![]() |
Quote:
Óriást kevésbé lopják, mert alig jön vaalmi, tehát ha ő nem kötekszik, akkor elmennek mellette a tolisok. Egy kereskedő óriás néhány bankkal, 15% templommmal, 5% kocsmával, minden mást barakkosítva/tornyosítva elég nehéz beverni... ő sem tud semmit tenni, de őt nem éri meg piszkálni -szinte. (én spec nem egy ilyen óriást láttam már...) Szóval melyik is a tamagocsisabb faj? :) |
:)
jómagam is a tolvajokkal szembeni kapituláció miatt tartom kevésbé alkalmasnak az elfet. |
Sziasztok! Biztos volt már róla szó, de én nem találtam: magyar 5-4, (egyelőre rövid távon gondolkozva :)) csopikban mi a legjobb óriás felállás? Full elit vari? Kisebb létszámú sereggel, de tornyokkal Íj-lovas felállás? vagy egy vegyesfelvágott íj-elit-ló?
|
Ezt így nem olyan egyszerű megmondani. Nagyon sok mindentől függ. Mennyi időt vagy benn? Milyenek a körülötted lévő orik? Szövi vagy mf? Stb.
|
Quote:
délelőtt sokat, délután nem igazán, hétvégén megint sokat, szöviben. egyelőre 5-ben nem túl kemény ellenfelek körülöttem. Igazából talán az lenne a fontos, mi a tapasztalat, mennyire szívesen kísérik haza az embert? :) |
Ahogy egyre feljebb juttok, egyre keményednek az ellenfelek is értelemszerűen. Én íjj/ló párti vagyok, de ha inkább védekezősebben akarjátok nyomni, akkor íjj/elit sztem a nyerő. A full elit is jó lehet, főleg, ha kettőnél több hadisotok van, csak azzal óvatosnak kell lenni, nehogy túl sokat küldj ki:)
A hazakísérésre meg fel lehet készülni, de felfelé egyre sűrűbben lesznek orik/szövik, akik folyamatosan figyelnek. A 4-es csopik még nem olyan veszélyesek sztem. |
Quote:
|
Miért az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak?????
miért ne? :D Játékos barát faj ennyi.. Kialakult róla egy olyan kép, hogy sebezhetetlen, kevésbé sebezhető ország... Dehogy a legjobb faj sztem nem létezik. PEdig konzervatív vagyok ,megvannak a fajaim amivel játszom, amiket megszoktam... De találkoztam már ,láttam más fajjal jól felépített és jól játszó országokat. Ezek után én sosem mernék ilyet kijelenteni, hogy az óriás a legjobb faj, ééééés olyat se , hogy az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak... vagyis hinni ,hiheti, de majd csalódik a hitében... :D |
Quote:
06-03-16, 22:25 Bocs 1 éves és 3 napos :D:D:D |
Quote:
|
akkor ideje volt , hogy rátaláltam:D
De jó hamár belátod:) Sajnod még mindid sok olyan játékossal találkozok akik nem látják ezt be. :) |
Quote:
Ezért is játszok orkkal és gnómmal, túl erős nekem az óriás :))) |
Quote:
De ez van;) |
Hát mer annak a legjobbak a képességei és . :)
(én is az vagyok ) |
Quote:
Sziasztok! Ezzel a varileszedős toligyolokkal az a pici bibi, hogy az óriás varázslói 500 tolit nyírnak körönként a gnóm tolikból míg a gnóm hegyesfülűek csak max-150 varit (hozzáteszem ha jó sok toliról van szó). Hát én az Óriás mellett voksolnék egy Gnómot nagyon oda tud rakni egy Óriás a padlóra. |
Quote:
MI VAN ??? |
Quote:
nézem, nézem, olvasom is, de nem jön az isteni szikra, hogy mi volt a mondandója |
Quote:
|
Mit nem értetek?
Azt írja, hogy háború esetén az óriás sokkal jobban tudja irtani a gnóm tolvajait, mint a gnóm az óriás varázslóit. |
Hát...ebben az esetben a gnom adjon el annyi tolit, amennyire nincs szuksege...feleslegesen ne öljék le...
|
Hát, ebben az esetben a gnóm lehet meglátogatja párszor az óriást a pacikkal.
|
Quote:
csak este fönnakadtam a "gnóm hegyesfülűek" kifejezséen |
szerintem az óriás esélyesebb :)
ha u.o. tudású emberek u.a-it vannak gépnél és u.a. pénzük van :) szval ha adunk nekik egy standard környezetet akkor óriás:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De ez csak ideális környezetben igaz, mert azért a gnóm elég érzékeny a tolizásra. |
Quote:
Ez amit leirtal az elobbihez vezet,szerintem. |
Napóleon standard környezetére írtam csak:)
De miért állóháború, ha a gnóm toliban is meg hadiban is erősebb? |
Quote:
1. az óriás nem fog annyi tolit tartani alapban mint a gnóm. azt hiszem érthető miért. de ha nem vágod elmagyarázom 2. amíg a gnómmal átépülsz addig az óriás reszeli a körmét?! vagy ezt h gondoltad? kirakod a stop táblát amíg épülsz?;) |
kb azonos hekin, oda vissza ütögetésnél, az sem mindegy hogy gnómnál több, sokkal több hullik mészárra mint az óriásnál, és ezt nem fogja a gnóm tolikkal kompenzálni:)
|
miért hivatkozik mindenki arra, hogy a gnómnál sokkal több katona hullik?
