Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

Andrew 04-02-2009 23:05

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 206633)
Ez baj? Én nem tartom annak. Ha a hulla kitámad, akkor számíthat arra, hogy nem sok sereggel fogják visszakísérni, tehát erősödik a védelme.
Persze, ezen kívül egy kicsit erősíteném a támadóerejét, valamint a gyújtogatás ellen növelném az üres helyeken elférő lakósok számát.

Nem tudom, hogy gond-e, de mindenképp vicces lenne :D
Mondjuk az önmegbetegítős taktika is sokkal nagyobb szerepet kaphatna.

csabi 04-03-2009 07:53

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 206621)
Mi az ésszerű magyarázata annak, hogy a 2. sereg ne betegítsen annyira, mint az első?
Szerintem beteg ország elleni x támadás x-szeres betegséget hozzon. Én igazából hibának érzem, hogy nem így működik a betegség bevezetése óta. De ezt már írtam valahol...

szerintem a betegség jól van igy, ahogy van. ork tábival kiküldesz 8 sereget egy országra, akiről nem tudod, h beteg. hazaér a sereged és küldöd is még egyszer.. jön a kv és hopp a lakosság fele sehol... neki állsz kórházakat felhúzni, haza ér a második kanyarból a sereged, de még fel sincsenek húzva az épületek és már nincs ember az országban.. :o

200 hekin összeszedtél 3200 egység bacit és kórház nuku..

persze ez durva példa volt, de 4 sereggel épp össze lehet szedni akkora fertőzést, h mire beér a kórház üres lesz az ország..

Peti 04-03-2009 08:07

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 206646)
szerintem a betegség jól van igy, ahogy van. ork tábival kiküldesz 8 sereget egy országra, akiről nem tudod, h beteg. hazaér a sereged és küldöd is még egyszer.. jön a kv és hopp a lakosság fele sehol... neki állsz kórházakat felhúzni, haza ér a második kanyarból a sereged, de még fel sincsenek húzva az épületek és már nincs ember az országban.. :o

persze ez durva példa volt, de 4 sereggel épp össze lehet szedni akkora fertőzést, h mire beér a kórház üres lesz az ország..

ez a betegség csak a hullára vonatkozna, szóval ha te pl megütsz egy beteg gnómat 8 sereggel akkor csak 1 seregnyi bacit hoznál, magyarán ezzel a hulla védelmét erősítenénk nem azoknak az oriknak a védelmét akik direkt az önmegbetegítésre játszanak

BigPi2 04-03-2009 08:11

Azt hiszem valamit nagyon benéztél, mert ettől a javaslattól nem hullanának jobban az embereid, csak tovább.

A te példánál maradva.Pl: 200 hektár=200 környi betegség

a javaslat alapján ork tábornok esetén, nyolc sereges ütés esetén:1. 200.kör,2. 100. kör, 3. 100.kör, 4. 100. kör,5. 100. kör, 6. 100. kör, 7. 100. kör, 8. 100. kör betegséget jelentene, de csak akkor, ha hullát ütsz. Összesen 900. környi betegséget szednél össze. A betegség lefolyása nem változna, ugyanúgy történne minden, ahogy most, csak tovább tartana.
És mivel tudtommal a betegséget a következő szintre is felviheted, ezért ez elég húzós is lehet. Főleg ha valami mássá akarsz átépülni.

Az én félelmem igazából inkább az, hogy egy idő után az egész csoport egy nagy fertőző gocpontá válna. Aminek a hatásait jelenleg nem tudom értékelni.

csabi 04-03-2009 08:27

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206647)
ez a betegség csak a hullára vonatkozna, szóval ha te pl megütsz egy beteg gnómat 8 sereggel akkor csak 1 seregnyi bacit hoznál, magyarán ezzel a hulla védelmét erősítenénk nem azoknak az oriknak a védelmét akik direkt az önmegbetegítésre játszanak

itt beteg országról volt szó, nem hulláról:

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 206621)
Mi az ésszerű magyarázata annak, hogy a 2. sereg ne betegítsen annyira, mint az első?
Szerintem beteg ország elleni x támadás x-szeres betegséget hozzon.

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 206648)
Azt hiszem valamit nagyon benéztél, mert ettől a javaslattól nem hullanának jobban az embereid, csak tovább.

