![]() |
Quote:
naggggyyyon fini :D egész más, mint ami a tetején van :) |
Quote:
|
Quote:
tényleg nagyon fini, és borzasztó egyszerű :) picit módosítottam a recepten, majd nézzétek meg :) |
Quote:
|
Quote:
és mit szoktál rápakolni? |
Quote:
én a legutóbb sonkát, gombát, kukoricát, és egy kis hagymát raktam rá :) végül a sajt, és még vagy 5-7 perc sütés, illetve, míg a sajt meg nem pirul valamennyire, vagy folyós nem lesz :) Én nem szeretem, ha nagyon pirult :) éppen csak nyúlósan :D |
Gyors ebéd egyszerűen. Fincsi :)
Egy konkrét mennyiségek nélküli recept :D
bocs, de mikor hogy csinálom, attól függően mekkora adagokat sikerül vennem :) 1 brokkolit feldarabolok, és sós vízben megfőzöm, de nem teljesen puhára. 1 egész csirkemellet feldarabolok, icipici olajon megsütöm, de csak míg fehér nem lesz, nem szabad sokáig, mert rágós lesz, sóval borssal ízesítem. kiszedem a csirkemelleket egy tálba, a maradék csirkés olajhoz öntök még egy kevés olajat, és kevés liszttel sűrű csomómentes masszává kutyulom. ezután felöntöm a főzőtejszínnel, amit folyamatosan kevergetek, hogy nehogy becsomósodjon. Amint benne van az egész, addig főzöm, míg elkezd sűrűsödni, akkor beledobom a husit, és a megpárolt/megfőzött brokkolit. pár percig még hagyom főni, hogy átjárja az íz. Érdemes kicsit hagyni állni, mielőtt megesszük, hogy igazán elkeveredjenek az ízek :) Tésztával kiadósabb, de rizzsel is nagyon finom :) Ha a csirkemellünk több, mint a brokkoli, és több zöldséget adnánk hozzá, borsót is lehet hozzá adni :) Jó étvágyat :) |
Majonézes halsaláta
Hozzávalók 2 személyre: 1 olajos halkonzerv 1 tejföl (175 g-os) 1 közepes vöröshagyma 1 sárgarépa 1 dl majonéz 1 kiskanál mustár 1 csipet só 1 csipet cukor 1 kiskanál citromlé Elkészítés: A halról leöntjük az olajat, és a halat villával összetörjük. (A szálkát és a gerincrészt eltávolítjuk.) A hagymát és a sárgarépát ráreszeljük a halra. Ezután ráöntjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, majd ízesítjük a cukorral, citromlével és sóval. Ezután alaposan összekeverjük. Pirítóssal tálaljuk. Nagyon egyszerű, és finom:) |
Tiramisu (másképp)
Édesszájú vagyok, nem tehetek róla! :D;)
Itt egy újabb sütés nélkül elkészíthető édesség. Hozzávalók: • 1 csomag babapiskóta • 1 csomag vaníliás puding • 5 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint) • 1/2 l tej • 1 teáskanál zselatinpor • 1 kis doboz tejföl (elszántabbaknak: joghurt) • 1 bögre erős nescafé (cukor és tej nélkül) • rum ízlés szerint • kakaópor Elkészítés: A pudingot az utasítás szerint, a cukorral megfőzöm, főzés közben a forró tejbe belekeverem a zselatint. Amikor már nem teljesen forró, habverővel hozzákeverem a tejfölt. A piskótákat belemártom a rumos kávéba, és a krémmel váltakozva tálba vagy tortaformába rétegezem. A legfelső réteg tetejére kakaóport szórok. Fél napot érdemes hűtőben pihentetni, utána szépen lehet szeletelni is. Teljesen jó fél óra fagyasztó is! Ha nem bírnátok ki . :D Megjegyzés: Minél több és zsírosabb a tejföl benne, annál jobban hasonlít az eredetire. Nálam eddig még senki nem vette észre a csalást. :) Ráadásul ez a változat nem csak az alakot, hanem a pénztárcát is kíméli. |
Sziasztok még sosem írtam erre a fórumra. Oly sok finomságot és ötletet lehet itt olvasni.
