Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   J.k.sz. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1389)

Andrew 06-01-2007 16:15

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 100267)
Szerintem meg senkinek nicns igaza aki úgy gondolja hogy a régi toposokat szabály módosítással kell leszedni. Nem, a régi toposokat csak lovasokkal lehet leszedni.

csak én nem merek ilyet mondani, mert jól le leszek khm :D
nekem is hasonló az álláspontom, de részemről jobb híjján marad az, hogy szabálymódosítás mellett állok ki :o

Gyula 06-01-2007 16:17

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 100271)
csak én nem merek ilyet mondani, mert jól le leszek khm :D
nekem is hasonló az álláspontom, de részemről jobb híjján marad az, hogy szabálymódosítás mellett állok ki :o

Ki kell mondani és ki szabad mondani, én pontosan Arwylen vagyok megbotránkozva, ő Monró tanitvány, belőlle kinéztem volna hogy ha valakit le akar szedni akkor csinál egy brutta lovas sereget és nem új szabályt akar bevezetni.

Gyula 06-01-2007 16:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 100268)
Kicsit off, de már többször kaptam értetlenkedő levelet, amiben a toposok nem értették, hogy miért támadta őket meg valaki 24 körről (persze sikeresen). Nos, azért, mert pontosna tudták, hogy veszély nélkül betámadhatják ezeket az országokat többször, akár ilyen hosszú út mellett is. (B-ből kaptam ilyen reakciókat, de nyilván máshol is vannak hasonlók.)

Nincs ebben semmi rendkívüli, nem érthetlenkedni kell.
Egyszer én is voltam nagy menő, nagy hekin csoporet elején üresen gyártottam az egységet meg az egyéb javakat. Aztán egyszer csak 16körröl jött két nagy sereg. Utánna már nem csináltam iylet.

Andrew 06-01-2007 16:26

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 100279)
Egyszer én is voltam nagy menő, nagy hekin csoporet elején üresen gyártottam az egységet meg az egyéb javakat. Aztán egyszer csak 16körröl jött két nagy sereg. Utánna már nem csináltam iylet.

pedig még volt kerek 7 köröd beépíteni :D:D

laziga 06-01-2007 19:37

Na akkor erről ennyit, nem szabályt kell módosítani, játékot át írni, csak meg kell tanulni játszani! :P

Arrakis 06-01-2007 20:23

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 100279)

Mert nyilván nem voltál elég messze.
Abban viszont teljesen igazuk van a srácoknak, hogy egy a példában említett távolságra lévő ori nem szedhető le.
Ha 100k pont felett 0át ütsz, akkor hiába fokozol 2 marha nagyot, egyszer kiküldéshez, egyszer, hogy ne legyél tőle olyan messze beütéskor, akkor sem leszel 100k ponton belül..

Szóval nem szeded le, ha fizikailag lehetetlen szabályos módszerekkel... de azt mondom lehet 20* annyi lovad, akkor sem :)

Arrakis 06-01-2007 20:27

Megmondom nyíltan, egy olyan orit úgy lehet leszedni, hogy odamész 8 - 10 orival, a végén beveritek egymást, s aki utoljára maradt, az rámegy, különben tiszta játékkal még csak a közelébe sem kerülsz..
Legalábbis a 3. pont elfogadása esetén ez az egyetlen reális lehetőség.

De több pontra lehet szavazni, mindenkinek szíve joga mit választ.

Nálam a 3as maradt végül.

Arrakis 06-01-2007 20:47

A jksz bejelentő meg szerény véleményem szerint egy kapitális nagy... szal eddig mindenki szidta a supportot, hogy lassú, meg nem reagál.
Most adnátok neki napi saját becslés szerint 10 - 20 plusz bejelentést... sztetek ki a nyavaja fog azzal foglalkozni, ha egyszer most sincs tökéletes kapacitás a dolgok kivizsgálására?

Cyby_ 06-01-2007 20:53

Arrakissal bezséltünk kicsit és újabb meglátásomat osztom meg:
A három vezető pont:
- a minimum föld+baráti malusz-ami magába ajkszt meröben visszafogja és addig jo is még nicns fent nagy ori mert igy nem is fog felkerülni üthetetlen távolságba uj ori.
-JKSZ bejelentö amit Ati szemszögéböl nézve eleve halva született ötlet..mer tott boldog boldogtalan bejelent hülyeségeket és a fontosak simán elsikkadnak ez sztem halva született ötlet....
-Földvesztés:a régi nagy üthetetlen termelö orikat lekényszeritik...de a jkszt továbbra se akadályozzák meg...