A te példánál maradva.Pl: 200 hektár=200 környi betegség

a javaslat alapján ork tábornok esetén, nyolc sereges ütés esetén:1. 200.kör,2. 100. kör, 3. 100.kör, 4. 100. kör,5. 100. kör, 6. 100. kör, 7. 100. kör, 8. 100. kör betegséget jelentene, de csak akkor, ha hullát ütsz. Összesen 900. környi betegséget szednél össze. A betegség lefolyása nem változna, ugyanúgy történne minden, ahogy most, csak tovább tartana.
És mivel tudtommal a betegséget a következő szintre is felviheted, ezért ez elég húzós is lehet. Főleg ha valami mássá akarsz átépülni.

Az én félelmem igazából inkább az, hogy egy idő után az egész csoport egy nagy fertőző gocpontá válna. Aminek a hatásait jelenleg nem tudom értékelni.

erre csak azt tudom, mondani, h az x-szeres betegség nálam a betegség egységét jelenti nem az időtartamát, de azt hiszem értem mire gondolsz.. :)

-Fegya- 04-03-2009 08:49

Kérdéseim:
1. Miért kell bárkit is 8 sereggel támadni?
2. Kis figyelemmel bármelyik országról megállapítható, hogy beteg. Miért baj, ha körültekintően érdemes támadni?

csabi 04-03-2009 09:09

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 206652)
Kérdéseim:
1. Miért kell bárkit is 8 sereggel támadni?
2. Kis figyelemmel bármelyik országról megállapítható, hogy beteg. Miért baj, ha körültekintően érdemes támadni?

1. nem kell, de lehetséges.
2. nem baj. (egy jó játékosnak, akiből nagyon kevés van.. )

csabi 04-03-2009 09:15

nem vagyok ellene a javaslatnak, csak kiváncsi voltam a részletekre.

tehát kb igy nézne ki:

A megbetegedés mértéke a földterülettől függ. Minden egyes hektár egy egységnyi megbetegedést jelent. (200 Ha-os ország 200 egységnyi fertőzést "szed össze".) A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1/x egységet, ahol x a fertőzött seregek számával egyenlő.

?

Xeper 04-03-2009 12:31

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 206654)
nem vagyok ellene a javaslatnak, csak kiváncsi voltam a részletekre.

tehát kb igy nézne ki:

A megbetegedés mértéke a földterülettől függ. Minden egyes hektár egy egységnyi megbetegedést jelent. (200 Ha-os ország 200 egységnyi fertőzést "szed össze".) A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1/x egységet, ahol x a fertőzött seregek számával egyenlő.

?

Szerintem ez a számítás nem szerencsés a kerekítések, illetve az esetleges újrafertőzés esete miatt. Sokkal egyszerűbb egy

betegség=betegség mostani foka + seregek száma*terület

képlet, ennek a csökkenése és emberfogyasztó ereje egyértelmű a mostani szabályok szerint.

szerk:
Az mondjuk tény, hogy a sor négyzetesen növekszik a seregek számával így, ami tényleg túl durva lenne, a seregenkénti + 50% is elég lehetne. (ekkor 5 sereges támadás esetén az összesen elhulló nép kb 9-szeres lenne)

Peti 04-03-2009 14:21

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 206663)
Szerintem ez a számítás nem szerencsés a kerekítések, illetve az esetleges újrafertőzés esete miatt. Sokkal egyszerűbb egy

betegség=betegség mostani foka + seregek száma*terület

képlet, ennek a csökkenése és emberfogyasztó ereje egyértelmű a mostani szabályok szerint.

szerk:
Az mondjuk tény, hogy a sor négyzetesen növekszik a seregek számával így, ami tényleg túl durva lenne, a seregenkénti + 50% is elég lehetne. (ekkor 5 sereges támadás esetén az összesen elhulló nép kb 9-szeres lenne)

Itt az alap ötlet nem az elhullást növelné, amit a te szerkesztésedből vettem ki, szóval ha pl az 1. körben 100 embered hullana, az 5 sereges ütés után nem az lenne, hogy 100+50+50+50+50= 300, így ennyivel több hullana az 1. körben. Hanem itt a lefolyásáról volt szó végig, legalábbis én a lefolyást hosszabitanám meg nem az elhullást növelném, tehát egy 200 hekis ori esetén 5 sereges ütésnél, 200+100+100+100+100: 600 környi betegséget kapna a támadó, de csak akkor ha hullát üt, ha egy betegségben levő másik fajt akkor csak 200 maradna.