Leírom nektek az életem első mákos bejgli sütését. Először is elővettem a szakácskönyvet. Mivel karácsonyra készültünk kinyitottam a bejglinél. Figyelmesen elolvastam a hozzávalókat. És szép sorjában, lépésről lépésre, ahogy írva van a nagykönyvben, megalkottam életem első bejgliét. Majd írta a szakácskönyv helyezzem a tepsibe és még 20 percig pihentessem. Olyszépen mutatott még tojással is megkenegettem, hogy szép sült legyen a teteje.:) Hagytam hagy pihenjen még egy kicsit sütés előtt. Letelt a 20 perc izgatottan haladtam a tepsi felé, és rémülten láttam, az én drága bejglim annyira elpihent hogy a 4 rúd szinte egybeolvadt.:o Elsirattam szegény hozzávalókat, hogy ez most mind kárba veszett. De aztán mérges lettem és fogtam az egészet kiborítottam a deszkára. Összegyúrtam, vissza a tepsibe, be a sütőbe, lesz ami lesz.:mad: Finom lett. Szép magas. Megérkeztek a vendégek, és dicsérték milyen finom mákos kockát tudok sütni.:D Én meg csak hallgattam bölcsen, hogy ha tudnák, hogy ez bejgli akart lenni, már nem dicsérnének annyira.:rolleyes: |
Én általában úgy járok az első dolgokkal, hogy azok sikerülnek (gondolom azért, mert nagyon figyelek, hogy jól csináljam) , aztán vannak olyanok, mint pl. a bejgli, hogy azóta se nagyon akar sikerálni :( . Mindíg szétreped a teteje...
Az íze jó, meg minden, csak ennyi szépséghibája van... |
Babos káposzta csülökkel
Nos... amint a címéből gondolható, nem egy ápdétmenü...:D viszont laktató, és nagyon finom...
Hozzávalók: sertéscsülök (kb 1 kilós)(lehet enyhén füstölt) savanyú káposzta (1 kg) 25 dkg tarkabab paradicsomlé 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, kevés liszt, zsír Elkészítés: (csak saját felelősségre!) A megtisztított csülköt feldarabolva enyhén sós vízben feltesszük főni, szép lassú tűzön; babérlevelet, borsot fokhagymát tehetünk bele . A babot beáztatjuk, majd őt is megfőzzük (külön lábasban) . Mikor a csülök félig megfőtt, kivesszük a léből. Vöröshagymát megpirítjuk, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, a hús főzőlevével felöntjük, majd visszatesszük a húst, rá a káposztát, mikor megfőtt, a babot is, ez összeforraljuk. A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, elkeverjük a hús levével, és a paradicsomlével, majd a káposztás babra öntjük, jól elkeverjük, és felforraljuk, összefőzzök kb 5 percig. Őrölt köménnyel, bazsalikommal, majorannával ízesíthetjük még. Nekem nagyon bejött! :) Jóétvágyat hozzá! :) |
Raguleves
Mindentbele raguleves
Hozzávalók: # 60-70 dkg sertéscomb (vagy bármilyen színhús, pl. pulyka, csírke) # 3-4 evőkanál olaj # 3-4 sárgarépa # 2-3 fehérrépa # 1 nagyobb fej vöröshagyma # 20-25 dkg fagyasztott zöldborsó # 25-30 dkg fagyasztott brokkoli és karfiol vegyesen # fagyasztott májgombóc ízlés szerint # 1 teáskanál tárkony # só # ételízesítő #rizs # tejföl Elkészítés: A hagymát apró kockákra, a sárgarépát és a fehérrépát viszonylag vékony karikákra vágom. A húst szintén apró kockákra vágom, majd a felhevített olajon megpárolom a hagymával, a zöldborsóval, valamint a sárga- és fehérrépával együtt. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje. Sóval és ételízesítővel ízesítem, majd lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús és a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Beleteszem a rizsát (nagyjából 1 maréknyit), majd 20 perc múlva a brokkolit és a karfiolt, valamint a tárkonyt. Legvégén rakom hozzá a májgombócot, mert annak kell a legkevesebb idő. Tejfölös habarással besűrítem.Tálaláskor még tejfölt és citromkarikákat kínálok hozzá. Jó étvágyat! :) |
[quote=Dr Rozi rendel;168375]Nos... amint a címéből gondolható, nem egy ápdétmenü...:D viszont laktató, és nagyon finom...
