Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fél-elf stratégiák & trükkök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1618)

Remedy 01-17-2008 17:18

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 152208)
lehet Remy, de miért lenne gerinctelen valaki aki utolsó másodpercekbe lelop Tk záródás előtt ? előtte volt 10 köröd hogy lebuktasd ... ha nem tetted akkor az egy mázlista tolis nem pedig gerinctelen :)

*és nekem tetszett a példa:p:p:p*

most ne ezen a szon lovagolj, hivhatod felolem gyavanak is, nekem mindegy :)

Dragi 01-17-2008 17:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 152209)
Ez megint nem jo pelda. A hadis meg a kronikaban is benne van, es ki is van tamadva.... :)

ehhh.... Mondhatok én neked bármit .... Mintha a falnak beszélnék egy hadis és egy tolis nincs egy szinten .... a tolis 10 körig kockáztat a hadis ha ügyes akkor 3 körig

Kubbi 01-17-2008 17:19

Nem értem, egy stratégiai játékban, hogy lehet gerinctelen bárki is.
A tolis tolizik, a varis varizik, a hadis hadizik... Egyik se gerinctelen, mert használja a játék funkcióit. Az viszont igen, aki multizik, és jksz-ezik, persze anarhon kívül... Illetve aki kezdőkön élvezkedik. Az gerinctelen. De a többi...??:confused:

Dragi 01-17-2008 17:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 152210)
most ne ezen a szon lovagolj, hivhatod felolem gyavanak is, nekem mindegy :)

ehh jó rendben akkor tegyük fel te vagy egy hadis kimész ütni felfelé 2 körre kiküldöd a sereget elbontassz hogy 3 körös vagy ... nos akkor te mi vagy ? a te meglátásodba : GYÁVA, GERINCTELEN .... remélem elég megfelelő példa volt már

Dragi 01-17-2008 17:24

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 152213)
ehh jó rendben akkor tegyük fel te vagy egy hadis kimész ütni felfelé 2 körre kiküldöd a sereget elbontassz hogy 3 körös vagy ... nos akkor te mi vagy ? a te meglátásodba : GYÁVA, GERINCTELEN .... remélem elég megfelelő példa volt már

3 körre elbontás is egy taktika és a bezáruló tk előtt 1-2 másodperccel való lopás is .... szal ennyi :) ne erőltesd tovább

Dragi 01-17-2008 17:25

gerinctelen, gyáva az is aki vihart rak rám mert nem tudom ki volt :):):):rolleyes:

Kutyuleee 01-17-2008 17:26

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 152215)
gerinctelen, gyáva az is aki vihart rak rám mert nem tudom ki volt :):):):rolleyes:

sőt az összes varis gerinctelen aki nem küldi el zöldben hogy ő volt, vagy nem bukik be...:)

Dragi 01-17-2008 17:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 152216)
sőt az összes varis gerinctelen aki nem küldi el zöldben hogy ő volt, vagy nem bukik be...:)

Így van, Csoffikáról nem is beszélve :):):)szerintem bárki aki varizik az orimra azt Csofika bérelte fel :eek::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Remedy 01-17-2008 17:30

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 152213)

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 152214)
3 körre elbontás is egy taktika és a bezáruló tk előtt 1-2 másodperccel való lopás is .... szal ennyi :) ne erőltesd tovább

Jol elbeszelgetsz magaddal :)

Dragi 01-17-2008 17:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 152219)
Jol elbeszelgetsz magaddal :)

igen gondoltam hogy megint olyan gyors leszel mint az előbb és a kiegészítésem nélkül írsz választ ezt akartam elkerülni :p sikerült :) na de nem nagyon reagáltál semmit :rolleyes:

Tsobi 01-17-2008 17:40

Gerinctelen-e az a gnóm,aki támadás előtt egy körrel szöviszinten legyújtja az orkot úgy,hogy annak újráznia kell ? :)

Remedy 01-17-2008 17:47

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 152220)
igen gondoltam hogy megint olyan gyors leszel mint az előbb és a kiegészítésem nélkül írsz választ ezt akartam elkerülni :p sikerült :) na de nem nagyon reagáltál semmit :rolleyes:

Nem, mert abszolut nem erted, amit irok. Igy aztan teljesen felesleges barmit is irnom.

