Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   betegség vs képzés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1059)

Seldon 12-07-2006 14:55

nem, én itt konkrétan arra gondoltam, hogy nyugodtan hagyhatja a katonaképzést ahogy van, a helytartó úgyis kiveszi, így tényleg csak azt az időt bukja, míg beteg :)
nem kevesen a katonatermelésből élnek, ezt ne feledd :)

Valezius 12-07-2006 14:57

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 52225)
"hullát támadok, de tényleg nincs időm, hogy bennmaradjak, a ragya beindulása előtti körben kikapcsolni a katigyártást... de minek is, hisz az én
drága, jó helytartóm megoldja helyettem, hisz nincs időm a gép előtt ülni"

ez itt a gond. a topicban kb 10x le lett írva!!
ha hullára megyek simán kikapcsolom!!
azonnal építek kórházat túlórában!!
a gond akkor van ha rámész egy orira akin nem látszik a betegség és mondjuk a krónikában se ütött hullát,de egy beteg orit igen!!

Legközelebb olvasd el, hogy a másik mit ír. ;)

Killer 12-07-2006 15:26

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 52229)
Legközelebb olvasd el, hogy a másik mit ír. ;)

nos,én elolvastam és ha nem tűnt volna fel be is idéztem!!
akinek azon a pár körön át termelt katonán múlik a gazdasági stabilitás annak szerintem teljesen mindegy van-e ilyen gomb!!:D

Valezius 12-07-2006 15:28

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 52245)
nos,én elolvastam és ha nem tűnt volna fel be is idéztem!!
akinek azon a pár körön át termelt katonán múlik a gazdasági stabilitás annak szerintem teljesen mindegy van-e ilyen gomb!!:D

Off

Hát kiegészíti a segéllyel, és máris milyen jó lesz :D

/Off

Hóhér 12-07-2006 23:51

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 52103)
olvasd végig a topicot!!!
Ki beszél itt hulla támadásról?
ha hullát ütök nyilván leálíítom én magam a képzést.
Itt arról van szó ha beverek egy olyan orit aki bevert egyolyan orit aki bevert egy hullát na magyarul ha beteg orit versz be akkor neképezzen tovább a hely tartó. mert aki nem vippes annak nyilván nem képez és nincs ebből hátránya.
csak annyit szeretne itt a többség hogy ez a kis hiba orvosolva legyen , hogy ha már fizetek egy helytartót ami nyilván csak annyit csinál amit én is megtennék akkor azt tegye meg és ne leamortizálja az orim.

nem tudok valami jól olvasni...

sehol nem olvastam, hogy CSAK abban az esetben állítja le a helytartó a kati képzést, ha beversz egy olyan orit aki bevert egyolyan orit aki bevert egy hullát...

sok hadis szeret betegen háborúzni, rejtve a betegségét, akár napokig is...
hagyjuk meg azt az örömet , hogy nagyobb kárt tud így okozni, ha betámadják...

ha pedig ilyen orit ütöttél és nem vártad meg, amíg haza ért a sereg + 1 kör

ÍGY JÁRTÁL...

" Szóval a nagy ötlet egy be x-elhető rublika hogy betegség esetén halassza el a helytartó a képzést."

- és mivel csak betegség idején nem képez, miután meggyógyultál újra indul a képzés, az eredeti javaslat alapján...

szerintem ez népszerűbbé teszi a hullák ütését, pont az olyan játékosok számára, akik nagyon keveset vannak gépnél...

Killer 12-08-2006 06:32

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 52621)
nem tudok valami jól olvasni...

sehol nem olvastam, hogy CSAK abban az esetben állítja le a helytartó a kati képzést, ha beversz egy olyan orit aki bevert egyolyan orit aki bevert egy hullát...

sok hadis szeret betegen háborúzni, rejtve a betegségét, akár napokig is...
hagyjuk meg azt az örömet , hogy nagyobb kárt tud így okozni, ha betámadják...

ha pedig ilyen orit ütöttél és nem vártad meg, amíg haza ért a sereg + 1 kör

ÍGY JÁRTÁL...

" Szóval a nagy ötlet egy be x-elhető rublika hogy betegség esetén halassza el a helytartó a képzést."

- és mivel csak betegség idején nem képez, miután meggyógyultál újra indul a képzés, az eredeti javaslat alapján...

szerintem ez népszerűbbé teszi a hullák ütését, pont az olyan játékosok számára, akik nagyon keveset vannak gépnél...

