Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   scriptek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1959)

Valezius 08-26-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120684)
Szúrópróbaszerűen felugrik egy ablak, van mondjuk egy órája azonosítani, ha nem sikerült neki, akkor strigula? Ha összegyűlik 5 strigulája, akkor anarch?

A fő gondom ezzel az, hogy a többség nem csal, aki csal, az is csak bizonyos időkben, pl éjszaka.

Igen valami ilyesmire gondoltam én is korábban.
Ha 2-3naponta egyszer azonosítania kell magát, abba senki nem hal bele, azzal a kikötéssel, hogy nem lehet ez a felugrás a kv előtte 3percben mondjuk.

Princ 08-26-2007 18:09

Quote:

Szúrópróbaszerűen felugrik egy ablak, van mondjuk egy órája azonosítani, ha nem sikerült neki, akkor strigula? Ha összegyűlik 5 strigulája, akkor anarch?

A fő gondom ezzel az, hogy a többség nem csal, aki csal, az is csak bizonyos időkben, pl éjszaka.

Biztos létezik egy optimum, amennyi igazoltatást még érdemes csinálni, és ami annyira már nem irritálja a játékosok többségét. Nyilván hosszabb idő így, amíg lebuknak a csalók, azt én értem..

Szvl ha pl éjszaka jellemzőbb a gépi távolnézés, akkor éjjel nyilván célszerű gyakrabban beíratni a számsort.
És az első pár hónapban is.

Nem nagyon akarok én meggyőzni senkit, csak egy felvetés volt. :)

Ati 08-26-2007 18:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120686)
azzal a kikötéssel, hogy nem lehet ez a felugrás a kv előtte 3percben mondjuk.

Innentől a scriptek a kv előtti 3 percben fognak tevékenykedni. :) Ez nem jó, ez ebben a formában nagyon könnyen kijátszható.

Ati 08-26-2007 18:16

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 120687)
Nem nagyon akarok én meggyőzni senkit, csak egy felvetés volt. :)

Hajrá, hajrá, most vagyunk abban a fázisban, amikor nyugodtan jöhetnek még a felvetések. :) Ezt a témát a végefelére tartogatom, hogy legyen bőven idő átrágni még addig.

Princ 08-26-2007 18:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120690)
Hajrá, hajrá, most vagyunk abban a fázisban, amikor nyugodtan jöhetnek még a felvetések. :) Ezt a témát a végefelére tartogatom, hogy legyen bőven idő átrágni még addig.

Oké. :)
Apám mindig azt mondta, a tervezés a legjobb fázis. A megvalósítás már nehezebb, s aztán meg jönnek sorra a hibák. :D

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120689)
Innentől a scriptek a kv előtti 3 percben fognak tevékenykedni. :) Ez nem jó, ez ebben a formában nagyon könnyen kijátszható.

Hát, nekem egy szkript kv előtt pár perccel hiába csipogna hajnalban. Míg én az ágytól a gépig érnék, hajjaj! :p
De tréfát félretéve, azt nem lehet, hogy ilyen kv közeli távolnézés esetén, megjelenne vhol egy figyelmeztetés, amit ugyan nem kell leokézni, de elég feltűnően ki lenne írva mondjuk, hogy "Ha a kv után megjelenő számokat nem írod be, hibapontot kapsz."? Vagy vmi ilyesmi..

De ha jóvá kell hagyni egy 'OK'-val, az végülis csak fél mp veszteség, azt talán még belefér, ha fel van rá készülve az ember. :o

Ati 08-26-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 120691)
elég feltűnően ki lenne írva mondjuk, hogy "Ha a kv után megjelenő számokat nem írod be, hibapontot kapsz." Vagy vmi ilyesmi..

Ilyen nincs, hogy "feltűnően kiírva". Amióta Hódító van, azaz közel 9 éve próbálkozom azzal, hogy ilyen helyet találjak, sokszor azt hiszem, hogy sikerült, de mindig rácáfolnak többen is erre. :)

Sajnos tényként kell kezelni, hogy az emberek egy jelentős része nem olvassa el, amit az orra elé biggyesztenek. Leokézza akár, vag ykitölti a mezőt ha ki kell, de sajnos tény, hogy ettől még sok-sok embernek fogalma se lesz arról, hogy épp mit okézott le, vagy mit töltött ki.

