Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tényleg halálra van ítélve? avagy minden ami zombi (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=116)

jack herrer 10-19-2006 16:01

[quote=Napóleon;36080]
Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 35994)

volt rá példa az én krónimban is. szegény a csopi legaljára került én meg az első 9-be amikor 7 sereggel alulról ütöttem.
de ez ritka mint a fehér kóla, h magas hekin olyan hullát találsz aki full kitámad még csak 1db íjat sem hagy:)

hat nem tom nekem mar soxor sikerult:D
alapbol ha 1 zombi ijakat tart az be se tud utni nagyobb hekin senkit:)
es egy ork fulltekivel jo moralon lazan atut nehany ijaszon:)
meg ha 7-8 sereg nem is megy akkor is 3-4 sereggel tuti be tudja utni a kitamado zombit;)
de szzerintem nagy hekire csak szovis hulla jut fol mert az nem vakon esz nelkul tamad:)
azt meg egy mf ork siman atviszi sokk sereggel is;)

Massza Rex 10-19-2006 16:44

Én Mf hullaként simán felmentem 600 hekire...

Hajnal 5-kor támadás indult, 7 kor kevesen kísértek haza...:)

Volt, hogy megüttöttek, de ált 1-2 sereggel csak. Eddig mindössze kétszer kaptam be 5-5 sereget, de ez már a 600-as topban volt... Íj\elit felállásban nyomtam, hogy amíg otthon vagyok, legalább legyen védelmem.

Napóleon 10-19-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 36128)

Volt, hogy megüttöttek, de ált 1-2 sereggel csak. Eddig mindössze kétszer kaptam be 5-5 sereget, de ez már a 600-as topban volt... Íj\elit felállásban nyomtam, hogy amíg otthon vagyok, legalább legyen védelmem.

és a 600 heki mióta számít sok hekinek?! :confused:

Napóleon 10-19-2006 16:56

[quote=jack herrer;36109]
Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 36080)

hat nem tom nekem mar soxor sikerult:D
alapbol ha 1 zombi ijakat tart az be se tud utni nagyobb hekin senkit:)
es egy ork fulltekivel jo moralon lazan atut nehany ijaszon:)
meg ha 7-8 sereg nem is megy akkor is 3-4 sereggel tuti be tudja utni a kitamado zombit;)
de szzerintem nagy hekire csak szovis hulla jut fol mert az nem vakon esz nelkul tamad:)
azt meg egy mf ork siman atviszi sokk sereggel is;)

vagy íj paci, vagy elit

van aki íj+pacival megy.

dreaman68 10-19-2006 22:05

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 36128)

akkor nekem eddig mákom volt mert hullával emasíroztam 3. szintig mindig. csak 1000 heki felett már a gyújtások meg a rengések idegesítők

jack herrer 10-20-2006 06:09

en mar mentem a topba is 2 hullaval 1szoviben a 3/gben
de a topban mar tiszta para volt hogy mikor utik le oket:)
aztan a vezerunk sok sok vita meg gyozkodes utan mindkettovel atepittette orias hadinak az orijat:)
aztan szintlepes utan is sikerult 1het alatt topba menni:)
de ha hullak maradtak volna tuti elvereztunk volna a 2/B-ben:D
igaz konkretan megmondtuk nekik hogy ha hullak maradnak oszlatjuk a szovit a francba:D

jack herrer 10-20-2006 06:16

mondjuk ez mar joregen volt:)
akkor meg a regi szintlepes szerint volt ez szintenkenti bonusz nelkul:)
a mai szerint 1700ig folmenni veluk az joval huzossabb lenne:)
szinte lehetetlen:)
amugy 800ig frankon el lehet bohockodni zombikkal is ha nem zavar hogy neha visszautnek:)

Massza Rex 10-20-2006 08:02

Napóleon: na ettől szép a játék, hogy mindeki másra esküszik. :o

A sereg egyik része kb 20-40% úgyis otthon marad, ergo egyszerűbb, ha íj és toronyba ül, mert nagyobb a vé, mert kevesebbet esznek, mert kapsz vé bonuszt a toronyból, mert ép lista nélkül nehezebb kiszámolni a vé-t, mert... :).

