Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Elf hibajavítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1722)

pea 04-25-2007 12:03

Biztos hülye vagyok, de jól látom, hogy ha valaki nem olvassa a külső fórumot akkor fogalma sincs, hogy kiderült, hogy az elfnek csak 20% bónusza van?

Ugyanez igaz a román és angol játékosokra is? Vagy csak az én figyelmem kerülte el, hogy mindenki figyelmeztetve lett? Vagy aki olvas külső fórumot, az most vígan ütlegeli az elfeket, akik nem olvasnak külső fórumot?

Ati, nem kéne ez ügyben tenni valamit? Vagy már tettél? Akkor bocs, hogy kotnyeleskedem.
pea

Steve 04-25-2007 12:05

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 90407)
esetleg nem lehet talán ,hogy csak 1-2 körönként fokozzbe egy nagyobb mennyiségü katit és így müködik minden épülete??? ha valakinek ultra sok pénze van, akkor a 100%barakk is megoldható egy rövid időre...

OFF
Ezek nonszensz orik, még anarhban sincs értelme nemhogy normálban. Anarhban néhány ember csinált ház és tanyafree orikat, de még rövidtávon is életképtelen és túlontúl kockázatos. Szerintem, mert nekem még nem volt ilyen tapasztalatom:)
ON

Steve 04-25-2007 12:06

Quote:

Originally Posted by pea (Post 90409)
Biztos hülye vagyok, de jól látom, hogy ha valaki nem olvassa a külső fórumot akkor fogalma sincs, hogy kiderült, hogy az elfnek csak 20% bónusza van?

Ugyanez igaz a román és angol játékosokra is? Vagy csak az én figyelmem kerülte el, hogy mindenki figyelmeztetve lett? Vagy aki olvas külső fórumot, az most vígan ütlegeli az elfeket, akik nem olvasnak külső fórumot?

Ati, nem kéne ez ügyben tenni valamit? Vagy már tettél? Akkor bocs, hogy kotnyeleskedem.
pea

Ebben Peával egyet értek. Mondjuk én már szóltam be klánforumra, de mivan azokkal amelyik klán nem jár erre?

pea 04-25-2007 12:09

Arwyl, és akkor mi van ha 80-90% barakk kellett hozzá? Amint bevertétek egyszer, onnantól, annak az elfnek annyi.

Kutyuleee 04-25-2007 12:10

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 90405)
Reaktor Zoli beírására reagálva, úgy gondolom, hogy sohasem fogja a szavazás végeredménye tükrözni a teljes játékosállomány véleményét. Csak nagyon szűk réteg ír ide és nemegyszer látni, hogy a kezdők máshogy vélekednek, mint azok a profik, akik eljutottak már a csúcsra. Emellett a sok fenti klánból alig szoktak ide írogatni. Ergó ezeknek a szavazásoknak túl sok értelme nincsen.

Azt meg még mindig tartom, hogy ez a módosítás a játék egyensúlyát billentené fel, és csak akkor élenne sztem korrekt, ha az ellentétpár másik tagját is módosítanátok.

Jogos, bár sztem azért lett ez az egész szavazás topic, mert Ati tudja hogy hogy fog dönteni és csak bizott benne hogy ezzel csak a döntését erősitené meg. De sztem ezzel pont a bizonytalanságba taszitottuk mert mind 2 legerősebb érve elég komoly.
1. hogy legyen 30%a játékban, teljesen elfogadható, mert a támadók 1től 1ig 30al számoltak és sok esetben ez a 10%miatt nem fértek volna be és nem támadtak ugyhogy ha valós védelmet nem is adott a program, a játékban igenis 30 volt a védelme...

2. 20%al is bittang erős az elf, nem egy számolásom/unk igazolja vmint tény hogy A-ban lehet csinálni beüthetetlen elfet (1v1 számolások is igazolják),

pea 04-25-2007 12:11

Steve, jelen pillanatban is vannak ilyen orik. Talán nem 100% barakkal, de nagyon tetszetősek és szépek, bárki elfogadná őket, az biztos. :-D

Pax Hungaricum 04-25-2007 12:12

Franszi;-)

Nem kell egyetérteni. Ebben pont az lenne a lényeg, hogy észérveket támasztunk egymás ellen, és nem azt, hogy:

"Jaj nem tudom beverni, ha tovább lesz erősítve"...