Így a legreálisabb javaslatom h pl a minimum föld+malusz meg aföldvesztés egyszerre belkerülve a régi orikat leszolitaná és ujak se teremnének a helyére olyan könynen...és ha lesznek is pl5400körig vannak ott utánna ha fene fenét eszik is le kell jönnie.....és igy a vérkeringés megmaradna...

Az h a piac drágább lesz hát istenem tartani kell bányákat....az is a játék része!

akinek nem tetszik kérem jelezze hadd vitatkozzak

Ati 06-01-2007 20:54

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 100332)
A jksz bejelentő meg szerény véleményem szerint egy kapitális nagy... szal eddig mindenki szidta a supportot, hogy lassú, meg nem reagál.
Most adnátok neki napi saját becslés szerint 10 - 20 plusz bejelentést... sztetek ki a nyavaja fog azzal foglalkozni, ha egyszer most sincs tökéletes kapacitás a dolgok kivizsgálására?

1, A supportnak és a jksz bejelentések elbírálásának semmi köze egymáshoz.

2, Továbbra sincs tudomásom arról, hogy lassú lenne a support, leszámítva azokat az eseteket, amik speciálisan igényelnek tőlem valamit, gondolok itt például elgépelt sms-ek jóváírására, esetleges írási lehetőség visszaadására stb. Ezekre adott esetben várni kell, de ezeket meg lehet előzni azzal, hogy nem gépeled el az sms-t, vagy nem csinálsz olyat, amiért el vagyunk kénytelenek venni az írási lehetőséget, úgyhogy ezek az emberek ki tudják várni a sorukat, ha már egyszer ők rontottak el valamit. :)

3, Ha valaki valahova tök máshova küldi a levelet, akkor ne is várja, hogy válaszolunk. :) Ez sajnos igen gyakori, de ha egy e-mail címet nem tud valaki helyesen beírni a levelezőprogijába, akkor aegy alap Internet-tanfolyamra kellene első körben beiratkozni, és csak utána bárki mást szídni magán kívül. :)

Arrakis 06-01-2007 21:00

Na igen, arról nem is beszélve, hogy boldog, boldogtalan jelentene mindent, egy esetet 20an, lényegtelen semmiséget megint 20an, s megint álló nap azt olvasnám piros betűkkel a fórumon, hogy x, meg y sem tudta mire való a jksz bejelentő. Ennek hatására meg vajon elfogynának? Dehogy.... :D

Arrakis 06-01-2007 21:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 100334)
1, A supportnak és a jksz bejelentések elbírálásának semmi köze egymáshoz.

Konstatálva. Ettől függetlenül még nem látom reális értelmét a létrehozásának pont a sok "fáj a bokám, biztos miatta van, feljelentem" típusú jelentés miatt.
Ettől függetlenül, ha a jksz bejelentő mögött vki álló nap ezeket fogja olvasgatni, s erre van igény.. hát áldásom rá :)

laziga 06-01-2007 21:10

Miért lehetetlen befoggni a top-ot? AZ hogy a top úgy tudott felmenni hogy egymást ütötték és fedeztek már biztos hogy 4 vannak minimum de amúgy egy top álltalában 10 fö körül mozog. Ja és ugye a csopi 4. helyéhez lehet fedezni akkor miért nem szedhetők le ? Ezért a földvesztés teljesen irreális! Ha top ori akarsz lenni dolgoz meg érte ne a játékot irasd át!!! Sok idő sok munka sok vip de valamit valmiért.

Cyby_ 06-01-2007 21:18

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 100342)
Miért lehetetlen befoggni a top-ot? AZ hogy a top úgy tudott felmenni hogy egymást ütötték és fedeztek már biztos hogy 4 vannak minimum de amúgy egy top álltalában 10 fö körül mozog. Ja és ugye a csopi 4. helyéhez lehet fedezni akkor miért nem szedhetők le ? Ezért a földvesztés teljesen irreális! Ha top ori akarsz lenni dolgoz meg érte ne a játékot irasd át!!! Sok idő sok munka sok vip de valamit valmiért.

persze értem mit mondazs csak amit arwyl benmásolt megnéznéd jobban a 1ori 330k érténken vana a4pedig 110k tehát 220k érték van köztük és 100k érték különbségnél nem hozol földet hajrá üsd le.....megáll az eszem h nem fogjátok fel miket irtok...