örülök hogy végre értelmes ellenérv is akadt az eddigi sablonokon kívül!!
abban max igazad van hogy a hozunk egy kis betegséget egy hullától taktikának eléggé elvenné a hatékonyságát!

Synkel 12-08-2006 13:33

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 52632)
örülök hogy végre értelmes ellenérv is akadt az eddigi sablonokon kívül!!
abban max igazad van hogy a hozunk egy kis betegséget egy hullától taktikának eléggé elvenné a hatékonyságát!

Dehogy venné el a hatékonyságát. Attól még beteg vagy, ez nem szűnik meg ha van gombod ami leállítja a képzést.

Hóhér, szerintem egy hullát nem ütnének gyakrabban csak mert ht leáll a képzéssel. Már csak azrét sem, mert a játékosok nagyobb részét inkább az esetleg magas nyersiár tartja vissza a hullák ütésétől, nem pedig az, hogy kiesik pár milla bevétele a katiképzés miatt...

Hóhér 12-08-2006 23:11

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 52700)
Hóhér, szerintem egy hullát nem ütnének gyakrabban csak mert ht leáll a képzéssel. Már csak azrét sem, mert a játékosok nagyobb részét inkább az esetleg magas nyersiár tartja vissza a hullák ütésétől, nem pedig az, hogy kiesik pár milla bevétele a katiképzés miatt...

ha figyelmesebben elolvasod amit írtam ,nem csak a leállítással van baj, hiszen azt többen is említették, megcsinálják kézzel,
hanem az elindítással is, amikor vége van a betegségnek.

de igazából többet nem tudok én sem hozzá tenni a témához.

emre33 12-09-2006 13:06

hát nem

átgondolva továbbra is jó ötlet, de egyre jobban ellehetetlenülnek a hullák sora

Egyre nehezebb játszani velük.
Cserébe egykis engedmény kellene nekik..

Synkel 12-09-2006 13:19

Quote:

Originally Posted by emre33 (Post 53091)
átgondolva továbbra is jó ötlet, de egyre jobban ellehetetlenülnek a hullák sora

Egyre nehezebb játszani velük.
Cserébe egykis engedmény kellene nekik..

A hullák érdekében is lehet javaslatot tenni bármikor, ugyanakkor ez a képzés téma baromira nem érinti őket.

laci 12-12-2006 07:46

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 53095)
A hullák érdekében is lehet javaslatot tenni bármikor, ugyanakkor ez a képzés téma baromira nem érinti őket.

Dehogynem érinti őket. Ezzel is azt erősítenénk, hogy simán lehet hullát ütni, a betegség nem probléma. De ez nem a hullás topic, úgyhogy...

Phoenix 12-12-2006 07:57

ez nem a hullákat gyengíti...
tegnap este betámadtam egy orit, amin nem is látszódott, hogy beteg...mégis elkaptam hajnali 2kor volt a sereghazaérkezés, aztán reggel felkelek 7kor azaz 5 kör múlva minusz 1000 ember hiányom van és még a HT is képzett ki 300 katonát, szval azért nem mind1, hogy az a jelen esetben 300 katona épp képzés alatt van vagy sem...ha az nem lett volna, akkor jelen esetben nem lenne emberhiányom...röviden ennyi.
én kitartok a véleményem mellett, hogy ez egy jó dolog lenne és támogatom :)

Kisbér 12-12-2006 11:16

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 54182)
ez nem a hullákat gyengíti...
tegnap este betámadtam egy orit, amin nem is látszódott, hogy beteg...mégis elkaptam hajnali 2kor volt a sereghazaérkezés, aztán reggel felkelek 7kor azaz 5 kör múlva minusz 1000 ember hiányom van és még a HT is képzett ki 300 katonát, szval azért nem mind1, hogy az a jelen esetben 300 katona épp képzés alatt van vagy sem...ha az nem lett volna, akkor jelen esetben nem lenne emberhiányom...röviden ennyi.
én kitartok a véleményem mellett, hogy ez egy jó dolog lenne és támogatom :)

Miért nem állítottad le a katonaképzést? :D
Annyira kellett az a 300 katona? Nem tudtál rajta 5 kört csúsztatni? Majd 7-kor kiképzem őket, ha látom, hogy nem lettem beteg...