Dragi 01-17-2008 17:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 152228)
Nem, mert abszolut nem erted, amit irok. Igy aztan teljesen felesleges barmit is irnom.

azt valóban nem értem miért gerinctelen, gyáva az a Fél-elf tolis aki lemeri lopni a hadist úgy hogy a hadis nem tudta hogy van rajta tk :)

De biztos én vagyok túl hülye hozzád képest! Bocsáss meg ohh nagy Remedy ...

Valezius 01-17-2008 17:55

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 152229)
azt valóban nem értem miért gerinctelen, gyáva az a Fél-elf tolis aki lemeri lopni a hadist úgy hogy a hadis nem tudta hogy van rajta tk :)

De biztos én vagyok túl hülye hozzád képest! Bocsáss meg ohh nagy Remedy ...

Mit nem értesz? Minden félelf gerinctelen.
Vagy hülye. Aki félelffel akar játszani, annak gerinctelennek kell lennie. Ennyi.

Nálam a pálmát az 1kocsmás óriás viszi, aki nem bír magával, ha meglopják.
Az ilyen minek lesz óriás :p

Dragi 01-17-2008 17:57

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 152230)
Mit nem értesz? Minden félelf gerinctelen.
Vagy hülye. Aki félelffel akar játszani, annak gerinctelennek kell lennie. Ennyi.

Nálam a pálmát az 1kocsmás óriás viszi, aki nem bír magával, ha meglopják.
Az ilyen minek lesz óriás :p

BUTÍCSUK le a Fél-elfet legyen egyenlő a hullával !!! :):):)

Synkel 01-17-2008 17:59

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 152223)
Gerinctelen-e az a gnóm,aki támadás előtt egy körrel szöviszinten legyújtja az orkot úgy,hogy annak újráznia kell ? :)

Nos, a tolis megteheti, hogy a térkapu utolsó körének utolsó mp-iben lopjon. Ez gerinctelen, esetleg gyáva cselekedet, merthogy megakadályozza az ellenfélnek a felderítést illetve ellencsapást. Azaz úgy tekizi ki az orkot, hogy nem lehet tenni ellene.

Ugyanezen észjárás szerint gerinctelen/gyáva az a gnóm aki felteszi a könyvtárkulcsot, mert eleve lehetetlenné teszi az ellen folyó egyik leghatásosabb akciót...

Szerintem akinek van türelme hozzá várja ki a tk utolsó körét. Én nem szoktam, mert úgyis elfelejteném menet közben, de ez csak a tolis egyik kihasználható lehetősége. Ráadásul sokkal kevésbé zavaró mint a 6/több körről való lopás.

Fefe013 01-17-2008 19:15

Én sem tartom gerinctelennek: lop, mert azért van, utsó körben lop, hát e van...
Én gyakran alkalmazom, bár nem félelffel, mivel mf vagyok és a szöviknek van jobban pénzük és elég kellemetlen ha észreveszik és még nem is tetszik nekik a dolog:D, na meg vmiből ugye meg kell élni.....;)

Purode 01-17-2008 20:08

Huh, köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)

Jó kis vita lett a dologból.

Egyébként, ha valakinek van 10-15k lovasa, nekem pedig 3-5k (bár ennél sztem jóval nagyobb lesz később a különbség íjászom) akkor az nem olyan, mintha megvernél egy szemüveges, fogszabályzós srácot?
ui.: elnézést a szemüveges fogszabályzós srácoktól, én is voltam ilyen :D (bár simán sexy voltam :D), ezért jogszerűen használom remélem :D

Egyébként pedig egy hadis azzal védi magát, hogy van serege, én pedig ezzel/ ilyenekkel! Ez, mint már sokan említették stratégia. :)

A megtévesztés az megy, ha olyan ellen megyek akihez nem biztos, hogy egy tisztánlátással együtt is beférek :D

