Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Auschwitz-Birkenau elfogadható országnév-e... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1604)

depth. 05-09-2007 22:37

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94935)
Már ne haragudj, de ezzela logikával SEMMILYEN országnév nem lehetne, mondj egy olyan országot, amelyik az elmúlt évszázadban nem vívott háborút, és nem ártott senkinek.

Hát épp ezaz ,hogy ezzel a logikával elég sok országot kilehetne rakni ,mégis csak egy került erre a sorra.

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94935)
Ja és nem látom, hogy akár egyetlen sima Németországot kivágtak volna...

Én meg nemhiszem ,hogy akárhol irtam volna Oroszországot...

Kutyuleee 05-09-2007 22:41

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94940)
Hát épp ezaz ,hogy ezzel a logikával elég sok országot kilehetne rakni ,mégis csak egy került erre a sorra.

Én meg nemhiszem ,hogy akárhol irtam volna Oroszországot...

Ezt a témát én hoztam létre mert a sok felvetödött név közül Ez a név volt ami megosztotta a népet! egy másik topicban, ami az eredeti nagyon sok szovjetuniós név lett torolve...
én Svájc-ot elfogadom ellenpéldának:p
...az meg hogy a szélsőségek válvetve küzdenek a magyarságért azzal nekem semmi bajom nem lenne, ha nem mondanák azt,hogy nem vagyok magyar csak azért mert nem ordibálok ott velük...
és végezetül erre a témára keresd meg inkább a politika topicot.

depth. 05-09-2007 22:42

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 94936)
Ne csak a politikát nézzétek..irok egy példát sztem hogy Sátán ..ien névvel ori nem hiszem hogy sokáig huzná itt..DE ha azt irom hogy Fényhozó akkor akár évekig is ellehetek holott a kettö ugyanazt takarja..Vagy ha azt irom hogy Bukott angyal..ez is azt jelenti....szoval ugy gondolom hogy nem a nevekkel van alegnagyobb baj hanem azokkal akik a nevekhez különbözö ideologiát ne adj isten szélsöséget gyártanak..Ez lehet akár vallási vagy politikai szélsöség....
Vagy egy másik konkrét példa ez pedig a horogkereszt azt ha jol tudom a tükörképe az egy egyiptomi jelkép volt..De ha most lerajzolnáld a Tükörképet az eredeti jelkápet és azt mutogatnád ne adj isten hordanád még a rendörök is bevisznek önkényuralmi jelkép viselése miatt holott nem az ...csak Hitler felhasználta a tükörképét...Szoval az egésszel csak azt akartam irni hogy a fejekben kellene rendet rakni ...Ott romlott el minden..:(

Teljesen igazad van! Itt a Sátán nevü orit kitiltják ,mondjuk Izraelben meg a Jézus kapna pirosat :)

laci 05-09-2007 22:42

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94937)
nemcsak annyiban merül ki a szélsőjobboldal ,hogy faji megkülönböztetés.
most mondhatnám a kereszténységet , a revíziot , a tiszta hazaszeretetet amit más oldalon nemhiszem ,hogy ennyire megtalálható.

Én még nem láttam olyan szésőjobbost, amelyiknél ne lett volna jelen a faji, vagy bármilyen más megkülönböztetés.
És miből gondolod, hogy a másik oldalnál nem található meg pl. a hazaszeretet?

depth. 05-09-2007 22:44

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94941)
Ezt a témát én hoztam létre mert a sok felvetödött név közül Ez a név volt ami megosztotta a népet! egy másik topicban, ami az eredeti nagyon sok szovjetuniós név lett torolve...
én Svájc-ot elfogadom ellenpéldának:p
...az meg hogy a szélsőségek válvetve küzdenek a magyarságért azzal nekem semmi bajom nem lenne, ha nem mondanák azt,hogy nem vagyok magyar csak azért mert nem ordibálok ott velük...
és végezetül erre a témára keresd meg inkább a politika topicot.