A maradék micsoda, az már csak habitus kérdés szerintem. Ha sokat támad, annak jó a paci (hisz úgysincs otthon valszeg mikor ütnek), de aki csak napi 1-et, mint én (persze ha büntetni kell akkor többet:cool: ) annak sokkal jobb, ha a 24 körből 20 körön át 5 a vé nem 2.

Quote:

és a 600 heki mióta számít sok hekinek?!
Azóta számít 600 heki soknak, mióta 1100 hekin elvagy a 2. szint végéig és ennek a felét a legalsó szinten 3-400 kör alatt elérheted...:mad:

Lehet nem jött ki az írásból, de arra akartam utalni, hogy egy holt hadis az 5. szinten kb 300-400 kör alatt 600 hekin van, mégha párszor vissza is kísérik.

Láma 10-20-2006 09:29

Ij+pacizó hulla, érdekes gondolat:)

Massza Rex 10-20-2006 11:32

Láma: én kipróbáltam, de állandóan levertek. Na itt tényleg több sereggel. :)

Utána áltam át az elit/íj kombóra és az "elég jól" (hullához mérten) muzsikált...

Napóleon 10-20-2006 14:59

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 36315)
Láma: én kipróbáltam, de állandóan levertek. Na itt tényleg több sereggel. :)

Utána áltam át az elit/íj kombóra és az "elég jól" (hullához mérten) muzsikált...

igen. mindenki másra esküszik :cool:

peccsy 10-26-2006 10:34

Hi

Az a kérdésem/kérésem lenne, hogy egy picivel több védelmet kaphatnának-e a hullák a Tovajok és Varázslók ellen?

Szecsa 10-26-2006 11:04

Csak az a franya gyujtogatas... :) ugye?

Burning 10-26-2006 13:19

ennek nem itt a helye peccy hanem a megbeszéléseknél:) de már nagyon sokan, nagyon rég óta gondolkoznak mivel lehetne erősíteni a hullát és mégse jutunk annyira előre:(

dreaman68 10-26-2006 15:55

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 37841)
ennek nem itt a helye peccy hanem a megbeszéléseknél:) de már nagyon sokan, nagyon rég óta gondolkoznak mivel lehetne erősíteni a hullát és mégse jutunk annyira előre:(

tapasztalatból a hullát egy jó szövivel lehet erősíteni:p :p :D ;)

Burning 10-27-2006 13:42

ez így van:D :D :D én egyszer voltam hullával szöviben, gömb mindig volt és ütni is volt kit. nem volt rossz:rolleyes:

dreaman68 10-27-2006 16:11

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 38293)
ez így van:D :D :D én egyszer voltam hullával szöviben, gömb mindig volt és ütni is volt kit. nem volt rossz:rolleyes:

na látod:D

Burning 10-27-2006 16:18

sosem tagadtam, de nem ilyen erősítsére gondolotam:)

Synkel 10-27-2006 19:18

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 37942)
tapasztalatból a hullát egy jó szövivel lehet erősíteni:p :p :D ;)

Szerintem szintlépés utáni fajváltás hatásosabb erősítés neki:)

Killer 10-28-2006 11:14

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38397)
Szerintem szintlépés utáni fajváltás hatásosabb erősítés neki:)

:D :D :D :D

dreaman68 10-28-2006 21:10

Hát igen, sok ország alapján rá jöttem a hulla nem életképes 4. szint közepétől:(

Valezius 11-05-2006 17:54

Azt viszont még mindig nem értem, hogy valaki miért választ olyan neveket, amiből kiderül, hogy ő hulla. Ennyi erővel lehetne az a neve, hogy Hullavagyoklopjmegvagyküldjegytűzgolyót ;)

Burning 11-06-2006 17:34

aki hulla és kezdő az az ilyenbe nem gondol bele. aki meg hulla és már van tapasztalata az tudja, hogy a hullával ez eggyütt jár, mint egy ajándék:D

