![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Nem értem, egy stratégiai játékban, hogy lehet gerinctelen bárki is.
A tolis tolizik, a varis varizik, a hadis hadizik... Egyik se gerinctelen, mert használja a játék funkcióit. Az viszont igen, aki multizik, és jksz-ezik, persze anarhon kívül... Illetve aki kezdőkön élvezkedik. Az gerinctelen. De a többi...??:confused: |
Quote:
|
Quote:
|
gerinctelen, gyáva az is aki vihart rak rám mert nem tudom ki volt :):):):rolleyes:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Gerinctelen-e az a gnóm,aki támadás előtt egy körrel szöviszinten legyújtja az orkot úgy,hogy annak újráznia kell ? :)
|
Quote:
|
Quote:
De biztos én vagyok túl hülye hozzád képest! Bocsáss meg ohh nagy Remedy ... |
Quote:
Vagy hülye. Aki félelffel akar játszani, annak gerinctelennek kell lennie. Ennyi. Nálam a pálmát az 1kocsmás óriás viszi, aki nem bír magával, ha meglopják. Az ilyen minek lesz óriás :p |
Quote:
|
Quote:
Nos, a tolis megteheti, hogy a térkapu utolsó körének utolsó mp-iben lopjon. Ez gerinctelen, esetleg gyáva cselekedet, merthogy megakadályozza az ellenfélnek a felderítést illetve ellencsapást. Azaz úgy tekizi ki az orkot, hogy nem lehet tenni ellene. Ugyanezen észjárás szerint gerinctelen/gyáva az a gnóm aki felteszi a könyvtárkulcsot, mert eleve lehetetlenné teszi az ellen folyó egyik leghatásosabb akciót... Szerintem akinek van türelme hozzá várja ki a tk utolsó körét. Én nem szoktam, mert úgyis elfelejteném menet közben, de ez csak a tolis egyik kihasználható lehetősége. Ráadásul sokkal kevésbé zavaró mint a 6/több körről való lopás. |
Én sem tartom gerinctelennek: lop, mert azért van, utsó körben lop, hát e van...
Én gyakran alkalmazom, bár nem félelffel, mivel mf vagyok és a szöviknek van jobban pénzük és elég kellemetlen ha észreveszik és még nem is tetszik nekik a dolog:D, na meg vmiből ugye meg kell élni.....;) |
Huh, köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
Jó kis vita lett a dologból. Egyébként, ha valakinek van 10-15k lovasa, nekem pedig 3-5k (bár ennél sztem jóval nagyobb lesz később a különbség íjászom) akkor az nem olyan, mintha megvernél egy szemüveges, fogszabályzós srácot? ui.: elnézést a szemüveges fogszabályzós srácoktól, én is voltam ilyen :D (bár simán sexy voltam :D), ezért jogszerűen használom remélem :D Egyébként pedig egy hadis azzal védi magát, hogy van serege, én pedig ezzel/ ilyenekkel! Ez, mint már sokan említették stratégia. :) A megtévesztés az megy, ha olyan ellen megyek akihez nem biztos, hogy egy tisztánlátással együtt is beférek :D Egyébként elég ritka, az, hogy valaki meg tud gömbbözni, igazából még csak két ütést kaptam eddig mióta ilyen az országom, az itt fent lévő egyik éplistát alakítottam át kicsit (5 óránként etetés az nem menne, meg kicsit alkalmazkodtam a csoporthoz :D) Nem nagyon szoktak beütni, mert a 15-17% templommal általában csak kifejezetten varisok tudnak meggömbözni => a két ütés az azért volt, mert bepróbálkoztam két szövinél és nekik volt varisuk... 2 körrel utána már jött is felém a sereg :D és a varis be is ártózott... (emberrablás ment, de én jártam rosszabbul, legalábbis a másodiknál :D) Szövik ellen akkor nem nagyon van mit tenni ugye, mármint a TK-s dolgon kívül? (komolyabb szövikre gondolok..., az, hogy a másikra nyitok térkaput (hulla kívétel) az a komolyabbaknál szerintem nem jön be => a 2. mészáromat így katpam :) fájt, mert lentről jött... :D Visszaállok a MF-ekre és azokra a szövikre, akik nem tudnak meggömbözni, mert szerencsére ilyen is van sok :D (szövitag és éplista felderítés menni szokott, főleg, ha valakit nem tudok meggömbözni, arról egy éplistával elég sok mindent meg lehet tudni :D :D :D) Egyébként pedig nekem bejön ez a tolvaj lét..., meg a feles ország, bár ez az első országom :) |
Nekem is feles volt az első orim, meg is tetszett egyből a játék :D
Sok sikert hozzá! |
Quote:
Remélem feljebb már nagyobbak lesznek a zsákmányok, vagy több olyat találok akit érdemes kirabolni! |
Quote:
|
sztem az ucso kor ucso perceben lopas jo taktika, semmifele gerinctelenseg nincs benne. turelemjatek, ugyes huzas es kesz. raadasul ott kell ulni a 10 oraban a gepnel, tehat elore ki kell szamitani a dolgot es ra kell keszulni, nem elfelejteni, nem elnyomni masra a keszit.