Ennyi...
Köszi... :)

Amúgy meg minek katonákat képezni? :D

Phoenix 12-12-2006 11:41

csak mellesleg megjegyzem, hogy honnan tudhattam volna, hogy beteg az ori:confused: lehet nállad kiírja a krónikába, de tood nekem nem :)

Cuyu 12-12-2006 20:06

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 54243)
csak mellesleg megjegyzem, hogy honnan tudhattam volna, hogy beteg az ori:confused: lehet nállad kiírja a krónikába, de tood nekem nem :)

Figy,én úgy vagyok vele, hogy a helytartó nekem azért van,hogy a pontlisában lássak dolgokat és karavánom legyen. Ja és hogy katikat képezzen mindig,de tovább ne fejlessze őket... még így is erősen gondolkozom rajta,h ne is képezzen katikat,mert akkor semmi nem marad nekem és akkor elunom az agyam..jó a "gépesítettség" de nem ennyire... én játszani szeretnék,nem pedig csak katt háború ezt öld meg és vérszomj aztán csá... a kényelmi szolgáltatás nálam a pontlistában és a karavánban meg a belépési gépelésnél jön csak ki. ennyi.... vhogy nekem ez adja a játék ízét,de hát kinek mi....

Croissant 12-12-2006 20:26

Quote:

Originally Posted by Cuyu (Post 54551)
Figy,én úgy vagyok vele, hogy a helytartó nekem azért van,hogy a pontlisában lássak dolgokat és karavánom legyen. Ja és hogy katikat képezzen mindig,de tovább ne fejlessze őket... még így is erősen gondolkozom rajta,h ne is képezzen katikat,mert akkor semmi nem marad nekem és akkor elunom az agyam..jó a "gépesítettség" de nem ennyire... én játszani szeretnék,nem pedig csak katt háború ezt öld meg és vérszomj aztán csá... a kényelmi szolgáltatás nálam a pontlistában és a karavánban meg a belépési gépelésnél jön csak ki. ennyi.... vhogy nekem ez adja a játék ízét,de hát kinek mi....

Biztos igazad van, de tudod ez valahol olyan dolog, mintha egy jó autód csak azért lenne, h tolhasd... Ha már van HT, akkor ki kell használni...

Synkel 12-12-2006 20:48

Quote:

Originally Posted by Cuyu (Post 54551)

Egészségedre:)
Gondolom piacra is csak 3x mész, meg a varikat is midnig kézzel teszed fel. Azért ha már lehetőség van egyébre is, hadd ne csináljam kézzel a dolgokat.
Mellesleg van olyan orim ahol én is kézzel képzem a katincsot a vip ellenére...

Hmmm... Sati 12-12-2006 21:42

Hmmmm...

Embereket kell lopni kell huzni 5-6% korházat hamar lemegy azt csak lopni embert akihez beférsz :D
és mehet a képzés.:D

Steve 12-12-2006 21:53

Finix 1000es emberhiányod nemis lett volna egyáltalán ha nem képez 300katit? Sántít, öreg, sántít;) :D

Synkel 12-12-2006 23:41

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 54590)
Embereket kell lopni kell huzni 5-6% korházat hamar lemegy azt csak lopni embert akihez beférsz :D
és mehet a képzés.:D

Igen, úgy van. Azt nem is mondta senki, hogy egy ilyen opció beszüntetné a betegséget. Csak azt, hogy a helytartó ne nehezítse tovább a helyzetet, elvégre nem azért fizetsz. Sőt ha egy fizetős KÉNYELMI szolgáltatás hoz hátrányos helyzetbe azokkal szemben akik nem fizetnek a játékért, akkor a helyzet eléggé visszás. Szerintem...

Hmmm... Sati 12-13-2006 00:04

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 54610)
Igen, úgy van. Azt nem is mondta senki, hogy egy ilyen opció beszüntetné a betegséget. Csak azt, hogy a helytartó ne nehezítse tovább a helyzetet, elvégre nem azért fizetsz. Sőt ha egy fizetős KÉNYELMI szolgáltatás hoz hátrányos helyzetbe azokkal szemben akik nem fizetnek a játékért, akkor a helyzet eléggé visszás. Szerintem...

egyszerü nem kell Hullát támadni esetleg akinek korháza van vagy ha megnézed hogy elötte kit támadott de nincs korháza.
De egyszerübb nem kell támadni.
Enyi

Killer 12-13-2006 07:30

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 54613)
egyszerü nem kell Hullát támadni esetleg akinek korháza van vagy ha megnézed hogy elötte kit támadott de nincs korháza.
Enyi

ez simán megért egy pirosat:DD

Croissant 12-13-2006 07:54

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 54635)
ez simán megért egy pirosat:DD

Miért is ért egy pirosat?

