![]() |
Quote:
Ezt mondatot tartsátok szem előtt, mert úgy látom a topic nagyon elrugaszkodott az eredeti problémátol. A szakadékok áthidalása nem könnyü, de iylen talán csak a top30országnak van, ők meg legyenek már annyira profik hogy ezt valahogy megoldják. A probléma továbbra is a törpét érinti és erröl kellene beszélni, ha termel a törp, könyen üthető, könyebben mint más hadi. A többi termelővel (gabona, katona, teki író) ellentétben ő ha elvesziti a bánya területet, csak nagyon drágán tudja vissza fedezin, nem épithet bányát az ütött területböl. Ez komoly hátrány. A topic elején voltak javaslatok amik erre a problémára nyújtottak volna megoldást és nem arrol volt szó, hogy mindenki olcsón fedezzen fel. |
Quote:
Ha pedig valakit zavar a törpe gyengesége, vannak más lehetőségek is. Tarthat az ork/gnóm is bányát, nem kell lebontania, ha szerez. Olcsón fedez az elf, és még védi is. Lehet nyomulni fél-elffel, az is sok bányát talál. Mindig áldozni kell valamit. Ja, hogy ezek közül még a törpe a legjobb választás? Akkor mi a baj? ;) Viszont nem látom, hogy ez nagyban megváltoztatná a szövetségek helyzetét, mert amennyivel könnyebb a saját törpét visszahozni, annyival nehezebb a másik klánt gyengíteni a termelőjénél fogva. Ha azt szeretnénk, hogy a harc domináljon, szerintem ne könnyítsük a felfedezést. |
Quote:
|
Quote:
a békés fejlődéssel nincs is semmi gond de ne pont a topban akarj békésen fejlődni feljlődj békésen a topp 30-ig és lépj szintet. ha feljebb akarsz menni, akkor sajna már békésen nem megy, és ez így is van jól.. :) |
Quote:
|
Quote:
a törpének jár(na) a bánya! van is rá egy szerintem egészen lefogadható ötletem: a törpe -amennyibe kevés a bányája- tudjon katonákat szétküldeni az országában, nehezen feltárható lelőhelyek után kutatni. gyakorlatilag azt jelentené, hogyha a bányáinak az aránya nem haladja meg a 15%-ot akkor ha van üres hekije hektáronként 1000 katonáért feltárja az alatta megbúvó lelőhelyet. ezzel a felfedzés nem változik, viszont a törpének esélye lehet bárhol bányához jutni (beszabályotott mennyiségben, viszonylag olcsón), ráadásul ha nemjó bányát talál esélye van addig küldözgetni a kattincsokat amíg a megfelelő tipus lesz, + csata alkamával akár le is bonthatja, mint bármely más termelő és később vissza "fedezheti" a 15% szerintem elfogadható, és ennek következtében ha valaki védett helyére ér nem tud irreális mennyiségű bányát "gyártani", de az orimértehez képest szépen tud termelni. az 1000 kattincs meg bőven megér egy bányát. |
Quote:
Ez esetben baromi sok az 1000 katona. Más kérdés, hogy amit találsz majd azt 20körrel elöbb le kell túrnod (üressé kell tenned) vagy csak akkor miután visszatér a felfedező sereg és azt mondja: "van 140 uj lelőhely csinálj nekik helyet" Ha jól értettem és levisszük ennek az árát mondjuk 500 katonára akkor támogatom mindenképpen. |
Quote:
Quote:
vagy méginkább úgy, hogy véletleszerűen a progi kihozza, hogy melyik épületed alatt talál lelőhelyet (végülis ez reálisabb lenne, mint az, hogy én döntsem el hol legyen lelőhely és hol ne ezestben nem kell üresen állnia, hanem amikor visszaérnek a katonák kiírja, hogy ledőlt 140 épületed, helyette lelőhelyek vannak, építsd be.) Quote:
|
Quote:
|
És akkor mivel ez az egész csak a törpökre érvényes így akár lehet ez egy faji varázslat. De ebben az esetben érdemes elgondolkodni rajta, hogy nem lenne e jobb a fix 500 katona helyett ha a faji vari érvénye alatt induló felfedezés az eredeti költség 1/x-ed része lenne. Mondjuk 1/20-a... Csak nem kapsz érte földet :D
|
Támogatom, ez egy nagyon jó gondolat. Mármint Wand ötlete.
