![]() |
Quote:
Nyilván mindkét oldalon a szövetségesek regulárisai segítenek, de attól még a lakosság nem üt se a PEACE se a Fortis/Eden oldalról, és az nagy különbség. Nagy különbség, ami szvsz nekünk kedvez egyébként, mivel a mi lakossági sebzésünk a legnagyobb kb az egész eVilágon. |
Quote:
|
Egy összetettebb kérdésem lenne a kicsit, már a játékban többet tudók felé. :)
Egy cég alapításáról van szó. És lenne pár kérdésem... - Megéri?? (gondolom igen, de semmiben sem lehetek biztos :D) - A 20 aranyon felül, ami az alapításért fizetendő, kell-e valami tőke?? Mennyi?? (én 120-150 HUF-ban gondolkodtam) - Milyen céget érdemes alapítani?? (Én egy fegyvergyárra gondoltam, úgy 4 és 5 képesség közé, ott elég sokan dolgoznak...És Q1-es fegyvert néztem ki) - Előzőhöz kapcsolódóan: Q1-es fegyóhoz, Q1-es vas kell?? - Továbbá egy fegyvergyárban a képesség függvényében mennyi fegyvert hoz létre a dolgozó?? - Meg lehet kapásból mondani, hogy milyen képességekkel dolgozhatnak ott, vagy első képességről indul, és ezt lehet fejleszteni?? "Csak" ennyi lenne. :D Köszi előre is a válaszokat. :) Szerk.: Egy lényeges kérdéspár lemaradt. :) Ha valakinek saját cége van, ott tud munkát vállalni?? Tud egyáltalán dolgozni?? |
Quote:
1. Nem éri meg. 2. Kezdőtőke: land cégeknél legalább 2 napi fizetés, manusnál 2 napi fizu + 2 napra elegendő nyersanyag. 3. Mindegy milyen vasat veszel, a q1 a cégnél 1 egység nyersanyagként jelentkezik, a q5 pedig 5 egységként. (Jelenleg egy egységre számolva a q3 a legolcsóbb.) 4. Termelékenységi formula itt. 5. Fegyócégnél csak manuskilles állásajánlatot tehetsz ki a piacra. Te döntöd el, hogy milyen fejlett munkásokra van szükség. (2-es skill alatt ne tegyél ki, az a szocmin dolga). Ha rám hallgatsz vársz egy kicsit, amíg az adminok által beígért új gazdasági modul meg nem érkezik. Jelenleg komoly túltermelési válság van, nem nagyon éri meg alacsony szintű termékeket gyártani, hacsak nem találsz 10 olyan munkást, aki hajlandó a piaci béreknél olcsóbban dolgozni. (esetleg nem teljesen szabályos eszközökhöz nyúlsz) |
Quote:
|
Quote:
Köszi a segítséget! |
Quote:
Meg azt, hogy várj tényleg az új modulig. Addig semmilyen körülmények között nem éri meg q1 céget működtetni. Landosból alapból nem, mert nem is tudom vesz-e valaki q1 nyersanyagot. Manusból is nagy a túltermelés. Én a q3 bányám is eladtam, egyszerűen nem éri meg a napi kevesebb mint 1 goldért a vesződséget a cégezés, szerintem :) |
Számolgattam kicsit:
4 és 5 közötti skill esetén ha 10-en vannak a cégben, kb. 16-ot termel, jó welnessel egy játékos, ami napi 160 fegyó lenne. 160 fegyóhoz 54 (53,333) Q3-as vas kell. Ez rossz esetben is mondjuk 50 HUF. 160 fegyót (Q1) pedig 3 fölött lehet elpasszolni / db. Az durván 500 HUF. Tehát 450 profit van rajta, amiből lejön 5% VAT (Áfa??), marad 405 HUF. Ebből 10 ember bére, Q1 fegyvergyár, 4 és 5 skill között 8 körül van, számoloj 10-el. Azaz 100 HUF. (-ha org, és én is dolgozok...) Akkor durván napi 300 HUF profit van, amiből még 10% elmegy "income tax"-ra, azaz marad kb. 270 HUF...Ha minden fegyvert el lehet passzolni (3-as árral számoltam, holott 3 fölött van a Q1 fegyó). Lehet, hogy rossz helyeken számoltam rá az adókat de napi 1 gold profit van, ha jól látom, ami az én esetemben nagyon sok (amúgy keresek 13,5 HUF-t :D). Úgyhogy ne értem, miért nem éri meg...Ha nem is annyi a profit, amennyit írtam, a fizetségemnél biztos, hogy sokkal több...Nem?? :) |
Valamit elszámoltál, mert nekem simán mínuszosra jön ki a q1 fegyógyártás.