Kéremszépen. Aki ilyet ír, az vagy nincs tisztában a támadások kiszámolásával, vagy eddig is tudott a hibáról, és aljasan kihasználta, másoknak nem szólt.

Továbbra is fenn tartom:
Mivel eddig is mindenki úgy állította össze a seregét, hogy beverje a +30% védőbónuszt, nem értem, miért lenne "indokolatlanul brutális erősítés" ha VALÓBAN 30% lenne. Se az elfeknek, se a támadóiknak nem kéne átépülni, hiszen eddig is mindenki a 30%-ra építkezett.
Ha leviszik (marad) 20%, akkor az azzal fog járni, hogy az elfeknek bontani kell valamit (vagy hekit szerezni) hogy hozzájusson a +10% védelemhez, illetve ha ez nem 'terjed' el az elfek között, akkor a támadók máris bonthatnak pár barakkot, mert tudni fogják, 10%-kal kevesebb ütőponttal is beférnek...

Ha 20% lesz, akkor pont hogy az elfeket támadók csoportja lesz megerősítve, mert pl a lovasokat át lehet majd képezni tolikká... Így nehezebb lesz kitekizni pl egy orkot, viszont azt az elfet, akit eddig is bevert, továbbra is tudja majd ütni.
Akit meg eddig sem tudot beverni (20% védővel sem) azt meg minek piszkálja?

Legyen 30%. Akkor is, ha most az egész hódító összes hadisa rühelleni fog engem.

Az elismerést meg köszönöm szépen :) Nem is állt szándékomban idétlenül írni. Nem az a megoldás, hogy most az elf-tulajok meg az ork-tulajok elkezdik egymást kanál vízben gyilkolászni...

Szóval elfogultságmentesen(!) ítélem meg nekik a 30%-ot.

Tisztelettel:
Paxs Hungaricum

Steve 04-25-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by pea (Post 90414)
Steve, jelen pillanatban is vannak ilyen orik. Talán nem 100% barakkal, de nagyon tetszetősek és szépek, bárki elfogadná őket, az biztos. :-D

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 90413)
2. 20%al is bittang erős az elf, nem egy számolásom/unk igazolja vmint tény hogy A-ban lehet csinálni beüthetetlen elfet (1v1 számolások is igazolják),

De ezek életképtelen orik. Fogod és az orkkal szétgyújtod meg szétvarizod, miközben az elf nem mer kitámadni.

/Ebben a mondatomban semmi okoskodás nincs, más jobb játékosok ezt már felvázolták, csakhogy foganatosítva legyen:) /

Kutyuleee 04-25-2007 12:15

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 90410)
OFF
Ezek nonszensz orik, még anarhban sincs értelme nemhogy normálban. Anarhban néhány ember csinált ház és tanyafree orikat, de még rövidtávon is életképtelen és túlontúl kockázatos. Szerintem, mert nekem még nem volt ilyen tapasztalatom:)
ON

ez csak olyan esetre jó, ha tényleg csak egy bunker elf van a közeledben és csak így tudod beütni, életképtelen ori az tény, de rövidtávra megvalósitható és ilyenkor meg is van az értelme... bár inkább 94-95% barakk a csúcs és 4-5%templom, mert kell a vérszomj is... sztem ennél azért olcsobb fedezni:D:D
de fanatikusoknak megvalósitható

Kutyuleee 04-25-2007 12:17

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 90417)
De ezek életképtelen orik. Fogod és az orkkal szétgyújtod meg szétvarizod, miközben az elf nem mer kitámadni.