:(

Remedy 08-26-2007 18:28

Quote:

Es mi ertelme van kv elott 3 perccel tavolba nezni kor eleje helyett, ha ilyen rutincselekves lenne? Akkor mar nem er vele semmit az ember :)

Princ 08-26-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120693)
Ilyen nincs, hogy "feltűnően kiírva". Amióta Hódító van, azaz közel 9 éve próbálkozom azzal, hogy ilyen helyet találjak, sokszor azt hiszem, hogy sikerült, de mindig rácáfolnak többen is erre. :)

Hm, ez tényleg igaz. Egy volt szövitársam is bizonyította már. :(

És, ha külön lenne egy lehetőség kv előtt számítva mondjuk a 3. perctől, hogy az illető, akinek fontos körváltása következik, igazolhassa magát, az nem mentesíthetné mégis a kv közeli kellemetlen meglepetéstől? (Olyan ismerősnek tűnik ez az ötlet, sztm már láttam a fórumon..)

Remedy 08-26-2007 18:45

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 120697)
Hm, ez tényleg igaz. Egy volt szövitársam is bizonyította már. :(

És, ha külön lenne egy lehetőség kv előtt számítva mondjuk a 3. perctől, hogy az illető, akinek fontos körváltása következik, igazolhassa magát, az nem mentesíthetné mégis a kv közeli kellemetlen meglepetéstől? (Olyan ismerősnek tűnik ez az ötlet, sztm már láttam a fórumon..)

... es ha harcolok egesz nap, megint odajutok, hogy irkalhatom be orankent azt a hulye szamot.... :) Esetleg tobb oriban is... De jo :)

Princ 08-26-2007 18:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 120699)
... es ha harcolok egesz nap, megint odajutok, hogy irkalhatom be orankent azt a hulye szamot.... :) Esetleg tobb oriban is... De jo :)

Persze, ha vhogy el lehet kerülni ezt, vagy egyszerűen tényleg fölösleges, akkor én sem kívánom a hátam közepére sem. Ellenkező esetben jobb megbékélni avval, hogy az orik kezelése további plusz időt igényel. Aki például nemrég jelezte vmely topikban, hogy 59 orit visz, annak ezentúl csak 58-ra lesz ideje. :D

norbucso 08-26-2007 19:32

A témához kapcsolódóan csak annyit mondok: voltam párszor élőhalott, de ez nem is baj, csak az, hogy hajnali 3-kor nagyon kevesn játszanak és amikor többször is akörül jöttem vissza a szabiról, már lopott is valaki az első 20 MÁSODPERCBEN, amit alig hittem mikor láttam. Ha ez nem robot, akkor semmi.

Csak ennyi.

Ati 08-26-2007 19:36

Quote:

Originally Posted by norbucso (Post 120705)
A témához kapcsolódóan csak annyit mondok: voltam párszor élőhalott, de ez nem is baj, csak az, hogy hajnali 3-kor nagyon kevesn játszanak és amikor többször is akörül jöttem vissza a szabiról, már lopott is valaki az első 20 MÁSODPERCBEN, amit alig hittem mikor láttam. Ha ez nem robot, akkor semmi.

Csak ennyi.

Az előhalottnál teljesen normális, hogy lopják, azt hiszem, hogy nem célja ennek a topicnak ezen változtatni. Az élőhalottat úgy kell felépítened, hogy kibírja az ilyen akciókat, erről részletesen a stratégiák között olvashatsz.

Általánosságban véve a kérdést: nem hiszem, hogy bárkinek is hátránya szárkazik abból, hogy tudja valaki, hogy visszajött szabadságról. Egy játékban, ha játszol, akkor teljesen normális, hogy nincs az ország szabadságon, ennek kellene az általános állapotnak lenni, máris sose merülne fel kérdésként, hogy figyeli-e valaki, hogy mikor jössz vissza szabadságról. :)

Remedy 08-26-2007 19:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120706)
Az előhalottnál teljesen normális, hogy lopják, azt hiszem, hogy nem célja ennek a topicnak ezen változtatni. Az élőhalottat úgy kell felépítened, hogy kibírja az ilyen akciókat, erről részletesen a stratégiák között olvashatsz.

