![]() |
Mit szóltok egy ilyenhez?
600 hektárig 100katona 1100 hektárig 200 katona 1700 hektárig 400 katona 2400 hektárig 500 katona 4000 hektárig 600 katona 10000 hektárig 700 katona 10000 felett 800 katona |
Quote:
Azt meg ne mond hogy 3k hekin egy bánya nem ér meg 1600katonát, számold ki h egy bánya mennyi idő alatt hozza vissza az árát. olyan meg nincs hogy két naponta le kell bontania a bányáit. Egy hadi törpe is elhúz a hátán, békeidőben 10-15% bányát. Bontani szerintem max akkor fog a törp ha támadni akar és első sorban egyéniben, mert klántámadásnál inkább bele teszik a gnómba vagy az orkba a soakt emlegetett 90-95% barakkot mint hogy a termelő törpét elbontsák. A javaslatnak szerintem nem az lenne a célja, hogy boldog boldogtalan 5percenkét elbontogassa a bányáit, hogy ezután egy két katonáért vissza keresse. De alternatívát nyújtson a felfedezéses bánya találással szemben. |
Quote:
|
Quote:
3000 hekin 3 hekit fedez 1600 katonából egy törpe. Úgyhogy engem legalábbis nem fogsz meggyőzni róla, hogy neki baromira megéri inkább a feltárás ilyen bitang áron. A javaslat szerintem se arra kellene, hogy naponta bányát "vegyünk" hogy aztán elbontogassuk. |
Ha eddig az 500 maximum tetszett, akkor mit szólnátok egy ilyenhez?
600 hektárig 100 katona 1100 hektárig 200 katona 1700 hektárig 300 katona 2400 hektárig 400 katona 2400 hektár fölött 500 katona |
Quote:
Ha megteszed, rájössz, hogy a félelmed Quote:
(1600*10000/28/500~1140 kör) |
Quote:
Nagyon nincs igazad! Az 1 fatelep az 3000 hekin is annyit termel mint 25000 hekin, és kész! Ez matematikai tény! 3000 hekin a 15% bánya az 450 darab 25000 hekin pedig 3750 darab Azaz a bányái visszakereséséhez lineárisan annyiszor több katona kell, mint amennyivel nagyobb. És légyszives ne mondj olyan zöldségeket, hogy a nagy orinak nem számít ez meg az (pé félmillió katona) Ez nem érv, vagy tény, hanem a Te véleményed. Nehezebb lett a nagy országoknak a felfedezés. De ez nem felfedezés, hanem bányakeresés, a termelés visszaépítése. |
Quote:
Szerintem ez egy jó megoldás lenne. |
Én úgy emlékszem, hogy a topicelején voltak olyan hozzászólások, akik keveselték az 500 katonát, én a magam részéröl az 1600-at sem sokallom mégha 1140kör alatt hozza be az árát akkor sem. De ha az 500katona/bánya fog megvalósulni, akkor sem fakadok sírva.
|
Quote:
ennek semmi köze nincs a felfedezéshez, és semmi köze annak katonamennyiségéhez. Quote:
az 500 reális szám volt, se túl kevés se túl sok, kb ugyannyiba kerülne egy bánya mint bárki másnak bármely termelő épület. Quote:
|
Quote:
|
Holnap kora délutánig hagyom a témát élni, hogy a csak munkahelyről netezők is még hozzászólhassanak. Holnap késő-délután pedig ez is lezárásra kerül, mert a modul kész, már csak a katonaszükséglet végleges képlete kell bele.
|
Sajnálom, hogy a maxföldhöz kötött maximum 15%-os bányatalálás nem aratott sikert...
(5 szinten max 90, 4esen max 165 stb...) 1-1 rosszaló beírást azért olvastam volna vele kapcsolatban, hogy miért ne... :( a katona mennyiséghez nem tok szólni, nem értek a számokhoz, de azért jó ! :D |
Egye fene. Bedobom a derekam a közösbe. :D Legyen így, annak fényében, hog kicsi hekin úgyse használom, nagy hekin meg lekorlátoz a 15%, úgy egész használhatónak tűnik. (A lekorlátozást úgy értem, hogy már így is van 10-15% bánya a termelőkben.) A nem használást meg úgy értem, hogy 600 hekin 100 katonából inkább elküldök célzottat, és nem a meglévőn viccelődök. :D De ebben a felállásban a többi teljesen oké. Úgyhogy befogom, és támogatom ezt a javaslatot. ;)
|
Ha már katonaképlet... Beidézem egy régi hozzászólásomat, mert pont ezen a szinten mozog az ott javasolt katona-igény!