Egyébként elég ritka, az, hogy valaki meg tud gömbbözni, igazából még csak két ütést kaptam eddig mióta ilyen az országom, az itt fent lévő egyik éplistát alakítottam át kicsit (5 óránként etetés az nem menne, meg kicsit alkalmazkodtam a csoporthoz :D)

Nem nagyon szoktak beütni, mert a 15-17% templommal általában csak kifejezetten varisok tudnak meggömbözni => a két ütés az azért volt, mert bepróbálkoztam két szövinél és nekik volt varisuk... 2 körrel utána már jött is felém a sereg :D és a varis be is ártózott... (emberrablás ment, de én jártam rosszabbul, legalábbis a másodiknál :D)

Szövik ellen akkor nem nagyon van mit tenni ugye, mármint a TK-s dolgon kívül? (komolyabb szövikre gondolok..., az, hogy a másikra nyitok térkaput (hulla kívétel) az a komolyabbaknál szerintem nem jön be => a 2. mészáromat így katpam :) fájt, mert lentről jött... :D

Visszaállok a MF-ekre és azokra a szövikre, akik nem tudnak meggömbözni, mert szerencsére ilyen is van sok :D

(szövitag és éplista felderítés menni szokott, főleg, ha valakit nem tudok meggömbözni, arról egy éplistával elég sok mindent meg lehet tudni :D :D :D)

Egyébként pedig nekem bejön ez a tolvaj lét..., meg a feles ország, bár ez az első országom :)

Xeper 01-17-2008 21:00

Nekem is feles volt az első orim, meg is tetszett egyből a játék :D
Sok sikert hozzá!

Purode 01-17-2008 21:19

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 152260)
Nekem is feles volt az első orim, meg is tetszett egyből a játék :D
Sok sikert hozzá!

Köszönöm! :)

Remélem feljebb már nagyobbak lesznek a zsákmányok, vagy több olyat találok akit érdemes kirabolni!

Synkel 01-18-2008 22:17

Quote:

Originally Posted by Purode (Post 152270)
Köszönöm! :)

Remélem feljebb már nagyobbak lesznek a zsákmányok, vagy több olyat találok akit érdemes kirabolni!

Ebben csalatkozni fogsz. Igazán jókat lopni 5-ben lehet, onnan felfele egyre macerásabb. Persze vannak jó fogások, de akinek fenn vagyona van az meg is tudja védeni, vagy legalábbis bosszút áll érte...

Smooth Scroller 01-18-2008 22:37

sztem az ucso kor ucso perceben lopas jo taktika, semmifele gerinctelenseg nincs benne. turelemjatek, ugyes huzas es kesz. raadasul ott kell ulni a 10 oraban a gepnel, tehat elore ki kell szamitani a dolgot es ra kell keszulni, nem elfelejteni, nem elnyomni masra a keszit.

amugy szinte sosincs tolis orim, de ha lenne akkor nyilvan igy tennék es nem dongetnem az ajtot, hogy haho emberek en voltam, ide ussetek.

sztem a jo tolis dolga az ugyes lopkodas es lehetoleg a balhe elkerulese.

vinnyo 01-20-2008 19:44

Üdv mindenkinek.Előljáróban elmondanám,hogy az összes hozzászólást elolvastam,és kicsit furcsának találom,hogy a sok tapasztalt játékos szinte mind lehúzza félelfeket,ugyanakkor szinte senki sem az. Hangsúlyoznám,hogy szinte. Érdekes,hogy ha félelfekről van szó,nem győzitek elmarasztalni minden más fajjal szemben (kivéve az élőhalottakat,mert úgy nézem az a ranglétra legalsó foka),és bizonygatni a hadivaris óriás,esetleg hadis ork felsőbbrendűségét. Évvégi kezdő játékosként,már hamarabb kellet volna fórumokat látogatnom,sakko valószínűleg nem gyepáltak volna el ennyire. Most valószínűleg ez a fórum hiányzott legkevésbé a megtépázott önbizalmamnak. Félreértés ne essék,senkit nem akarok elmarasztalni,de tényleg ennyire rosszul választottam?!