A babos káposzta igen finom lett:) Viszonzásul én is leírom az én kedvencemet. Sajtos karaj Hozzávalók: 1 kg kicsontozott rövidkaraj 1 fej vöröshagyma 1 foghagyma tejföl só, bors 30 dkg trapista sajt A húst felszeletelm újnyi vastagságú szeletekre, majd kloffolóval kissé megtöröm a rostokat. ( csak enyhén) Ezután kiolajozom a tepsit, hogy ne ragadjonak le a szeletek, és a besózott, borsozott szeleteket lefektetem sorban a tepsibe. Megkenem a szeleteket egy kis tejföllel, és teszek egy karika vöröshagymát, és karika foghagymát. Ezután betakarom szeletelt trapista sajttal. A tepsit lefedem alufóliával légmentesen, és 180 fokon a sütőben sütöm 45 percig. Ha letelt akkor a fóliát leveszem és vissza teszem a sütőbe 200 fokon sütöm tovább. De itt már figyelni kell mikor a sajt szép rózsaszinűre sült akkor ki kell venni nehogy száraz legyen a hús. A családom mindíg azt nézi melyik az a szelet ami mellett van sok, sült sajt mert az nagyon finom:rolleyes: Jó étvágyat hozzá:) |
Ezt a receptet kerestem már régen és most megvan, köszönöm
http://www.pic4ever.com/images/thankyou.gif |
Sajtos karaj
Mellé nem szoktál szeletelet ktumplit sütni a tepsiben? vagy ahhoz nem elég lédús, hogy ennyi idő alatt megpuhuljon?
Különben fincsinek hangzik... ki fogom próbálni:) A tyúkoknak megjött a kedve a tojáshoz, így ismét készítem majd a család kedvenc édességét, a Krémest . Előkeresem a receptet, és beírom... kicsit macerás, de az eredmény magáért beszél... finomabb, mint a bolti :) |
Quote:
Nem, nem, emellé nem szabad krumlit sütni. Ez nem lé dús:) És a húsmellé ami lefolyik sajt az a legfinomabb, mert pirosra megsül és nagyon finom finom:) A köret bármi lehet, ki mit szeret:)) |
Csevap
Törökbecsén evvel a finomsággal vártak minket, megkérdeztem a receptjét és gondoltam hogy megosztom itt :)
Grillen sütve a legfinomabb :) Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús, 20 dkg darált sertéshús, 4 gerezd fokhagyma, bors, só, 1-2 kanál olaj, 4 fej vöröshagyma Elkészítés: A kétféle húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 5 cm hosszú és 2 cm széles kolbászkákat formálunk belőle vizes kézzel. Kisütjük, és hagymakarikákkal tálaljuk. Olajban is süthetjük, de mint említettem grillen finomabb. Remélem jól emléxem a receptre, hisz semmit nem írtam le, és csak a fejemben tartogattam idáig :) Jó étvágyat hozzá :) |
halk megjegyzés h ha zabpehellyel kevered össze, akkor az olyan kérget ad neki, ami sütéskor/grillezéskor nagyon finommá teszi :)
|
Quote:
Ezért jár az 5pont.:DD |
Quote:
Ime az eredeti recept: Currys csirke Egy gyöngyszem az unokabátyám irásaiból: Ez egy igazi rendes recept, sok munka / idöbe kerül, de megéri. Kaptam egy ipsétöl aki Himalaya-ból jött kb minden évbe Európába hogy kacatot, pokrócokat és más kézimunkát adjon el. Az egész családja otthon azon élt amit ez a töki el tudodt adni ezeken az utakon. Mindenesetre Nazeer mindig vágyott a hazai kajára, és mindenhol fözött (ügyes szakács!) ahol az emberek engedték. Nálam maradt 3 - 4 szer és engem megtanitott erre a remek receptre. Ehez kell: Sütéshez: * Mogyoróolaj, de a napraforgóolaj is müködik * 1 friss csirke, darabozva bör nélkül, mellcsont nélkül * (1 - 4 csirkemell vagy alsócomb extrába, ha akarod) * *jó* minöségu Curry por * Grillfüszer* * 1 kg Sárgahagyma, szeletelve * 1 - 1.5 kg Paradicsom, darabozva Füszerkeverék: * 4 - 6 gerezd fokhagyma, felezve * Kardemumma, egész bogyó száritottan, kb 10 darab* * Ginger (gyömbér?), frissen vágva 1x1/2 cm darabokba, kb 2.5 cm darabból * Szegfü, kb 5 - 10 darab* * Köménymag, kb 1/2 evökanál * 1 - 1.5 savanyú (kemény) alma, 1x1 cm darabokba Az evéshez: * Frissen fött rizs * Yoghurt * Mango chutney (édes / erös)* * Lime pickle (befött citrom, erös és savanyu)* * Uborka szeletelve * Viz vagy sör (inni!) |
Hugi! Hétvégén nem tanultátok meg hogy kell bureket sütni?
Leírhatná vki, de ha lehet ne bolti leveles tésztából. Köszi |
Burek
Quote:
Remélem jól jegyzeteltem ;) Vajastészta: 25 dkg margarin * 15 dkg liszt Rétestészta: 15 dkg rétesliszt * só * 3/4 dl langyos víz * 1 teáskanál ecet * 1 tojás Elkészítjük a vajastésztát: a margarint elmorzsoljuk a liszttel. Tégla alakúra formáljuk. A rétestésztához: a lisztben elkeverjük a sót, a vízben az ecetet és a tojást, és beleöntjük a lisztbe. Késsel összedolgozzuk, majd a gyúródeszkához veregetve kidolgozzuk. Mikor már nem ragad, akkor lisztezett deszkán tovább gyúrjuk, majd 10 percig pihentetjük. Négyzet alakúra kinyújtjuk a rétestésztát, és a vajas tészta "téglát", ferdén a közepére helyezzük. A rétestészta 4 sarkát ráhajtjuk a vajasra, teljesen betakarva vele. Téglalap alakúra nyújtjuk. Megjelöljük a közepét (mindig efelé fogunk hajtogatni), a tésztát először jobbról, majd balról a középre hajtjuk, azután a két részt egymásra, négyrét hajtjuk. Hideg helyen, 1/4 órát, pihentetjük. Újra kinyújtjuk téglalap alakúra, jobboldal egyharmad részét behajtjuk, a baloldali részt ráhajtjuk. Az egészet félbe hajtjuk, és újból 1/4 órát pihentetjük. Kinyujtjuk a tésztát , amennyire bírjuk, felét megszorjuk a töltelékkel, másik felét ráhajtjuk, kicsit megint nyújtunk rajta, felét megint a töltelékkel megszorjuk, és ezt addig fijtatjuk, míg akkora nem lesz mint a sütőlemez :) Óvatosan a sütőlemezre helyezzük, és az előre melegített sütőbe tesszük :) |
Többféle tölteléket használhatunk hozzá :)
Túrós :50 dkg túró 2 tojás 2 pohár tejföl 10 dkg reszelt sajt só Káposztás és almás :) Az almás különlegessége, hogy nem raknak bele fahélyat, pici citromlével és mézzel ízesítik :) Nagyon finom :) Jóétvágyat kívánok hozzá :) |
Quote:
|
Quote:
Inkább a mi péksüteményünkhöz hasonlítanám :) Nagyon finom :) Reggelire, vagy dorbézolás utánni vacsira is tudom ajánlani :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
marhafelsált ha nem grillen/gázon sütöd meg, hanem sütőben akkor mennyi ideig, milyen funkcióban alufólia/nélkül? egyéb ötlet?