Phoenix 12-13-2006 07:55

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 54613)
Enyi

tudod nekem alapból van 3 kórházam, akkor most mindenki azt hiszi hogy beteg vagyok? nem igazán értem az összefüggést
taszival egyetértek :D

Killer 12-13-2006 08:02

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54638)
Miért is ért egy pirosat?

azért,mert ebben a topicban ezt a hsz-t már kb 10x megtalálhatod!!
aki nem veszi a fáradtságot,hogy egy megfontolás alatt álló javaslatnál végigolvassa amihez hozzáír az simán megérdemel 1 pirosat szerintem.
ha pedig végigolvasta és úgy írta akkor meg pláne piros!!:D

Croissant 12-13-2006 08:33

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 54641)
azért,mert ebben a topicban ezt a hsz-t már kb 10x megtalálhatod!!
aki nem veszi a fáradtságot,hogy egy megfontolás alatt álló javaslatnál végigolvassa amihez hozzáír az simán megérdemel 1 pirosat szerintem.
ha pedig végigolvasta és úgy írta akkor meg pláne piros!!:D

Off
Nekem úgy tűnik, mintha Te is írtál volna úgy topicokba, h köze nem volt a hozzáírásaidnak az adott topic tartalmához...
És nem biztos, h pirosat kaptál érte, pedig ilyen alapon megérdemelted volna...
On

Killer 12-13-2006 08:39

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54659)
Off
Nekem úgy tűnik, mintha Te is írtál volna úgy topicokba, h köze nem volt a hozzáírásaidnak az adott topic tartalmához...
És nem biztos, h pirosat kaptál érte, pedig ilyen alapon megérdemelted volna...
On

légyszives nem offolni a topicot!
ha bajod van megkereshetsz privibe,de nem ide való szerintem.

Kisbér 12-13-2006 08:58

Szerintem túl sok értelme nincs ennek a topicbak...
Ati dönts, aztán kész, szerintem már mindenki elmondta a véleményét...

Ennek a topicnak is a 70 %-át átraknám a "ki a legmajerebb hódítós" topicba! :)

laziga 12-13-2006 10:52

igy van itt minden ellenérv előkerült már legalább 100szor és mindet szépen ész érvekkel megcáfoltnuk legalább ezerszer. amig nincs uj érv addig nincs miről dumálni aki meg ide ír az tényleg vehetné a fáradtságot hogy végig olvassa a topicot.
De én is kiváncsi vagyok Ati véleményére.

McLoad 12-13-2006 11:02

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 54591)
Finix 1000es emberhiányod nemis lett volna egyáltalán ha nem képez 300katit? Sántít, öreg, sántít;) :D

Nem feltétlenül ha épp amiatt a 300ember miatt álltak le a tanyái. Reggel pedig vissza tudot volna lopni 2-3száz embert viszont 1k-t nem tudot.
Kicsit szük szavuan fejezte ki magát szerintem:)

Valezius 12-13-2006 11:06

Nekem az jött át, hogy kb. 300embere hiányzott, miután rabolt embert a környékről. vagy lehet, hogy azért értettem így, mert ennek lett volna értelme. :)
Hajlamos vagyok az értelmetlen dolgokat magamnak kijavítani. :D

Phoenix 12-13-2006 11:15

bocsi Steve ha nem jól fejeztem ki magam :p
na szval, ha azt a 300embert nem képezi ki, akkor még működtek volna a bankjaim és nem tudnak lopásonként elvinni 7millákat...így ezzel megszabadítottak minimum 50millától...így már érted? :)

Kisbér 12-13-2006 15:34

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 54746)
bocsi Steve ha nem jól fejeztem ki magam :p
na szval, ha azt a 300embert nem képezi ki, akkor még működtek volna a bankjaim és nem tudnak lopásonként elvinni 7millákat...így ezzel megszabadítottak minimum 50millától...így már érted? :)

Sántít, sántít... :)
Ez rossz érv volt :)

Synkel 12-13-2006 16:32

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 54854)
Sántít, sántít... :)
Ez rossz érv volt :)

Ez télleg rossz érv volt. De attól még az alapvetés jogos.

Kisbér 12-13-2006 16:40

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 54899)
Ez télleg rossz érv volt. De attól még az alapvetés jogos.

Dehogy jogos...! :D:D:D
Pl nagyon gyorsan az elvetettek közé került a minap az a gondolat, hogy kiírja a hód, hogy ennyi kórházzal ennyi körig lenne betegséged.
Az kényelmi változtatás lenne, hiszen nem kellene excel táblát elővenni, beszorozni, osztani kivonni, stb, stb...!