Általánosságban véve a kérdést: nem hiszem, hogy bárkinek is hátránya szárkazik abból, hogy tudja valaki, hogy visszajött szabadságról. Egy játékban, ha játszol, akkor teljesen normális, hogy nincs az ország szabadságon, ennek kellene az általános állapotnak lenni, máris sose merülne fel kérdésként, hogy figyeli-e valaki, hogy mikor jössz vissza szabadságról. :)

Esetleg oriasoknal/gnomoknal lehet ez gond, hogy lelopjak, mielott kezzel felrakja szabi utan a sziesztat/kulcsot. De ketlem hogy ez jellemzo lenne.... :)

Valezius 08-26-2007 19:44

Quote:

Szerintem az egy embernek még bőven elég, hogy reagáljon. De ha alvó embert kell felkelteni, akkor már kevés.

wand 08-26-2007 20:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 120699)

talán pont ezért kéne minimalizálni az azoniosítások számát..
pl:
- ha 1 klánban vagy szöviben valaki már azonosított, akkor abban a körben már a többi klántagnak ne kelljen.
- ugyanez öszekötött orikar: ha abban az órában már azonosítottad a legnagyobb orid, akkor a többibe már ne kelljen.
+ minenképpen kéne lehetőség, hogy előre tudj azonsoítani akkor amikor neked jó, és utána abban a körben ne kelljen. mert ha az ucsó másodpercekben ablakok ugrálnak fel, könnyen lemaradhatsz miatta egy támadásról.

asher 08-26-2007 21:45

asszem elsikkadt a lényeg

Quote:

Originally Posted by norbucso (Post 120705)

Csak ennyi.

nem azért írta hogy jajj szegényt lopkodják, hanem hogy ez bizony script.

és ha annyira korrekt dolog, hogy egy gép figyeli helyettem hogy mikor ki jön vissza (és lopja is le???), akkor hadd csinálja ezt is a ht:P

összekötött orinként, klánonként/szövinként egy azonosítás, illetve kör folyamán előre azonosítás mind jó ötlet...

Ati 08-26-2007 21:52

Quote:

Originally Posted by asher (Post 120760)
nem azért írta hogy jajj szegényt lopkodják, hanem hogy ez bizony script.

Túlzásokba azért ne essünk. Rengetegszer kapunk olyan levelet, amiben hatalmas csalásokról panaszkodnak emberek, miszerint ugyanabban a másodpercben többször is megtámadta ugyanaz az ország, és ez bizonyítja a csalást.

Ilyenkor le kell ülni kicsit, és elgondolkodni azon, hogy a Hódító egy körökre osztott játék, és bizony a csaták azonos másodpercben történnek, egy ország pedig nyugodtan kiküldhet akár 8 sereget is egyszerre.

Nem minden csalás, amit nem tudunk azonnal megmagyarázni.

J.Ati 08-26-2007 23:56

Quote:

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 120687)
Szvl ha pl éjszaka jellemzőbb a gépi távolnézés, akkor éjjel nyilván célszerű gyakrabban beíratni a számsort.
És az első pár hónapban is.

Én pl. éjszaka vagyok aktívabb nekem nagyon jól esne,ha ilyenkor minél több számot kéne beírni:(

J.Ati 08-26-2007 23:59

Quote:

Originally Posted by wand (Post 120726)
ha abban az órában már azonosítottad a legnagyobb orid, akkor a többibe már ne kelljen.