Andrew 06-01-2007 21:18

Quote:

fölmennek 4-en, egyikük leszabizik vagy beütik, visszaesik, és még egy határvédő orijuk is lesz, és továbbra sem tudják őket leverni
én is szoktam termelni a csoport tetején, mégis támogatnám még a földvesztést is, persze csak irracionálisan sok topkör után - 4-5k fölött

Arrakis 06-01-2007 21:19

Quote:

Mert az 1. 26 millió pontra van a 2. tól :)
Érted? :)

Arrakis 06-01-2007 21:21

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 100346)
fölmennek 4-en, egyikük leszabizik vagy beütik, visszaesik, és még egy határvédő orijuk is lesz, és továbbra sem tudják őket leverni
én is szoktam termelni a csoport tetején, mégis támogatnám még a földvesztést is, persze csak irracionálisan sok topkör után - 4-5k fölött

Kíváncsi lennék rá kit tisztelhetek Benned:)
De teljesen ugyanígy vagyok ezzel, ugyanezt látom.
Zöld pontos hsz.

Ati 06-01-2007 21:22

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 100346)
persze csak irracionálisan sok topkör után - 4-5k fölött

Stat: jelenleg 29 darab olyan ország van a Hódítóban, akire a 4k topkör ráillik (ebből 9 szabin), 21 olyan, akire az 5k topkör ráillik (ebből 4 szabin).

(Anarch, és 1/A ebben nincs benne értelemszerűen.)

Andrew 06-01-2007 21:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 100351)
Stat: jelenleg 29 darab olyan ország van a Hódítóban, akire a 4k topkör ráillik (ebből 9 szabin), 21 olyan, akire az 5k topkör ráillik (ebből 4 szabin).

(Anarch, és 1/A ebben nincs benne értelemszerűen.)

és ők hány hektáron üldögélnek?
végre egy kis statisztika, úgy is mindenki erre vágyott:D:D

laziga 06-01-2007 21:29

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 100347)
Mert az 1. 26 millió pontra van a 2. tól :)
Érted? :)

nem első helyet írtam hanem top-ot és nem minden csopi van igy, de ahozz szövi se kell hogy feljusson mert a 4 szám a lényeg és általában nem 4 ember de van hogy 4-5 szövi is aki oda igyekszik.

Cyby_ 06-01-2007 21:32

5400kör topkör alatt sztem lehet termelni egészségeset......

és akkor magyarán 20orirol bezsélünk az 5-6csopi régi topja párba ujak vannak legyenek egészségükre 5k toplkör után sztem ildomos lefáradni és tovább állni...

Arrakis 06-01-2007 21:36

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 100354)
nem első helyet írtam hanem top-ot és nem minden csopi van igy, de ahozz szövi se kell hogy feljusson mert a 4 szám a lényeg és általában nem 4 ember de van hogy 4-5 szövi is aki oda igyekszik.

De az 1. hely a leglényegesebb, mert ha ügyes vagy (ügyesen csalsz) akkor azt kellőképpen el tudod szakítani a csoporttól.
Valóban több ori igyekszik, akik vagy egymást nyírják ki útközben a legtöbb top felé, vagy mások nyírják ki őket. :)

De tulajdonképpen nem értem miért stresszelem magam ezen, hiszen saját magam, s érdekeim ellen beszélek. Csak ha én ennek ellenére is tudom így látni, akkor fáj, hogy más nem. Ezt ne vedd magadra, általánosságban értem.

laziga 06-01-2007 21:46

Top-os orik közül új vagyok, az egyik csopiba ott vagyok, soha senkinek ne mondtam nejöjön fel, van hogy 1-1 szövi ir hogy jönne termelni mindig az a válasz gyere igaz ők utána fordulnak tovább. De igy mindig annyi foggót tartkint a top hogy senki ne bírjon utalgatni és a piacot is nehezebb szét cseszni. De igen nem teszik hogy le akarsz onnan szedni. Mikor annyi időm munkám és vippem van benne. Főleg hogy benne vagyok a 29-be és nem azért mert olyan régóta tanyázok hanem a sok idő miatt amíg oda jutottam.

Synkel 06-02-2007 06:32

Asszem Cyby írta nemrég, hogy összevonná a 3-as pontot a földvesztéssel. Nekem is tetszene.

Laziga, és többi toposok, nem olyan nagy gáz az, hogy lejjebb jöttök, legfeljebb kell majd pár katincs is az oriba, de az első helyet megvédhetitek...

