Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Miért az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak????? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=329)

Xeper 01-21-2007 12:47

Quote:

Originally Posted by laci (Post 67728)
Szerintem meg az elf ;)

Az elffel jól is kell tudni játszni, mert a nagy tolisok kedvenc célpontjai az elfek. Tehát nem lehet akármilyen elffel tamagocsizni.
Óriást kevésbé lopják, mert alig jön vaalmi, tehát ha ő nem kötekszik, akkor elmennek mellette a tolisok.
Egy kereskedő óriás néhány bankkal, 15% templommmal, 5% kocsmával, minden mást barakkosítva/tornyosítva elég nehéz beverni... ő sem tud semmit tenni, de őt nem éri meg piszkálni -szinte. (én spec nem egy ilyen óriást láttam már...)
Szóval melyik is a tamagocsisabb faj? :)

Napóleon 01-21-2007 16:44

:)

jómagam is a tolvajokkal szembeni kapituláció miatt tartom kevésbé alkalmasnak az elfet.

It(AZ:)) 03-19-2007 09:10

Sziasztok! Biztos volt már róla szó, de én nem találtam: magyar 5-4, (egyelőre rövid távon gondolkozva :)) csopikban mi a legjobb óriás felállás? Full elit vari? Kisebb létszámú sereggel, de tornyokkal Íj-lovas felállás? vagy egy vegyesfelvágott íj-elit-ló?

Batu 03-19-2007 09:38

Ezt így nem olyan egyszerű megmondani. Nagyon sok mindentől függ. Mennyi időt vagy benn? Milyenek a körülötted lévő orik? Szövi vagy mf? Stb.

It(AZ:)) 03-19-2007 09:49

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 80830)
Ezt így nem olyan egyszerű megmondani. Nagyon sok mindentől függ. Mennyi időt vagy benn? Milyenek a körülötted lévő orik? Szövi vagy mf? Stb.

délelőtt sokat, délután nem igazán, hétvégén megint sokat, szöviben. egyelőre 5-ben nem túl kemény ellenfelek körülöttem. Igazából talán az lenne a fontos, mi a tapasztalat, mennyire szívesen kísérik haza az embert? :)

Batu 03-19-2007 10:34

Ahogy egyre feljebb juttok, egyre keményednek az ellenfelek is értelemszerűen. Én íjj/ló párti vagyok, de ha inkább védekezősebben akarjátok nyomni, akkor íjj/elit sztem a nyerő. A full elit is jó lehet, főleg, ha kettőnél több hadisotok van, csak azzal óvatosnak kell lenni, nehogy túl sokat küldj ki:)
A hazakísérésre meg fel lehet készülni, de felfelé egyre sűrűbben lesznek orik/szövik, akik folyamatosan figyelnek. A 4-es csopik még nem olyan veszélyesek sztem.

It(AZ:)) 03-19-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 80842)
Ahogy egyre feljebb juttok, egyre keményednek az ellenfelek is értelemszerűen. Én íjj/ló párti vagyok, de ha inkább védekezősebben akarjátok nyomni, akkor íjj/elit sztem a nyerő. A full elit is jó lehet, főleg, ha kettőnél több hadisotok van, csak azzal óvatosnak kell lenni, nehogy túl sokat küldj ki:)
A hazakísérésre meg fel lehet készülni, de felfelé egyre sűrűbben lesznek orik/szövik, akik folyamatosan figyelnek. A 4-es csopik még nem olyan veszélyesek sztem.

Ok, köszönöm :)

LotR 03-19-2007 16:03

Miért az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak?????

miért ne? :D
Játékos barát faj ennyi..
Kialakult róla egy olyan kép, hogy sebezhetetlen, kevésbé sebezhető ország...
Dehogy a legjobb faj sztem nem létezik.
PEdig konzervatív vagyok ,megvannak a fajaim amivel játszom, amiket megszoktam...
De találkoztam már ,láttam más fajjal jól felépített és jól játszó országokat.

Ezek után én sosem mernék ilyet kijelenteni, hogy az óriás a legjobb faj, ééééés olyat se , hogy az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak...
vagyis hinni ,hiheti, de majd csalódik a hitében... :D

Dragi 03-19-2007 17:03

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 80937)
Miért az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak?????

miért ne? :D
Játékos barát faj ennyi..
Kialakult róla egy olyan kép, hogy sebezhetetlen, kevésbé sebezhető ország...
Dehogy a legjobb faj sztem nem létezik.
PEdig konzervatív vagyok ,megvannak a fajaim amivel játszom, amiket megszoktam...
De találkoztam már ,láttam más fajjal jól felépített és jól játszó országokat.