Quote:
|
Quote:
|
Off: ha adsz egy 50m hekis orit, esküszöm fizetek 5000 katincsot is egy bányáért.:D Bocsi. On:
Szerintem mindenki számára elfogadható egy fokozatosan növekedő katonamennyiség, ami 50 - 100 db között indul, és valahol 500 és 1000 db között maximalizálódik. Szerintem ez nagyon nagy támogatottságot élvezne. |
Quote:
De jelen esetben nincs olyan nagy jelentősége, hogy emiatt még napokig vitatkozzunk vagy kitaláljunk valami jobbat. Szóval ez a javaslat nem tetszik, de elfogadhatónak tartom. |
Máshogy nem lehet. A tekikopás is ilyen... 1 hektár, és máris 2x annyit kopik. (Első határátlépésnél természetesen) Szóval szerintem ez még belefér. Nem olyan nagyok ezek a számok.:)
|
Quote:
|
Quote:
|
Igaz. Lehet. De hülyén néz ki egy olyan felsorolás, hogy 600 hekin 100 katona, 605 hekin 101, és így tovább :) Mindent meg lehjet valósítani, de ahogy mondod, nem érdemes. :D
|
No még egy rövid ideig nyitva a téma, aki még hozzá szeretne szólni, az a következő maximum 2 órában tegye azt meg!
(Tudom, hogy megint nevetséges határidőt adok, de úgy érzem, hogy 2006 januárja óta mindenki hozzászólhatott a témákhoz, aki akart, nem látom szükségesnek, hogy tovább nyitva legyen, és különösen nem érzem úgy, hogy ez a 23 hónap kevés idő lett volna ahhoz, hogy mindenki kifejthesse a véleményét. :) Aki ezt kevésnek érzi, az utólag úgyis reklamál, ez már csak így szokott lenni. :)) |
Off: Egyáltalán nem nevetséges. :) De hogy érted, hgoy reklamálni fognak? A múltkori ilyen 2 órás időintervallum után volt aki reklamált? :O On:
|
Quote:
|
Quote:
Részemről elfogadható a javaslat, bár én betennék még 1-2 lépcsőt, ahogy azt korábban írtam. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ezesetben töröltem a hsz-em. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szerintem nem gondolod jól. Legközelebb is lesz mellette erdő, de azt majd megint elbontod ha neked csak kőbánya kell:) A találati arány nem változik attól, hogy te milyen arányban tartasz meg ténylegesen bányákat. |
Quote:
Ez az a találati arány, ami mind felfedezéskor, mint a törpe speciális új funkciójakor érvényesül. Természetesen ezzel is elérhető, hogy az összes bányád kőbánya legyen, hiszen ami nem az, azt lebontod, és addig keresel újakat, amíg ezt a célt el nem éred. |
Most akkor kérdezek egy hülyeséget. Ami viszont ezesetben foglalkoztatja az agyam.
Ugye ha indítok egy orit, kapok 3 bányát, és lelőhelyeket mellé. Különféle arányban. Azok az eredeti lelőhelyek mutatják az országnak ezt a bizonyos alap arányát?? És ha mutatják, akkor : mi van a zérózott orikkal, ahol minden bányából 3 van, és nincs ilyen arány? Hiszen egyáltalán nem is kapok mellé lelőhelyet... (több kérdés lett a végére:p) |
Szerintem nem gondolod jól. Az országoknak minden szinten más-más meghatározott felfedezési arányuk van. Ez minden országnak egyedileg van beállítva. Az országodban található bányák ezt nem befolyásolják.
Pl.: 5-ös szint 10% eséllyel találsz köbányát, 30-cal fatelepet, 45%-kal drágakőbányát ...stb.. 4-es szinten 45% köbánya, 30% drágakő, 10% fatelep .... Ezek az arányok egy szinten mindig azonosak maradnak. Ha egy bizonyos bányát akarsz, csak akkor addig kell felkutatni amig nem találsz. A többit pedig mindig felépíted, majd lebontod és újra kezdődhet a kutatás. Így lehetséges az, hogy egy köbánya felkutatása akkár 10-15 ezer katonádba is kerülhet ha túldrágán lesznek megállapítva a katona igények. ui.: lassú voltam a többiek megelőztek :( |
Quote:
|
A katimennyiséget és a 15%-bányákat is elfogadhatónak tartom és támogatom.
|
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és reakciókat, ez a modul is elkészült, és a következő módosítások alkalmával játékba kerül.
|
Mi is köszi :)
|
All times are GMT +1. The time now is 13:55. |