Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tizenegyedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3541)

Ati 06-28-2009 21:45

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 217354)
Ha, jár a vakbácsis küldetésért egy ügyesség pluszban akkor jó. Ha nem jár érte akkor javítandó. ;)

Ha járna akkor kéretik Swiss1-nél is visszaadni azt az egyet, bár nem sokat vizet zavar.

A vakbácsisért nem jár, ő tanulási lehetőséget ad. Ügyességet a szivárgó csatorna rendbetételéhez kapsz.

BimmBimm 06-28-2009 22:29

Fagyi :(:(

Toto 06-28-2009 22:30

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 217360)
Fagyi :(:(

Tegnap Swissel érdekes belassulásokat és fagyásokat tapasztaltunk hajókázás alatt, úgyhogy ma rávettem bimmet egy kis csónakázásra. Sikerült ismét lefagyasztani. Először csak pár másodpercre, most meg tartósabban.
Szóval a sokszereplős hajókázást nem szereti.

BimmBimm 06-28-2009 22:31

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 217361)
Részletek fogalmazás alatt :)

Írd bele hogy vissza sem enged:D

Swiss 06-28-2009 22:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217357)
A vakbácsisért nem jár, ő tanulási lehetőséget ad. Ügyességet a szivárgó csatorna rendbetételéhez kapsz.

Azt szerintem Swiss1 megcsinálta, ha nem akkor utána nézek majd.

[HTPA]GeeForce 06-29-2009 09:06

Apró észrevétel, sőt, inkább csak kérdés...

Tegnap kipróbáltam azt, hogy mi van akkor, ha metámadok valami mobot, és közben kilépek.
Megtámadtam egy medvét, ha jól emlékszem, 52 életem volt.
Bezártam a böngészőt, és lefeküdtem aludni. (A számítógépet is kikapcsoltam.)
Most keltem, nézem, hogy akkor mi is van.

Az életem belépéskor 5 ÉP volt. A medve nem volt a négyzeten. Ebből arra következtetek, hogy a csata lezajlott.
Azt viszont nem tudom, hogy a TP-t megkaptam-e érte, vagy sem, mert kísértetiesen hasonlít arra, amennyi akkor volt, amikor kiléptem.

Szóval Ati, az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor kap-e a karakter TP-t, vagy sem? :)
Ha azt mondod, hogy tutira kap, vagy tutira nem kap, akkor ennyi.
Ha azt mondod, hogy "kapnia kéne" vagy éppen "hát nem kéne neki..." akkor elkezdek kísérletezni ezzel, és referálok a tapasztalatokról!

Ati 06-29-2009 09:16

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 217388)
Apró észrevétel, sőt, inkább csak kérdés...

Tegnap kipróbáltam azt, hogy mi van akkor, ha metámadok valami mobot, és közben kilépek.
Megtámadtam egy medvét, ha jól emlékszem, 52 életem volt.
Bezártam a böngészőt, és lefeküdtem aludni. (A számítógépet is kikapcsoltam.)
Most keltem, nézem, hogy akkor mi is van.

Az életem belépéskor 5 ÉP volt. A medve nem volt a négyzeten. Ebből arra következtetek, hogy a csata lezajlott.
Azt viszont nem tudom, hogy a TP-t megkaptam-e érte, vagy sem, mert kísértetiesen hasonlít arra, amennyi akkor volt, amikor kiléptem.

Szóval Ati, az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor kap-e a karakter TP-t, vagy sem? :)
Ha azt mondod, hogy tutira kap, vagy tutira nem kap, akkor ennyi.
Ha azt mondod, hogy "kapnia kéne" vagy éppen "hát nem kéne neki..." akkor elkezdek kísérletezni ezzel, és referálok a tapasztalatokról!

Kap (sőt, meg is halhat), kivéve, ha belefutsz egy nulla tp-be, de ahogy nézem, log alapján ebbe nem futottál bele.

[HTPA]GeeForce 06-29-2009 09:34

Köszönöm szépen! :)
Azt tudom, hogy meg is halhatok, ha így csatázok, csak a TP-ben nem voltam biztos, hogy megkaptam tegnap este.