Tisztelet a kivételnek, de a toposok nagy többsége kemény csalással jutott fel oda ahol most van. Ha a 3-a pont bevezetődik végképp semmi esély nincs arra, hogy valaha is leszedje őket onnan valaki, lévén az is csak csalással, azaz földleadással menne.

NorB 06-02-2007 07:30

szavaztam, de pontosítanám a szavazatomat

a minimumföldért annyira nem rajongok, és csökkenteném a %-os értékét is
az újrázás utáni minimumföld még kevésbé tetszik, viszont nem tudtam szétválasztani a baráti málusztól, ami viszont szerintem a csalások jelentős részét blokkolná
a jksz bejelentő nagyon kéne, mint ebből a topikból is kiderül mindenki figyeli a konkurenciát árgus szemekkel :)
a toposoknál nekem továbbra is a kat. morál csökkenés tetszik

NorB 06-02-2007 07:34

a baráti málusz fogalmát is kiterjeszteném egyébként

az országaim össze vannak kapcsolva, és a barátaim országai is
tehát ha vkivel bárhol szövik vagyunk, akkor a málusz legyen érvényes az összes országunkra a játékban

Cyby_ 06-02-2007 11:15

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 100375)
Asszem Cyby írta nemrég, hogy összevonná a 3-as pontot a földvesztéssel. Nekem is tetszene.

Laziga, és többi toposok, nem olyan nagy gáz az, hogy lejjebb jöttök, legfeljebb kell majd pár katincs is az oriba, de az első helyet megvédhetitek...

Tisztelet a kivételnek, de a toposok nagy többsége kemény csalással jutott fel oda ahol most van. Ha a 3-a pont bevezetődik végképp semmi esély nincs arra, hogy valaha is leszedje őket onnan valaki, lévén az is csak csalással, azaz földleadással menne.

nah végre!:) vki érti mit akarok

Remedy 06-02-2007 11:31

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 100380)
a baráti málusz fogalmát is kiterjeszteném egyébként

az országaim össze vannak kapcsolva, és a barátaim országai is
tehát ha vkivel bárhol szövik vagyunk, akkor a málusz legyen érvényes az összes országunkra a játékban

olvass vissza, ezer eve javasoltam ilyet, es le lett hurrogva :P

laziga 06-02-2007 11:59

Én nem csalással jutottam fel és ezért már eleve elfogathatatlan hogy a sok munkámat most néhány csaló miatt tönkre tegyétek. Ha én megtudtam csinálni más is megtudja. (idő munka vip)

Steve 06-02-2007 12:19

OFF Mi atúróért nyögi mindenki hogy mennyi vipet költöttem rá, megérdemlem. Ki nem szarja le hogy az ellen mennyi vipet költött az orijára???!!! Ezek a hülye megjehyzések lassan ráébresztenek hogy Langelika miért terjesztette a hülyeségeit...
elnézést, kijött...
ON

Még mindig nem támogatom a földvesztést. Ne kelljen minden szövinek törpöt vinnie, illetve ne kelljen minden orinak bányát tartania...

NorB 06-02-2007 13:15

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 100397)
olvass vissza, ezer eve javasoltam ilyet, es le lett hurrogva :P

nem olvastam, de ha már felmerült, az jó!
a baráti málusz nálam logikusan az összes orira értendő, akivel bárhol is szöviben vagyok

Arrakis 06-02-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 100404)
Én nem csalással jutottam fel és ezért már eleve elfogathatatlan hogy a sok munkámat most néhány csaló miatt tönkre tegyétek. Ha én megtudtam csinálni más is megtudja. (idő munka vip)

Legegyszerűbb, ha mondasz egy csopit, s hamar elintézzük, hogy ne azt az egy szem felütött oridat féltsd :)

Viccet félretéve, engem meg az zavar, hogy ha képes vagyok sokkal többet bukni az egészen, akkor más miért nem hajlandó erre.

Felütötted, oké, de úgysem leszel ott 5000 körig, nem?
A javaslat csak azt szűrné ki, hogy ne legyenek orik a csopik tetején évekig.
Pl az anarch, vagy az angol jól el lett szúrva az 1k körös fellépési dologgal, de itt nem erről van szó, továbbra is akármennyi időt lehet lenni egy csopiban, a topban is, csak 5400 top kör után elkezd csökkenni az orid. Megjegyzem, ha van rotáció a csopiban, akkor addigra már rég le is vertek onnan.
De még 5400 top kör után is tud ugyanúgy termelni, szal végső soron ha egyből topba megy, akkor is 6 - 7k kört el tud tölteni az ember.
Akinek annyi nem elég egy csopiban...

