Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: az építész (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1576)

Dynosaur 01-11-2010 22:10

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 236270)
Nem olvastam végig...csak egy pár hsz-t. Nekem tetszik ez a személyiség, de az ártó 30% soknak találom, mert akkor hadilag megint lehet brutális, és ha teszem fel ez ork lesz akkor nem sok minden állítja meg.

ha jól emlékszem, akkor ennél a szemnél már el van vetve az ártó, meg gyújtás rezisztancia... már csak bontásnál, és foglalásnál, meg fenntartásnál van hatása a dolgokra... :)

De javítsatok ki ha tévedek... (én sem olvastam végig megint, viszont követtem alakulása óta a témát... ;) )

Alg 01-11-2010 22:25

Valahol a közepén én is elvesztettem a fonalat, valaki összeszedné hogy akkor most hogy áll a dolog?:o

Pl. volt-e már az a felvetés, hogy esetleg 1 körrel gyorsabban építsen?

Iron 01-11-2010 23:43

Volt és asszem abban maradtak, hogy az ne változzon....szerintem se, nem kell sok dolgot belevezetni a személyiségbe, legyen 1, max 2 fontosabb tulajdonsága.

Dynosaur 01-12-2010 21:30

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 236282)
Valahol a közepén én is elvesztettem a fonalat, valaki összeszedné hogy akkor most hogy áll a dolog?:o

Pl. volt-e már az a felvetés, hogy esetleg 1 körrel gyorsabban építsen?

volt ez a felvetés is, egész extrém méretekben is... :D (6/5 kör alatti építkezés, stb... de el lett vetve... :))

szóval leírom úgy emlékekből, meg bele-bele nézegetésekből... aztán egészítsétek ki nyugodtan... :)

Szóval volt az, hogy kapjon X% védelmet épületekre ható hadi, vari, toli akciókkal szemben... de ez nem nyerte el Ati tetszését... :) :p

Volt olyan, hogy kevesebb arany, és nyersanyag kelljen neki az építkezéshez. Ha emlékezetem nem csal, akkor valaki javasolta az épületfenntartási költség csökkentését is... :confused: :)

Valaki feldobta, hogy bontás után X% nyersi járjon vissza az elbontott anyagból... a javaslatban ez le volt korlátozva, hogy az összterületed maximum Y%-ának a bontásáért kapsz vissza nyersit, a fölött már nem...
(volt olyan is, hogy ha megsemmisül az épülete pusztinál, rengésnél, gyújtásnál, akkor is kapjon vissza nyersiket... de ez erősnek bizonyult)
Aztán ez annyiban módosult, hogy az az Y% korlát nem tetszett Atinak, ezért mindegyik épület után járna a nyersi, viszont kisebb százalékban, mint az eredeti felvetés... :) (de ez már ezen az oldalon van... :D)

Dynosaur 01-12-2010 21:35

és most a saját véleményem... :)

ezek tetszenek, ezeket támogatom:
- kevesebb arany kelljen az építkezéshez
- kevesebb nyersanyag kelljen az építkezéshez
- kevesebb fenntartási költség
- bontás utána nyersanyag visszakapás
- esetleg a -1 kör építésnél (de többet nem... ez is már necces... :rolleyes: )

szerintem ez már elég jól hangzik... megérné beválasztani egy "drágább" csoportba... :)

Remedy 01-12-2010 21:42

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236384)

Szerintem a ket utolso egyutt mar ubertap. Epitesi bonusz semmikepp se legyen, es a visszakapast is meggondolnam. Ha stratega nem lesz, esetleg itt is meggondolhato, hogy foglalaskor kevesebb legyen az ures terulet, mar az is egy nagy elony. :)

Gabro 01-13-2010 07:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236386)
Szerintem a ket utolso egyutt mar ubertap. Epitesi bonusz semmikepp se legyen, es a visszakapast is meggondolnam. Ha stratega nem lesz, esetleg itt is meggondolhato, hogy foglalaskor kevesebb legyen az ures terulet, mar az is egy nagy elony. :)

idő csökkentés ne legyen, szerintem az hogy kevesebb nyers kell az építkezéshez már így is óriási előny.
A nyers visszakapás ha lesz is nagyon minimális legyen (pl 5%...).
Sokadik szemnek tetszik, biztos bevállalnám én is.:D

richardka 01-13-2010 09:56

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236384)

szerintem ez már elég jól hangzik... megérné beválasztani egy "drágább" csoportba... :)

az első ok
a második ok
a harmadik ok
a 4. tetszik ezzel a kiegészitéssel és nincs nagy tápolás

Eredeti szerző: richardka Üzenet megjelenítése
Épitész szemihez beletenném azt is hogy mondjuk naponta 1x X% épületett lebonthat ugy hogy az lebontott épületek nyersianyagja bekerül a rakijába, még ugy is hogy 10%-ot levesz mondjuk a hod

itt az x =2% vagy 1% a % pedig felölem lehet 50% is de a fölött már nincs értelme

illetve olvastam még valamit azt hiszem Remy-től

Bar talan egy masik szemelyiseghez lett irva, de ide talan jobban illik az a kiegeszites, hogy mondjuk foglalaskor kevesebb ureset kapjon

kihagytam még valamit??

ezt szivesen bevállalnám 2. szeminek is:D mondjuk 1 honap mulva :D igérem letesztelem

Ati 01-13-2010 10:07

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 236430)
Épitész szemihez beletenném azt is hogy mondjuk naponta 1x X% épületett lebonthat ugy hogy az lebontott épületek nyersianyagja bekerül a rakijába, még ugy is hogy 10%-ot levesz mondjuk a hod

Ezt már elvetettem.