ui: erepmarket.co.cc itt megtalálod az aktuális legjobb árakat, és egy random q1 fegyógyár beillesztésével tudsz számolni a company tools-ban mindent |
Amúgy a legnagyobb gond az, hogy sokan csalnak. Ezért nem éri meg cégezni különösebben. Olvastam olyat, aki azt írta ő napi 4 q4 fegyóval üt, na most csak viszonyításképp, egy q5 fegyógyár nem termel ennyi profitot közel sem, holott az 390 goldba kerül. Szóval kérdés, hogy honnan van pénze rá? De tfh napi 1 goldot termelne egy cég. Ugyanennyi munkával napi 10-15 goldot lehet összecsalni, ami elég nagy gyász, hogy mit ne mondjak. Ja, és jó eséllyel le sem buksz.
Az egész rendszer mintha a csalást és a hackelést támogatná kicsit, de ez van, ezt kell szeretni, vagy nem foglalkozni vele... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szóval még mindig ott vagyok, hogy számolás alapján napi 70 HUF jönne belőle, de elvileg nem éri meg, és nem látom / mem értem miért. :( |
De amúgy szerintem az is érdekes kérdés, ha tényleg nem éri meg a cég a játékban, akkor mi a fennek van ennyi?? És miért van ekkora túltermelés?? Valahogy - ha a csalás most nem számítjuk - mégis meg kell érnie a cég vezetésének... :confused:
|
Aszongyahogy, fegyógyár esetén a melós termelékenységét el kell osztani öttel, mivel 5 termelt egységből lesz egy fegyver:
http://imagerz.com/QEQQWUtvAwIBUFocGAVR Az a 16 termelt egység valójában 3,1 Q1 fegyver |
Quote:
A játék gazdasági modulja egy Ponzi-séma, azaz piramisjáték. Olyan mértékben nagyobb a termelés, mint a lehetséges fogyasztás, hogy azt csak rengeteg új regisztrálóval lehet kiegyenlíteni, méghozzá folyamatosan rengeteg regisztrálóval. Akik nagyon keveset termelnek, viszont az összes pénzük felélik. De pár hét alatt az új regisztrálóknál is átbillen a mérleg, amint elérik a 3as skillt és folyton 100as wellnessel dolgoznak. Ezért megint új regelők kellenek, és folyton egyre több. Viszont nincs ennyi regelő, így egyre nagyobb a túltermelés. Régen biztos sokkal jobban megérte akármilyen céget csinálni. Akik régen kezdték, azok legálisan meggazdagodhattak, nagyobb és utolérhetetlen a strengthjük. Minden tekintetben előnyben vannak. Aki ma regel, legálisan soha az életben nem lesz gazdag, és sose fog tudni akkorát ütni, mint a régiek. Az egyetlen megoldás a sok regelő, és az, hogy sok régi játékos kilép. Csak így fenntartható a rendszer, a gazdasági főleg, de nem csak az, mivel az új regelők gyorsan észrevehetik, hogy behozhatatlan hátrányban vannak, ezért egyszerűen abbahagyják. |
Quote:
|
Quote:
Akkor remélem, hogy az új gazdasági modul majd hoz egy kis változást, addig pihentetem ezt a céglétrehozós témát. :) És köszi a segítségeket. :) |
Quote:
|
Quote:
Egyébként ha valaki úgy csal, hogy nem csinál belőle céget, hanem mondjuk folyton jó fegyóval üt, házat vesz, meg jobb kaját, akkor ugyebár pont "jót" tesz a gazdaságnak, mert a semmiből generál nagyobb keresletet. Viszont ha céget csinál belőle, akkor máris a kínálati nyomást növeli, ami meg végeláthatatlan spirálba taszítja az egész gazdaságot. Úgy is mondhatnánk, hogy recesszióba. Most is az van éppen, az árak és a bérek is durván estek, nem lehet eladni szinte semmilyen terméket. Egyes termékek árai 40%ot is estek, de nem azért, mert ennyivel olcsóbb most termelni, hanem mert nem veszi senki... Ugyebár a Ponzi-piramis illegális a való életben, itt nem lehet felróni a készítőknek ezt, mert valóban az elején csak ilyen modullal lehetett fejlődni, ahol az éppen aktuális játékostömeghez képest az új regelők tetemes