BeeLord 11-06-2006 17:41

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 40979)
Azt viszont még mindig nem értem, hogy valaki miért választ olyan neveket, amiből kiderül, hogy ő hulla. Ennyi erővel lehetne az a neve, hogy Hullavagyoklopjmegvagyküldjegytűzgolyót ;)

Láttam már olyan országot, akinek a nevében benne volt, hogy hulla. Aztán egy gyors gömb, és máris kiderült a turpisság: elf volt az ürge. Na erre mit mondasz? Zárjuk ki, mert csalt:D

Burning 11-06-2006 17:46

olyan is van aki direkt más nevet választ;) de már olyat is láttam, hogy vki adott fel hirdetést, hogy vki tanítsa aztán egy láma jelentkezett, és nagy emberként azt mondta segít. aztán szétszedte őt a segítséget kérő ori:eek:

Smooth Scroller 11-06-2006 18:47

javaslat

sracok, tudom, hogy ez nem a javaslatok helye, de megis ha lehet dumaljuk mar meg. tenyleg atomhurka a 4-10k-s piaci araknal a hulla es a 3. csoport topjatol felfele, 2. csoportot is beleertve, de foleg mf bonusz nelkul, az 1. csopiban pedig eselye sincs a hullanak. ha ijai vannak + lova, akkor a vedoerteke is gyatra, de a keves lo miatt a tamadoja is. ha csak elitje van, akkor kicsit jobb a tamadoja full sereg eseten, de szinte barki beveri. jo, ezt mindannyian tudjuk. (mar aki egy kicsit is jatszott a 1-2-3. csoportokban.) az 1etlen dolog amiert a hulla magasabb hekinel kicsit vedve erzi magat, az a pestis.

viszont az is teny, hogy inkabb az jon elo, hogy "nini, itt 1 hulla, ugysem csinaltam mar semmit az orimmal 3 napja, nosza bosszantsuk mar 1 kicsit." akar csak 1 ori is nekiesik gyujtani + rengetni, azzal valami hihetetlen karokat tud okozni 1000 heki felett. az agyag meg a fa, 2-10k piaci aron van, de altalaban 5-6k felett, es ha egy felelf nekiall gyujtani, nos, akkor ugy 100 haznak tuti annyi 1 csapasra.

hiaba van alacsonyan a foglalkoztatottsag, attol meg a hazakat potolni kell, vagy el lehet menekulni szabira. szinte az utobbi az 1etlen menekves, foleg az mf hulla szamara. es mast nem is tud igazan tenni. a renges se kutya, de a gyujtas, az kriminalis.

na eddig a siram, most jon a javaslat:

tudom, hogy 5. szinten a top kornyeken mar rendesen begyengul a zombi, de az 5. szinten olcso a nyersi, maradjon minden igy. am a szintek novekedesevel NE CSAK HADEREJE nojon mar, mert hiaba, a 3. es 2. csoportban ugysem nagyon lesz eleg semmire, csak az mf-kent full sereges tamadasra. a hadero novekedese az maradjon igy, jonak latom. (tehat 4. szinten +10%, 3.-on +20%, 2.-on +30%, az elson +40%.)
hanem az emelkedo csopikba kapjon mindig +5% lakasbonuszt (mint a torpe mar indulasnal), es minden szinten +5%-ot. tehat 4. szinten +5%, 3.-on +10%, 2.-en +15% es az 1.-ben +20%. a +20%-ot nem tartom durvanak, ez roviden annyit tesz, hogy 40, helyett 48 ferohely van barakkonkent.

ezenkivul ugyanezen modszer alapjan kapna +5% toli rezisztanciat es vari rezisztanciat is. MINDEN AKCIORA.

