Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tizedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3515)

Phoenix 06-12-2009 20:42

Ati: a mobneveknél az Úrihölgyből kimaradt egy "i" betű, most ezt írja: Úrhölgy, de ha megvizsgálom, akkor Úrihölgyet ír.

Dus 06-12-2009 20:55

Tesztkard alap sebzése: 2-3
Megtanult képességek sebzésnövelésre: extra erő, kardforgatás
Tesztkard sebzése így, 8. szinten kéne, hogy legyen: 5-6
Ehelyett sebzés: 4-5

Vagy a kardforgatás még mindig nem ad plusz támadóerőt, mikor kéne neki, vagy az extra erő, egyel kevesebbet ad mint kéne neki (utóbbit nem hiszem, mert amikor megtanultam, nőtt a sebzésem, viszont amikor kardforgatást tanultam, nem nőtt!)

Szóval kardforgatással 100% most már, hogy gond van (ezt csak megerősítésként írom, hogymost már van annyi alap sebzésem, hogy adnia kéne neki...)

Ati 06-12-2009 20:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215005)
ezt csak megerősítésként írom, hogymost már van annyi alap sebzésem, hogy adnia kéne neki...

Nincs. 10% pluszt ad, lefele keretítve. 8 sebzésnél is csak 8.8 -> 8 lesz még belőle.

Dus 06-12-2009 21:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215007)
Nincs. 10% pluszt ad, lefele keretítve. 8 sebzésnél is csak 8.8 -> 8 lesz még belőle.

:(

Szerintem ne levágja a tizedes jegyeket, hanem kerekítsen teljes egészre...nem lenne olyan nagy dolog, nagy különség, de azért egy adag segítség lenne, ha már ennyire vissza lett véve az extra erő azzal, hogy a szintek a tanulást követik...

Ati 06-12-2009 21:05

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215009)
:(

Szerintem ne levágja a tizedes jegyeket, hanem kerekítsen teljes egészre...nem lenne olyan nagy dolog, nagy különség, de azért egy adag segítség lenne, ha már ennyire vissza lett véve az extra erő azzal, hogy a szintek a tanulást követik...

Nálam szokás, hogy mindent lefele kerekítek, majd alszom rá egyet, hogy itt legyen-e kivétel. Ma már bezártam minden fejlesztői ablakot.

Dus 06-12-2009 21:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215010)
Nálam szokás, hogy mindent lefele kerekítek, majd alszom rá egyet, hogy itt legyen-e kivétel. Ma már bezártam minden fejlesztői ablakot.

Átírtad a szinteket és a tanulást is normál kerekítésre, nem tizedes jegy levágásra... :p

De aludj rá egyet akkor :rolleyes:

Ati 06-12-2009 21:14

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215011)
Átírtad a szinteket és a tanulást is normál kerekítésre, nem tizedes jegy levágásra... :p

Mindenhol levágás van, ahol egészszám kell.

Dus 06-12-2009 21:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215014)
Mindenhol levágás van, ahol egészszám kell.

Hmm...Nem kötözködni szeretnék, de bárhogy is nézem, a tanuláshoz és szintlépéshez szükséges tp kerekítve van...
Ha mindegyik után kerekítettem, és úgy szoroztam tovább, akkor jól jött ki, ugyan annyi lett, mint amit ír nekem a játékban. Ha mindegyik után levágtam, akkor jópár tp-vel eltért a játékbeli kiírástól, míg ha nem csináltam semmit, csak végigszoroztam, és a végén levágtam 1x, akkor is eltért... :o

De amúgy tök mindegy. Ha le lesz vágva a tizedes jegy, le lesz vágva, max később lehet használni kardforgatást...bár jobb lenne hamarabb... :)

[HTPA]GeeForce 06-13-2009 08:03

valahol olvastam, hogy úrhölgy-úrihölgy, mint probléma merült fel...
Szerintem teljesen rendben van, helyesen vannak használva a szavak.