|
Részeges sárgabarack
Lassan itt a sárgabarack-szezon! Egy kis finomság belőle. :)
Hozzávalók: - sárgabarack ízlés szerint (kb 1/2 kg, + amit megeszel a piacról hazajövet, valamint amíg elkészül) - 1 tojás - 1 1/2 dl fehérbor - 15 dkg liszt - 1ek porcukor - annyi mokkacukor, ahány barack maradt , míg hazaértél vele - fahéj, őrölt gyömbér, csipet só, olaj a sütéshez, tetejére fajéjas cukor Elkészítése: A tésztához a bort a tojással habosra verjök, hozzákeverjük a cukrot, gyömbért, fahéjat, sót. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy szokásos sűrűségű palacsinta tészta legyen belőle. A barackot megmossuk, lecsöpögtetjük, majd úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon a gyümölcs. A mag helyére 1 mokkacukrot teszünk. A barackot kissé összenyomjuk, majd lisztbe forgatjuk, ezután a tésztába mártjuk, majd rögtön forró olajban kisütjük. Vigyázat! A tésztában levő cukor miatt hamar sül! A megsűlt barackokat papírtörlőn lecsöpögtetjök, és még melegen fahéjas cukorral meghintjük. Nah! Tovább tartott leírni, mint elkészíteni! :) Jóétvágyat! |
Csodakalács (család szerint csodás kalács)
Hozzávalók:
Tésztához: - 60dkg liszt - 3 tojás sárgája - 8dkg cukor -4dl tej -receptben 2csomag instant élesztő van írva, de én 5dkg normál élesztőt használok - csipet só - 2 ek olaj Töltelékhez: - 20dkg Rama -15dkg kristálycukor - 3 ek kakaó - 1cs vaníliás cukor - pici rumaroma - 1 tojás Elkészítés: Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk, és 10 percig hagyjuk pihenni. Ezalatt a tészta többi hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, és a 10 perc elteltével az élesztős tejet is. Robotgéppel összedolgozzuk, vagy kézzel összegyúrjuk. Olyan 1-1,5 óráig kelesztjük letakarva konyharuhával. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, és a többi hozzávalóval simára keverjük. Miután a tésztánk nagyjából 2x-re kelt, 6 felé osztjuk. Egyenként kinyújtjuk téglalap formájúra, és megkenjük az elkészített töltelékkel, felsodorjuk, mint a bejglit, és 3-3-at összefonunk, mint a kalácsot, és 2 fonatot készítünk. Tetejét tojással megkenjük, 180 fokon kb 40 percig sütjük. Én magas falú tepsiben sütöm, abban szépen megemelkedik, és nem lapul szét! Az íze isteni!!! (valahol van kép már róla, majd megkeresem, és berakom! :) ) Jóétvágyat hozzá! |
Most kellett ezt begépelnem, gondoltam felrakom ide is. Egy kis ősiség modern köntösben. Cey-Bert Róbert Gyula receptjei.