Ezek után én sosem mernék ilyet kijelenteni, hogy az óriás a legjobb faj, ééééés olyat se , hogy az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak...
vagyis hinni ,hiheti, de majd csalódik a hitében... :D

jól vanna már elég régi a topic :p:p:p Már belátom hogy nem a legjobb faj de a legjobbak között van :D:D:D

06-03-16, 22:25

Bocs 1 éves és 3 napos :D:D:D

Kutyuleee 03-19-2007 23:04

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 80965)
jól vanna már elég régi a topic :p:p:p Már belátom hogy nem a legjobb faj de a legjobbak között van :D:D:D

06-03-16, 22:25

Bocs 1 éves és 3 napos :D:D:D

már 1 év és 4:D

LotR 03-20-2007 09:22

akkor ideje volt , hogy rátaláltam:D

De jó hamár belátod:)
Sajnod még mindid sok olyan játékossal találkozok akik nem látják ezt be. :)

Mephisto 03-20-2007 11:53

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 81077)
Sajnod még mindid sok olyan játékossal találkozok akik nem látják ezt be. :)

Nem igazság! Az óriás a legjobb faj!
Ezért is játszok orkkal és gnómmal, túl erős nekem az óriás :)))

LotR 03-20-2007 12:42

Quote:

Originally Posted by Mephisto (Post 81122)
Nem igazság! Az óriás a legjobb faj!
Ezért is játszok orkkal és gnómmal, túl erős nekem az óriás :)))

mindig is igazságtalan volt az élet:p
De ez van;)

Penge 03-27-2007 19:19

Hát mer annak a legjobbak a képességei és . :)
(én is az vagyok )

NeTi 03-27-2007 19:49

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 11337)
Nos az univerzalitásnak az a köze hozzá hogy vegyük alapul azt hogy egy gnóm és egy óriás mf szembe kerül Míg ugye mindkettő nagyon jó hadis ill. varis a Gnóm lazán elkezdheti nyírbálni az óriás varázslóit szieszta ide szieszta oda! az óriás meg mondjuk a fele raktárt kirabolja mert mást nem tud!!!!!!

Itt most nem a fajjal van bajom mert ha nem lennének az óriások én se lennék itt!:) (nem azért mert olyan jók:p hanem mert sok a tekijük)

De ez részlet kérdés!!! Ki gondolja még azt hogy az óriás valójában nem a legjobb! én jelentkezem:)

Sziasztok!
Ezzel a varileszedős toligyolokkal az a pici bibi, hogy az óriás varázslói 500 tolit nyírnak körönként a gnóm tolikból míg a gnóm hegyesfülűek csak max-150 varit (hozzáteszem ha jó sok toliról van szó). Hát én az Óriás mellett voksolnék egy Gnómot nagyon oda tud rakni egy Óriás a padlóra.

Dragi 03-27-2007 20:18

Quote:

Originally Posted by NeTi (Post 82966)
Sziasztok!
Ezzel a varileszedős toligyolokkal az a pici bibi, hogy az óriás varázslói 500 tolit nyírnak körönként a gnóm tolikból míg a gnóm hegyesfülűek csak max-150 varit (hozzáteszem ha jó sok toliról van szó). Hát én az Óriás mellett voksolnék egy Gnómot nagyon oda tud rakni egy Óriás a padlóra.

rövid lényegretörő kérdés !

MI VAN ???

Andrew 03-27-2007 20:40

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 82975)
rövid lényegretörő kérdés !

MI VAN ???

azt hiszem egyet kell értenem
nézem, nézem, olvasom is, de nem jön az isteni szikra, hogy mi volt a mondandója

Dragi 03-28-2007 04:42

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 82989)
azt hiszem egyet kell értenem
nézem, nézem, olvasom is, de nem jön az isteni szikra, hogy mi volt a mondandója

nekem se :D

laci 03-28-2007 07:58

Mit nem értetek?

Azt írja, hogy háború esetén az óriás sokkal jobban tudja irtani a gnóm tolvajait, mint a gnóm az óriás varázslóit.

Szecsa 03-28-2007 09:38

Hát...ebben az esetben a gnom adjon el annyi tolit, amennyire nincs szuksege...feleslegesen ne öljék le...

Stev 03-28-2007 14:30

Hát, ebben az esetben a gnóm lehet meglátogatja párszor az óriást a pacikkal.

Andrew 03-28-2007 17:55

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83059)
Mit nem értetek?

