Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   készülünk az 1/a-ba - kezdöknek- (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=139)

aúú 05-10-2006 13:08

De elég ha csak egyszer kalkulálnak vele és egy klán 4-5 tagja megy rád vissza fejenként 1 sereggel...:)
Szóval a sűrűbb részen nagyon meg kell gondolni milyen orit építesz... bár ha valaki ütni akar igazán, akkor full éheztetős és nem szabad megállni míg ki nem érsz a susnyásból a nyugalom szigetére...:)

Láma 05-10-2006 13:14

Jó, hát nem tudom, mi pont most jöttünk fel, és jópár orit lecsaptunk, néha jöttek is de még koptatni se kellett soha, mert a foglalt barakkhelyeket, meg az elhullot lovakat se voltak képesek beszámolni...

Alba 05-10-2006 13:26

nem csak a lakitekis mokaval lehet seregeket pattintani...
Es abban igazatok van hogy ha mar nem vagy bent a suruben sokkal könnyebben varial az ember....

aúú 05-10-2006 13:37

Quote:

Originally Posted by Láma
Jó, hát nem tudom, mi pont most jöttünk fel, és jópár orit lecsaptunk, néha jöttek is de még koptatni se kellett soha, mert a foglalt barakkhelyeket, meg az elhullot lovakat se voltak képesek beszámolni...

Hát, mindig van ilyen...:)
Mondjuk az igaz, hogy mikor én mentem feljebb, akkor nem volt ilyen sűrű a mezőny, csak 1300-1600 heki között, de az se most volt...:)

Kocka 05-10-2006 13:41

[quote=Láma]Az egészhez hozzá kell tenni, hogy ott ahol sűrű a mezőny igen kevesen kalkulálnak a lakitekis mókával

Most valaki elmondhatna hogy mi is az amirol beszelgettek? :D
Szoval
elso - lakitekis moka ??
masodik - fullsereges kitamadas es megis marad vedelem? :)

Egyenlore ez a ket dolog ami megragadt abbol amit hallottam. Nem tudom elkepzelni azt a szitut amikor torony nelkul van nagyobb sanszod akarhany hekin vagy. Persze lehethogy valoban csak a jatek hianya okozza a szukosebb latokoromet:( Ha igy van akkor kerek meg egy pici turelmet mindenkitol de sajnos csak ugy jutok elobbre ha kerdezek. ( a sugon mar tulvagyok! ) :D

Láma 05-10-2006 13:45

ez nem olyan dolog amit mindenkinek tudnia kell. ha jó helyre kerülsz úgyis elmondják:P és javaslom hogy az idézetek végéről ne töröld ki a [/quote]-ot mert zavaró.

Kocka 05-10-2006 13:52

Quote:

ez nem olyan dolog amit mindenkinek tudnia kell. ha jó helyre kerülsz úgyis elmondják:P és javaslom hogy az idézetek végéről ne töröld ki a

-ot mert zavaró.[/quote]

Nem akarok en torolni semmit de anelkul nem engedte ki a rendszer. Raadasul kulfoldiul irja ki a hibauzenetet, pedig magyar vagyok:) Mar nem eloszor :( Es ha valami titok akkor minek hivatkoztok ra? Erdekes dolgok ezek, nyilvan nektek is elmondta valaki mert a sugoban nincs se lakitekis moka, se "koptatas" se ilyesmi fogalmak. Szoval picit lukenek erzem most magam, de remelem nem sokaig. Skypon is johetha ennyire bizalmas.

Láma 05-10-2006 13:56

a lényeg az hogy ha idézel akkor a végét ne töröld ki, csak a felesleges szöveget. a hibaüzenet forrása csak az lehet, hogy túl sok smile van benne, mert max 4 vagy 5 lehet, és ad idézetben lévőket is beleszámolja.

és jött egy üzid, jobb fent megtalálod:)

aúú 05-10-2006 14:08

Quote:

Originally Posted by Kocka

Es ha valami titok akkor minek hivatkoztok ra? Erdekes dolgok ezek, nyilvan nektek is elmondta valaki mert a sugoban nincs se lakitekis moka, se "koptatas" se ilyesmi fogalmak.

A legtöbb dolog benne van a súgóban, csak nem pontosan ezen a néven...:)
Ha kicsit gondolkodsz és azokat a súgó témákat elolvasod, amikről itt szó volt, rá fogsz jönni szerintem előbb utóbb...:) Nem annyira hú de világrengető dolgok ezek, csak azért kell egy kicsit kombinálni hozzá...:)

Alba 05-10-2006 14:24

Csak penz kerdese es akarmekkora sereget megfogsz ugy is hogy te fullon kint vagy...
Amugy erre a stliusra ha nem az 1A topjaban vagy nincs is szukseged...Mert ezek nelkul is ugyanolyan jol megleszel...Amikor mar nagyonnagyon sok hekrol es milliarokro lvan szo, mar kicsit komoylabban is kell venni a dolgokat...