Bogaáldos Hozzávalók: 800g szarvashús 200g vöröshagyma 200g szarvasbelsőség 50g fokhagyma 100g vargánya 2 liter száraz fehérbor 100g rókagomba 200g kefir 100g sárgarépa 2 evőkanál méz 100g gyökér 1 ek reszelt citromhéj 50g szarvasgomba 1 kávéskanál reszelt gyömbér 2 evőkanál körömvirágszirup 1 kk fahéj só, bors, sáfrány 1 kk őrölt csillagánizs 3 evőkanál citromlé Elkészítés: Apróra vágott vöröshagymára és fokhagymára ráöntjük a bort. (bográcsban vagy nagyobb fazékban készítjük) Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk majd csökkentett hőmérsékleten gyöngyözve főzzük. Amikor a hús puhulni kezd, hozáadjuk a mézet, citromreszeléket, gyömbért, fahéjat, csillagánizst, karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vargányát, rókagombát, a vékonyra vágott szarvasgomba felét, és az összevágott belsőségeket. Mielőtt levesszük a tűzről hozzáadjuk a citromlevet, a maradék szarvasgombát, a sáfrányal összekevert kefirt, megszórjuk körömvirággal és tálaljuk. Üstönyök (rövid levű áldos, gyakorlatilag pörkölt, a főzés ugyanaz mint az áldosnál csak a levét elforraljuk, a húsmennyiség egyötöde az apróra vágott vöröshagyma, ami a sűrű lé alapja.) Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Hozzávalók: avar áldosgyöket (körülbelül ízesítő koncentrátum jelentése van) A gyöket elkészítése: az összetevőket megtisztítjuk apróra vágjuk, összekeverjük. Zárt sütőben vagy fedeles edényben tűz fölött enyhén hőkezeljük. Vigyázva, hogy ne égjen oda, csak kissé összeessen a növények rostozata a gőzben. Rövid hűlés után kőmozsárban addig zúzzuk, amíg krémes állagú nem lesz. Tartalmaz: egy gyömbérgyökeret, lilhagymát, fokhagymát fél sárgarépát negyed cékla, koriander hatod citromhéj, citromlé ötöd bazsalikom, friss citromfűlevél, bors huszad fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, rózsaszirom, só, pipacsvirágszirom. A virágok nyilván csak színezésre kellenek. Ja meg nem nagyon értem, mit akarnak az arányok takarni, azért sok sikert. só, liszt, reszelt citromhéj, tojás, méz, petrezselyem feldarabolt csirkehús, bors, sáfránygyömbér, kömény, koriander(hungyök) tejföl, fehérbor, friss gyömbér, vöröshagyma ,fahéj, metélőhagyma (hagymafű) Elkészítése: mint a rövid levű áldost, köretnek lisztből és tojásból monyádot (galuskát) készítünk, amelynek masszájába összevágott, friss hagymafüvet keverünk. Az üstönyt találás előtt friss gyömbérrel és gyökfűvel szórjuk meg. Ez aztán a pontos recept, haha. Azért próbálok egy két tipppet írni. Első szabály: zsiradékot, olajat sose használunk. Szerintem fel kell tenni vizet forrni, bele a hagymát, meg kell várni, míg szétfő, aztán mehet a hús. Só, bors mindenképpen. Ha a hús megpuhult mehet a többi fűszer és a többi alapanyag is, mint a Bogaáldosnál. A gyöketet gőzöm sincs mikor kell beletenni, a mézet sztem a végén ld Bogaáldos. A fehérbort lehet hogy víz helyett kell használni már az elejétől, de lehet, hogy fele-fele arányban kell az alaplébe, sőt az is, hogy csak az elfőtt vizet kell vele pótolni. Az utóbbi nem valószínű, mert sűrűnek kell lennie. Az előbbi kettő - csak bor ill bor-víz alaplé - közül sztem mind2 használható. Sok szerencsét. Elég finomnak igérkezik. Halételek Párolány: párolt halétel, amelyet egészben, vagy szeletben, fűszeres, áldosgyöketes, zöldséges, forrásban lévő lé felett, a fedő alatt keletkező gőzben megpárolunk. Bődrévi székely kecsegepárolány Hozzávalók: 30-40 dkgos kecsegék, friss gyömbér, citromlé, fehérbor, reszelt citromhéj, só Elkészítés: a megtisztított kecsegéket reszelt gyömbérrel és citromhéjjal megszórjuk