De még mindig nem elég lett törölve akkor :) Én nem kívánok itt politizálni ,csak az aktuálpolitikáva lehet magyarázni ezeket azért füztem bele.

Blacky 05-09-2007 22:47

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94943)
Én még nem láttam olyan szésőjobbost, amelyiknél ne lett volna jelen a faji, vagy bármilyen más megkülönböztetés.

A vallási fanatikusok szerinted hazaszeretö emberek ?????
Szélsöjobbosok vagy szélsöbalosok ???:confused: :confused:

depth. 05-09-2007 22:48

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94943)

OFF:

jah ,hogy te ezt kívülröl megtudod állapítani oké bocsi :))

onnan tudom ,hogy minden ballib sajtoban , nyilatkozatban mindenhol csak magyarellenes írásokat vélek felfedezni , igen erősen megy a sárba tiprás.

ON:

ezt viszont már tényleg nem ide tartozik.

laci 05-09-2007 22:49

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 94945)
A vallási fanatikusok szerinted hazaszeretö emberek ?????
Szélsöjobbosok vagy szélsöbalosok ???:confused: :confused:

Fentebb leírtam, hogy szerintem SEMMIFÉLE szélsőség nem egészséges.

Kutyuleee 05-09-2007 22:50

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 94936)
Ne csak a politikát nézzétek..irok egy példát sztem hogy Sátán ..ien névvel ori nem hiszem hogy sokáig huzná itt..DE ha azt irom hogy Fényhozó akkor akár évekig is ellehetek holott a kettö ugyanazt takarja..Vagy ha azt irom hogy Bukott angyal..ez is azt jelenti....szoval ugy gondolom hogy nem a nevekkel van alegnagyobb baj hanem azokkal akik a nevekhez különbözö ideologiát ne adj isten szélsöséget gyártanak..Ez lehet akár vallási vagy politikai szélsöség....
Vagy egy másik konkrét példa ez pedig a horogkereszt azt ha jol tudom a tükörképe az egy egyiptomi jelkép volt..De ha most lerajzolnáld a Tükörképet az eredeti jelkápet és azt mutogatnád ne adj isten hordanád még a rendörök is bevisznek önkényuralmi jelkép viselése miatt holott nem az ...csak Hitler felhasználta a tükörképét...Szoval az egésszel csak azt akartam irni hogy a fejekben kellene rendet rakni ...Ott romlott el minden..:(

2 dolog, igazad van sok dologban, annyit módositanék hogy indiai jelkép, és ha jól tudom a békének az egyik szimbolúma ott (ez utobbira lehet rosszul emléxem). sztem ha nem is a rendörök vinnének be, de a legtöbb tudatlan ember csúnyán nézne rád... az hogy a fejekben kéne rendetrakni hát egyfelöl jogos, de másfelöl, szörnyüségeket mindig csatoljuk vmihez. és lehet hogyha másnéven hivod senkinek se fog eszébe jutni... nem hiszem hogy sok embernek jut eszébe a zsidóság ha annyit mondok hogy égőáldozat... viszont ha másszóval mondom: hogy holokauszt egyből mindenki arra gondol, pedig egy jóval régebbi kifejezés az is...

Blacky 05-09-2007 22:51

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94947)

akkor egy a véleményünk :) :)
ezt mondjuk annyival egésziteném ki hogy a játékon belül ez hatványozottabban igaznak kellene lenni..Természetesen az orinevekre vonatkozoan..

Kutyuleee 05-09-2007 22:51

(míg a III.birodalom, nazi németország stb... SS szervezetek mind Hitlerhez kötödnek, addig a szovjetunió nem csak Sztálinhoz köthető!!! és nekem pl Lenin jut eszembe inkább róla...)

laci 05-09-2007 22:52

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94946)
OFF:

jah ,hogy te ezt kívülröl megtudod állapítani oké bocsi :))

onnan tudom ,hogy minden ballib sajtoban , nyilatkozatban mindenhol csak magyarellenes írásokat vélek felfedezni , igen erősen megy a sárba tiprás.