Ez az ötlet tetszik nekem;)

szajonara 08-27-2007 01:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120706)

Ezt azért cáfolnám még anno amikor a védelmem lejárt 2 félelf lerabolt (én is az vagyok), én fontosabbnak láttam védelmet építeni elöbb, ezért a toliknak és a variknak a helye már megvolt de szinte üresen, 2 nap múlva megerősödtem tolikból is annyira, hogy visszalopjak, mind a ketten el is mentek szabira, egy éjszakai fostássorozat után.:) Én még nem voltam fullra töltve, szóval még maradtam pár napot 200 hekin utána felmentem 240re fullratöltöttem, láttam hogy visszajöttek a szabiról és csak 3 körre vannak, azonnal nekik estem és megint szabin voltak.:D

J.Ati 08-27-2007 02:20

Quote:

Originally Posted by szajonara (Post 120798)
Ezt azért cáfolnám még anno amikor a védelmem lejárt 2 félelf lerabolt (én is az vagyok), én fontosabbnak láttam védelmet építeni elöbb, ezért a toliknak és a variknak a helye már megvolt de szinte üresen, 2 nap múlva megerősödtem tolikból is annyira, hogy visszalopjak, mind a ketten el is mentek szabira, egy éjszakai fostássorozat után.:) Én még nem voltam fullra töltve, szóval még maradtam pár napot 200 hekin utána felmentem 240re fullratöltöttem, láttam hogy visszajöttek a szabiról és csak 3 körre vannak, azonnal nekik estem és megint szabin voltak.:D

Csak ne térjünk el a témától!
Most akkor mit is cáfolsz meg ezzel a hsz.-del mert nem nagyon értem.
Azt,hogy te kiszúrtad amikor visszajött valaki szabiról vagy mi?Mi a lényeg?

szajonara 08-27-2007 02:26

Úgy értem, hogy az ilyen emberkék, az ilyen témákat olvasva, lehet azt hiszik scriptel van dolguk holott nem. Bocs de már 10 órája melózok ilyenkor nehezen fejezem ki magam. Azt hittem érthető de így visszaolvasva igazad van csak a lényeget felejtettem ki belőle. :D

J.Ati 08-27-2007 02:39

Quote:

Originally Posted by szajonara (Post 120801)
Úgy értem, hogy az ilyen emberkék, az ilyen témákat olvasva, lehet azt hiszik scriptel van dolguk holott nem. Bocs de már 10 órája melózok ilyenkor nehezen fejezem ki magam. Azt hittem érthető de így visszaolvasva igazad van csak a lényeget felejtettem ki belőle. :D

Mostmár értem mire gondoltál.
Ritkán előfordulnak ilyen esetek szóval nem kell rögtön sricptre gyanakodnia senkinek amikor ilyen fura eseménnel találkozik:)
Én is szúrtam már ki olyan orit ami az egyik percben szabis volt a másikban meg visszajött és aztán nekiugrottam kapásból..ezt úgy hívják :így jártál.
Amikor viszont valaki mindig kiszúrja,ha visszajössz szabiról és aztán rögtön lopni is kezd na az már gyanús;)

norbucso 08-27-2007 11:39

Nem azért írtam anno, hogy élőholtként loptak tőlem, hanem azt, hogy ki az az állat aki inkább nem alszik csak várja, hogy mikor lépek vissza szabiről és már 20 mp múlva lop is. Szóval, olyan mint a Google robot, az is mindig pásztáz.

Mondjuk én ezt egyszerűen megoldottam: nem vagyok már hulla. Azóta nincs is para és script sem.

Ati 08-27-2007 12:37

Quote:

Originally Posted by norbucso (Post 120835)
Nem azért írtam anno, hogy élőholtként loptak tőlem, hanem azt, hogy ki az az állat aki inkább nem alszik csak várja, hogy mikor lépek vissza szabiről és már 20 mp múlva lop is. Szóval, olyan mint a Google robot, az is mindig pásztáz.

Mondjuk én ezt egyszerűen megoldottam: nem vagyok már hulla. Azóta nincs is para és script sem.

Ezek szerint aki este 10 és hajnal 6 között lopni mer, az mind script? Azért túlzásokba ne essünk.

Maradjunk az eredeti témánál.