megmondom mi ebben a plane:
- tolis oldalon:
kevesebbet lehetne tole lopni barmit (penzt, nyersit, embert, tekit). ha most vki azt mondja, hu, ez durva, akkor azt mondanam, nem annyira. 10 haz helyett 3. szinten gyulladna 9... mi ebben a durva? semmi. de megis er am vmit. 1 kicsit hasonlit ez az orias sziesztajara, hiszen minden toli akcio elveszti az 50 (!) %-at, kiveve a tekizest es a varikillelest, ugye ott 80% a minusz. tehat sztem semmi kulonos nem lenne, az 5/10/15/20%-okban 4/3/2/1. csopikban.
a tolireziszt szuperajandeka lehetne meg ezen felul, ha ez a tolireziszt egyutt jarna azzal, hogy NEM SIKERULNE A TOLIAKCIO ennyi % esellyel a gyujtasnal. de csak a gyujtasnal. tehat 4. szinten 5% esely, hogy bebuknanak a tolik, 3.-on 10, stb. persze ez csak azert lenne, hogy jo-jo, lopjatok csak batran, de szivatasbol, feszultseglevezetesbol, stb. ne gyujtsanak mar annyit. :) aki a hullan megis igy akar bosszut allni, az szamoljon azzal, hogy be fognak idonkent bukni a tolik es az biza penzbe kerul. vegyuk ugy, hogy betegsegben meghaltak. (ez lenne a a halott lich atka... :D )

- varis oldalon:
ugyanez a %-os reziszt, a tuzgolyo es a renges ellen. tudom, hogy mar alapban van ilyesmi a hullanak, nem is kicsi (az elejen jo is, de kesobb mar keveske), de mivel keptelen szegeny hulla kivedeni barmit is a variktol, kepzeljetek milyen durva, amikor egy hadis ori mondjuk 1000 hekinel 6-10k varival rengeti, mert mast ugyse tud, hat szorakozik kicsit. es mi van, ha a szovit is raveszi 1 kis durvulasra. mert ugye a rengesnel tok mindegy mennyi vari van, nem kell ehhez varis ori, a hatasfok ugyanaz, csak a tavolsag fuggvenye.
a varireziszt szuperajandeka lehetne meg ezen felul, ha ez a varireziszt egyutt jarna azzal, hogy NEM SIKERULNE A VARAZSLAT ennyi % esellyel. akar a gomboles is. tehat 4. szinten 5% esely, hogy nem sikerulne a gomboles. 3.-on 10, stb. persze ugyanigy a rengetes vagy tuzgolyo eseten is, tehat barmilyen vari akcional a hullaval szemben. :)

szoval en csak azt mondom, hogy aki szepen megembereli magat es a nyersi arak ellenere szepen felkuszik a 3. es 2. csopiba es azoknak is a topjaba, jarjon mar 1 kis juti neki. en megadnam mindenkeppen (ha az en kezemben lenne a dontes).

szoval osszefoglalva a dolgot, a kovetkezo bonuszok jarnanak alanyi jogon :) a hullanak szintlepeseknel:

4. szinten
+5% lakibonusz (40 helyett 42 katona)
+5% tolireziszt
+5% varireziszt

3. szinten
+10% lakibonusz (40 helyett 44 katona)
+10% tolireziszt
+10% varireziszt

2. szinten
+15% lakibonusz (40 helyett 46 katona)
+15% tolireziszt
+15% varireziszt

1. szinten
+20% lakibonusz (40 helyett 48 katona)
+20% tolireziszt
+20% varireziszt

legyszives ne komolytalankodjatok el a dolgot, ertelmes hozzaszolasokat kerek, hatha vmi jo kisulne belole es ati is aldasat adna ra. nem artana...

Láma 11-06-2006 19:23

ezt most úgy ahogy van helyezd át ide sztem:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=776

Smooth Scroller 11-06-2006 19:59

ok, atraktam. koszi.