-Ricsi- 01-13-2010 15:53

Szerintem elég az is, hogy 1 körrel gyorsabban épít.
Felesleges túlragozni, az is elég egy szemnek.

Esetleg ezt a foglalós dolgot belevenni, mert csak annak származik haszna belőle, aki meg is dolgozik érte :)
Ő meg megérdemli, nemde?

Alg 01-13-2010 15:59

A kevesebb foglalt üres nekem is tetszik, akár külön személyiségként, akár az építészbe "beépítve":)

Dynosaur 01-13-2010 17:30

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 236523)
Szerintem elég az is, hogy 1 körrel gyorsabban épít.
Felesleges túlragozni, az is elég egy szemnek.

Esetleg ezt a foglalós dolgot belevenni, mert csak annak származik haszna belőle, aki meg is dolgozik érte :)
Ő meg megérdemli, nemde?

akkor már inkább ezek:

Ati 01-13-2010 20:50

Olvasom itt ezeket a "kevesebb pénz az építéshez" és "kevedebb fenntartási költség" javaslatokat, de komolyan van, akinek ezek a tételek problémát okoznak?

-Ricsi- 01-13-2010 21:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236550)
Olvasom itt ezeket a "kevesebb pénz az építéshez" és "kevedebb fenntartási költség" javaslatokat, de komolyan van, akinek ezek a tételek problémát okoznak?

Hát ez az, hogy a kutyát se érdekelné...
A nyersi visszakapás miatt, meg kb a 20. szemcsinek választanák meg, míg az 1 körrel gyorsabban épülő épületekre, már valamelyest többet lehet stratégázni és lehet beválasztanák 3-4. szemcsinek is.
Az hogy, ütéskor kevesebb lenne az üres heki, az már csak hab lenne a tortán. :)

vityu 01-13-2010 21:34

Quote:

Várható épületfenntartási költség a következő körben: 112.660 arany

Egy épület felépítésének költsége: 56.330

Nem nagy tételek.

De van minden fajnak olyan, hogy valamelyik tudománytekercset 50%-kal olcsóbban írják. Ez talán kicsit kisebb tétel. Ha az ilyenek feleslegesek is, de lehet, hogy beválasztanám ezt, meg 1-2 pénzvédő személyiséget, ha nem lenne sok kedvem pénzt felhalmozni, hanem csak haladni szeretnék...

-Ricsi- 01-13-2010 21:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 236559)
Ha az ilyenek feleslegesek is, de lehet, hogy beválasztanám ezt, meg 1-2 pénzvédő személyiséget, ha nem lenne sok kedvem pénzt felhalmozni, hanem csak haladni szeretnék...

Most tedd a szívedre a kezed és mond ezt még egyszer :D

vityu 01-13-2010 21:44

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 236560)
Most tedd a szívedre a kezed és mond ezt még egyszer :D

Nem akarom! :D

-Ricsi- 01-13-2010 21:45

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 236559)
Ha az ilyenek feleslegesek is, de lehet, hogy beválasztanám ezt, meg 1-2 pénzvédő személyiséget, ha nem lenne sok kedvem pénzt felhalmozni, hanem csak haladni szeretnék...

Ezt szerintem, Te sem mondtad komolyan :)

(megszakadt a net és nem tudtam, hogy elment az előző hsz, vedd dupla postnak )

Dynosaur 01-13-2010 22:21

Quote:

Sok kicsi sokra megy! :)

Igazából pont ezért, mert nem nagy bónusz fér meg ez a sok dolog egymás mellett... :) Mindegyik rész hasznos egy picit... :)

J.Ati 01-14-2010 02:25

Quote:

Szerintem ez senkinek nem okoz problémát.
Egy hasonló javaslat már landolt a kukába, nem is értem ez, hogy került ide.

Dynosaur 01-14-2010 10:30

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 236594)
Szerintem ez senkinek nem okoz problémát.
Egy hasonló javaslat már landolt a kukába, nem is értem ez, hogy került ide.

nekem leginkább a kevesebb nyersanyag, és nyersanyagvisszakapás, meg talán a több beépített terület foglalás tetszik... van pár csoport, ahol igazán drága az élet... ott jól fogna egy ilyen... ;)

J.Ati 01-14-2010 10:43

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236643)
nekem leginkább a kevesebb nyersanyag, és nyersanyagvisszakapás, meg talán a több beépített terület foglalás tetszik... van pár csoport, ahol igazán drága az élet... ott jól fogna egy ilyen... ;)

Szerintem, ha csak az egyik bekerül az már hasznos tud lenni, de ezt a személyiséget bármilyen formában is legyen megalkotva, csak egy 6-7 szemes orinál tudnám elképzelni, de őket meg kár tápolni ilyen személyiségekkel.

