![]() |
Quote:
Quote:
Quote:
Ati leginkább azért nem értek egyet veled a békés faj ezirányú fejlesztésében, mert ez egy társasjáték, a normál felépitésü szövetségekbe sehova se fér be az Elf mert egyikre se alkalmas.ráadásul mostmár a 4elfes szövik se tudják megvédeni magukat. emellett ez a módositás arra törekszik hogy egy Elf minél csendesebben elszeparálodjon a külvilágtól, hisz ha kiszúrja valaki akkor megtöri a védelmét és ingyenföldként használja, mert az Elf nem tud csinálni semmit. alapvetően háborús játékba kellenek békés országok, de ez nem jelenti azt hogy a békés országoknak nincsenek fegyverei. nem igazán rettent el senkit az ha béke jellel dobálnak. Alapvetően az Elfet sztem egy olyan fajjá kell tenni, hogy békés faj ugyan, de legyen vmiben támadó ereje. a békét csak fegyverekkel lehet megörizni. Tornyos ötlet azért is szinesitené a játékot, mert megmaradna még mindig jó tolis fajnak, ugyanakkor feljebb ahol nagyobb védelmet tart, egy elf szinesitené a taktikai palletát is.ugyanarra jó lenne mint eddig, csak ha valaki nem tamagocsizni hanem komoly játékra használja, akkor több odafigyelést és jobb játékost igényel majd a faj. végül pedig pontosan azt szüntetné meg ami sokak szemében a legnagyobb probléma volt, hogy bunker elfek molotow coctail-okkal dobáloznak unalmukban. |
lehet leszedi mindenki a fejemet, de hozzafuznem en is az en kis szosszenetemet: az elf kaphatna egy olyan vedelmet h nem lehetne ellene tuzgolyot inditani, mert ugye ha mar van sajatos faji varazslata:fantom sereg, akkor had legyen mar neki tenylegesen "lathatatlansag"-ot adni, ugye ettol meg tolikkal ugyanugy mehet az epuletfelfedezes de a vaíris fronton talan ezt a kis vedelmet megkapna nem lenne oly nagy merteku erosites szerintem. mert ugye mindenki mondja h fantom sereg ide, fantom sereg oda, nyomnak egy tuzgolyot es mar tudjak is melyik harcnemben kapjak el az elfeket... velemenyetekre lennek kivancsi...
|
es fuznem hozza h Kutyuleee #281-ik hozzaszolasaval ertek abszolut egyet..
|
Quote:
|
Quote:
|
Gyulát, és még pár embert nagyon zavar, hogy az elfek (és egyéb tolisok is, de ugye itt most az elfekről van szó) messziről, a hadik/varik lőtávján kívülről terrorizálják a jónépet
itt jutott egy olyan dolog az eszembe, hogya 9-es és 10-es pontok mellé bejönne egy olyan, hogy a pontértékbeli különbség duplán számítson a zsákmány számolásánál - ezzel azt a célt szolgálva, hogy ha egy kiélezett tolisként lopkodni akar, akkor legyen esélye az ellenek azt megtorolni tehát 50 pontonként csökkenne 1%-al a hatékonyság - lehetne ezt korlátozni teszem azt csak a haszonszerzőkre - ártókra pedig a 9-es javaslat vonatkozna mi a véleményetek? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Valamint szerintem tekercset ne is lophasson. Ja, es magara hato varazslatokra is kaphatna vmi maluszt, nem? ps: igen, ironikus voltam, nem ertem minek kell teljesen elszallt javaslatokkal jonni.... |
Quote:
http://forum.queosia.com/showthread....eferrerid=1830 de hogy ne csak off legyek... főleg Ati-tól szeretném tudni hogy mik a pontos aggályai a torony+barakk %-os ötlettel, mert igazán csak arra tudok/unk érveket mondani ha konrkét problémákat veti fel (illetve minket is meggyözhet hogy miért rossz, ezekkel) |
Quote:
nem akarok személyeskedni :) |
Quote:
nem lehet a fajokat kiirtani, azért mert valaki nem azzal játszik távolról kizárt, hogy valaki sportból gyújtson az gyakori, hogy 1-2 körrel lejjebb akarnak valakit hozni lőtávolba, erre van a rengetés gyújtogatás vagy éppen el akarják távolítani, ha betámadni készülne de erre nem csak az elf képes (a gnómok ebben sokkal jobbak még 6 körröl is) |
Quote:
én továbbra is támogatom a (torony%+barakk%)*1,5/100 képletet, de Pax Hungaricum-nak üzenem, h ha pontos számokat akar akkor számoljon úgy h (barakkok száma+őrtornyok száma)*1,5/össz földterület, ez ugyan az a képlet csak egy picivel pontosabb számot ad(0,2%eltérésnél a terület%-ban kb 0,7% málusz kül.) emellé kellene persze h az emberlopásos 10.pont (vagy valahanyas, aki követi a fórumot úgyis tudja)is érvénybe lépjen és ez szerintem eléggé igazságos volna, az elf tolvajok,gyengébben ugyan, de folytathatnák amit eddig csináltak, és a bunkeres elfek is csak a gyújtogatásról és ártózásról szoknának le a tolik 6 körről való ártásának elkerülésére pedig 3-mal föntebb ott a link, az nem ide tartozik, azt egységesen kell bevezetni, nem csak egy fajra (ui.: másrészt továbbá is az a véleményem, h nem kell megitélni egy fajt azért, mert néhány játékos "szórakozásból" gyújtogat+ártózik, ez nem a faj hibája, hanem a játékosé) |
Quote:
Tedd meg privátban. ON |
Sziasztok, ezeknek a változtatásoknak az lesz az eredménye, hogy sokkal kevesebb elf lesz.
Egy békés faj aki inkább a védekezésre való. Kérdem én mit tehet a változtatások után (remélem nem lesz változtatás!!) ha megtámadják, vagy ártózzák? Íjjakkal vissza támad:) , mivel ártózni nem tud hatékonyan illetve tolival se ér el komoly kárt az ellenségben, csak szabira mehet még mielött tönkre nem teszik az oriját. Gondolom nem ez a célja a változtatás tervezetnek. Szeritem maradjon minden a régiben. |
Azzal egyet tudnék érteni, hogy a hadi elfeket ne büntesse annyira a tornyos javaslat, tehát az újabb ajánlat: (barakk+1,5*torony)/összterület legyen a malusz mértéke. Szerintem semmi szükség felső korlátra, de a 20-as alsó szóba jöhet.
|
Quote:
|
Quote:
A %-ot felejtsük el teljesen, nem elég pontos ;) |
Quote:
|
Egy picit elszaladt a beszélgetés "a tolik gyengítése általánosságban" témába, térjünk vissza az elfhez, ez a téma most róluk szól. Tolvajok terén lehet külön témát nyitni, ha valaki úgy érzi, hogy kiforrott javaslata van, de az tényleg másik téma legyen, ne ez. Köszönöm. :)
|
Quote:
Oksa. Ati az a vonal halott hogy a 80% malusz kerüljön át a haszonszerző akciókra? Mint irtam hátrébb általában ez a konfliktusok forrása és nem a gyujtogatás :) |
Quote:
|
Quote:
Hódítós pályafutásom alatt azt tapasztaltam hogy háború általában két okbol robban ki az országok között. 1. tolvaj kitekizi vagy lelopja a másik országot 2. beütsz valakit és ezért ő vagy a szövetségesei bosszút állnak. Szóval igy megkapná az elf a maluszt is, ha támadják lenne esélye a védekezésre, akár a tolvajai vagy a varázslói segitségével is. Én nagyobb érvégésnak érzem a gyujtogatás és az egységek hatékony gyilkolásának a hiányát. Irtam fentebb is az ok nélkül gyujtogató elf, pedig a mások játékának tönkretétele, szerintem ez ellenőrizhatő, ha egyszer begyujt valakit azért hogy támadáshoz előkészitse, az biztos nem szórakozik, de aki többször és rendszeresen ezt csinálja nank gó 5/Y. |
Quote:
Továbbra is hajlamos vagyok Gyulával egyetérteni. Ha békés, akkor ne lopjon, ezzel szemben tudja megvédeni magát. Mondjuk a javaslat hátránya, hogy A-ban az elfek nem annyira tekiznek, hanem gyújtogatnak, és a hobbiból gyújtás igen relatív. Korábban is leírtam, hogy az én törpincsemet egy elf egy hétig gyújtotta mert bevertem az óriás klántársát. Most kicsit elrugaszkodok a valóságtól, és olyannal állok elő, amit általában én se támogatnék, azaz azt, hogy az elf másképp működjön A-ban mint lentebb. Szal A-ban maradjon a mostani malusrendszer, lentebb meg kerüljön át ártóról a haszonszerzőre a malus, és asszem minden igény ki lenne elégítve. |
Quote:
Tudvalevo, hogy utalod, ha kitekiznek, de ezt ne az elfeken bosszuld meg. Aki tekizheto fajt valaszt, tanulja meg vhogy megvedeni a tekijeit, ne az ellen erveljen, hogy minden fajt legyengitsenek, aki le tudja ot lopni. Mondom ezt ugy, hogy jelenleg egy tolis orim sincs, tehat nem vagyok elfogult. De te a tolik egyik legfobb penzforrasat akarod elvenni. Par szerencses tekizessel nagyobb vagyont lehet leakasztani mint 1 havi gabonatermelessel... Ami az utolso reszt erinti, az sem tul jo otlet, mi van, ha azert gyujt az elf, hogy az o fajukat vegyek a piacon? Ez csak egy szelsoseges pelda volt, sok mas oka is lehet, amit kivulrol nem lehet latni... Az egyseggyilkolos malusz nekem sem tetszik, ezzel sokat erosodtek a gnomok pl.... |
Quote:
|
Quote:
Értem, hogy mit mondasz: a legjobb védekezés a támadás, legyen valami elrettentő erő, és ne mindenki szerencsétlen elfet támadja. De: van szövije, aki vissza tud támadni. Ha nincs, ami teljesen reális lehet, akkor pedig teljesen mindegy milyen faj, úgyis lesz, aki átmegy rajta, ez az MF-ség velejárója (de még a szöviségé is). |
Quote:
visszahoztam a javaslatot mert nagyon elindult a téma másfele. én ezen változtattam annyit hogy nem 1,5*torony, hanem 2*torony, így pontosan akkor a hatákonysága mint az eredeti felvetésemben. tehát (barakk +2*torony)/összterület (remélem érthető hogy miért egyezik meg így az én elöző verziommal azonos barakk/torony számnál) |
Quote:
De szerintem mindenképpen csak a torony aránnyal kelene súlyozni (hiszen ez adja a cementet a betonhoz, amit mindenki sérelmez :) ), már leírtam egyszer hogy miért nem lehetne kicselezni (az volt az egyetlen ellenérv rá) :) |
Quote:
|
Quote:
nekem volt elfem egész sokáig, és más tolis orim is, és szerintem ha azt mondom 5 házat begyujtottam, sokat mondok... |
Quote:
amúgy egyetértek, ezért tetszett nekem mégjobban ez:D de én mindenkép a 2x-es szorzót támogatom, mert különben elég gyenge lenne a malusz... 30/30as aránynál sem érné el a 80%-ot... |
Ati amúgy én még kiváncsi vagyok a konkrét agályaidra és érveidre hogy miért ne a tornyos, mert könnyebben tudnánk meggyözni egymást ez ügyben, lényegében mondhatunk sok okoságot, ha pont arra nem tudunk érvelni ami miatt neked nem tetszik. illetve te is mondj olyan érveket ami miatt mi is eltántorodunk az ötlettől
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nem mondtam hogy reális vagy hogy megéri,de ha vki nem tud mit kezdeni a pénzével és az idejével... |
nekem már minden mind1
csak legyen végleges, mert csak múlik az idő, s nincs változás, csak a szivacs alkalmazkodom bármihez, ha tudom mihez de ha nincs mihez, akkor csak tűrőm, hogy mindenki gátlástalanul lealázon ez folyik x ideje legyen x, y, vagy z átépítek, törlök, vagy újrázok!!! tökmind1 de amíg nincs végleges, addig nem tom mit is tegyek a szájtépést követhetnék a tettek |
Quote:
mintha nem láttál volna mostanában nulla házas, nulla tanyás orit... :p |
All times are GMT +1. The time now is 17:41. |