Azt írja, hogy háború esetén az óriás sokkal jobban tudja irtani a gnóm tolvajait, mint a gnóm az óriás varázslóit.

hinnyee, tényleg :D
csak este fönnakadtam a "gnóm hegyesfülűek" kifejezséen

Napóleon 03-28-2007 19:57

szerintem az óriás esélyesebb :)
ha u.o. tudású emberek u.a-it vannak gépnél és u.a. pénzük van :)
szval ha adunk nekik egy standard környezetet akkor óriás:)

Dragi 03-28-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 83360)

mert mért ?

laci 03-28-2007 20:07

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 83332)
hinnyee, tényleg :D
csak este fönnakadtam a "gnóm hegyesfülűek" kifejezséen

Jaja, azt én is többször visszaolvastam, nem értettem, mit akar azzal, gondoltam, valami lényeges információ :D

Batu 03-28-2007 21:51

Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 83360)

Egy az egyben én azért erre nem mernék fogadni. Ha a gnóm annyi tolit tart mint az óriás akkor erősebb támadásban is és védekezésben is szvsz. Egy az egyben gnómmal egyből átépülnék, hogy tolival tudjam gyepálni az óriás éppenhogy, annyi varit tartanék, hogy ne tudjon ártózni, a többiből meg ló és íjj. 10% toronnyal. Nem hiszem, hogy az óriás nyerhetne:)
De ez csak ideális környezetben igaz, mert azért a gnóm elég érzékeny a tolizásra.

Szecsa 03-29-2007 11:47

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 83382)
Egy az egyben én azért erre nem mernék fogadni. Ha a gnóm annyi tolit tart mint az óriás akkor erősebb támadásban is és védekezésben is szvsz. Egy az egyben gnómmal egyből átépülnék, hogy tolival tudjam gyepálni az óriás éppenhogy, annyi varit tartanék, hogy ne tudjon ártózni, a többiből meg ló és íjj. 10% toronnyal. Nem hiszem, hogy az óriás nyerhetne:)
De ez csak ideális környezetben igaz, mert azért a gnóm elég érzékeny a tolizásra.

Ebbe a "jatekba" az a cel, hogy alllohaborut erj el vagy az, hogy nyerj? :)
Ez amit leirtal az elobbihez vezet,szerintem.

Batu 03-29-2007 17:42

Napóleon standard környezetére írtam csak:)
De miért állóháború, ha a gnóm toliban is meg hadiban is erősebb?

Napóleon 03-29-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 83382)

1. az óriás nem fog annyi tolit tartani alapban mint a gnóm. azt hiszem érthető miért. de ha nem vágod elmagyarázom

2. amíg a gnómmal átépülsz addig az óriás reszeli a körmét?!
vagy ezt h gondoltad? kirakod a stop táblát amíg épülsz?;)

skiti 03-29-2007 18:39

kb azonos hekin, oda vissza ütögetésnél, az sem mindegy hogy gnómnál több, sokkal több hullik mészárra mint az óriásnál, és ezt nem fogja a gnóm tolikkal kompenzálni:)

opel 03-29-2007 20:03

miért hivatkozik mindenki arra, hogy a gnómnál sokkal több katona hullik?
az óriásnál is eléggé sok elhullik, ha hadis:
sugóból:

óriás hátrányok:

Quote:

Hátrányok:
* a támadáskor a veszteség 20%-kal magasabb,
* a tolvajok mindenből csak 50%-nyi zsákmányt hoznak,
* a következő tolvajakciókat egyáltalán nem indíthatja: varázslók meggyilkolása, katonák meggyilkolása, gyújtogatás,
* az épületek építéséhez szükséges pénz- és nyersanyagmennyiség 20%-kal magasabb,
* támadáskor az úton elpusztuló katonák aránya 20%-kal magasabb.
vagyis az óriás hadiban nem jobb, mint a gnóm
az igaz, hogy varázslókból a gnómnál sokkal több hullik el, és jobban is fáradnak, ezért az óriás jobb varázsló (ez amugyis egyértelmű)
a gnóm még jobb tolvajlásban is, mivel az óriás tolisnak nem jó...