Peti 04-03-2009 14:27

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 206646)

ehhez csak annyit fűzök hozzá, hogy 200 hekin egy picit profibb orit 8 sereggel nem ütsz be, és egy kezdőnek ne vegyük már el a kedvét azzal hogy 8 sereggel ütjük meg, lehet találni még 1-2 orit, hogy elosszuk a seregeket

+ csak a hulla adna ilyen seregenkénti + betegséget a többi faj nem, hiába beteg

csabi 04-03-2009 14:28

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206672)
Itt az alap ötlet nem az elhullást növelné, amit a te szerkesztésedből vettem ki, szóval ha pl az 1. körben 100 embered hullana, az 5 sereges ütés után nem az lenne, hogy 100+50+50+50+50= 300, így ennyivel több hullana az 1. körben. Hanem itt a lefolyásáról volt szó végig, legalábbis én a lefolyást hosszabitanám meg nem az elhullást növelném, tehát egy 200 hekis ori esetén 5 sereges ütésnél, 200+100+100+100+100: 600 környi betegséget kapna a támadó, de csak akkor ha hullát üt, ha egy betegségben levő másik fajt akkor csak 200 maradna.

2000 hekin meg egy évig beteg lennél? :D

csabi 04-03-2009 14:30

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206673)
ehhez csak annyit fűzök hozzá, hogy 200 hekin egy picit profibb orit 8 sereggel nem ütsz be, és egy kezdőnek ne vegyük már el a kedvét azzal hogy 8 sereggel ütjük meg, lehet találni még 1-2 orit, hogy elosszuk a seregeket

+ csak a hulla adna ilyen seregenkénti + betegséget a többi faj nem, hiába beteg

egy picit profibb kitámadó, csontüres élőholtat? :D

Peti 04-03-2009 14:30

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 206674)
2000 hekin meg egy évig beteg lennél? :D

nem láttam még 2000 hekin hullát :D + lehet építeni kórházat, amivel a védelmünk gyengébb lenne, szóval aki hullát ütne be picit több kockázatot vállalna ezzel, s 2x is meggondolná hogy 5 sereggel üssem be

Peti 04-03-2009 14:33

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 206675)
egy picit profibb kitámadó, csontüres élőholtat? :D

aki üresen hagyja az oriját az valószínűleg kezdő egy 10% tornyos íjjal levőre gondoltam, de ott igazából nem csak a a hullára értettem, hanem az elvre, hogy ne üssünk már be senkit se 8 sereggel hacsak nem tett ellenünk valamit

csabi 04-03-2009 14:33

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206676)
nem láttam még 2000 hekin hullát :D + lehet építeni kórházat, amivel a védelmünk gyengébb lenne, szóval aki hullát ütne be picit több kockázatot vállalna ezzel, s 2x is meggondolná hogy 5 sereggel üssem be

félre ne érts, nem kötekedni akarok, de 200 hekin nem üthetek 8 sereggel, de 2000 hekin 5 sereg mehet? :o ha a kórház a betegség EGYSÉGEIT körönként 3-mal csökkenti, akkor semmi értelme a lefolyás hosszabbá tételének.. v hogyan lenne a kórházas téma?

Peti 04-03-2009 14:39

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 206679)
félre ne érts, nem kötekedni akarok, de 200 hekin nem üthetek 8 sereggel, de 2000 hekin 5 sereg mehet? :o ha a kórház a betegség EGYSÉGEIT körönként 3-mal csökkenti, akkor semmi értelme a lefolyás hosszabbá tételének.. v hogyan lenne a kórházas téma?

de pontosan kötekedésnek veszem :rolleyes:
szóval ha több a kórházad, akkor valamiből kevesebbednek kell lennie, így nagyobb kockázatot vállalsz, a környékkel szemben, teszem azt kevesebb lesz a tolid, varid, vagy kisebb lesz a sereged, s így te is célponttá válsz

vityu 04-03-2009 15:28

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206676)
nem láttam még 2000 hekin hullát :D