úr - úriember
úrhölgy - úrihölgy

így helyes, ahogy most van. :)

[HTPA]GeeForce 06-13-2009 08:08

Más: Ez valami vicc? 29 MP-t töltődött vissza a mozgásom....
Eddig ilyen 70-80-akat.

29-enként nevetséges lesz kijutni HL-ből :(

Phoenix 06-13-2009 08:10

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215057)
Más: Ez valami vicc? 29 MP-t töltődött vissza a mozgásom....
Eddig ilyen 70-80-akat.

29-enként nevetséges lesz kijutni HL-ből :(

Nekem tegnap 0ról 39et töltődött fel egy tick alatt. Asszem ez régebben 50 körül volt.

Ati 06-13-2009 09:10

A visszatöltődés mértéke függ a maximum értékektől.

Ati 06-13-2009 09:13

Ma...

Ha nem jön közbe semmi, akkor ez a mai terv:

1. Főkontinens bővítése.
  2. Pár új mob. Végignézem, hogy most hol van szerintem lyuk még a listában.
  3. Ti térképeitek. Ezek még kétesélyesek, az előző kettőtől függ. :)
Közben jöhetnek a mostani értékekkel kapcsolatos észrevételek, illetve a függőben lévő témák esetleges megerősítései: fagyás, dupla meghalás.

Köszi.

Ildee 06-13-2009 09:17

A kezdeti nehézségektől eltekintve jónak találom az első 5 szint tp szükségleteit. De szerintem 5ös szinttől, lehetne egy picit gyorsabb, csak egy icipicit :)

Swiss 06-13-2009 09:42

Kezd elmenni a kedvem az egésztől...

Egy kis adalék amit nem értek:

MEGHALTÁL!!!
A kutya megharapott. 1 életerőt vesztettél.

Támadásba lendülsz. Célpontod: Kutya
A csatáért 17 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
A kutya élettelenül esik a földre.
Megvágtad a kutyát. 3 életerőt vesztett.
Megvágtad a kutyát. 2 életerőt vesztett.
Megvágtad a kutyát. 2 életerőt vesztett.

Mi történt?

BimmBimm 06-13-2009 09:45

5. szintig eljutni elég szenvedős, főleg hogy nem lehet írni a csetre... Kétség kívül lelassította a fejlődést, és szerintem jó is így, csak személy szerint én útáltam :)
De azért szerintem kicsit erős lett hogy a tanulási szükséglet is ilyen ütemben nő, konkrétan ezért nem tudok haladni, mert ha nem nyomok az életerőre akkor pikk pakk meghalok. Nagyon hasznos a hárítás dolog, de ahhoz meg kell harcművészet, ígyaztán már el is ment három tanulás és még mindig csak szenvedek macskákkal kutyákkal, mert hiába van 35 ép van olyan hogy simán kinyír egy takarító mert akkor épp rámsebez 4-5-ször 5-öt meg semmit sem tudok kivédeni...
Szóval eléggé megnehezedett, nem tudom, hogy magasabb szinten mennyire haladós itt most elég nyögvenylős.

Dus 06-13-2009 09:46

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 215063)
Mi történt?

Nem harcoltál normálisan a kutyával. Már írták többen is...Mauálisan újra meg kell támadni (kijelölöd, támadás opció) és akkor jó...ha ilyet tapasztaltsz máskor, újra támadd meg és ok!

Swiss 06-13-2009 09:49

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215065)
Nem harcoltál normálisan a kutyával. Már írták többen is...Mauálisan újra meg kell támadni (kijelölöd, támadás opció) és akkor jó...ha ilyet tapasztaltsz máskor, újra támadd meg és ok!

Dus örülök, hogy mindenre van válaszod. Szerinted nem próbáltam meg többször az általad említettet? Szerinted sikerült? Szerinted kiírtam volna a külsőre? Ne nézz már madárnak légyszíves.