Shievone 11-17-2007 23:22

Az ilyen jellegű kérdésekben szerintem a legjobb lenne felkutatni a scripteket, és megnézni, hogy az oldal melyik gyengélyét használja ki arra, hogy be tudjon jelentkezni a fehasználó helyett.
Megjegyzem én azt a funkciót törölném, ami arra hivatott, hogy egy óra után vágja ki az embert a hódítóból. Szerintem ezt ne állíthassa a felhasználó hanem minden esetben vágja ki óránként és akkor nem lehet olyan programot írni, ami megpróbál belépni esetleg letölti azt a képet, amit biztonsági okokból kell beírni, a delikvens bepötyögi a kódot és él egy kapcsolat amit akkor bont ha bezárj a progit.
Máris egy réssel kevesebb.

[HTPA]GeeForce 11-18-2007 02:01

Igen, és a körváltás előtt 10 másodperccel el akarod küldeni az egységeidet támadni, és épp kivág.......... már el is buktál egy szöviháborút.
Vagy épp ki akarsz tenni valamit a piacra, mert visszajött onnan, és nálad nem fér el, és a helytartó nem pakolja.... és kivág. Buktad a cuccot.

Lehet darabokra törnénk páran egy-két monitort... Amikor a nagytermelőddel elbuksz teszemazt 1 milliárd fegyvert egy ilyenen.

Én határozottan ELLENZEM ezt a óránkénti kivágós sztorit.... Agyvérzést kapnék tőle az tuti.

pifta 12-10-2007 04:02

Halkan csendben mint webfejleszto megjegyeznek par dolgot...

(Akit csak a lenyeg erdekel: sztem ez a tema ebben a felvetesi formaban hulyeseg, azt kene felvetni hogy mennyi kellemetlenseget es milyet vallal a user, eyt ugy hogy elmondani hogy ez mekkora vedelmet jelent a scriptek ellen adott kenyelmetlensegenkent, majd megkerdezni, hogy ki szerint mennyi vallalhato ebbol. En koszonom nem hasznalok scripteket, es nem kerek a kenyelmetlensegekbol, aki meg hasznal az egyszeruen bekaphassa)

Velemenyem szerint: az igazan jo scripteket semmikeppen nem lehet megfekezni, egy jo programozo barmikor ir olyan scriptet, amit meg filterekkel sem lehet eszrevenni.

Ha a cel a joskapistak megakadalyozasa, akkor erre boven eleg az hogy az oldal random elemekkel bovulve toltodik be, vagy akar csak annyi, hogy nem mindig ugyanoda kozeprehelyezve, hanem random ide oda(, bar ez mondjuk meg a masodik rengetes utan kezdene idegesiteni:) ). Ehhez a jelenlegi frames architektura nem a legjobb, bar ezen meg viszonylag konnyu modositani.

Ha a vipeknek nem kell azonositaniuk magukat minden akcional, akkor azonositja magat a bongeszoben, atmasolja a scriptbe a cookiet, jobb esetben a script kikeresi maganak a bongeszo altal hasznalt helyrol, a script olyan bongeszonek hazudja magat amilyennek kell, es kesz is. Random idonkent fut, vagy a korvaltas utani elso fel oraban valaszt egy random idot, es kesz is a veletlenszeruseg, emellett veletlenszeru egyeb akciokat is vegrehajthat, barmit amit egy egyszeru felhasznalo kepes, ha pedig egy random ellenorzesbe fut bele, ezt jelzi a gazdajanak aki felebred megcsinalja a random azonositast, es alszik tovabb, meg igy is ritkabban kell felkeljen mintha minden korben neki kene tavolba nezni.

Megakadalyozni egy ilyen scriptet a felhasznaloknak okozott kellemetlenseggel lehet, minnel jobban akadalyozod a scripteket, annal kenyelmetlenebb a hasznalat. Ha van lehetoseg kikerulni a kenyelmetlenseget(lasd vip acc) akkor van lehetoseg a scriptek futtatasara.

Donteni kell milyen mertekben akarod a scriptelest akadalyozni/kenyelmetlenseget okozni a felhasznalonak. Ez csak igy mukodhet, tokeletes vedelem nincs, csak bizonyos energiabefektetes es kenyelmetlenseg aran elerheto maximalis vedelem van, mindenki eldontheti mit vallal ezert.