az óriásnál is eléggé sok elhullik, ha hadis: sugóból: óriás hátrányok: Quote:
az igaz, hogy varázslókból a gnómnál sokkal több hullik el, és jobban is fáradnak, ezért az óriás jobb varázsló (ez amugyis egyértelmű) a gnóm még jobb tolvajlásban is, mivel az óriás tolisnak nem jó... |
ez a gnómnál van: minden haderőveszteség 30%-kal magasabb,
és ez nem csak támadásnál :) vágod? |
igen, az óriásnál csak támadásnál, viszont most arról van szó, hogy melyik a jobb hadi
és ugye a hadi azért hadi, hogy támadjon más országokat, és nem csak otthon legyen.. ezért támadásnál utközben 20%al több óriás pusztul el, utána pedig támadás után még 20%al több hal meg a gnóm-nál igaz, támadás után 30%al több hal meg, de utközben nem hal meg annyi katonája, ezért több is az esély, hogy sikeres lesz a támadás (vagyis az óriásnál bele kell kalkulálni az útközbeni veszteséget) igaz, hogy ha a gnómot támadják, és az védekezik, akkor több katonája hullik el, de attól még megnyeri a csatát, és csak utána hullanak el azok a katonák. Mondjuk igaz, emiatt sokkal jobban "kopik" a gnóm védelme, ha többször támadják :D |
opel...
ahogy azt a kevés hsz-od nézem, új harcosok van születőben:D az elmúlt 2 hétben nem keveset ütöttem, és ütött a szövim... volt benne minden, többek közt mészár is... nem csak erre alapozva de hidd el... LÁTVÁNYOSAN!!! több hullik gnómnál mint bármi másnál! 12k elitből pl, még úgy is hogy pattant a sereg róla, 550 csatánként! mészárnál 14k-ból 1300 db! (felfelé persze) óriásnál a mészár 14k lóból 840 a többire nem emlékszem de ha gondolod keresek valakit gyorsan:) |
az meg hogy útközben mondjuk 10k lóból 30 vagy 40 dobja magát hanyatt, nem sokat oszt-szoroz szvsz:)
|
azt nem írtam semmiben, hogy nincsen igazad, csak felhívtam a figyelmet egy dologra (az óriásnál támadáskor is több katona hullik az átlagosnál nemcsak a gnómnál)
és ha valaki olvassa a fórumot, akkor nehogy 1 hozzászolás miatt egyből meggondolja magát, mert 1 ember beírt valamit, végülis a fórum pont azért van, mert eszmecsere.. az télleg igaz, hogy varázslóknál és tolvajoknál télleg nagyon hullik a gnóm, de nyilván valahogy azt az 50 százalékos tekercseket is kellett kompenzálni.. Quote:
legalább nem off-olok sokat a fórumban :D, mint egy pár ember (nem rád gondoltam) |
félreértesz:)
arra utaltam ezzel hogy ilyen kevésből is felismerhetők a stílusjegyeid:) kifejezetten elismerésnek szántam:D |
konkrét példa, mindkettő olyan friss hogy mozog:)
mindkettő kb ugyanazon a hekin mindkét támadás óriással először óriás ellen: ............ Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 0 íjász, 75 lovas és 0 elit. Ellenfeled veszteségei: 1 katona, 0 védő, 160 íjász, 323 lovas és 0 elit. 12k lóból és 4k íjból hullottt ennyi, természetesen nem mészárral ez volt a gnómnál, ez sem mészárra: .................. Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 0 íjász, 162 lovas és 0 elit. Ellenfeled veszteségei: 7 katona, 0 védő, 145 íjász, 0 lovas és 624 elit. 12k elitből és nem egész 3k íjból... majdnem feleannyi íjból majdnem ugyannyi hullot a gnómnál mint az óriásnál, és ugyanannyi gnóm elitből közel kétszer annyi mint ugyanannyi óriás lóból... mindkét támadás felfelé ment |
látom még mindig nem érted, hogy mit akartam azzal a hozzászolással
én azt nem állítottam, hogy a gnómból nem hullik el több, mint az óriásból (ez egyértelmű, hiszen pont azaz egyik hátránya), ezt jól mutatja a te bemásolt példáid hogy megértsd mit akartam, akkor a te példáddal írom le: neked elhullot a támadásod során 162 lovasod, ha nem óriással támadtál volna (és nem is gnómmal, mert annál is ugyanugy van olyan sok veszteség), hanem más fajjal, akkor kevesebb lovasod hullt volna el.. most szándékosan beszélsz el mellettem? |
a két támadás közt a támadó sereg elhullásában azért volt ekkora különbség mert az egyiket nem volt idő számolni és jócskán túlütöttük:)
de ahogyan az sem érdekel hogy egy adott támadásnál az úton 30 vagy 40 ló hullik el, az sem hogy a csatában 150 vagy 180:) |
All times are GMT +1. The time now is 10:21. |