Dus 06-13-2009 09:52

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 215064)
5. szintig eljutni elég szenvedős, főleg hogy nem lehet írni a csetre... Kétség kívül lelassította a fejlődést, és szerintem jó is így, csak személy szerint én útáltam :)
De azért szerintem kicsit erős lett hogy a tanulási szükséglet is ilyen ütemben nő, konkrétan ezért nem tudok haladni, mert ha nem nyomok az életerőre akkor pikk pakk meghalok. Nagyon hasznos a hárítás dolog, de ahhoz meg kell harcművészet, ígyaztán már el is ment három tanulás és még mindig csak szenvedek macskákkal kutyákkal, mert hiába van 35 ép van olyan hogy simán kinyír egy takarító mert akkor épp rámsebez 4-5-ször 5-öt meg semmit sem tudok kivédeni...
Szóval eléggé megnehezedett, nem tudom, hogy magasabb szinten mennyire haladós itt most elég nyögvenylős.

Igen, elég nyögvenyelős volt, de szerintem pont ez volt a cél.
Azt a pár órát meg mindenki kibírja a chat nélkül szerintem :)

Talán egy nagyon picit sikerült túl nehézre rakni a fejlődét, és én még mindig azt mondom, hogy a szintek ne az össz tanulási szinttel legyenek egyensúlyban, hanem a régi rendszer jöjjön vissza, de az új szorzókkal...
Ekkor az extra erő ad egy kis pluszt, ami elég sokat segíthet, és a nagyobb szint miatt kicsit több ép-t, meg mi egyebet kapunk, ami is segíthet, de nem könnyíti el túlságosan...A chatet is hamarabb lheetne így használni...

Dus 06-13-2009 09:54

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 215066)
Dus örülök, hogy mindenre van válaszod. Szerinted nem próbáltam meg többször az általad említettet? Szerinted sikerült? Szerinted kiírtam volna a külsőre? Ne nézz már madárnak légyszíves.

Swiss, ha nem írod le ezeket akkor miért várod el, hogy a másiknak tudnia kéne??
Nem madárnak nézlek, de ha nem írod meg, hogy ezek megtörténtek nem fogja tudni senki. A kisujjamból meg nem tudom kiszopni...

De akkor oldd meg magad...

Ati 06-13-2009 09:57

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215067)
A chatet is hamarabb lheetne így használni...

A chat elérhetősége a legkisebb szempont. :) Sőt, ott az a jó, ha minél kébpss használhatod, de azért belátható időn belül. Hódban is kibírtad a 24 órát az elején. :)

Dus 06-13-2009 09:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215070)
A chat elérhetősége a legkisebb szempont. :) Sőt, ott az a jó, ha minél kébpss használhatod, de azért belátható időn belül. Hódban is kibírtad a 24 órát az elején. :)

Szerintem sem annyira fontos, azért írtam bele, mert itt többen is amiatt unták az egészet :) Csak szerzek támogatókat :D

De tényleg amúgy, ha a régi fajta rendszer kerülne vissza a szintekre az új szorzókkal szerintem jó lenne...

A chetet meg 8. vagy 10. szintre is fel lehetne rakni, akkor kb akkori elérés lenne mint most... (tp-ben mérve)

Ati 06-13-2009 10:05

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215071)
De tényleg amúgy, ha a régi fajta rendszer kerülne vissza a szintekre az új szorzókkal szerintem jó lenne...

Csak hogy mindent összekavarjak, most még azon is gondolkozom, hogy ezt a "felhasználható tp"t- teljesen kukába dobom, és helyette szintenként 1 tanulási lehetőséget kap a karakter. Ez annyiból segít, hogy az elhalálozások kevésbé hátráltatják a tanulást, mert a már megszerzett tanulási lehetőséget nem veszti el vele, csak a következő kerül messzebb a pontvesztés miatt.

Így később se válik követhetetlenné, hogy mikor lép szintet és mikor tanulhat.