Kocka 05-10-2006 14:31

Quote:

Originally Posted by Alba
Csak penz kerdese es akarmekkora sereget megfogsz ugy is hogy te fullon kint vagy...
Amugy erre a stliusra ha nem az 1A topjaban vagy nincs is szukseged...Mert ezek nelkul is ugyanolyan jol megleszel...Amikor mar nagyonnagyon sok hekrol es milliarokro lvan szo, mar kicsit komoylabban is kell venni a dolgokat...

Pont ezert erdekel :) Ugyanis en nem a kiskek szamok buvoleteben elek. Teljesen jo motivacio nekem a top az 1A-ban. Egyszoval nagyon nem bantana meg egyikotok sem ha megkeresne skypon vagy lokne egy cimet ahol en keresem meg ot :D

Láma 05-10-2006 15:06

Quote:

Ööö azért túlzásokba ne essünk...

director 05-11-2006 06:08

Quote:

Ööö azért túlzásokba ne essünk...

ha meg nem is fogja, de legalább nem foglal semmit:)

Alba 05-11-2006 07:19

Láma de igazam van...Csak pénz és piac kerdése...

Láma 05-11-2006 08:54

Ha kitámadsz full barakknál 100k lóval, és nem amrad otthon semmi, és helyed sincs, soha nem fogsz meg 100k lovat ez tény, csinálhatsz bármit, lebonthatod az összes házat, akkor se lesz elég helyed. Ha a sereg jön feléd nem tudod megfogni...

Alba 05-11-2006 10:00

Láma azert ne fogadj nagy összegben arra hogy nem lehet megcsinalni...
Mert szerintem igen.

Láma 05-11-2006 11:28

Quote:

Láma azert ne fogadj nagy összegben arra hogy nem lehet megcsinalni...
Mert szerintem igen.

Jó szerinted a szövetségesed seregét el lehet hivni amikor szabin van, kb fél évvel a módositás után.

Láma 05-11-2006 11:29

Ha full ijásszal otthon vagy, és akkor beütne, akkor így is be fog ütni, csinálhatsz bármit...

aúú 05-11-2006 11:38

Jaja, ha full sereggel kint vagy, akkor nem lehet megfogni csak úgy a seregeket, csak bizonyos határig ugyibár... pénzzel és piaccal max azt lehet megoldani, hogy ne lehessen foglalni tőled semmit...

Senki 05-11-2006 13:05

Quote:

Originally Posted by aúú
Jaja, ha full sereggel kint vagy, akkor nem lehet megfogni csak úgy a seregeket, csak bizonyos határig ugyibár... pénzzel és piaccal max azt lehet megoldani, hogy ne lehessen foglalni tőled semmit...

az meg ügye kellemesen pofátlanul drága ám de élelmes megoldás.... :) és milyen idegesítő :D

aúú 05-11-2006 13:14

Quote:

Originally Posted by Senki
az meg ügye kellemesen pofátlanul drága ám de élelmes megoldás.... :) és milyen idegesítő :D

És eléggé logikátlan is... de most nem fejtem ki itt megint, nyitottam régebben erre egy külön fórumot, ha valakit érdekel...:)

Senki 05-11-2006 13:15

Quote:

Originally Posted by aúú
És eléggé logikátlan is... de most nem fejtem ki itt megint, nyitottam régebben erre egy külön fórumot, ha valakit érdekel...:)

igen emléxem arra a fórumra, de besült a téma mert nem lesz sok embernek annyi pénze meg kedve ehez, hogy rendszeressé váljon az ilyen védekezés...

Alba 05-11-2006 13:20

Igen csak a barakkhelyig lehet vedeni, gondolom ez egyertelmu.En se azt mondom hoyg 10 barakkal megfogok 10000 lovast _Ö
De a barakkhelynek megfelelő ijjaszzal tudok ved3ekezni megha teljsen ki is utottem lovakkal...
minden pénz kérdése.

aúú 05-11-2006 13:21

Quote:

Igen csak a barakkhelyig lehet vedeni, gondolom ez egyertelmu.En se azt mondom hoyg 10 barakkal megfogok 10000 lovast _Ö
De a barakkhelynek megfelelő ijjaszzal tudok ved3ekezni megha teljsen ki is utottem lovakkal...
minden pénz kérdése.