Javaslom hogy minnél előb kerüljön bevezetésre. |
Tehát egy törpicsek felgaloppozik kerek 5000hekire szétküld az országban 750*500katonát, útravalónak ad némi költöpénzt és akkor a törpinek nem lesz más dolga mint a 750épületet robbantani és felhúzni a bányákat, ugyi?
|
Quote:
Quote:
500 kati bárhol megér egy bányát, tök mind1 kicsi vagy nagy az ori 1 bánya ugyanannyit termel |
Quote:
A következő módosítások alkalmával VÁRHATÓ témák a "megfontolás alatt levő" témák között olvashatók, bár a mostani módosítás listája még közel sem végleges, még jópár témát tervezek oda betenni. Ettől függetlenül, semmi nem garantálja, hogy EZ a téma egyáltalán most szóba fog ott jönni. |
Nekem tetszik Wand ötlete.
|
Quote:
OFF látom van valami bánya nélküli törpétek... :D |
Quote:
mondjuk a törpe bánya nélkül a valóságban igen kemény hadi.. szal lehet jobb lenne a 10% :D |
Quote:
Nincs iylen törpénk, de jobban haladna ha bátran letúrhatná a bányákat és hadi lennee teljesen. On Maradjon 15% az egy nagyon szimpatikus szám, szerintem teljesen elfogadható. |
Quote:
|
Quote:
mondjuk tőlem mlehet :) de én azt mondom 1 bánya mindenhol ugyanannyit termel, legyen ugyanannyi, a kicsik úgyse használják, mert olcsóbb a rendes felfedezés |
Quote:
|
Gondoljátok h A-n kívül is használnák ezt a varit? (ha fajvari lesz tegyük fel) Nekem kétségeim vannak, főleg ha 500 lesz a fix katonamennyiség. Fajvarinak olyan kellene ami minden szinten egyformán hasznos, de nem offolok többet.
Esetleg folytatása itt: http://forum.queosia.com/showthread....6254#post96254 |
Üdv
A felfedezés módosítása óta a törpök élete nem csak játék és mese az A-ban... :D Végigolvasva a topikot Wand ötlete tényleg jónak tűnik, és támogatom a bevezetését is. Mindenképp faji előny kellene, hogy legyen mert mint faji vari más csoportban nem sok értelme van. |
Quote:
akkor módosítani kéne, hogy a felfedezéshez szükséges katona mennyiség/3, de maximum 500 katona. és máris mindenhol lenne értelme |
Ezt faji varázslatnak nemigen tudom elképzelni, no de nem is feltétlenül kell ebben gondolkodni.
|
Nekemis tetszik az ötlet!
De ez nem a törpék gondját oldja meg hanem a bányatartókét, ezért nem korlátoznám törpére, bárki használhassa. És nem faji vari, hanem a felfedezésnek egy módosított változata. Legyen teszemazt feltérképezés, amikor a katonáid felmérik az eddig kihaszálatlan lelőhelyeket. Úgyis javarészt töpék fogják használni, de inkább új modulként tenném be mint spec faji jellemző... a felfed/3 max 500pedig sztem jó arány. |
Quote:
Ugyan nem mint fajivari, hanem mint faji sajátosság, de én korlátoznám a törpére. Ha nem így lenne, akkor A-ban pl nem jósolok nagy jövőt a törpinek. Gnómot vagy orkot könnyebb magasra vinni, és ha elérsz egy nyugisabb környékre egyszerűen építesz bányákat, és bányászol egy darabig... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nemrég Sati mondta, hogy törpét lehetetlen a mai feltételekkel magasra vinni. Hajlamos vagyok hinni neki, a törpe télleg nem a legjobb ha magasra törsz. Hiába termel lényegesen többet, szerintem nem érné meg a vesződség ami a felvitelével jár. Ennyi szerintem kijárna a törpinek, hogy csak ő legyen képes ilyesmire:) |
Quote:
De ez csak részletkérdés, az alapötlet jó és támogatom akkor is, ha csak a törpékre fog vonatkozni. De egy picit jobban tetszene, ha nemcsak a törpékre vonatkozna. |
Quote:
Quote:
No mindegy sztem ennek az egésznek kizárólag 2948 heki fölött van értelme az meg 99%-ban csak az 1A-ban van. |
Lehet itt beszélni a felfedezésről, meg hogy csak a törpére vonatkozzon mert ő a legrászorultabb. Igen, valóban a törpe a legrászorultabb, de abba is bele kell gondolni hogy adott egy 100K pontos szakadék amit csak fedezéssel lehet áthidalni. Te nekilódulsz a fedezésnek mondjuk heki/2000 kati áron és 1 max fedezés után azt veszed észre hogy ez az arány kb heki/2500 katira módosult. Nosza, gondolod akkor újra képzés aztán fedezés. Röpke 1000K kati és mehet az újabb fedezés ami után megint sokkal több lesz a kaonaigény. Pár év és már át is vergődtél a szakadékon :) Eközben azok, akik miatt elvileg főként be lett vezetve vígan termelgetnek és élik világukat. Holott elvileg pont miattuk lett elsősorban létrehozva ez a rendszer, ami szerintem kicsit irreállis a katonák számát tekintve egy idő után.