/Ebben a mondatomban semmi okoskodás nincs, más jobb játékosok ezt már felvázolták, csakhogy foganatosítva legyen:) /

csak az elfel meg lehet csinálni most is hogy még neccesen de életképes ori, mert annyira még nincs szétélezve,védelmet feltudja tenni ha kell ilyesmi.. max tf, és ezt már csak egy hosszú távon életképtelen ork üti át... és még csak 20%al lett számolva 30%al esélyes hogy nehezebb dolguk lesz

Ati 04-25-2007 12:18

Quote:

Originally Posted by pea (Post 90409)

Hát nézzük csak, van ugye itt ez a megbeszélés. Ez valaminek számít?

Ezen túlmenően azzal kapcsolatban, hogy "az elmúlt időszakhoz képest a játékban ma sem változott semmi", külön értesítést nem küldünk. :)

Steve 04-25-2007 12:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90420)

Ezen túlmenően azzal kapcsolatban, hogy "az elmúlt időszakhoz képest a játékban ma sem változott semmi", külön értesítést nem küldünk. :)

Ez akkoris kicsit kitolás.:) Legalább addig változtathatnál a súgón 20%ra és kiírhatnád a főoldalra, aztán utána rágódhatnál azon a tíz százalékponton.

pea 04-25-2007 12:22

Quote:

A súgó sem változott még? Akkor arról küldj értesítést, hogy a súgó rossz. Valószínűleg még többen látogatnák ezt a fórumot itten. :-D

laci 04-25-2007 12:22

Quote:

Egy figyelmeztetés azért beleférne azok számára, akik nem olvassák a küldő fórumot...

Ati 04-25-2007 12:25

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 90421)
Ez akkoris kicsit kitolás.:) Legalább addig változtathatnál a súgón 20%ra és kiírhatnád a főoldalra, aztán utána rágódhatnál azon a tíz százalékponton.

Az előző hónapokban is így működött, ezt a pár órát a döntésig kibírja mindenki már. :) Semmi nem indokolja az eszetlen kapkodást.

Kutyuleee 04-25-2007 12:26

amúgy most nézem hogy a szokásos szavazás probléma... csomo olyat látok a szavazásban akiknek egy postja se volt a témában, semmi érv csak nyomtak vmit:(

Pax Hungaricum 04-25-2007 12:27

Vau;-)

Ahhoz, hogy A-ban (vagy akárhol máshol) csinálj egy beüthetetlen elfet, ahhoz nagy tudás kell.
Aki meg egy ilyen tudású játékost akar beütni, kb ugyanannyi tudása lehet. (Pl, mindketten 1/A-sok!) Az eddig is 30%-al számolt.

És ha már az ilyen 90% (és afölé) élezett barakktartalmú orkokról van szó, akkor esetleg eszébe juthat a megoldás is.
Egy elfből elég könnyű kipucolni az embert, ha ennyire ki van élezve katonai védelemre.
És mint tudjuk, még az elf/tudos is csak 30% lakáshelyzettel rendelkezik. tehát ha egy toli kipucolja az embereket... vagy egy vari agyonrengeti... akkor igen jelentős károkat lehet okozni a védelmében, tekintve hogy országa legnagyobb %-át tornyok meg barakkok foglalják el.

És ha az ork támadója marad +30%, és az elf hivatalosan is 20% lesz, akkor felmerül a kérdés, hogy nem lesz-e az ork túl erősítve?
És nem a számadatokkal, hanem a kiderült információval!

Mert ennek az infónak a hatására TUTIRA MONDOM, hogy egy rakás elfet vertek be az elmult órákban olyan orkok, akik mondjuk kiszámolták, hogy eddig csak 4% támadóerő hiányzott a beveréséhez, most meg "Hoppá! beférek 6%-kal!!!! Ollé! Kifelé lovasok!!!!"....

Erről mi a véleménye a 20%-ot támogatók társaságának??????????? Kicsit nonszensz nemdebár?
Ilyenkor azt kívánom, lennének ők azok az elfek, akik NEM olvasták ezt a fórumot, és mire olvassák, sz*rrá lesznek verve!!!!

TUTIRA 'örülne' neki! A nyakamat rá! ..... no comment!