Te se vennéd fel első, esetleg második szemnek gondolom :)

Princ 01-14-2010 10:56

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 236645)
Szerintem, ha csak az egyik bekerül az már hasznos tud lenni, de ezt a személyiséget bármilyen formában is legyen megalkotva, csak egy 6-7 szemes orinál tudnám elképzelni, de őket meg kár tápolni ilyen személyiségekkel.

Ezt sztm hiába mondod: a "személyiségek kiegyenlítése" topikban például egyelőre arra jutottak, hogy a sokszemes országok kapjanak dupla bónuszt a tábornokaikra, ha mind kiküldik. :D

Gabro 01-14-2010 10:58

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 236645)

sok olyan szem van amit nem veszel fel elsőnek:

-tábornok
-varázsló
-tolvaj
-túlélő

nem azt mondom hogy soha, de nagyon-nagyon ritkán (tekintsünk el az élőhalott varázslóktól és félelf tábornokoktól...)

ettől függetlenül jó kis szem lehet az építész! :D

Killer 01-14-2010 11:26

Quote:

hááát a minap építettem ezt azt:rolleyes:
1.5 yard volt túlórában szóval a kevesebb pénz építéshez tök jó:D

Dragi 01-14-2010 11:33

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236647)
sok olyan szem van amit nem veszel fel elsőnek:

-tábornok
-varázsló
-tolvaj
-túlélő

nem azt mondom hogy soha, de nagyon-nagyon ritkán (tekintsünk el az élőhalott varázslóktól és félelf tábornokoktól...)

ettől függetlenül jó kis szem lehet az építész! :D

khmmm azért az ork tábornok mint olyen ....

Gabro 01-14-2010 11:44

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 236652)
khmmm azért az ork tábornok mint olyen ....

na jó az ork tábi tényleg jó, a többi viszont áll...;)

richardka 01-27-2010 08:51

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 236650)
hááát a minap építettem ezt azt:rolleyes:
1.5 yard volt túlórában szóval a kevesebb pénz építéshez tök jó:D

na ja aki több mint 10 ezer hekin épül át:D

de a többség jocskán alatta van

remélem ebből is lesz valami, tetszik ez is nagyon:D

Remedy 02-25-2010 16:56

Ide is johetne egy osszefoglalas? :)

richardka 02-26-2010 12:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 242164)
Ide is johetne egy osszefoglalas? :)

akartam tegnap én is kérni Ati-tól mi lett az elképzelése, miről lehetne vitázni :DD ez a szemi tetszenne

Ati 03-01-2010 17:14

Összefoglaló

A profi építész gyorsan és pazarlásmentesen dolgozik, ezért 20%-kal kisebb az épületek nyersanyagigénye, és 1 körrel hamarabb is készül el az építéssel. Sőt, a bontást is felügyeli és igyekszik megmenteni mindent, ami még használható: a lebontott épületek nyersanyagának 20%-át újra fel tudja használni.

Remedy 03-01-2010 17:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243053)
Összefoglaló

és 1 körrel hamarabb is készül el az építéssel.

Ork epitesz 6 alatt? (szerintem ez tul durva) :)

(persze legalabb nem kell tanakodnom mit valasszak 5. szemelyisegnek orknak, sot, lehet elobb is, de ezt tul taposnak erzem) :)

J.Ati 03-01-2010 17:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 243057)
Ork epitesz 6 alatt? (szerintem ez tul durva) :)

Szerintem is durva.

Ezt én nem is támogatom.

Totya&Törpe 03-01-2010 19:54

sztem nem rossz ha gyorsan haladsz sokat ütsz :))

Debilke 03-01-2010 19:54

nekem tetszik, vándor tudós harcos építész ork... nyamm :D

richardka 03-01-2010 19:55

nekem tetszik mondjuk az 1 körrel hamarabb épül kiegésziteném azzal hogy a min 7 kör lehet, ergo 6 kör alatt nem tud épiteni

de igy is tetszik

Alg 03-01-2010 20:14

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 243080)
nekem tetszik, vándor tudós harcos építész ork... nyamm :D

+stratéga ;)

Gabro 03-01-2010 21:54

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 243091)
+stratéga ;)

+tábi+kereskedő2 ;)
csak bírja szemekkel valaki:D

Padlócsempe 03-02-2010 10:03

Nekem tetszik ez a személyiségötlet, bár nem használnám, de Ironnak jól fog jönni :)
Élőhalottnak viszont akár első személyiségnek is használható.

Ati 03-03-2010 13:15

Ez pedig a másik téma, ahol aggodalmak merültek fel: az ork amúgyis gyors építsi idejét túlzás volna mégtovább csökkenteni. A 13 körrel én nem látnék nagy problémát, pláne hogy úgyis érdemes eleve túlórában építeni. Ide be lehet tenni korlátnak, hogy az rk túlóráját nem tudja tovább csökeknteni, szegény orkok már így is túl vannak hajszolva a 7 körrel... :)

All times are GMT +1. The time now is 08:25.