Kós00792 01-20-2008 19:55

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153024)
Üdv mindenkinek.Előljáróban elmondanám,hogy az összes hozzászólást elolvastam,és kicsit furcsának találom,hogy a sok tapasztalt játékos szinte mind lehúzza félelfeket,ugyanakkor szinte senki sem az. Hangsúlyoznám,hogy szinte. Érdekes,hogy ha félelfekről van szó,nem győzitek elmarasztalni minden más fajjal szemben (kivéve az élőhalottakat,mert úgy nézem az a ranglétra legalsó foka),és bizonygatni a hadivaris óriás,esetleg hadis ork felsőbbrendűségét. Évvégi kezdő játékosként,már hamarabb kellet volna fórumokat látogatnom,sakko valószínűleg nem gyepáltak volna el ennyire. Most valószínűleg ez a fórum hiányzott legkevésbé a megtépázott önbizalmamnak. Félreértés ne essék,senkit nem akarok elmarasztalni,de tényleg ennyire rosszul választottam?!

Sztem nem választottál rosszul a fél-elf jó pénzszerzésre tolisnak az 5. szinten. Feljebb sztem nem naon.
Ez az én szerény véleményem:o

Smooth Scroller 01-20-2008 19:58

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153024)
...de tényleg ennyire rosszul választottam?!

nem, csak valoszinuleg nem tudod, hogyan kell vele jatszani. a nagyon kezdoknek altalaban teljesen mind1, hogy milyen fajjal vannak. ez a leertekeles nem ellened iranyul, hanem altalanos tapasztalat. :)

Pali papa 01-21-2008 00:01

A feles nagyon jó és nem csak az 5. szinten. Az más hogy feljebb már nem tud annyit lopni, de ha a hadisai bevédik akkor ott is hasznos (persze nem az A-ban)

baron 01-21-2008 13:38

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 153087)
A feles nagyon jó és nem csak az 5. szinten. Az más hogy feljebb már nem tud annyit lopni, de ha a hadisai bevédik akkor ott is hasznos (persze nem az A-ban)

teljesen egyetértek...;) sztem a feles csak akkor jó mikor van egy csomó varija ;) s akkor csak a vérbeli varisok ártózzák be... általában a vari-toli arányom 2:1, ez idáig bevállt.:D:D

Trade Master 01-21-2008 19:40

Quote:

Originally Posted by baron (Post 153251)
teljesen egyetértek...;) sztem a feles csak akkor jó mikor van egy csomó varija ;) s akkor csak a vérbeli varisok ártózzák be... általában a vari-toli arányom 2:1, ez idáig bevállt.:D:D

Ezzel nagyon egyetértek. Már 5-ben is. 200 hekire csinálsz 3,5k tolit, meg vagy 7k varit, és kb 1,5k elit is elfér még oda kemény éheztetés mellett. Ezután már nincs is más dolgod, mint szétártózni és kilopni az összes többi fél-elfet, akik vagy 4-5k tolival nyomják (na meg persze mindenki mást is akit érdemes :D). Ha ezt így csinálod, és viszonylag gyorsan végigmész a csoporton, akkor napi 2 ori kilopása mellett megúszhatod minimális károkkal, és mire felérsz tele vagy pénzzel.

vinnyo 01-22-2008 10:31

Köszi azt ötleteket.Most már én is megtapasztaltam a saját bőrömön,hogy nem úgy műkszik ahogy elképzeltem:toli-vari 2-1 arány.Pont ezt a stratégiát szívtam le.Jött valaki egy csomó varival,leöldöste a tolijaimat,én meg csak néztem,hogy a szépen összekuporgatott mindenem szép lassan(vagy inkább piszkosul gyorsan ) elszáll. Most kezdhetem szinte előlről,jó sok hektáron,prédaként. Mi a véleményetek a gnóm túlélőről,persze csak szintlépés után?