(Nyugi, emiatt nem tervezek újabb nullázást. :D)

Swiss 06-13-2009 10:06

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215068)
Swiss, ha nem írod le ezeket akkor miért várod el, hogy a másiknak tudnia kéne??
Nem madárnak nézlek, de ha nem írod meg, hogy ezek megtörténtek nem fogja tudni senki. A kisujjamból meg nem tudom kiszopni...

De akkor oldd meg magad...

Dus az előjött problémát én jeleztem először, és én adtam rá a megoldást is. Ezért írom, hogy madárnak nézel, vagy csak nem emlékszel már ezekre, minden estre a zárójeles mutatvány miatt dobtam azt a postot.

BimmBimm 06-13-2009 10:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215072)
Csak hogy mindent összekavarjak, most még azon is gondolkozom, hogy ezt a "felhasználható tp"t- teljesen kukába dobom, és helyette szintenként 1 tanulási lehetőséget kap a karakter. Ez annyiból segít, hogy az elhalálozások kevésbé hátráltatják a tanulást, mert a már megszerzett tanulási lehetőséget nem veszti el vele, csak a következő kerül messzebb a pontvesztés miatt.

Így később se válik követhetetlenné, hogy mikor lép szintet és mikor tanulhat.

(Nyugi, emiatt nem tervezek újabb nullázást. :D)

Hát nem tudom, de most valami hasonló lehet ahogy elnézem:) Részben jó, de belegondolni hogy a 15. szintig 15-öt tanulhatok (azaz 14-et) hát elég durva. Akkor viszont szerintem megint sűríteni kellene a szinteket valahogy :)

Dus 06-13-2009 10:09

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 215073)
Dus az előjött problémát én jeleztem először, és én adtam rá a megoldást is. Ezért írom, hogy madárnak nézel, vagy csak nem emlékszel már ezekre, minden estre a zárójeles mutatvány miatt dobtam azt a postot.

Aha, tényleg nem emlékszem, ezt sikerült eltalálni ;)

A zárójeles "mutatványt" meg azért írtam oda, mert tudom magamról, hogy az esetek kb felében sikerül úgy magyaráznom, hogy nem értik meg, ezért általában még egy kis kiegészítőt írtam oda, hogy biztos ne legyen félreértés...

Ati 06-13-2009 10:11

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 215074)
Hát nem tudom, de most valami hasonló lehet ahogy elnézem:) Részben jó, de belegondolni hogy a 15. szintig 15-öt tanulhatok (azaz 14-et) hát elég durva. Akkor viszont szerintem megint sűríteni kellene a szinteket valahogy :)

Most ha meghalsz, főleg ha többször, akkor teljesen eltolódnak egymástól ezek (szintlépés, és új tanulási lehetőség).

Ráadásul így lehetne az elején 2-3 tanulási lehetőséggel indulni, és lehetnének bónusz-szintek, amikor nem 1 tanulási lehetőséget kapsz. Hmm, egyre jobban tetszik ez az ötlet.

Eredetileg azon gondolkoztam, hogy a szorzókat levenni, de ha helyette az elején már elindulhatsz valmerre... Az első 5 szintig mondjuk 2-2 tanulási lehetőséget kapsz az 1 helyett...

Hmmmmmm.........

BimmBimm 06-13-2009 10:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215076)
Most ha meghalsz, főleg ha többször, akkor teljesen eltolódnak egymástól ezek (szintlépés, és új tanulási lehetőség).

Ráadásul így lehetne az elején 2-3 tanulási lehetőséggel indulni, és lehetnének bónusz-szintek, amikor nem 1 tanulási lehetőséget kapsz. Hmm, egyre jobban tetszik ez az ötlet.

Eredetileg azon gondolkoztam, hogy a szorzókat levenni, de ha helyette az elején már elindulhatsz valmerre... Az első 5 szintig mondjuk 2-2 tanulási lehetőséget kapsz az 1 helyett...