és egészben megpároljuk. Tálalás előtt citromlével leöntjük. Gyömbéres fehérboros mártással találjuk. Ízirány: a kecsege természetes íze, savanykásm gyömbéres ízháttérrel Baligány: ízesített, párolt halcsemege. Az apróra vágott vagy ledarált halhúst összedolgozzuk tojással, (kilónként két tojással számolva) kevés liszttel, mézzel,citromlével, reszelt citromhéjjal és tejjel. Az így nyert masszából 7-8 centiméteres hengereket formálunk, amelyeket friss zöldséglevélbe (káposzta, kelkáposzta, tormalevél, szőlő vagy fügelevél) csavarunk a végeket behajtva. Párolólé fölötti gőzben, remegős, könnyen vágható állagúvá pároljuk. Az ízesített levet kefirrel, kókusztejjel, fehérborral dúsítva mellé tálaljuk. Ládrévi káposztás tiszai baligány Hozzávalók: többfajta hal: ponty, csuka, harcsa, kecsege, fogas, busa, amúr stb citromlé, liszt, só, tojás, bors, sárgarépa, friss gyömbér, méz, káposzta, uborka, erdei gomba Elkészítés: a halszeleteket összedaráljuk a fentebb említett alapanyagokkal, majd káposztalevélbe csavarítjuk és megpároljuk. Édességek Tündérkirálynő töltött aranyalmája Hozzávalók: alma, pörkölt árpa, akácméz, citromlé, dió, reszelt citromhéj, mogyoró, mandula kókusztejpor, mazsola, zabpehely, bodzalekvár, aszalt szilva, kajszibarack, tokaji aszú, tojásfehérje Elkészítés: az almákat a kalapjuknál átvágjuk a nagyobbik felét kivájjuk, a keletkezett üreget mézzel és citromlével kikenjük a felvert tojásfehérje habjába kevert alapanyagokkal. Az almakalapot visszatesszük és sütőben 4-5 perc alatt készre sütjük. Aszúborral kevert bodzalekvárral leöntve fogyasztjuk. |
Kicsit lemaradt sajnos ez a téma :(
Mostanság ha édességre vágyom ezt eszem: 150-200g zabpehely - kávédarálóval megdarálod 8-10 tojásfehérje (sárgája nem kell! mehet madártejnek a nagymaminak) 1,5 deci szódavíz Igény szerint édesítő Ezt így összekevered és olyan lesz, mint a palacsintaalap, csak nincs benne az egészségedre káros dolgok (halkan megjegyzem, hogy sok lánynak ízlett már ;) ) Kisütöd, mint palacsintát és raksz rá diabetikus, cukor nélküli lekvárt. Nekem málnás, barackos a kedvencem, de igény esetén bármilyen lehet. Ez a mennyiség két embernek elegendő. Hammm... |
Quote:
|
Asszem inkább maradok a sima palacsintánál, az is bejön a lányoknak! :)
|
de ezt könnyebb elkészíteni.. 2 hete tanultam meg palacsintát sütni.. :)
|
Quote:
Egyik haverom talalta ki kollegiumban, mert rengeteget sutott. De kezzel sem bonyolult amugy kevergetni.... :) |
Sziasztok!
Annyi jó receptet olvastam, gondolom tudtok olyanokat is, amiben nincs hús és tej vagy tejszármazék.... Nagyon megköszönném azoknak, akik írnának néhány vegetáriánus étel receptet.:) |
5 perces bögrés csokis süti
/A legveszélyesebb sütirecept!:D/ Hozzávalók: 4 evőkanál liszt, 1 késhegynyi sütőpor, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál kakaó, 1 tojás, 3 evőkanál tej, 3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj, 2 evőkanálnyi csokidarab, egy csepp vanília aroma, 1 nagy bögre, 1 villa, 1 mikró(:D) Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg. Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre magas fokozaton. A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Még melegen tegyük kistányérra, adhatunk hozzá fagyit, bármilyen öntetet, gyümölcsöt, de egy pohár tejjel is nagyon finom. Bögre helyett "süthetjük" porcelán müzlis tálkában is, úgy nagyon esztétikus lesz, de érdemes bögrében összekeverni, sokkal könnyebb. És miért veszélyes? Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk! :D |
All times are GMT +1. The time now is 17:41. |