Kubbi 01-22-2008 13:45

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153382)
Köszi azt ötleteket.Most már én is megtapasztaltam a saját bőrömön,hogy nem úgy műkszik ahogy elképzeltem:toli-vari 2-1 arány.Pont ezt a stratégiát szívtam le.Jött valaki egy csomó varival,leöldöste a tolijaimat,én meg csak néztem,hogy a szépen összekuporgatott mindenem szép lassan(vagy inkább piszkosul gyorsan ) elszáll. Most kezdhetem szinte előlről,jó sok hektáron,prédaként. Mi a véleményetek a gnóm túlélőről,persze csak szintlépés után?

Én a tudóst ajánlom.

komisz86 01-22-2008 13:46

Hello én is félelfel játszom. Kb egy hónapja kezdem szóval elég kezdő vagyok. Végigolvastam a fórumot és hát, hogy is mondjam elég külömböző nézetek láttak napvilágot a hatékony használatával kapcsolatban. Nem is mindegyiket értem. Le tudná valaki írni pl. hogy hogy is működik a tanyamentes taktika a gyakorlatban. Nem jobban megéri tanyát tartani fennt mint raktárat? Egyáltalán milyen hatásai vannak ha égezik a népem? Ja és még valami tudom hogy apróság de engem baromira bosszant: a felelf egyik "előnye" felfedezéskor 20%-kal több bányát talál. Marha jó építhetem fel aztán meg bonthatom is el őket:D. Ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni? vagy legalább tennék át a hátrányok közé? előre is köszi a segítséget

baron 01-22-2008 15:36

Quote:

ez csoportfüggő dolog.....
csatlakozom az előttem szólóhoz, legyen tudós.

baron 01-22-2008 15:45

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 153399)
Hello én is félelfel játszom. Kb egy hónapja kezdem szóval elég kezdő vagyok. Végigolvastam a fórumot és hát, hogy is mondjam elég külömböző nézetek láttak napvilágot a hatékony használatával kapcsolatban. Nem is mindegyiket értem. Le tudná valaki írni pl. hogy hogy is működik a tanyamentes taktika a gyakorlatban. Nem jobban megéri tanyát tartani fennt mint raktárat? Egyáltalán milyen hatásai vannak ha égezik a népem? Ja és még valami tudom hogy apróság de engem baromira bosszant: a felelf egyik "előnye" felfedezéskor 20%-kal több bányát talál. Marha jó építhetem fel aztán meg bonthatom is el őket:D. Ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni? vagy legalább tennék át a hátrányok közé? előre is köszi a segítséget

a tanyafree arra alapszik h csinálsz 20-25 raktárat s azokat megtöltöd kajával, megnézed tanácsadókban h hány körre elegendő az a kajamennyiség, s akkor te az az idő eltelte után "meg kell etesd" az oridat... ha nincs amit egyenek az egységeid akkor el fognak hagyni. de én még nem ajánlom neked ezt a taktikát, nagy odafigyelés kell oda...

ha vmit rosszul írtam akkor léci javítsatok ki...:D

Pali papa 01-22-2008 15:51

Quote:

Attól függ mire akarod használni, de a túlélő minek?
Mellesleg van gnón topic ott olvass utána.

Smooth Scroller 01-22-2008 17:52

Quote:

Originally Posted by baron (Post 153414)
a tanyafree arra alapszik h csinálsz 20-25 raktárat s azokat megtöltöd kajával, megnézed tanácsadókban h hány körre elegendő az a kajamennyiség, s akkor te az az idő eltelte után "meg kell etesd" az oridat... ha nincs amit egyenek az egységeid akkor el fognak hagyni. de én még nem ajánlom neked ezt a taktikát, nagy odafigyelés kell oda...

ha vmit rosszul írtam akkor léci javítsatok ki...:D

nem kell megnezni, kiserletezni, siman ki lehet szamolni. es akkor atepitkezni sem kell, hanem elmeletben is at lehet gondolni megeri-e igy kiepiteni az orit.

