Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Ajánljatok valami jó sci-fi vagy misztikus sorozatot! :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4134)

Ati 10-11-2013 08:27

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 305602)
Szamóka, mi az a Syfy?

TV-csatorna neve.

Sami 10-11-2013 08:41

Köszi Ati! Egy tévécsatorna kinyírt 2 kiváló sci-fi sorozatot? Az, hogy lehet? Nem értem az összefüggést.

Ati 10-11-2013 09:00

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 305604)
Köszi Ati! Egy tévécsatorna kinyírt 2 kiváló sci-fi sorozatot? Az, hogy lehet? Nem értem az összefüggést.

A sorozatokat a tévécsatornák veszik meg. Ha azt mondják, hogy köszi, nem kell több, akkor nincs tovább, nincs pénz a folytatásra. Nagyritkán volt olyan, hogy egy másik csatorna felkarolt egy máshol elbukott sorozatot, de a szerződések legtöbbje ezt szerintem kizárja.

Ati 10-11-2013 09:03

Amíg a kereskedelmi csatornák reklámbevételei határozzák meg, hogy mi lesz egy sorozattal, addig az ő kezükben van egy-egy sorozat sorsa. Voltak már próbálkozások netes sorozatokra, amiket nem a kereskedelmi csatornák, hanem közvetlenül a nézők finanszíroztak a sorozat részeinek megvásárlásával, de úgy tudom, hogy egyik se igazán váltotta be a hozzá fűzütt reményket. Nagyon sokan inkább illegális forrásokból jutottak hozzá ezekhez is, ezzel halálra ítélve ezeket a sorozatokat is. (Vagy csak egy volt? Meg nem mondom, hogy melyik volt ilyen...)

NewJackCity 10-12-2013 09:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305606)
Amíg a kereskedelmi csatornák reklámbevételei határozzák meg, hogy mi lesz egy sorozattal, addig az ő kezükben van egy-egy sorozat sorsa. Voltak már próbálkozások netes sorozatokra, amiket nem a kereskedelmi csatornák, hanem közvetlenül a nézők finanszíroztak a sorozat részeinek megvásárlásával, de úgy tudom, hogy egyik se igazán váltotta be a hozzá fűzütt reményket. Nagyon sokan inkább illegális forrásokból jutottak hozzá ezekhez is, ezzel halálra ítélve ezeket a sorozatokat is. (Vagy csak egy volt? Meg nem mondom, hogy melyik volt ilyen...)

"A Sanctuary – Génrejtek egy kanadai sci-fi-fantasy televíziós sorozat. 2007-ben került a közönség elé az interneten, webepizódok formájában, majd a nagy siker hatására állandó tv sorozat lett."

nemtom mivan most ezzel a sorozattal
de azthiszem rá gondolsz ati
3 évadot láttam belole

Ati 10-12-2013 10:05

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 305610)
"A Sanctuary – Génrejtek egy kanadai sci-fi-fantasy televíziós sorozat. 2007-ben került a közönség elé az interneten, webepizódok formájában, majd a nagy siker hatására állandó tv sorozat lett."

nemtom mivan most ezzel a sorozattal
de azthiszem rá gondolsz ati
3 évadot láttam belole

Szerintem nem erre gondolok. Mintha iTunes-on (?) lett volna valami, hogy megvehetted 1-2 dollárért az egyes epizódokat, de az szerintem nem ez volt. Mindegy, igazából nincs jelentősége.

szamóka 10-13-2013 13:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305611)
Szerintem nem erre gondolok. Mintha iTunes-on (?) lett volna valami, hogy megvehetted 1-2 dollárért az egyes epizódokat, de az szerintem nem ez volt. Mindegy, igazából nincs jelentősége.

Mostanság a Netflix nyomul, nem is rosszul. Az elmúlt szezon terméséből kiemelkedik a House of Cards amely egy zseniális politikai dráma, egyedi dramaturgiával megfűszerezve: a főszereplő (Kevin Spacey) időnként kilép a szerepéből, belenéz a kamerába és beszél hozzánk. Akinek épp nincs mit néznie, mindenképp próbálja ki. Aztán ott az Arrested Development negyedik évada, amelyikre a rajongók 7 évet vártak. Az Orange is the new black egy női börtönös dráma, a Hemlock Grove pedig egy elborult elméjű horroríró agyszüleménye. Mindegyik minőségi cucc, és a folytatásokat is berendelték, szóval életképes ez az üzleti modell.

Sami 10-20-2013 17:56

Megnéztem...
Nem volt rossz, első két évad kifejezetten izgalmas volt. Aztán a 3. évad az nagy visszaesés volt és ez kitartott egészen a 4. évad közepéig legalább. Utolsó pár részt ismét megnyomták. A vége nem lett rossz, de (SPOILER) nem tetszett, hogy szinte tiszta "happyand" lett csak.
Egy 10-es skálán egy erős 8-ast vagy gyenge 9-esre tudnám osztályozni. A port-on 9-est nyomtam neki.

Ati 10-27-2013 21:48

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 305735)
Megnéztem...

Ez melyik volt? Elvesztettem a fonalat, hogy melyikről van szó. :(

Sami 10-28-2013 14:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305881)
Ez melyik volt? Elvesztettem a fonalat, hogy melyikről van szó. :(

A Csillagközi romboló sorozat

All times are GMT +1. The time now is 00:33.