Üdv;
Pax Hungaricum

Goldy 04-25-2007 12:28

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 90391)
Ha egyszerre több országgal kerülsz szembe akkor persze, hátrányban vagy.

És ha kigyúrsz egy orkot 15 torony, 35 barakk, 15 kocsma 15 templom, meg némi ház-raki akkor az elfek mit tudnak Veled kezdeni?

Hiénázásról...
Mindenhol van, el kell fogadni.
Nem is várhatod el egy elftől, hogy frontálisan támadja a kigyúrt barakkos orkodat.
Ha meg kitámadsz akkor megszerezheted a legértékesebb dolgot az A ban,.....a FÖLDET
Ezért bizony kockázatot kell vállalni, senki se adja jó szívvel, ingyen.

És ha jól játszol, akkor ezt a kockázatot tudod csökkenteni de ezeket a taktikai módszereket bizonyára ismered.

35% barakk orkén???
a fél A rajtam röhögne olyan orival...

laci 04-25-2007 12:31

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 90429)
35% barakk orkén???

Ráadásul "kigyúrt" ork :D

Kutyuleee 04-25-2007 12:34

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 90427)
Vau;-)
...

Üdv;
Pax Hungaricum

csak jelképesen idézlek be, de innentől nem 1dül van az ork amit elmondtál, mert ugyanazzal a lendülettel kilehet puccolni az orkot,hiszen legalább annyira élezett és neki a barakkokból elmennek a katik is, az elfnek csak tornya nem fog müködni... ráadásul sokan csinálják hogy cask a csata elött közvetlen fokoznak be katikat, mert az őrtornyokat hagyják néphiányosra, így sporolnak házat, és több mehet a többi védelemre is...vagyis neccesen fogod kipucolni már...
mindig lehet olyan ellenpéldákat hozni amik megállják a helyüket, de akkor nem egyenlő erőviszonyokról beszélünk hisz mf elf ellen 4fős szövetség, vagy 1fős elf klám ellen 3-4fő az tulerő, úgy meglehet csinálni. de 1v1-ben nehéz leverni egy beton elf...

Blasi 04-25-2007 12:36

Remélem olyan opciót is adtok az esetleges 20%-os módosításhoz, h "faját megváltoztathatja" aki éppen elfként játszik...mert gondolom senkinek nem tetszene ha mondjuk a csoportja közepén derülne ki egy negatívum a fajával kapcsolatosan....

Goldy 04-25-2007 12:38

Quote:

Originally Posted by Blasi (Post 90436)
Remélem olyan opciót is adtok az esetleges 20%-os módosításhoz, h "faját megváltoztathatja" aki éppen elfként játszik...mert gondolom senkinek nem tetszene ha mondjuk a csoportja közepén derülne ki egy negatívum a fajával kapcsolatosan....

És mire váltanál?
20%-al sincs az elfnek alternatívája...

Steve 04-25-2007 12:39

Quote:

35% barakk orkén???

Goldy miért is? Addig lenne 35 amíg szét nem kapnád az elfet...

Goldy 04-25-2007 12:40

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 90438)

35% barakkal? szét kapni? egy elfet??? mikor 70%-nál se érek be hozzá?

Deni 04-25-2007 12:40

ez most ugye csak vicc? :rolleyes:

Blasi 04-25-2007 12:40

Egyenlőre még azért nm gondolkozom a faj változtatáson... de talán ez az opció lenne a logikus a változtatás esetén. Magánvélemény persze...

laci 04-25-2007 12:41

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 90438)

35% barakkal, 15% kocsmával és 15% templommal, orkként milyen elfet kapsz te szét? Valamiről nagyon lemaradtam...

(Pffff, Goldy 1 másodperccel megelőzött :D)

Kutyuleee 04-25-2007 12:42

Quote:

Originally Posted by Blasi (Post 90442)
Egyenlőre még azért nm gondolkozom a faj változtatáson... de talán ez az opció lenne a logikus a változtatás esetén. Magánvélemény persze...

és akkor védekezésre beállt orival váltanál egy fajra amivel csökkenne 20-30%ot a védelmed... értelmes döntés...

