![]() |
Quote:
nem értem miért szeretnénk a nagy orikat mindenáron arra kényszeríteni, hogy katit vagy gabonát termelhessenek csak..:) milyen alapon van csak egy kis orinak joga úgy dönteni hogy sok(%ban) bankot tartson?:) |
Quote:
Ha legalább adatokkal alátámasztanád,de valszeg fogalmad sincs az egészről és a tipikus női indoklással véded álláspontodat(csak) |
Úgy látom nagyon elmentünk a témától.
Pár közgazdasági alaptézist azért fogadjunk el. Egy piacon 2 okból lehetnek magasak az árak: 1. hiánycikk az adott termék (ami A-ban semiképp nem igaz hiszen többszöröse a kint lévő sereg mennyiség mint pár éve volt) 2. A fizeőképes kerslet nő, azaz több a pénz a piacon (még meg lehetne emltíni a spekulációt, de az nem tartós) jelen esetben a második a kiváltó ok. Mindig is volt az A-ban egyfajta infláció a felérkező pénzek és azok leújrázása miatt .(én a magam részéről mindig is támogattam, hogy legyen leszabályozva az újrázással gyárotott pénz és tekercs mennyiség) De míg az újrázás véges és 500 körönként jelent 4 milliárdot addig mondjuk 5000 bank 500 körönként 18 milliárd plusz pénzt visz a csoportba, ráadásul nem fogy ki 2000 kör után.. Ha a javaslat megvakósul és csak 1000 bank fizet kamatot, akkor is minimum 10.000 bank marad ami kamatozik, tehát 500 körönként így is termelni fognak a bankok majd 40 milliárd kamatot. legyen ennyi elég. Quote:
még egyszer mondom a kereskedő csak egy személyiség ami csak apró bónuszt kell hogy adjon. Márpedig napi pl. 2 milliárd arany nem nevezhető "apró bónusznak". Szerintem ez épp ésszel belátható, az összes többi csak szöveg. |
Quote:
Quote:
Szerintem mindkét irányba van érv - az elvi szint amit mondasz - ugyanúgy súlyos, mint akármelyik másik. A mi célunk szerintem az lehet, hogy a hatásokat és ellenhatásokat felmérjük - ezzel valami táptalajt adva a cselekvésnek - amit utána Ati döntése megtenni - vagy nem megtenni |
Quote:
Mert ha valaki alacsonyabb hekin tekercs, gabona, stb. termelésből élt meg (mert akkor a %-an a bankja elég keveset hozott, és üthető is volt), akkor had termeljen már feljebb pénzt, főleg ha feladott egy személyiséget érte. Senkinek sincs megtiltva, hogy felmenjen, és ő is felhúzzon ennyi bankot. Neked sem Wand. Mindenkinek van lehetősége kereskedővel lenni, és pénzt termelni, és ráadásul mindenkire ugyan úgy hat a piaci árváltozás, így szerintem semmi irreális nincs benne. Ez a játék része. Alkalmazkodni kell, ennyi... Vagy hozz létre egy katonatermelő szövetkezetet, amivel elősegíted az árak csökkentését. :) |
Quote:
Ezt azért írom, mert az én hsz-emre reagáltad ezt. De többetekről is úgy érzem, hogy engem mindenáron valamelyik érdekcsoporthoz akartok kötni, ezzel végülis azt érve el, hogy mindenki a másik oldal támogatójának érez :D |
Quote:
Most szerintem minimum 30.000 bank kamatozik a topp 50 ben, de volt ez már 50.000 is (javítsanak ki a jelenlegi topposok ha tudnak) nyugottan számolhatunk átlag 40k bankkal, az 500 körönként 150 millárd kamat. én úgy gondolom aki kicsit is átlátja a játékot annak ennél többet nem kell leírni ahhoz, hogy megértse a javaslatot. |
Quote:
Quote:
nem kerül ki arany a játékbol.. csorgatás? fordulás? pénz osztás? zsold/épület fenntartás? ezek így kapásbol beugrottak, de akár karavánkor a veszteséggel is kerül ki:D vagy szabis/szk-n lévő nem játszó/törlő orik is vihetnek ki.. vagy anarchba helyezéssel is kerül ki normálbol.. tudom ezek nem olyan jelentős tételek, de azért nem mondanám, hogy nem kerülhet pénz ki..:) |
Quote:
Azért gratulálok, hogy ilyeneket írsz, hogy "véded az álláspontodat", mikor semmit nem írtam ebben a témában. Adatokra pedig ha szükséged van, kérj pm-ben. Igyekszem mások infoinak kiadása nélkül adni, és akkor kevesebb fölösleges hozzászólás születne. |
Quote:
Ugyebár a karaván veszett fejsze nyele, mert A-ban nicsen. Zsold/épület fenntartás kicsi ezekhez az összegekhez képest. Szk-s mondjuk pl alapból csak ideiglenesen kerül ki. Most megint arról vitatkozunk, hogy kerül-e ki pénz, mert igen, abban igazad van - vagy arról, hogy jelentős mértékben kerül-e ki? |
All times are GMT +1. The time now is 06:16. |