Én már láttam. Mondjuk olyan is volt az éplistája...

csabi 04-03-2009 15:47

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206680)
de pontosan kötekedésnek veszem :rolleyes:
szóval ha több a kórházad, akkor valamiből kevesebbednek kell lennie, így nagyobb kockázatot vállalsz, a környékkel szemben, teszem azt kevesebb lesz a tolid, varid, vagy kisebb lesz a sereged, s így te is célponttá válsz

ok, egy egyértelmű, de cserébe kapok betegséget, ami miatt nem támadnak olyan szívesen..

a kérdések:

500 hektáron kapok 500 egység fertőzést, ami alap esetben 500 kör alatt múlik el kórház nélkül. 2 sereg esetén ez 750 kör alatt megy le, de 500 egység marad. ha építek kórházakat, akkor az egység csökken épületenként 3mal és 10 kórházzal 17 kör alatt vége, vagy az időt osszam el és 25 kör lesz?

Xeper 04-03-2009 16:23

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 206682)
ok, egy egyértelmű, de cserébe kapok betegséget, ami miatt nem támadnak olyan szívesen..

a kérdések:

500 hektáron kapok 500 egység fertőzést, ami alap esetben 500 kör alatt múlik el kórház nélkül. 2 sereg esetén ez 750 kör alatt megy le, de 500 egység marad. ha építek kórházakat, akkor az egység csökken épületenként 3mal és 10 kórházzal 17 kör alatt vége, vagy az időt osszam el és 25 kör lesz?

He? :)

Egység= erő= kör (kórház nélkül)
Amint ezt az egységet megbontod, egy halom nem egyértelmű dolog kerül elő, mint korábban is írtam.
Pl mi az, amit írsz, hogy egy 750 körös betegség 500 kör alatt elmúlik :confused:
De ami érdekesebb kérdés: mi történik, ha egy 1/x csökkenés valósulna meg? Azaz éppen 3 sereges betegséged van, ami még nem múlik el, de kitámadsz újra... ekkor hozzáadódik az 1-3-hoz az újabb 2 sereg, és 1/5 lesz, vagy az 1/3 betegség lejártáig 1/5 gyógyulás lesz, utána meg 1/2? Ez így nagyon kusza, teljesen felesleges ennyire megbonyolítani.
Egy kör alatt gyógyulsz 1+3*kórház egységnyit. A betegség ereje pedig megegyezik ezzel az egységszámmal.
Annyi kitételt mondjuk tennék, hogy az egy körben elhulló nép ne legyen (sokkal) több, mint az országterület egység erejű betegésgben szenvedő ország vesztesége, különben akár néhány kör alatt is kipusztulhatna egy ország :D

csabi 04-03-2009 17:25

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 206684)
He? :)

Egység= erő= kör (kórház nélkül)
Amint ezt az egységet megbontod, egy halom nem egyértelmű dolog kerül elő, mint korábban is írtam.
Pl mi az, amit írsz, hogy egy 750 körös betegség 500 kör alatt elmúlik :confused:
De ami érdekesebb kérdés: mi történik, ha egy 1/x csökkenés valósulna meg? Azaz éppen 3 sereges betegséged van, ami még nem múlik el, de kitámadsz újra... ekkor hozzáadódik az 1-3-hoz az újabb 2 sereg, és 1/5 lesz, vagy az 1/3 betegség lejártáig 1/5 gyógyulás lesz, utána meg 1/2? Ez így nagyon kusza, teljesen felesleges ennyire megbonyolítani.
Egy kör alatt gyógyulsz 1+3*kórház egységnyit. A betegség ereje pedig megegyezik ezzel az egységszámmal.
Annyi kitételt mondjuk tennék, hogy az egy körben elhulló nép ne legyen (sokkal) több, mint az országterület egység erejű betegésgben szenvedő ország vesztesége, különben akár néhány kör alatt is kipusztulhatna egy ország :D

áhh.. most nem tom ezt elmondani.. :eek: rajzolni meg nincs kedvem.. :D

Peti 04-03-2009 18:01

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 206685)
áhh.. most nem tom ezt elmondani.. :eek: rajzolni meg nincs kedvem.. :D

akkor mutogasd el :D

csabi 04-06-2009 01:21

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206686)
akkor mutogasd el :D

mutogatom: jó 5letnek tartom, h a seregek számával arányossan növekedjen a betegség lefolyásának ideje.

Khazad-Dum 04-06-2009 12:16

Ugyan emberek Ati megigérte, hogy a következő verzióban erősítve lesz a hulla. Gondolom már meg is van az erősítés mikéntje. Szóval nem kell megijedni. Ez meg a másik hullás topic is még itt van, tehát van remény.
Szavaitok meghallgatásra találtatnak és lőn egy jobb hulla.

Ati 04-06-2009 12:18

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 206826)
Gondolom már meg is van az erősítés mikéntje.

Nincs, mert akkor már a megvalósultak között lenne a téma. :) Úgyhogy mehet nyugodtan az ötletelés, aztán jön majd egy összegzés (hú, ettől előre félek, mert iszonyat mennyiségű beírás van ezzel kapcsolatban), és onnan megyünk tovább a legértelmesebb irányba.

Khazad-Dum 04-06-2009 13:19

Nem olvastam át teljesen az egész topicot, de szerintem nem kell a rezisztencia se tolik se varik ellen. A vérszomj maradhatna meg a szintenkénti bónusz(esetleg már 5.szinten kaphatná meg már a 10%-ot, így 1/A-ba már 50% lenne, ha egyaltalán van valaki aki 1/A-ban hullával akar lenni).
Viszont ne lehesen tőle embert lopni vagy ha igen akkor legyen meg az a feltámasztó varázslat amitől az első lapon van írva és legyen extra nagy a készültség igénye.(bár én inkább az előbbi pártján vagyok). Ha nem lehetne tőle embert lopni akkor úgy olyantól kell lopni aki ki tudja deríteni, hogy ki az és talán ez is visszahúzó erőt jelentene, ez is az erősítés egyik módja. Én is megemelném a férőhelyet, de csak szintenként.
Mondjuk szintenként 10%-al, ahogy a másik hulla topic szavazásban van:
5.szinten 10%
4.szinten 20%
és így tovább
1.szinten 50%. Itt már annyira nem jelentene előnyt lévén itt már megoldott a tanyafree felállás a klánraktár miatt a többi fajnál. Meg a MF-bónuszát is elveszti itt.

Nem tudom, hogy mi mást lehetne belőle kihozni mint a hadis oldalát, főleg mert más nincs is.

Khazad-Dum 04-06-2009 13:27

Bocs fiúk így belegondolva ez így túl erősre sikeredett, tiszta gnóm lett. Csak annyi gyengeséggel hogy fel lehet gyújtani. Hisz azért nem kelle tanya neki hogy több barakkja legyen.
De a emberlopás elleni rezisztencia jól lenne.

Dus 04-06-2009 13:34

Nem az emberlopás a problémája, ha nem lehetne tőle embert lopni, azzal szinte semmit sem érnénk, hisz gyújtogatni még mindig lehet. Max kevesebben jönnének sereggel, mert ha hullától nem lehetne embert lopni, akkor egy aprónyival többet jelentene a betegség...

Én még mindig az autoreziszt gyorsítása és a dupla szintenkéneti hadibónusz melett vagyok... (asszem...de legalábbis most igen), vagy autoreziszt ellen a betegség erősítése...

Khazad-Dum 04-06-2009 13:41

Majd át olvasom este az egészet és jobban meggondolom mit írok.

vityu 04-06-2009 14:19

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 195240)
Én azt javaslom, hogy
-A hullát (vagy beteg országot) támadó minden sereg fertőzze meg az országát. Így mindenki meggondolná, hogy több sereggel támadjon beteg országot. Nem is értem, hogy ez miért nincs így. Így erősödik a hulla fő védelme, a betegség.
-A gyújtogatás ellen én a beépítetlen földön elférő lakosokat 8-ról mondjuk 30-ra emelném. Így elég sokan elférnek a felgyújtott házak helyén, nem okoz olyan katasztrófát a gyújtogatás.
-Valamennyire emelném a hadi erejét, hogy valamivel könnyebben tudjon beférni ellenfeleihez és erősödjön a védelme is.

Úgy gondolom, ezek a javaslatok illenek a hulla fajhoz és csak annyira erősítik, hogy valamivel játszhatóbb a felső szinteken.

Ennyi szerintem elég is lenne neki. A betegséget, meg a hadi bónuszt kell kicsit alaposabban megvitatni, de szerintem is ezek a változások lennének a legjobbak.
Na jó, az én ötletem sem volt rossz, de nem nagyon váltott ki senkinél semmilyen reakciót! :)

Peti 04-06-2009 14:26

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 206838)
Ennyi szerintem elég is lenne neki. A betegséget, meg a hadi bónuszt kell kicsit alaposabban megvitatni, de szerintem is ezek a változások lennének a legjobbak.
Na jó, az én ötletem sem volt rossz, de nem nagyon váltott ki senkinél semmilyen reakciót! :)

azért még nem ártana egy 30% VÉDELEM BÓNUSZ, ami kiváltána a többi faj védelem variját, ahogy régebben is írtam, hogy a hulla kap vérszomjat ha támad, kapjon alapból egy védő vérszomjat is, ami a védelem vari 30% ával egyezne meg

Spanyesz 04-08-2009 02:12

Hosszú de olvasd el légyszi

Sziasztok!
Először is azzal kezdenék hogy 2/B-be volt hullám(csak úgy "szórakozás" céljából) de semmit nem lehetett vele csinálni, ugye szövibe nem kell halott szóval vakon semmi.
Aztán számolgattam most miközben olvasgattam a hszeket, és a kis szomálosamt most megosztanám veletek mert nemkizárt hogy tévedtem

a számolás következö képpen van
védelem:
csak a teki és faji bónuszok vannak beszámolva
Elf 1,82
Ork 1,4
Félelf 1,43
Törp 1,4
Gnóm 1,5
óriás 1,495
ember 1,3
HULLA 1

Támadás:
csak a teki és faji bónuszok (vari és tábik nélkül)
elf 1,4
ork 1,82
félelf 1,3
törp 1,4
gnóm 1,5
óriás 1,495
ember 1,3
HULLA 1

emelett ugye többi fajnak ott van a lakiteki ezzel a következőképpen alakulnak a támadó/védő egységek száma
védő:
elf 3785,6
ork 2912
félelf 3203,2
törp 3494,4
gnóm 3600
óriás 3348,8
ember 2704
ez 40% barakk mellett van
a hulla 70% barakk 2800

támadásnál
elf 2912
ork 3785,6
félelf 2912
törp 3494,4
gnóm 3600
óriás 3348,8
ember 2704
hulla 2800

mégegyszer!!! ezek nempontos adatok csak arányosak
a hullának legtöbb problémát az okozza hogy semmire se jó
varizzák szét tolizzák szét nembaj, de akkor kapjon egy 30-50% közötti féröhely bónuszt mert pl ha 70%barakk és 50 féröhely az 3500ra módositja a támadó egységek számát amit az elözö számokhoz jól tudtok hasomlitani
!!!!!!40% barakk !!!!!!! szal kicsit több mint egy törpnél de felhúz +1 barakkot és máris nincs elég,szal még ezis marha kevés

térkapu felderitést pedig szivbaj nélkül kilehetne terjeszteni szövire is , a távolbalátás is szövire megy miértne mehetne ezis????????

30%os védelem bónusz pl.: nem alszanak igy mindig figyelnek :)

összefoglalva:
adnék nekik egy alap 15% haderö bónuszt támadásra
alap védelmet (30%)
30-50% féröhely többlet
és a térkapufeldetités szövire terjeszteni ,
lehetne ez a speciáli képessége hogy:
Ha a szövetségben van élőhalott akkor a térkapufelderités teljes szövetségen felderiti

azt hiszem mindent érthetően leírtam,de már elég fáradt vagyok így szóljatok ha valamit nagyon elszámoltam és kijavítom, és várom építő és "romboló" hozzászólásaitokat :D
Üdv
Spanyesz

vityu 04-08-2009 02:28

Akkor már a térkapuk felderítése elmondhatná, hogy a szövetségeshez viszonyítva pl 6körről alulról, nyitott tk van, és máris sokkal könnyebb kideríteni, hogy ki is a lopós