De msot úgyis mennem kell dolgozni, kipróbálom mégegyszer. :D

0 TP-be nem futottam bele azóta sem, pedig direkt különféle mobokat öldösök véletlenszerű sorrendben.

Hex 06-29-2009 16:33

Ati Hex2-re nézz már rá, a hajómmal Evermeettel van a város közepén

Ati 06-29-2009 16:38

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 217446)
Ati Hex2-re nézz már rá, a hajómmal Evermeettel van a város közepén

Mik a sorszámok? :) (Karakter és hajó.)

(Ez normális, mert most olyan helyen is szárazföld van, ahol régen víz volt.)

Hex 06-29-2009 16:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217447)
Mik a sorszámok? :) (Karakter és hajó.)

(Ez normális, mert most olyan helyen is szárazföld van, ahol régen víz volt.)

Hex2 (#24)
Evermeet - nem tudom a hajó sorszámát, mivel ha rákattintok, az jön fel, hogy csak inni lehet ott, de tudom, hogy Hex2 a hajóban van :)

Ati 06-29-2009 16:53

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 217448)
Hex2 (#24)
Evermeet - nem tudom a hajó sorszámát, mivel ha rákattintok, az jön fel, hogy csak inni lehet ott, de tudom, hogy Hex2 a hajóban van :)

Nincs hajód, azóta már volt egy karakternullázás.

Hex 06-29-2009 16:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217449)
Nincs hajód, azóta már volt egy karakternullázás.

most már eltűnt :)

Ati 06-29-2009 17:00

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 217450)
most már eltűnt :)

Eddig se volt, csak nullázáskor hajón voltál, és az a státusz megmaradt.

Toto 06-29-2009 18:05

Felvetődött bennem egy kérdés. Egy klánmedált viselő a nap folyamán annyi cuccot vesz fel, ami meghaladja a rendes teherbírását. Meghal, és úgy felhúzza magát ezen, hogy kilép a játékból. Másnap azzal szembesül, hogy nincs klánmedálja (Megelőzték őket, kirakták stb.) Az egyetlen megoldás, hogy kijusson az, ha a becses kincseit elkezdi feláldozni egészen addig amíg meg nem tud mozdulni?

Ati 06-29-2009 18:25

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 217455)
Felvetődött bennem egy kérdés. Egy klánmedált viselő a nap folyamán annyi cuccot vesz fel, ami meghaladja a rendes teherbírását. Meghal, és úgy felhúzza magát ezen, hogy kilép a játékból. Másnap azzal szembesül, hogy nincs klánmedálja (Megelőzték őket, kirakták stb.) Az egyetlen megoldás, hogy kijusson az, ha a becses kincseit elkezdi feláldozni egészen addig amíg meg nem tud mozdulni?

Igen .

Nem. Megvárja, amíg újra lesz klánmedálja... :)

Ati 06-29-2009 18:37

Két új mob-fajta és 2 új tárgy (egy fegyver és egy páncél) került be a főszigetre. Ezzel egyidőben az obeliszk nevek is átnevezésre kerültek, ahol eddig nem volt értelmes nevük.

Ildee 06-29-2009 18:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217459)
Ezzel egyidőben az obeliszk nevek is átnevezésre kerültek, ahol eddig nem volt értelmes nevük.

*Mi lett a nevük?*

Ati 06-29-2009 18:51

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 217461)
*Mi lett a nevük?*

Bennszülöttek szigete, Elf sziget, Riválisok szigete.

[HTPA]GeeForce 06-29-2009 22:47

A totemek eltűntek, az őrjöngés itala nem.
Nem vettem észre, hogy nincs totem.
Meghaltam.
Meglepődtem.
Kijöttem HL-ből, léptem egyet, az ital maitt rátámadtam egy Őr-re automatikusan.
Meghaltam újra.
- 1200 TP 30 másodperc alatt. NA NE MÁR!

Javaslatom: Ha valaki rendesen, ténylegesen MEGHAL, akkor arról az ital hatása múljon már el, mert így hirtelen felindulásól ALT-F4-gyel léptem ki a játékból, 2 napi TP gyűjtögetésem veszett kárba.

Logikátlannak találom, hogy aki meghalt, azon a feltámadása után is megmarad pl az Őrjöngés. Meg más se maradjon meg. AKi tényleg meghal, azon minden rá ható varázslat szűnjön meg! (Akár jó neki az a varázslat, akár nem.)