ON:

ezt viszont már tényleg nem ide tartozik.

Kérdés, hogy mi számít neked magyarellenesnek...

És nem, nem tudom kívülről megállapítani, de mutass nekem egy szésőjobbost, aki egyformán tolerál cigányt, zsidót, románt, ukránt, kínait (és sorolhatnám tovább), valamint (mondjuk) homoszexuálist.

Na jó, hagyom a témát, semmi értelme, mindenki úgy gondolkodik, ahogy akar, amíg másnak nem árt vele ;)

Kutyuleee 05-09-2007 22:52

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 94949)
akkor egy a véleményünk :) :)
ezt mondjuk annyival egésziteném ki hogy a játékon belül ez hatványozottabban igaznak kellene lenni..Természetesen az orinevekre vonatkozoan..

100%osan egyetértek:D
és Atival is, ami már elgondolkoztat hogy elfogadható-e azt be se ird!

depth. 05-09-2007 22:52

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94947)

OFF:

pedig néha csak a radikális gondolkodásmód jutathat ki minket a szakadékból (pl most ) ;)

ON:

depth. 05-09-2007 22:56

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94950)
(míg a III.birodalom, nazi németország stb... SS szervezetek mind Hitlerhez kötödnek, addig a szovjetunió nem csak Sztálinhoz köthető!!! és nekem pl Lenin jut eszembe inkább róla...)

akkor nekem meg a III. birodalomrol az ősi india jelkép jut eszembe...
lenin... hát mert ez aztán tényleg sokkal jobb , ez kb olyan ,hogy nekem ss ről nem hitler jut eszembe hanem himler :)))

laci 05-09-2007 22:58

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94953)
OFF:

pedig néha csak a radikális gondolkodásmód jutathat ki minket a szakadékból (pl most ) ;)

ON:

Hűha... nem is akarom tudni, milyen radikalizmusra gondolsz...

depth. 05-09-2007 22:59

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94951)
Kérdés, hogy mi számít neked magyarellenesnek...

És nem, nem tudom kívülről megállapítani, de mutass nekem egy szésőjobbost, aki egyformán tolerál cigányt, zsidót, románt, ukránt, kínait (és sorolhatnám tovább), valamint (mondjuk) homoszexuálist.

Na jó, hagyom a témát, semmi értelme, mindenki úgy gondolkodik, ahogy akar, amíg másnak nem árt vele ;)

várjál ez nem ééééééér :)) tul sokat soroltál fel ,hogy találok így neked ilyen szélsőjobboldalit ? :) ha párat kihagytál volna akkor itt lennék én ,de igy ,hogy a homoszexuálist is beleirtad ,így tényleg nehéz találni :)))

Blacky 05-09-2007 22:59

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94948)
2 dolog, igazad van sok dologban, annyit módositanék hogy indiai jelkép, és ha jól tudom a békének az egyik szimbolúma ott (ez utobbira lehet rosszul emléxem). sztem ha nem is a rendörök vinnének be, de a legtöbb tudatlan ember csúnyán nézne rád... az hogy a fejekben kéne rendetrakni hát egyfelöl jogos, de másfelöl, szörnyüségeket mindig csatoljuk vmihez. és lehet hogyha másnéven hivod senkinek se fog eszébe jutni... nem hiszem hogy sok embernek jut eszébe a zsidóság ha annyit mondok hogy égőáldozat... viszont ha másszóval mondom: hogy holokauszt egyből mindenki arra gondol, pedig egy jóval régebbi kifejezés az is...

sorry a jelképp eredetében nem voltam teljesen biztos igy elnézést a tévedésért...

