Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Programozás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4435)

Dus 02-08-2011 19:48

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 279269)
A full ajaxos játékok terén nincs tapasztalatom, szóval lehet nekem is meg kellene vele küzdenem.
Jelenleg egy saját framework-öt próbálok összeállítani, aztán mikor a képességeim határán, 4-5 bonyolultsági szinten átlátom, hogy mi miből öröklődik és mi a pontos szerepe, egyszercsak összeomlik az egész, és ha nem írtam le, akkor szinte találhatom ki újra... :/

Pedig jó dolog az Ajax. Meg sok más minden is. Csak sajnos mindegyiket meg kell tanulni, ha az ember kezdeni akar vele valamit, ami már kevésbé tetszik. :D

Saját framework?? Hmm, szép. Drukkolok. :)

Dew 02-09-2011 11:22

és mi a véleményeket a Cake PHP-ról? lehet meg kéne tanulnom, és kapnék egy jó kis munkát... :p

Ati 02-09-2011 11:26

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279378)
és mi a véleményeket a Cake PHP-ról? lehet meg kéne tanulnom, és kapnék egy jó kis munkát... :p

Framework-tanulásnak én a Zend Framework-öt ajánlanám. Azt használják egyre több nagy projectben.

Dew 02-09-2011 13:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279379)
Framework-tanulásnak én a Zend Framework-öt ajánlanám. Azt használják egyre több nagy projectben.

megnézem, köszi! :)

amúgy úgy pár mondatban mire valók ezek a framework-ök? (eddig még nem volt dolgom velük, tegnap felraktam a cake-et megnéztem, hogy megy-e és ennyire volt erőm... :p)

Ati 02-09-2011 14:03

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279383)
megnézem, köszi! :)

amúgy úgy pár mondatban mire valók ezek a framework-ök? (eddig még nem volt dolgom velük, tegnap felraktam a cake-et megnéztem, hogy megy-e és ennyire volt erőm... :p)

Alapvetően 3 dologra:

1, Alap dolgokat megcsinálnak helyetted. Például egy beléptetés, jogosultságkezelés stb. sokkal hamarabb elkészül, mintha mindent saját magadnak kellene megírni.

2, Mivel sokan, sok helyen használják, valamilyen fajta egységes szerkezet alakul ki, és ha egyszer megtanultad, hogy mit hol keress, akkor más hasonló rendszerben is kiigazodsz.

3, Egyéb... Ide valamit még akartam írni, de mire ide jutottam, addigra elfelejtettem... :D Van, aki azt mondja, hogy ettől adatbázisfüggetlen tud lenni (értsd: mindege milyen adatbázist használsz, működik vele, mert a kódban nincsenek közvetlen ezt vagy azt az adatbázist meghívó függvények), de én még nem találkoztam olyan rendszerrel, amire ez igaz lett volna...

Dew 02-09-2011 14:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279384)
Alapvetően 3 dologra:

....

akkor pl egy Word Press is framework-nek számít?

Ati 02-09-2011 14:31

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279385)
akkor pl egy Word Press is framework-nek számít?

Az CMS (Content Management System).

Mi ez magyarul? Tartalomszolgáltatói rendszer? Biztos van rá jobb kifejezés is...

A WordPress egy kész valami. Telepíted és használod. Egy framework nem jó semmire önmagában, csak arra, hogy segítsen, hogy Te csinálj vele valamit.

Dew 02-09-2011 15:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279386)

Mi ez magyarul? Tartalomszolgáltatói rendszer? Biztos van rá jobb kifejezés is...

A WordPress egy kész valami. Telepíted és használod. Egy framework nem jó semmire önmagában, csak arra, hogy segítsen, hogy Te csinálj vele valamit.

szerintem értem... :) Köszi! (azért a WordPress-t kérdeztem, mert azt ismerem... :p)

Dus 02-09-2011 16:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 279386)

Tartalomkezelő... szerintem. :) De részletkérdés amúgy...

BimmBimm 02-09-2011 17:12

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 279378)

Egyetértek Atival, én sem szuttyognék a helyedben Cake-val, vannak akik arra esküsznek, de nem a legjobb. Zend vagy Symfony. Utóbbit sokan tartják az abszolút favoritnak, de ahhoz hogy jól működj Symfony-ban meg kell tanulnod a Doctrine-t is, ami már dupla fáradtság, szóval szvsz Zend.

All times are GMT +1. The time now is 14:59.