Nekem azert van vip accom, mert untam hogy potyogessem az azonositot, meg van mikor hasznos az 5 piac, az meg hogy a varazslatokat felteszi a helytarto egyenesen alom mert rendszerint felejtenem el oket, tehat en nem orulnek az azonositgatasnak, ahogy a scripteknek sem, de en is inkabb a scriptekkel elek egyutt, mint hogy allandoan ellenorizzenek.

A laikusok kedveert pedig: barmi amit kattinthatsz a feluleten az le is programozhato, ha a sracok sajat klienst irnanak a hodhoz, annak a kommunikacioja lehallgathato, es megismerheto, ha megismerted, onnantol scriptezheto, tehat ez nem a megoldas fele vezet. Mivel egy orszag altalaban egy bizonyos strategiara epul fel, es mivel az emberek a donteseiket az informaciok alapjan hozzak, minden leprogramozhato, ahol csak szamokat, es adatokat kell ertelmezni es donteni szabalyok alapjan. Azaz ha akarok irok olyan scriptet, ami vissza is tamad a felem jovore annelkul hogy en hozzanyulnek, csak jol at kell gondoljam ennek a szabalyait, es le kell programozzam.

Ha engem kerdezunk ez a szabaly azert jo, mert ha nem lenne akkor programozoi versenyt is csinalhatnank a jatekbol, de mivel nehezen ellenorizheto, es kenyelmetlen a felhasznalo szemszogebol az ellenorzes, sztem akinek van bor a kepen az hasznalja, legfeljebb az amit elert, az nem a sajatja, es csak a sajat jatekelmenyet rontja, de a tobbieket legalabb nem teszi tonkre ezermillio captcha.

Es ha nem lenne vilagos, en sem hasznalok scripteket, nem azert mert nehez elkesziteni oket, hanem azert mert lusta vagyok, es programozom en eleget a munkahelyemen:D

Bocs hogy hosszu lett...:)

Pifta

AtomAnti 02-03-2008 18:41

Quote:

Originally Posted by pifta (Post 142005)
Halkan csendben mint webfejleszto megjegyeznek par dolgot...

(Akit csak a lenyeg erdekel: sztem ez a tema ebben a felvetesi formaban hulyeseg, azt kene felvetni hogy mennyi kellemetlenseget es milyet vallal a user, eyt ugy hogy elmondani hogy ez mekkora vedelmet jelent a scriptek ellen adott kenyelmetlensegenkent, majd megkerdezni, hogy ki szerint mennyi vallalhato ebbol. En koszonom nem hasznalok scripteket, es nem kerek a kenyelmetlensegekbol, aki meg hasznal az egyszeruen bekaphassa)

Velemenyem szerint: az igazan jo scripteket semmikeppen nem lehet megfekezni, egy jo programozo barmikor ir olyan scriptet, amit meg filterekkel sem lehet eszrevenni.

Ha a cel a joskapistak megakadalyozasa, akkor erre boven eleg az hogy az oldal random elemekkel bovulve toltodik be, vagy akar csak annyi, hogy nem mindig ugyanoda kozeprehelyezve, hanem random ide oda(, bar ez mondjuk meg a masodik rengetes utan kezdene idegesiteni:) ). Ehhez a jelenlegi frames architektura nem a legjobb, bar ezen meg viszonylag konnyu modositani.

Ha a vipeknek nem kell azonositaniuk magukat minden akcional, akkor azonositja magat a bongeszoben, atmasolja a scriptbe a cookiet, jobb esetben a script kikeresi maganak a bongeszo altal hasznalt helyrol, a script olyan bongeszonek hazudja magat amilyennek kell, es kesz is. Random idonkent fut, vagy a korvaltas utani elso fel oraban valaszt egy random idot, es kesz is a veletlenszeruseg, emellett veletlenszeru egyeb akciokat is vegrehajthat, barmit amit egy egyszeru felhasznalo kepes, ha pedig egy random ellenorzesbe fut bele, ezt jelzi a gazdajanak aki felebred megcsinalja a random azonositast, es alszik tovabb, meg igy is ritkabban kell felkeljen mintha minden korben neki kene tavolba nezni.