Most meg lefekszem aludni mielőtt agyvérzést kapok.

Ati 06-30-2009 11:10

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 217498)
AKi tényleg meghal, azon minden rá ható varázslat szűnjön meg! (Akár jó neki az a varázslat, akár nem.)

Logikus javaslat, következő frissítéskor bekerül.

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 217498)
Most meg lefekszem aludni mielőtt agyvérzést kapok.

Ilyen varázslat nincs a játékban... :D

[HTPA]GeeForce 06-30-2009 11:12

:D

De van. Fél percen belüli meghalásnak hívják. :D

Egyébként ma semmilyen rendkívülit nem vettem észre, eddig minden pompásan működik.

Ati 06-30-2009 11:13

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 217568)
Egyébként ma semmilyen rendkívülit nem vettem észre, eddig minden pompásan működik.

Szokás szerint az utolsó pillanatban még el fogom rontani, mert ma még sok átírás lesz... :)

[HTPA]GeeForce 06-30-2009 11:14

A tényleges meghalást pedig arra értettem, ha valaki totem nélkül hal meg. Mivel az életed az istenek megkímélik, nem halsz meg, csak a temetőhöz kerülsz. Pl mint teleportálásnál :)

De Ati, ezt majd eldöntöd, hogy hogy legyen. És köszönöm :)

Ati 06-30-2009 16:58

Nektek ugyan nem hatalmas újdonság, de elkészült a kézikönyv első verziója. Ugyanazok vannak bemásolva, mint itt voltak a "Nem kézikönyv" témában, a melléklet az, ami sokkal bővebb.

Egyelőre még jelszavazva van ez is, mint a teljes játék, de Nektek már most elérhető itt: http://hodito.hu/mud/Hodito%20MUD%20kezikonyv.pdf

Hex 06-30-2009 17:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217607)
Nektek ugyan nem hatalmas újdonság, de elkészült a kézikönyv első verziója. Ugyanazok vannak bemásolva, mint itt voltak a "Nem kézikönyv" témában, a melléklet az, ami sokkal bővebb.

Egyelőre még jelszavazva van ez is, mint a teljes játék, de Nektek már most elérhető itt: http://hodito.hu/mud/Hodito%20MUD%20kezikonyv.pdf

Ati nagyon király, de zöldben küldök képeket, ott ahol javításra szorul a kézikönyv elírás miatt :) pár perc és végig nézem és akkor amit elsőre találok megy itt pm-ben

Ati 06-30-2009 17:09

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 217608)
Ati nagyon király, de zöldben küldök képeket, ott ahol javításra szorul a kézikönyv elírás miatt :) pár perc és végig nézem és akkor amit elsőre találok megy itt pm-ben

Köszi szépen. Én már totál zizi vagyok tőle, egész eddig ezt írtam... Fene gondolta, hogy ilyen sok képesség van, amit meg lehet tanulni... :D

Ati 06-30-2009 17:15

Frissítés...

Ami változott:

1. Kezdő küldetés szövegezése, hogy egyértelműbben megtalálja a neki kitett gabonát.
  2. A karakter halálakor minden aktuális varázslat leesik a karakterről. Jó és rossz egyaránt.
  3. A tárgylista dobozának méretét lecsökkentettem, hogy az alsó tárgyak menüjét is használéni lehessen végig. (Oldal újratöltése lehet szükséges hozzá!)
  4. A csataesemények kijelölhetőségét is levettem, hgy ne tudjon senki véletlen lescrollozni, és azt feltételezni, hogyhibás eseményeket lát, miközben csak nem a frisseket olvassa. (Oldal újratöltése lehet szükséges hozzá!)
  5. Lényegi változattások a parancsfeldolgozásban, amitől kb minden elromolhatott... Érdemes kipróbálni... :)
Köszi, enjoy! :)

Hex 06-30-2009 17:31

mentek a képek :)

Toto 06-30-2009 17:39

1.oldal: ....saját magad is alakíthatod a történetet.
......Mit
<-->jelent az, hogy MUD?