mennyiséget tettek ki. Azonban mostmár annyi játékos van, hogy képtelenség annyi új regelőt szerezni, amennyi jelentős arányt tenne ki, így a modul életképtelen. Remélem ezt is meg fogják változtatni, mármint elhagyják a piramis-sémát, mert ha csak a nyersanyagokat csesztetik, akkor attól nem fog semmi sem változni. Csak nézz körbe a cégeknél, nagyon sokan most a mínuszos termeléssel raktárra termelnek csak. Mindenki arra számít, hogy változni fog valami... Most még csak recesszió van, de ha nem tüntetik el a Ponzi-sémát az új modullal, akkor krach lesz :) |
Quote:
... for 1 production unit of a Q5 product - 5 units of raw material Akkor most mennyi? Egy fegyver 5 unitnak számít ezek szerint? Kicsit furcsán van megfogalmazva. |
Quote:
Biztos, hogy 5 vas kell a q1 fegyóhoz, 10 a q2-höz és így tovább... 25 a q5-höz. |
Quote:
|
Quote:
|
Egy gyors kérdés:
Olvastam valahol, hogy házat és/vagy magasabb minőségű kenyeret kell vennem ahhoz, hogy naponta X-el növekedjen a weelnessem. De már rég elfelejtettem, hogy mi mennyivel növeli. Tudnátok olyan kombinációt mondani, ami minden nap 95-ről felviszi 100-ra a wellnest?? Köszi előre is. :) |
Quote:
|
Quote:
Azért kéne az a napi +5 weelness, hogy minden nap 5-öt tudjak ütni. Most minden második nap csak 4-et tudok... Nem pénz kérdése, mert az van, és majdnem megvagyok a fizetésből (a különbséget a kapott 5 goldokból pótolom), hanem ütés szám miatt kel csak. :) |
Quote:
Itt van wellness kalkulátor, de a múltkor megadott erepmarket.co.cc honlapon is van, ezeken a helyeken meg tudod nézni, pontosan mit kell csinálnod a kívánt wellnessért. 95-ről 100-ra vinni a legdrágább, szerintem el fog menni a kedved tőle :) DE tudod azt csinálni, hogy leütöd magad, és minden nap 50-55 körüli wellnessel pihensz. 55ről 60ra vinni a wellnesst sokkal olcsóbb. |
Quote:
Najó, akkor erről lemondok. Q1 fegyóval ütök amúgy, annál nagyobbal nem éri meg, így is folyamatosan fogy a pénzem, de úgy jobban fogyna, mind amennyit nyernék rajta... :( Pedig szívesen besegítenék a gazdaság szilárdulásába, de nem az összes pénzem elköltése árán. |
Quote:
|
Így van ahogy Szamóka mondja, egyszerűen megírod a főnöködnek, hogy wellness optimalizálás miatt ilyen alacsony a wellnessed, de mindig akkor dolgozol, miután kórházzal felvitted 100-ra. Ő csekkolja, hogy tényleg így van-e, aztán nem hiszem, hogy ki fog rúgni. Én is így szoktam dolgozni, de nemhogy nem rúgtak ki érte, hanem simán szoktam olyat csinálni, hogy elmegyek másik országba ütni, visszajövök és visszavesznek ugyanahhoz a céghez, mivel megéri nekik, ha mindig 100as wellnessel dolgozok és nem hagyok ki egy napot sem.
|
Quote:
wellness increase = (1.5 - (current wellness/100)) * wellness bonus points ebben a wellness bonus megegyezik a kaja és a házad szintjének összegével |
Quote:
|
Quote:
|
Tehát azt mondjátok, hogy:
55 wellness, +5 jön q5 ház + q1 kajával. Lesz 60. Ütök egyet. Gyógyítok 50-et, dolgozok, edzek, és ütök még 4-et...És megint 55-ön vagyok...Hmm, ez tetszik. :) Köszi a segítséget... Már csak az a gond, hogy egy ház durván 45 goldba kerül, aminek a közelébe sem vagyok. :D Van 20 goldom és 160 HUF-om...Úgyhogy felejtős. :D Még egy Q2 ház + Q4 kaja minden nap kombó finanszírozható lenne úgy 2 hónapig a pénzemből napi 5 db Q1 fegyóval, de ez is így elég necces... Hiába olcsó minden (gazdasági válság eRepen), egy átlag játékosnak asszem sosem lesz annyi pénze, hogy kényelmesen üthessen minden nap 5-öt... Nah, mindegy. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote: