Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Pénzt betenni a segélybe (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2771)

[HTPA]GeeForce 02-27-2008 09:50

Az 50% valóban soknak tűnik, mert akkor biztos, hogy mindenki ott fogja tartani a pénzét.....
A 10% meg kevés. Akárhogy is nézzük, támadhatatlan, meg stb, az nagyon durva.
A 20% reálisnak tűnik, de azt is sokan sokallják.
A 15%-ra nem sok mindenki mondott valamit, pedig akkor az reálisnak tűnik, ha a 20 sok, a 10 kevés. És nem hiszem, hogy bonyolult lenne kiszámolni, mennyi ment a segélybe a pénzosztás közben.
A VIPeseknek meg figyelni kell, hogy ne csorgassák magukat a segéllyel.
(Vannak orik, amik már most is csoporgank, pedig még nem is lehet a segélybe pakolni....)
Az 5. szintre való levitelt meg szerintem túltárgyaltuk már.

Ati 02-27-2008 10:04

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 161389)
A VIPeseknek meg figyelni kell, hogy ne csorgassák magukat a segéllyel.
(Vannak orik, amik már most is csoporgank, pedig még nem is lehet a segélybe pakolni....)

Ne az irreális, amúgy életképtelen országokat nézzük az anarchista csoportban. Nem fogjuk a játékot ahhoz igazítani, hogy néhányan teljesen használhatatlan országot hoztak létre, de szép nagy.

Ma már ilyen országot létre se tudsz hozni.

Sőt, régen se tudtál volna, csak fogékonyabb voltam arra, hogy "de jó poén, akciózzunk a katonákkal". Ez hiba volt, és az ilyen gigaországok kialakulásához vezetett, amiknek a létezése alapvetően hiba.

Rebellis 02-27-2008 10:05

Ha nem lehet direktbe pakolni illetve nem emelik a heki függően automatán kapottat,akkor kardoskodom a minimum 20% mellett...

Ati 02-27-2008 10:06

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 161400)
Ha nem lehet direktbe pakolni illetve nem emelik a heki függően automatán kapottat,akkor kardoskodom a minimum 20% mellett...

Csak "direktbe" lehet. Hogy máshogy?

Rebellis 02-27-2008 10:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161401)
Csak "direktbe" lehet. Hogy máshogy?

Még elején volt olyan hozzá szólás,hogy nem adakozáson keresztül mert az áttétes:-)

Ati 02-27-2008 10:12

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 161402)
Még elején volt olyan hozzá szólás,hogy nem adakozáson keresztül mert az áttétes:-)

Onnan azonnal bekerülne, tehát az effektíve "direkt". :)

Rebellis 02-27-2008 10:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161404)
Onnan azonnal bekerülne, tehát az effektíve "direkt". :)

A főnöknek mindig igaza van:-);):rolleyes::D

Emlékeztetnék még elején olyan javaslatokra,hogy 100% ba egyenesen fel és megkötések kivéteknél:-)
Nem adakozás kép:-)

Ati 02-27-2008 10:17

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 161405)
A főnöknek mindig igaza van:-);):rolleyes::D

Emlékeztetnék még elején olyan javaslatokra,hogy 100% ba egyenesen fel és megkötések kivéteknél:-)
Nem adakozás kép:-)

Ezek a javaslatok nem igazán vannak már ringben, ezeket csak felesleges bonyolításnak érzem.

Rebellis 02-27-2008 10:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161408)
Ezek a javaslatok nem igazán vannak már ringben, ezeket csak felesleges bonyolításnak érzem.

Naja ezt érzem:-)
De mivel felmerültek és ha olvassák azok akik annó erről írtak azért fogalmaztam ahogy:-)

Kutyuleee 02-27-2008 11:04

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 161375)
Na akkor nézzük ezt a segélyt:)

Az eddigi 4.2 mrd-s kp határt jelentősen ki lehet tolni. Én se hiszem, hogy túl sokan kezdenének sokmilliárdos segélyekkel szaladgálni, de azért lesznek jópáran. 5:1 arány mellett még az is lehet, hogy sokan.
A segélyben tárolt pénzed továbbra is támadhatatlan, és mindig rendelkezésedre áll. Nem érinti tekikopás, nem kell etetni, nem viszik el a rablók és nem csordulsz túl vele ha valaki megbolygatja a piacot. Ezen okok miatt én keveslem az 5:1 arányt. Kell a 10:1, különben nagyon túllövünk a célon.

csak biztos jobban jársz, ha a segélyben tartod??? kényelmesnek kényelmes, de még 5:1-es aránynál is 80% a veszteséged, ami óriási. te melyiket választanád?:
1. tuti biztos megtakaritás, de a cég a 80%-át lefölözi, viszont garantáltan nem lesz baja a pénzednek, de nem gyarapodik, nem kamatozik semmi.
2. mozgatja a pénzed a piacon,ezért oda is kell figyelned rájuk, mert nincs semmi garanciájuk, de az odafigyelésért cserébe minimálisak lehetnek a veszteségeid, és egy nagy bukta esetén sem bux 80%-ot.sőt még akár nyereséget is termelhet, így esetlegesen a kisebb buktákat kompenzálhatod. amúgy annyi garancia mégis van rá, hogy a befektett időt eltörölve az indulási alapod visszakapod. és ezzel akár meg is duplázhatod a vagyonod.

sztem világos, hogy az aktiv játékosok melyiket fogják választani. Egyedül A-ban lehet lényege, hogy ekkora veszteséggel bepakolnak páran, de ott se mindenki használná az tuti, maximum, ha vmi nagyon nagy csatára készülnek, és úgy érzik erre a +kp-ra is szükségük lehet.
viszont a kicsiknél, akik napi 2x jutnak nethez, jó lehet, mert piacon nem tudják tartani, hiszen nem tudják visszarakni ha hazajött. ezzel csak ők szivnának. aki nem hosszan akar A-ban maradni annak nem számit, mert nem fordithatja le magával úgyse.

Synkel 02-27-2008 11:14

5:1 arány mellett tutira használnám, és még nagyon sokan. Azért lásd be, hogy iden komoly előnyt jelent egy állandóan hozzáférhető, mások által láthatatlan pénzforrás. Ahhoz képest a veszteség elfogadható, főleg hogy mint mondtam semmiféle kockázata nincs a piacon tartott árukkal ellentétben. Nyilván nem minden pénzem ebben lesz, de igyekezni fogok minnél többet ide is gyűjteni.

[HTPA]GeeForce 02-27-2008 11:35

Valamennyit leforgathat belőle nem? Vagy azok a javaslatok ad akta lett téve? :S

Ati 02-27-2008 11:41

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 161440)
Valamennyit leforgathat belőle nem? Vagy azok a javaslatok ad akta lett téve? :S

Én azt gondolom, hogy a mostaninál több pénzt leforgatni nem célravezető. Ha elvagy egy ideig az A-ban, akkor 5-600 milliót simán összeszedsz (ami leforgatható), ennyivel több pénzed van, mint egy kezdő országnak. Nem hiszem, hogy ezt célszerű volna növelni. Sőt, kifejezetten rossz ötletnek tartanám.

[HTPA]GeeForce 02-27-2008 13:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161441)
Én azt gondolom, hogy a mostaninál több pénzt leforgatni nem célravezető. Ha elvagy egy ideig az A-ban, akkor 5-600 milliót simán összeszedsz (ami leforgatható), ennyivel több pénzed van, mint egy kezdő országnak. Nem hiszem, hogy ezt célszerű volna növelni. Sőt, kifejezetten rossz ötletnek tartanám.

Okés, csak rajtad kívül nem sok mindenki reagálta le az ilyen jellegű javaslatokat, és még kevesebben hoztak fel erre való ötletet. Nem részletezem, te tudod miket írtunk, a többieknek meg annyit, hogy volt aki azt preferálta, hogy lehozható több pénz, ilyen-onyan megszorítások mellett. (Én pl a maximalizált lehozható vagynont részesítettem előnybe.)

Szóval ha nem, hát nem, végülis logikus amit írsz.
Az egész lehozhatóságon akkor kezdtem el gondolkodni, amikor felröppent, hogy egyesek 6-700 millát költenek el 5. szinten egy szöviháborúra.

Szóval a lényeg, hogy nem akaródzik ilyen irányba terelődni a szó. Ok, elfogadva.

Ati 02-27-2008 13:50

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 161482)
Okés, csak rajtad kívül nem sok mindenki reagálta le az ilyen jellegű javaslatokat, és még kevesebben hoztak fel erre való ötletet. Nem részletezem, te tudod miket írtunk, a többieknek meg annyit, hogy volt aki azt preferálta, hogy lehozható több pénz, ilyen-onyan megszorítások mellett. (Én pl a maximalizált lehozható vagynont részesítettem előnybe.)

Szóval ha nem, hát nem, végülis logikus amit írsz.
Az egész lehozhatóságon akkor kezdtem el gondolkodni, amikor felröppent, hogy egyesek 6-700 millát költenek el 5. szinten egy szöviháborúra.

Szóval a lényeg, hogy nem akaródzik ilyen irányba terelődni a szó. Ok, elfogadva.

Mivel első körben a "betett" pénzt költöd majd, ezért ha belegondolsz, akkor ez azt jelenti, hogy többet hozol le, mint eddig. Hiszen eddig ha hozzányúltál a segélyhez, az elveszett, kész. Most ha hozzányúlsz, akkor először csak ahhoz a részhez nyúlsz hozzá, amit úgyse tudnál lehozni. Amitr le tudsz, az megmarad.

Valezius 02-27-2008 15:54

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 161436)
5:1 arány mellett tutira használnám, és még nagyon sokan. Azért lásd be, hogy iden komoly előnyt jelent egy állandóan hozzáférhető, mások által láthatatlan pénzforrás. Ahhoz képest a veszteség elfogadható, főleg hogy mint mondtam semmiféle kockázata nincs a piacon tartott árukkal ellentétben. Nyilván nem minden pénzem ebben lesz, de igyekezni fogok minnél többet ide is gyűjteni.

Hm ismerős érvelés :rolleyes:

Azon gondolkozz el, hogy mennyit raknál be, ha 1:5 arány lenne és mennyit, ha 1:10. én biztos, hogy kb ugyanannyit, mert van egy készpénz igény és kész.

Ha meg majdnem mindenki ugyanannyit rakna be, mindkét esetben, akkor miért szivassuk az embereket?

Valezius 02-27-2008 15:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161372)
Ezt előre nem lehet tudni. Az igény a segélykeret feltöltésére megvan. Ez a javaslat lehetőséget is biztosít erre.

Na ez vicces, az lenne a furcsa, ha nem lenne igény az "ingyenpénzre"...

Synkel 02-27-2008 15:59

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 161519)
Hm ismerős érvelés :rolleyes:

Azon gondolkozz el, hogy mennyit raknál be, ha 1:5 arány lenne és mennyit, ha 1:10. én biztos, hogy kb ugyanannyit, mert van egy készpénz igény és kész.

Ha meg majdnem mindenki ugyanannyit rakna be, mindkét esetben, akkor miért szivassuk az embereket?

Miért raknék be egyformán?
Ritkán osztok pénzt csak a pénzosztás kedvéért, szal ez a része engem nem befolyásolna, úgyhogy nincs ilyen készpénz igény. Viszont 5:1 aeány mellett már elég gazdaságos a dolog ahhoz, hogy érdemes legyen komoly méretű segélykereteket előállítani.

Ati 02-27-2008 16:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 161520)
Na ez vicces, az lenne a furcsa, ha nem lenne igény az "ingyenpénzre"...

Milyen ingyenpénzre? :eek:

Harcosok 02-27-2008 16:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161524)
Milyen ingyenpénzre? :eek:

Nekem leesett:)
Ingyenpénz: pénzosztásból megkapunk x%ot...
És ugye mindenki oszt pénzt ha nagy ritkán d eakkor is oszt:)

Valezius 02-27-2008 16:13

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 161522)
Miért raknék be egyformán?
Ritkán osztok pénzt csak a pénzosztás kedvéért, szal ez a része engem nem befolyásolna, úgyhogy nincs ilyen készpénz igény. Viszont 5:1 aeány mellett már elég gazdaságos a dolog ahhoz, hogy érdemes legyen komoly méretű segélykereteket előállítani.

Jó akkor te nem, csak a magamfajta, és azt hiszem mi vagyunk többen ;)
Minden játékstílusnak van egy készpénz igénye.
Ha te hajlandó vagy 4-8milliárdot elvesztegetni, akkor szerintem jár neked az a segély.

Én a magam részéről akármi is lesz, a nekem megfelelő pénzösszeget fogom a segélyben tartani, ha drasztikusan magas arány jön ki, akkor 20-30%-kal kevesebbet.
A többi pénzem pedig a jól megszokott módon fog megőrzésre kerülni.

Valezius 02-27-2008 16:14

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 161525)

igen, erre gondoltam.

Ati 02-27-2008 16:18

Quote:

Aki csak az amúgy is osztott pénzre hagyatkozik, az szerintem túl sokat nem gyűjt össze.

Harcosok 02-27-2008 16:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161528)
Aki csak az amúgy is osztott pénzre hagyatkozik, az szerintem túl sokat nem gyűjt össze.

Segélynek nem is milliárdoknak kell lennie:)(szerintem)

J.Ati 02-27-2008 23:27

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 161529)

Így van.
Én akciók után szoktam osztani és nagy ritkán leégek,akkor jól jön az a pár misi amit pluszba gyűjtögettem.

vityu 02-28-2008 07:53

Quote:

Elvileg azért indult ez az egész, hogy rendeltetésszerűen használjuk a piacot, hogy itt is lehessen tartalékolni!
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159333)
Másik témában merült fel, és nem lett az első 3 percben lehurrogva, úgyhogy felvetem új témaként... akarunk-e olyat, hogy a hosszútávú tartalékok gyűjtését elősegítendő, lehessen pénzt betenni a segélykeretbe?

Tehát ez már akkor nem segély, hanem tartalék!

[HTPA]GeeForce 02-28-2008 09:12

Quote:

És aki sose oszt pénzt, az most csak azért fog osztani brutális veszteség mellett, hogy a segélykerete növekedjen.

Atival értek egyet.
Ez nem ingyenpénz.
Többek között, aki viszont minden körben pénzt oszt, azt mindenki tudja, hogy miért történik... Nos, az meg tesz arra, hogy a pénzosztás mellett növekedik a segélykerete, mert sok-tíz/száz/ezer-milliárd tartalékkal rohangál, és nem hiszem, hogy meghatja a segély. Ő azért oszt pénzt, hogy legyen morálja.

Én pl sose osztok pénzt, mert hova? Minek? Nem termelek a csopi tetején évek óta, nem nagyon rengetnek le, nem nagyon vernek be. Az adóm mindig 0%. Szóval nekem pl súlyos milliárdokba kerülne egy minimál tartalék felhalmozása. Ezt nem nevezném ingyen pénznek.

[HTPA]GeeForce 02-28-2008 09:15

Quote:

Ha megfizeti valaki, akkor miért ne? Ha én hajlandó vagyok 43 milliárd aranyat beáldozni, miért ne lehessen 4,3 milliárd tartalékom? Ha már úgyse lehet lehozni az egészet 5. szintre, akkor meg aztán pláne megérdemel valaki egy biztos tartalékot, ha 90%-os biztos bukási ráta mellett halmozza fel...

csabi 02-28-2008 09:21

Hosszútávú... kinek mi is a hosszútáv? egy kezdőnek lehet mondjuk a szintlépés, v feljutás 1/A-ba. Nekem minnél több csoport megismerése, minnél több tapasztalat szerzése ugyanazzal az országgal és egy nagyonerős klán létrehozása. (csak 2,5 éve játszom)

Ha igy marad a javaslat, akkor jol járok, mert sokkal gyorsabban foroghatok, mert már 5ben elkezdhetem gyüjteni a pénzt, h minnél hamarabb fordulhassak és vipes vagyok, tehát az alaphoz sem kell hozzányulnom. felvihetek pár milliárdot gond nélkül, (nem kopik, nem megy el, nem fosztják le) felmegyek topba, ülök 1000körig, fordulok. :S
ezalatt az 1000kör alatt a forditható pénzem több lesz, mint egy nem vipes országnak, aki az alaphoz egyáltalán nem nyult hozzá, egyik szinten sem! :S

plusz ajándékba ott hagyok A-ban akár 3,5milliárdot. :S

megértettem, h nem lehet majd lefordítani, ezért változtatom meg a vélemélnyem és ne legyen segélytartalék semmilyen arányban és formában. =(

Ati 02-28-2008 11:07

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 161648)
ezalatt az 1000kör alatt a forditható pénzem több lesz, mint egy nem vipes országnak, aki az alaphoz egyáltalán nem nyult hozzá, egyik szinten sem! :S

Ez egyáltalán nem újdonság, ez most is így működik... Ez nem érv arra, hogy ne legyen egy plusz funkció.

Harcosok 02-28-2008 13:13

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 161647)
Ha megfizeti valaki, akkor miért ne? Ha én hajlandó vagyok 43 milliárd aranyat beáldozni, miért ne lehessen 4,3 milliárd tartalékom? Ha már úgyse lehet lehozni az egészet 5. szintre, akkor meg aztán pláne megérdemel valaki egy biztos tartalékot, ha 90%-os biztos bukási ráta mellett halmozza fel...

Na hát a 90%os veszteséget nem is hurrogtam le:)
De ez a 4,294....milliárd segély nem lenne átlagos.

Egy másik irásodra:
Mindenki megtalálhatná a módját,hogyan is érjen el ingyenpénzt:)(ha nem is sokat de valamennyit)

Vityu: 90% veszetséggel aki tartelékot akar ott gyüjteni és nem segélyt hát : Hajrá!

[HTPA]GeeForce 02-28-2008 13:22

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 161720)
Na hát a 90%os veszteséget nem is hurrogtam le:)
De ez a 4,294....milliárd segély nem lenne átlagos.

Egy másik irásodra:
Mindenki megtalálhatná a módját,hogyan is érjen el ingyenpénzt:)(ha nem is sokat de valamennyit)

Vityu: 90% veszetséggel aki tartelékot akar ott gyüjteni és nem segélyt hát : Hajrá!

Én tartanék 4,3 mrd segélyt, mert totál menő, ha csorog a segélyed. Ezt aztán igazán kevesen mondhtják el magukról. :D Tuti megcsinálnám, hogy kilógjak a tömegből. :D
De ez más tészta.

A normál játékban 90% veszteség mellett nem pakolnék oda semmit. Kivéve, ha feljutok A topjába, és túl tudok élni fordulásig. Mert akkor hirtelen telenyomnám a segélyemet. De nem lehet lehozni 5. szintre. Tehát feleslegesen nyomnám tele. Innentől kezdve normál játékban 10:1 aránnyal nem használnám. kivéve, ha baromira unatkozom, és 5. szint alján 200 hekin eltermelgetnék... De azért érzed, hogy ez irreális. :D

csabi 02-28-2008 15:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161677)
Ez egyáltalán nem újdonság, ez most is így működik... Ez nem érv arra, hogy ne legyen egy plusz funkció.

így működik és ezzel a javaslattal a nem vipes is fordíthatot VOLNA a 6milla felett.... de ha nem, akkor nem. :)

( pedig a 0,1% fordítható rész nem sok... most vipesként olyan, mintha 0,3275%ot pakolnék, csak éjjel1ig kell lennem)

emre33 02-28-2008 20:21

Nekem nem tetszik ez a segélykeret.

Játék alaphangulata hogy a pénzed soha nincs biztonságban, bármikor kifoszthatnak.
Ha biztos pénzt akarok, akkor építek bank-ot.

Túl könnyű lenne a játék, túl sok variáció keletkezhet. Még akkor is ha 90%-a elveszne az összegnek.

Ati 02-28-2008 22:15

Quote:

Originally Posted by emre33 (Post 161815)
Nekem nem tetszik ez a segélykeret.

Játék alaphangulata hogy a pénzed soha nincs biztonságban, bármikor kifoszthatnak.
Ha biztos pénzt akarok, akkor építek bank-ot.

Túl könnyű lenne a játék, túl sok variáció keletkezhet. Még akkor is ha 90%-a elveszne az összegnek.

Ezt úgy írod, mintha most nem lehetnének ilyen országok. Lehetnek. Sőt: VANNAK.

A javaslat lényege, hogy esetleg Te is közéjük tartozhass.

[HTPA]GeeForce 02-29-2008 13:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161835)
Ezt úgy írod, mintha most nem lehetnének ilyen országok. Lehetnek. Sőt: VANNAK.

A javaslat lényege, hogy esetleg Te is közéjük tartozhass.

Ez határozottan így van, hiszen aki most kezdő (vagy most indított orit), annak szó szerint esélye nincs utolérni segélykeretben azt, aki x éve VIP tag.

Ezzel a módosítással szerintem pont hogy kiegyenlítődnének a különbségek az induló és a régi orik között. (Főleg ha az 5. szintre nem lehet szemmel együtt elfordítani a teljes segélyt. Akkor aztán totál egyenlőség jelet lehetne rakni a kezdő és a régi orik között. Legalábbis ezen a téren!!)

[HTPA]GeeForce 02-29-2008 14:10

(Közérdekű érdekesség:
jelenleg 3 olyan országról tudok, amiben már most csorog a segély.
Az így néz ki:
Országod segélykerettel is rendelkezik, melyből a kezdésedtől számított két hét után vehetsz fel pénzt. Még 4.294.967.295 arany áll rendelkezésedre.)

Ati 02-29-2008 14:11

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 161919)
(Minimális információ: jelenleg 3 olyan országról tudok, amiben már most csorog a segély.
Az így néz ki:
Országod segélykerettel is rendelkezik, melyből a kezdésedtől számított két hét után vehetsz fel pénzt. Még 4.294.967.295 arany áll rendelkezésedre.)

Ez anarch, jelen javaslat szempontjából nem mérvadó. (Tekintettel arra, hogy irreális magasságokban vannak az említett országok, ahova olyan módon jutottak fel, ahogyan ma az már nem lenne lehetséges.)

[HTPA]GeeForce 02-29-2008 14:16

Nem mérvadásnak szántam. Csak annak, nehogy valaki azt higgye, hogy sok ilyen ország rohangál. Azért is írtam picivel.

Ati 03-26-2008 22:48

Lassan ez a téma is a végéhez közelít, úgyhogy akinek még ezzel kapcsolatban véleménye, javaslata, ellenvetése van, az most írja meg.

All times are GMT +1. The time now is 20:50.