Viszont sztem a holocaust egy a sok rossz dolog közül és ha állandoan csak ezt az egy valamit sulykolják az emberekbe hogy ez mien rossz volt akkor elsikkadnak az olyan dolgok mint pl Trianon vagy a Don kanyar mohácsi vész..1945 - 1989 közötti " dicsö " idöszak...
De még ide sorolhatnám az Iszlám szent háborut is..az ömgyilkos merénylökkel..Ez mind mind szörnyü és nem normális dolog sztem..

depth. 05-09-2007 23:05

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 94957)
sorry a jelképp eredetében nem voltam teljesen biztos igy elnézést a tévedésért...

Viszont sztem a holocaust egy a sok rossz dolog közül és ha állandoan csak ezt az egy valamit sulykolják az emberekbe hogy ez mien rossz volt akkor elsikkadnak az olyan dolgok mint pl Trianon vagy a Don kanyar mohácsi vész..1945 - 1989 közötti " dicsö " idöszak...
De még ide sorolhatnám az Iszlám szent háborut is..az ömgyilkos merénylökkel..Ez mind mind szörnyü és nem normális dolog sztem..

Végre egy normális ember... ha megnézzük tényleg a médiában csak a holocaust ot verik az emberekbe ,nem ám azt ahol magyarok hullotak el, a gulag táborokban vagy ahogy az "elvtárs :D" irta a 45-89 közötti vörös terror idején. És hogy végképp egyetértsek Trianon , még a Horthy korszakban élt a revizio az emberekben és büszkék voltak rá ,most meg szegény holoáldozatok jajj istenem de a revizioért semmit se tesznek elfeledték és lassan szégyen... most is koszovo ürügyén lett volna jogunk a vajdaságért is "harcolni" de semmi se tett a politikai "elit".

Kutyuleee 05-09-2007 23:06

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94954)
lenin... hát mert ez aztán tényleg sokkal jobb , ez kb olyan ,hogy nekem ss ről nem hitler jut eszembe hanem himler :)))

öhh de határozottan sokkal jobb volt... nem küldött több 100ezer embert munkatáborba/halálba, amikor rájött sztálin hatalomvágyára megakarta akadályozni hogy ő kövesse (sikertelenül mint kiderült:() emellett több politologiai könyvet irt amit nagyon sok politikus mai napig követ jobb oldaliak is!!!
öhh azt mond meg nekem hogy hogy lehet hogy az ország fele magyarellenes??? mi a magyarellenes számodra? mert a magyarok fele szted magyarellenes...

Kutyuleee 05-09-2007 23:07

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94959)
Végre egy normális ember... ha megnézzük tényleg a médiában csak a holocaust ot verik az emberekbe ,nem ám azt ahol magyarok hullotak el, a gulag táborokban vagy ahogy az "elvtárs :D" irta a 45-89 közötti vörös terror idején. És hogy végképp egyetértsek Trianon , még a Horthy korszakban élt a revizio az emberekben és büszkék voltak rá ,most meg szegény holoáldozatok jajj istenem de a revizioért semmit se tesznek elfeledték és lassan szégyen... most is koszovo ürügyén lett volna jogunk a vajdaságért is "harcolni" de semmi se tett a politikai "elit".

azokért is harcolni, akik nem akarnak ehez az országhoz tartozni??? mert a nagytöbbségük nem akar. és hulljon mégtöbb vér??? köszönöm szépen én nem kérek belöle... nekem nem kell a vérrontás

depth. 05-09-2007 23:11

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94960)
öhh de határozottan sokkal jobb volt... nem küldött több 100ezer embert munkatáborba/halálba, amikor rájött sztálin hatalomvágyára megakarta akadályozni hogy ő kövesse (sikertelenül mint kiderült:() emellett több politologiai könyvet irt amit nagyon sok politikus mai napig követ jobb oldaliak is!!!
öhh azt mond meg nekem hogy hogy lehet hogy az ország fele magyarellenes??? mi a magyarellenes számodra? mert a magyarok fele szted magyarellenes...

ezaz egy pozítivum ,hogy nem akarta ,hogy sztálin kerüljön hatalomra ,de a munkások parasztsághelyzete akkor se volt jobb...

