![]() |
Quote:
|
a gazdálkodóval én is eggyet értek;)
|
El tudnék képzelni egy olyat, hogy a személyiségek adta előnyök 3 szintre lennének osztva.És minnél több személyisége van valakinek mindig egy kicsit kevesebb előnyt élvezne belőle, de ehhez az kell hogy minden személyiségnek 3 előnye legyen vagy a %-okat lehetne megosztani, meg a kamatot kereskedő esetében.
pl: kereskedő esetén: 1-3 személyiség 8 % hozam 4-6 szem. 6 % hozam 7-9 szem. 4 % hozam Vagy esetleg az egyszemélyiségűeket külön venni és akkor már nem akkorra fölénye van egy 1 személyiségű orival szembe egy 2 vagy több személyiségű orinak, de mégis több oldalú. mit gondoltok? |
Quote:
Így megérné a több személyiségűeknek is, de nem lennének nagy hátrányban a kevesebb kék számmal bírók, vagy azok, akiknek nincs ilyen számuk. |
Quote:
4% kamatért feleslegessé tetted a kereskedőt mint személyiséget. Annyiért senki nem fog bankot tartani. Másodsorban, már maga az alapvetés sem tetszik. Hülyén jönne ki, hogy lefordulok kis 4-essel, és 5-össel gyengébb leszek mint addig voltam. Régen ez így működött, hálistennek meg lett változtatva, így van értelme a fordulásnak. A kék szám nélküliek meg legfeljebb elkerülik a kékszámosokat, ha a plusz személyiségeket olyan nagy előnynek érzik... |
1.A tolvaj személyiségnek az 1%-át 2%-ra növelni.
v. 2.Kapjon olyan lehetőséget, hogy a térkapu nyitva tartási idejét lecsökkenthese mondjuk két körre. Az egyes pontnak akkor lenne jelentősége ha megvalósulna a tolvaj topic. |
Quote:
a 2-es pont meg aki nem tud 2 körön belül géphez kerülni az soha ne tudja meg hogy ki lopta őt .... nagyszerű :p |
Quote:
Nem tudom, miért került elő ez a topic, de azért nem kéne teljesen elkomolytalankodni, lehet... |
A tudós
Talán érdemes elgondolkodni, mi a személyiségek szerepe a játékban.
Felmerült egy olyan feltételezés, hogy eredetileg a játékot színesíteni kívánták a fejlesztők. Ehhez képest van olyan személyiség, amire stratégiát lehet építeni (pl. tudós vagy vándor,...), míg van olyan is, ami tényleg csak könnyebbé teszi a választott stílust (varázsló...). Monro a témaindítóban a tudóst emelte ki, mint példát, amihez képest a többi személyiség kevésbé használható. Adódik a másik út a kiegyenlítésre: gyengüljön a tudós. Pl. +3% teki már nem biztos, hogy akkora jokerré teszi, hogy minden szinten és minden csoportban ezt legyen érdemes választani. Tudom, hogy általában nem szimpatikus módja a kiegyenlítésnek az erős gyengítése, ezért felhozok pár érvet mellette is és ellene is, hogy lehessen gondolkodni. Mellette: - Ha tényleg a tudós lógott ki a mezőnyből felfelé, ez egy triviális megoldás. - Ha a személyiségek tényleg csak színesítésnek vannak, a tudós személyiség sem lesz annyira meghatározó a csatákban. (Kicsit olyan lehetne a tudós személyiség, mint a gnóm faj: mindenből jobb tud lenni, mint az átlag, de semmiből nem lesz a legjobb, viszont megvan a rugalmassága, hogy alakuljon.) - Bár kevésbé befolyásolná a tudósság egy harc kimenetelét, mégis érdekesebb lenne az élet a miatt, mert egyéb személyiségek gyakrabban fordulnának elő. - A több személyiséggel járó nagyobb arányú erősödés, amit előttem sokan felvetettek, nem jönne elő. Ellene: - Hát igen, ez egy gyengítés. Kisebb lesz a személyiség hatása, kevésbé kell/lehet számolni vele. Mindemellett nem mondom, hogy a továbbra is gyengébb személyiségeket ne lehetne felhúzni. Viszont nem fontos mindent a csúcshoz igazítani, lejjebb is lehet hozni a csúcsot. |
Szerintem a mostani személyiségek jók úgy ahogy vannak, viszont lehetne egy kis változtatást beiktatni, mégpedig, hogy minden szinten 1x lehessen személyiséget váltani, ne csak szintlépéskor!
Ez főleg a kezdőknek és az átépítkezőknek jönne jól. (akinek multiszemélyisége van az persze csak egyet cserélhetne le/ szint) na? |
All times are GMT +1. The time now is 02:43. |