Hát, amit írtál eredetileg, az eléggé félreérthető volt...:)

aúú 05-11-2006 13:23

Quote:

Originally Posted by Senki
igen emléxem arra a fórumra, de besült a téma mert nem lesz sok embernek annyi pénze meg kedve ehez, hogy rendszeressé váljon az ilyen védekezés...

Igazából nem besült, hanem nem tudtak logikus ellenérvet felhozni ellene és a legtöbben egyetértettek abban, hogy marhaság az, hogy a katonáid csak olyan földet foglalnak el, amin vagy nincs semmi, vagy fel van minden építve és ha éppen épülnek az épületek, akkor azt úgy ott hagyják, mint a pinty...

Senki 05-11-2006 13:30

Quote:

Originally Posted by aúú
Igazából nem besült, hanem nem tudtak logikus ellenérvet felhozni ellene és a legtöbben egyetértettek abban, hogy marhaság az, hogy a katonáid csak olyan földet foglalnak el, amin vagy nincs semmi, vagy fel van minden építve és ha éppen épülnek az épületek, akkor azt úgy ott hagyják, mint a pinty...

igaz, igaz :D de ez eleve ilyen abszurd dolog, se mellette se ellene nem lehet érvelni. ilyen és kész. marhaság. :)

Láma 05-11-2006 13:31

Quote:

minden pénz kérdése.

aha, ezt nem lehet megcsinálni...

Alba 05-11-2006 13:31

Quote:

Originally Posted by aúú
Hát, amit írtál eredetileg, az eléggé félreérthető volt...:)

Jo lehet, de azt hittem egyertelmu dolgokat evidensnek veszunk...Mar nincs esely ra hogy több egyseg vedekezzen mint ami a barakkba befer :)

Kocka 05-12-2006 09:54

Quote:

Jo lehet, de azt hittem egyertelmu dolgokat evidensnek veszunk...Mar nincs esely ra hogy több egyseg vedekezzen mint ami a barakkba befer :)

Dehogynincs :)
Erre valo az ortorony :D

Kocka 05-12-2006 09:55

Quote:

Originally Posted by Kocka
Dehogynincs :)
Erre valo az ortorony :D

Mielott anyaznal csak viccnek szantam :)

A.S.o.T. 05-26-2007 13:42

Az 1/A-ban még nem játszottam és az első 4 szintből nem fog kiderülni, hogy megy a játék az A-ban.
A hozzá tartozó sugó részt elolvastam, de még mindig nem teljesen világos, talán valaki válaszolna majd a kérdéseimre:

- ha van egyéni és klántámadás is, akkor kétfajta pontlista is van?

- klántámadásoknál hogy számolják a támadó és védőértéket? az összes tagét összeadják, vagy átlagolják?
mert ha csak összeadják, akkor eléggé nagy hátrányban van pl egy 6-tagos klán egy 10-tagos klánnal, mert a 10 tagosnak úgy is nagyobb a támadóértéke

- ha valaki csak egyedül akar A-ban játszani, annak muszáj klán-t alapítania, vagy pedig klán-okon kivül is lehet játszani?

Bogár 05-26-2007 13:54

Quote:

Originally Posted by A.S.o.T. (Post 98777)
- ha van egyéni és klántámadás is, akkor kétfajta pontlista is van?

igen, van 2fajta pontlista. klán és egyéni.

Quote:

- klántámadásoknál hogy számolják a támadó és védőértéket? az összes tagét összeadják, vagy átlagolják?

össze kell adni a védőerőket...

Quote:

mert ha csak összeadják, akkor eléggé nagy hátrányban van pl egy 6-tagos klán egy 10-tagos klánnal, mert a 10 tagosnak úgy is nagyobb a támadóértéke

a klánok értéke a tagok értékének az összege. egy 10 fős klán csak akkor tud megtámadni egy 6 főst, ha a 10 országnak nagyjából ugyanakkora az értéke, mint a másik 6-nak. a klánok között is vannak körtávok. a nagyklánoknál nem tudom, hogy ugyanígy kell-e számolni, de ott, ahol én jártam, kb 10k értékkülönbség alatt van 2 körre a klán...

Quote:

- ha valaki csak egyedül akar A-ban játszani, annak muszáj klán-t alapítania, vagy pedig klán-okon kivül is lehet játszani?

muszáj klánt alapítani akkor is, ha egyedül akarsz az A-ban játszani...

Ati 05-26-2007 13:55

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 98783)
muszáj klánt alapítani, ha akarsz az A-ban játszani...

Valóban muszáj, de az a klán lehet akár 1 fős is.