Napóleon 03-29-2007 20:25

ez a gnómnál van: minden haderőveszteség 30%-kal magasabb,

és ez nem csak támadásnál :)
vágod?

opel 03-29-2007 20:59

igen, az óriásnál csak támadásnál, viszont most arról van szó, hogy melyik a jobb hadi
és ugye a hadi azért hadi, hogy támadjon más országokat, és nem csak otthon legyen..
ezért támadásnál utközben 20%al több óriás pusztul el, utána pedig támadás után még 20%al több hal meg

a gnóm-nál igaz, támadás után 30%al több hal meg, de utközben nem hal meg annyi katonája, ezért több is az esély, hogy sikeres lesz a támadás (vagyis az óriásnál bele kell kalkulálni az útközbeni veszteséget)

igaz, hogy ha a gnómot támadják, és az védekezik, akkor több katonája hullik el, de attól még megnyeri a csatát, és csak utána hullanak el azok a katonák. Mondjuk igaz, emiatt sokkal jobban "kopik" a gnóm védelme, ha többször támadják :D

skiti 03-29-2007 21:08

opel...
ahogy azt a kevés hsz-od nézem, új harcosok van születőben:D
az elmúlt 2 hétben nem keveset ütöttem, és ütött a szövim...
volt benne minden, többek közt mészár is...
nem csak erre alapozva de hidd el...
LÁTVÁNYOSAN!!! több hullik gnómnál mint bármi másnál!
12k elitből pl, még úgy is hogy pattant a sereg róla, 550 csatánként!
mészárnál 14k-ból 1300 db! (felfelé persze)
óriásnál a mészár 14k lóból 840
a többire nem emlékszem de ha gondolod keresek valakit gyorsan:)

skiti 03-29-2007 21:09

az meg hogy útközben mondjuk 10k lóból 30 vagy 40 dobja magát hanyatt, nem sokat oszt-szoroz szvsz:)

opel 03-29-2007 21:31

azt nem írtam semmiben, hogy nincsen igazad, csak felhívtam a figyelmet egy dologra (az óriásnál támadáskor is több katona hullik az átlagosnál nemcsak a gnómnál)
és ha valaki olvassa a fórumot, akkor nehogy 1 hozzászolás miatt egyből meggondolja magát, mert 1 ember beírt valamit, végülis a fórum pont azért van, mert eszmecsere..

az télleg igaz, hogy varázslóknál és tolvajoknál télleg nagyon hullik a gnóm, de nyilván valahogy azt az 50 százalékos tekercseket is kellett kompenzálni..

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 83566)
opel...
ahogy azt a kevés hsz-od nézem, új harcosok van születőben:D

azért a hozzászolások száma alapján nem kellene egyből leszólni a másikat..
legalább nem off-olok sokat a fórumban :D, mint egy pár ember (nem rád gondoltam)

skiti 03-29-2007 21:34

félreértesz:)
arra utaltam ezzel hogy ilyen kevésből is felismerhetők a stílusjegyeid:)
kifejezetten elismerésnek szántam:D

skiti 03-29-2007 21:40

konkrét példa, mindkettő olyan friss hogy mozog:)
mindkettő kb ugyanazon a hekin
mindkét támadás óriással először óriás ellen:

............
Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 0 íjász, 75 lovas és 0 elit. Ellenfeled veszteségei: 1 katona, 0 védő, 160 íjász, 323 lovas és 0 elit.

12k lóból és 4k íjból hullottt ennyi, természetesen nem mészárral

ez volt a gnómnál, ez sem mészárra:
..................
Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 0 íjász, 162 lovas és 0 elit. Ellenfeled veszteségei: 7 katona, 0 védő, 145 íjász, 0 lovas és 624 elit.

12k elitből és nem egész 3k íjból...

majdnem feleannyi íjból majdnem ugyannyi hullot a gnómnál mint az óriásnál, és ugyanannyi gnóm elitből közel kétszer annyi mint ugyanannyi óriás lóból...
mindkét támadás felfelé ment

opel 03-29-2007 21:53

látom még mindig nem érted, hogy mit akartam azzal a hozzászolással

én azt nem állítottam, hogy a gnómból nem hullik el több, mint az óriásból
(ez egyértelmű, hiszen pont azaz egyik hátránya), ezt jól mutatja a te bemásolt példáid

hogy megértsd mit akartam, akkor a te példáddal írom le:
neked elhullot a támadásod során 162 lovasod, ha nem óriással támadtál volna (és nem is gnómmal, mert annál is ugyanugy van olyan sok veszteség), hanem más fajjal, akkor kevesebb lovasod hullt volna el..

most szándékosan beszélsz el mellettem?

skiti 03-29-2007 21:58

a két támadás közt a támadó sereg elhullásában azért volt ekkora különbség mert az egyiket nem volt idő számolni és jócskán túlütöttük:)

de ahogyan az sem érdekel hogy egy adott támadásnál az úton 30 vagy 40 ló hullik el, az sem hogy a csatában 150 vagy 180:)

All times are GMT +1. The time now is 10:21.