5.o/6.sor: Így
<-->hát csata után további is álltak...
5.o/3.bek. vége: a mágus végre kisza
badulhasson a fogságból!
6.old: többszáz, mégcsak, ittlakók (sztem mindhárom külön)
8.old: Egészség: ...
sikeresnek ígérkező harcba.
Erő: ....többmindent...(szvsz külön)
Varázspont....
meghatározott számú varázspontot
13.o/2.sor: .....bizonyos küldetések teljesítésekor.
16.o/4.sor: ...Ha egyszer mnegtaláltad a kijáratot.
17.o segédek: az<-->általános munkákban segítenek
követők:
akkor itt látod a teljes csapatot
20.o/1.sor:
A varázslásokoz varázspont szükséges.
21.o: A kereskedelmi poszt így néz ki a térképen:
21.o/alulról 5.sor: ott kell hagynod valahol az út>--<szélen (egybe)
22.o: Mesterséges felvásárlás:
Ezeknek az áruknak

+ minden "...függ karaktered szintjétől." részt "...függ
a karaktered szintjétől." módosítással írtam volna. :)

No mégegyszer átolvas...

Ui.: Látom már küldtek javítást.

Ati 06-30-2009 17:51

Koszi mindkettőtöknek, javított verzió fent.

Ati 06-30-2009 20:34

Elkezdem átirogatni a sorszámokat, úgyhogy lesz, akit ki fog dobni... Olyankor csak jelentkezz be újra. :)

Ati 06-30-2009 20:57

Végeztem a sorszámok átírásával. Nézzétek meglégyszi, hogy minden rendben van-e azokkal a karakterekkel, ahol változott.

Mindenkinek sikerült teljesíteni az első kívánságát, pár helyen volt csak, hogy második-harmadikat eltoltam, hogy más elsője teljesülhessen. :)

Hex 06-30-2009 21:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217633)
Végeztem a sorszámok átírásával. Nézzétek meglégyszi, hogy minden rendben van-e azokkal a karakterekkel, ahol változott.

Mindenkinek sikerült teljesíteni az első kívánságát, pár helyen volt csak, hogy második-harmadikat eltoltam, hogy más elsője teljesülhessen. :)

Engem kihagytál :) küldtem valamelyik nap még egyet a nevekkel. ha lehetséges átírod?
Hex1 - lenne Hex
Hex2 - lenne McManus
Hex3 - lenne Raistlin

előre is köszi :)

Ati 06-30-2009 21:01

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 217634)
Engem kihagytál :) küldtem valamelyik nap még egyet a nevekkel. ha lehetséges átírod?
Hex1 - lenne Hex
Hex2 - lenne McManus
Hex3 - lenne Raistlin

előre is köszi :)

Nem hagytalak ki, egyelőre csak a SORSZÁMOKAT írtam át. :)

A nevek még csak most jönnek. :) Azok már kevésbé problémásak, mint a sorszámokkal variálni... :)

Hex 06-30-2009 21:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217635)
Nem hagytalak ki, egyelőre csak a SORSZÁMOKAT írtam át. :)

A nevek még csak most jönnek. :) Azok már kevésbé problémásak, mint a sorszámokkal variálni... :)

ööööö..... olvasás-értelmezésben mindig gyenge voltam :D
leesett, hogy harmadszor olvastam át a hsz-ed :D fáradt vagyok, meg megszúrt a napocska :D bocsi

Ati 06-30-2009 21:12

MOST végeztem a nevekkel. Nézzétek meg, hogy mindenkinek jó lett-e. :) Szegény Dustól ezt elfelejtettem kérni, úgyhogy neki majd miután visszajött...

Ildee 06-30-2009 21:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 217637)
MOST végeztem a nevekkel. Nézzétek meg, hogy mindenkinek jó lett-e. :) Szegény Dustól ezt elfelejtettem kérni, úgyhogy neki majd miután visszajött...

Nálam a név és a sorszám is stimmel.
Márcsak a saját emailcímre való átírást várom :D

BimmBimm 06-30-2009 21:43

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 217638)
Nálam a név és a sorszám is stimmel.
Márcsak a saját emailcímre való átírást várom :D

Tök jó név, Hálófonó :)

Hex 06-30-2009 21:43

tökéletes, köszönöm :)

All times are GMT +1. The time now is 02:14.