Massza Rex 11-07-2006 09:43

Jelentem MF élőholtam elérte a 2. szintet :D
Nem volt könnyű, és tudom, hogy most jön csak az igazi fekete leves, de hát fanatikus élőholt rajongó vagyok. :o

A bevételem 88% megy el átlagosan a károk helyre hozására (és mindig van kb 40% üres hekim:eek:). Akkor a legviccesebb, amikor nincs fa vagy agyag a piacon :mad:

Eddig a legjobb védelmem a gyújtogatás ellen pont ez a 40% szabad heki, ott mindig lesz 8 ember / heki :)))) Persze el lehet őket lopkodni, de kellően magas morállal elég jól jönnek vissza ;)

Szal keményen megszívom magam és írány a top30% :p

Szecsa 11-07-2006 10:10

Kitartast a tovabbiakban is :))

empty 12-02-2006 09:29

sziasztok!

előrebocsájtom hogy hullával nem játszottam még, mindig elriadtam tőle.

a gyújtogatás ellen nem tudok javasolni semmit, de az emberlopás ellen igen:
tarson a hulla is kórházat. ha megvan a 300lakosonkénti kórház, a lopott emberek a köv körben vissza fognak jönni... ráadásul az embermennyiség ha jól tapasztaltam a max férőhely fölé is fognak menni.
ugyanitt egy kérdés az okosokhoz: más fórumon felmerült a házfree megoldás. arra lennék kíváncsi hogy elméletileg vagy akár gyakorlatban ki lehet e váltani a házak egy részét kórházakkal? gondolok itt arra hogy mondjuk csak az elegendó ház 80% át tartod a maradék kórház és mégis elég az ember a bevándorlás miatt?

Smooth Scroller 12-02-2006 10:37

senki nem fog hullaval korhazat tartani.

empty 12-02-2006 10:47

akkor én megpróbálom:-)

cseppet homályos előttem hogy pontosan hogy is műxik a bevándorlás, de most regeltem egy orit, megnézem milyen kevés házzal tud még működni. mert ugye a kórházat nem lehet felgyújtani. mindegy egy próbát megér...nekem

Croissant 12-05-2006 11:50

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 49203)
senki nem fog hullaval korhazat tartani.

Én már láttam :)

Smooth Scroller 12-05-2006 15:39

akkor egri janos szavaival elve: "atnyujtok onnek 1 hagszorot..." :D

Szecsa 12-06-2006 09:32

A nep visszavandorlasanak segitesere idealis a korhaz+100% moral :)

Massza Rex 12-06-2006 17:08

Én úgy vettem észre, hogy ha a foglalkoztatottságod 65% körüli akkor bele sem kezdenek a gyújtásba, lopásba...

(persze csak a normálisabbja, a beteges hullagyalázó gyujtogatókat ez sem zavarja:mad: )

A korház +1% javítaná a bevándorlási ütemet, szerintem ettől nem fognak 1 kör alatt visszatérni az ellopot emberek, de nyilván több jön majd. (A magas morál eddig is segített mindig. )

Az üres hekik eddig jól beváltak. Felfedezéskor amit bányába kapok, azt úgy is hagyom, így szépen lassan nő az üres hekik száma.

It(AZ:)) 02-06-2007 14:01

...

Mivel tolvajommal kihagytam a nagy harcokat 5-ben ,gondoltam második országnak indítok zombit, mivel túl sok törődést nem igényel, és csak a harcról szól az élete(vagy a halála:))
Viszont amikor ember/tolimmal visszavertem(mi lett volna egy elf/tudóssal? :)) ) egy zombi 10300 fős seregét kb 4000 íjásszal meg 1500 elittel, úgy,hogy a tornyok nem is voltak feltöltve, azért elgondolkoztam...
és arra jutottam,hogy próba,szerencse:D
Pár nekromanta igazán besegíthetne nekik, legalább varázslójuk lenne :D

Massza Rex 02-09-2007 18:13

Hát lehet harcolgatni holttal is, de csak módjával. Csak szöviben, ahol van elég gömb, illetve elég aktív a 3 holt harcos. (persze ez mind az 5-be)

A többi szinten a drága nyersi, a növekvő védelem hiány, a nagyobb károk miatt szépen kihal mind. (újra)

A magányos holt meg mint vak sündísznó mászkál az elefántok közt...

kokopesta 02-09-2007 18:32

hát szerintem is jó a hulla 5. szinten, feljebb már az ártózásokkal teljesen megölik én már zavaritottam meg hullát és kinnyában szintet lépett

All times are GMT +1. The time now is 18:32.