amugy szinte sosincs tolis orim, de ha lenne akkor nyilvan igy tennék es nem dongetnem az ajtot, hogy haho emberek en voltam, ide ussetek. sztem a jo tolis dolga az ugyes lopkodas es lehetoleg a balhe elkerulese. |
Üdv mindenkinek.Előljáróban elmondanám,hogy az összes hozzászólást elolvastam,és kicsit furcsának találom,hogy a sok tapasztalt játékos szinte mind lehúzza félelfeket,ugyanakkor szinte senki sem az. Hangsúlyoznám,hogy szinte. Érdekes,hogy ha félelfekről van szó,nem győzitek elmarasztalni minden más fajjal szemben (kivéve az élőhalottakat,mert úgy nézem az a ranglétra legalsó foka),és bizonygatni a hadivaris óriás,esetleg hadis ork felsőbbrendűségét. Évvégi kezdő játékosként,már hamarabb kellet volna fórumokat látogatnom,sakko valószínűleg nem gyepáltak volna el ennyire. Most valószínűleg ez a fórum hiányzott legkevésbé a megtépázott önbizalmamnak. Félreértés ne essék,senkit nem akarok elmarasztalni,de tényleg ennyire rosszul választottam?!
|
Quote:
Ez az én szerény véleményem:o |
Quote:
|
A feles nagyon jó és nem csak az 5. szinten. Az más hogy feljebb már nem tud annyit lopni, de ha a hadisai bevédik akkor ott is hasznos (persze nem az A-ban)
|
Quote:
|
Quote:
|
Köszi azt ötleteket.Most már én is megtapasztaltam a saját bőrömön,hogy nem úgy műkszik ahogy elképzeltem:toli-vari 2-1 arány.Pont ezt a stratégiát szívtam le.Jött valaki egy csomó varival,leöldöste a tolijaimat,én meg csak néztem,hogy a szépen összekuporgatott mindenem szép lassan(vagy inkább piszkosul gyorsan ) elszáll. Most kezdhetem szinte előlről,jó sok hektáron,prédaként. Mi a véleményetek a gnóm túlélőről,persze csak szintlépés után?
|
Quote:
|
Hello én is félelfel játszom. Kb egy hónapja kezdem szóval elég kezdő vagyok. Végigolvastam a fórumot és hát, hogy is mondjam elég külömböző nézetek láttak napvilágot a hatékony használatával kapcsolatban. Nem is mindegyiket értem. Le tudná valaki írni pl. hogy hogy is működik a tanyamentes taktika a gyakorlatban. Nem jobban megéri tanyát tartani fennt mint raktárat? Egyáltalán milyen hatásai vannak ha égezik a népem? Ja és még valami tudom hogy apróság de engem baromira bosszant: a felelf egyik "előnye" felfedezéskor 20%-kal több bányát talál. Marha jó építhetem fel aztán meg bonthatom is el őket:D. Ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni? vagy legalább tennék át a hátrányok közé? előre is köszi a segítséget
|
Quote:
csatlakozom az előttem szólóhoz, legyen tudós. |
Quote:
ha vmit rosszul írtam akkor léci javítsatok ki...:D |
Quote:
Mellesleg van gnón topic ott olvass utána. |
Quote:
most itt nem bonyolodok szamitasokba, de nagyon 1szeru a dolog: minden 5 fô eszik 1 adag kajat. tehat csak ossze kell adni a varik, tolik, seregek, lakosok szamat es el kell osztani 5-tel, maris megvan mennyi kaja kell koronkent. 1 rakiba meg 1000 fer hekinkent. ;) |
Quote:
|
Hali! En is nagyon jo fajnak tudom a felest, ha tudod mire hasznald es hogy epitsd ki. En pl 5-on egy 8 koros +3 kor ehezeses felessel jatszottam, nagyon szep kis vagyonra tettem szert. Most 4 topjaba kicsit jobban bevedtem es jelenleg 12 koros, mert nincs annyi idom jatszani, es mar nem is tanyafree, mert rohadt sokat zabaltak, es nem erte meg az ellatas. Itt mar nem minden nap kerul egy jo celpont ugyh inkabb huztam tanyakat is, mert maskepp vesztesegesen mukodott az ori. Szerintem az, hogy hogy epited fel az orit csoport meg kornyezetfuggo. Nekem most pl majd kozel ugyanannyi tolim van mint varim(kb 1000 a kulombseg). Viszont a varisunk penge. Tehat szovitol is fugg, hogy hogy vannak az aranyok. Mf-kent tuti sokkal tobb varim lenne.
UI: a helyesirasi hibakert elore bocs mielott lebognetek:) |
Köszi szépen a segítséget. Ma délután én is matekoztam egy kicsit. Pedig sosem volt az erősségem:D. És én is erre következtetésre jutottam. Egy tanya 30% agrártudománytekercsel 67 búzát termel körönként. 10000 ember pedig 2000ret fogyasz. Ergó 10000 ember élelmezésére 30 tanya kell. Ami a 200hektár 15%-a. Ha viszont nincs tanyám és pl csak 10-12 óránként tudok ránézni az országomra 20-25 raktár kell hogy ne éhezzen a népem (már ha nem fosztanak vagy rabolnak ki) ami a 200hektár 10%-a. Ezért a plussz 5-10 hektárért sztem nem éri meg az egész. Ugyhogy lehet hogy ostobaságot csináltam de én inkább a raktárakat bontottam le:).
|
Quote:
Ha meg nem úgy nézed, hogy 5-10 heki, hanem 5%, akkor rögtön más a hatás :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:21. |