hol mondtam én ,hogy a fele?? én a csendes kisebbségre gondoltam a balib sajtóra ,olvass 168 órát néhány számon kivül ott csak magyarellenes cikkek találhatóak + forumbeirások.

depth. 05-09-2007 23:14

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94961)
azokért is harcolni, akik nem akarnak ehez az országhoz tartozni??? mert a nagytöbbségük nem akar. és hulljon mégtöbb vér??? köszönöm szépen én nem kérek belöle... nekem nem kell a vérrontás

azért tettem a harcot idézőjelbe ,mert itt nem tetleges harcrol beszéltem. ez a nagytöbbség nem akar , ezt nemtom honnan vetted ,de nagyon nemérdekelnek a szerbek itt a magyarokrol van szó. a harc nál arra probáltam célozni ,hogy most az eu lobizik a koszovoi albán kissebség mellet ,hogy Szerbiábol kiszedjék azt a területet és független állam legyen. És egy EU s politikus nyilatkozta ,hogy nem érti a magyar politikusokat ,hogy miért nem lobbiznak ők is a vajdaság mellet ,mivel ilyen alapon megvan a joguk hozzá.

laci 05-09-2007 23:15

Bakker... "szegény holoáldozatok jajj istenem"... depth, ha a te anyád/apád/testvéred/bárkid is ott pusztult volna el, akkor is ilyen maróan cinikus lennél?

depth. 05-09-2007 23:19

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94966)
Bakker... "szegény holoáldozatok jajj istenem"... depth, ha a te anyád/apád/testvéred/bárkid is ott pusztult volna el, akkor is ilyen maróan cinikus lennél?

nem, akkor öngyilkos :)) viccet félretéve persze megkell emlékezni meg satöbbi de engem csak az zavar ,hogy más nemis kap teret . nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani de ma csak a zsidóság sajnálása megy mindenhol holott több magyar halt meg ugyanilyen munkatáborokban + 45-89 idején de mégis ez folyik csapből. mint ahogy blacky irta van sok ennél szörnyűb is mégis ez megy mindenhol.

Kutyuleee 05-09-2007 23:23

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94967)
nem, akkor öngyilkos :)) viccet félretéve persze megkell emlékezni meg satöbbi de engem csak az zavar ,hogy más nemis kap teret . nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani de ma csak a zsidóság sajnálása megy mindenhol holott több magyar halt meg ugyanilyen munkatáborokban + 45-89 idején de mégis ez folyik csapből. mint ahogy blacky irta van sok ennél szörnyűb is mégis ez megy mindenhol.

viszont ezzel teljesen egyetértek, rendben emlékezzünk meg róla, de ne egyévben 4x milliós adományokkal...

laci 05-09-2007 23:24

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94967)

Lehet hogy van hasonlóan szörnyű, de mi lehetett szörnyűbb? Egyáltalán mi határozza meg a szörnyű-szörnyűbb-legszörnyűbb közti különbséget? Hányan haltak meg, vagy mekkora terület égett le, vagy micsoda?

depth. 05-09-2007 23:31

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94969)
Lehet hogy van hasonlóan szörnyű, de mi lehetett szörnyűbb? Egyáltalán mi határozza meg a szörnyű-szörnyűbb-legszörnyűbb közti különbséget? Hányan haltak meg, vagy mekkora terület égett le, vagy micsoda?

akkor tegyül fel ,hogy egyenlöen szörnyű mind (bár én picit elfogutl vagyok)

akkor egyszerűen irom le :)

vörös terror megemlékezés X
"gulagos" halottakért megemlékezés X/3
trianoni megemlékezés X/2
holocaust megemlékezés 15X

X a megemlékezésekre ráforditott pénzalap például.
És ahoz képest ,hogy mind egyenlöen szörnyű mégis az egyik sokkal több támogatást illetve visszhangot kap.