Spanyesz 04-08-2009 02:37

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 206895)
Akkor már a térkapuk felderítése elmondhatná, hogy a szövetségeshez viszonyítva pl 6körről alulról, nyitott tk van, és máris sokkal könnyebb kideríteni, hogy ki is a lopós

persze nem muszály kiadni hogy xyz nyitott tk-t de ez tetszik :D

Xeper 04-08-2009 02:58

Hozzátenném, hogy az is probléma, hogy szinte semmivel nem lehet hullában pénzt keresni, annyit lopják. Van nekem is egy poén hullám, és boldog- boldogtalan bejön lopni, hiszen mindenkinek megéri, aki sehova máshova nem fér be. Ha tekercseim lennének, akkor azt vinnék de nagyon, ha bányáim lennének, akkor azt (1 bányám van, így is végiglopnak rendszeresen, lopásonként 1-et zsákmányolva...), marad a piaci ügyeskedés, és a napi képzés eladása. Ezen felül jön a hadi gyengesége még, amiről eddig szó volt.
A szövi szintű tk felderítést nem támogatom (az így sem túl jó helyzetben levő tolvajokat tovább gyengítené), egy plusz varázslatot viszont igen, mégpedig egy olyat, ami a szövetség hulláján derít kaput. Senki máson.
Betegség erősítést +seregenként, kis lakóhely bónuszt és haderő bónuszt ha kapna, még akár használhatóvá is válna :)
A védelmet nem feltétlenül kellene erősíteni -a hulla védelme a betegség :)
500 kör alatt nem támadtak meg úgy, hogy az ország 20%-a volt romokban -végig gyújtás, rengetés-, vagy használhatatlanul -tanya, kocsma, templom- egy sikeres támadás után. Egy épkézláb szövetség legalább 4 sereggel verhetett volna be. Nem keresztbe, hanem folyamatosan, mert semmi pénzem nem maradt, az épülés nagyon lassan ment (ez volt a ~500 kör).

Spanyesz 04-08-2009 03:05

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 206897)
A szövi szintű tk felderítést nem támogatom (az így sem túl jó helyzetben levő tolvajokat tovább gyengítené), egy plusz varázslatot viszont igen, mégpedig egy olyat, ami a szövetség hulláján derít kaput. Senki máson.
.

ez a kettő nem ugyanaz? de nekem igy isjó
maximum készüliben nem:)

vityu 04-08-2009 03:09

Quote:

Originally Posted by Spanyesz (Post 206899)
maximum készüliben nem:)

Én minden szövetségre értettem, Xepi nem! Tehát bármelyik szövetség méri fel a nyitott kapukat, az látja, hogy a szövetségesére is van nyitva, csak azt nem ogy ki nyitotta. így egységes lenne, és nem lenne csak hullákra varázsolható varázslat, ami szerintem nem lenne jó ötlet!

Xeper 04-08-2009 03:10

Quote:

Originally Posted by Spanyesz (Post 206899)

A távolozás pl mindenkitől nézi a támadó seregeket. Amit írok, az azt jelenti, hogy ha magamon nézek kapukat, külön kell utána a hullán is, ami plusz készültség és figyelem.

A lopásról pedig ezt muszáj beírnom, előző hsz-em óta történt:

Elloptak 0 bála ételt, 1 tábla agyagot, 1 öl fát, 0 mázsa követ, 0 fémrögöt, 0 fegyvert és 0 drágakövet!

Minden órában lopnak többet is, még ilyenkor is...

Xeper 04-08-2009 03:13

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 206900)
Én minden szövetségre értettem, Xepi nem! Tehát bármelyik szövetség méri fel a nyitott kapukat, az látja, hogy a szövetségesére is van nyitva, csak azt nem ogy ki nyitotta. így egységes lenne, és nem lenne csak hullákra varázsolható varázslat, ami szerintem nem lenne jó ötlet!

Szerintem nem szabad a tk felderítést kiterjeszteni a teljes szövetségre. Aki nézhet magán kaput, az nézzen, ha nem néz, akkor úszhassa meg a tolvaj -van így is éppen elég bajuk nekik is!

Spanyesz 04-08-2009 03:16

hmhm, akkor külön variban hullára ,a lényeg hogy meglehessen vhogy tudni

All times are GMT +1. The time now is 21:36.