Ez nem kényelmi, hanem "tamagocsi-támogató" változtatás lenne :D

Synkel 12-13-2006 16:50

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 54907)
Dehogy jogos...! :D:D:D
Pl nagyon gyorsan az elvetettek közé került a minap az a gondolat, hogy kiírja a hód, hogy ennyi kórházzal ennyi körig lenne betegséged.
Az kényelmi változtatás lenne, hiszen nem kellene excel táblát elővenni, beszorozni, osztani kivonni, stb, stb...!

Ez nem kényelmi, hanem "tamagocsi-támogató" változtatás lenne :D

Akkor magyarázd el nekem, hogy miért támogatja ez a tamagocsit? Ugye tamagocsinak nevezzük azt, ha az ember bebunkerezi magát, és fedez, meg ilyen-olyan termeléssel igyekszik néminemű tartalékot felhalmozni.
Én ütni akarok, naponta többször is, és meg is teszem. Viszont igen ritka, hogy egyben 5 órám legyen hódozni, és nekem csak itthon van netem, mert nem suliba járok, a melóhelyem meg egészen más jellegű. Szal ne üssek, mert ti nem támogatjátok a képzés leállítását merthogy tamagocsit okoz...
Átgondoltad te ezt?

Kisbér 12-13-2006 17:14

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 54911)
Akkor magyarázd el nekem, hogy miért támogatja ez a tamagocsit? Ugye tamagocsinak nevezzük azt, ha az ember bebunkerezi magát, és fedez, meg ilyen-olyan termeléssel igyekszik néminemű tartalékot felhalmozni.
Én ütni akarok, naponta többször is, és meg is teszem. Viszont igen ritka, hogy egyben 5 órám legyen hódozni, és nekem csak itthon van netem, mert nem suliba járok, a melóhelyem meg egészen más jellegű. Szal ne üssek, mert ti nem támogatjátok a képzés leállítását merthogy tamagocsit okoz...
Átgondoltad te ezt?

Nem!
A tamagocsizás -az én értelmezésem szerint- azt jelenti, hogy napi 2-3 belépéssel is olyan király lehetsz, mint az, aki itt van a gép előtt egész nap.
Tehát ha sok ilyen változtatást bevezetünk, akkor nem lesz nagy előnye annak, aki 20 órában hódítózik...

szerintem...

tdomo 12-13-2006 17:35

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 54932)
Nem!
A tamagocsizás -az én értelmezésem szerint- azt jelenti, hogy napi 2-3 belépéssel is olyan király lehetsz, mint az, aki itt van a gép előtt egész nap.
Tehát ha sok ilyen változtatást bevezetünk, akkor nem lesz nagy előnye annak, aki 20 órában hódítózik...

szerintem...

Azért is van a helytartó, hogy ne kelljen napi 20 órát ülni a gép előtt. Ilyenformán ez tényleg csak kényelmi funkció lenne. Amúgy a napi 20 óra enyhén függőség nem? :)

Kisbér 12-13-2006 17:43

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 54955)
Azért is van a helytartó, hogy ne kelljen napi 20 órát ülni a gép előtt. Ilyenformán ez tényleg csak kényelmi funkció lenne. Amúgy a napi 20 óra enyhén függőség nem? :)

De, a napi 20 óra függőség... És mit ér vele? :D
Max gyorsabban tud reagálni dolgokra... Tud minden körben távot nézni, stb, stb...
Illetve le tudja állítani a katonák képzését, ha látja, hogy betegséget hozott haza... :D

Synkel 12-13-2006 18:05

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 54932)
Nem!

szerintem...

A helytartó majdnem olyan, mintha napi 24 órában, heti 7 nap országod mellett lennél. Az országod életéhez nélkülözhetetlen, monoton feladatokat rábízhatod a helytartóra, így nem kell amiatt aggódnod, hogy leesnek országodról a varázslatok, elfelejtesz időben tekercseket iratni, vagy hajnalban fel kell kelned, hogy egy továbbképzést elindíts. A helytartó ezeket mind megcsinálja helyetted, ha erre utasítást adsz neki.

Ez a súgó részlete.

Egyébként meg elmondanám, hoyg akármilyen helytartód avn, nem veszed fel a versenyt azokkal akik napi 20 órát gépnél tudnak lenni. És ezt te éppoly jól tudod mint én.

All times are GMT +1. The time now is 01:23.