összegezve engem ez zavar és ez összefüggésbe hozható a topic címével ,hogy miért tartják azt sértőnek.

laci 05-09-2007 23:35

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94970)
akkor egyszerűen irom le :)

vörös terror megemlékezés X
"gulagos" halottakért megemlékezés X/3
trianoni megemlékezés X/2
holocaust megemlékezés 15X

X a megemlékezésekre ráforditott pénzalap például.

És ez most mire volt válasz? Én azt kérdeztem, hogy mi szerinte rangsoroljuk a történelem borzalmait?
És ilyen komoly kimutatásokat honnan szereztél? :eek:

De mondok valamit: Trianonban egy vesztes birodalmat szedtek szét a győztesek . A szovjet munkatáborokba a (vesztes) ellenség polgárait vitték.
De a nácik által megöltek a saját állampolgáraik voltak, akik nem voltak ellenségek, csak vaalami homályos elméletbe nem fértek bele.

depth. 05-09-2007 23:42

Quote:

Originally Posted by laci (Post 94971)
És ez most mire volt válasz? Én azt kérdeztem, hogy mi szerinte rangsoroljuk a történelem borzalmait?
És ilyen komoly kimutatásokat honnan szereztél? :eek:

De mondok valamit: Trianonban egy vesztes birodalmat szedtek szét a győztesek . A szovjet munkatáborokba a (vesztes) ellenség polgárait vitték.
De a nácik által megöltek a saját állampolgáraik voltak, akik nem voltak ellenségek, csak vaalami homályos elméletbe nem fértek bele.

most mondjam azt ,hogy de azok is ellenségek voltak , a náci birodalom ellenségei és ha jól tudom német állampolgárok se voltak ,hanem egyszerüen zsidók voltak(mivel az állampolgárságot elvették tőlük ,de ebbe ne menjünk bele) , felesleges ,mert mind2en a saját monologunkat mondjukmondjuk és egyikünkse figyel normálisan a másikra :))

depth. 05-09-2007 23:45

Csak ,hogy világos legyen nem támogatom a szélsőjobboldali ateista nácikat ,csak egyszerűen ugyanilyen borzalmak történtek a másik oldalon is amiről kevesebb szó esik.

laci 05-09-2007 23:47

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94975)
most mondjam azt ,hogy de azok is ellenségek voltak , a náci birodalom ellenségei és ha jól tudom német állampolgárok se voltak ,hanem egyszerüen zsidók voltak(mivel az állampolgárságot elvették tőlük ,de ebbe ne menjünk bele) , felesleges ,mert mind2en a saját monologunkat mondjukmondjuk és egyikünkse figyel normálisan a másikra :))

:eek: :eek:
A náci birodalom ellenségei?! Mit tettek ők a náci birodalom ellen azon kívül, hogy zsidók voltak? Ne mondd nekem, hogy sok millió gyermek mind beépített ügynök volt, akik a világot akarták meghódítani, és akiket a jóságos náci bácsik a jó népek védelméért öltek meg...
És ez is milyen logika: nem voltak német állampolgárok, mert elvették tőlük az állampolgárságukat...

Amúgy tényleg hagyjuk, ez egy régóta halott topic, kár ezen rágódni, és tényleg nem fogunk sohasem egyetérteni.

Synkel 05-10-2007 22:32

Újabban Lacival én nem nagyon vagyok egy táborban, de most az én véleményem is leírta. Nem ismétlem:)

BigPi 05-16-2007 20:25

Elfogadhatonak tartom. Az emberek elsősorban a tömegmészárlásra emlékeznek másod soron a fajgyülöletre.
Vagy tiltcsunk le minden nevet ami emberek millioinak halálához kötödik?

Croissant 05-16-2007 20:32

Már Csipkerózsika is rég felébredt, hogyhogy neked nem szóltak?

Amúgy meg mintha a fajgyűlölet miatt lett volna a tömegmészárlás...

Gyula 05-16-2007 20:41

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 96660)
Már Csipkerózsika is rég felébredt, hogyhogy neked nem szóltak?

Amúgy meg mintha a fajgyűlölet miatt lett volna a tömegmészárlás...

