![]() |
Quote:
|
Quote:
Át kéne gondolni ki a hód célközönsége és olyan irányba ötletelni.. pl most, hogy már bármelyik mobilon lazán elfut az, ami pár éve egy pc-n.. (szerintem a hód nem a fiatalokat célozza meg (és ez nem is gond, mert a nekik szóló játékokkal felvenni a versenyt nagyon nehéz lenne, legalábbis azoknak, akik pörgést és 0 gondolkozást szeretnének..)) általánoságban egyre inkább játszanak játékokkal az idősebb korosztályból is, ha jól rémlik 500 millió és 1 mrd közötti ember játszik legalább néha valamilyen játékkal (elég jó része mobilon) szerintem erre lehetne építeni.. (ha a gazdasági helyzet is megengedni valószínűleg ezt a trendet Magyarország is követni fogja.. :)) Tehát először egy általános irányvonalat kéne kitűzni.. ez lehet egy pörgős, fiatalos játék is (más kérdés mennyire életképes) vagy esetleg maradhatunk a jelenlegi gondolkozós, tervezős játéknál, csak ezt próbáljuk modernebb köntösbe ültetni, és ennek megfelelően elindulni.. amúgy a gyorsítással kit célzunk meg? |
Quote:
|
Quote:
Amikor valaki még azt se tudja, hogy mit kell csinálnia, melyik épület mire jó, egyáltalán milyen akciókat végezhet, mennyi időre lesz szüksége harcosként, vagy valamelyik stratégiát követve, addig ha kiválaszt valamit, azt csak találomra teszi, anélkül, hogy tudná, hogy mibe vág bele. Most is direkt csak egy hét után kéri a játék, hogy válassz fajt, és akkor sem kötelező. Gondolj bele, hogy jön valaki, aki szeret szerepjátékozni, és imádja a nekromantákat. Úgyhogy az élőhalott rögtön isteni választás. Aztán szembesül azzal, hogy nem varázsolhat. Sokkal jobb, ha előbb látja, hogy ezzel nem fog tudni varázsolni, és így ezt már nem is választja. |
Quote:
Előbb tudja meg, hogy mire jó a katona, mire jó a varázsló, mire jó a tekercs, miért jó ezeket képezni / írni, mielőtt ezt automatizálni szeretné. |
Quote:
De ha jol emlekszem ott nem lehetett sereget cserelni, sokszor mire atkepezted az alsobb szintit a jelenlegi szintire lephettel szintet megint es kezdhetted elolrol, igy eleg valosagos volt hogyha kiirta utod, lopod, artozod vagy sem. Igaz mar nem is emlekszem mikor jatszottam ott sokmindenen valtozhatott azota. De akkor most ez jo otlet, ha van egy 'official' szamolo? |
Quote:
Quote:
Asztan ha mar strategiai jatek hogy gondolod hogy nem kell gondolkozni es tervezni? Mert az mar egy teljesen mas jatek lenne hacsak gombokat kellene nyomogatni mint a facebookon. |
Quote:
Nem is feltétlen a jelenlegi újakhoz kell igazodni.. estlegesen a játék terjesztését/reklámok/promóciók általi népszerűsítés lehet abba az irányba koncentrálni, akiknek szánni szeretnénk.. Igazából én nem szeretnék olyan irányvonalat felvenni, ahol nem nagyon kell gondolkodni.. :) de pl a 10 perces körök, számomra egy lépésnek tűnik, ebbe az irányba.. Számomra nagy kérdés, hogy mennyit lenne célszerű feláldozni a játékból azért, hogy népszerűbbé váljon? Van-e egy határ, amit nem lépünk át? Esetleg vannak-e olyan elemek, amik bármi áron meg kellene, hogy maradjanak, mégha adott esetben az valamelyest a népszerűség rovására megy? Vagy alapjaiban rugjuk fel a hódítót és egy új játékot célzunk meg? Bár én csak egy játékos vagyok a sokból, aki ráadásul szk-n és szabin van, ahogy Pool is mondta.. :) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Gondolom elsősorban az azonos csoporton belül több országot irányítók ellen van a rendszer bemeneténél erősebben szabályozva, hogy több idő legyen kiszűrni az ilyen szabályszegőket. (miért érzem azt, hogy az ilyen felvetések is sokszor le lettek már érvelve?) Ez annyit biztos jelentene, hogy a jelenlegi játékosállomány egy része pluszban kipróbálná a félórás körváltást a normál 5-ik szintű országa mellett, vagyis nőne a mintavételezési mennyiség ugyanakkora idősávon belül, akik utána véleményt tudnak nyilvánítani. |
All times are GMT +1. The time now is 03:26. |