Hmmmmmm.........

Nah ez már tetszik, tanulási lehetőségek lennének számolva, és alapvetően szintenként egy vagy esetleg valami okból kettő adódik hozzá:) Még esetleg valami bika küldetés, pl zsiványos a tp-n felül adna +1 tanulást is :)

Ildee 06-13-2009 10:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215076)

Hmmmmmm.........

Na ez egy nagyon szuper ötlet végre :) A legtöbb nehézséget pontosan az okozza, hogy alig bírunk megtanulni valamit.

[HTPA]GeeForce 06-13-2009 10:23

Ati, köszönöm, hogy megfontolásra méltatod a +1 szint=+1 tanulás felvetésem :)
Úgy éreztem már, kezd túlbonyolódni a történet, különböző képletek, szorzók, változók, külön tanulás, meg szint, meg minden.
Ok, hogy mi átlátjuk, mert a változtatásokkal együtt tesztelünk, de kezdett kaotikussá válni.
Oké, hogy hódító.hú/múd a játék neve, de egy szerep játékban ne az legyen a legnehezebb, hogy külön excel táblázatokat kell létrehoznom, azt utólag kézzel korrigálgatni, meg stb, hogy azt tudjam, mit tudok megtanulni 8. szinten...
személyes vélemény: egy szerepjáték arról sózljon, hogy a karakteremmel törődök, nem arról, hogy matematikai egyenleteket oldok meg, hogy tudjam mi lesz fél óra múlva.
Ha iylet akarok játsznai, ott a sima hódító. :)

[HTPA]GeeForce 06-13-2009 10:28

Észrevétel, a színes napernyő meghatározásánál:

"A szívárcány összes ...."

BimmBimm 06-13-2009 10:30

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215080)
Észrevétel, a színes napernyő meghatározásánál:

"A szívárcány összes ...."

Ati olyan mint a legtöbb programozó, amit megcsinál az jó, de helyesen írni nem tud :):):):):)

[HTPA]GeeForce 06-13-2009 10:34

Legyen a játék nyelve angol... :p Akkor nem lennének elírások :D

BimmBimm 06-13-2009 10:36

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215082)
Legyen a játék nyelve angol... :p Akkor nem lennének elírások :D

Ez nem igaz, mert abban is ugyanúgy el lehet gépelni, sőt a programkódot is el lehet írni, csak az interpreter nagy gama betűkkel írja hogy parse error vagy fatal error és meg is mondja hogy hol szúrtad el:P A kiírandó szövegekre nincs semmilyen nyelvi ellenőrzés... (rajtunk kívül)

Ildee 06-13-2009 10:47

Ami még sokat segítene a fejlődésben ha még sokkal több egyszerűbb küldi lenne. Esetleg olyanok is amikben keresni kell, ha már átlagban mindenki megtanulja a keresést, ami kell már néhány küldetéshez. Viszont önmagában csak a térképes, és kismadaras küldikért egyáltalán nem éri megtanulni.

BimmBimm 06-13-2009 10:47

Érdekesnek találom: A legutóbbi nulla óta még nem voltam se éhes se szomjas. Régebben ennyi idő után már voltak ilyen jelenségek.

Dus 06-13-2009 10:48

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 215085)
Érdekesnek találom: A legutóbbi nulla óta még nem voltam se éhes se szomjas. Régebben ennyi idő után már voltak ilyen jelenségek.

Csak 5. szint felett kezdi el számolni "az éhség és szomjúsági időt"

Dus 06-13-2009 10:50

Megvolt a mai első fagyás :(:(:(

BimmBimm 06-13-2009 10:50

Befagytam!
Se mozogni, se írni, se támadni nem tudok.

Szerk.: elmúlt magától :)

Swiss 06-13-2009 10:51

Szintén fagyott mindhárom kari nálam is.

All times are GMT +1. The time now is 22:50.