és ez baj?

Andrew 05-16-2007 20:44

jájjjj neeeee, az isten szerelmére, ne kezdjük ezt megint el, ez már oda vissza lerágott csont
és már nincs is ilyen ország...

Croissant 05-16-2007 20:50

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 96661)
és ez baj?

Amíg nem teszik kötelezővé, addig talán nem...

Batu 05-16-2007 21:18

Bocs fiúk, hogy offolok, de ezt a horogkereszt dolgot tisztába tenném:) Szúrja a szemem.

"A szvasztika egy egyenlő szárú kereszt, aminek a szárai derékszögben, vagy az óramutató járása szerint, netán azzal ellentétes irányba hajlanak. Egyike a legősibb jelképeknek, számtalan kultúrkörben használták. Jelentése Indiában, az Indus menti Mohendzso Daro kultúrában (i. e. 2500-1500) jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt. A magyar népművészetben is előfordult. Legtöbbször úgy helyezték el, hogy a vonalak vízszintesen és függőlegesen legyenek, bár néha 45 fokkal elforgatva is használják; a hindu változatban gyakran egy-egy pöttyöt is tesznek a szárak közé."

"Nemzetiszocialista jelkép
A Harmadik Birodalom és a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt zászlajaArányok: 3:5Mérete: 60 x 100Kör kerülete: 45Karok hossza: 6
A Harmadik Birodalom és a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt zászlaja

Arányok: 3:5
Mérete: 60 x 100
Kör kerülete: 45
Karok hossza: 6
Curtiss Export Hawk II (Lengyel Repülés Múzeuma)
Curtiss Export Hawk II (Lengyel Repülés Múzeuma)

A Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei vagy NSDAP) hivatalosan 1920-ban fogadta el jelképének a szvasztikát vagy horogkeresztet (németül Hakenkreuz). Ez szerepelt a párt zászlaján, címerén és a karszalagokon is. Már ezt megelőzően is használták nem hivatalos formában az NSDAP-ban illetve elődjében a Német Munkáspártban (Deutsche Arbeiterpartei vagy DAP).

Adolf Hitler a Mein Kampfban így írt:

Magam hosszú kísérletezés után leszögeztem a végleges alakot: egy vörös alapú zászlót, benne fehér kör alakú mezővel, a közepén fekete horogkereszttel. Hosszas tanulmányozás után megtaláltam a helyes arányt is a zászló, a korong, valamint a horogkereszt alakja, vastagsága és nagysága között. Emellett maradtunk.

(A hivatalosan „fekete-ezüst-vörös” színek az Északnémet Szövetség (1867-1871), majd a Német Császárság (1871-1918) zászlajának színei voltak.)

A nemzetiszocialista ideológusok számára a horogkereszt a német nép árja kulturális hátterét jelenítette meg, számukra ez a nap és a szabadság jele volt. Az árja bevándorlás-elmélet egy sajátos nordikus változata szerint azt tartották, hogy Észak-India korai árja törzsei valójában fehérek voltak. Így indokoltnak találták az védikus hagyományban használt jelképüket, a szvasztikát átvenni és magának „árja faj” jelképeként felhasználni. A szvasztika mint az árja faj jelképe már a 19. században megjelent Emilie Burnouf régész és orientalista műveiben. Több más íróhoz hasonlóan, Guido von List nacionalista költő is árja jelképnek – a vér tisztaságát jelképezőnek – tartotta. Az ő nyomán a német népi (völkisch) mozgalmak egyre inkább a német nemzeti tudat, a német nacionalizmus szimbólumaként kezdték felhasználni."

Fransisco 05-16-2007 21:47

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 94954)

Legalább a saját "hőseid" nevét tudhatnád helyesen leírni... :D

Na most mutatkozik meg, mennyire az okos és művelt emberek ideológiája bármilyen szélsőség, különösen ez.
Hogy is volt? A viceházmesterek forradalma... :D

All times are GMT +1. The time now is 05:56.