Kutyuleee 04-25-2007 12:43

Quote:

Originally Posted by laci (Post 90443)
35% barakkal, 15% kocsmával és 15% templommal, orkként milyen elfet kapsz te szét? Valamiről nagyon lemaradtam...

pl 5. alján 200hekin a 100védővel keménykedőket:D:D

Blasi 04-25-2007 12:46

Ez felállástól független dolog szerintem...

Arwen 04-25-2007 12:47

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 90440)
35% barakkal? szét kapni? egy elfet??? mikor 70%-nál se érek be hozzá?

Azért nem tudod beverni, mert képtelen vagy alkalmazkodni a környezetedhez.
Itt jönne az, h kerüld meg a falat, találj ki rá egy stratégiát, és ne azon törd a fejed, hogy kéne külső segítséggel gyengíteni.

Ati 04-25-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 90447)

Ez az alkalmazkodási nehézség ez miért pont most jött elő? Ezt minden további nélkül lehetne mondani az elfeknek is, arra, hogy bár nem változik a védelmük, alkalmazkodniuk kell az "új" helyzethez.

Fransisco 04-25-2007 12:49

Quote:

35% barakk orkén???

Nem lehet h ezt csak elgépelte? :eek: :confused:

Szvsz az ilyenen az ötös csopikban is csak röhögnének, pedig ott hulla varázslók is szép számmal akadnak...

Goldy 04-25-2007 12:50

Quote:

Itt jönne az, h kerüld meg a falat, találj ki rá egy stratégiát, és ne azon törd a fejed, hogy kéne külső segítséggel gyengíteni.

Ezen a külső segítségen inkább nem gondolkodom el...

Persze tudom hogy én vagyok a hülye már megint... nem ismerem a játékot nem látom át meg különben is mit pofázok bele...
De ész érvet még tőled sem láttam miért kell az elfnek az a 30%

Penya 04-25-2007 12:50

Quote:

No igen, ha jól rémlik Remedy írta h átépült és felgyújtotta a lopkodó elfet. Mivel ezek betonozva vannak nem kéne olyan sok toli. Még szerencse h nem lehet minden megoldani sereggel és ez igy van jól. Lehet ártani máshogy is. Még sose láttam tolvajt pattogni h nem tud tekit lopni egy gnómtól ...

laci 04-25-2007 12:51

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 90449)
Nem lehet h ezt csak elgépelte? :eek: :confused:

Szvsz az ilyenen az ötös csopikban is csak röhögnének, pedig ott hulla varázslók is szép számmal akadnak...

Elgépelni?! Akkor 3,5-öt akart eredetileg, vagy 350-et? Biztosan nem elírás, ott van, 35% barakk, 15% torony, 15% templom és 15% kocsma.

laci 04-25-2007 12:53

Különben megint az a gond, hogy 99%-ban mindenki az 1A-ról beszél. Pedig van még vagy 4 szint, ahol nem klántámadásokról szól a mese. Ahol egy orkot nem fogsz átépíteni sem 70-80% barakkra, sem 15% kocsmára.

Fransisco 04-25-2007 12:53

Quote:

Originally Posted by laci (Post 90452)
Elgépelni?! Akkor 3,5-öt akart eredetileg, vagy 350-et? Biztosan nem elírás, ott van, 35% barakk, 15% torony, 15% templom és 15% kocsma.

Igaz, végülis ki van ez számolva.
Akkor már csak azt szeretném megkérdezni, hol is van ez az ori? :D :D :D

Steve 04-25-2007 12:53

Quote:

Originally Posted by laci (Post 90443)

Egy bebetonozott 35-35% betoníjas elfet.

ÉS ebben pont az a lényeg, amit a Biggunosok mondanak, hogy nem csak seregben kéne állandóan gondolkodni az Aban, ígyis túl seregorientált...

laci 04-25-2007 12:55

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 90455)
Egy bebetonozott 35-35% betoníjas elfet.

Az 1A-n kívül nem nagyon láttam még 35% barakkos/tornyos elfet...

All times are GMT +1. The time now is 23:20.