most itt nem bonyolodok szamitasokba, de nagyon 1szeru a dolog: minden 5 fô eszik 1 adag kajat. tehat csak ossze kell adni a varik, tolik, seregek, lakosok szamat es el kell osztani 5-tel, maris megvan mennyi kaja kell koronkent. 1 rakiba meg 1000 fer hekinkent. ;)

Smooth Scroller 01-22-2008 17:56

Quote:

de ez nem azt jelenti, h a felelfet le kell cserelni, mert nem jo, hanem azt, hogy rosszul epitetted fel. altalaban annyi varit szokas felhuzni amennyi toli is van, vagy a masik modszer, hogy kb masfelszer tobb vari van mint toli. aztan maris nehezebb lekillelni a tolikat. en meg abban sem vagyok biztos, hogy a te esetedben varis olte a tolijaidat... :rolleyes:

mennyelhej 01-22-2008 18:50

Hali! En is nagyon jo fajnak tudom a felest, ha tudod mire hasznald es hogy epitsd ki. En pl 5-on egy 8 koros +3 kor ehezeses felessel jatszottam, nagyon szep kis vagyonra tettem szert. Most 4 topjaba kicsit jobban bevedtem es jelenleg 12 koros, mert nincs annyi idom jatszani, es mar nem is tanyafree, mert rohadt sokat zabaltak, es nem erte meg az ellatas. Itt mar nem minden nap kerul egy jo celpont ugyh inkabb huztam tanyakat is, mert maskepp vesztesegesen mukodott az ori. Szerintem az, hogy hogy epited fel az orit csoport meg kornyezetfuggo. Nekem most pl majd kozel ugyanannyi tolim van mint varim(kb 1000 a kulombseg). Viszont a varisunk penge. Tehat szovitol is fugg, hogy hogy vannak az aranyok. Mf-kent tuti sokkal tobb varim lenne.

UI: a helyesirasi hibakert elore bocs mielott lebognetek:)

komisz86 01-22-2008 20:07

Köszi szépen a segítséget. Ma délután én is matekoztam egy kicsit. Pedig sosem volt az erősségem:D. És én is erre következtetésre jutottam. Egy tanya 30% agrártudománytekercsel 67 búzát termel körönként. 10000 ember pedig 2000ret fogyasz. Ergó 10000 ember élelmezésére 30 tanya kell. Ami a 200hektár 15%-a. Ha viszont nincs tanyám és pl csak 10-12 óránként tudok ránézni az országomra 20-25 raktár kell hogy ne éhezzen a népem (már ha nem fosztanak vagy rabolnak ki) ami a 200hektár 10%-a. Ezért a plussz 5-10 hektárért sztem nem éri meg az egész. Ugyhogy lehet hogy ostobaságot csináltam de én inkább a raktárakat bontottam le:).

Xeper 01-22-2008 21:11

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 153477)
Köszi szépen a segítséget. Ma délután én is matekoztam egy kicsit. Pedig sosem volt az erősségem:D. És én is erre következtetésre jutottam. Egy tanya 30% agrártudománytekercsel 67 búzát termel körönként. 10000 ember pedig 2000ret fogyasz. Ergó 10000 ember élelmezésére 30 tanya kell. Ami a 200hektár 15%-a. Ha viszont nincs tanyám és pl csak 10-12 óránként tudok ránézni az országomra 20-25 raktár kell hogy ne éhezzen a népem (már ha nem fosztanak vagy rabolnak ki) ami a 200hektár 10%-a. Ezért a plussz 5-10 hektárért sztem nem éri meg az egész. Ugyhogy lehet hogy ostobaságot csináltam de én inkább a raktárakat bontottam le:).

50*1,3=65
Ha meg nem úgy nézed, hogy 5-10 heki, hanem 5%, akkor rögtön más a hatás :)

Kubbi 01-22-2008 21:26

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 153493)
50*1,3=65
Ha meg nem úgy nézed, hogy 5-10 heki, hanem 5%, akkor rögtön más a hatás :)

50*1,3*0,9=58,5 :) (Félelf)

All times are GMT +1. The time now is 09:21.