táborból kb. 20 méterre tőle és ott letelepszem! Foltost kikötöm és felköltözök az egyik fára. Próbálok kialakítani egy megfelelő helyet, ahol remélhetőleg nem esek le, majd elszenderedem! Találsz, bár nem a legkényelmesebbet. |
Ki mit tervez az éjszakából még hátralévő egy-két órára?
|
Továbbra is erőltetem, hogy közösen üljünk le és beszéljük ki a tapasztaltakat.
Ha kell akkor mindenkit egyesével felkeresek és elmondom nekik a tervemet. Rendben, tedd azt, meglátjuk ki mit szól hozzá. |
Farkasnak:
-Én elég keveset láttam. Arra ébredtem, hogy lángol a fél tábor. Az biztos, hogy akárkik is támadtak a legtöbb messzebb volt. Nem dugták ide a képüket. Pedig a fejszém éhes már. Semmi nyomot nem találtam utánna mikor hajkurászni mentetek. Meghát kiderült, hogy a gyerek érdekesen varázsol. Erre szerintem érdemes figyelni a későbbiekben. Mindenesetre a továbbiakra javaslom, hogy pihenjünk még egy kicsit hajnal előtt. Ha Farkas megelékszik ennyivel akkor ellenőrzöm a lovakat és letelepszem a sátram alá. Magam elé teszem a bárdom és nekiállok meditálni, hogy pihentessem magam. |
Farkasnak, mielőtt elmennék nyugovóra térni:
- Amit én láttam az annyi volt, hogy a táborhoz való közeledéskor egszercsak lángolni kezdett az egész, mindenki fejvesztve kereste a mágia forrását, még én is, mert nem szívesen leszek áldozata egy ilyennek, de nem láttam semmit. Aztán egyszer csak a gyerek kiesett a batárból és eltűnt! A többit pedig már ismered. Még várok egy picit, hogy van-e valami reakció, aztán folytatom az utam, hogy lepihenjek. |
Massza Rex: Grenen kívül még kihez mész oda kérdezősködni?
|
Chris: mindenkihez, nincs kivétel. Malbordus, Morel, Marek, Stancil...
Malbordus: - Morel kiabálására ébredtem fel, akkor láttam, hogy ég a tábor. Igyekeztem kiszúrni ki lehet a tettes, ezért körbenéztem. Körülbelül déli irányba láttam valami hőfoltott, ezért odamentem. Kiderült, hogy ketten próbáltam elbújni egy fa törzse mögé. Az egyik rám is támadt, a másik elmenekült. Pengét váltottam a rámtámadóval majd felmásztam a fára, onnan jobban látni. Mikor felértem a másik alak is menekülni kezdett. De láttam még valakit settenkedni a fák között, az úgy mozgott, mintha a menekülők hátába akart volna kerülni. Azután kigyulladt a nagy fényesség, és innen már te is tudod mi történt. Oler: - Kiabálásra ébredtem, majd láttam ahogy Marek, Malbordus, Gren és Morel elmegy mellettem. Az elf után mentem, de addigra őt már nem láttam, csak egy fegyveres fickót, azt megtámadtam, de ő nem vágott vissza, hanem elmenekült. Nem sokkal ez után nagy fényesség lett. Stancil: - KIiabálásra ébredtem, és ahogy körbenéztem láttam, hogy a tábor lángol. Nagyon megijedtem így Morel szekere alá bújtam, aztán amikor csend lett azt hiszem elaludtam,, mert arra ébredtem, hogy Gren úr kiáltozik. Capullo: - Kiabálásra ébredtem fel, és körbenázve láttam a felfordulást, de túl rosszul voltam ahhoz, hogy bármit tegyek, így csak vártam. Ami azt illeti most sem vagyok jól, ezért ha kérhetlek, hagyj aludni. |
Miután begyűjtöttem a tapasztalatokat letelepszem a Nagyúr kocsija mellé az egyik kerékhez közel a vackomhoz.
Ébren maradok, már nem jönne álom a szememre. Csendben elmélkedek, próbálom emészteni a hallottakat. |
P.sz. 3736, Arel 4. havának 02. napja, az Ezüst órája
Csöpörgő esővel virrad rátok a reggel.
Chaos: nyugodtan írd be mit szeretnél tenni, ha szükség van rá potlólagosan bemásolom a megfelelő helyre |
Kissé hirtelen ébredek és nekiállok körülnézni a táborban.
Ellenörzöm a lovakat és a csepegő eső ellen betakarom Szürkesörényt a lópokróccal. Aztán körbejárok és megnézem hogy történt e valami mióta lepihentünk. Utánna megkérdem van e valakinek egy kis teafüve. Láthatóan nem történt változás a táborban. Olernek, Malbordusnak, Capullonak, és Stancilnak nincs teafüve. |
All times are GMT +1. The time now is 10:52. |