Megakadalyozni egy ilyen scriptet a felhasznaloknak okozott kellemetlenseggel lehet, minnel jobban akadalyozod a scripteket, annal kenyelmetlenebb a hasznalat. Ha van lehetoseg kikerulni a kenyelmetlenseget(lasd vip acc) akkor van lehetoseg a scriptek futtatasara.

Donteni kell milyen mertekben akarod a scriptelest akadalyozni/kenyelmetlenseget okozni a felhasznalonak. Ez csak igy mukodhet, tokeletes vedelem nincs, csak bizonyos energiabefektetes es kenyelmetlenseg aran elerheto maximalis vedelem van, mindenki eldontheti mit vallal ezert.

Nekem azert van vip accom, mert untam hogy potyogessem az azonositot, meg van mikor hasznos az 5 piac, az meg hogy a varazslatokat felteszi a helytarto egyenesen alom mert rendszerint felejtenem el oket, tehat en nem orulnek az azonositgatasnak, ahogy a scripteknek sem, de en is inkabb a scriptekkel elek egyutt, mint hogy allandoan ellenorizzenek.

A laikusok kedveert pedig: barmi amit kattinthatsz a feluleten az le is programozhato, ha a sracok sajat klienst irnanak a hodhoz, annak a kommunikacioja lehallgathato, es megismerheto, ha megismerted, onnantol scriptezheto, tehat ez nem a megoldas fele vezet. Mivel egy orszag altalaban egy bizonyos strategiara epul fel, es mivel az emberek a donteseiket az informaciok alapjan hozzak, minden leprogramozhato, ahol csak szamokat, es adatokat kell ertelmezni es donteni szabalyok alapjan. Azaz ha akarok irok olyan scriptet, ami vissza is tamad a felem jovore annelkul hogy en hozzanyulnek, csak jol at kell gondoljam ennek a szabalyait, es le kell programozzam.

Ha engem kerdezunk ez a szabaly azert jo, mert ha nem lenne akkor programozoi versenyt is csinalhatnank a jatekbol, de mivel nehezen ellenorizheto, es kenyelmetlen a felhasznalo szemszogebol az ellenorzes, sztem akinek van bor a kepen az hasznalja, legfeljebb az amit elert, az nem a sajatja, es csak a sajat jatekelmenyet rontja, de a tobbieket legalabb nem teszi tonkre ezermillio captcha.

Es ha nem lenne vilagos, en sem hasznalok scripteket, nem azert mert nehez elkesziteni oket, hanem azert mert lusta vagyok, es programozom en eleget a munkahelyemen:D

Bocs hogy hosszu lett...:)

Pifta

Hmm.. Végre egy igazán kreatív ember.
Programozóként megjegyezve, nem is nehéz megvalósítani amit írtál, úgyhogy tényleg érdemleges elgondolásnak tartom!

Ati 02-03-2008 20:16

Quote:

Originally Posted by AtomAnti (Post 156507)
Hmm.. Végre egy igazán kreatív ember.
Programozóként megjegyezve, nem is nehéz megvalósítani amit írtál, úgyhogy tényleg érdemleges elgondolásnak tartom!

Mármint micsodát tartalmasz érdemleges elgondolásnak?

Kettőnk közül szerintem valaki nagyon félreértette azt a beírást.

Az én értelmezésem szerint arról szól, hogy mi az az egyensúly, ameddig még nem zavaró az időnkénti emberi beavatkozás kérdése. Ez lett kifejtve, hogy miért.

proff9 03-23-2008 23:06

távolbalátás

Csak a távolbalátással kapcsolatban mi lenne, ha azt írná ki, hogy kb. 2 vagy 3 kör múlva érnek ide a támadó seregek?
Esetleg ténylegesen megtörténne, hogy néha véletlenszerűen (1 órával) később történne a támadás.

Ezzel talán el lehetne lehetetleníteni a script írókat, hiszen így mindenkinek egyenlő esélye lenne, mert senki sem tudná kiszámítani, hogy mikor fog később beérni a támadó sereg.