Grabi 05-26-2007 14:01

9k pont klánnál a 2 kör.amúgy 5 alá :)

A.S.o.T. 05-26-2007 14:11

köszönöm a válaszokat

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 98783)
a klánok értéke a tagok értékének az összege. egy 10 fős klán csak akkor tud megtámadni egy 6 főst, ha a 10 országnak nagyjából ugyanakkora az értéke, mint a másik 6-nak. a klánok között is vannak körtávok. a nagyklánoknál nem tudom, hogy ugyanígy kell-e számolni, de ott, ahol én jártam, kb 10k értékkülönbség alatt van 2 körre a klán...

Értem, vagyis akkor a klánlistában általában a 10 tagosok vannak felül, alul meg azok, amelyek kevesebb tagból állnak.
Így tényleg csak a nagyjából egyforma erős klánok tudják egymást támadni.
Akkor ezekszerint szinte annyira nem is fontos a földterület egy klánon belül?
pl egy 2k hekis ori is simán beléphetne egy olyan klánba, ahol minden tagnak 5k heki felett van a földterülete?

gondolom a forduláshoz az egyéni pontlista számít

még egy valami:
amikor fellépek 2/B-ből, akkor utána egyből ki kell választani, hogy klántag akarok lenni vagy klánvezér, és csak azután enged játszani?

Grabi 05-26-2007 14:21

őőőőő kicsit-kesze az egész.
kezdjük az elején: nem számít a tagok lészáma, csak az értékük összege. befolyásoló tényező a tagok létszáma a klánütésénél. de ugyakkora lehet egy 3 nagyoris klán mint egy 10 kisoris klán.

igen beléphetsz 2k-san is 5k-sokhoz és esetleg anyagilag támogatnak téged hogy felüsd magad hozzájuk.

ha fellépsz addig nem telnek a körök míg nem vagy egy klán tagja. vagy alapítassz egyet saját magad vagy belépsz egy már meglévőbe

Bogár 05-26-2007 14:22

Quote:

Originally Posted by A.S.o.T. (Post 98789)
köszönöm a válaszokat

Értem, vagyis akkor a klánlistában általában a 10 tagosok vannak felül, alul meg azok, amelyek kevesebb tagból állnak.
Így tényleg csak a nagyjából egyforma erős klánok tudják egymást támadni.
Akkor ezekszerint szinte annyira nem is fontos a földterület egy klánon belül?
pl egy 2k hekis ori is simán beléphetne egy olyan klánba, ahol minden tagnak 5k heki felett van a földterülete?

gondolom a forduláshoz az egyéni pontlista számít

még egy valami:
amikor fellépek 2/B-ből, akkor utána egyből ki kell választani, hogy klántag akarok lenni vagy klánvezér, és csak azután enged játszani?

igen, 2k hekis ori csatlakozhat olyan klánhoz, ahol minden tag 5k heki fölött van.
a forduláshoz az egyéni pontlista számít...
az A-ban a klán alapító tagja a vezér. ha klánba akarsz lépni, akkor a szövetségek menüben kiválasztod a klánt, amelyikhez csatlakozni szeretnél, és küldöd az ajánlatot, amit a vezér fogad el.

viszont a vezér változhat, ha töröl vagy lefordul. ilyenkor a második legrégebbi tag lesz a vezér.

és akkor is, ha az alapító tag a választott vezéres opcióra vált át:

Quote:

Originally Posted by Súgó
"A szövetség vezérének a szövetség életében egyetlen alkalommal lehetősége van arra, hogy a szövetség rendjét megváltoztassa a fenti, időbeli sorrendről szavazásos sorrendre. Ilyenkor a szövetség vezérének kilétét szavazással döntik el a szövetség tagjai. Új szövetség létrehozásakor a fenti szövetségi rend érvényes. Ha ez egyszer át lett váltva szavazásosra, akkor onnan nincs visszaút."

Pepa 05-26-2007 20:22

Klánütésnél fontos még, a két legnagyobb ori értéke is, illetve, ha különbség van a tagok száma között. Tehát, ha egy 10 fős klán támad egy 1 fős klánt akkor nem foznak semmit hiába azonos az értékük. Az általános szabály- ha jól tudom:o- hogy, két legnagyobb értékü ori hektárjainak számának az aránya 5:1-hez a támadó javára akkor a hozott föld 0, ez alatt forditottan arányos, minnél kisebb a heki különbség aránya, annál többet hozol. Remélem érthetően fogalmaztam:confused::confused:

Grabi 05-26-2007 20:41

3:1 az arány

Pepa 05-26-2007 22:26

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 98890)
3:1 az arány

Én se tudhatok mindent:o

All times are GMT +1. The time now is 13:05.