Arrakis 06-02-2007 15:30

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 100406)
Még mindig nem támogatom a földvesztést. Ne kelljen minden szövinek törpöt vinnie, illetve ne kelljen minden orinak bányát tartania...

Steve, sztem 5k top kör alatt 10 mlrdt alsóhangon lehet keresni, nagyon alsóhangon... !
Akinek annyi nem elég, hogy bánya nélkül töltse a köv szintet, az vmit nagyon elszúr.

Cyby_ 06-02-2007 15:50

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 100406)

É meg azt nem tartom jonak h valakinek pl annyit utalnak h tf oriként végig veri a csopit..szal ez nézöpont kérdése..és a másik,attol h mindenki szétélezett orival játszik miért lenne baj h a bányák is szerephez jutnának nem értem.....akkor én azt is mondhatom h ne használjuk könyvtárakat meg stb...Steve ez nem érv.....

Arrakis 06-02-2007 15:54

Sztem ettől még senkinek nem kéne bányát tartania, aki eddig nem tartott.
Egy törpét felvinni, s 5k körig termeltetni ezzel együtt is ugyanúgy megéri, mint eddig megérte.
Kegyetlenül sokat össze lehet szedni egy törpivel, nagyságrendekkel többet akár, mint egy tekiíróval.
Persze az sem árt, ha valaki ügyesen tud játszani a piaccal.

Steve 06-02-2007 18:44

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 100427)
Steve, sztem 5k top kör alatt 10 mlrdt alsóhangon lehet keresni, nagyon alsóhangon... !
Akinek annyi nem elég, hogy bánya nélkül töltse a köv szintet, az vmit nagyon elszúr.

Nem értem mi közhe Arra a szintemnek a következő szinthez. Ha 15k a kő ára akkor tök 8 hogy mennyi tartalékom van, a csopi meg van halva... mert nincs fenn a topban egy termelő törp.

Steve 06-02-2007 18:46

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 100432)
É meg azt nem tartom jonak h valakinek pl annyit utalnak h tf oriként végig veri a csopit..szal ez nézöpont kérdése..és a másik,attol h mindenki szétélezett orival játszik miért lenne baj h a bányák is szerephez jutnának nem értem.....akkor én azt is mondhatom h ne használjuk könyvtárakat meg stb...Steve ez nem érv.....

Oké Cyby, igazad van. Ne legyenek szétélezett orik. Mindenki legyen önellátó bányából, könyvtárból, tanyából. Akkor viszont gyökeres változásokról beszélünk, ami nem csak a topot érinti.

Andrew 06-02-2007 19:09

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 100442)
Nem értem mi közhe Arra a szintemnek a következő szinthez. Ha 15k a kő ára akkor tök 8 hogy mennyi tartalékom van, a csopi meg van halva... mert nincs fenn a topban egy termelő törp.

de azoknak a törpéknek nem kell kötelezően fél éveket ott ülnie!!
inkágbb jöjjön föl egy másik orijával, ha annyira szeretne ott lenni - amúgy én óriással is fedezek célzottat ha termelek :p

laziga 06-02-2007 22:11

Nem csak ütöttem sőt inkább rengeteget fedeztem. És mire annyit katit kitermelsz hogy felmenj 5k földre addig 7-8 k kör lemegy. Mert más a csopi 30% topja meg az igazi top.

Játékidő 1.800 kör 9.746 kör MEGFELEL
Maximális föld 600 hektár 5.140 hektár (+28) NEM MEGFELELŐ
Top30% ideje 336 kör 9.385 kör MEGFELEL
Saját ország a következő csoportban nem lehet Nincs MEGFELEL

Na ezért nem tetszik hogy valaki lusta és átakarja irni a játékot.

Arrakis 06-02-2007 22:12

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 100442)

Steve, írtam, semmi sem változik, csak nem ül ott vki 10 évig.
A legtöbb csopiban jelenleg is annyi nyers van piacon, hogy nem lehet egyszerűen felszedni, s tartósan magasabb árat csinálni!
Játszani lehet, felvinni időszakosan az árat, ami vissza is esik 2 - 3 nap alatt.

All times are GMT +1. The time now is 09:25.