Ati 03-24-2008 03:59

Quote:

Originally Posted by proff9 (Post 166667)
így mindenkinek egyenlő esélye lenne, mert senki sem tudná kiszámítani, hogy mikor fog később beérni a támadó sereg.

A Hódító egy stratégiai játék. Ha szerencsejátékokat szeretnél játszani, akkor tudom ajánlani a lottót.

A Hódító fejlesztésénél az elsődleges szempont a kiszámíthatóság, ezért nem olyan irányba haladunk, ami kiszámíthatatlanná teszi a játékot.

Ez olyan, mintha sakkban általában L alakban lehetne lépni a lóval, néha viszont átlósan is.

Druida 03-24-2008 08:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166708)
A Hódító egy stratégiai játék. Ha szerencsejátékokat szeretnél játszani, akkor tudom ajánlani a lottót.

A Hódító fejlesztésénél az elsődleges szempont a kiszámíthatóság, ezért nem olyan irányba haladunk, ami kiszámíthatatlanná teszi a játékot.

Ez olyan, mintha sakkban általában L alakban lehetne lépni a lóval, néha viszont átlósan is.

Ez szép volt Ati :D:D:D:D:D

J.Ati 03-24-2008 12:46

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 166732)
Ez szép volt Ati :D:D:D:D:D

:D:D:D
Én is szétröhögtem magam,amikor olvastam csak nem akartam offolni.
Most is bocsi érte..

richardka 05-14-2008 12:24

Quote:

Originally Posted by proff9 (Post 166667)
Csak a távolbalátással kapcsolatban mi lenne, ha azt írná ki, hogy kb. 2 vagy 3 kör múlva érnek ide a támadó seregek?
Esetleg ténylegesen megtörténne, hogy néha véletlenszerűen (1 órával) később történne a támadás.

Ezzel talán el lehetne lehetetleníteni a script írókat, hiszen így mindenkinek egyenlő esélye lenne, mert senki sem tudná kiszámítani, hogy mikor fog később beérni a támadó sereg.

persze 2 vagy 3 kör mulva:)) ember, akkor mikor hivjam pl szövim védelmét??:)) ott is beálithato lenne mi hogy 2-3 mulva ér ide:))

háát ez nem semmi javaslat, azért szavazást ne csinálj belőle
sööt hogy jol kiszurjunk a fránya scriptel mikor már 1 körre vannak akkor a köv távnál kiirja az ellen hazament, mert otthonhagyta a fegyvereit, de a mai nap meg fog támadni, csak elöször megtömik a majmot:D

humoros lenne a hoditó:)

Annyira nem kell tulreagálni ezt a dolgot, szerintem. meg ennyire rémképeket már ne lássunk:))

Redback 05-14-2008 13:33

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 174667)
persze 2 vagy 3 kör mulva:)) ember, akkor mikor hivjam pl szövim védelmét??:)) ott is beálithato lenne mi hogy 2-3 mulva ér ide:))

háát ez nem semmi javaslat, azért szavazást ne csinálj belőle
sööt hogy jol kiszurjunk a fránya scriptel mikor már 1 körre vannak akkor a köv távnál kiirja az ellen hazament, mert otthonhagyta a fegyvereit, de a mai nap meg fog támadni, csak elöször megtömik a majmot:D

humoros lenne a hoditó:)

Annyira nem kell tulreagálni ezt a dolgot, szerintem. meg ennyire rémképeket már ne lássunk:))

Gratulálok, már mindenki elvetette egy jó ideje, de te azért még1szer leírod...

richardka 05-14-2008 18:44

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 174691)
Gratulálok, már mindenki elvetette egy jó ideje, de te azért még1szer leírod...

Na látszik ma rohantam mindenhova:)) elnéztem a dátumot:))

Redback 05-14-2008 18:44

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 174737)
Na látszik ma rohantam mindenhova:)) elnéztem a dátumot:))

Jah akkor oke :) és bocsi :)

All times are GMT +1. The time now is 09:45.