Ennél fogva nem hinném hogy az lenne a megoldás hogy a törpöknek bányát biztosítsunk mert attól nem fognak megoldódni a gondok, legfeljebb lesz egy kis könnyítés. Ha épít bányákat akkor kifigyelik és újra leütik és minden megy előlről, közben csak mennek a katonák a bányák fedezésére. Ha már ennyire a törpök vannak napirenden akkor lehet hogy célravezetőbb lenne egy védelmi% növekedés a bányák területből elfoglalt arányával egyenes arányban nőve. (de szép mondat :D) Persze ez a plussz védekezési% egy adott % után nem nőne. Én érintett vagyok ebben a szakadék dologban és nem kellemes hónapokig termelni aztán fedezni és tudni hogy legközelebb sokkal több kell. De persze biztos jó ez a rendszer is valakinek :) Jó lenne olyanok véleményét is hallani ez ügyben akik a szakadék alján vannak és nem tudnak kit ütni csak fedezni... |
Quote:
A szakadék utáni orzágok is feljutottak oda... hogy a többség fedezéssel? Előbb utóbb eltűnnek ők is, és jó lesz az egész... az egyetlen probléma a fedezési malusz... ami a nyers termelésénél jön elő igazán. Ezért ha a törpét hagyjuk hadakozni, utólag bányákat felfedezni, akkor máris meg lehet oldani egy törpi felhozatalát -nem a mostani top szintjére, de elég magasra. Eljön az idő, mikor már csak a mostani fedezési szabályba született orik lesznek fenn, addig ki kell bírni morgás nélkül :p |
Quote:
a védelemmel viszont pl 10% bánya esetén +10%, 30% esetén +30% védelmi bónusz, és ez lenne a max is. Ez meg nem morgás, csak nagyon jó hogy mindig azok mondják hogy mennyire príma ez a fedezési rendszer akik nem akarnak előrejutni csak játszani magasabb hekin, azok meg akiket igazán komolyan érint azok meg csak örüljenek hogy ilyen van. És ne légy kishitű, akik feljutottak oda, azok nem tűnnek el esetleg nagyon hosszú idő után. |
[quote=-Fegya-;98571]Megint támadt egy ötletem. Úgy érzem, egész jó! :)QUOTE]
Fegya nagyon jók a javaslataid, őszintén örülök nekik. Remélem Ati is észreveszi, megtalálja őket. Nagyon fontos a hatalmas szakadékok megszüntetése |
Quote:
|
Quote:
idéztelek...). A bányász törpe esete az agresszív orkkal: ha egy törpe 10% bányával nem tudja magát megvédeni (és a klántársai sem), akkor nem keres 10% bányát. A top előbb-utóbb ki fog tisztulni (nem én vagyok a kishitű.. maximum naív :) ), de már így is vannak akik nem fedezéssel jutottak fel milliós nagyságra. Azt meg, hogy én nem szeretnék feljebb jutni, kikérem magamnak. :) |
Quote:
Ha Wand így gondolja, akkor jöjjön vissza kláncsatázni, és majd amikor x edszer lép be szövibe saját orival akkor majd rájön, hogy nem így van. |
Valós probléma az, hogy ma ehéz, elképesztően nehéz feljutni az A tetejére.
Off A Reményhozók nagy orijai kifutottak szk-ra a harc elől. (Nem bántom őket, nem tudom milyen élethlyzetben voltak...) (A Timurék 1 ütés után megfeleződtek, nagyobb klánnal elérhetetlenek. Remélem lesznek nemsokára nagy, és erős klán.) Senkit se szeretnék megbántani, de a célpontok eltűnnek, mint a kámfor. Tele van a pontlista 300-1100 ezer pont között Szk.-s orikkal. Minden elismerésem a Szkarabeuszé, (kivéve Suzyt) hogy Ők a harcokat választották. Szal a feltörekvő uj nemzedék beleütközik a célpontnélküliségbe. Ezért kell a felfedezéssel valamit kezdeni. |
All times are GMT +1. The time now is 04:25. |